Întâlnire cu bucureştenii

2

Astazi, dupa dezbaterea online de pe www.ziare.com si cea televizata de la B1, am participat, impreuna cu domnul Presedintele Ion Iliescu, la intalniri cu cetatenii sectorului 6, atat la sediul acestei organizatii, cat si in Parcul Drumul Taberei.

6

Pe mine ma leaga multe de aceasta organizatie a noastra, pentru ca aici am devenit, in 1996, pentru prima data, membra a PSD, PDSR pe atunci, iar mama mea e membra a acestei organizatii. In timp, am devenit tot mai apropiata de oamenii de aici, ca si de cei din celelalte filiale bucurestene, de prietenia si suportul carora ma bucur, cu o mentiune speciala pentru colegii de la sectorul 3, organizatia din care fac parte acum.

8

Dupa cum am facut in intreaga campanie, si astazi le-am transmis cetatenilor apelul de a iesi la vot si de a fi foarte atenti cui acorda increderea lor pentru a-i reprezenta in Parlamentul Europeana, pentru ca de activitatea viitorilor europarlamentari romani vor depinde tot mai multe lucruri, o data cu extinderea atributiilor acestui for. Aproape doua treimi din legislatia romaneasca este legislatie europeana, asadar institutiile europene isi pun tot mai mult amprenta asupra vietii fiecaruia dintre noi.

14

Este, de asemenea, un test de europenism, de racordare la valorile si temele europene. Se vorbeste mult despre absenteismul din vechile state membre, dar nu trebuie sa uitam ca nu suntem in aceeasi situatie. Pentru noi, ca membri ai Uniunii Europene de putin peste doi ani, desemnarea primilor reprezentanti pentru un mandat intreg in Parlamentul European are o alta valoare si o alta semnificatie, mai ales acum, cand solidaritatea si spiritul integrarii europene sunt puse la incercare de criza economica, de efectele ei sociale si de consecintele politice.

19

In aceste conditii, cred ca e foarte important ca oamenii sa iasa la vot si sa aleaga bine, pentru a fi reprezentati de politicieni carora le pasa de cei multi. Socialistii europeni au demonstrat ca sunt adevarata familie a romanilor in Europa, atat prin sprijinul pentru aderare, cat si pentru programele de sustinere a noilor state membre propuse in spiritul unei autentice solidaritati europene.

24

Au fost prilejuri de a asculta pasurile oamenilor si de a lua pulsul cetatenilor de toate varstele, care ne-au primit cu mult entuziasm. In special pensionarii, cei cu venituri mici sau, asa cum am intalnit, cei evacuati din case, dar si tinerii care se confrunta cu greutatile inceputului de drum si-au manifestat ingrijorarea fata de drumul pe care se afla Romania si ne-au cerut implicarea in schimbarea acestei stari de lucruri injuste pentru foarte multi romani.

25

Domnul Presedinte Iliescu a subliniat foarte bine realitatea romaneasca a ultimilor ani: „Acesta este una din marile probleme, ca revolutia a insemnat eliberarea de un regim totalitar, dar nu si o schimbare in bine pentru toti. Oamenii cinstiti nu au fost luati in seama”.

22

De altfel, in mod firesc Presedintele Ion Iliescu s-a aflat in centrul atentiei si simpatiei celor prezenti mai ales in Parcul Drumul Taberei, care si-au manifestat bucuria de a-l intalni in mijlocul lor. Multi dintre ei au avut prima data ocazia de a-l vedea in realitate, apreciind ca se tine foarte bine. „Sa ne traiti o suta de ani, ca dumneavoastra ati dus greul!”, i-a urat o doamna d-lui Iliescu.  Inca o data s-a confirmat ca oamenii simt cine e dintre ei si e aproape de problemele lor…

32

Reclame

2 gânduri despre “Întâlnire cu bucureştenii

 1. Cel mai bogat rus, Mikhail Prokhorov, spunea intr-un interviu recent BBC:

  „There is no such thing as fair privatisation…I like the fact that in Russia we have such extremes…If you can live in such extremes, it’s like fresh water all the time.”

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8079113.stm

  E clar ca si in Romania s-a produs aceiasi polarizare sociala, cu citiva care au reusit, prin diferite metode, inclusiv pe baza vidului legislativ, sa se imbogateasca rapid. Sunt sigur ca putini si-au imaginat in Romania post-revolutionara ca asa vor evolua lucrurile. Poate ca aderarea Romaniei la UE a mai atenuat din efectele polarizarii, dar mult prea putin pentru cei mai dezavantajati. Fara sa sperie oamenii de afaceri, stinga romaneasca trebuie sa fie pe aceiasi frecventa cu tendintele curente de stinga, si sa insiste pe ideile sociale de piata europene, inclusiv redistribuire mai echitabila a bunastarii. Desi Romania se lauda insistent cu o crestere economica fabuloasa in ultimii ani – ca si alte tari de altfel – cresterea nu a dus la o imbunatatire decit pentru cei avantajati de soarta.

  Majoritatea romanilor nu au la ce sa se astepte de la dreapta populista, care nu doar ca nu a reusit sa faca mare lucru in ultimii ani de cind sunt la putere, dar nici macar nu poate veni cu un program credibil pentru viitor. Oamenii dreptei ramin cramponati in acelasi discurs „anti-comunist” si al obligativitatii „pietelor libere’, pentru ca altceva nu stiu si nu pot. Ei o stiu foarte bine, de aceea ataca oamenii stingii si nu ideile lor.

 2. Oriunde e prezent Echilibru, e Zâmbet ! Şi e un zâmbet cu noroc 😉
  SUCCES Corina noastră a românilor !
  Şi, pentru că azi e Ziua Mondialăa Mediului, am citat şi eu din… Înţelepciunea Echilibrului nostru şi… amdat un Cartonaş Roşu autorităţilor judeţene din Caraş-Severin… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/06/05/%E2%80%9D-planeta-ta-are-nevoie-de-tine-%E2%80%9D-si-delta-nerei-klisura-dunave-au-nevoie-de-cineva/
  Pe 7 Iunie votăm Roşu, că de cenuşiul de-şi zice portocaliu ne-am scârbit !
  Doamne Ajută, Corina !
  Sibilla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s