Lansarea de carte, la Satu-Mare

Lansarea cartii „Romania europeana”, la stirile Nord-Vest TV:

16 gânduri despre “Lansarea de carte, la Satu-Mare

 1. D-na Corina Cretu, m-a bucurat prezenta dvs la Satu-Mare, distinsa, energica si sufletista ca intotdeauna. Vad ca si presa a relatat foarte frumos despre aceasta vizita, redau mai jos doua articole care mi-au placut foarte mult. Felicitari si mult succes!

  Atacurile la adresa României se înteţesc în timpul crizei economice

  Satu Mare, 22 mai /Agerpres/ – Europarlamentarul Corina Creţu, candidat pentru un nou mandat pe lista Alianţei PSD+PC la alegerile de la 7 iunie, a declarat, vineri, la Satu Mare, unde şi-a lansat cartea „România Europeană” că atacurile la adresa ţării noastre se înteţesc în perioada crizei economice.
  „Valul de xenofobie şi atacurile se înteţesc pe criza economică. Este foarte important să avem oameni care să ne reprezinte, a spus europarlamentarul. Cartea „România Europeană” este un fel de raport al activităţii”, a subliniat Corina Creţu, care a făcut parte din Comisia pentru Muncă şi Afaceri Sociale şi din Comisia pentru Dezvoltare ale Parlamentului European.
  Corina Creţu a mai spus că se va implica pentru dreptul liberei munci a românilor în toată Europa, în momentul de faţă mai fiind 12 state care au interdicţii pe piaţa muncii pentru români.
  „Este datoria noastră să explicăm ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Este pentru prima dată când avem dreptul că ne trimitem cu mandat plin 33 de europarlamentari care să ne reprezinte”, a afirmat aceasta.
  Europarlamentarul consideră că şi maghiarii din România ar trebui să voteze după ideologiile europene, de stânga sau de dreapta, şi să nu-şi acorde votul strict pe criteriul etnic, votând cu organizaţia minorităţii.
  Corina Creţu, candidat pentru Parlamentul European, numărul şase de pe lista Alianţei PSD+PC, şi-a lansat vineri cartea „România Europeană” la Muzeul Judeţean Satu Mare, fiind prezenţi senatorul Valer Marian, deputatul Valeriu Zgonea şi mai mulţi şefi de instituţii şi primari PSD din judeţ.

  “Romania europeana” a avut succes

  La lansarea primei carti a europarlamentarului Corina Cretu

  a fost inregistrat un record de participare la Satu Mare

  Europarlamentarul PSD Corina Cretu si-a lansat, ieri, la Satu Mare cartea “Romania europeana”, peste 200 de persoane participand la evenimentul care s-a desfasurat la Muzeul Judetean. A fost cea mai mare audienta inregistrata vreodata in Satu Mare la o lansare de carte.

  In public au fost atat membri PSD, in frunte cu presedintele organizatiei judetene, deputatul Gheorghe Ciocan, directori ai institutiilor descentralizate, consilieri judeteni, primari si lideri ai organizatiilor din judet, cat si numerosi admiratori apolitici. Despre cartea lansata ieri la Satu Mare au vorbit directorul cotidianului Gazeta de Nord-Vest – Crina Dunca, la invitatia careia Corina Cretu a venit la Satu Mare, secretarul general al PSD – Valeriu Zgonea, care inaintea lansarii i-a instruit pe primarii si liderii PSD din judet pentru alegerile din 7 iunie, directorul Bibliotecii Judetene – Voicu D. Rusu si senatorul Valer Marian. La randul ei, Corina Cretu si-a prezentat cartea, despre care a spus ca o considera ca pe un fel de raport al activitatii pe care a desfasurat-o in Parlamentul Europei.

  Cu gandul si inima la Ardeal

  “Ardealul ocupa un loc special in inima mea, o a doua casa”, i-a marturisit Corina Cretu directorului cotidianului Gazeta de Nord-Vest – Crina Dunca. In alocutiunea rostita, directorul GNV a pornit de la aceasta marturisire pentru a dezvalui celor prezenti ca tatal europarlamentarului PSD este de loc din localitatea Napradea, judetul Salaj, acolo unde Corina Cretu si-a petrecut o parte a copilariei si unde a revenit in fiecare an. Vorbind despre Corina Cretu, directorul GNV a subliniat faptul ca este absolventa de Cibernetica, dar s-a afirmat la inceputul anilor 90 ca ziarista de succes la cotidianele “Azi”, “Cronica Romana” si “Curierul National”, iar in 2000 a devenit consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintelui Ion Iliescu. Ulterior, in toamna anului 2004 a fost ales senator pe listele PSD si, totodata, a fost euroobservator din partea acestui partid in Parlamentul European in perioada 2005-2007, iar in noiembrie 2007 a fost aleasa europarlamentar pe listele PSD.

  “O oglinda a ceea ce sunt romanii in Europa”

  “Corina Cretu face parte din familia social democrata a tuturor romanilor si este unul dintre membrii PSD impreuna cu care am construit social democratia in Romania” – a declarat secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea. Referindu-se la carte, Zgonea a afirmat ca aceasta reprezinta o oglinda a ceea ce suntem noi romanii in Europa, in acelasi context constituind un indemn si o motivatie pentru modul in care trebuie sa alegem bine spre a fi cunoscuti in Europa. Valeriu Zgonea si-a incheiat discursul intr-un mod cat se poate de sugestiv: “Noi nu dam premii, dar am pregatit o echipa alcatuita din 15 oameni care sunt cunoscuti pentru meritele lor si vor raspunde intotdeauna la telefon si dupa ce se vor afla in Parlamentul Europei, dupa alegerile din 7 iunie”. “In acest colt de tara, PSD a fost, este si va ramane o forta pregatita sa castige alegerile europarlamentare din 7 iunie”, a afirmat la randul sau Voicu D. Rusu – directorul Bibliotecii Judetene. “Corina Cretu reprezinta garantia ca oamenii din PSD sunt valorosi, iar prin cartea lansata a incercat cu sinceritate maxima sa explice electoratului cat poate sa faca un europarlamentar”, a mai spus directorul Bibliotecii Judetene. Totodata, acesta a subliniat cat de important este ca satmarenii sa se prezinte la vot in data de 7 iunie.

  O carte necesara si binevenita

  Mesajul catre romani al cartii “Romania europeana”, bazata pe experienta unui om care s-a implicat cu seriozitate si perseverenta in activitatea Parlamentului European, precum si despre rolul pe care il pot avea in continuare Corina Cretu si ceilalti viitori europarlamentari care vor fi alesi din randul PSD in promovarea Romaniei in Europa au fost oglindite in cuvinte deosebit de sugestive si mai mult decat convingatoare de senatorul Valer Marian. “Este o carte necesara si binevenita deoarece prezinta cetatenilor si alegatorilor romani aria preocuparilor unui eurodeputat, a unui membru al Parlamentului European, care a aniversat 50 de ani de la infiintare” – a precizat Marian. In continuare, senatorul PSD a aratat ca europarlamentarul Corina Cretu a luptat pentru asigurarea dreptului la munca si libera circulatie a cetatenilor romani in spatiul Uniunii Europene si a pledat pentru asigurarea egalitatii de sanse a femeilor cu barbatii in plan politic. “De asemenea, Corina Cretu a luptat pentru accesul cetatenilor romani la servicii medicale in strainatate, precum si pentru eliminarea vizelor de catre SUA pentru cetatenii romani. Corina Cretu a luat atitudine in cazul romanului Claudiu Crulik, care a murit intr-o inchisoare din Polonia dupa ce a declarat greva foamei, fara ca autoritatile romane de la Varsovia sa faca un demers minim pentru salvarea sa, a pledat pentru modelul european al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca si a adoptat o pozitie ferma pentru promovarea multiculturalitatii”, a mai afirmat senatorul Valer Marian. In incheierea discursului sau, senatorul PSD a subliniat ca, la fel ca si pana acum, Corina Cretu isi merita locul in Parlamentul European.

  O carte – raport din PE

  In cuvantul sau, Corina Cretu si-a marturisit emotia la intalnirea cu ardelenii, datorita legaturilor sale de suflet cu aceasta parte de tara. Europarlamentarul PSD si-a prezentat obiectivele, referindu-se cu precadere la nevoia atragerii de fonduri europene, la obtinerea libertatii de circulatie a fortei de munca romanesti in Europa si la reducerea decalajelor intre regiunile tarii si intre Romania si vechile state membre ale UE. „Ca o constatare din ultima parte a acestui mandat europarlamentar, trebuie sa va spun ca am fost nevoiti tot mai mult sa irosim timp pentru a combate atacurile nedrepte ale unor parlamentari de nationalitate maghiara, inclusiv din Romania, in conditiile in care tara noastra asigura drepturi peste media europeana minoritatilor nationale. Sper ca cetatenii romani de nationalitate maghiara vor incepe sa voteze politic, nu etnic, pentru ca problemele reale ale noastre, ale tuturor, indiferent de etnie, sunt aceleasi si au nevoie de solutii comune”, a declarat Corina Cretu. Europarlamentarul a evidentiat nevoia de mai multa protectie sociala, in conditiile in care „in Romania, inca, e prea multa saracie”. “S-a dovedit, pe fondul crize economice, ca modelul social-democrat e singurul preocupat de oameni si care poate oferi solutii viabile. Din acest punct de vedere, Grupul Socialist e cel care a sustinut mereu Romania, atat pe drumul spre aderarea la Uniunea Europeana, cat si dupa 1 ianuarie 2007”, a precizat europarlamentarul. In final, Corina Cretu le-a acordat autografe celor prezenti si le-a raspuns intrebarilor. Corina Cretu a avut si intalniri cu alegatorii la Satu Mare si Negresti Oas. Vom reveni cu detalii despre a doua parte a vizitei in editia de luni.
  Stela Tudor
  http://www.gazetanord-vest.ro/index_files/actualitatea.htm

 2. Felicitari, Corina! De astfel de oameni politici avem nevoie, nu de paiate de circ care tund oi si se imbraca precum lupul din capra cu 3 iezi ca sa sperie copiii, care sa planga apoi ca sa-l voteze parintii pe lupul Traian numai sa se vada scapati de el si sa stea linistit la Cotroceni.

  Plus ca premierul Boc si ministrii pedelisti au uitat de criza economica in timpul mitingului electoral de la Brasov. Ministrul Blaga a promis mii de case, Elena Udrea a plusat cu milioane de euro investite in turism, Emil Boc a promis cate o casa tinerilor, batranilor – pensii bune, si pentru restul salarii mari.

  PDL=Mincinosi si incompetenti agresivi!

  Zica lumea orisice, eu votez cu PSD!

 3. corina
  ti-ai facut din respectarea drepturilor omului si respectarea demnitatii romanilor un crez personal, de ce nu ai fost prezenta la parada lgbt? ei nu au drepturi, ei nu voteaza? nu merita sprijinul tau? bine, nici un politician din nici un partid nu a fost prezent, dar ma asteptam ca macar tu sa fii mai deschisa la acest subiect…

 4. Priveam treptele bibliotecii judeţene şi un gând nu-mi dădea pace…
  Eu aş întreba dacă Biblioteca Judeţeană Satu Mare are un site funcţional (eu nu am reuşit să intru pe http://www.bibliotecasatumare.ro/ ) şi pe acest site există oare un fond de carte electronică (conform cu cerinţele Uniunii Europene).

  Dumneavoastră, domnule sever satmareanu, reuşiţi să intraţi pe acel site? Există acolo cărţi scanate? Vă preocupă acest lucru?

  La pagina 102, doamna Creţu are un capitol numit Imaginea României în Europa. Implicarea noastră, a tuturor, în problemele comunităţii, fie şi cerând instituţiilor să funcţioneze corect, poate îndepărta imaginea cerşetoarei în faţa Băncii.

  • Cu respect, incerc sa va fac cunoscuta situatia bibliotecii judetene din satu mare si implicit a site-ului.

   In martie 2007 Federalcoop, in baza unei sentite judecatoresti a evacuat personalul de la sectiile evideta informatizata si sala de lectura si a sigilat incaperile respective (sechestru). Serverele se aflau acolo.

   Abia in aprilie 2009!! s-a gasit un spatiu pentru serviciul de evidenta informatizata si s-au recuperat serverele, sala de lectura impreuna cu depozitele ei sunt si la aceasta ora inchise. Se lucreaza efectiv din mai si se incearca punerea la dispozitia cititorilor a documentelor achizitionate in anul 2007, 2008 … documente care au fost depozitate, fiind imposibila prelucrarea lor. In acelasi timp lucram si la site, dar s-a stabilit ca prioritate punerea la dispozitia cititorilor a documentelor de care vorbeam, in conditiile in care in aceasta perioada am refacut reteaua locala de calculatoare, accesul cititorilor si al bibliotecarilor de la sectiile ramase deschie (imprumut pt.adulti si pt.copii) la catalogul electronic al bibliotecii.
   Dana Santa

 5. Felicitări şi Succes, Corina !!!
  Votăm OAMENII, nu cameleonii pedelachei… turbez de ceva zile văzând ce teatru ieftin face instrumentul, inoşenta drăgălaşă mimoză ANI, care naiba ştie, dar atâţia pretenari are-n teritoriu…
  ANI minte… e-o unealtă,
  zăusului, căci se… poartă,
  nu votaţi şobolănimea,
  ” divele ” , pedelachimea,
  ticăloşii ce-au trăit,
  din furat, minţit, plesnit
  spinarea boborului
  la ordinul Zăusului…
  ( culeasă din boborul de pe o alee cărăşeană… şi reşiţenii ar respira aer curat, că-s asfixiaţi de mufa eba, fără de vânătaie sub ochi, prin tătă urbea… uf ! )
  Suntem mândri cu tine, Corina, Floare de Colţ, rază de speranţă !
  respecte,
  Sibilla

 6. @neinfectat,
  Nu confunda Drepturile cu Exchibiţionismul pe străzi !
  Intimitate, drepturi… paradă… circ, fiţe… creierul tău nu discerne ?
  Sper că sunt destul de limpede neuronului tălică de tartor împieliţat zăusului-bachus dedicat…
  Pe pustii cu voi, pedelacheiii mitomani, ticăloşi, bântuitorii pe forumuri, bloguri, site-uri dă frică… vă plătesc pedelacheii dă frică… hă, hăăă … vai steaua voastră, şerpilor !
  Sibilla

 7. @Lucia, Mihaella, Sever, Augustin, Sibilla:

  Va multumesc pentru sustinere. Am constatat si eu cu ingrijorare inmultirea atacurilor la adresa PSD din partea unor reprezentanti ai PD-L, in paralel cu actiuni de campanie electorala in care, in mod neconstitutional, se implica seful statului. S-a ajuns la o grandomanie care lasa fara replica orice om de bun simt, asa cum e cazul „scrierii”, prin masarea a mii de oi, a numelui Bucovinei pe un deal. De asemenea, nu stiu pe cine mai incanta faptul ca presedintele tarii e campion la tuns oi si ca schimba saptamanal cate un port popular, in vreme ce domeniile din fisa postului sau sunt vraiste. In acest timp, abunda iar cu promisiuni, de parca criza economica poate fi pusa intre paranteze pe durata campaniei electorale. Nu in ultimul rand, jignirile la adresa liderilor PSD si amenintarile pe care conducerea PD-L le transmite propriilor conduceri de organizatii locale tradeaza o disperare extrema. Eu sper ca alegatorii vor sanctiona acest dezmat electoral!

  @neinfectat de comunism:

  Minoritatile sexuale, etnice, confesionale se bucura de drepturi depline in Romania. Asa ca nu vad rostul unor astfel de manifestari. Da, sunt o aparatoare a drepturilor omului, dar nu vad ce legatura este intre parada gay si drepturile omului. Asa ca am preferat sa ma aflu in mijlocul salajenilor. Exista destui oameni necajiti in tara asta, care chiar au nevoie de atentia si sprijinul nostru, asa ca nu cred ca trebuie sa ne preocupe mai mult decat e cazul excesele unora…

  @Bibliotecaru:

  Apreciez preocuparea dumneavoastra pentru fondurile de carte electronica. Pe mine ma ingrijoreaza mai mult starea – mai bine zis lipsa – bibliotecilor comunale si din scolile de la sate… Copiii din mediul rural nu au conditiile necesare, in multe cazuri inca, si implicit, nici sanse egale cu cei de la oras. Este o inechitate la care trebuie lucrat.

  @Cristian:

  Exista o reglementare in acest sens: Regulamentul nr. 2560/2001 al Comisiei Europene stabileste ca tarifele aferente platilor transfrontaliere in euro sunt egale cu tarifele in euro pentru platile din interiorul unui stat membru. Prevederea se aplica platilor transfrontaliere in euro in interiorul UE, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca 50.000 euro. Aceste norme sunt obligatorii si in cazul Romaniei. Inteleg ca bancile romanesti au „uitat” sa le aplice. Ma voi documenta pe acest subiect si voi reveni in noul mandat pe aceasta tema.

  Va multumesc pentru comentarii. Voi reveni maine cu impresiile de la lansarile de carte de la Jibou si Zalau din aceasta dupa-amiaza.

 8. corina
  fara suparare, cred ca ti-ai cam irosit timpul prin uniunea asta europeana, daca tu crezi ca a fi gay e un excess…. esti din pacate traditionalista si conservatoare….multe chestii sunt aparate de drepturi in romania, pe hartie totul este frumos dar in realitate lucrurile stau altfel pt comunitatea lgbt…in fine, toti diplomatii aia straini ce faceau oare acolo?

 9. @ corinacretu
  Eu cred că este vorba despre o lipsă de voinţă.
  Dacă la primărie s-ar pune de-o parte un milion de lei pe lună, într-un an biblioteca ar avea 500 de cărţi (anticarii din faţa Universităţii Bucureşti vând cărţi la 20 mii lei). În numai 10 ani se poate face o bibliotecă bunicică.

  O altă sugestie ar fi pentru partide, decât să cheltuiască banii pe postere în alegeri, să meargă la şcoală cu câţiva saci de cărţi. Alegerile de primari sunt din patru în patru ani, trei partide mari, cărţi de câteva milioane fiecare… biblioteca ar fi gata imediat. Eu nu cred că un candidat la primărie într-un sat se poate face „mai” cunoscut prin postere sau bannere. Acolo oamenii se cunosc între ei.

  Pe de altă parte, dacă marile biblioteci ale României ar începe programul de scanare a cărţilor, tinerii din satele fără bibliotecă nu ar mai avea nevoie decât de o conexiune internet şi ar obţine orice carte aflată la un click distanţă, doar cu preţul conexiunii internet care ar putea fi o sponsorizarea din partea firmei de cablu. Astăzi există şi DVD-uri cu cărţile necesare claselor I-XII.

  Asta mă şi deranjează, pentru că sunt soluţii ieftine, nu vorbim aici de investiţii ca la o autostradă. Un computer cu scaner care să permită scanarea cărţilor costă poate 15 milioane lei vechi, probabil că există cineva în bibliotecă care să poată scana cărţi toată ziua… nu e nevoie decât de voinţă.
  Să nu se înţeleagă că mă refer numai la cărţile obişnuite… ci mai ales la fondul de carte special, cel la care publicul larg nu are acces pentru că ar deteriora hârtia.

 10. neinfectat, Corina s-a referit la parada ca la un exces. la ce-a folosit parada aia? o sfidare la adresa majoritatii normale, a traditiilor romanesti si a istoriei. ce-a fost porcaria aia afisata acolo: „gay de la traian si decebal incoace”? drepturi, drepturi, da nici sa se faca pe noi cu superioritate numai pt ca ei prefera alte parti. ce sa zic ce atu in viata. si mai lasa-ma cu diplomatii aia ca nu-i olanda reper moral pe lumea asta.

 11. „uite asa se desteapta omu’ si invata din greseli! daca invata…
  eu sper ca fac parte din categoria aia care invata!
  si am si pretentia (!!!) ca fac parte din categoria, si mai restransa, a celor care stiu si pot sa isi ceara scuze cand gresesc!
  asa ca ….RECUNOSC, AM GRESIT!
  am apreciat gresit campania prezentata de echipa noastra, Effective Communications, la Olimpiadele…stiti despre ce vorbesc!
  Adica, campania este buna, este foarte buna! Au muncit enorm, se vede asta!
  dar….”greseala era pe coperta”! si-au …depasit „briefingul”, adica tema pe care o solicitase „clientul”, care nu prea se regaseste in campania propusa de ei!
  Briefingul era despre cresterea notorietatii euro-parlamentarului Corina Cretu si a activitatilor intreprinse de aceasta pentru…etc etc etc
  si ei au facut…o veritabila campanie electorala pentru realegerea Corinei Cretu ca euro-parlamentar, uitand insa sa sublinieze REALIZARILE ACESTEIA ca europarlamentar – adica subiectul principal -DE CE AR TREBUI SA O VOTAM PE CORINA CRETU!!!

  asta nu inseamna ca mi-am schimbat opiniile despre castigatorii din acest an, numai ca…lucrurile se schimba putin, in sensul in care…trebuia sa castige careva, nu? cum ar fi, de exemplu, cei care s-au adaptat cel mai bine la solicitarea clientului – acum, ca nu s-au priceput prea bine…asta e!
  se accepta scuzele? … acum, dupa ce mi-am varsat nervii, am injurat, am acuzat de coruptie, nepotism, terorism spatial si politic, politie politica si atac la valorile culturale ale neamului romanesc….pot sa imi cer scuze si sa invoc in apararea mea…un moment de „canicula” electorala???”
  (asta am scris pe blog, ca recunoastere oficiala a erorii in care m-am aflat)

  Corina,
  in primul rand organizatorii m-au asigurat de intrega lor afectiune si respect, nu au avut never-ever vreo intentie pro-anume-client,
  si in al doilea rand mi-au explicat ca „ai nostri” – nu ca au gresit! – dar nu au respectat, intocmai, solicitarile impuse de tema!!! campania lor este foarte buna, dar nu pentru tema data initial! ceea ce este perfect adevarat!
  Dragos Dehelean este cel cu care am vorbit si a fost foarte, foarte amabil si a avut o rabdare de invidiat, pentru a-mi explica „pornirea” gresita a rationamentului meu legat de politizare etc etc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s