Sinaia – reuniunea grupurilor parlamentare

Am participat, ieri si azi, la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD si PC de la Sinaia. Temele principale de discutie au fost strategia politica pentru sesiunea legislativa si bugetul de stat pe acest an. De asemenea, au fost analizate unele instrumente ale activitatii parlamentare, precum initiativa legislativa si institutia raportorului, aceasta din urma avand o traditie bine consolidata in Parlamentul European.

Fiind prima reuniune majora a PSD dupa alegeri si dupa intrarea la guvernare, un subiect de dezbatere au fost efectele acestor mutatii asupra partidului si modul in care va aborda acesta, in continuare, alegerile europarlamentare si cele prezidentiale din acest an. Inca o data, s-a subliniat necesitatea afirmarii identitatii proprii de stanga a PSD si a abordarii hotarate a celor doua scrutinuri ce urmeaza. Am observat ingrijorarea multora, mai ales a celor din teritoriu, de a nu ne pierde electoratul stabil si fidel ca urmare a aliantei cu PDL si a participarii la guvernare. 

Am retinut, de asemenea, preocuparea ministrilor nostri de a gasi solutii pentru traversarea crizei cu cat mai putine repercusiuni negative asupra populatiei. In ciuda contextului dificil, chiar daca nu in intregime si la termenele dorite, PSD a reusit sa-si impuna, la elaborarea bugetului pe 2009, punctul de vedere in materie de protectie sociala. Instituirea pensiei minime garantate este unul din exemplele cele mai elocvente in acest sens. In conditiile in care foarte multi batrani supravietuiesc cu pensii de mizerie, cred ca e un prim pas spre ameliorarea situatiei lor aceasta majorare de la 1 mai, la 300 de lei a pensiilor mici, urmand ca de la 1 octombrie sa fie marite la 350 de lei. Majorarea generala a pensiilor si a salariilor bugetarilor, tot in doua transe, fie si numai cu 5% cat s-a reusit deocamdata, majorarea salariilor profesorilor in functie de rezultatele profesionale, compensarea medicamentelor cu 90% din pret pentru pensionarii cu venituri mai mici de 600 de lei pe luna, cresterea subventiilor pentru agricultura, alocarea a 7% din PIB pentru investitii in infrastructura (drumuri, reabilitarea termica a cladirilor, programe pentru apa si canalizare, alimentarea cu apa a localitatilor etc.), capitalizarea CEC pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, sustinerea cu 50% a formarii profesionale pentru angajati si someri, extinderea programului de schimbare a masinilor vechi, prin majorarea sumei alocate (de la 3.000 la 3.800 de lei), a numărului de masini (la 60.000) si reducerea vechimii masinii (de la 12 la 10 ani) – sunt doar cateva din masurile adoptate in aceste zile ca urmare a insistentelor PSD.

M-am referit la aceste hotarari concrete pentru ca s-a facut mult caz pe nerespectarea promisiunilor electorale, fara a se tine cont de deteriorarea accelerata a cadrului economic si de nevoia de punere de acord a pozitiilor celor doua partide din coalitia guvernamentala. La Sinaia, in aceste doua zile, au fost discutate si alte masuri dorite a fi adoptate ca prioritati legislative ale urmatoarei perioade. In afara de aceste discutii cu caracter mai tehnic, ma bucura mult schimburile de opinii pe care le-am avut cu colegii parlamentari din tara si faptul ca am constat ca exista o stare de spirit realista cu privire la perioada ce urmeaza. Imi pare rau, dar poze nu am facut.. 

Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut! 

Anunțuri

27 de gânduri despre “Sinaia – reuniunea grupurilor parlamentare

 1. @Corina
  Cred ca ne bazam primejdios de mult pe voturile pensionarilor, ignorand alte categorii sociale. Prin taierea tuturor sporurilor fara a conta in ce conditii si cui erau ele acordate ne vom indeparta de o mare parte a functionarilor publici. La fel ne vom indeparta si de o mare parte a profesorilor din motive bine stiute. In plus nu stiu ce vom face peste 15 ani cand actuala generatie de pensionari s-ar putea sa nu mai existe in marea ei majoritate.

  Un week-end linistit sa ai.

 2. E foarte greu sa fii la guvernare in vremuri de criza, mai ales dupa ce ai facut multe promisiuni electorale. Eu, Darius, dupa cum stii, nu am fost adepta acestei aliante, dar cred ca o data ce au hotarat sa participe la aceasta guvernare, ministrii PSD trebuie sa se bata pentru problemele sociale ale oamenilor – chestiunea cu pensiile a fost o promisiune, care nu poate fi acoperita in intregime, dar macar s-a facut un mare mas.
  Am ascultat si eu declaratiile lui Emil Boc privind sporurile – ca si tine, nu cred ca e normal sa se actioneze pripit, fara analiza acestor sporuri. In general, pierzi foarte mult atunci cand iei inapoi un bun obtinut, ai dreptate. De aceea cred ca aceste lucruri trebuie bine cumpanite, dar observ cu tristete un hei-rupism ciudat si sper ca ai nostri sa sustina un punct de vedere echitabil.
  Multumesc pentru urari, dle Gross, si tie – Darius – pentru comentariile tale indreptatite si va doresc tuturor o seara frumoasa!

 3. Buna seara!Pe mine nu ma supara neaparat faptul ca multe promisiuni din campanie au fost incalcate.Daca s-ar putea elimina din taxele si impozitele ce le avem ar fi foarte bine.
  Pentru Sanatate ar fi bine ca Bazac sa nu bage plafoane in farmacii.Bolnavii vin in farmacii,dar farmacistii nu le pot elibera retetele pe motiv ca Bazac baga plafoane in farmacii.Asta poate fi considerat genocid?Dupa mine da…ce a facut ministrul de dinainte e genocid.Dar cei mai multi din politicieni cum ajung in functii pot face ce vor ei ca nu patesc nimic.Pot sa moara oameni.Pentru ei nu conteaza.

 4. Draga Corina, te amagesti si ne amagesti si pe noi. PSD-istii nostri de la guvernare n-au facut altceva decat sa-si indeparteze electoratul. Mai intai prin sprijinul, inclusiv vocal, a aceeasi nenorocita de ordonanta, apoi prin discursurile dlor. Nica si M.Sarbu in cel mai reusit stil din anii ’50, de manie proletara, de iti era scarba sa-i asculti. Apoi prin sustinerea aberantei masuri de reducere cu 20% a personalului din administratie, prin sustinerea aberantei teme cu „pensionarii de lux” sau a „nesimtitilor” din armata, interne si justitie. Infine prin acest buget DE DREAPTA, care da pomeni minore acelor cu pensii de sub 300 lei, oameni CARE NU AU CONTRIBUIT sau f.putin la fondul de asigurari sociale. Adica s-a luat din banii celorlalti pensionari ca sa dea acestora. De ce nu s-a luat de la profitorii tranzitiei, de ce nu s-au impozitat proprietarii de terenuri care nu le folosesc, tinandu-le pentru revanzare? De ce nu se impoziteaza mai mult cei cu venituri din afacerile banoase cu statul? De ce nu se platesc, in mai multe transe, facturile restante ale bosilor din asfaltari, imbordurari etc ? Nu, Corina, partidul care ne-a promis ca va face ca aceasta criza sa fie suportata in mod echitabil de toti membrii societatii, ne-au uitat de cum au ajuns la guvernare, de unde concluzia ca ei au vizat doar CIOLANUL, iar nu interesele celor multi. As fi curios ce raspuns imi poti da. Eu am ajuns la concluzia ca acest Geoana ne-a vandut cu totul !

 5. Eleniada
  Din crestet de munte, cu cote alpine
  La plaja cea mare, cu tarmuri marine,
  Din targul lui Bucur cu ape termale
  La traiul ascet de renuntari monahale,

  Din varf de castel, bantuit de Dracula
  Agathon-ul cu fusta, balaie faptura
  Isi plimba’azi alaiul, cu surle si tobe
  Aratand astei natii, vointa’unei blonde.

  Sotie’i’n acte, dar alta in fapt,
  Traindu-si cu Zeus, ea visul in pat.
  E tuta in cuget, ce din regat scandinav
  Republica mandra decreta pe ton grav.

  Si azi, precum Groza vizitiul isi unse
  In post de ministru, de’ntreg popor rase
  Asa si Cezarul, ceacar imparat
  Isi puse iubita, vataf la palat.

  Veni-vor turistii buluc, zeci de mii,
  Sa vada minunea acestei nurlii,
  Ce facut’a hotel din mandre chilii
  Incasand taxe “sfinte”, ca drept pe chirii.

  Si targul lui Bucur, din strabuni capitala
  E astazi izvor de apa termala.
  Iar bonul de masa datorat la romani,
  Il transforma’n sejur acesti noi stapani.

  In veci sa traiasca Elena “ministra”
  Ce’aminteste prin fapta’i de alta sinistra.
  Terminta ca tinta’n decembrie crunt
  Cand boboru’ gasit’a libertatea’n cuvant.

 6. CHE companera Corina Cretu te saluta UNGURU care a trecut ca sa comenteze aceasta postare .Companera Corina Cretu sa stii ca UNGURU ca sa simplu membru de partid PSD e nu este multumit de prestatia alesilor nostri din PSD-eu ..Sinaia reuniunea grupurilor parlamentare „nu asa era titlu corect ci ,,Sinaia reuniunea grupurilor parlamentare la o caterinca si o petrecere spre enervarea si nemultumirea celor ce i-au votat„acesta era titlu corect,conducerea si grupurile parlamntare a le PSD -euluj nu au vrut ca sa fie mai prejos decit PDL-ul la Poiana Brasov(tot un drac si un piaptan amindoua partidele acuma ca sunt la putere )daca nu se faceau de rusine in fatza presei ,dar si asa presa a scris cu lux de amanunte toata caterinca ,dediatiile lui Hrebe ,dediacatia lui MGeoana la adresa presei ,si alteltele .Acesta sunt nemultumirile unui simplu membru de partid PSD .CHE companera Corina Cretu te sal;uta UNGURU.

 7. @marcus,
  ” îşi puse iubita vătaf la palat ” …. :))
  Genial !!! … să recunoaştem că şi unic în istoria României !
  Zăusu şi Lenuş fac harcea-parcea din tăti cele, boborul să sufere că d-aia are drept ” căpăţână ” zmintita alianţă 3C ….
  Şi iar zic, şi eu, ca voi : Trezeşte-te române !!!
  Duminică frumoasă Marcus !
  Sibilla

 8. Dl Neagu C, Unguru – eu inteleg nemultumirile dvs si, din pacate, observ ca oamenii cei mai fideli ai partidului sunt revoltati de aceasta alianta. Tocmai de aceea am spus ca prestatia ministrilor e foarte importanta, altfel se intareste impresia generala ca partidul este cu totul in mana PDL si a Presedintelui Basescu. Cat despre petreceri, dedicatii, muzica, eu nu asistat la aceste momente; e adevarat ca eram destul de obosita si nu am participat pana la sfarsit.
  Sibilla, Multumesc. Duminica frumoasa si tie!

 9. CHE companera Corina Cretu te saluta UNGURU care a trecut ca sa comenteze aceasta postare.Companera Corina Cretu ai scris ,,prestatia ministrilor este foarte importanta „este adevarat ce ai afirmat dar pe UNGURU intereseaza prestatia ministrului Agriculturi domunul Ilie Sirbu,trebuie ajutata urgent Agricultura di ROMANIA pentru ca reprezinta solutia iesiri din criza, cu investitii minime , fonduri structurale europene ,legislatie agricola ,intr-o perioda de vreme scurta ,Agricultura poate deveni mina de aur a Romaniei,si in viitor cine va avea produse alimentare,va detine putere si va avea un cuvint care va conta in U.E. aceasta este parerea lui UNGURU.Companera Corina Cretu referitor la afirmatia ,,intareste impresia generala ca partidul este la cu totul in mina PDL si presedintelui Basescu„este adevarata ,citeam in media ,,PSD a ajuns o subunitate a presedintelui Basescu „afirmatie perfect adevarata ,, PSD a ajuns o subunitate a presedintelui Basescu,(de curatat gunoiul )noah nici chiar asa!UNGURU afirma asta ,,Timpul si nemultumitrile interne din partid,vor rezolva in viitor situatia partidului PSD ?Cine stie oare ce aduce viitorul social democratiei ?CHE companera Corina Cretu te saluta UNGURU.

 10. Până la acest moment, cel care conduce guvernul este indiscutabil Traian Băsescu. Aşa „se vede” de la distanţă. Iar în această alianţă de guvernare este şi PSD-ul, subordonat, iată, imagistic, aceluiaşi T.B. Deciziile aberante, parcă intenţionat greşite, bâlbâite şi încărcate de umori vindicative ale imberbului Boc lovesc în întreg eşafodajul guvernării. Nu doar el suferă ca imagine ci şi PSD-ul.
  Evident, un lucru care a început prost, va merge şi mai prost, conform teoriei lui Murphy. Nu ne pierdem optimismul; PSD-ul nu dă semne că va ieşi întărit şi unit din această tăvăleală portocalie. Dar … am trecut noi şi prin altele, mai rele.

  O săptămână frumoasă îţi dorim, să ai bucurii, îţi mulţumim pentru bătăile inimii pe care le-am simţit (şi) pentru noi. Să sperăm că se sfârşeşte curând.

 11. nu am reusit niciodata sa inteleg cum poate cineva sa aleaga , nesilit de nimeni , sa lucreze in politica .

  adica … esti chiar atat de orb ?

  cum poti sa nu vezi ca totul se face in camere ferite de privirile poporului …. cum poti sa nu vezi ca totul se face pornind de la interese personale ….

  trebuie sa vezi lucrurile astea .. si alegi totusi sa iti faci o cariera in politica ?

  ce spune asta despre calitatea ta de om ? sau … in cazul asta .. lipsa ei …

  ganditi pentru numele unui dumnezeu in care credeti voi .

 12. Gavroş,
  vezi că şi din viaţă omul iese la fel de întărit cum a ieşi şi pesedelu după închinarea la boul apis din dealul treicocenilor: rigor-mortis îi zice fenomenului…

 13. Oare in vremuri de criza un partid cu adevarat de stanga tb. sa chefuiasca si sa faca dedicatii cu bancote de 100 RON ?

  „http://www.libertatea.ro/stire/au-chefuit-ca-la-nunta-228606.html”

  Adica discutam de cat de greu va fi, dar dupa o terminam cu un chef cu dedicatii.

  Oare mai exista bun simt ?

  Sau mai exista ideologii sau sunt numai un parvan in spatele carora
  sunt fel de fel de gasti ?

 14. Caraş-Severin, 2 februarie 2009, ograda DGASPC C-S :
  Ginerele secretarului judeţului ( Ion Imbrescu ), numit provizoriu pe funcţia de şef de Centru după ce cu 2 ani în urmă jubilase şi se bucurase că „Sorin Frunzăverde nu mai e nimic!”, numitul Ştefu Florin-şăf , terorizează Complexul de Servicii Sociale, ameninţă angajatele cu desfacerea cotractului de muncă pentru că au vorbit cu Gabriela Savitsky. I-or fi răspuns la salut…
  Când umbla cu cuţitul prin instituţie să taie cablul de internet nu s-a gândit că respectivul cuţit este o armă albă. Şi că e ilegal să umbli cu cuţitul într-o instituţie publică.
  Acest ginere este absolventul Facultăţii de Turism de la Herculane – disciplină umanistă, deh! – şi datorită înrudirii sale a fost avansat în timp record de la şofer la Consilier IA.
  Dacă ar fi liniştit şi şi-ar vedea de filmele pe care le urmăreşte la serviciu, n-ar fi nicio problemă; dar lui i s-a năzărit că e cu adevărat şef dacă l-a numit tata-socru. Cât e ziulica de lungă urlă şi insultă, conform fişei postului încredinţate de Duuamna care conduce stabilimentul şi familiile celor subordonaţi.
  Acum doi ani, când PD-ul a fost scos de la guvernare iar Sorin Frunzăverde, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean fusese demis de la Ministerul Apărării, cretinul de ginerică a avut aşa o revelaţie că „Sorin este terminat, Sorin nu mai e Sorin”. Cum creierul lui nu cântăreşte mai mult de 15 grame şi nu are decât o circumvoluţiune pentru condus automobilul, este uşor de imaginat că replicile pe care le-a reprodus cu public le înregistrase în mediul familial. Halar protecţia copilului! Halal instituţie! Halal conducători!
  Duuuamna Ana Vasile directorul … judeţului Caraş-Severin ( ? !!! ), a dat ordin clar şi limpede : toate articolele, inclusiv comentariile de pe blogurile celor două inculpate, Sibilla Şi Gabriela, scoase la imprimantă, căci, face un nou , citez, ” dosar de cauză ”, ne dă în judecată, ne desface contractele de muncă şi ne arată în stilu-i deja de toată ţara cunoscut , ” şinie mi-s io ”, Ana Vasile ! ”
  Astfel a început săptămâna de lucru la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ….
  Realizează cineva din România în ce condiţii se lucrează în acest judeţ ??? Abuzurile, hărţuirea, terorizarea angajaţilor la ordinea zilei !
  Apropo, poate-mi răspunde şi mie cineva … cine este această Ana Vasile ???
  Sibilla

 15. ce au facut pdl+psd a fost bataie de joc. au mintit ca vor face cresteri salariale si cresteri la pensii. lumea i-a crezut si i-a votat. cum au venit la putere, hop, nu mai sunt bani. vrem nu vrem cele doua partide nu de demagogie au dat dovada ci au furat voturi ca in codru. 🙂

  a doua la mana nu e ca doar au fost inghetate pensiile (fiindca aia 5% nu acopera nici macar rata inflatiei, daramite devalorizarea leului) ci au si taiat compensarea de medicamente la pensionari.

  este o gaselnita chestia asta cu „pensii mici”. in Romania sunt ori pensii gigant pentru rasfatatii sortii din servicii secrete, parlament, magistratura, politie si armata ori pensii infime pentru cei din agricultura si, atentie, pentru cei care nu au lucrat; iar aia care de abia au si ei o pensie de 200-300 de euro sunt trecuti si ei la „pensii mari”.

  dupa aia vin salariile. cum s-au dat ei frumosii din sindicate la fund… mai, mai, mai. greve, manifestatii, tot tacamul ca sa sustina psd si pdl care au votat in parlament cresterile. acu’ domnii sindicalisti sunt la caldurica in parlament, care la psd, care la pdl. e criza dom’le. or legea aia au votat-o in plina criza.

  in fine, asta e. minciuna ramane. dar, lumea e atat de sastisita incat cred ca la viitoarele alegeri vor fi 10% care vor vota.

 16. Am citit si eu in presa despre petrecere, eu nu am participat. Nu sunt deloc un semnal incurajator catre cetateni aceste retrageri in grup la restaurant ale liderilor PSD sau PDL si ale presedintelui Basescu, dupa discursuri despre criza si austeritate…
  Din pacate, Toader are dreptate, va vota din ce in ce mai putina lume..

  Draga Sibilla, nu stiu cine este Ana Vasile, dar imi pare rau pentru atmosfera cu care va confruntati tu si Gabi la serviciu. Si, oricum, mi se pare evident ca dupa atatea abuzuri sa fie sanctionata. Mult succes!

  O zi frumoasa tuturor!

 17. Distinsa Corina Cretu, de curand dl. Presedinte a lansat ideea unui posibil „Obama” pentru a candida din partea PSD.

  Nu cumva acest Obama, la care se referea dl.Iliescu, este cine stim noi?

  Preferati mei din PSD, sunt deja in functii.Doctorul Oprescu la PMB si
  dl. Cristi Diaconescu la Externe.A mai ramas o singura persoana de mare incredere, care il poate invinge pe dl. Basescu.

  La cine credeti ca se gandeste, dl. Iliescu?…..

  p.s.- succes !

 18. BUGETUL ESTE “BOGAT”: DE CE MINTE BOC?

  Am niste informatii de-a dreptul socante legate de buget.

  In “visterie” exista bani cu mult mai multi decat incearca penibilul Boc sa transmita.
  Altfel spus, exista bani nu doar pentru salarii (nu ma refer atat la respectarea promisiunilor electorale- am firestile rezerve fata de ele- cat la aplicarea legilor votate de Parlament anul trecut) dar si pentru investitii, si pentru agricultura, si pentru invatamant si pentru sustinerea cel putin “decenta” a Romaniei in conditiile unei cresteri de aproximativ 3,5% (nu 2%, cum s-a anuntat) si pentru multe altele.

  Cand afirm ca bugetul este “bogat”, am in vedere toate celelalte elemente care se iau in calcul (deficit de cont curent, etc). Nimic nu arata ca Romania ar fi in criza – dimpotriva- dar ca ar exista riscul sa intre in criza DACA NU SE FOLOSESC BANII EXISTENTI SI S-AR APLICA ASA-ZISUL “BUGET DE CRIZA”.

  Socul cel mare vine din incapatanarea lui Boc (din punctul meu de vedere, este clar ca asculta de ordine) de a lansa false semnale (altceva nu poate face) legate de “problematica financiara”, care nu exista.
  Tot ce mai poate este sa incerce instalarea haosului inainte de a veni cu proiectul de buget (unde va trebui sa spuna adevarul, neputand “ascunde” banii caci liberalii stiu bine ce au lasat in urma si ar reactiona; nu pare “ciudata” tacerea lor?; asteapta, la panda, sa minta Boc CU ACTE).

  Ceea ce am spus explica PARTIAL demisia lui Dragnea de la MAI (din ratiuni perverse, care nu mai au nevoie de detaliere, Boc refuza sa dea Armatei si Internelor sumele necesare- la fel, agriculturii- ceea ce e oribil).
  Asta explica si tacerea cel putin suspecta asupra proiectului de buget, si batalia surda, din interiorul guvernului, pentru bani (care exista, fara probleme).

  P.S.
  Despre Serghei Gorbunov si “cestiuni arzatoare”- in curand.
  Deocamdata, doar atat:
  Chiar nu e clar cine este acest om si ce greseala au comis cei care l-au implicat in “cazul Brasov”? (un al doilea motiv- mai sunt!- pentru demisia lui Dragnea, care a inteles ce tip de “pericole pasc” prin preajma, preferand sa se intoarca, pe ultimii metri, la CJ).

  Mutatis- mutandis, mai tine cineva minte imensa gafa comisa, cu niste ani in urma, cand a fost anchetat un “traficant de droguri”- in felul acesta “dandu-se la iveala” o identitate care trebuia sa ramana, aparent, legata de zona infractionalitatii?

  Intr-o ordine conexa de idei: nu se uita nimeni cu atentie la imaginile transmise, CU INSISTENTA, pe Antena 3, legate de cele doua arestari ale lui Gorbunov (cea din 2004 si cea de acum)?
  NU se uita nimeni la figura individului arestat, de fiecare data, in parte?

 19. Legat de acest articol nu as intra in prea multe comentarii. Inteleg ingrijorarea colegilor tai fata de pozitia electoratului fidel PSD, cred ca este indreptatita si tot ceea ce se intampla ne dovedeste ca cei care au avut obiectiuni aveau dreptate. Este insa o decizie pe care partidul a luat-o, cei care nu au fost de acord trebuie sa accepte parerea majoritatii, dar sper ca partidul va sti sa se replieze daca situatia se va inrautati. O retragere din aceasta alianta poate ca va insemna un pas inapoi pe moment dar cred ca pe termen lung s-ar putea ca imaginea partidului sa aiba de castigat si electoratul sau sa aprecieze acest lucru. Ar fi de dorit totusi ca Romania sa nu devina tara unui singur, mare si obedient partid. Nu are insa sens sa insistam pe aceasta tema acum, este oricum un fapt consumat. Tu ti-ai exprimat punctul de vedere fata de alianta PSD cu PDL si iti inteleg dorinta de a nu reveni mereu si mereu asupra temei.
  M-a suprins sa citesc despre dorinta de a capitaliza CEC-ul in vederea sustinerii IMM-urilor. Nu stiu practic la ce va folosi acest lucru. CEC nu si-a putut depasi din pacate statutul de casa de economii si consemnatiuni. Eu cel putin o percep ca pe o institutie destul de bine capitalizata. Este una dintre foarte putinele care nu simt nevoia sa isi alinieze dobanzile la depozite la cotele existente acum pe piata. Practica dobanzi de 10-11% la lei in conditiile in care dobanzi de bun-simt sunt undeva pe la 13-15% (dezagreez dobanzi de 20-25% oferite de unele banci pentru depozite, pentru ca ele au corespondenta in dobanzi la credite de ca. 30-33% la lei – absolut nefondate si care denota si un management al fondurilor care pe termen lung poate fi periculos). In general pensionarii si oamenii mai saraci tin banii la CEC. Dintr-o lipsa de cultura economica, din conservatorism prefera ceva extrem de sigur. Si e sigur, asta e cert, dar nu e eficient. Deci bani pentru sustinerea IMM-urilor ar avea CEC. Ceea ce nu are este un concept adecvat de client service. De bine de rau, intreprinzatorii romani si-au dezvoltat in timp asteptari ceva mai complexe fata de banci si pe care CEC-ul nu este capabil sa le satisfaca. Oricat de blamate ar fi bancile comerciale, ele au fost nevoite, din cauza competitiei acerbe, sa isi perfectioneze politicile si calitatea serviciilor. Daca intri intr-o unitate CEC te loveste crunt impresia de “feudalism timpuriu” pe care o gasesti. Suntem in anul 2009 si chiar si in Romania acest lucru nu mai poate fi acceptat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s