week-end

Va urez un week-end frumos, linistit si cu multe bucurii!

19 gânduri despre “week-end

 1. Doamna Cretu, cum va permiteti sa publicati imagini si sunete de astea decadente, prerevolutionare, cu Floricel si Cleopatra, seducatori profesionisti cu mustata si cu sarantocul de Nicu Alifantis care nu are si el o parcare acolo? Va rog frumos, data viitoare niste imagini mobilizatoare, cu chipul omului nou in societatea capitalista multilateral dezvoltata, blonda zilei, genti Vuiton, cluburi de fite si un fond de manele selectionate; sa se vada ca se traieste bine in Romania!

 2. Un weekend bun Corina!

  Va recomand si eu un material BBC care mi s-a parut un bun punct de reflectie despre capitalismul american, atit de drag Presedintelui nostru portocaliu: „Sick and Uninsured in the US”

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/7833290.stm

  Doua repere:

  „These folks – America’s uber-rich – have certainly lost money in recent months but most of them are still pretty comfortably off, and there are many of them. What a nation! With sick children chased for money while the rich bicker about their flying options! ”

  „Obama will tax the plane owners more, and help the parents more, but within limits. Because he will not want to mess with the essential fact of American life, that the cruelty and the hedonism are a by-product of an extraordinary energy, freedom and sense of ambition. „

 3. DE LA RAZBOIUL COLONEILOR (ApR) LA PARTIDUL GENERALILOR

  Miscarea din 1997, avandu-l ca varf de lance pe Melescanu (cunoscuta sub numele generic de „razboiul coloneilor”) care a dus la aparitia ApR, initial prin „ruperea” unei parti din PDSR seamana, ca regie si desfasurare, cu ceea ce se petrece acum.

  Ambele miscari- atat cea din 1997 cat si cea de acum- il au ca regizor pe Magureanu, discret retras initial cu tot cu partidul sau in PD (acum, afalat la adapost in PD-L).

  (Regia este a lui Magureanu.
  Scenariul este al lui Secares.)

  Exita, insa, deosebiri de strategie la nivel de detaliu.
  In primul rand, acum, spre deosebire de 1997, se vizeaza ruperea comcomitenta a cate unei bucati din cele doua partide (nefericit) aflate la guvernare: PSD si PD-L.
  In al doilea rand, daca in 1997 Magureanu a folosit oameni ai fostei Securitati si ai serviciilor de informatii (deci a plasat misiunea „alor sai”, care au actionat in deplina cunostinta de cauza) acum SE LUCREZA PRIN PERSUAZIUNE, fortand, prin actiuni deranjante, mana unor ofiteri superiori din Armata sa faca pasi laterali (retragere din PSD, de exemplu) pentru ca, apoi, previzibil, acestia sa se regrupeze. Nu trebuie sa fie cineva un mare psiholog pentru a realiza ca, din reflex, acestia vor proceda astfel, organizandu-se.

  Miscarea actuala este conceputa ca fiind structurata pe doua planuri.
  Actiunile ar trebui sa se desfasoare concomitent, pe ambele planuri si, la nivelul perceptiv, sa nu para a avea legatura intre ele.
  In final, planurile ar trebui sa se intersecteze
  (subliniez: obligatorie fiind, insa, desfasurarea concomitenta).

  Deosebit de important: ca totdeauna in astfel de situatii, exista un termen- limita al reusitei operatiunilor (dincolo de el urmand a se desfasura miscarea, in faza urmatoare, dar bazandu-se, obligatoriu, pe constructia obtinuta in prima faza).
  Termenul limita, in cazul de fatza, este LUNI 19 ianuarie 2009.

  Unul dintre planuri are in vedere ofiterii superiori din Armata vizibil inregimentati politic (parlamentari, ministri, secretari de stat, presedinti de consilii judetene, primari etc) Ceea ce s-a intamplat (deocamdata doar!) la Ilfov si (deocamdata doar!) in PSD este emblematic.

  Celalalt plan are in vedere ofiterii superiori din Armata NEINREGIMENTATI POLITIC LA NIVEL VIZIBIL (sau chiar neinregimentati politic formal).
  Aici apare Ordonanta „cumulului”, ca parte esentiala a scenariului.
  Conform celor „scapate”, Ordonanta ii viza pe cei care, inca tineri fiind, cumuleaza pensii speciale (cine altii decat miliarii, in principal?) cu salarii in institutiile de stat. Tot „scapata” a fost informatia conform careia erau in principal vizati cei cu salarii si pensii mari (or, pensiile mari sunt ale generalilor).
  Initiativa profesorului Muraru (a Avocatului Poporului) de a contesta Ordonanta la Curtea Constitutionala si decizia Curtii ar putea zadarnici miscarea pe acest plan (oricum, au temporizat-o).

  Plusarea lui Boc pe ideea depunerii unui proiect legislativ in Parlament – evident, acelasi cu Ordonanta- care sa fie dezbatut in procedura de urgenta, nu este altceva decat o incercare de a declansa mecanismele psihologice de contrareactie reflexa la acei generali (logic, nu se poate crede ca acea lege va trece de Parlament- sau ca, daca ar trece, nu ar fi contestata la Curtea Constitutionala, avand aceeasi soarta cu Ordonanta, fie si doar in virtutea principiului autoritatii lucrului judecat).

  Ordonanta ar fi trebuit sa produca efecte EXACT incepand cu LUNI 19 ianuarie 2009- proiectata data limita a incheierii primei etape a miscarii (dar, in urma deciziei Curtii Constitutionale, Ordonanta devine nula de drept iar ceea ce era voizat a se intampla pe acel plan, din perspectiva miscarii generale, s-a zadarnicit).

  Ce au acum initiatorii din umbra ai miscarii?
  – Reusita miscarii in primul plan (la PSD) prin demisia unui grup compact de ofiteri superiori ai Armatei, care ocupa pozitii publice (SI) cu impact politic; „grupul” din PD-L asteapta, compact, sa se rupa, alaturandu-se celuilalt la momentul oportun (la fel, grupul din PNL- cel generic denumit „ApR- Melescanu”, acesta din urma fiind perceput translativ de cei din Armata ca find „de-al lor”, ca fost ministru al Apararii).
  -Ratarea totala a miscarii ESENTIALE pe planul al doilea (care ar fi trebuit sa reuseasca in urma aplicarii Ordonantei- sau epceperii sale ca posibil a fi aplicata).

  (Legat de Ordonanta, s-ar putea aduce contraargumentul ca nu are legatura cu restul lucrurilor atitudinea dirijata posihologic a generalilor pensionari, angajati din institutiile de stat intrucat era evident anticonstitutionala si era previzibila decizia Curtii si atacarea ei.
  S-a mizat efectiv pe faptul ca, in urma faptului ca Basescu- persduadat de Boc- a spus public, preluat de televiziuni, ca acea Ordonanta este buna, va influenta decizia Curtii Constitutionale. NU a fost asa.
  Asta arata, in egala masura, ca regizorii si scenaristii nu au imaginatie si ca sunt disperati, nemaiavand o alta solutie, cel putin deocamdata, cand toate datele indica ratarea termenului limita, 19 ianuarie 2009).

  In paralel cu aceasta miscare pe doua planuri, se pregatea reactivarea PDL (via Stolojan- un „supus” direct al lui Magureanu, provenit din aceeasi zona a serviciilor cu el).
  Generalii de Armata „rupti” din PSD, din PD-L (si cei veniti din PNL) + cei care ar fi parasit zonele adminsitrativ- bugetare prin efectul Ordonantei, ar fi trebuit sa se „inregimenteze” in noul „partid dizident” (din PD-L), urmand sa fie „controlati” de (ati ghicit!) Magureanu et Cie care, prin punerea la dispozitie, in mod generos, a „structurii”.

  Intrucat Ordonanta nu produce efecte, iar generalii pensionari din institutiile de stat nu au motive sa plece, miscarea generala se fractureaza in planul al doilea (ceea ce, desigur, compromite intregul).
  Ce s-ar putea intampla?
  Sirul demisiilor generalilor (ofiterilor superiori, in general) din PSD ar putea continua, mai ales DUPA FOARTE IRITANTA declaratie a lui Doru Giugula (alt „supus” al lui Magureanu)- care este o provocare tipica.
  Odata declansat mecanismul psihologic, ceea ce se intampla in Ilfov (este departe de a se fi incheiat!) s-ar putea reproduce la PSD sector 2 Bucuresti (Ontanu si altii de acolo sunt ofiteri de Armata, de cariera).
  Pot continua cu exemplele, dar cred ca este suficient.
  Intrucat planul doi al miscarii este fracturat (logic, sta „in expectativa” si iesirea la lumina a „noului partid dizident” PLD) demisionarii din PSD ar putea „intregi randurile ofiterilor” din PRM.
  Astfel, PRM ar avea o falsa reprezentare parlametara, prin prezenta in Legislativ a unor (formal) independenti dar, efectiv, inscrisi in Partidul Romania Mare- putand, de asemenea, dobandi si unele primarii (printr-o dubla miscare, cum ar putea fi cea de la Voluntari, de exemplu).

  Este, de altfel, varianta de rezerva avuta in vedere si propusa de Boc (SI in virtutea faptului ca PRM este condus de un neoprotestant; nu am in vedere atat „puterea credintei”, cat indiscutabila finantare si atasare la un grup international specific de interese, inclusiv financiare).
  Pana in momentul de fata, desi Boc este un „supus” al lui Magureanu, se pare ca varianta lui de rezerva are mai mult castig de cauza.

  In scenariul lui Secares intra si permanenta prezentare a lui Boc drept „ecoul” spuselor lui Basescu.
  Realitatea este alta- Boc il sfatuieste- totdeauna aberant, dar cu buna stiinta (nu buna credinta!!!)- pe Basescu ce sa spuna in materie de Constitutie si legi, de exemplu, acesta spune iar Boc repeta ca papagalul.
  Se crezaza FALSA IMPRESIE (imagine) a unui tip lipsit de personalitate DAR SI VICTIMA A LUI BASESCU, lucru ajutat, speculativ, de datele anatomice ale lui Boc (in principal, inaltimea sa).

  In felul acesta, fie ca „partidul gazda” pentru generali va fi PRM (daca totul se reface ca miscare, in urma fracturarii planului al doilea) fie ca va fi „dizidenta PLD redivivus”, exista sanse totale ca Boc sa fie acceptat, de acel partid, sa candideze la prezidentialele din 2009, ca ALTERNATIVA la Basescu (amandoi candidand, in urma DIZIDENTEI BOC, care se pregateste, ca parte a scenariului!!!).
  Ar urma sa fie potentata starea generala anti-Basescu, Boc castigand pe un vot negativ (place sau nu ce spun, Boc ar fi o nenorocire infinit mai mare decat Basescu- cine se indoieste, sa citeasca istoria lui Hitler).

  (Daca ma intreaba cineva: in urma dizidentzei Boc- si pana la intrarea sa in cursa prezidentiala impotriva lui Basescu, cursa pe care ar si castiga-o- cine ar fi prim ministru?- as raspunde: stiu bine cine, dar refuz sa raspund.
  As da un singur detaliu: NU ar fi Adrian Nastase.
  Mai mult, daca acest scenariu reuseste- cel al „partidului generalilor”- ANul va fi impiedicat – DIN PSD!!!- sa candideze la prezidentiale.
  Lucrurile stau cu totul altfel daca scenariul nu reuseste, dar si aici sunt variante si nuante pe care, cel putin deocamdata, refuz sa le expun.)

  „COINCIDENT” (eu nu cred in coincidente):

  1. „Licuriciul cel mare” se schimba la Casa Alba, in 20 ianuarie 2009 (in timp ce data limita pentru miscare- data limita ratata- este 19 ianuarie 2009, deci ultima zi a actualei administratii americane);

  2. Noul „Licurici Mare” nu sustine interesele al caror „reflex” se regaseste in Republica de la Cluj (a nu se intelege ca Licuriciul in cauza are legaturi cu numita Republica, e vorba de interese generale, acea grupare fiind „pe val” sau nu in functie de primatul acelor interese la nivel international); ca argument: neoconservatorii l-au votat pe republicanul John McCain, nicidecum pe democratul Obama; nu am citit asta in ziare si nici nu am ascultat stiri „pe surse”, ci am discutat direct cu prieteni foarte interesanti si foarte bine informati din SUA).

  3. Noul „Licurici” NU este apropiata de neoconservatori- ceea ce in planul „rularii banilor” (afaceri colosale) la nivelul religiilor si cultelor, presupune ca nu este nicidecum apropiata de neoprotestanti (respingerea e reciproca pe toate planurile).

  4. In pofida a ceea ce se incearca a se lasa impresia, public, noul „Licurici” NU e apropiat de „gruparea Clinton” (pe cale de consecinta, nici de „zona Aspen”!!!)- ceea ce face ca lucrurile sa arate total invers decat incearca Prostanacul sa dea impresia ca ar fi (ma refer la el si la cei care il sustin- deci si la Republica de la Cluj; cercul se inchide!).

  5. La nivelul Romaniei, „gruparea” care nu ar avea sustinere peste Ocean (la nivel european nu mai are deja)- ma refer la cea care participa la scenariu si regie (cu buna stiinta, nu la cei manipulati psihologic)- pregateste atacul, luandu-si toate precautiile (y compris „tabloul prin dezinformare”). Ca o completare: NU de Romania s-ar preocupa, inainte de toate, „Licuriciul cel Mare”, existand zone mai importante, intre prioritati. Pe aceasta „nebagare de seama” si pe timpul scurt care a ramas pana la prezidentiale se bazeaza regizorii si scenaristii (SI „prelungirile” lor in partide, in general in zona politicului).

  Este elementar ca, prin „folosirea”(manipularea) unor ofiteri din Armata, se va potenta sentimentul national (cu reflexe nationaliste), urmand sa auzim iarasi, curand, ideea „neamestecului in treburile interne” (situatie in care se mizeaza, preventiv- nu fara temei!- pe un „stop” de moment al celor de peste Ocean, suficient pentru a se mai castiga timp).

 4. @

  Corina

  Te rog sa inlocuiesti textul meu de la ora 1:12 a.m. cu cel corectat, care urmeaza.
  L-am scris noaptea, dintr-o suflare, fara a reveni asupra lor si are greseli care il fac greu lizibil.
  Multumesc.

  DE LA RAZBOIUL COLONEILOR (ApR) LA PARTIDUL GENERALILOR

  Miscarea din 1997, avandu-l ca varf de lance pe Melescanu (cunoscuta sub numele generic de “razboiul coloneilor”) care a dus la aparitia ApR, initial prin “ruperea” unei parti din PDSR, seamana, ca regie si desfasurare, cu ceea ce se petrece acum.

  Ambele miscari- atat cea din 1997 cat si cea de acum- il au ca regizor pe Magureanu, discret retras, initial, cu tot cu partidul sau, in PD (acum, aflat la adapost in PD-L).

  (Regia este a lui Magureanu.
  Scenariul este al lui Secares.)

  Intre cele doua miscari (cea din 1997 si cea din 2009) exista, insa, deosebiri de strategie la nivel de detaliu.
  In primul rand, acum, spre deosebire de 1997, se vizeaza ruperea comcomitenta a cate unei bucati din cele doua partide (nefericit) aflate la guvernare: PSD si PD-L.
  In al doilea rand, daca in 1997 Magureanu a folosit oameni ai fostei Securitati si ai fostelor servicii de informatii (deci a plasat misiunea “alor sai”, care au actionat in deplina cunostinta de cauza) acum SE LUCREZA PRIN PERSUAZIUNE, fortand, prin actiuni deranjante, mana unor ofiteri superiori din Armata sa faca pasi laterali (retragere din PSD, de exemplu) pentru ca, apoi, previzibil, acestia sa se regrupeze. Nu trebuie sa fie cineva un mare psiholog pentru a realiza ca, din reflex, acestia vor proceda astfel, organizandu-se.

  Miscarea actuala este conceputa sa fie structurata pe doua planuri.
  Actiunile ar trebui sa se desfasoare concomitent, pe ambele planuri si sa nu para a avea legatura intre ele.
  In final, planurile ar trebui sa se intersecteze
  (subliniez: obligatorie fiind, insa, desfasurarea concomitenta).

  Deosebit de important: ca totdeauna in astfel de situatii, exista un termen- limita al reusitei operatiunilor (dincolo de el urmand a se desfasura miscarea, in faza urmatoare, dar bazandu-se, obligatoriu, pe constructia obtinuta in prima faza).
  Termenul limita, in cazul de fatza, este LUNI 19 ianuarie 2009.

  Unul dintre planuri are in vedere ofiterii superiori din Armata vizibil inregimentati politic (parlamentari, ministri, secretari de stat, presedinti de consilii judetene, primari etc) Ceea ce s-a intamplat (deocamdata doar!) la Ilfov si (deocamdata doar!) in PSD este emblematic.

  Celalalt plan are in vedere ofiterii superiori din Armata NEINREGIMENTATI POLITIC LA NIVEL VIZIBIL (sau chiar neinregimentati politic formal).
  Aici apare Ordonanta “cumulului”, ca parte esentiala a scenariului.
  Conform celor “scapate”, Ordonanta ii viza pe cei care, inca tineri fiind, cumuleaza pensii speciale (cine altii decat miliarii, in principal?) cu salarii in institutiile de stat. Tot “scapata” a fost informatia conform careia erau in principal vizati cei cu salarii si pensii mari (or, pensiile mari sunt ale generalilor).
  Initiativa profesorului Muraru (a Avocatului Poporului) de a contesta Ordonanta la Curtea Constitutionala si decizia Curtii ar putea zadarnici miscarea pe acest plan (oricum, au temporizat-o).

  Plusarea lui Boc pe ideea depunerii unui proiect legislativ in Parlament – evident, acelasi cu Ordonanta- care sa fie dezbatut in procedura de urgenta, nu este altceva decat o incercare de a declansa mecanismele psihologice de contrareactie reflexa la acei generali (logic, nu se poate crede ca acea lege va trece de Parlament- sau ca, daca ar trece, nu ar fi contestata la Curtea Constitutionala, avand aceeasi soarta cu Ordonanta, fie si doar in virtutea principiului autoritatii lucrului judecat).

  Ordonanta ar fi trebuit sa produca efecte EXACT incepand cu LUNI 19 ianuarie 2009- proiectata data limita a incheierii primei etape a miscarii (dar, in urma deciziei Curtii Constitutionale, Ordonanta devine nula de drept iar ceea ce era vizat sa se intample pe acel plan, din perspectiva miscarii generale, s-a zadarnicit).

  Ce pot „contabiliza”, acum, initiatorii din umbra ai miscarii?

  1. Reusita miscarii in primul plan (la PSD) prin demisia unui grup compact de ofiteri superiori ai Armatei, care ocupa pozitii publice (SI) cu impact politic; “grupul” din PD-L asteapta, compact, sa se rupa, pentru a se alatura celuilalt la momentul oportun (la fel, grupul din PNL- cel generic denumit “ApR- Melescanu”, acesta din urma fiind perceput translativ de cei din Armata ca fiind “de-al lor”, ca fost ministru al Apararii).
  2. Ratarea totala a miscarii ESENTIALE pe planul al doilea (care ar fi trebuit sa reuseasca in urma aplicarii Ordonantei- sau perceperii sale ca posibil a fi aplicata).

  (Legat de Ordonanta:
  S-ar putea aduce contraargumentul ca aceasta nu are legatura cu atitudinea dirijata psihologic a generalilor pensionari, angajati din institutiile de stat, intrucat era evident neconstitutionala fiind previzibila atacarea ei la Curtea Constitutionala si decizia Curtii.
  Nu este asa.
  S-a mizat efectiv pe faptul ca Basescu- persuadat de Boc- a spus public, preluat de televiziuni, ca acea Ordonanta este buna si, astfel, va influenta decizia Curtii Constitutionale.
  Asta arata, in egala masura, ca regizorii si scenaristii nu au imaginatie si ca sunt disperati, nemaiavand o alta solutie, cel putin deocamdata, cand toate datele indica ratarea termenului limita, 19 ianuarie 2009).

  In paralel cu aceasta miscare pe doua planuri, se pregateste reactivarea PLD (via Stolojan- un “supus” direct al lui Magureanu, provenit din aceeasi zona a serviciilor cu el).

  Generalii de Armata “rupti” din PSD, din PD-L (si cei care ar urma sa vina din PNL) + cei care ar fi parasit zonele administrative- bugetare prin efectul Ordonantei, ar fi trebuit sa se “inregimenteze” in noul “partid dizident” (din PD-L), urmand sa fie “controlati” de (ati ghicit!) Magureanu et Cie, prin punerea la dispozitie, in mod generos, a “structurii”.

  Intrucat Ordonanta nu produce efecte, iar generalii pensionari din institutiile de stat nu au motive sa plece, miscarea generala se fractureaza in planul al doilea (ceea ce, desigur, compromite intregul).

  Ce s-ar putea intampla, in continuare, in aceasta situatie data?
  Sirul demisiilor generalilor (ofiterilor superiori, in general) din PSD ar putea continua, mai ales DUPA FOARTE IRITANTA declaratie a lui Doru Giugula (alt “supus” al lui Magureanu)- care este o provocare tipica.
  Odata declansat mecanismul psihologic, ceea ce se intampla in Ilfov (este departe de a se fi incheiat!) s-ar putea reproduce la PSD sector 2 Bucuresti (Ontanu si altii de acolo sunt ofiteri de Armata, de cariera).
  Pot continua cu exemplele, dar cred ca este suficient.

  Intrucat planul doi al miscarii este fracturat (logic, sta “in expectativa” si iesirea la lumina a “noului partid dizident” PLD) demisionarii din PSD ar putea “intregi randurile ofiterilor” din PRM.
  Astfel, PRM ar avea o falsa reprezentare parlametara, prin prezenta in Legislativ a unor (formal) independenti dar, efectiv, inscrisi in Partidul Romania Mare- putand, de asemenea, dobandi si unele primarii (printr-o dubla miscare, cum ar putea fi cea de la Voluntari, de exemplu).

  Este, de altfel, varianta de rezerva avuta in vedere si propusa de Boc, care este parte activa a acestei miscari (SI in virtutea faptului ca PRM este condus de un neoprotestant; nu am in vedere atat “puterea credintei”, cat indiscutabila finantare si atasare la un grup international specific de interese, inclusiv financiare).
  Pana in momentul de fatza, desi Boc este un “supus” al lui Magureanu, se pare ca varianta lui de rezerva are mai mult castig de cauza.

  In scenariul lui Secares intra si permanenta prezentare a lui Boc drept “ecoul” spuselor lui Basescu.
  Realitatea este alta- Boc il sfatuieste- totdeauna aberant, dar cu buna stiinta (nu buna credinta!!!)- pe Basescu ce sa spuna in materie de Constitutie si legi, de exemplu. Basescu spune iar Boc repeta ca papagalul.
  Se creaza FALSA IMPRESIE (imagine) a unui tip lipsit de personalitate DAR SI VICTIMA A LUI BASESCU, lucru ajutat, speculativ, de datele anatomice ale lui Boc (in principal, inaltimea sa).

  In felul acesta, fie ca “partidul gazda” pentru generali va fi PRM (daca strategia miscarii se reface, trecandu-se la varianta de rezerva, in urma fracturarii planului al doilea)- fie ca va fi “dizidentza PLD redivivus”, exista sanse totale ca Boc sa fie sustinut, de acel partid, pentru a candida la prezidentialele din 2009, ca ALTERNATIVA la Basescu (amandoi candidand, in urma DIZIDENTZEI BOC, care se pregateste, ca parte a scenariului!!!).

  Ar urma sa fie potentata starea generala anti-Basescu, Boc castigand pe un vot negativ (place sau nu ce spun, Boc ar fi o nenorocire infinit mai mare decat Basescu- cine se indoieste, sa citeasca istoria lui Hitler).

  (In urma „dizidentzei”, Boc ar urma sa paraseasca guvernul.
  Ar urma, fireste, un alt premier.
  Daca m-ar intreba cineva: cine ar fi acel premier?,as raspunde: stiu bine cine, dar refuz sa spun.
  As da un singur detaliu: NU ar fi Adrian Nastase.
  Mai mult, daca acest scenariu reuseste- cel al “partidului generalilor”- ANul va fi impiedicat – DIN PSD!!!- sa candideze la prezidentiale.
  Lucrurile stau cu totul altfel daca scenariul nu reuseste, dar si aici sunt variante si nuante pe care, cel putin deocamdata, refuz sa le expun.)

  “COINCIDENT” (eu nu cred in coincidente):

  1. “Licuriciul cel mare” se schimba in 20 ianuarie 2009 (in timp ce data limita pentru miscarea „partidului generalilor”- data limita ratata- este 19 ianuarie 2009, deci ultima zi a actualei administratii licuricesti);

  2. Noul “Licurici Mare” NU sustine interesele al caror “reflex” se regaseste in Republica de la Cluj (a nu se intelege ca Licuriciul in cauza are legaturi nemijlocite cu numita Republica- e vorba de interese generale, acea grupare clujana fiind “pe val”, sau nu, in functie de primatul acelor interese la nivel international); ca argument: neoconservatorii l-au votat pe republicanul John McCain, nicidecum pe democratul Obama; nu am citit asta in ziare si nici nu am aflat stiri “pe surse”, ci am discutat direct cu prieteni foarte interesanti si foarte bine informati din SUA).

  3. Noul “Licurici” NU este apropiat de neoconservatori- ceea ce in planul “rularii banilor” (afaceri colosale) la nivelul religiilor si cultelor, presupune ca nu este nicidecum apropiat de neoprotestanti (respingerea e reciproca pe toate planurile).

  4. In pofida a ceea ce se incearca a se induce ca impresi, public, noul “Licurici” NU e apropiat de “gruparea Clinton” (pe cale de consecinta, nici de “zona Aspen”!!!)- ceea ce face ca lucrurile sa fie total invers decat incearca Prostanacul sa dea impresia ca ar fi (ma refer la el si la cei care il sustin- deci si la Republica de la Cluj; cercul se inchide!).

  5. La nivelul Romaniei, “gruparea” care nu ar avea sustinere peste Ocean (la nivel european nu mai are deja)- ma refer la cea care participa la scenariu si regie (cu buna stiinta, nu la cei manipulati psihologic)- pregateste atacul, luandu-si toate precautiile (y compris “tabloul prin dezinformare”).
  Ca o completare: NU de Romania s-ar preocupa, inainte de toate, “Licuriciul cel Mare”, existand zone mai importante, intre prioritati. Pe aceasta “nebagare de seama” si pe timpul scurt care a ramas pana la prezidentiale se bazeaza regizorii si scenaristii (SI “prelungirile” lor in partide, in general in zona politicului).

  Este elementar ca, prin “folosirea”(manipularea) unor ofiteri din Armata, se va potenta sentimentul national (cu reflexe nationaliste), urmand sa auzim iarasi, curand, ideea “neamestecului in treburile interne” (situatie in care se mizeaza, preventiv- nu fara temei!- pe un “stop” de moment al celor de peste Ocean, suficient pentru a se mai castiga timp).

 5. Un W.E. placut stimata doamna! Si un mic comentariu:
  Un Joly Joker pentru linistea romanilor

  Presedintele ales al unei parti tot mai mici a romanilor, aflat in aceste zile intr-o miscare browniana haotica, a incercat sa demonstreze tuturor, ca PCR si Ceausescu au fost mici copii, pe linga aspiratiile ego-ului sau.
  Ubicuitatea si implicarea sa directa in tot ce misca-n tara asta, desi haotice si fara niciun rezultat, au fost totale.
  De la conducerea nemijlocita a B.O.R.D.E.L.-ului (Boc nici macar nu mai incearca sa mimeze un orgasm prim ministerial, multumindu-se cu postura de olacar si ecou prezidential), pina la reglarea de conturi cu Justitia, careia pe linga faptul ca-i da “indicatii pretioase”, ii mai ameninta si slujbasii cu evacuarea, de la criza gazelor in care a fost pus la coltul de rusine de tarul Putin (deh nea Traiane, daca semeni bashini, culegi dopuri rusesti cu fundul), si pina la tichia de margaritar a revizuirii Constitutiei tarii, de la ditai lantu’ de aur, de neam prost, cu care s-a ancorat in discursul Dragoteascai la Realitatea TV, si pina la interventia directa si aiurea pe acelasi post, in cadrul unei emisiuni de stiri, de la alcatuirea bugetului la chermeza pusa de partidul sau in aerul ozonat al Brasovului, iubitul nostru presedinte a fost nelipsit de pe ecranele televizoarelor locuitorilor patriei.
  El a centrat, el a dat cu capul, el a aparat si tot el a dat gol.
  Si ce gol !
  Din toate acestea presupus a-i convinge pe romani ca pot dormi in pace, deoarece tatucul lor vegheaza, praful s-a ales!
  Ordonante date dupa ureche, demonstrind o incompetenta crasa, decizii ale C.C., care pentru oricare alt pretendent la calitatea de profesor universitar de drept constitutional, in afara de docilul executant Boc, ar fi insemnat stigmatul rusinii profesionale si implicit demisia, “indicatii pretioase” date Justitiei in cel mai evident dispret fata de prevederile constitutionale, insusirea ideilor altor lideri politici si prezentarea lor drept teze proprii in materie de revizuire a Constitutiei, ca start al campaniei electorale prezidentiale etc., toate acestea au demonstrat ca, desi acum si-a vazut visul cu ochii, acela de a cumula toate functiile de conducere si decizie dintr-un stat de drept (doar director de cimitir n-a fost in aceste zile), omul nostru, cu fiecare porumbel pe care-l scoate, nu dovedeste altceva decit o sete neostoita de putere nelimitata.
  In conditiile unei Opozitii plapinde si aproape insignifiante, iubitul presedinte nici macar nu se mai sinchiseste sa-si camufleze cit de cit pohtele si mizind pe “noncomabtul” atit al Opozitiei cit si al electoratului, face ce vrea muschiul lui intr-un presupus stat democratic si European.
  Singurul lucru care ne-a mai ramas de facut este sa asistam muti la spectacolul oferit cu generozitate de asimetric si sa ne intrebam neputinciosi, daca tupeul si nesimtirea au cumva limite.

 6. Plutim din nou intr-o mare de tristete.
  Azi dimineata marele POET si ROMAN desavarsit Grigore VIERU ne-a parasit, avand in suflet chipul Luceafarului EMINESCU, a carui memorie o cinstise proaspat.
  Drum bun spre stele, Maestre!

 7. 1) Şi totuşi…. fericită ţară?
  2) La Balc, miros de parf de puşcă, zăpadă roşie de la sângele mistreţilor împuşcaţi din plăcere, ţuică fiartă, barbarie ce aduce a Evul Mediu. Unde în lume se mai poate întâmpla aşa măcel, în afară, bineînţeles, de Fâşia Gaza?
  3) La Poiana Braşov, pdliştii au definitivat programul anti criză şi au chefuit în draci ajutaţi de, geniul răului, asimetricul, care s-a lepădat de comunism, primul.
  4) La Gura Humorului, zeiţa turismului românesc a fost condusă la plecare cu sănii trase de cai, taraf şi imnul prezidenţial.
  Fluturul personal a manevrat dizpozitivul pe zăpadă, în care se lăfăia Elena Udrea, adversara lui Dracula. În rest, moaşte, tămâie, chefuri, oi la proţap la focuri haiduceşti şi balneaţie în Bucureşti.

 8. 23.01.2010
  Revista presei
  Toate cele 3 ziare centrale: Evenimentul Zilei, Cotidianul si Romania Libera consemneaza in prima pagina, sub diferite titluri, vizita de lucru efectuata de cel mai iubit fiu al poporului roman, presedintele tuturor romanilor de pretutindeni, D-l Traian Basescu impreuna cu D-na Prim Ministru Elena Udrea, la Combinatul Siderurgic SIDEX Galati, ocazie cu care au fost disponibilizati 5000 de muncitori. In magistralul sau discurs, d-l presedinte a tinut sa-i asigure pe cei trei paznici ramasi incadrati la SIDEX, ca Guvernul si Presidentia Romaniei vor face tot posibilul pentru ca acestia sa-si pastreze locul de munca. Discursul presedintelui a fost rasplatit de cei trei cu ovatii si aplauze puternice si cu scandari indelungate: „Basescu si poporu’ !'” „Elena si Presidentia azi salveaza Romania !”. La plecare un grup de cinci copii au oferit flori cuplului prezidentialo-executiv.
  Tot cu titluri de-o schioapa, cele trei ziare relateaza imensul succes al diplomatiei romane, genial conduse de d-l Presedinte Traian Basescu. Astfel in urma unor eforturi uriase depuse de ministerul de externe, cit si a interventiei personale a d-lui presedinte, ieri a inceput vizita de prietenie in tara noastra un grup de 10 sefi de trib somalezi in vederea intaririi relatiilor traditionale de prietenie dintre Romania si gruparile tribale paramilitare din aceasta tara.
  La receptia oferita de d-l Presedinte Traian Basescu si de doamna Prim Ministru Elena Udrea in onoarea distinsilor oaspeti, in discursurile tinute atit de partea romana, cit si de cea somaleza, a fost subliniat rolul determinant de jucator politic mondial al presedintelui Romaniei, performat de acesta in vederea realizarii unei zone de stabilitate in aceasta parte a Africii. Tot cu aceasta ocazie, distinsii oaspeti au fost decorati personal de d-l presedinte cu inalte distinctii ale statului nostru. Dineul s-a desfasurat intr-o atmosfera destinsa, tovaraseasca.
  Tot in plan extern, D-l presedinte Traian Basescu a semnat doua ultimatum-uri, unul adresat Federatiei Ruse, iar celalalt Ucrainei, somind aceste state ca pina la data de 01 Aprilie 2010, prima sa returneze Tezaurul Romaniei, iar a doua Insula Serpilor.
  Ambasadorii celor doua tari la Bucuresti l-au asigurat personal pe d-l presedinte ca cele doua solicitari vor fi satisfacute cu maximum de diligenta de guvernele celor doua tari.
  In planul vietii politice ziarele consemneaza Congresul de fuziune dintre PD-L si aripa „Viva Basescu” din cadrul PSD si dizolvarea PSD-ului, in urma eliminarii acestui partid de la guvernare.
  Tot in prima pagina a celor trei ziare este reprodus Decretul Prezidential de suspendare a postului de televiziune Antena cit si a ziarului Jurnalul National pe motivul subminarii puterii politice in Romania si a instigarii la violenta, prin vocea lui Mircea Badea, instigare pe care postul Antena 3 a practicat-o atita amar de vreme.
  Efectele acestui Decret s-au resimtit imediat, tonomatele antiputere, Mircea Badea, Valentin Stan, Mihai Gadea, Ion Cristoiu si Victor Ciutacu, alegind calea auto-exilarii in Guineea Ecuatoriala.
  Viata culturala a Romaniei a fost marcata ieri de un eveniment deosebit desfasurat la Ateneul Roman, unde spectatorii au aplaudat indelungat extaziati, spectacolul omagial „Basescu, Romania pe calea luminoasa a capitalismului si condamnarii comunismului”. In deschiderea spectacolului ilustri intelectuali ai neamului, d-nii Patapievici si Liiceanu si d-na Alina Mungiu Pippidi, in discursurile lor au subliniat maretia Noii Epoci de Aur traita de Romania sub directa indrumare si conducere a mult stimatului si iubitului nostru Presdinte, d-l Traian Basescu.
  In plan extern la capitolul Cultura, este consemnata vernisarea in Togo, sub inaltul patronaj al ICR, a expozitiei de arta romaneasca contemporana cu titlul „Homosexualitatea in Romania, factor de continuitate si devenire a poporului in spatiul carpato-dunarean de la Burebista si pina astazi”.
  Rubrica „Monden” a celor trei ziare cuprinde sub forma de flash-news, relatarea impacarii dintre d-ra Elena Basescu si Hrebenciuc jr., desfasurata la o selecta discoteca din capitala, cit si terminarea divortului cuplului prezidential.
  Domeniul sportiv este marcat de acordarea titlului onorific de Sef de Galerie oferit d-lui presedinte Traian Basescu de echipele fanion ale fotbalului romanesc, Steaua, Dinamo si Rapid, in timp ce echipa Farul din Constanta, merge chiar mai departe si-i confera presidentia executiva a clubului ( singura functie de conducere care lipsea din palmaresul iubitului nostru presedinte).
  a consmnat pentru dvs.
  Andreea Pora

 9. De veghe’n lanu’ lu’ basescu
  Nu era suficient ca avem un presedinte care a bagat Romania in carantina internationala din punct de vedere al relatiilor diplomatice, ne-am mai pricopsit si cu un fost spion sef (numit tot de Preafericitul presedinte) de care rid si curcanii americani naimiti de FBI pentru Thanksgivind Day.
  Cu un asa spion sef precum ex-Saftoiu, cred ca serviciile de contraspionaj din tarile vizate de Romania, si-au zis time-out, s-au asezat in fata televizoarelor si au asteptat aparitiile Saftoiului cu bulteinul de stiri de circulatie interna SIE, pentru a sti cam ce mai intreprinde spionajul romanesc.
  Acuma nu ca acesta s-ar da prea mult de ceasul mortii cu munca prin strainataturi. In afara de circul mediatico-propagandistico-electoral cu Rapirea Din Serai, baietii au avut treaba doar in tara cu folosirea tehnicii de ascultare pe la usile opozantilor politici ai asimetricului (conform declaratiilor publice ale gemsbondului mioritic), motiv de demisie pentru acesta. Si unde nu faceau fata baietii venea tata la spioni, scolit pe la Anvers in vremuri de rastriste, chiar ‘mnealui, presedintele Basescu si completa informatiile obtinute de SIE cu noutati referitoare la suetele zilnice Geoana-Iliescu.
  In ce tara am ajuns sa traim fratele meu?
  Macar securistii lui Ceausescu erau profesionisti, chiar si acum dupa 20 de ani, mucles! baietii, de au bagat o tara intreaga in enigma dosarului de securist al marinarului spion la Anvers.
  Pe cind spionii de astazi, in afara de faptul ca au capatat indeletniciri domestice (sic!) isi si etaleaza odiseele bondiste in public, pe la varii televiziuni.
  Si unde mai pui ca baietii si-au bagat timpanul in legalitate beneficiind de o lege care sa le permita contorizarea injuraturilor adresate de diversi romani cu adresa Cotroceni.
  Gravitatea acuzelor saftoiste la adresa prezidelului ramas incremenit in proiectul si tacticile fostei Securitati ca metoda de obtinere a puterii absolute in Romania (acuze dezmintite apoi intr-un mod jalnic atit de catre faptuitor, cit si de catre asimetric), in oricare tara din lume, civilizata si cu pretentii de respectare a principiilor democratiei, ar fi fost prompt sanctionata de membrii societatii respective, iar situatia ar fi fost adusa sub control prin albirea sau innegrirea asertiunilor respective.
  La noi canci ! Suficienta o dezmintire cu un text penibil emisa de Cotroceni si basta! subiect inchis, la culcare baietei, tatuca vegheaza impreuna cu service-urile pentru voi!
  Nu tu autosesizari, nu tu comisii parlmentare, nu tu Societate Civila, care daca doar ar fi presupus pe vremea lui Ilici asemenea fapte, l-ar fi mincat pe acesta cu fulgi cu tot pe motiv de comunism, nu tu nimicuta, nimicuta.
  Camarade Patapievici, camarade Liiceanu, sora Pippidi unde va sint bre vorbele si reactiile la o asemenea dandana prezidentiala?
  Vai de mama voastra si de lupta voastra pentru democratie si anticomunism condusa magistral de Ales!
  Ce este mai tragic insa, in toata afacerea respectiva, consta in faptul ca masa amorfa de electorat pupinbasist va pune mai mult ca sigur din nou botu’ in toamna si ne va pricopsi cu un nou mandat al zbanghiului, care dupa trendul politic actual tinde sa se transforme pe viata.
  Oprescule si inca altii ca tine, lasati dracului alte treburi, faceti-va simtita cit mai curind prezenta in coasta basescului, spuneti-i ca afirmatiile patapieviciului cu privire la rezistenta mujicului patibular roman in procesul de urinare a altora in capul sau a ajuns la limita suportabilului si ca este totusi cazul sa foloseasca toaleta prezidentiala pentru aceasta necesitate si trimteti mutantul stalinisto-hitleristo-maoist sa-si faca Sultanat la Basarabi si sa-i lase pe romani in pace.
  Ca s-au saturat!

 10. Patimile lui Geoana
  Dupa ce si-a adjudecat binemeritat zisa spusa (sic!) de dedea Ilici de „Prostanac”, Mirciulica a trebuit sa astepte amar de vreme, mai precis pina la formarea noului B.O.R.D.E.L., pentru a da acestei zise o valoare universal recunoscuta si a intra in istorie drept Geoana cel Prostanac.
  Acest moment de glorie a fost marcat de actiunea idioata si total impotriva vointei electoratului de a se „cirdasi” cu PD-L-ul asimetricului in vederea obtinerii pentru ilustri lideri ai PSD a gaurilor din cascavalul Puterii (miezul acestuia a revenit PD-L-ului).
  De cum a pus boticu’i la Ciolan, patimile charismaticului presedinte al PSD-ului s-au amplificat pina la nivelul critic, fiind intretinute la foc mic din rumegus si baliga uscata de iubitul si alesul conducator al tuturor romanilor de pretutindeni (sic!), care nu a scapat nicio ocazie de a-l umili in public si de a-i transforma partidul, altadata bour national, intr-o jucarie stricata si buna de aruncat la gunoi.
  De la episodul cinegetic in care l-a trimis la vinat de vulpi si la excluderi din partid pe motiv de razmerita cu iz de telenovela si pina la episodul de ieri, cind l-a pus la coltul de rusinica, in genunchi, pe coji de nuci, intorcind din drum, in vazul unei natiuni, coloana oficiala de masini pe motiv de incompatibilitate a sefului statului cu gasca de psd-isti adunati la sindrofia inscaunarii noului ministru de interne, Mirciulica n-a facut altceva decit sa incaseze din toate pozitiile posibile loviturile de maestru de cartier ale lui Zeus.
  Dar Mirciulica nu se lasa. El doreste sa demonstreze tuturor ca zisa respectiva nu a fost capatata cu spaga, ci cu sudoarea fruntii, asa ca merge mai departe pe post de sac de box asimetric.
  Mai nea Mircea, ia de-mi explica si mie, o virgula neinsemnata care a crezut si mai crede in valorile social-democratiei (nu in partidul condus de mataluta), nu era mai corect din punct de vedere politic, sa nu-ti arunci mata partidul in haznaua acestui B.O.R.D.E.L. cu riscul de a-ti pierde electoratul si sa stati frumusel in banca Opozitiei de unde sa va indepliniti mandatul incredintat de alegatori, de a lupta impotriva basescului si a camarilei sale (PD-L)?
  Chestia asta ar fi durat mai putin de un an.
  In schimb, la indicatiile pretioase ale altor prostanaci in ale politichiei dar in foame de bani precum nen’tu Oprisan, ai tirit partidul pe un drum barat din care, Zeusul, cistigator in alegeri, va va arunca la lada de gunoi ca pe o masea stricata, dupa ce in prealabil, utilizind metoda „maradona”, ca in cazul PNL-ului isi va opri gasca portocalie in frunte cu Sirbu si Grupul de la Cluj pentru uz personal in armata de soldatei de plumb.
  Pai frumos dati voi la alegatori bre nea Mirciulica?
  Eu, in prostia mea, zic sa va opriti si sa sugeti laba precum ursu’ pina in noiembrie (ca Slava Domnului aveti de unde), iar la alegeri sa veniti cu o Solutie pentru un popor satul de prestatia mutantului.
  Ce zici, batem palma?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s