24 de gânduri despre “Speranta…

 1. Corina, se zice ca ” vom avea parte de orice lucru, abia atunci cand vom crede cu tarie in el.. ” si, eu, ca si tine, asta sper, sa ne dorim pentru Romania toti acelasi lucru, sa credem cu tarie si vom reusi 🙂
  O urare pentru tine : ” Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar ! ” ( Peter O` Toole ) …. tu vei fi un om extraordinar, pentru ca … meriti !!!
  si, inca una : ” Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere . „… eu, am incredere in tine, ai o aura frumoasa, simt asta 🙂
  Voi fi alaturi de tine, cu toata fiinta mea… inca mai sper in oameni, in destinul Romaniei, in ceea ce meritam, si nu ma voi resemna, si nu voi renunta… si tu esti la fel, o luptatoare si o supravietuitoare, ca si mine, ca si vbabiciu, petrisor, gabriela, ina, maria, si…multi , multi altii…si asta ne da putere si da, privim spre stele…. meritam:)
  Cineva Acolo Sus va fi mereu cu noi !
  respecte si recunostinta Corinei Cretu, pentru TOT, si mai ales pentru daruire si sufletul ei minunat, pentru seriozitate si intelepciune,
  SIBILLA

 2. Multumesc din suflet pentru aceste cuvinte, care m-au miscat mult. Stiu, se spune ca atunci cand crezi cu adevarat ceva, Universul se grabeste sa-ti indeplineasca dorinta. Paulo Coelho spune asta. Dar eu cred ca noi nu avem taria si consecventa de a ne urmari visurile.IN viata nu toate sunt roz, nu intotdeauna merg bine, dar dupa perioade de suferinte vine precis ceva bun. Pentru om nimic nu este definitiv, ii apare intotdeauna o speranta. Uneori doar daca isi inalta ochii spre cer.
  Si eu iti multumesc Sibilla si ma bucur ca vii aici, pe blogul meu, ca se ne incanti cu gandurile tale atat de frumoase.

 3. Există o carte excelentă, Terry Pratchett-Trilogia nomilor, care ilustrează acest lucru dând şi o explicaţie, incapacitatea de a privi dincolo de graniţele impuse de societate. Cum este să crezi că lumea ta este cuprinsă de un magazin când realitatea este că aparţii, ca individ, dintre cei cu statul de cetăţean intergalactic?

 4. Într-un documentar spunea cineva din Rusia că speranţa e amânarea dezamăgirii.

  Astfel privitul spre stele înseamnă pentru mine nu speranţă ci aspiraţie.

 5. Cerul instelat deasupra noastra si legea morala in noi..
  Ne amagim,e adevarat, dar ce-ar fi viata fara aceste amagiri? Sigur ca ea, de mult prea multe ori, ne aduce cu picioarele pe pamant.. Dar stelele raman acolo, sus pe cer, asa incat ne putem oricand intoarce la ele.

 6. mordechai draga, ala e kant. nietzsche are altele.mai gresim ca oameni suntem…

  pentru corina: Es ist immer etwas Wahnsinn in der Liebe. Es ist aber auch immer etwas Vernunft im Wahnsinn“
  There is always some madness in love. But there is also always some reason in madness.”-Friedrich Nietzsche

 7. @cranio

  Chiar in caderea lor in capcana timpului stelele [ desi moarte ] inca stralucesc .

  Steaua noastra este in noi si uneori lumineaza atat de feeric incat cei ce ne apreciaza ne urmeaza departe . foarte departe , in inaltul cerurilor !

 8. Speranţa moare ultima! Clar. La mine cel puţin. Printre noroaie, iarbă, borduri, pomi înfloriţi, mizerie, liliac înflorit, sper.

 9. @ Mordechai
  Am şi eu un citat care spune cam acelaşi lucru cu Nietzsche, dar un pic altfel. Citatul este din Ştefan Baştovoi:
  „- Ce este, pãdurarule, când mama aduce, cu poşeta, flori la porc şi ce se plimbã alb şi mic printre ciupercile extrapolare?
  – Virus benign cu ochi de viorea, de ce sã dãm cu puşca dupã fluturi? Mai bine radem porcul cu lanterna, cãci lumineazã cerul înstelat. Şi drumul omului beat, când întunericul îi pune cãrãbuşi stelari în ochi. Sã-i dãm un smoc de pãr descreierat în crãpãtura lui de la mãsea. Eu n-am de ce sã mor pentru vecinul meu Pavel Andreevici!”

 10. 🙂
  Citatul este un pic mai amplu şi sensul se schimbă la întregirea frazei.
  ”Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi crescândă admiraţie şi veneraţie, cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea morală în mine.” – Immanuel Kant
  Dar şi Nietzsche are ceva asemănător:
  “Cele făptuite întru iubire se petrec întotdeauna dincolo de Bine şi de Rău” – Friedrich Nietzsche

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s