Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism

Parlamentul European va acorda din nou Premiul pentru Jurnalism în octombrie 2009, jurnaliştilor care au publicat sau au difuzat materiale cu privire la afaceri europene sau au promovat o mai bună înţelegere a instituţiilor si a politicilor UE.

Premiul, ajuns la a doua editie, va fi acordat pentru patru categorii diferite: presa scrisă, radio, televiziune şi internet. Câştigătorul fiecărei categorii va primi 5 000 de euro.  

 Sunt eligibile pentru premiu atat persoanele individuale, cat si echipele formate din maxim cinci persoane care au produs articole sau reportaje. Contribuţiile trebuie să fie publicate în perioada 1 mai 2008 – 31 martie 2009 într-una din limbile oficiale ale Uniunii Europene. Toţi participanţii trebuie să fie cetăţeni UE sau rezidenţi în UE şi trebuie să fie jurnalişti înregistraţi. Contribuţiile vor fi putea fi transmise în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2009 inclusiv. Premiul va fi acordat în octombrie 2009.

 Competiţia se va desfăşura în două etape. Un juriu naţional, format din jurnalişti va selecţiona câştigătorii naţionali la fiecare categorie. Contribuţiile acestora vor fi evaluate de un juriu european compus din trei europarlamentari şi şase jurnalişti acreditati la Bruxelles, care vor alege câştigătorii la nivel european. Juriul va fi prezidat de vicepreşedintele Parlamentului European responsabil pentru Comunicare.

Câştigătorii din 2008 la categoria radio au fost românii Andreea Mânzat şi Mircea Radu Lipovan, de la „Radio Iaşi”, pentru reportajul-eseu „Asomare”. Ceilalţi laureaţi pe 2008 provin din Marea Britanie, Danemarca, Austria, Germania şi Finlanda.

Anunțuri

4 gânduri despre “Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism

  1. Pingback: Parlamentul European va acorda Premiul pentru Jurnalism | McGogoo’s Hell - Blogu' lu' McGogoo

  2. O competitie interesanta si stimulativa prin premiile oferite, devenita deja traditie in activitatea Parlamentului European, legata de importanta zona a comunicarii si mediatizarii!
    Mult succes, inspiratie si curaj viitorilor participanti jurnalisti la acest concurs, iar juriilor desemnate sa decida ierarhizarea premiantilor, obiectivitate, fair play si cat mai multe lucrari valoroase de evaluat la toate categoriile!
    Corina, iti multumim pentru toate aceste informatii pe care ni le impartasesti de fiecare data cu generozitate si profesionalism si care de buna seama se vor materializa prin reportaje si materiale de calitate la nivel national.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s