Socialistii Europeni – in campanie electorala

Socialiştii europeni si-au lansat, vineri, la Toulouse, campania pentru alegerile europene din iunie 2009. Familia politică social-democrată îşi propune să devină prima ca mărime în Parlamentul European, pentru a realiza schimbările fundamentale de care are nevoie Europa. In acest context, PSE propune şapte mari măsuri pentru primele 100 de zile ale noii legislaturi europene:

 

1. Un nou plan de relansare economică pentru Europa, cu investiţii coordonate şi o creştere economică in acord cu cerinţele de mediu;

2. Un Pact european privind locurile de muncă, vizand crearea de noi locuri de munca si consolidarea drepturilor lucrătorilor;

3. O nouă Cartă a drepturilor femeilor, care să îmbunătăţească drepturile şi oportunităţile femeilor; 

4. Un Pact al progresului social, care să evite creşterea sărăciei şi a excluderii;

5. Reglementarea eficientă a pieţelor financiare, acoperind toţi actorii financiari şi toate instrumentele financiare; 

6. O mai mare solidaritate între statele membre ale Uniunii Europene, care să asigure o foaie de parcurs comună pentru ieşirea din criză;

7. O foaie de parcurs europeană pentru o nouă ordine mondială, care să fie adoptată şi în cadrul G20 înainte de finalul acestui an. Este vizată o acţiune coordonată în ceea ce priveşte locurile de munca, reglementarea pieţelor financiare, un acord în materie de climă, respectiv chestiunea ajutorului pentru dezvoltare.

 

Potrivit Declaraţiei finale adoptate la Toulouse, Socialiştii Europeni vor solicita Comisiei Europene o strategie vizând viitorii cinci ani pentru UE, care să fie bazată pe Manifestul PSE pentru alegerile europene. Familia social-democrată europeană îşi propune ca noua Comisie Europeană să fie una mai progresistă, solicitând Consiliului European să nu decidă componenţa viitoarei Comisii până la numirea noului Parlament, care se va bucura de legitimitatea votului acordat de cetăţenii europeni.

 

Sloganul Partidului Socialiştilor Europeni este „Pe primul loc oamenii” („People first”).

Anunțuri

4 gânduri despre “Socialistii Europeni – in campanie electorala

 1. Ce coincidenţă! Şi eu propuneam pe un blog „Pe primul loc cetăţeanul!” 😀 Pe aproape…

  Ar fi interesant de aflat primul punct, pentru că el este cel mai urgent. Deci care este planul de relansare economică pentru Europa, cu investiţii coordonate şi o creştere economică în acord cu cerinţele de mediu?

 2. masurile astea au in vedera doar vechii euopeni sau si cei considerai secon class citizens recte romanii?

 3. Bună, Corina!
  N-am trecut de ceva vreme pe aici, aşa că s-ar putea să fi răspuns deja la întrebarea mea.
  L-am auzit pe Valeriu Zgonea vorbind despre o campanie negativă la adresa popularilor europeni care i-au atacat pe români prin declaraţiile lor. Şi cum că un eventual slogan electoral ar suna: „Votezi Stolojan, votezi Berlusconi”.
  1. S-a vorbit despre aşa ceva în interiorul echipei de candidaţi?
  2. Dacă da, nu ţi se pare uşor ridicol, ineficient?

  Petruţ

 4. @Bibliotecaru:

  Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Voi reveni in perioada urmatoare cu detalii despre aceste obiective ale PSE.

  @neinfectat de comunism:

  Acest program vizeaza intreaga Uniune Europeana. Ar fi culmea ca tocmai socialistii, care chiar ne-au sustinut in situatii delicate, cum au fost cele din Italia, sa faca diferentieri.

  @exasperat:

  E firesc intr-o campanie electorala sa arati si punctele slabe ale concurentilor. E un moment de bilant pentru intreaga clasa politica europeana, a carei parte dreapta a dominat in ultimii ani atat la varful UE, cat si in multe din tarile membre. Nu cred ca e normal sa uitam ca PD-L a fost , de exemplu, multa vreme, obedient directivelor Partidului Popular European cu privire la sprijinirea dreptei italiene, chiar daca aceasta se manifesta agresiv fatis fata de romanii din peninsula. Cat despre sloganul respectiv, s-ar putea, in ultima instanta, sa-i facem un serviciu d-lui Stolojan. Dar campania va avea substanta ei pozitiva, dupa cum reiese si din planul de masuri adoptat la lansarea campaniei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s