Alegeri in Parlamentul European

Se apropie de final o saptamana cu un pronuntat caracter organizatoric, la Strasbourg prima sesiune plenara a noului mandat europarlamentar stand sub semnul evenimentelor constitutive. A fost ales presedintele Parlamentului European, au fost alesi cei 14 vicepresedinti si chestorii, se constituie azi o parte din comisiile permanente de lucru si, nu in ultimul rand, presedintia ceha a Uniunii Europene si-a prezentat bilantul, iar prim-ministrul Suediei a expus in plen prioritatile presedintiei detinute de tara sa de la 1 iulie.

In ceea ce ma priveste, am satisfactia de a fi propusa de colegii mei socialisti pentru a detine functia de vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare, comisie in care am activat si in mandatul precedent. Ma bucura si ma incurajeaza aceasta recunoastere a muncii mele si increderea cu care sunt investita. De asemenea, imi voi continua activitatea in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale.

Revenind la alegerile pentru conducerea Parlamentului European, noul presedinte este polonezul Jerzy Buzek, membru al grupului Partidului Popular European. In urma sustinerii acordate de cele trei mari grupuri parlamentare – Populari, Socialisti si Liberali – el a fost ales din primul tur de scrutin cu 555 de voturi din cele 644 valabil exprimate. Conform acordurilor pre-electorale despre care va spuneam in postarea anterioara, in a doua jumatate a acestui mandat, functia de presedinte al Parlamentului European va reveni Socialistilor. Constracandidata lui Jerzy Buzek, suedeza Eva-Britt Svensson, din partea radicalilor de stanga din Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica, a obtinut doar 89 de voturi. M-a mirat faptul ca 69 de voturi din totalul de 713 exprimate nu au fost valabile. Probabil unii din noii colegi inca nu s-au obisnuit cu sistemul de vot.

Din punctul meu de vedere, alegerea unui est-european, pentru prima data, in fruntea acestui for are o puternica incarcatura simbolica, la doua decenii de la caderea comunismului, dar exprima si forta celei mai mari dintre tarile est-europene ce au aderat la UE. Nu intamplator ma refer la acest fapt, ci ma gandesc ca Romania este a doua tara ca marime recent devenita membra a Uniunii Europene si ca acest exemplu de reusita poloneza ar fi bine sa ne ambitioneze.

A contat in aceasta alegere si personalitatea d-lui Buzek: fost prim-ministru al Poloniei intre 1997 si 2001, calitate in care a negociat aderarea tarii sale la NATO si a demarat negocierile pentru intrarea in UE, membru al sindicatului „Solidaritatea” din 1980, profesor universitar de stiinte tehnice, specializat in domeniul energiei, fost prorector, iar in 2006 ales cel mai bun europarlamentar al anului de catre publicatia „Parliament Magazine”.

Ieri, in plenul Parlamentului, premierul ceh Jan Fischer a prezentat un bilant care a provocat dezbateri in care s-au intrecut in egala masura aprecierile si criticile la adresa modului in care Cehia si-a indeplinit misiunea de a prezida Uniunea European timp de sase luni. Caderea guvernului Topolanek in acest rastimp a complicat situatia cehilor, care s-au vazut confruntati, pe langa criza economica si cea constitutionala a UE, si cu criza gazelor si cea din Gaza. La randul sau, prim-ministrul suedez Fredrik Reinfeldt a prezentat ambitiosul program pe care tara sa si l-a asumat pentru urmatoarele sase luni: crearea unui sistem de supraveghere a pietelor financiare, care sa previna aparitia in viitor a unei crize similare celei de acum, revizuirea Strategiei de la Lisabona mai ales cu privire la dimensiunea sociala, pentru a crea mai multe locuri de munca, organizarea conferintei de la Copenhaga din decembrie pentru un nou acord global privind schimbarile climatice, ratificarea Tratatului de la Lisabona de catre toate tarile membre – iata punctele principale ale programului Suediei pentru presedintia semestriala a Uniunii Europene. Sper ca la sfarsitul anului, la momentul bilantului, sa nu constatam aceeasi discrepanta intre obiectevele generoase si realizarile modeste, asa cum se observa in cazul Cehiei acum.

Reclame

27 de gânduri despre “Alegeri in Parlamentul European

 1. Stimata Doamna Corina,

  Ca un umil pulete ce ma aflu, indraznesc sa va intreb, de ce atat Dvs., cat si alti parlamentari, nu luati atitudine publica si, in conditiile in care o tara intreaga suspecteaza ca “independenta” EBA “s-a ales” pe banii nostri, iar taxu, in imbecilitatea lui confirma cu propria gurita public acest lucru, nu-i cereti demisia tutei din Parlamentul European?
  Oare credeti ca ecourile cazului Ridzi, cu toate implicatiile sale, nu au ajuns si in media straina si ca mai devreme sau mai tarziu, va scrie iar pe noi “Mailat”?
  De ce nu actionati cat este fierul cald, deja voci ca ale Cristoiului se declara pentru batista si tambal, manipuland atentia publica in alta directie, cerand public demisia tutei?
  Veti spune ca nu s-a dovedit juridic nimic !
  Nu este cazul ca un pulete ca mine sa va spuna ca in acest caz si suspiciunea (care fie vorba intre noi este vizibila de pe Luna !) este suficienta pentru o demisie de onoare, in tari care se pretind democratice.
  Vin pe aceasta cale si va rog sa-mi indicati o adresa UE, unde as putea eu ca pulete contribuabil si votant sa ma adresez si o voi face. Pana una alta, iaca si batista si tambalu’:

  “Mamaliga Ganditoare de la Gagesti
  16/07/2009

  Urmasul “Ganditorului de la Hamangia”, copia nereusita a altui “Ganditor” celebru a lui Rodin, mamutul presei romanesti post-decembriste, se ridica astazi in pozitie bipeda, pentru a obtine maximum de vizibilitate, isi ia mana de la falca si tranteste un articol, al carui unic scop nedeclarat este de a mai pune o caramida la soclul statuii lui Basescu si de a-i minimaliza si ridiculiza adversarii politici, carora la o cercetare atenta in interiorul cutiei craniene, le gaseste ovare in loc de creiere.

  Stropii terciului mamaligii explodate de Gagesti, materia prima a respectivului articol, incearca pe de-o parte sa treaca in derizoriu si desuet cazul Ridzi, astfel incat puletele roman sa nu se mai intrebe de ce tace EBA, in relatia cu presa si de ce dupa ce o tara intreaga suspecteaza ca banul public a fost directionat in fundul beizadelei buzate, o “inteligenta vie” votata cu ambele maini de maestorul Cristoiu, aceasta nu face gestul de onoare de a-si da demisia din proaspatul fotoliu de europarlamentar, iar pe de alta parte de a indrepta atentia catre incidentul diplomatic de la Chisinau, pe care maestorul in nebunia lui, il compara cu gestul de tradare a lui Pacepa.

  Sa nu fiu inteles gresit !

  Modul in care serviciile secrete ruso-moldovenesti au reusit sa compromita un ditai sef de rezidenta, aflat la post intr-o tara ale carei relatii diplomatice cu tara noastra au fost puse pe chituci de catre politica chiombului, pentru partea ruso-molodoveneasca, tine de respectarea stricta a regulilor de manual, iar pentru partea romana constituie mai mult decat o palma data cu piciorul unui serviciu de informatii externe, care se vrea cat de cat profesionist.

  Iar modul golanesc si mistocaresc in care asimetricu’, intr-o intalnire cu reprezentantii societatii civile moldovenesti, a incercat sa-i minimalizeze gravitatea, transformandu-l intr-o stire de bodega damboviteana, nici macar nu mai merita a fi comentat. Atata intelege chiombu’ ca inseamna politica externa si prestigiul diplomatic al Romaniei, atata face. Ne-a obisnuit atat de mult cu gafele impardonabile pe care le-a facut mai bine de patru ani, in politica externa a tarii, incat o bomboana sau doua puse de el pe coliva diplomatiei romane, chiar ca nu mai conteza.

  Conteaza insa maniera slugarnica, de patru labe, a Cristoiului care, in editorialul de astazi incearca sa gaseasca “genialitatea” strategico-politica a Alesului in relatia sa cu adversarii sai, strategie prin care, dupa logica-ilogica a gagesteanului, a reusit sa abata atentia opiniei publicie de la buba purulenta de la Chisinau.

  Cand, in sfarsit, dupa douazeci de ani de democratie mioritica, reuseste si romanul sa afle, cel putin la nivel mediatic si parlamentar, cum este furat ca in codru de guvernantii portocalii, pentru a-i fi satisfacute fitele de “politician in formare” ale odraslei prezidentiale, maestorul , ca si noul subiect al adoratiei sale gazetaresti, Traian Basescu, considera ca subiectul in cauza este mai mult decat minor si oricine crede altfel, se presupune ca gandeste cu ovarele.

  Maestore, o gandi romanul interesat sa vada cum este furat de catre guvernanti, in frunte cu clanul prezidential, cu ovarele mentionate de dumneata, dar chiar si in limitele acestei gandiri poate realiza cu usurinta ca dumneata nici macar cu testicolele nu judeci, rezumandu-te doar la logica buzunarului.

  Urat mod de a imbatrani ti-ai ales gagesteanule!”

  cu respect
  sa fiti iubita
  marcus

 2. Cum, de ce si in ce mod a ajuns cine a ajuns sa ne reprezinte in PPE deja nu mai conteaza! Ceea ce este important e ca interesele noastre sa fie aparate si promovate pentru si in interesul Romaniei si nu pentru un grup sau altul de influienta!

 3. Am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem! Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

  Lupta pentru Romania!

  http://gandeste.org/documentare/lupta-pentru-romania/4211/

 4. Stimata Doamna Corina

  Ca un umil pulete ce ma aflu, indraznesc sa va intreb, de ce atat Dvs., cat si alti parlamentari, nu luati atitudine publica si, in conditiile in care o tara intreaga suspecteaza ca “independenta” EBA “s-a ales” pe banii nostri, iar taxu, in imbecilitatea lui confirma cu propria gurita public acest lucru, nu-i cereti demisia tutei din Parlamentul European?
  Oare credeti ca ecourile cazului Ridzi, cu toate implicatiile sale, nu au ajuns si in media straina si ca mai devreme sau mai tarziu, va scrie iar pe noi “Mailat”?
  De ce nu actionati cat este fierul cald, deja voci ca ale Cristoiului se declara pentru batista si tambal, manipuland atentia publica in alta directie, cerand public demisia tutei?
  Veti spune ca nu s-a dovedit juridic nimic !
  Nu este cazul ca un pulete ca mine sa va spuna ca in acest caz si suspiciunea (care fie vorba intre noi este vizibila de pe Luna !) este suficienta in tari care se pretind democratice.
  Vin pe aceasta cale si va rog sa-mi indicati o adresa UE, unde as putea eu ca pulete contribuabil si votant sa ma adresez si o voi face. Pana una alta, iaca si batista si tambalu’:

  “Mamaliga Ganditoare de la Gagesti
  16/07/2009

  Urmasul “Ganditorului de la Hamangia”, copia nereusita a altui “Ganditor” celebru a lui Rodin, mamutul presei romanesti post-decembriste, se ridica astazi in pozitie bipeda, pentru a obtine maximum de vizibilitate, isi ia mana de la falca si tranteste un articol, al carui unic scop nedeclarat este de a mai pune o caramida la soclul statuii lui Basescu si de a-i minimaliza si ridiculiza adversarii politici, carora la o cercetare atenta in interiorul cutiei craniene, le gaseste ovare in loc de creiere.

  Stropii terciului mamaligii explodate de Gagesti, materia prima a respectivului articol, incearca pe de-o parte sa treaca in derizoriu si desuet cazul Ridzi, astfel incat puletele roman sa nu se mai intrebe de ce tace EBA, in relatia cu presa si de ce dupa ce o tara intreaga suspecteaza ca banul public a fost directionat in fundul beizadelei buzate, o “inteligenta vie” votata cu ambele maini de maestorul Cristoiu, aceasta nu face gestul de onoare de a-si da demisia din proaspatul fotoliu de europarlamentar, iar pe de alta parte de a indrepta atentia catre incidentul diplomatic de la Chisinau, pe care maestorul in nebunia lui, il compara cu gestul de tradare a lui Pacepa.

  Sa nu fiu inteles gresit !

  Modul in care serviciile secrete ruso-moldovenesti au reusit sa compromita un ditai sef de rezidenta, aflat la post intr-o tara ale carei relatii diplomatice cu tara noastra au fost puse pe chituci de catre politica chiombului, pentru partea ruso-molodoveneasca, tine de respectarea stricta a regulilor de manual, iar pentru partea romana constituie mai mult decat o palma data cu piciorul unui serviciu de informatii externe, care se vrea cat de cat profesionist.

  Iar modul golanesc si mistocaresc in care asimetricu’, intr-o intalnire cu reprezentantii societatii civile moldovenesti, a incercat sa-i minimalizeze gravitatea, transformandu-l intr-o stire de bodega damboviteana, nici macar nu mai merita a fi comentat. Atata intelege chiombu’ ca inseamna politica externa si prestigiul diplomatic al Romaniei, atata face. Ne-a obisnuit atat de mult cu gafele impardonabile pe care le-a facut mai bine de patru ani, in politica externa a tarii, incat o bomboana sau doua puse de el pe coliva diplomatiei romane, chiar ca nu mai conteza.

  Conteaza insa maniera slugarnica, de patru labe, a Cristoiului care, in editorialul de astazi incearca sa gaseasca “genialitatea” strategico-politica a Alesului in relatia sa cu adversarii sai, strategie prin care, dupa logica-ilogica a gagesteanului, a reusit sa abata atentia opiniei publicie de la buba purulenta de la Chisinau.

  Cand, in sfarsit, dupa douazeci de ani de democratie mioritica, reuseste si romanul sa afle, cel putin la nivel mediatic si parlamentar, cum este furat ca in codru de guvernantii portocalii, pentru a-i fi satisfacute fitele de “politician in formare” ale odraslei prezidentiale, maestorul , ca si noul subiect al adoratiei sale gazetaresti, Traian Basescu, considera ca subiectul in cauza este mai mult decat minor si oricine crede altfel, se presupune ca gandeste cu ovarele.

  Maestore, o gandi romanul interesat sa vada cum este furat de catre guvernanti, in frunte cu clanul prezidential, cu ovarele mentionate de dumneata, dar chiar si in limitele acestei gandiri poate realiza cu usurinta ca dumneata nici macar cu testicolele nu judeci, rezumandu-te doar la logica buzunarului.

  Urat mod de a imbatrani ti-ai ales gagesteanule!”
  cu respect
  sa fiti iubita
  marcus

 5. Succes presedentiei Suediei in noul mandat, vicepresedintei Comisiei pentru Dezvoltare si lui Jerzy Buzek.
  Corina am aflat din presa locala ca intentionezi sa-ti deschizi un birou la Cluj. Ti-as propune sa inviti si alti colegi sa faca la fel. Impreuna veti putea pregati o strategie noua de integrare a Romaniei. Punctul de plecare sa fie orasele mari. Extrapoland, incet-incet semenii nostri vor intelege mai bine ca dupa aderare fenomenul de integrare a tarii noastre in structurile europene este unul de durata. Munca trebuie facuta cu consecventa fara a se tine seama exclusiv de principiile si ideologiile vreunui partid.
  Voi va veti putea misca mai repede avand mai muta autoritate decat ‘guvernele’ locale preocupate de imparteala functiilor. La reformarea si descentralizarea administratiei publice puteti fi consultati mai intai voi. E un vis sau o posibila realizare?

 6. Am aflat din presa despre alegerea ta ca vicepresedinte al comisiei permanente din care ti-ai dorit sa faci parte. Ma bucur foarte mult, asa cum m-am bucurat si de noul mandat in PE. Iti doresc mult succes si sunt convins ca vei fi mereu preocupata de problemele din tara. Felicitari, Corina!

 7. Ridzi, Banii inapoi! EBA, Demisia!
  17/07/2009

  Reprofilat in urma scandalului Ridzi, in patiser-simigiu sef, asimetricu’ dupa ce ne-a tratat cu minciunele si gogosi mai ceva ca in basmele copilariei, in final ne-a delectat si c-o placinta moldoveneasca poale-n brau, sperand ca in acest fel, pe de-o parte se va duce gustul de rahat incercat de marea majoritate a romanilor dupa ce au avut de-a face cu facatura portocaliu-sportiv-tinereasca, iar pe de alta parte, ajutat de unii “formatori de opinie intorsi”, precum Ganditorul din Gagesti, va reusi sa faca repede uitat modul in care a ajuns tuta de fixa in ditai Parlamentul European.

  Tot in ajutorul acestei intentii a scos de la putina si o bucata mare de Branza pe post de ingredient la Placinta moldoveneasca, Branza care trage din toate pozitiile si cu tot arsenalul “azimutat” pe Nemirtchi, Nastase si Tariceanu, doar, doar puletele de alegator va pune botu’ la gogosile si minciunelele patiserului sef din varf de Cotroceni.

  In toata aceasta reteta, Gagesteanu, tot ca ingredient, o da de gard intr-un editorial la zi si incearca sa induca ideea ca nu asimetricu’, prin gluga de coceni portocalie Mircea Toader, cu al lui denunt de “subminare a economiei nationale” (parca suna cunoscut termenul), incearca sa arunce gaina nascatoare de pui vii in ograda Tariceanului, ci facatura vine din partea Parlamentului Romaniei.

  Si noi, Sanchi !, nu trebuie sa ne prindem ci sa mergem pe mana mesterului oaracol din Gagesti !

  Numai ca noi, nu numai ca ne prindem, dar o oarecare parte a noastra sta bine si cu memoria si nu se va lasa pana nu va afla ce s-a inatamplat cu banii furati de Ridzi si daca ei au fost folositi in campania acestei EBOLE cu “fata umana “(vorba Iliciului) EBA, si de ce aceasta nu-si da demisia, preferand atitudinea de “silenzio stampa” (mai ceva ca echipa Steaua cand o ia pe coaja), in relatia cu presa.

  Si chiar daca nu vom afla atata timp cat patiserul ne mai poate vraji cu minciunele si gogosi, sigur vom afla la sfarsitul anului, cand acestuia i se va retrage autorizatia de functionare pentru simigerie, din motive de insalubritate (rahat la locul de munca), punere in vanzare de produse expirate cu risc mare pentru sanatatea consumatorului, furt la gramaj , umflarea notei de plata etc.

 8. Administratia Prezidentiala-Comunicat
  17/07/2009

  Avand in vedere faptul ca Tovarasul Presedinte Traian Basescu, in putinele vizite oficiale pe care le efectueaza in strainatate, obisnuieste sa fie insotit (cu scopul promovarii turismului romanesc) de ministrul de resort, sau de translatori de sex feminin, pentru a se evita pe viitor gafe de protocol ca cea de la Europa Libera, cand traducatoarea sa a fost numita de gazda acestui eveniment ” his wife”, pe viitor Prima Doamna a Tarii, atunci cand il va insoti pe Tovarasul Presedinte in vizite, va purta pe piept un ecuson vizibil, inscriptionat “RO. PRESIDENT’S WIFE”. Ca sa stie toata lumea cine este sotia Tovarasului Presedinte Jucator, Traian Basescu.

  Purtator de vorbe

  A.Tucal

 9. Felicitari pentru numirea in functia de vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare. Aceasta reprezinta in egala masura o recunoastere, dar si o oportunitate. Ar fi de dorit ca si alti europarlamentari romani sa acceada in Comisiile Parlamentului European in pozitii din care sa poata face cate ceva pentru tara pe care o reprezinta.
  Presedintia ceha a prins cateva crize neplacute pentru diplomatia europeana in general (criza gazelor si criza din Gaza). Era de asteptat ca diplomatia ceha sa nu se descurce prea bine, cu atat mai mult cu cat peste toate acestea s-a suprapus criza economica.
  Cat despre presedintia suedeza, are si ea pe agenda criza economica (careia nu prea are ce sa-i faca, din pacate; pentru ca Europa se comporta tot mai mult ca o masina cu doua viteze) si Tratatul de la Lisabona. Astea ar fi principalele provocari (daca nu luam in calcul vreun episod 2 la criza gazelor sau alta criza aparuta prin Orientul Mijlociu).
  Din pacate, din ele sanse de solutionare nu prea are nici una, cu atat mai mult cu cat prima (criza economica) influenteaza deciziile in orice alta zona a politicii.
  Sanse reale pentru solutionare ar avea doar sistemul de supraveghere al pietelor financiare si masurile luate punctual (de ex cele ce vizeaza dimensiunea sociala).Acestea pot fi adoptate mai usor si nu necesita negocieri „la sange”.

 10. sa fie-ntr-un ceas bun si s-auzim numai de bine .este reconfortant sa vezi ca si tu,ca muritor de rand ,ai avut o optiune onesta .cat priveste optiunile presedintiei suedeze,sunt ambitioase si cunoscand tenacitatea sui seriozitatea demersurilor lor politice si sociale ,este posibil sa-si atinga o parte din obiective chiar daca efectele crizei nu se vor estompa (ba dinpotriva).crearea unui sistem de supraveghere a pietelor financiare ar fi un pas foarte spectaculos si poate o modalitate de preintampinare a unor situatii similare cu cele ce au declansat actuala criza,asa cum ati spus si dvs.pentru noi,prezenta domniei voastre in functia de vicepresedinte al comisiei de desvoltare si pastrarea pozitiei in comisia ocupare a fortei de munca si afaceri sociale,poate fi temeiul unui program pentru romania pe termen mediu ,chiar lung,avand in vedere ca ,putem afla si asimila direct de la sursa ,care sunt obiectivele si orientarile de dezvoltare in aceste directii ce, pe noi ne privesc mai mult decat oricand.si daca veti reusi sa colaborati si cu factorii de decizie din tara si sa coordonati obiectivele UE cu obiectivele politice si economice interne(cea ce ar fi extrem de necesar)ar fi extraordinar.mai ramane sa fie si vointa politica in tara.
  va doresc activitate cat mai fructuoasa si multa sanatate ,domniei voastre cat si echipei alaturi de care sper sa performati.s-auzim numai de bine.

  spedy/17/07/2009

 11. Multumesc inca o data tuturor pentru urari. Va doresc si eu, la randul meu, sa aveti numai bucurii si multe, multe realizari.
  Voi pleca in concediu o perioada, asa ca sper sa ne reauzim cu bine. Pana atunci, o vara frumoasa si numai bucurii, inca o data.

 12. @ Corina Creţu
  Stimată doamnă,
  Văd că l-aţi cucerit şi pe dl. Gigi Becali.

  Am o presimţire bună vis-a-vis de activitatea românească în următorii cinci ani în P.E. şi presimţirile mele sunt atât de rar bune încât e musai să se împlinească. 🙂

  Poate că politica românească va reuşi să se înţeleagă acolo şi apoi să „exporte” înţelegerea şi în ţară. Tare am avea nevoie de o colaborare a partidelor politice, de un moment de linişte…

 13. Pingback: Okidata B410d Laser Printer

 14. felicitari domnisoara cretu-da acum pot spune ca aveti o atitudine de europarlamentar de extrema stinga.
  deranjata de cele cite-va intrebari pe care vi le-am adresat ati trecut voiniceste la cea mai facila solutie-ati banat postarea ,v-ati facut micuta si nu ati raspuns.
  desi daca ar fi sa ne uitam cam ce comentarii tolerati,de-a dreptul suburbane[VEZI TIMPITUL MARCUS]as fi indreptatit sa trag concluzia fireasca-woe ce falsi sunteti fratilor,voi niste comunisti nu aveti ni8mic comun cu valorile democratiei a batrinei europe.
  in anii 2004 nu am auzit nici o vorbulita din partea dv la adresa incalcarilor derepturilor omului de guvernul nastase,nu v-am auzit sa protestati ca ion iliescu a furat ultimul mandat.
  si atunci?unde-s principiile domnisoara europarlamentar?

 15. trebuie sa revin si sa-mi cer scuze-mea culpa-domnisoara cretu,abia acum am sesizat ca textul a ramas-ca atare eu sunt cel care a gresit si care in mod obligatoriu isi prezinta scuzele de rigoare.
  se intimpla-sper sa si primiti scuzele mele-de data aceasta le meritati din plin.

 16. George Serban
  PCR … PDM, PD, (deputat ‘96-2000), PNL, AP, PNL – in opozitie, chiar si la Putere
  Un spam interesant! Se refera la anturajul infractional din jurul lui Basescu
  Scris de George Serban pe 24 iulie, 2009
  Am gasit la spamuri postarea de mai jos. Se refera la un lucru, deja, cunoscut. In jurul lui Traian Basescu, asemenea lui, s-au adunat o serie de oameni care constiuie un adevarat mediu infractional. Discutiile despre Jutitia din Romania, sunt monopolizate de razboiul purtat, impotriva posibililor sai adversari politici, de complicii lui Traian Basescu, complici existenti chiar si in Comisia Europeana. Tot ceea ce depaseste acest cadru de interese politice pentru Basescu pare sa devina irelevant sau trebuie ignorat.
  Am recuperat postarea de la spam si o prezint in forma bruta cu “copy&paste”.

  PATAPIEVICI INTRE PUSCARIE SI BALAMUC
  ( SCANDAL ICR NEW YORK REDIVIVUS- AN 2009 )
  Patapievici a aruncat in aer toate tabu-urile sociale sau artistice. Bestialitate, pornografie, perversitate, crima, rasism, lipsa de umanism sunt elemente care inconjoara fiecare expozitie sau manifestatie ICR din New York, sau pretutindeni. Daca spatiul Galeriei ROMANIA a devenit binecunoscut, inclusiv politiei metropolitane, datorita de acum celebrei expozitii ” Freedom for Lazy People “, mesajul anticultural a atins de curand si faimosul cartier al galeriilor de arta Chelsea. Daca un scandal era de asteptat oricand in timpul acestei veri, deschiderea unui spatiu icerist la doi pasi de studioul meu de fim sau mai precis la doua strazi distanta, ma luat complect pe nepragatite. Galeria care se vrea privata, se numeste SLAG si este sponsorizata din banii din taxe ale romanilor. Ea este condusa de de un fel de doamna pe nume Irina Protopopescu.( Fiind de meserie dentista ea se pricepe la arta probabil cum pricep eu la stomatologie.) Faptul ca de-si
  ICR are o galerie superba cu o vitrina uriasa care da in strada foloseste aceasta metoda primitiva de a fura banul publc, te lasa cu gura cascata, intradevar ca la dentist. Daca expozitia exchibitionista a tribului de la Bucuresti cu titlul “Against all odds ‘”este un fel de olimpiada a depravarii si a prostului gust, baia de sange prezentata de Gheorghe Fikl in expozitia “Labirint” poate fi caracterizata definitiv ca un act de terorism cultural. Noul promotor al al pornografiei si al teroarei in arta se numeste Cosmin Nasui. Iata ce declara ambasadorul pornografiei romanesti curatorul expozitilor ICR la New York in Observatorul Cultural.(numarul 484 din 23. 07.2009) sintetizand politica culturala a clanului Patapievici ” Secolul XXI incepe XXX”. “Parcursul pornografiei de la stadiul de subiect tabu, imoral, la acela de tendinta majora in arta aduce din nou in prim-plan cultul pentru fizic, pentru corporal.Ce a ramas de redescoperit
  frumos intr-un nud din secolul XXI, dupa un indelung proces istoric de pierdere a aparentei, a iluziei transparentei jocului erotic, daca nu exhibarea realista a organelor sexuale? Fantezia erotica incepe de la interpretarea artistica a nuditatii explicite, a sexului oral, anal ori sado-masochist etc Iubirea in secolul XXI, masurata in centimetri de erectie si numar de orgasme. In fata unor unor asemenea clarificari estetice ,declaratiile curatorului anterior Cristian Neagoie, numit si diplomatul Pipi, par ambigue si chiar lipsite de lichiditate. Daca in cazul lui Neagoie intalnim un tanar teribilist, mereu pe droguri, dublat de o anumita sinceritate, in cazul Cosmin Nasui ne intalnim cu un inrait estetician al uratului, violentei si al pornografiei , care acopera baza teoretica a tuturor scandalurilor din trecut si viitor organizate de ICR. Mentionand numai titlurile unor articole scrise al acestui personaj bizar: “Pervesiunea stapinilor cu sclavii
  placerilor”, “Religia oficiala a sangelui” “Terorismul in arta” “Perversiuniile clasicilor” ti se face parul maciuca realizand gravitatea situatiei pentru arta intr-o tara care condusa de un presedinte incult si grobian, intr-o societate care a luat-o razna.
  AGAINST ALL ODDS – ROMANIAN ARTISTS
  Vizitatorii iubitori de arta si frumos care intra la expoziitiile ICR se pare ca trebue convinsi din nou, ca romanii sunt un obsedati de prezentarea in public a organelor sexuale, sunt violenti si perversi si oricum trebue interzis minorilor la astfel de manifestari. In acest sens nu ramane decat sa deschideti si-te oficial al ICR New York si sa va ingroziti personal la imaginile mizeriei prezentate in cazul expozitiei sponsorizate de ICR la Galeria SLAG. Daca bestialitatea lucrarii lui Gheorghe Ficl Bullterrier with Wings, a ofensat sensibilitatea multora expozitia personala care a urmat a creiat un soc greu de descris sau imaginat pentru lumea artei si a galerilor americane. Daca multi considera ca manifestatia “culturala” cea mai violenta din istorie este probabil prima intrebuintare pertinenta a artei, ca forma de terorism.
  LABYRINTH – GHEORGHE FIKL
  Pentru a descrie aceasta blestametie este necesar intrebuintarea unui termen mai putin cunoscut pana acum, cel de ” Carnography”. El provine din latinul “carnis ” si din grecul “grafi” si se refera la intrebuintarea unui largi cantitati sange si violenta creind un extrem soc emotional. Carnografia este un tabu si incalcarea lui este pedepsita in orice societate civilizata. Scopul acestui pictor este de a agresa privitorul peste limita psihologica creind o tensiune peste limita suportabila. Cruzimea
  nu este sublimata artistic ci exagerate devenind un element de teroare receptate personal .Fikl plaseaza intro atmosfera opulenta sub un candelabru un superb taur violet. El este inconjurat ca niste ingeri ai nevinovatiei de o turma de miei pregatiti pentru o moarte mistica. Vizualizam imediat ca aceste animale sunt ucise intr-un abator intr-o baie de sange fara inceput sau sfarsit. Realizam imediat undeva in adancimile inconstientului, ca halcile de carne sun atarnate de carligele de abator sunt trupurile noastre fara posibilitate de scapare. Totul dureaza cateva fractiuni de secunda. si o luam la fuga pe scarile galeriilor spre strada care speram sa ne acorde salvare. In concluzie descideti cu cural pe site ICR .NY LABYRINTH – GHEORGHE FIKL
  OPERATIUNE DE SPALARE DE BANI.
  De la venirea directoarei Corina Suteu sau cheltuit (furat) din bugetul ICR aproape 1.000.000 $. (Bugetul anual fiind un sfert de milion anual)i. Intrand in ” colimatorul ” meu si a revistei New York Magazin, se incearca confuzarea comunitatii romanesti si a organelor de control financiar, prin deshiderea unui spatiu cultural paralel. Dupa cum sper sa realizati acesta denota pe langa disperare, un infantilism evident. Pentru moment se simt acoperiti de adevaratul sef al clanului, marinarul mioritic .Dar criza economica poate schimba peste noapte datele problemei. Un ziar bucurestian se intreaba cine va urma dupa ministrul Ridzi. Se pare chiar Horia Patapievici.
  Robert Horvath DEVA artist New York 23 iulie 2009. http://www.devagallery.com/
  PATAPIEVICI INTRE PUSCARIE SI BALAMUC ( SCANDAL ICR NEW YORK REDIVIVUS- AN 2009 ) Patapievici a aruncat in aer toate tabu-urile sociale sau artistice. Bestialitate, pornografie, perversitate, crima, rasism, lipsa de umanism sunt elemente care inconjoara fiecare expozitie sau manifestatie ICR din New York, sau pretutindeni. Daca spatiul Galeriei ROMANIA a devenit binecunoscut, inclusiv politiei metropolitane, datorita de acum celebrei expozitii ” Freedom for Lazy People “, mesajul anticultural a atins de curand si faimosul cartier al galeriilor de arta Chelsea. Daca un scandal era de asteptat oricand in timpul acestei veri, deschiderea unui spatiu icerist la doi pasi de studioul meu de fim sau mai precis la doua strazi distanta, ma luat complect pe nepragatite. Galeria care se vrea privata, se numeste SLAG si este sponsorizata din banii din taxe ale romanilor. Ea este condusa de de un fel de doamna pe nume Irina Protopopescu.( Fiind de meserie
  dentista ea se pricepe la arta probabil cum pricep eu la stomatologie.) Faptul ca de-si ICR are o galerie superba cu o vitrina uriasa care da in strada foloseste aceasta metoda primitiva de a fura banul publc, te lasa cu gura cascata, intradevar ca la dentist. Daca expozitia exchibitionista a tribului de la Bucuresti cu titlul “Against all odds ‘”este un fel de olimpiada a depravarii si a prostului gust, baia de sange prezentata de Gheorghe Fikl in expozitia “Labirint” poate fi caracterizata definitiv ca un act de terorism cultural. Noul promotor al al pornografiei si al teroarei in arta se numeste Cosmin Nasui. Iata ce declara ambasadorul pornografiei romanesti curatorul expozitilor ICR la New York in Observatorul Cultural.(numarul 484 din 23. 07.2009) sintetizand politica culturala a clanului Patapievici ” Secolul XXI incepe XXX”. “Parcursul pornografiei de la stadiul de subiect tabu, imoral, la acela de tendinta majora in arta aduce
  din nou in prim-plan cultul pentru fizic, pentru corporal.Ce a ramas de redescoperit frumos intr-un nud din secolul XXI, dupa un indelung proces istoric de pierdere a aparentei, a iluziei transparentei jocului erotic, daca nu exhibarea realista a organelor sexuale? Fantezia erotica incepe de la interpretarea artistica a nuditatii explicite, a sexului oral, anal ori sado-masochist etc Iubirea in secolul XXI, masurata in centimetri de erectie si numar de orgasme. In fata unor unor asemenea clarificari estetice ,declaratiile curatorului anterior Cristian Neagoie, numit si diplomatul Pipi, par ambigue si chiar lipsite de lichiditate. Daca in cazul lui Neagoie intalnim un tanar teribilist, mereu pe droguri, dublat de o anumita sinceritate, in cazul Cosmin Nasui ne intalnim cu un inrait estetician al uratului, violentei si al pornografiei , care acopera baza teoretica a tuturor scandalurilor din trecut si viitor organizate de ICR. Mentionand numai titlurile
  unor articole scrise al acestui personaj bizar: “Pervesiunea stapinilor cu sclavii placerilor”, “Religia oficiala a sangelui” “Terorismul in arta” “Perversiuniile clasicilor” ti se face parul maciuca realizand gravitatea situatiei pentru arta intr-o tara care condusa de un presedinte incult si grobian, intr-o societate care a luat-o razna. AGAINST ALL ODDS – ROMANIAN ARTISTS Vizitatorii iubitori de arta si frumos care intra la expoziitiile ICR se pare ca trebue convinsi din nou, ca romanii sunt un obsedati de prezentarea in public a organelor sexuale, sunt violenti si perversi si oricum trebue interzis minorilor la astfel de manifestari. In acest sens nu ramane decat sa deschideti si-te oficial al ICR New York si sa va ingroziti personal la imaginile mizeriei prezentate in cazul expozitiei sponsorizate de ICR la Galeria SLAG. Daca bestialitatea lucrarii lui Gheorghe Ficl Bullterrier with Wings, a ofensat sensibilitatea multora
  expozitia personala care a urmat a creiat un soc greu de descris sau imaginat pentru lumea artei si a galerilor americane. Daca multi considera ca manifestatia “culturala” cea mai violenta din istorie este probabil prima intrebuintare pertinenta a artei, ca forma de terorism. LABYRINTH – GHEORGHE FIKL Pentru a descrie aceasta blestametie este necesar intrebuintarea unui termen mai putin cunoscut pana acum, cel de ” Carnography”. El provine din latinul “carnis ” si din grecul “grafi” si se refera la intrebuintarea unui largi cantitati sange si violenta creind un extrem soc emotional. Carnografia este un tabu si incalcarea lui este pedepsita in orice societate civilizata. Scopul acestui pictor este de a agresa privitorul peste limita psihologica creind o tensiune peste limita suportabila. Cruzimea nu este sublimata artistic ci exagerate devenind un element de teroare receptate personal .Fikl plaseaza intro atmosfera opulenta sub un
  candelabru un superb taur violet. El este inconjurat ca niste ingeri ai nevinovatiei de o turma de miei pregatiti pentru o moarte mistica. Vizualizam imediat ca aceste animale sunt ucise intr-un abator intr-o baie de sange fara inceput sau sfarsit. Realizam imediat undeva in adancimile inconstientului, ca halcile de carne sun atarnate de carligele de abator sunt trupurile noastre fara posibilitate de scapare. Totul dureaza cateva fractiuni de secunda. si o luam la fuga pe scarile galeriilor spre strada care speram sa ne acorde salvare. In concluzie descideti cu cural pe site ICR .NY LABYRINTH – GHEORGHE FIKL OPERATIUNE DE SPALARE DE BANI. De la venirea directoarei Corina Suteu sau cheltuit (furat) din bugetul ICR aproape 1.000.000 $. (Bugetul anual fiind un sfert de milion anual)i. Intrand in ” colimatorul ” meu si a revistei New York Magazin, se incearca confuzarea comunitatii romanesti si a organelor de control financiar, prin deshiderea unui
  spatiu cultural paralel. Dupa cum sper sa realizati acesta denota pe langa disperare, un infantilism evident. Pentru moment se simt acoperiti de adevaratul sef al clanului, marinarul mioritic .Dar criza economica poate schimba peste noapte datele problemei. Un ziar bucurestian se intreaba cine va urma dupa ministrul Ridzi. Se pare chiar Horia Patapievici. Robert Horvath DEVA artist New York 23 iulie 2009. http://www.devagallery.com/ kirostudio@yahoo.com
  ROBERT HORVATH NEW YORK
  http://www.devagallery.com
  1
  Acest articol a fost publicat pe 24 iulie, 2009 la 09:39 şi e postată la * General. Poţi urmări răspunsurile acestei însemnări prin RSS 2.0 feed. Puteti lasă un răspuns, sau trackback from your own site.
  6 Răspunsuri sa “Un spam interesant! Se refera la anturajul infractional din jurul lui Basescu”
  1. Lucia Verona spus24 iulie, 2009 la 10:28
  M-ar mira să cadă Patapievici acum, cînd tocmai au fost numiţi în conducerea ICR atîţia tovarăşi de nădejde.
  2. George Serban spus24 iulie, 2009 la 10:33
  @LV
  dar eu nu vreau sa cada. Vreau sa ramana ca sa putem vorbi despre HAITA!
  3. Matilda spus24 iulie, 2009 la 11:53
  Patapievici e un pion inca important, dar daca intra presa dur, asa cum a intrat in cazul Ritzi, inca o data Pilat din Cotroceni se va spala pe maini
  4. Marius Mina spus24 iulie, 2009 la 12:51
  Cristian Neagoe e “protejatul” Corinei Suteu, asa tremura vocile pe la colturile consulatului din NY.
  Obrazul subtire cu cheltuiala se tine , nu-i asa?
  5. Marius Mina spus24 iulie, 2009 la 12:54
  PS: Cristian Negaoe e un trepadus SIE care dupa spusele unora ar fi nepotelul fostului general Neagoe.
  6. Lilick spus24 iulie, 2009 la 13:17
  Aoleu, mi-e teama ca nu mai scapi acum….

 17.  CEUSESCU,BASESCU SI INVERS.  

  Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas. Seful roman de stat a vizitat si mormantul teroristului Yassir Arafat.
   Presedintele a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Basescu a subliniat decizia Romaniei de a suplimenta bursele pentru cetatenii palestinieni in perioada 2009-2010, ca o concluzie la problemele discutate cu presedintele Mahmoud Abbas anul trecut.
 Revenirea studentilor palestinieni in Romania la invitatia presedintelui   Basescu, certifica aderarea tarii la sfera de influenta a lumii arabe.  Ea va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea organizatiile teroriste din Romania
   Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Nu ramane decat repetarea unui scenariu cunoscut si executat cu succes in 1989.                             
Merita sa amintesc cateva din activitatile tipice ale „studentilor” care primesc sprijin material si logistic in Romania:                       
• 1984 – Ahmad Mohammed Ali Al-Hersh, student palestinian cu cetatenie iordaniana, l-a impuscat mortal pe diplomatul iordanian Azmi Al-Mufti. Al-Hersh era membru al Organizatiei Abu Nidal (OAN), iar arma si munitia ii fusesera furnizate de Mustafa Said Hasan Al-Khardali, un alt membru OAN.
• 1985 – o masina-capcana a explodat la Universitatea Politehnica Bucuresti, in cartierul Grozavesti, provocind moartea a doi ofiteri USLA. Atentatul a fost revendicat de organizatia Fratii Musulmani si a implicat patru membri ai acesteia: irakienii Hassan Adil Al-Ali si Tarek Awad, sirianul Haytham Rahmeh, poreclit “Doctorul”, si iordanianul Ibrahim Ali Ahmad Dawood.
•• 1996 – Ali Safwan Mohsen,student, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii BA. Acesta a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in 1995.
• 1998 – o bomba artizanala a fost descoperita sub Podul Izvor din Bucuresti, cu putin timp inainte de Ziua Nationala. Atentatul nu a fost revendicat.
• 2000 – o bomba artizanala a fost descoperita la Craiova, in WC-ul unui vagon CFR. Aceasta a fost dezamorsata cu 15 minute inainte de momentul exploziei. Este primul atentat cu bomba din istoria CFR.Sunt banuiti studenti arabi.
Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila.                                            Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi. Vizita in Siria la doua zile inainte de atacul american asupra bazelor de terosti,arata cu cine se aliaza Basescu. Indifeferenta fata de profanarea mor mintelor evreiesti, a aratat lumii civilizate….. cine este Basescu. Sponsorizarea acum un an a unei expozitii, Al Queda la ICR ,New York realizata de un student arab Omar Marvan Abaki arata….. pana unde poate ajunge presedintele. Desecrarea unor menore, simbol sacru al credintei evreiesti ,avind la colt de strada Anti Defamation League intr-un oras cu trei milioane de evrei ,descopera insa un extremist periculos, departe de normele lumii civilizate. Atragand animozitatea occidentului,din ce in ce mai izolat, acestuia nu-i ramane decat sa se pregateasca pentru  vizita (ce parea confirmata) in Iran. Concidenta face ca aceasta sa fie si ultima vizita oficiala, a lui Nicolae Ceausescu. Sa-i uram deci drum bun.
Robert Horvath  New York cineast New York devagallery.com

 18. Bolnav la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul

 19. ROMANIA are bogatii imense dar nu stim sa profitam de ele:O DELTA uni
  ca in europa,aur,sare,argint,paduri,uraniu,ape,campi manoase etc.
  Elvetienii au cateva domenii de varf:bancile,ciocolata,ceasurile,cascavalul
  si turismul.Noi cand o sa ne alegem prioritatile?
  CRIZA ACTUALA se va extinde atata timp cat cei ce traiesc excesiv de bi
  ne din fondurile publice sant mai numerosi si mai risipitori decat cei ce le
  furnizeaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s