Agenda Sociala Reinnoita

Dupa raspunsul Comisiei Europene privind conditiile de munca din minele Vaii Jiului, am contribuit cu amendamente la Propunerea de Rezolutie a Parlamentului European referitoare la Agenda Sociala Reinnoita. Proiectul de raport se afla in dezbaterea Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, a carei membra sunt, si vizeaza corelarea Agendei Sociale Reinnoite cu punctul de vedere al Parlamentului European. Aceasta Agenda Sociala este un pachet de initiative, lansate in iulie 2008 de Comisia Europeana, reprezentand, prin strategiile pe care le cuprinde, un nou angajament in favoarea Europei sociale. Masurile propuse se refera la aspecte precum ocuparea fortei de munca, combaterea saraciei, a excluziunii sociale si a discriminarii, preocuparea pentru sanatate, educatie si tineret etc.

 

In ceea ce ma priveste, am dorit sa ating trei probleme. In primul rand, consider necesara actualizarea Agendei in functie de evolutiile – de fapt, mai corect spus, involutiile din planul social-economic european. Drept urmare, am propus o atentie sporita fata de dezechilibrul social si tensiunile provocate in tot mai multe tari europene de cresterea somajului, reducerea alocatiilor bugetare si saracirea populatiei, in contextul recesiunii economice. Pentru aceasta, am solicitat Comisiei si Consiliului European sa adopte politici sociale și de ocupare a forței de munca sustenabile si eficiente, cu accent pe masurile de solidaritate sociala si cu o preocupare sporita pentru raspunsuri urgente si coordonate la provocarile sociale.

 

In al doilea rand, am propus acordarea unei atentii speciale regiunilor celor mai afectate de globalizare si de tranzitia economica, mai ales celor din noile state membre in care sunt necesare reconversia fortei de munca, diversificarea surselor de venit si sustinerea initiativelor antreprenoriale in vederea ameliorarii starii de saracie si a contracararii lipsei de sanse a populatiei, precum si pentru a preveni potentialele tensiuni sociale. M-am gandit, in primul rand, la Valea Jiului.

 

Un alt set de amendamente pe care le-am depus vizeaza cateva domenii sociale pe care le consider esentiale. In conditiile in care romanii si bulgarii inca intampina piedici la angajarea in majoritatea statelor vestice, am solicitat o atentie prioritara pentru inlaturarea barierelor interne in vederea stimularii mobilitatii profesionale in cadrul UE. Mi se pare firesc ca preocuparea pentru libertatea de miscare a lucratorilor din tarile membre sa prevaleze asupra grijii fata de imigratia din afara UE – o problema care-i preocupa mai ales pe colegii din vechile state membre ale Uniunii. De altfel, cred ca aceasta  grija pentru imigranti trebuie dublata de prevenirea posibilelor dezechilibre pe care exodul creierelor din tarile mai putin dezvoltate le poate avea asupra acestora si asupra echilibrului socio-economic global. Am subliniat, de asemenea, necesitatea dinamizarii procesului de integrare a sistemelor educationale din tarile membre si, nu in ultimul rand, am insistat asupra importantei sprijinirii femeilor care vor sa devina mame, atat prin alocatii corespunzatoare pe perioada cresterii copilului, cat si prin crearea unui cadru favorabil pentru reintegrarea pe piata muncii, o atentie sporita cuvenindu-se mamelor care isi cresc singure copiii, intrucat acestea reprezinta o categorie vulnerabila.

 

Sper ca aceste amendamente sa fie aprobate, cu sprijinul colegilor mei socialisti, astfel incat Agenda Sociala Reinnoita sa raspunda mai prompt si mai eficient provocarilor sociale tot mai complexe ale unei Europe afectate de recesiune si de miscari de protest.  

Reclame

22 de gânduri despre “Agenda Sociala Reinnoita

 1. sa vedem ce scrie despre ciocan chiar gnv ziarul condus de colegul sau actualul senatorul valer marian in 18 ianuarie 2005 :Un Ciocan la disperare

  La mare disperare după articolul supraintitulat “Vremea şi vrerea lui Ciocan s-au terminat”, (încă) preşedintele organizaţiei judeţene PSD Satu Mare, Gheorghe Ciocan, a convocat ieri Biroul Executiv Judeţean cu speranţa că acesta îi va cînta în strune. Numai că o parte dintre membri nu au dat curs invitaţiei sale iar majoritatea celor prezenţi i-au dat de înţeles că ar trebui să-i lase în pace ca să-şi vadă de idealurile social-democrate, iar el să-şi continue afacerile cripto-comuniste. Mai mulţi vicepreşedinţi şi-au declarat intenţia de a se autosuspenda, iar un vicepreşedinte primar de oraş şi-a anunţat chiar demisia din toate funcţiile de partid. În sprijinul lui Ciocan au sărit doar gunoiul comunist Chirilă Gherman din Turţ şi primar cînd bozgoraş cînd românaş Ioşcuţă din Pişcolt. După ce a întinat idealurile nobile ale comunismului ca primar şi şef de CUASC la Turţ înainte de 1989 şi după ce a îngropat PSD Turţ la ultimele trei ediţii ale alegerilor locale, la care a pierdut fără drept de apel postul de primar, Chirilă Gherman s-a simţit dator să fie solidar cu Ciocan pentru că în ultimii ani l-a uns inspector zonal de finanţe şi i-a săltat cele două fiice în funcţii mari în Sătmar, pe una secretar la Prefectură, iar pe cealaltă inspector în învăţămînt şi preşedinte a organizaţiei municipale PSD de femei. Cît despre primarul Ioşcuţă, acesta este disperat că trebuie să dea cu subsemnatul pentru nişte potlogării şi mişelii făcute sub acoperirea lui Ciocan. Cert este că organizaţia PSD Satu Mare a ajuns la clocot mare şi că dacă lui Ciocan nu i se pune punct şi de la capăt se va produce o mare scindare care se va concretiza în primă fază prin demisia a şase dintre cei 13 consilieri judeţeni şi prin retragerea a cel puţin zece primari. Profitînd de ocazie, sesizăm Parchetul, Poliţia şi serviciile speciale că preşedintele Ciocan s-a exprimat într-un cerc restrîns că poate angaja rackeţi ucraineni cu 5-10.000 de parai pentru lichidarea unor ziarişti incomozi de la Gazeta de Nord-Vest şi Informaţia Zilei. Avertizăm că noi sîntem pregătiţi şi că vom face uz de drepturile conferite de instituţia legitimei apărări

 2. cum puteti crede ca mai pacaliti pe cineva?uitati ce scriu uni despre alti la satu mare in ziarul condus de prietena
  satmareanca

 3. Iti tinem pumnii, daca D-zeu te sustine in demersul tau si amendamentele vor fi aprobate , atunci pot afirma cu mana pe inima ca Romania a trimis in P.E. un politician de mare finete si un gladiator politic sub o singura identitate: Corina Cretu
  Succes!

 4. Corina,
  Initiativele si demersurile tale sunt laudabile si sa speram cu rezultate asteptate, mult succes si-ti multumim pentru stradanie, implicare, si grija fata de semeni ! Felicitari !
  Singura noastra temere e ca-n Romania, nemernicii mentinuti in posturi de conducere nu vor aplica niciodata vreo masura fie ea impusa si de Comisia Europeana … sistemul ticalosit e bine inchegat, clanuri si capuse, rude, neamuri, prieteni, ne-nvartim in cerc, o spun cu mana pe inima, sunt cu totii uniti prin nemerniciile la care se dedau, se urasc dar sunt ” legati prin pacat „, putin le pasa lor de initiative, strategii, cerinte, isi vad nestingheriti de propriile interese, o mana spala pe alta, si, au mereu si mereu ” dreptate ” cu, din nefericire, orice pret … pret pe care-l platim noi, cei care ne-mpotrivim coruptiei si nemerniciilor.
  Ca sa dau un exemplu, daca tot ma acuza neicusorul Mihnea Georgescu de faptul ca m-as victimiza tot timpul :
  In protectia copilului Caras-Severin, nu gasesti gram de obiectivitate , nimic sfant, despre neutralitate n-a auzit nimeni . Dupa aproape 4 luni de hartuire sistematica, dupa nenumarate citatii in comisii de disciplina si comisii de cercetare prealabila ( apropo, poate ma lamureste cineva conform carei legislatii s-au infiintat aceste tribunale aberante-n institutiile publice ), dupa insistente si stradanii, in sfarsit se decide cica o alta comisie din partea CJ care sa cerceteze ce tot vreau si ce tot vociferez pe varii cai. Evident, si-n aceasta comisie, legaturi directe ale unora si-acelorasi inalt functionari publici, adica tot de ei dau, am zis bine eu si familionul baronilor 😦 Mai mult, mi se transmite clar ca se-ntoarce ea Stapana sistemului in targ si se va ocupa personal de mine, ca ma va desfinta, ca ma va amuti definitiv, mda, succesuri carasene … mai suntem vreo 3-4 oameni fara carnet pd in sistem, restul au deja botnita, jug, haturile functioneaza, intimidarea si amenintarile personalului cu restructurarea tuturor celor ce nu tac, asisderea. Singura mea solutie e aparitia in presa centrala si petitie documentata la PE, alta sansa nu exista, eu sunt una, ei o piramida, arbori genealogici, increngaturi, mlastina, colcaie naparcile. Unde-ntorci capul in protectia copilului Caras-Severin, numai nepoti, verisori, gineri, fini, nurori … toti cu cate-un unchi, socru, nash, verisoara, fie in conducerea DGASPC C-S, fie din CJ. Sibilina, n-are decat pe Doamne, Doamne si dreptatea pe care toti, dar absolut toti o neaga si-o eticheteaza zilnic drept exagerare si mai stiu eu cum.
  Dar, sunt ” saraca „, n-am averea sub sechestru, nu sunt cercetata de DNA, nu sunt subiect de presa, n-am motive ca ei, sa fac abuz de influenta contactand telefonic diversi ca sa intervina in favoarea neamurilor, eu … am numai vanatai pe corp si, scrisori medicale, acte doveditoare . ” Cei ” bogati ” au de toate si mai au si-un mare tupeu de-a trage si pe altii dupa ei, pentru ca, cu sau fara mine-n sistem, pana la urma vor pieri pe limba lor si-si vor deconta nelegiuirile la un moment dat.
  Se lauda cu nesimtire-n gura mare si pe fatza ca vor lasa fara paine toate ” gurile sparte care vorbesc in plus ” si se folosesc de declaratii luate-n scris unor copii pe care-i instiga profitand cica de faptul ca nimeni nu va putea dovedi vreodata ceva. Da, urmare a denunturilor si scrierilor de pe blog, urmare a sesizarilor si taxarilor ticalosiilor, sunt pe lista neagra, si-au dat cuvantul ca-mi vor desface contractul de munca, si aceasta aviz si altor amatori de a face ca sibilina, adica valuri in apele adanci ale sistemului. Standardele europene … o teorie frumos ambalata-n rapoarte de activitate, ” interesul superior al copilului ” se decide functie de interesele personale ale ” divelor ” si ” printisorilor ” batuti in cuie pe scaune si functii, vai si-amar si halal sistem de protectie a copilului carasean, o rusine si-o mascarada, dovada mai graitoare decat trupele si ostile dislocate la ordine precise intr-u rastignirea sibilinei, nu exista. Ne mai miram de ce oare institutiile de ocrotire sunt pepiniera de viitori infractori si inadaptati sociali si de ce sunt negative Rapoartele de tara, mda ” sa traim bine ” , in adevar, ca la noi, la nima-n lume, Banatu-i ” fruncia ” la , chiar asa, de toate …
  Inca ceva, cunoscandu-se ca sunt mama care-si creste singura copilul, singura lor ” curiozitate ” e aceea ca vor sa vada cu ochii lor cameleonici : fara nici un venit fiind, de unde-mi voi plati internetul ca sa ma satur de trambitat pe bloguri ! Egalitate de sanse … unde, ca in romania cu sigurantza, nu .. ?!!
  stima si respect, Corina, numai bine,
  Sibilla

 5. sibilla -dar cere draga ajutorul de la satmareanca (tot crina) ca are experienta in minciuna poate mai baga ceva prin ziar si apare la televizor si te scoate din cacat(spunei doar cum a facut caca azi dimineata cel care te supara si dupa ce trage o tigara o sa si apara la gura targului)

 6. Imi cer scuze pentru off-topic, dar:
  Erevan News-Hot News
  Avand in vedere intentiile noului ministru al Turismului, in cadrul ministerului infiintat la cererea expresa a populatiei tarii, reporterul nostru Varujan Arachelian a reusit sa ia un interviu in exclusivitate d-nei ministru, d-na Elena Udrea (sau cum mai este cunoscuta datorita radacinilor de noblete „Elena ot Plescoa”), interviu in care distinsa politiciana isi jaloneaza intentiile in vederea relansarii turismului in Romania, prin pachetul de servicii oferite in cadrul programului „turism ecumenic-popesco-calugaresc”. Redam in continuare interviul:
  Reporter:- Stimata doamna ministru, ne puteti da cateva amanunte referitoare la derularea acestui program atat de revolutionar ?
  Elena Udrea:- Desigur, cu placere. Dupa cum ati aflat probabil, pentru turistii autohtoni, intentionez sa transform bonurile de masa in bonuri de vacanta, in baza carora romanii sa poata petrece un sejur de neuitat intr-un cadru idilic, pastoral si in acelasi timp mistico-religios, unde sa se poata debarasa de stresul zilnic, apropiindu-se totodata de transcendent, de Dumnezeire. Atragerea turistilor straini se va face atat prin promovarea sa in cadrul targurilor de specialitate, cat si interactiv, de catre fetitele noastre care au ca loc de munca trotuarele din Europa. Acestea, in timpul desfasurarii activitatii lor, vor incerca promovarea sa convingandu-si clientii ca merita.
  R.:- Interesant si de efect totodata. Dar nu credeti ca un astfel de sejur ar putea deveni la un moment dat plictisitor?
  E.U.:- Nicidecum! Intentionez ca pe langa rigorile vietii monahale pe care turistii o vor petrece in timpul zilei (participari la slujbe, spovedanii, citiri de molifte, exorcizari etc.), noptile sa reprezinte o rasplata binemeritata fata de canoanele indurate in timpul zilei, iar in pachetul respectiv sa mai introducem si alte surprize pentru amatori.
  R.: – Ati putea sa detaliati ?
  E.U.: -Ei bine, ministerul nostru a dat deja anunturi in media, prin care recrutam personal calugaresc (atat calugari cat si calugarite), barbati si femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, aratosi si cu aptitudini deosebite, pe care sa-i pregatim intr-un program special de patru saptamani, in vederea formarii unor grupuri mixte
  gen Chippendale (barbati) si dansatoare la bara (femei), care seara sa intretina atmosfera in interiorul manastirilor, evoluand pe muzica bisericeasca. Tot ei vor asigura si cazarea pe post de cameriste, respectivi curieri in chiliile manastirilor. Avand in vedere experienta mea vasta in materie de executat curatenie, pe calugarite le voi instrui personal in vederea insusirii artei de a da cu mopul. Tot personal le voi invata sa si tricoteze, in asa fel incat, in timpul iernii sa poata sa confectioneze pentru turisti contra cost ciorapei din lana, fulare si fesulete inscriptionte „Go Base, go!”(costurile acestora vor fi suportate din fondurile de campanie electorala prezidentiala si vor fi oferite gratis turistilor).
  Totodata intentionez ca serile sa fie marcate de incingerea unor focuri haiducesti, cu batali la protap, udati cu vinuri manastiresti intr-o atmosfera folclorica, intretinuta de cei mai buni manelisti ai momentului. Se vor mai organiza campionate de septic si table, castigatorii primind premii generoase oferite din bugetul ministerului.
  R.:- Suna intr-adevar foarte atragator. Mai aveti in vedere si alte activitati?
  E.U.:- Categoric. Spre exemplu, pornind de la ideea ca numeroase manastiri au in vecinatate ape repezi de munte, pentru amatorii de sporturi extreme, vom organiza concursuri de rafting. In acest program s-a implicat chiar d-l presedinte Traian Basescu care, in programul de instruire al viitorilor ghizi si instructori pentru astfel de actrivitati, actualii plutasi de pe Bistrita, le va tine un curs special de navigatie astronomica, util in cazul in care s-ar rataci in timpul coborarii. Am uitat sa va spun ca in timpul zilei, pentru a mai scapa de monotonia slujbelor si a spovedaniilor, vom oferi turistilor cite un scurt program de degustari de vinuri de impartasanie, in cramele manastirilor. Si nu in ultimul rand, trebuie mentionata si intentia noastra de pelerinaj per pedes facut in schimb de impresii si experienta, intre manastirile din Moldova, Muntenia si Transilvania.
  R: Programul dvs. pare mai mult decat perfect. Stimata d-na ministru, va multumim mult pentru amabilitate, incheiem aici si va dorim succesuri in activitate!
  E.U.: Va multumesc si eu, si la randul meu va urez succesuri!

 7. Corina,
  Iata ce s-a intamplat in urma cu aproximativ o ora in Caras-Severin , sa cititi si sa va cruciti cu totii caci aveti de ce !!!
  In biroul de servici al Gabrielei Savitsky a navalit ginerele Secretarului Consiliului Judetean caras-Severin, Ion Imbrescu si anume, Stefu Florin, sef direct al Gabrielei . Acesta din ordinul direct primit de la numita Ana Vasile, directoarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Caras-Severin, i-a taiat cablul de internet si a racnit din toti rarunchii ca s-a dat ordin gardianului institutiei ca eu si Gabriela sa nu avem nici cel mai mic contact ! Si eu si Gabriela Savitsky suntem angajate ale directiei, toate drepturile ne sunt incalcate, salariul diminuat, copiii institutionalizati sunt folositi ca masa de manevra impotriva noastra, Ana Vasile striga-n gura mere peste tot ca se va ocupa personal de desfacerea contractului de munca al gabrielei, respectiv al meu !
  Abuzurile acestei Ana Vasileau depasit orice limita ! Cui sa ne mai adresam, cui ???? Toti cei care vorbim si denuntam abuzurile, neregulile din sistemul de protectie a copilului Caras-Severin suntem citati periodic si constant in tribunalele infiintate de aceasta Ana vasile si care se numesc comisii de cercetare prealabila, rude, prieteni, ai respectivei castigand bani frumosi pe langa salarii de pe urma nevinovatiei oamenilor, o sursa de venit inventata de Ana Vasile ! E strigator la cer ceea ce se intampla in acest judet ce pare a fi fara de stapan !!!
  Suntem in situatia de a apela la presa centrala si la televiziuni, hartuirea, abuzurile la care suntem supuse zilnic, umilintele pe care le induram de 3 ani, sunt inimaginabile !
  In 2009, in Romania, Constitutia tarii, Codul Muncii, orice drept al angajatului e inexistent ….
  In sistemul de protectie ” a copilului ” din caras-Severin, rudele, neamurile directe, prietenii Secretarului CJ si ai Anei Vasile sunt peste tot, pretutindeni, multi in posturi cheie, in functii de conducere ! Abuz de autoritate, abuz de influenta, abuzuri pe toata linia … Nimeni nu vede, nimeni nu aude, sa ne adresam PE, Comisiei Europene, sa chemam presa, ce-ar trebui facut pentru ca institutiile abilitate ce ar fi trebuit sa se autosesizeze sa ia totusi atitudine ???
  Gabriela a facut infarct urmare a acestor abuzuri, eu un preinfarct si sunt si-n prezent in concediu medical si plina de vanatai, sanctiuni nedrepte si fara nici o noima, acum, culmea nesimtirii si-a ticalosiilor, suntem amenintatti cativa oameni cu desfacerea contractelor de munca, ni se taie cablurile de internet, suntem amenintati de ginerica uns in functie fara concurs ci prin decizia Anei Vasile, gardianul institutiei primeste ordin sa cheme politica sa ne interzica accesul in institutie … cine este aceasta Ana Vasile care confunda o institutie publica cu mosia proprie ???
  Vorbim de egalitate de sanse, de competenta, de drepturile omului …. unde anume, in Caras-Severin unde pumnul in gura si abuzurile la cele mai inalte neveluri sunt la ele acasa ?
  Sibilla

 8. @Marius Mina:

  Multumesc frumos. Sper sa fie adoptate aceste amendamente, care se bucura, de altfel, si de sustinerea colegilor mei de la PSE.

  @Sibilla:

  Sunt foarte uimita de ceeace povestesti. Stiam, de la tine si de la gabi, ce traiti zi de zi, dar vad ca situatia se complica si devine din ce in ce mai ostila. Sunt curioasa care va fi concluzia comisiei din partea Consiliului Judetean. Oricum, e trist sa constati o asemenea politizare si o asemenea atmosfera incordata intr-o institutie care se ocupa de protectia copilului.

 9. Cat de mult va (dis)place Traian Basescu?
  ianuarie 28, 2009 by Cezar Pesclevei

  Ce va (dis)place la acest personaj de-acum exasperant de surprinzator, instabil, pentru siguranta economica si sociala a Romaniei?

  Mai aveti curajul sa-l alegeti din nou in (im)postura de Presedinte?

  Este momentul sa ne gandim bine pe cine dorim in postura de Presedinte.

  Am rasfoit recent una din noile carti din categoria manelelor (in literatura), o carte in care sunt incluse cateva interviuri pe care Traian Basescu le-a dat lui Radu Morar la emisiunea “Nasul” de pe “B1″. Presedintele brava la un moment dat spunand ca, daca era capitanul Titanicului, acesta din urma nu s-ar fi scufundat. Eu ma intreb, initial, daca ar fi fost ales capitan pe celebrul vas. Apoi ma gandesc la soarta vasului.

  Sunt curios sa vad cum va evita Traian Basescu, intr-un mod rezonabil, icebergul numit RECESIUNE pentru ca Titanicul mioritic pe care il conduce – Romania, sa nu intre intr-o coliziune fatala cu blocul imens de gheata si sa inceapa inundarea sectoarelor economice ale tarii, a categoriilor pofesionale (oamenii ce practica diverse profesii) ce trebuie platite si pe care el vrea sa le inghete. Probabil e naiv. Cum ar putea ingheta salariile fara a-si scadea sansele la noul mandat de capitan al Cotroceniului? Salariile le va putea ingheta, dar revoltele? Bine. Este stiut ca pionul de sacrificiu al jocului de sah dintre Basescu si ceilalti este insasi Emil Boc, care nu va muri cand piesa sa de pe tabla de sah va fi mancata de piesa unui adversar. Boc va reprezenta formatia lui Basescu, insusindu-si toti pionii, pana cand piesa ce nu poate fi aruncata in afara tablei de joc va ramane singura, anume regele, Basescu.

  Boc, dă-ţi demisia!
  ianuarie 26, 2009 by Cezar Pesclevei

  Motto:

  “Înseamnă că trebuie să avem toată admiraţia pentru Guvernul Tăriceanu care, cu toate greşelile lui, ne-a avertizat asupra riscurilor şi tot dispreţul pentru Guvernul Boc, care dă din colţ în colţ ca să nu aplice legea, după ce în campania electorală ne-a promis marea cu sarea“.

  Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei “Spiru Haret”.

  D-le Boc,

  E a nu ştiu câta oară când faci POC! Îndrăznesc să vorbesc în numele românilor şi să te rog să-ţi dai demisia! Nu mai fă pe ardeleanul încăpăţânat! EŞTI INCOMPETENT. MUTĂ-TE înapoi LA CLUJ! nu mai nenoroci ţara aceasta oricum nenorocită!

 10. Pingback: Valea Jiului sau Jalea Viului? « skeptical eye

 11. http://stiri.rol.ro/content/view/177605/2/

  Am gasit si articolul de mai sus. Eu sunt impresionata de activitatea si evolutia ta, dar tare mi-e frica sa nu fii victima aranjamentelor din interiorul partidului. Nu vrei sa stii ca deja se fac si se desfac liste pentru euro-parlamentare. Trebuie sa te bati sa obtii un loc fruntas pe lista. Mult succes, pentru ca il meriti!

 12. Anul 2009 va aduce multe tulburari sociale. Cred ca criza a trecut deja prin Valea Jiului de mai multe ori. Nu cred ca de acolo sa iasa scanteia unei miscari de revolta sociala. Focurile vor fi razlete de data aceasta si vor cuprinde toata ţara. Poate nu ne strica un dus rece, pentru ca asa cum functioneaza societatea noastra nu se mai poate.

 13. Manuela,
  eu unul cred că greşeşti. Corina are de purtat o singură luptă: lupta la PE, care luptă o duce în numele nostru. dinspre partidul cu pricina, voios lansat pe toboganul spre lada de gunoi a istoriei, acolo unde se va întâlni cu alte victime ale „colaborărilor” cu Scandal-împărat de la Treicoceni, între care peneţei-s etalon, numai de bine: dacă atâta minte are Prostănacul de-l duce la pierzanie încât, după ce a dat cu şutul primului candidat cu şanse pe care stânga l-a avut vreodată la Primăria Capitalei (care acum, lipsit de o forţă organizatorică de talia unui partid puternic în spate, vădeşte că se scufundă, încet dar sigur, în mlaştina mafiilor de tot felul ce gravitează în jurul administraţiei locale miticeşti), va da cu şutul şi celui mai adevărat parlamentar european pe care-l are România la Bruxelles, problema lui – Corina va fi votată oricând, indiferent din partea cui va candida; sau mai ales dacă o va face în nume propriu…

 14. Leo, nu e asa simplu cum zici tu. Eu am vrut doar sa o avertizez pe Corina ca listele se fac si se desfac deja si nu mai exista nici o regula. Dar nu stiu exact ce sfat sa ii dau.

 15. Cezar, Manuela, Agnosticus, Ciprian, Leo – va multumesc pentru comentarii si aprecieri. Ma bucur ca unele publicatii sunt receptive la activitatea europarlamentara.

  Chiar daca este un an electoral, nu cred ca trebuie sa privim situatia prin aceasta grila, pentru ca implicatiile sunt mult mai profunde. Sunt foarte ingrijoratoare aceste evolutii in plan social, pentru ca de ele depind vietile atator oameni si ale familiilor lor. Am vazut anuntul de azi al Petrom ca va disponibiliza 3000 de angajati. Sunt multe alte mari companii, dar si mici initiative particulare care trec printr-o perioada foarte dificila, asa ca e destul de probabil sa mai primim astfel de vesti.
  Ce se va intampla cu acesti oameni ramasi pe drumuri? Cand peste tot se restrange activitatea, unde isi vor mai gasi ei de lucru? Vad ca liderii sindicali au declarat ca s-a ajuns la o intelegere cu Guvernul si se va renunta la masura anuntata anterior a disponibilizarii unei cincimi din personalul din administratia centrala. Oricum, ei reprezentau doar 0,1% din totalul angajatilor din sectorul bugetar, asa ca nu ar fi fost o economie semnificativa. Cred ca ar trebui ghilimele pentru cuvantul economie in acest context, pentru ca ar fi aparut alte costuri, sociale, ale unei astfel de masuri.
  Cred ca prioritatea nr. 1 in aceasta perioada trebuie sa fie salvarea locurilor de munca.
  Si sper, de asemenea, sa aiba succes eforturile colegilor mei din PSD pentru a nu fi adoptata masura inghetarii salariilor si pensiilor pentru urmatoarele sase luni. Sunt atatia oameni cu venituri foarte mici, mai ales pensionari, care se zbat intr-o situatie dificila si care au nevoie nu de sprijin, pentru ca nu e corect sa fie pusa problema in acesti termeni, ci de recunoasterea corecta a muncii lor de o viata ori, in cazul celor apti de munca, de incurajarea efortului lor. Aceasta criza economica trebuie sa ne faca mai solidari, nu mai indiferenti unii fata de altii.

 16. Nu are legatura strinsa cu subiectul postat,dar cred ca o sa va capteze „putin” atentia si in plus nu este un atac(la persoana):

  Aseara presa a anuntat furtul unor arme semiautomate cu glont „adevarat”.Poate reusiti dv si sustinatori dv,iresponsabili,sa cautati si sa gasiti acele arme.Cine stie poate aveti alte metode.
  Sunt curios cit de neconstitutionala este legea ascultarii-„De exemplu, in Germania si Bulgaria, o lege similara, legata de aceasta directiva, a fost declarata neconstitutionala de curtile constitutionale ale acestor state”-in conditiile in care oricum sunt ascultate convorbirile.
  Aceasta directiva de la CE „legalizeaza” dreptul de a fi ascultate convorbirile si corespondenta pentru a preintimpina asemenea situatii defavorabile umanitatii.
  Sa nu uit poate ca trebuie sa-i „reprezentati” in parlamentul CE si pe „ultimii 6 violatori din Romania”,cunoscuti.
  Si hotii aceia de armament si violatorii au „drepturi” dar in conditiile in care ei vor fi prinsi si nu fac rau oamenilor(si vietatilor in general).

  Va multumesc
  PS
  „………va da cu şutul şi celui mai adevărat parlamentar european pe care-l are România la Bruxelles, problema lui – Corina va fi votată oricând, indiferent din partea cui va candida; sau mai ales dacă o va face în nume propriu…” spune @leo
  Oare sa fie adevarat?
  prezumtie de nevinovatie?
  In general intr-un stat totalitarist s-a „inventat” politia politica care se ocupa de mentinerea securitatii nationale dar tot de mentinerea acestei securitati se mai ocupa si serviciile secrete.

 17. Buna seara.Am citit si eu amendamentele propuse si cred ca dezechilibrul social si tensiunile provocate in tot mai multe tari europene de cresterea somajului, saracirea populatiei etc. sunt probleme foarte grave care ar putea da nastere unor revolte.Mie mi-e teama de ce va fi si in Romania cat de curand,oamenii au ajuns la limita si sunt disperati.
  Sper ca guvernul sa gaseasca cat mai repede solutiile cele mai bune,poate c-ar trebui ca toate partidele,atat de la putere cat si din opozitie sa-si uneasca fortele,sa conlucreze pentru binele tarii,al romanilor.
  Nu inteleg cum de unora le pasa doar de putere,credeam ca s-au cam terminat luptele politice pentru functii.
  M-am intristat de cele scrise de Sibilla.
  Gabi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s