Antena 3

Ieri am participat la Editia speciala de la Antena 3 consacrata problemelor romanilor din Italia, iar azi – duminica – voi avea o scurta discutie cu Vlad Petreanu, pe aceeasi tema, in cadrul emisiunii „Saptamana de stiri”, Antena 3, ora 16.

P.S. Reluarea emisiunii „Nasul” cu Radu Moraru va fi tot azi, duminica, cu incepere de la ora 13, pe B 1 TV.

Reclame

49 de gânduri despre “Antena 3

 1. Victor Papadopol,

  Măi omule, cu tot respectul, da’ dumneata nu eşti sănătos la creierii capului? Am citit şi recitit toate mesajele tale…nu există subiect şi predicat între enunţuri…ai o problemă cu „bolşevicii”…intri nepermis în probleme de natură personală…în fine..o remarcabilă vraişte.
  Aici nu eşti pe blogul Ministerului Turismului…se cere un standard minim…come on..

 2. Acum…Corina, pe când te vedem la o vizită, conferinţă de presă şi prin D-ţa?..Tare plăcut ar fi momentul…
  I-om simptaiza noi pe Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu şi Rovana Plumb, dar pe ei i-a văzut judeţul de atâtea ori…Ţara te cere pe tine…:)

  Petruţ Dumitru

 3. O sa ma uit.
  *Ecaterina Andronescu a spus ‘ca si lichiditati’ pe RTV…chiar m-am suparat cand am auzit asa ceva.Nu spun ca eu vorbesc,scriu corect gramatical,dar nu sunt ministrul invatamantului.Aveam pretentii.Nu zic de Udrea…pe ea o iert. Tot ‘ca si’ foloseste aiurea.

 4. @
  lichiditati

  Intr-adevar este o expresie la nivle de sume de bani, p.e. dispune de lichiditati.

  Ecaterina Andronescu, pregatirea ei technica, ceva in chimie.

  De remarcat, la majoritatea politicienilor tineri, exprimarea lasa de dorit, si-au cumparat diplomele, ex Cantemir, Petre Andrei si alte „universitati” private.

 5. @ Victor PAPADOPOL
  Stimate domn,
  Îmi cer scuze că vă deranjez un pic discursul fulminant cu o întrebare banală.

  Dacă doamna Ecaterina Andronescu are ceva pregătire tehnică în chimie, dumneavoastră, în comparaţie cu domnia sa, ce pregătire aveţi?

 6. Buna seara Corina!! Am urmarit foarte atent emisiunea. Problema romanilor din Italia se pare ca se „agraveaza”, in urma cu o ora la posturile T.V. anuntau o stire care era legata de doi romani care au impuscat un italian. Aceste stiri, legate de cazurile unde sunt implicati romani, vor „rascoli” mai rau pe italieni. Multa sanatate si o seara buna in continuare!!! Cu drag, Mihaela.

 7. @victor papadopol,
  şi de ce nu le zici tălică celor în cauză ce-ai a reproşa ?
  Iar te-nfoiaşi , iar călcaşi în borcane, şi ţi-am zis că te iau de codiţe dacă o iei pe arătură…
  fetiţă neastâmpărată ce eşti …
  Sibilla

  @All,
  Poate cineva să-i zică victoraşului că e pe un anume blog, căci constat că se zminti săraca …
  danke,
  Sibilla

 8. daca n-ar fi atat de periculoasa situatia in ansamblu si daca modul in care este gestionata situatia de aici inainte nu ar fi determinant pentru afirmarea romanismului in europa si nu numai,ce se intampla in italia ar putea fi etichetata ca o piesa de proasta factura in care sintem obligati sa facem NUMAI figuratie ,primadona este extrema dreapta italiana ,dar pretul si costurile in general trebuie suportate tot de noi.
  -coeziunea asociatiilor de romani din italia este un deziderat aproape imposibil de realizat daca ne gandim la ce s-a intamplat nu demult (si inca se perpetueaza ca stare )in diaspora in general dar,cu osebire si tot mai evident este chiar in tara ,acolo unde aceasta dihonie s-a infiripat de la paturile paupere(in disputa perpetua in distribuirea unei portii de mizerie ),pana in forurile supreme ale statului ,in institutiile factorilor de putere,care isi disputa in lupta la baioneta o felie tot mai mare din tortul national….
  -interesant si edificator pentru cetatenii romani din italia este faptul ca,in situatia aceasta extrema ,(e drept ca inca nu i se vede amploarea )nu gasesc calea dictata de un minim instinct de conservare ,de asociere intr-o formatiune civica puternica si se complac inca la nivelul de bisericute ,ele insele in disputa pentru primordialitatea si suprematia fiecareia in parte…
  -un alt aspect este acela ce deriva din acest paternalism,de a cauta ajutorul tatucului cind oistea carutei nimereste gardul….
  -este normal ca si cetatean roman ca,atunci cand ai probleme sa apelezi la autoritatile statului roman in zona dar, acestea sunt apte?,sant abilitate? sau au autoritatea necesara in acordarea unei minime asistente?semnalele din mediile de informare nu sant detectabile vis a vis de aceasta problema…
  -asa cum bine ati mentionat,s-a dovedit ca nu cetatenii romani de etnie roma au fost protagonistii crizei anterioare ce viza reactiile antiromanesti dar au coincis ca si atunci cu o alta campanie de alegeri in italia si, in urma acesteia nu a mai fost vorba de desmintire sau macar o minima recunoastere sau asumare a erorii mai mult sau mai putin „intentionate”.mai mult ,vedem ca este doar platforma de plecare in aceasta virulenta ura antiromaneasca…
  -suprapunerea terminologiei lingvistice a denumirii etniei tiganesti ca etnie rroma ,se dovedeste a fi acum o bomba cu fragmentatie si ale carei consecinte se amplifica de la un eveniment la altul potentandu-se periculos si destructiv prin confuzia intretinuta artificial…
  ro-rom-roman-romales-romania-romanism
  ……dincolo de tot si toate,deasupra atator invitati ce au emis ipoteze si asertiuni mai mult sau mai putin docte si chiar a problemei in discutie ,echilibrul si masura discursului cat si diversitatea abordarilor v-au pus in postura de a fi cel mai avizat si echilibrat factor al acestei actiuni mult asteptate si bine venite….
  ……nu de vorbe alese si de teoretizari e nevoie acum ,ci de actiuni concrete in directia afirmarii romaniei ca popor cu o istorie ,o cultura ,o moralitate si demnitate dincolo de mizeriile si ratacirile unuia sau altuia dintre membrii (izolati si nedeterminanti ai)sai
  ……aceste demersuri nu ar trebui socotite a fi conjuncturale ci,sa se contitue ca pavaza intr-o posibila abordare ulterioara in termeni similari.
  criza abia urmeaza sa-si arate fata hada si nu ne putem astepta la altceva nici din celelalte tari comunitare .
  nutresc speranta de a nu fi vorbit mult si prost….
  mult succes in desfasurarea ulterioara a demersurilor si ,ca intotdeauna,multa, multa sanatate.

  spedy/21/02/2009

 9. Corina,

  Regret, din amicie va spun ati fost mediocra in aceasta emisiune.

  Nu stiu cine va recomandat costumatia si machiajul au fost catastrofale.

  In locul dvs plecam sa skiez, tema este foarte delicata si complexa.

  Doriti sa intrati in debat, solicitati guvernantilor actuali sa-si corijeze tirul vis à vis de siguranta cetateanului in ROMANIA.
  Succesul pe care il vor avea se va manifesta si in strainatate ITALIA sau in alta parte.

  Mai ajut inca ceva, RAUL acesta a demarat din anul 1990 si s-a concretizat din anul 2000, nu – mi amintesc cine mai „guverna” tara.

  O seara buna,

 10. @
  Bibliotecaru

  „Dacă doamna Ecaterina Andronescu are ceva pregătire tehnică în chimie, dumneavoastră, în comparaţie cu domnia sa, ce pregătire aveţi?”

  Dragul meu,

  Sunt Fromager, sunt mândru.
  Dvs ?

 11. Multumesc pt comentarii tuturor si pentru apecieri. O sa revin mai tarziu cu alte comentarii legate de situatia din Italia.
  Am sa il rog pe dl Papadopol sa nu mai provoace, altfel voi fi nevoita sa il trec automat la spam. Am toata admiratia pt dna Andronescu, nu are sens sa intru in polemica pe aceasta tema.

 12. Corina,
  o fi viziunea mea despre bloage idealistă, dar poate, totuşi, un blog e o fereastră a sufletului propriu deschisă spre lume, prin care cel care are dorinţa şi putirinţa de a o face, comunică oricui îi face plăcere s-asculte cele ce are de spus.
  atât timp cât tălică o faci atât de special, eficient chiar, aş zice, nu pot înţelege de ce cazi în capcana diversioniştilor ce se prevalează de susceptibilitatea românului la tot ce poate fi asimilat cu cenzura, lăsând să se desfăşoare ipochimene ca acest nefericit ce suferă de dedublare de personalitate nu doar prin fără-număr-fără număr avataruri sub care se tot tupilează, culmea, cu iz de nume desprins din starea civilă, dar şi prin modul în care îmbină osanale cu zoaie la adresa cazdei căreia, dintr-un elementar şapte-ani-de-acasă, ar trebui să ştie că se cuvine doar a-i da ziua bună, eventual înainte de a se răsuci pe călcâie şi a se înturna de unde va fi venit dacă nu-i plac… decoraţiunile interioare…
  totuşi, un blog e casa tălică, fărâmă la graniţa dintre sfletul şi conştiinţa ta, de ce laşi toţi nesimţiţii să intre cu bocancii plini de imală în ea?!
  ştiu, vedem altfel limitele solidarităţii, diplomaţiei, consensului, înţelegerii faţă de alţii, şamd; dar, totuşi, cei care vin cu drag în casa ta merită poate mai mult decât să-şi tocească nervii printre mărăcinii unor minţi bolnave-bolnave-bolnave care alta n-au de lucru decât să maculeze tot ceea ce ating cu singurul organ ce le produce neîncetat: fierea!

 13. Îmi zice şi mie cineva, fetiţa cu codiţe ne trasmite că e momentul să leşinăm impresionaţi, observ că se înfoaie şi ” se dă ” la Biblio pe care-l stimăm cu toţii pe drept cuvânt, adicătelea nu-i de-ajuns că-i suportăm obrăzniciile, ne transmite ” discret ” că ” ne ia la rând ”, asemenea specimene nedemne de a fi numite oameni, vorba clasicului în viaţă, drag nouă, au loc la coşul de reciclare …
  Mare-i grădina Ta, Doamne, i-auzi, papadopol, că nu era d-ajuns chinu-i chinuit de-aşi schimba stilul de scris, ” lucru ”, nemernicie, mi-e şi milă de asemenea eforturi … zadarnice 🙂
  Leo, majkă taman ” decoraţiunile interioare-i ” fac cu ochiul, ştiu ce zic, numai că nu ştiază nici măcar a rădica mingea la fileu, e un ” tenismen ” ce nici păretele nu-l nimere, aşe cu neşte mingiuci mărunte-l cadorisi ea, mama natură … da, se vede că fierea ie bogată-n umori umoristico deslânate, vai steaua lui …

 14. @
  Corina

  Pentru Katy am toata recunostiinta, lucram impreuna la proiectul de descentralizare a invatamântului pre universitar.

  Departe gândul de a provoca, mi-am exprimat sinceritatea fata de emisiunea de A 3.

  „balbeck” a lansat provocarea – lichiditati – expresie care se practica cu referire la capital sau fonduri financiare.

  A propos de emisiunea de asta seara, revin si sustin parerea expusa.

  Bien Cordialement,

 15. Corina, daca asa este modelul sa ne raspundem pe blogul fiecaruia ma conformez. :)) Am postat niste poze recente sper sa-ti placa. Mie mi-ai placut la emisiune, decenta asa cum ne-ai obisnuit. Si Daciana a fost ok. Ponta nu este ok desi este destept. :))

 16. Multumesc, Victor, inca o data. Nu ai mai trecut demult pe aici sau nu te-am mai vazut eu. Ma bucur ca ti-a placut emisiunea.
  Sibilla si Leo, multumesc pentru solidaritate. Nu are sens sa ne consumam prea tare, se apropie campania electorala, nu?
  Va urez o seara buna tuturor!

 17. Papadopol, dupa stil pari a fi eternul Radoveanu si dupa obsesia pentru numele Victor la fel. Imi amintesc ca la un moment dat scriai sub vreo 10 pseudonime unul dintre ele fiind „Victor 1”. Acum cine o fi Radoveanu?

 18. oare cine …

  Corina,
  Nu mă consum deloc, nu cu specimene de ăst soi, mă amuză băieţii, serios, am mai spus în grădiniţa AN-ului, zic din nou, da, nu întâmplător, slab instruiţi băieţii, slab rău …
  Duminică zâmbitoare, Corina.
  respecte,
  Sibilla
  P.S. oare ce soi de ” ploicică ” i-o fi răsărit precum ciupercile again pe mirişti … nimic nu e întâmplător …

 19. ROMANIA IN PRAG DE COLAPS ECONOMIC,SOCIAL,SI POLITIC.

  SCRIETI PE GOOGLE: ROMANIA ,ECONOMIC COLLAPS , REVOLT,SOCIAL MELTDOWN, FEBRUARY 2009. VETI DESCOPERI ADEVARUL IN ZECI DE ARTICOLE.
  Serviciile organizeaza o uriasa dezinformare. Cenzura este totala.Autoritatile mint. Zilele triunghiul :(Securitate,Lumea interlopa,Mafia tiganeasca),sunt numarate.Regimul Basescu este pe duca.
  „TUNAMI ECONOMIC CU EPICENTRUL LA BUCURESTI”” DOMINOUL EST EUROPEAN VA ATINGE INTREAGA LUME”.VA FI REVOLTA PE STRAZILE ROMANIEI. PRESA APUSEANA IN PANICA TOTALA.DAR TOT RAUL ESTE SPRE BINE. PANA LA VARA SE VA UMPLE PIATA.URMEAZA…… BALCONUL.

  Riots
  The collapse of the export trade has left millions without work and set off a …. The financial meltdown has become part of the real economy and is now … Riots and street battles are set to spread through Bulgaria, Romania and … Baltic Riots Spread to Lithuania in the Face of Deteriorating Economic Conditions …

  Second Great Depression
  Unemployment, social restructuring and a lot of suffering by ordinary people. ….. Do you see a major Economic Collapse in ’05, YES or NO? ….. planning or strategizing can accurately predict the fall-out from economic meltdown – so based on what ….. Poland, Romania, perhaps even the Ukraine and western Russia . …

  Romania could fall into economic collapse within a few months …
  Feb 2, 2009 … Romania could fall into economic collapse within a few months, ugir 1903 trade union says.

  Eastern Europe and Russia: Deep recession leads to violent street …
  Eastern European states are facing economic meltdown, with the prospect of a “ spring … And social tensions and protests are spreading rapidly; Romania, …. and control of society, eventually led to economic stagnation and collapse.

  TPF: Eastern Europe braced for a violent ‘spring of discontent’
  Jan 18, 2009 … Gerald Celente ‘ Worst economic collapse ever’ …. Many fear Romania, which joined the European Union with Bulgaria in 2007, … ill-equipped to deal with the impact of the global downturn and risked „social meltdown”. …
  http://www.the-peoples-forum.com/cgi-bin/readart.cgi?ArtNum=8524 – 70k – Cached

  Riots and street battles are set to spread through Bulgaria, Romania and the Baltic states as inflation, unemployment and racism fuel tension, reports Jason Burke

 20. Dv si interlocutorii dv(unii) vorbiti/scrieti despre situatia din Italia si despre romanii din Italia.
  Principalele probleme-de pina acum-au fost create de catre cetatenii romani.Precizez ca „ieste” foarte important pasaportu’ si/sau CI care sunt emise de catre autoritatile din Romania si care nu tine cont de nationalitate,religie,conditie sociala,etc……
  Printre alte indatoriri pe care le aveti ca Europarlamentar se numara si aceasta de a apara cetatenii ROMANI(cei ce detin pasaport si CI emise in Romania).
  Probleme cetatenilor romani,”pleaca” din Romania.
  Ca exemplu:
  La aceste probleme,fara sa vreti si dv(de fapt noi toti cetatenii Romaniei)am participat,adica:
  Imi aduc aminte cum ca fostul presedinte al Romaniei(dv purtator de cuvint),respectiv dl.Ion Iliescu a cerut scuze statului evreu pentru „niste” chestiuni de care „nu prea” este vinovat statul roman si nici cetatenii Romaniei.
  Este firesc sa ne asumam trecutul si responsabilitatile ce le implica dar situatia nu prea a fost chiar asa.Ba mai mult(caci mi-am adus aminte de o discutie despre „nebunul” de Paul Goma)evreii din Romania(din teritoriile Romanesti) si-au cam „batut joc” de cetatenii romani.
  O sa-mi spuneti ca „asta inseamna politica externa”.Nu cred in asa ceva.In primul rind ca este „destul” de fals iar asa ceva inseamna indoctrinarea cetatenilor cu o vina.
  Apropo este bine de stiut ca Paul Goma a fost „cooptat” de jigodia aceea jidaneasca,refugiata in state,pe nume vladimir tismaneanu,in comisia aceea de rahat „comisia prezidentiala pentru analiza dictaturii comuniste din Romania”.Bineinteles ca nu a fost acceptat si ulterior a fost „expulzat” din comisie deoarece chiar sustinea si stia despre ce rau au facut evrei.Si chiar au facut mult rau.Bineinteles „ierau” cetateni romani de nationalitate evreiasca.Ce a fost a fost dar sa nu se mai repete.

  O alta chestiune
  Am citit(fara sa vreau) cu mult timp in urma despre un document,intitulat decret cu privire la viaţa socială,publică, administraţia, legislaţie,etc…..emis pe la 1350/1360(nu mai stiu exact) de catre un romano-catolic de sorginte italieneasca si era cu privire la…..nu mai stiu exact,dar tara Romaneasca si Moldova prezentau un pericol mare pentru transilvania si…..restul.

  O alta treaba ar fi ca Romania „are” de platit „niste” polite datorate nesimtirii unora si a altora,adica sa nu uitam nici perioada 1940-1945 cu Germania.Un mic amanunt:Franta a fost tirfa(si curva cu)Germaniei dar a fost la categoria invingatori.Oare de ce?

  Ceea ce vreau sa spun este faptul ca sunt mai multe componente care „lucreaza” la situatia de fata,inclusiv situatia politica si economica a cetateanului italian.
  Actualmente,in Italia,problema se pune pe anti-romanism nu pe criterii de xenofobie iar pentru a se rezolva situatia ar trebui ca autoritatile din Romania sa-si faca datoria,adica:parlamentul sa legifereze libera circulatie.Cetatenii care au comis sau sunt in cercetare pentru acte de violeta ,crima organizata,etc sa nu aiba dreptul sa paraseasca Romania ba mai mult sa fie sub supraveghere judiciara si disciplinara.
  Daca vreti sa-i ajutati pe Romanii de pretutindeni atunci nu trebuie sa va „luptati” la tribuna PE ci convingetii pe „parlamentarii” din Romania ca este datoria si obligatia noastra de cetateni si stat comunitar sa-i respectam pe „restul” europenilor.
  In alta ordine de idei :In Italia exista si este teren propice pentru criminalitate.Italia nu este foarte departe de Romania.Pe teritoriul Romaniei mafia Italiana actioneaza nestingherita chiar cu acordul si protectia autoritatilor statului Roman dar si in beneficiul unor „angajati” de la stat.

 21. @ Victor PAPADOPOL
  Recunosc că nu înţeleg ce înseamnă acest „Sunt Fromager, sunt mândru”. Singurul lucru care îmi vine în minte este aşa numitul „maître fromager affineur”. Oricum, eu nu v-am întrebat ce sunteţi, nu calitatea intra în discuţie, ci ce studii aveţi.

  Eu unul sunt un inginer banal şi, în această acumulare de studii nu foarte aprofundate, sunt destul de impresionat de ceea ce a realizat doamna Ecaterina Andronescu. De altfel, părerea mea este că stimata doamnă a fost cel mai bun ministru al învăţământului în perioada post-revoluţionară. Vom vedea activitatea dumneaei şi în noul mandat, mult mai complicat decât primul mandat. Nu m-am gândit însă niciodată să pun pregătirea domniei sale sub semnul întrebării, mai ales că a fost obţinută în perioada în care învăţământul particular nu oferea încă cu uşurinţă doctorate.

  Studiile domniei sale sunt impresionante:
  * 1972 – inginer, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor Oxidice, Facultatea de Chimie Industrială, Universitatea Politehnica Bucureşti;
  * 1982 – doctor în Ştiinţa şi Ingineria Materialelor Oxidice;
  * 1994, 1995 – specializări la Universitatea „Claude Bernard”, Lyon Franţa;
  * 1995, 1997 – specializări la University of London, Darlinghton Anglia;
  * 1998 – specializare la University of Sevilla Spania.

  Experienţa profesională o recomandă de asemenea:
  * 2004 – prezent: Preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor
  * 2004 – prezent: Rector, Universitatea “POLITEHNICA” Bucureşti
  * 2001 – 2003: Ministrul Educaţiei şi Cercetării
  * 1996 – prezent: Deputat în Parlamentul României, Secretar şi membru în Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport
  * 1995 – 1996: Secretar de Stat pentru Învăţământul Superior, Ministerul Învăţământului
  * 1989 – 2009: Prodecan şi decan, Facultatea de Chimie Industrială, Universitatea “POLITEHNICA” din Bucureşti
  * 2009: Ministrul Educaţiei şi Cercetării

  Oare să se fi înşelat cei care au recunosc activitatea acestei doamne?
  * 2002 – Steaua României în grad de Cavaler
  * 2003 – Doctor Honoris Causa Universitatea Tehnică Iaşi, Universitatea A. Vlaicu Arad
  * 2004 – Doctor Honoris Causa Universităţile Politehnica Timişoara, Suceava, Petroşani
  * 2003 – membru corespondent al Academiei Tehnice Baia Mare
  * 2004 – membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă
  * 2003 – membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice

  Desigur, ca ministru ar trebui să aibă şi o activitate politică, iar domnia sa o are:
  * 1996 – prezent – membru PSD;
  * 1997 – prezent – membru în Consiliul Naţional PSD;
  * 1997 – prezent – membru în Biroul Executiv Central;
  * 1997 – prezent – Vicepreşedinte al Organizaţiei PSD a Municipiului Bucureşti.

  În concluzie, stimate domn, eu nu aş putea spune despre un asemenea om o propoziţie pe care aţi enunţat-o dumneavoastră: „Ecaterina Andronescu, pregatirea ei technica, ceva in chimie”. Desigur, dumneavoastră puteţi avea orice părere, doar trăim într-o ţară liberă, nu pot însă înţelege propoziţia de mai sus, pe care aţi spus-o cu atâta uşurinţă, decât dacă aţi vrut să jigniţi fără să vă gândiţi prea profund că unii oameni muncesc zeci de ani fără a găsi timp pentru merge la „o berică cu colegii de serviciu” şi care fac totul cu dorinţa de a nu lăsa goluri în pregătirea lor. Este trist să sfărâmi astfel de efort cu o vorbă aruncată. Sincer, eu nu găsesc nici un argument pentru gestul domniei voastre.

 22. @
  Bibliotecaru

  Nu sunt avocatul lui Victor, textul Dvs este copie collé din situl guvernului.
  Nu cred ca acest Victor a jignit pe aceasta Doamna, din contra a luat apararea, cuvântul lichiditati este foarte usual in limbajul financiar, comercial si dece nu si in expresii de zi.

  Faptul ca este membru PSD nu este o calitate sau un defect, cred ca in domeniul invatamântului trebuie totul revazut.

  Domnul BOC a sesizat necesitatea unei reforme profunde in invatamântul pré universitar.

  Ingenieri, economisti, juristi afectati in muncii inferioare formatiei lor este rusinos.
  Intâlnesti la orice moment asemenea persoane ca vânzatori de asigurari, automobile, in super marketuri, etc.

  Romania duce lipsa de meseriasi, scolile de arte si meserii sau cele profesionale adevarate sunt imperatif necesare.

  PIB poate fi crescut prin activarea acestui système de invatamânt.
  Incercati sa faceti un calcul, costurile unui absolvent de scoala politechnica sau universitate si valoarea adaugata la finele studiilor, este foarte trist.

  Doamna aceasta trebuie sa se axeze in acest mandat cu reforma invatamântului si nu dregerea borsului.

  Cu ani in urma era un typ MIRONOF, de altfel o catastrofa profesionala, care se lauda cu olimpicii din Romania.

  Ar fi multe de spus, Geoana a juns la concluzia ca 19 ani au fost pierduti, trebuie sa regândim ce vrem.

  Din acest pdv GEOANA nu este imbecil, si-a schimbat de opinie.

  Sper ca si Dvs toti sa schimbati de opinie si sa vedeti clar, gânditi-va ca veti avea copii sau veti fi la pensie.

  Adio

 23. Important este ca doamna Cati Andronescu este un om deosebit. Dupa mine nu ar trebui sa faca parte din guvernul asta de combinatori ai carui membri sunt croiti dupa chipul si asemanarea lui basea.

  Una dintre primele masuri ale guvernului este sa umfle buzunarele Elenei Udrea. Bugetarii nu mai primesc bani pentru concediu ci tichete de vacanta. Pentru revigorarea turismului romanesc… adica pentru revigorarea buzunarelor lui Basea si Udrea. O metoda de a arde bani de la buget. Astia sunt in stare sa ne incoloneze din nou in circurile foamei cum dorea raposatul. Numai ca astia vor reusi. Acum e democratie! NATO, UE si alte initiale…

 24. @Victor
  Dle Babiciu
  O mica „precizare”:
  „….ajungi student,continui ca profesor/mason,devii savant si ulterior ajungi ministru,om de stat,etc………”
  nu mai tin minte daca asa(de exact) suna citatul.
  Ceea ce vreau sa spun ar fi „ceva” de genul:
  Citi oameni/prieteni/cunostinte cunoasteti dv personal si care au cistigat potul cel mare la LOTO?
  sau
  Ministeru’ Turismului s-a oprit in dna cocos?
  Educatia,”casa” fie pusa in miscare are nevoie de „excitare”chimica?

 25. Excelente participarile dvs. si ale Dacianei Sarbu la emisiunile TV legate de situatia romanilor in Italia!

  Iata o informatie la fel de interesanta privind romanii in Italia, pentru amatorii de statistici:

  2006:
  Dintre strainii morti in accidente de munca in Italia, romanii sunt pe primul loc (ca numar si ca procent): 30 morti si 11.251 raniti, ceea ce reprezinta 21% din total.
  Expertii INAIL (Istituto nazionale per l’assicurazione contro gli infortuni sul lavoro) spun ca doar 10% dintre accidentele de munca in care sunt implicati emigranti sunt denuntate. Acest lucru duce la ideea ca ranitii in accidente de munca pot fi in jur de 100 mii/an si peste 30 de morti/an. Rezulta ca un roman din 3 rezidenti in Italia (in calcul intra si copiii) au suferit un accident de munca in 2006. Acestea sunt date oficiale ale Inail (sursa: Stefano Corradino, “Articolo 21” – le carte dell’Istituto): http://www.articolo21.info/2925/editoriale/uccisi-sul-lavoro-rumeni-al-primo-posto.html

  Alte date si in:
  http://cadutisullavoro.blogspot.com/2008/08/e-morto-un-agricoltore-ucciso-dal.html
  http://mortisullavoro.wordpress.com

  2007-2008: In regiunea Veneto, in 2007 unul din trei morti in accidente de munca este un emigrant. Dintre acestia, 6 cazuri din 10 sunt romani. In 2008, pana la data de 28 mai 2008, din 22 accidente de munca mortale, in 8 au fost implicati emigranti, din care 5 erau romani: http://www.cislveneto.it/?p=425

  2008: In zona Milano-Lombardia au avut loc in 2008: 149.232 accidente de munca din care 200 cu morti. In aceasta statistica pe primul loc erau marocani, urmati de romani, albanezi si italieni.

  Iata si o lista a celor morti in accidente de munca in Italia in ianuarie-iunie 2008 dupa o statistica a INAIL:
  http://chiarelettere.ilcannocchiale.it/post/2111737.html

  Eu am gasit 18 nume romanesti. Numarul lor este probabil cu mult mai mare, intrucat angajatii la negru nu intra in aceste statistici si conform specialistilor Inail, doar 10% din accidentele de munca sunt denuntate in Italia.

  Oamenii acestia nu au contribuit doar la PIB-ul Italiei si la redresarea economica a Romaniei prin fluxul de bani trimis celor de acasa, au mai si cazut la datorie pe santierele Italiei! In memoria lor si in numele celor care traiesc si muncesc acolo, va multumesc pentru actiunea dvs. si sper din tot sufletul sa NU o incetati indata ce trece acest tzunami mediatic si interesul va fi atras de alte intamplari.

  Mult succes in demersul dvs.,

 26. Sibilla,
  ssstt… lasă-mă! sunt atent de atent la discuţii purtate p-acilea între faţetele unei personulităţi multiple…
  cum spusei, şi cum îmi spuse Corina, nu’ş cum se face că se dau permisii pe la saloanele cu napoleoni tumna în preajma campaniilor electorale…

 27. OFF TOPIC
  @Corina
  Eram sigur ca sambata ne vom intalni la lansarea PES. Pe invitatia pe care am primit-o pe mail scria ca vei veni si tu. Ce s-a intamplat?

 28. @Bibliotecaru.
  Ma surprinde faptul ca domnia-voastra va consumati timpul si energia pentru a da explicatii unora care nici regulile elementare de gramatica nu le detin.De cand comentez pe diferite blogguri am intalnit indivizi agramati care pretindeau ca sunt „mari bagatori de seama” si in realitate erau niste impostori cu ifose de intelectuali.Pe blogguri nu conteaza nici studiile si nici pozitia ocupata in societate si cu atat mai putin bogatia.Participare pe un blogg in calitate de comentator , presupune o minima decenta si respect pentru postator si ceilalti participanti la dezbatere.Si eu am fost injuriat pe blogguri pentru pozitia mea fata de un subiect sau altul sau fata de un personaj politic important.La inceput am raspuns intrand in polemica dar mai apoi i-am neglijat.
  Faptul ca un oarecine face aprecieri la adresa dnei Ministru Ecaterina Andronescu nu merita explicatii.Eu am lucrat in sistem si cunosc activitatea doamnei ministru direct .de la aceea vreme,cu bune si cu mai putin bune dar n-am pus la indoiala pregatirea profesionala, capacitatea profesionala si manageriala, precum siatasamentul fata de oamenii scolii a domnei Andronescu.

  Corina,
  Iarta-ma ca am intervenit impotriva imposturii pe blogguri,dar am remarcat in ultima vreme,ca anumite personaje revin pe blogg cu alt indicativ si isi permit aprecieri deplasate ,uneori chiar stupideMai de mult le dadeai spam.
  Te-am urmarit si in quartetul de la Antena 3 si crede-ma ca te-ai remarcat.Sigur, pozitia ta decenta si rezervata dar totusi ferma a permis conturarea problematici in dezbatere.Am remarcat ca nici tu si nici ceilalti participanti nu ati ocolit adevaratele cauze si urmari ale fenomenelor rasiste ale populatiei Italiei,fenomene sustinute de presa italiana si unii politicieni la varf ai Italiei,precum si infractiunile comise de anumiti cetateni romani aflati in Italia mai putin la munca si mai mult cu alte scopuri.
  Ma bucura ca „ai luat televiziunile la rand” fiind invitata la ore de varf pe teme de politica interna si externa a Romaniei.Daca-ti amintesti intr-o interventie de-a mea ,anterioara, remarcam necesitatea ca tinerii politicieni,indiferent de coloratura politica,sa se afirme si poate asa vom scoate tara din impas.
  Din partea mea multa sanatate si in continuare,duminica placuta.Cu drag,Ion Borgo.

 29. Dle profesor Ion Borgovan
  O mica precizare,pe care si dna Cretu vad ca a sesizat-o(in sfirsit):presa italiana se afla sub monopol si practic exista un conflict de interese ba mai mult,monopolul apartine „popolarilor” la care sef „ieste”…………Problema cetatenilor romani din Italia „se afla si pleaca” din tara,de pe meleaguri romanesti.Cu aceasta ocazie atrag din nou atentia europarlamentarului Cretu Corina ca nu poti sa ceri italienilor respect atita timp cit in tara ta „natale”nu esti respectat,ba mai mult dl.Daianu a punctat cel mai bine vis a vis de „dinamica populatiei” si care isi are radacini in interesul national.
  In situatia in care ne aflam,nu se cunoaste ce intelegeri sunt parafate,ba mai mult Italia este o tara de rahat(inca plina de mafioti) iar norocul lor au fost germanii si americanii.
  Va reamintesc ca in perioada interbelica italienii au exportat si expulzat multi mafioti.Au miscat italienii din urechi?Cetatenii romani nu pot fi protejati(real) decit in interiorul granitelor naturale.In exterior nu se poate discuta despre protectie ci despre interventii la tentative de protectie.Cine crede ca o lege europeana exercita protectie la nivel statal se inseala grav deoarece inainte de toate exista o „lege” la nivel de comunitate locala si numai dupa aceea se poate discuta despre……………ce doriti dv.
  Dv puteti sa militati pentru ceea ce credeti dv dar daca chiar sperati ca trebuie sa se rezolve problema atunci trebuie sa militam inainte de toate sa se respecte legea pe teritoriul tarii noastre de catre oamenii nostrii(oare?) si numai dupa aceea sa avem pretentii la altii.
  Cetatenii ce au parasit Romania si-au asumat niste riscuri,oricum.Iar ca sa le diminuam acele riscuri trebuie sa respectam legea pe teritoriul Romaniei.

 30. @Leo,
  Îhîm … ai dreptate, ca de fiecare dată !
  Săracii, nici lor nu le e uşor ….
  ssssstttt 😉
  respecte duşo,
  Sibilla
  P.S. da bine zice tati Borgo !

 31. @carlovacristian,
  Sunt in total acord cu domnia-ta si cele expuse nu sunt de azi de ieri.Achiesez la realitatea ca in perioada interbelica Italia a fost „exportatore” de mafioti.Sunt de acord si cu faptul ca” noi romanii trebuie sa ne facem ordine la noi acasa” dar precum bine stii legile sunt neaplicate si cei pusi sa le aplice sunt „mana-n mana” cu interlopii.
  Fiind un om de varsta III-a am prins zilele cand „batranii” tineretii mele povesteau comportamentul „de rahat” cum spui domnia -ta, al italienilor in cel de-al doilea Razboi Mondial,fiind pe langa aceasta si precursorii idelogiei rasist-extremiste care a degenerat apoi la germani in national-socialism(nazism).De ce se intampla astfel de lucruri in Italia si nu in Germania?Simplu.Nemtii sunt nemti si fac parte din categoria popoarelor care respecta legea pana aproape de absurd.
  Si eu sunt mahnit de tot ce se intampla la noi si cu noi romanii dar sa recunoastem ca si noi,prin guvernantii ultimilor 19 ani,suntem vinovati.Nu inteleg ce frica(fata de UE ?) ne stapaneste si de ce avem complexe? Unde ne este demnitatea de care facem vorvire (sus) si se bat politicienii cu caramida in piept.Cu respect,IonBorgo.

 32. @Ion Borgovan
  Dle profesor daca aveti timp(si chef bineinteles) va rog sa va uitati pe citatul de la punctul 5 din comentarii-blogul dlui Ion Iliescu.
  Italienii au pierdut foarte mult,de fapt totul,dealungul istoriei scrise si nescrise.Italienii au „umblat” mai tot timpul cu smecherii(si romanii asisderea).Italienii sunt ipocriti si cunosc foarte bine arta disimularii.

  exemplu real
  Pe timp de vara italienii(un numar foarte insemnat) isi petrec vacantele in insulele grecesti-din ratiuni economice.Comportamentul lor si vestimentatia lor lasa de dorit drept care primesc un numar foarte ridicat de amenzi administrative si chiar retineri de persoane.
  Va precizez ca la „iei” in tara nici nu au tupeul pentru asa ceva-din mai multe motive.Iar comunitatile locale pe unde-si fac veacu’ italienii nu prea pot sa ridice pretentii deoarece italienii vin si cumpara servicii,produse,etc …….ceea ce este benefic pentru comunitate.
  Daca se doreste guvernul Romaniei poate sa ceara niste statistici guvernului elen cu privire la infractiunile pe nationalitati.O sa ramineti inmarmurit deoarece pe primele locuri se afla albanezii,rusii,africanii,englezii,italienii,etc……….In plus pe insule si in club-uri sunt camere video in timp real si se poate observa veridicitatea celor scrise de mine.
  Italia a fost tot mai timpul o tara corupta si extremista.Ideea mea ar fi ca nici nu ne putem duce peste „iei” sa le spunem si sa aratam deoarece aceiasi situatie-identica 80%- „ieste” si la noi si deci……..

 33. @carlovacristian,
  Iti multumesc pentru informatii,foarte multe lucruri despre comportamentul italienilor in general,nu le- am cunoscut.Trec pe bloggul dlui Ion Iliescu .Cu stima,IonBorgo.

 34. @carlovacristian,
  Am citit punctul 5 din raspunsul la comentarii ale dlui Ion Iliescu.Cunosteam in esenta cele spuse de Jules Michelet despre Romania si romani. O exprimare similara dar ceva mai plastica are si Nicolae Iorga,comparand Romania si unele tari ale Europei Centrale cu „placa turnanta a Europei” unde se intretaie toate drumurile si caile de comunicatie intre Orient si Occident.Simplificand putem spune ca Istoria ne-a asezt „la rascruce de vanturi” si de aceea suntem cum suntem.Cu respect,IonBorgo.

 35. Va multumesc pentru aprecieri si pentru comentariile voastre atat de interesante. Vreau in primul rand sa-i felicit pe dl profesor Ion Borgo si pe Carlova Cristian pentru dialogul lor argumentat si civilizat. Din astfel de comentarii si din cel al Lilianei – foarte interesante date, multumesc! – se pot desprinde multe elemente care sa ne ajute sa intelegem mai bine situatia.
  In ceea ce priveste criticile unora obsesive, acum orientate vad spre d-na Andronescu, parerea mea e ca ar avea dreptul sa judece doar cineva cu un palmares profesional ca al dumneaei. Din pacate, unii inteleg libertatea ca fiind posibilitatea de a improsca in voie cu noroi, dupa simpatii sau aversiuni personale. Ma bucur, insa, ca astfel de atitudini sunt izolate pe acest blog.
  Darius, imi pare rau ca n-am reusit sa ajung la lansarea PES. Incerc sa imi impart cat mai atent timpul, dar din pacate nu reusesc sa ajung chiar peste tot unde imi doresc sa fiu prezenta.
  Inca o data, multumiri tuturor. Sa aveti o saptamana cat mai senina!

 36. Situatia romanilor din afara tarii se inrautateste pe zi ce trece mai ales din cauza modului in care sunt perceputi. Ceea ce e mai trist e faptul ca acest lucru ne afecteaza pe toti ca popor

 37. Rusine pentru mass-media manelizata din Romania !
  Presa din Franta a inceput sa ne catalogheze tigani acum 15 ani.
  Presa din Italia nu ne scoate din tigani, iar elvetienii ne spun ciori si corbi.
  Norvegienii se plang ca sunt victime ale inselaciunilor din partea tiganilor romani care le vand cupru pe post de aur.

  Toate aceste natiuni au insa un numitor comun: presa locala, ziaristii din aceste tari, isi apara conationalii, aratand cu degetul Romania, natiune care in proportie de 70 % ajunge in Europa sa se identifice cu sintagma de „Tzigania” sau tara tiganilor europeni.

  Cum s-a ajuns aici ? Nu discutam despre impotenta diplomatiei romanesti care, si-a facut o traditie din a fi una din cele mai, nu slabe, ci fricoase, lipsite de reactie diplomatii europene, care nu face mai nimic sa apere pozitia romanilor in lume [ in Elvetia ciorile de romani sunt striviti in presa de o saptamana si nu exista inca nici o reactie oficiala a MAE, ca doar de aia platim taxe si impozite ], ci discutam despre faptul ca, in Romania, este poate singura situatie in care mass-media, nu numai ca nu ia apararea romanilor care tind sa fie identificati cu etnia rroma, insa promoveaza o Romanie manelista.
  Discutam cu un prieten, manager la o companie elvetiana din Romania, care, pe marginea atacurilor la adresa romanilor din Elvetia, despre care am scris aici http://www.urbaniulian.ro/2009/01/07/presa-elvetiana-s-a-dezlantuit-in-atacuri-furibunde-la-adresa-ciorilor-de-romani-mae-somata-de-intervina-oficial, mi-a transmis aceste lucruri :

  „Draga Iulian,
  Vad si remarc, pe buna dreptate, ca romanii sunt supusi unui tir de acuzatii ingrijoratoare in Elvetia. Sincer este prima oara cand in tara mea, conationalii mei se pronunta cu asemenea agresivitate la adresa unei natiuni europene, insa, hai sa vedem cum s-a ajuns aici. Eu, stii bine, lucrez si locuiesc in Romania de 5 ani.

  Dragule, sunt socat de faptul ca, in presa romana, nici macar un singur ziar nu a scris editoriale de atitudine fata de linsajul mediatic la care sunteti supusi in Elvetia.
  Sunt surprins sa vad ca oficialii din politica voastra externa se fac ca nu vad si ca nu aud, si nu se declara, oficial, macar ingrijorati de escaladarea acestor lucruri la adresa romanilor in presa elvetiana.

  Pai daca voi nu va aparati, cine sa va apere ? Stii de exemplu faptul ca, au existat luari de pozitie din partea presei germane, adica au ajuns ziaristii nemti sa-i apere pe romani, in vreme ce ziaristii vostrii nu spun nimic ? Pentru un elvetian este o chestiune ciudata, pe care o poate elucida doar traind in tara voastra.
  Pentru ca, sa ma ierti insa, programele voastre TV abunda de productii centrate pe imaginea tiganilor.

  De Revelion am vazut o chestiune groteasca, am vazut cum niste valori istorice ale romanilor, erau jucate de catre niste celebritati locale carora voi le spuneti manelisti.
  Fetita mea invata la scoala germana din Bucuresti, iar colegii ei discuta in pauze despre aventurile unei printese in filmul Inima de Tigan.
  In ziarele voastre, nuntile, divorturile si viata tiganilor fac cap de afis, astfel incat intreaga imagine a tarii este construita in jurul lor, astfel incat, cum vreti sa nu fiti identificati cu ei ; adica, cultura voastra ca popor deja este asimilata de cultura tiganilor romani, si cred ca este un eveniment unic, in care o etnie fara civilizatie sa domine un intreg popor si aici ma refer la faptul ca, vina o poarta mass-media care este centrata si preocupata sa faca audienta, exacerband la maximum imaginea tiganilor, astfel incat, in mod firesc tara voastra a ajuns sa fie asimilata cu locul de bastina al tiganilor europeni.”

  Sinuosul drum al lebedei din Austria catre graterele faraoancelor si magraonilor a trecut invariabil prin presa romana. Iata ca aceasta goana dupa audienta, care implica scoaterea in prim-plan al non-valorilor, al manelistilor, au adus Romania la stadiul de cultura facuta sub coviltirul carutei.

  Mega-productii gen Inima de Tigan sau Regina, nu trebuie sa uitam ca au avut audienta maxima de exemplu in ziua alegerilor, atunci cand ROMANII [ nu rromii ] nu fost mai preocupati sa nu rateze episodul respectiv, decat sa isi exercite dreptul la vot.

  Am facut aceasta paralela pentru ca, in cursul acestei dimineti am discutat telefonic cu Ambasadorul Romaniei la Berna.

  Domnul Sava, s-a declarat incantat de faptul ca sunt preocupat de imaginea romanilor in Elvetia, si sincer mi s-a parut a fi un diplomat, care este plin de intentii bune, insa este cam legat de maini si de picioare. Asta pentru ca, dansul mi-a spus ca a informat MAE despre ceea ce se intampla in presa elvetiana la adresa romanilor [s-au lipit ostentativ afise infatisand ciorile de romani inclusiv pe strazile oraselor elvetiene ] si asteapta o reactie a oficialilor romani. Insa, interesante sunt cifrele avansate de domnia sa, care ne demonstreaza faptul ca, Elvetia chiar era ultima tara din Europa care avea dreptul sa ne catalogheze drept ciori, si sa discute, despre un referendum care sa interzica cetatenilor romani, dreptul la libera circulatie pe teritoriul tarii lor.

  Astfel pe piata muncii din Elvetia exista circa 750000 de muncitori straini, in aceasta tara posibilitatea de a muncii la negru fiind redusa.
  Din acesti 750000 de muncitori straini din Elvetia, doar putin peste 3900 sunt romani, adica sub un procent, astfel incat prezenta romanilor este extrem de redusa.
  Insa, din acesti 3900 de romani care muncesc in Elvetia, si din cauza carora nu mai au loc sa respire elvetienii, in proportie de 90 % sunt oameni de o inalta probitate profesionala si morala :
  manageri MBA, profesori, medici adica romani care reprezinta cu cinste tara noastra. Este evident astfel faptul ca, cel putin in cazul acestor atacuri xenofobe din presa elvetia, MAE trebuia sa intervina, pentru ca romanii se simt efectiv abandonati de toata lumea, adevarati fii ai ploii.

  Un profesor roman care preda la catedra unei universtitatii din Berna imi spunea : ” Am invatat la Oxford, predau de peste 20 de ani, insa nu am crezut ca o sa apuc ziua in care, la curs, studentii sa ma intrebe daca nu cumva si eu am rude tigani in familie ! Nimeni nu ne apara, nici presa romana, nici autoritatile romane, nimeni, astfel incat nu ne mai ramane decat sa ne punem cenusa in cap, sau sa renuntam pur si simplu sa mai declaram ca suntem romani ! Inainte de ’89 eram priviti cu simpatie aici, noi romanii, eram considerati oameni eminenti, insa in numai 20 de ani, am ajuns sa primim in bloc eticheta de tigani.

  Si cum sa nu o faca, daca in presa romana nimeni nu vorbeste de romanii de succes, de romanii inteligenti, si asta pentru ca ziarul se vinde numai daca il are pe prima pagina pe Guta, Minune, etc. Eu refuz sa ma las manelizat, insa asta se pare ca este echivalent cu a renunta sa ma mai consider roman.
  Tara mea se cheama Romania, nu RRomania!”

  Dati mai departe !

  Asa poate ajunge si la un ilustru oficial, care sa ne apere CA DOAR DE ACEEA II PLATIM NU ??????????????

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s