Socialiştii – adevărata familie a românilor în Europa

Intr-o perioadă de criză pentru România, PDL inundă România cu afişe şi alte materiale care afirmă că „în familie, trecem mai uşor peste greutăţi” şi că „PDL este parte a Partidului Popular European (PPE), cea mai mare şi mai puternică familie europeană”. PSD, parte a familiei socialiştilor europeni (PSE), va indeamna sa alegeti bine şi să nu va lasati amăgiţi din nou de promisiuni goale: 

SCHIMBA EUROPA

PPE a fost mereu ostil intereselor României : au fost împotriva noastră pe parcursul aderării, criticând România mereu; acţionează şi acum împotriva intereselor româneşti prin cererile de legare a fondurilor de chestiunea justiţiei şi prin presiunea pentru suspendarea fondurilor europene. Cei mai mari critici ai României au fost şi sunt creştin-democraţii germani (Elmar Brok, Manfred Weber, Ingeborg Grassle, Gunther Kirchbaum), parte a PPE.

Partidul Socialist European a susţinut mereu România pe drumul său european şi este împotriva suspendării fondurilor europene pentru ţara noastră respectiv a oricărei condiţionări justiţie-fonduri. PSE s-a luptat pentru o Românie mai influentă în plan european, liderul socialiştilor europeni din PE Martin Schulz fiind singurul lider de grup politic care a solicitat un portofoliu mai puternic de comisar european pentru România în noiembrie 2006. Dreapta s-a opus şi am rămas cu multilingvismul.   

Degeaba faci parte din cea mai mare familie politică europeană, cum se mândreşte PDL, dacă nu ai nici o putere în deciziile luate de ea. Prin votul pentru social-democraţi, românii pot întoarce puterea în PE în favoarea Socialistilor, cea mai serioasă şi mai disciplinată familie politică.

● PPE nu vrea solidaritate între statele membre mai bogate şi cele mai sărace şi crede că actualul plan economic european este suficient pentru ieşirea din criză.

Partidul Socialist European a susţinut de la bun început solidaritatea cu statele europene mai sărace, precum România, şi a propus un plan de relansare economică mai ambiţios, cu accentul pe investiţii în slujbele oamenilor. 

● PPE le-a ţinut partea lui Berlusconi şi lui Frattini în măsurile împotriva românilor în Italia şi a votat împotriva rezoluţiei promovate de PSE privind recensământul persoanelor de etnie romă din Italia.

Partidul Socialist European a criticat aspru în PE măsurile guvernului italian şi a fost primul care a sărit în apărarea românilor.

● PPE se declară apărătorul familiei, dar acţionează împotriva sănătăţii mamelor şi deci a bunăstării copiilor mici. La începutul lunii mai, PPE a blocat extinderea concediului maternal şi a perioadei în care mamele primesc salariul intreg.

Partidul Socialist European a susţinut extinderea atât a concediului maternal cât şi a perioadei în care mamele primesc salariul intreg, raportoarea în dosar fiind social-democrata portugheză Estrela.  

PPE nu are nicio problemă cu ideea de discriminare, nu-i pasă că oamenii sunt discriminaţi pe diferite criterii. Partidul Socialist European luptă mereu cu discriminarea, de orice fel, şi a susţinut o directivă europeană cuprinzătoare în acest sens, idee la care PPE s-a opus.  

PPE încearcă să amăgească europenii:

PPE spune că vrea un mediu mai sănătos, dar nu crede decât in interese economice. PPE a alterat legislatia în domeniu menită a duce la o ţintă de reducere cu 20% a gazelor cu efect de seră; acum, culmea, afirmă în Manifestul lor că doresc o reducere cu 30%.

Partidul Socialist European acţionează pentru un mediu mai curat pentru europeni.

PPE spune că slujbele sunt importante, dar nu vrea să mărească banii pentru investiţii, pentru un stimul economic european mai puternic.

Partidul Socialist European vrea mai multe investiţii pentru diminuarea şomajului şi crearea de noi locuri de muncă.

PPE vrea o fiscalitate mai simplă, dar uită să spună de unde o să aibă bani pentru sănătate, educaţie şi alte servicii de bază în societate.

Partidul Socialist European vrea investiţii serioase în sănătate şi educaţie.

PPE crede în abuzul la adresa angajatului, ale cărui drepturi ar trebui să fie sacrificate pe altarul productivităţii.   

Partidul Socialist European vrea angajaţi sănătoşi ale căror drepturi să fie mereu respectate.

Partidul Socialist European ne-a susţinut pe drumul spre UE, Partidul Socialist European ne susţine să fim puternici în Uniune. Tu îţi alegi familia la 7 iunie! 

Un gând despre “Socialiştii – adevărata familie a românilor în Europa

  1. Este o oferta priceless, de nerefuzat si care asigura o dezvoltare chiar si pe timp de criza. Am inteles ca unii contradidati, pe care nu vreau sa ii numesc acuma, nu au solutii pe timp de criza si nici nu vor mai candida. Trebuie lasat la o parte tendintele revansarde, demonstrate de prezenta unor fosti procurori pe listele celorlalte partide, si acceptata o dezvoltare armonioasa, inclusiv pe teritoriul Romaniei, fara nici o urma de discriminare. Social democratia este cea mai buna garantie pentru pastrarea macar a slujbelor existente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s