Reuniunea Socialistilor Europeni la inceput de mandat

 

Corina Cretu Martin Schultz PSE 7.07.2009

Ieri, reprezentantii Socialistilor Europeni ne-am intalnit cu prilejul unei reuniuni festive, la care au participat atat colegii din mandatul precedent care nu au mai fost alesi, cat si noii colegi. Asa cum spunea liderul grupului nostru parlamentar, Martin Schultz (in foto, alaturi de o parte din delegatia PSD), a fost o intalnire atat de despartire, cat si de bun venit, un moment care a marcat finalul unei etape pentru unii dintre noi si, totodata, debutul unor noi reprezentanti socialisti in Parlamentul European.

A fost un prilej de a discuta despre prioritatile noului mandat, sesiunea inaugurala de la Strasbourg de saptamana viitoare si alegerea presedintelui viitoarei Comisii Europene. Chiar daca rezultatele obtinute de stanga in numeroase tari europene au fost sub asteptari, ponderea Socialistilor Europeni in Parlamentul European este in continuare semnificativa, dovada fiind si faptul ca dreapta nu a reusit sa forteze un vot pentru realegerea lui Jose Manuel Barroso in fruntea Comisiei Europene saptamana viitoare, acesta fiind amanat pentru toamna, cand va fi supus rigorilor impuse de Tratatul de la Lisabona. De altfel, in noua formula a Parlamentului European, este imposibil de realizat o majoritate pro-europeana fara PSE, o majoritate pentru un vot in iulie fara socialisti fiind posibila doar printr-o nedorita alianta intre populari si reprezentantii fortelor eurosceptice si anti-europene.

Reclame

10 gânduri despre “Reuniunea Socialistilor Europeni la inceput de mandat

 1. @neinfectatule,
  PSE ne-a susţinut întotdeauana, ne-au fost solidari, alături, spre deosebire de.. ştii tălică cine halţii… hăia, de mi-e silă să-i numesc…

  @ Corina,
  Cu tot respectul , iată Rapoarte ale UE care ar trebui să doară şi să dea de gândit unora… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/09/protectia-copilului-%E2%80%9D-romania-tara-de-origine-pentru-traficul-de-copii-%E2%80%9D-rapoarte-care-ar-trebui-sa-doara-si-sa-dea-de-gandit/
  Şi iar mă-ntreb protecţia copilului încotro, atât timp cât încă mai sunt pe scaune ” divele ” pentru care luptă tartorii judeţelor ? Interesul superior al copilului va rămâne … teorie ??
  respecte,
  Sibilla

 2. @neinfectat de comunism:

  Din pacate, nu se pune problema majoritatii socialiste. Ponderea Socialistilor Europeni, dupa alianta cu Partidul Democrat din Italia, este de 26% in Parlamentul European. Din moment ce PSE este grupul politic care a sustinut si sustine cel mai mult Romania, iar aceasta este o concluzie cat se poate de obiectiva, bazata strict pe fapte, cred ca e in beneficiul tarii noastre o cat mai buna reprezentare a stangii democratice.

  @Sibilla:

  Am vazut si eu acel raport, ma voi ocupa de aceasta problema a traficului de copii, pentru ca este revoltator ce se intampla, dupa cum in precedentul mandat am atras atentia asupra traficului de femei, pentru care Romania este, de asemenea, o ingrijoratoare baza de recrutare.

 3. Corina,
  Ce vreau eu să subliniez e că acei unii la care fac referire, au mare vină, nu şi-au asumat responsabilităţi, au manifestat dezinteres, neimplicare şi… câte, subliniez că politizarea instituţiilor publice şi mă refer la protecţia copilului unde Caraş-Severinul e un ex din nefericire negativ, menţinerea în funcţii cu orice preţ a unor personaje, promovarea nonvalorilor, politica de stat în stat, nepotismul şi cumetriile, incompetenţa în detrimentul calităţii, interesului, seriozităţii… iată, unde ne duc şi ajungem să ne ruşinăm noi de lipsa de ruşine a altora.
  Am tot sesizat neregulile din protecţia copilului, managementul defectuos, ” scăpările ”, geaba… şi adevărul e că hălăduie pe străzi minorii instituţionalizaţi, la ore târzii, prin cartiere rău famate şi-n companii dubioase, dar… politica ” scoasă la înaintare ” continuă să fie ascunderea mizeriilor sub preş, ca să nu se atragă cumva atenţia asupra altor ticăloşii… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/10/%E2%80%9D-ce-face-politica-din-om-%E2%80%9D-sau-%E2%80%9D-modele-%E2%80%9D-da-prin-carasu-falos-ca-i-%E2%80%9D-fruncea-%E2%80%9D-la-mai-toate-cele/
  respecte şi stimă ţie, Floare de colţ, pentru seriozitate şi implicare,
  Sibilla

 4. Faptul ca majoritatea la nivel de parlament este aproape imposibil de realizat fara PSE, este in sine imbucurator pentru politica de stanga la nivel european. Ce ne facem insa daca popularii fac jonctiunea cu fortele eurosceptice/antieuropene (nu ca nu m-as astepta la o asemenea miscare)?

 5. Corina felicitari din tot sufletul meu! pentru noul mandat european…plin! si pentru o cariera politica de succes!stii…foarte bine ca ma caracterizeaza…ceea ce urmeaza: „Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin. Abia am timp să mă mir că exist, dar mă bucur totdeauna că sunt!” Nichita Stanescu
  de asemenea…
  „Cand lupti poti fi invins …dar numai luptand poti invinge!Porneste drept inainte si daca drumul pe care il cauti nu exista inca,fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru ati rasplati indrazneala!” Regina Isabela catre Cristofor Columb

 6. alaturi de marele socialist neamt -liderul socialistilor europeni:vad trei Doamne Romance , Socialiste:Corina Cretu,Rovana Plumbsi Adriana Ticau…dar nu in ultimul rand un domn si culmea de-un leat cu mine…moldovean:Catalin Ivan!!!Bun venit si la mai mare!Succes!!!week-end frumos!!!
  p.s.http://www.youtube.com/watch?v=cFP5BsDq7BM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s