Mesaj către Ardeal

 

În replică la mesajul pe care l-am transmis în Ardeal electoratului de naţionalitate maghiară de a vota politic şi nu etnic şi a criticilor pe care le-am adus europarlamentarilor români de naţionalitate maghiară, în special lui Laszlo Tokes, că evită ostentativ să vorbească în Parlamentul European în limba ţării pe care o reprezintă, europarlamentarul UDMR Sogor Csaba a dat un răspuns şocant. Întrebat ce ar face dacă ar fi premierul României, Sogor Csaba a declarat că i-ar obliga pe prefecţii şi pe directorii instituţiilor deconcentrate din judeţele unde trăiesc maghiari să înveţe limba maghiară, iar cine ar dori să acceadă în aceste funcţii în aceste judeţe ar trebui să cunoască limba maghiară.
În faţa unei asemenea concepţii despre democraţie şi convieţuire inter-etnică, nu pot decât să reînnoiesc mesajul, pe care l-am transmis inclusiv la Cluj, către cetăţenii români de naţionalitate maghiară de a-i vota pe cei care sunt cu adevărat preocupaţi de problemele lor reale – sărăcie, locuri de muncă, starea drumurilor, absenţa investiţiilor străine, nevoia de şcoli şi spitale mai bune etc. – nu de false probleme, inventate de politicieni care încearcă să tensioneze relaţiile interetnice pentru a-şi păstra monopolul electoral.

Reclame

3 gânduri despre “Mesaj către Ardeal

  1. Ungurii si-au votat mereu tulipanul. Mesajul lor la Bruxelles impotriva Romaniei si a romanilor se pedepseste conform legilor noastre.
    Cam asa ar fi sunat un raspuns amenintator dat ungurilor obraznici prin anii ’90.
    Timpul ne-a vindecat pe noi romanii de rautatile conlocuitoare. Sper cu tarie ca spatiul romanesc sa nu mai aiba granite si toata lumea sa se simta ca acasa la noi, la voi, la ei…
    Draga Corina iti doresc succes la alegeri.

  2. E un mesaj de bun simt in fata agresivitatii extremistilor maghiari. Daca romanii nu ies la vot Romania va fi reprezentata de 4 udemeristi, care vedem bine ce placa repeta. Plus 2 peremisti si EBA, uite ca lasam sa se iroseasca 7 locuri in Parlamentul european daca stam acasa!!!
    Mult succes in alegeri Corina! PSD a avut cea mai buna si mai serioasa campanie, fara otrava lui Macovei, fara clopul dat de pamant de Boc si fara deghizarile pe la serbarile populare ale Baselului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s