Popularii Europeni incearca derutarea electoratului

Socialistii europeni au prezentat, saptamana aceasta, „Cele mai derutante 15 afirmatii din Manifestul PPE’. Familia politica de stanga atrage astfel atentia asupra amagirilor electorale prezente in platforma pentru alegerile europene a Partidului Popularilor Europeni.

Printre neconcordantele sesizate de PSE se afla:

1. “PPE solicita o reducere cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020” – Or PPE a alterat legislatia in domeniu menita a duce la o tinta de reducere cu 20% a gazelor cu efect de sera; asadar afirmatia ca doresc o reducere cu 30% e falsa, potrivit socialistilor europeni. 

2. “Pentru PPE, crearea de slujbe este o prioritate de baza” – Daca e vorba de o prioritate, de ce conservatorii/ popularii europeni considera exagerat stimulul economic european si refuza sa faca investitii aditionale in slujbe si crestere economica?

3. “Pe masura ce creste concurenta economica in plan mondial, sistemele fiscale trebuie reformate pentru a face tarile mai atractive pentru capital si talent. Acest lucru poate fi obtinut prin coborarea sarcinii fiscale generale, prin introducerea de rate mai reduse si a mai putine exceptii de la regula” – PES afirma ca statele europene unde fiscalitatea este progresiva si unde se finanteaza in consecinta in mod cuprinzator serviciile publice, inclusiv educatia, sunt de fapt mai competitive.

4. “Cerintele inalte la adresa producatorilor europeni in termeni de sanatate si standarde de mediu (…) reprezinta un cost ridicat pentru producatori” – PES afirma ca aceste standarde protejeaza de fapt impotriva costurilor mult mai ridicate pentru afaceri si oameni constituite de boala, accidente sau moartea angajatilor, respectiv de schimbarile climatice periculoase.

5. “PPE a influentat dezvoltarea istorica a Europei ca nicio alta forta politica” – PES afirma ca pentru fiecare Konrad Adenauer exista un Paul-Henri Spaak sau un Jacques Delors. UE nu este o realizare crestin-democrata, ci una a tuturor europenilor.

Mai multe detalii, precum si textul integral al documentului PSE, pot fi accesate la: http://www.pes.org/en/content/15-most-misleading-epp-manifesto-claims

Presedintele PES Poul Nyrup Rasmussen a declarat, in contextul lansarii documentului, ca “manifestul electoral al popularilor europeni este plin de afirmatii amagitoare. PPE pretinde ca sprijina lucruri carora li s-a opus in Parlamentul European. PPE isi prezinta prejudecatile ca adevaruri si mai are si tupeul de a pretinde ca istoria Uniunii Europene ii apartine”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s