Olimpiadele Comunicarii

Astazi am avut cea de-a doua intalnire – de lucru, de data aceasta, cu noii mei “consilieri de campanie”! Echipa “Effective Communication”! Victoria Baltag, Ruxandra Raluca Ilie Ionut Becheru, Raluca Idor, Adrian Emanuel Diaconu sunt cei cinci tineri pe care, sub numele de Effective Communication, i-am tras la sorti, in cadrul Olimpiadei Cunoasterii 2009 si le-am devenit “client”.

Senat, Olimpiadele Comunicarii. 2

Am fost onorata ca in acest an sa fiu solicitata, in calitate de invitat-client, sa particip la acest concurs deosebit de interesant, interactiv si stimulativ atat pentru studentii implicati cat si pentru cei aflati in pozitii superioare in managementul comunicarii sau al ierarhiei politice. Pentru ca Olimpiadele Comunicarii se adreseaza in primul rand celor care isi doresc o cariera in domeniul comunicarii profesioniste, acelor tineri care isi doresc sa devina cu adevarat profesionisti in “comunicare” – un domeniu de multe ori gresit inteles ca finalitate, ignorat sau minimalizat in comunicarea politica romaneasca. Aceasta idee, pornita de multe ori din partea politicienilor, care au considerat comunicarea, atat in campania electorala cat si ca aparitii in mass media, ca fiind incercarea de a “pacali” electoratul – dar continuata si intretinuta de catre multi neprofesionisti si amatori, trebuie sa inceteze sa se mai perpetueze in societatea romaneasca, iar tinerii de astazi au aceasta obligatie, de generatie as putea spune, de a asigura trecerea Romaniei de la starea generala de “amatorism” la cea de “profesionalism”: avem nevoie de oameni responsabili, de oameni bine pregatiti pentru ceea ce fac, de tineri cu o educatie solida si cunostinte aprofundate ale domeniului pe care si l-au ales ca profesie. De aceea, Olimpiadele Cunoasterii reprezinta o manifestare educationala, culturala si de …comunicare binevenita, in care tinerii isi pot testa cunoastintele dobandite pana acum, disponibilitatea de a lucra alaturi de altii pentru un scop final comun palpabil, de a-si imagina si de a-si pune in practica aceasta imaginatie.

Senat, Olimpiadele Comunicarii. 3

Tema propusa de mine a fost “realizarea unei campanii care sa creasca notorietatea activitatilor intreprinse de europarlamentarul Corina Cretu pentru rezolvarea problemelor sociale ale categoriilor vulnerabile din Romania. Se urmareste obtinerea cat mai multor voturi pentru lista PSD la alegerile europarlamentare” O tema, dupa parerea mea, cu o paleta larga de interpretari, care lasa frau liber imaginatiei, dar care ofera in acelasi timp si o mare varietate de date concrete – interviuri, interpelari, intrebari, discursuri, luari de pozitii, declaratii de presa – din care, am aceasta convingere, echipa aleasa de… destin, Effective Communication, va putea organiza o veritabila campanie electorala, bazata pe fapte si realitati concrete si va castiga multe voturi – cel putin din partea juriului concursului pentru a o transforma in echipa castigatoare din acest an – si, in acelasi timp, vor purta noroc echipei, reale de data asta, a euro-parlamentarilor PSD, propusa pentru Bruxelles, din care, onorant, fac si eu parte.

Am repetat, din nou, ca aceasta campanie este pe lista si se desfasoara sub sigla si in cadrul strategiei electorale a Partidului Social Democrat, ceea ce difera fata de candidaturile uninominalului si tocmai de aceea, are anumite reguli si restrictii clare. Le-am sugerat cu toata taria sa verifice legislatia si regulamentele, in special ale CNA-ului referitoare la aparitiile media pentru a preveni intrebari sau neclaritati (din partea juriului!)

Senat, Olimpiadele Comunicarii.j1pg

 Vreau sa multumesc colegului meu, senatorul Ion Toma, liderul grupului senatorial al PSD, de a carui gazduire amabila si prieteneasca am beneficiat astazi, alaturi de “echipa mea” de campanie virtuala. Domnia sa a stat de vorba cu tinerii, le-a dat exemple de implicare personala in sustinerea tinerilor, in lansarea lor in cariera, in sprijinirea incercarilor lor de afirmare ca personalitati distincte si independente. A fost adusa in discutie si o modalitate practica de sustinere a celor tocmai enuntate si anume recent infiintata Asociatie “Tinerii schimba Romania” care isi propune multe dintre aceste scopuri nobile, de prea multe ori ramase numai teoretice. 

Membrii echipei mele (si cu ce mandrie va spun asta!) au intrebat mult, au raspuns, au dat exemple personale sau ale colegilor lor, au schimbat adrese de mail si au promis ca vor reveni – atat cu (alte) intrebari, cat si pentru a “verifica” realismul” si mai ales eficacitatea spuselor politicienilor!

Senat, Olimpiadele Comunicarii

Trebuie sa recunosc ca am ramas placut surprinsa de profesionalismul si dedicatia pe care le-am vazut astazi la membrii echipei E.C., modul in care conlucrau si se completau reciproc. Au reusit sa ma convinga de importanta deosebita a acestui demers al lor si am decis, in ciuda programului de campanie electorala (care a inceput, deja!) in care imi revine un loc deloc de neglijat si anume participarea la numeroase deplasari prin tara si capitala, intalniri cu alegatorii, lansari de carte etc, sa ne mai intalnim inca o data, pentru a definitiva programul, sloganul etc etc. Sunt foarte nerabdatoare sa vad “gata” intreaga campanie creata de ei si am incredere ca nu imi vor intocmi un program mai incarcat decat echipa reala!

 (Nu am ocolit datorie de a oferi, cu dedicatie, prietenilor din Senat, cartea in care am incercat sa imi adun declaratiile, interviurile, discursurile – cele ale unuia dintre primii europarlamentari romani la Uniunea Europeana.. .)

P.S. Vreau sa le multumesc in mod special prietenelor mele din Parlament, Lucia Ceuca si Anca Chiser, pentru tot sprijinul lor..

8 gânduri despre “Olimpiadele Comunicarii

  1. Ovidiu, eu Nu o sustin pe Monica Macovei, nu pentru ca nu as lupta impotriva coruptiei, ci pur si simplu pentru ca a facut si face prea mult rau Romaniei. Te rog sa nu mai postezi astfel de lozinci pe blogul meu, ma vei obliga sa le sterg.

  2. Pingback: Doamnelooooor şi domniiiiloooor …. « Sătmăreanca

  3. Pingback: Scrisoare deschisă către “europarlamentarul bloggerilor” « Gabriela Savitsky

  4. Doamna Cretu, poate ca notiunea de olimpiada a comunicarii nu este rea: unii sunt in Olimp iar altii in Tartar. La comunicatori profesionisti, este nevoie de electori profesionisti. De aceea, ma declar astazi primul elector profesionist din Romania si din lume. Intentionez sa fondez asociatia electorilor profesionisti, asociatia internationala a electorilor profesionisti si sindicatul electorilor. Voi incepe sa lucrez la o serie de carti in domeniu: „Arta de a alege”, „Strategii ale electorilor” si multe altele. Voi incerca sa intemeiez Facultatea de electura. Doamna Cretu, chiar bazat doar pe comunicarea dumneavoastra, aveti neconditionat votul meu. Restul listei, fiindca se voteaza pe lista, nu il are insa neconditionat. Facem insa un pact, deoarece tocmai am devenit elector profesionist. Colegilor dumneavoastra de pe lista le imprumut votul meu contra obligatiei lor de a vota la viitoarele europarlamentare cu cine le voi cere eu. Ar trebui sa le convina.

  5. Doamna Cretu, va rog sa va ginditi ca imi vor trebui si mie 500000 de voturi in urmatoare alegeri. Chiar nu ma ajuta nimeni nici macar la schimb? Eu sa dau gratis si ei nimic? De-abia am trei voturi (ba nu patru, daca ma gindesc bine) cu al meu cu tot si imi mai trebuiesc 499996 de voturi. Sa puna si ei 20 de voturi acolo, ca sa ma imi ramina de strins numai 499976.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s