Strasbourg, sesiune plenara

Aceasta sesiune plenara de la Strasbourg a Parlamentului European e plasata cronologic si tematic intre Consiliul European din 19-20 martie si Summit-ul G20 de la Londra, din 2 aprilie. Marti, plenul legislativului se reuneste pentru o dezbatere prioritara in vederea pregatirii Summit-ului G20. La discutii va participa premierul britanic Gordon Brown, a carui tara detine presedintia rotativa a G20 in acest an. Tot marti, Gordon Brown, lider al Partidului Laburist, va participa la reuniunea Grupului Parlamentar al Socialistilor Europeni. Miercuri, Comisia Europeana si Presedintia ceha a Consiliului vor face declaratii referitoare la concluziile Consiliului European de la Bruxelles. Asadar, vor fi doua zile in care situatia economica si financiara va domina agenda Parlamentului European.

In afara acestei tematici prioritare, unul din cele mai importante rapoarte ce vor fi supuse dezbaterii este cel care contine solicitarea eliminarii vizelor pentru SUA, care va fi discutat miercuri. Daca va fi adoptat, Parlamentul European va cere oficial SUA sa trateze toti cetatenii UE in mod egal, pe baza reciprocitatii depline, si sa ridice regimul vizelor pentru cele sase tari membre ale UE care nu au fost inca incluse in programul de scutire de vize.

Un alt subiect pe care il vom lua in discutie se refera la vizele biometrice, care, la fel ca si pasapoartele biometrice, au ca obiectiv imbunatatirea masurilor de securitate, copiii sub 12 ani urmand sa fie exceptati de la prelevarea amprentelor.

Dintre temele aflate pe ordine de zi, mai retin: pachetul legislativ pentru imbunatatirea sistemului aviatic european, regulamentul pentru siguranta produselor cosmetice, cresterea graduala a accizelor pentru produsele din tutun (astfel incat din 2014 pentru un pachet de tigari sa se aplice accize in suma de 1,5 euro –  precizare pentru fumatori), viitorul industriei de automobile in contextul crizei economice, interzicerea plasarii pe piata a unor produse alimentare noi care deriva de la animale clonate, mentinerea unui nivel rezonabil al pretului produselor agricole si asigurarea veniturilor decente pentru agricultori, sprijinirea multilingvismului, combaterea practicilor de mutilare sexuala a femeilor in UE (se apreciaza ca exista circa 500.000 de femei ce au cazut victima unor asemenea practici in UE, in special in familiile de imigranti si refugiati), problemele de sanatate provocate de campurile electromagnetice si extinderea programului privind ajutorul alimentar acordat persoanelor celor mai defavorizate.

Reclame

2 gânduri despre “Strasbourg, sesiune plenara

 1. Buna seara Corina. Acest summit care va avea loc peste doua saptamani la Londra-va fii unul de succes? Analistii si media internationala il vad ca pe ultima sansa de a se lua masuri pentru criza.
  Cu respect, Mihaela.

 2. Daca tot il aduceti in discutie pe premierul UK

  „Can I start by saying thank you. ”
  ………………………………………….
  „Leadership is an awesome responsibility.
  So let me begin by personally thanking Tony Blair – a man who for ten years has borne the burden of leadership of our country.
  All of us will remember his leadership – his leadership has made Britain stronger, more tolerant, more prosperous and fairer.”

  Exista cineva(probabil nebun) in Romania care sa poata spune asa ceva despre un premier(nu despre o persoana „oarecare”)si care sa fie si adevarat?

  „Tony – on behalf of the Labour party, thank you.”

  Romania?!?-tara faradelegilor are sanse mai mari sa fie scoasa din Europa Unita decit sa detina asemenea „valori”,adica oameni care respecte alti oameni(bineinteles prin respect reciproc).

  Pentru @mihaella1

  in sperata va va intereseaza si de ce:
  „And having visited every part of Britain and listened to and learned from the British people, I have seen at first hand a Britain of rising aspiration and I see the need for change to meet new needs.” si chiar asa se intimpla,chiar a vizitat Marea Britanie pe cind in Romania sunt politicieni(tot oameni) care nu stiu nici unde este……..Romania.Bineinteles ca stiu alte parti de pe glob,dar nu Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s