O vara frumoasa!

S-a incheiat sesiunea constitutiva a Parlamentului European si urmeaza, dupa lunile acestea intense, cateva saptamani de vacanta. Va multumesc inca o data tuturor pentru sprijinul constant si pentru incurajarile voastre, extrem de importante pentru mine, mai ales in perioada plina de emotii a alegerilor. Am trecut cu bine impreuna acest test, iar recunoasterea acordata in aceste zile de colegii mei socialisti, care m-au propus vicepresedinta a Comisiei de Dezvoltare a Parlamentului European, ma incurajeaza sa-mi intensific activitatea in aceasta directie, fara a neglija catusi de putin celalalt domeniu pe care m-am axat, Munca si Protectia Sociala. Urmeaza, asadar, un concediu in care sper sa-mi incarc bateriile pentru o toamna pe care mi-o doresc cat mai fructuoasa. Pana spre sfarsitul lunii august, blogul meu va intra si el in vacanta. Sper sa ne reauzim cu bine si va doresc pana atunci sa aveti parte de o vara cat mai frumoasa si linistita!

76 de gânduri despre “O vara frumoasa!

 1. O vara frumoasa si sa speram cat mai linistita si lipsita de evenimente nedorite. Desi viata ne-a obisnuit sa fim prudenti prin partile astea… Vacanta placuta si tot binele din lume!

 2. Va multumesc mult pentru gandurile voastre frumoase si va doresc sa aveti parte de o vara asa cum va doriti! Sa speram ca vom avea parte de liniste, desi, intr-adevar, viata ne-a obisnuit sa fim rezervati in asteptari.
  Sa speram ca avertismentele Wall Street Journal pentru aceasta vara nu se vor confirma, altfel vom avea parte de o noua vara fierbine in partea noastra de Europa. Celebrul ziar atentiona zilele acestea Uniunea Europeana sa se pregateasca de o vara plina de evenimente, avand in vedere precedentele vacante: criza georgiana din august anul trecut, criza gazelor din timpul sarbatorilor de iarna (as adauga si interventia din Gaza, in aceeasi perioada, pentru ca a reprezentat o provocare majora pentru UE) si revolta opozitiei din Moldova in preajma Pastilor. Urmeaza alegeri anticipate in Republica Moldova, in 29 iulie, iar in legatura cu un nou conflict ruso-ucrainean pe tema gazelor se tot trag semnale de alarma in ultimele saptamani.
  De asemenea, saptamana viitoare va fi publicat raportul pentru Romania pe Justitie al Comisiei Europene. Fara a intra in detalii, doresc doar sa atrag atentia asupra pozitiei adoptate de delegatia PSD din Parlamentul European in legatura cu proiectul raportului care va fi difuzat oficial in 22 iulie. Ingrijorarile noastre se regasesc in comunicatul dat publicitatii pe aceasta tema: http://www.mediafax.ro/politic/psd-raportul-ce-critica-parlamentul-pentru-decizii-privind-imunitatea-si-urmarirea-penala.html?1687;4650329 Sper ca in scurtul interval de timp care a mai ramas, raportul sa fie modificat, altfel el va fi extrem de daunator Romaniei prin caracterul sau antidemocratic si contraproductiv in combaterea coruptiei. Inteleg ca s-a dorit la un moment dat cumularea celor doua rapoarte, pe justitie si utilizarea fondurilor, pentru ca recomandarea finala sa fie suspendarea fondurilor europene pentru Romania. Revine Socialistilor Europeni, inca o data, meritul de a fi intervenit in acest amalgam de acuzatii care, din pacate, poate ung sufletele unora din politicienii romani dornici sa plateasca polite interne la adapostul sloganurilor anti-coruptie…
  Si pentru ca tot vorbeam de planul european, nu pot sa nu amintesc votul istoric de ieri al Parlamentului islandez in favoarea aderarii acestei tari foarte lovite de criza economica la Uniunea Europeana, vot care deloc intamplator are loc la putin timp dupa preluarea presedintiei UE de catre Suedia, care si-a anuntat preocuparea pentru spatiul baltic si zona nordica. Intrucat Islanda este deja membra a Spatiului Economic European si a Spatiului Schengen, se estimeaza ca negocierile de aderare vor dura mai putin decat in cazul altor tari, astfel incat Islanda sa devina membra a UE in 2011-2012, daca si populatia se va pronunta in acest sens prin referendum. Iata cum criza economica si conjunctura politica muta atentia in privinta extinderii UE, dinspre sud-est spre celalalt capat al continentului…
  O vara cat mai linistita si mai racoroasa tuturor!

 3. doamna cretu,intimplator am trecut in viteza pe bloggul dl. nastase si tot intimplator am gasit o postare care va apartine.
  malitioasa si usor penebila,aplaudati o glumita ,MARCA’nastase ,il facea pe traian basescu copil de mingi.
  dincolo de obraznicia lui nastase,intreb si eu-ce mai putem gasi?
  dincolo de aroganta care l-a dus la pierzanie si care l-a facut atit de antipatic in propiul sau partid ce se mai poate descoperi?
  pt ca,ca politician este de mult un pigmeu.
  sigur dv aveti libertatea sa aplaudati tot ce va stirneste buna dispozitie-numai ca ….regret sunteti un tinar politician imbatrinit de mult.
  vai ce mult v-a daunat indelungata sedere linga ion iliescu-ati ramas tarata.
  o sa imbatriniti ca un utecist neimplinit,dar autentic.

 4. va doresc un concediu placut…si vreau sa mai spun ceva,apropo de comentariul de mai sus…nu poti fi un politician imbatranit atata timp cat tinerii iti sunt alaturi si reprezinti pt ei un model de urmat….iar doamna Corina Cretu este un astfel de model…de ce?…pt ca a stiut sa creada si sa aplice ideea:,,Poarta-te cu cei mici asa cum ai vrea sa se poarte cei mari cu tine”.
  Cu respect,Loredana

 5. O zi de Sărbătoare Mare :
  Ziua de Sfântul Ilie, Ziua Aviaţiei şi a Apărării Antiaeriene, Ziua Energiticianului, ziua de naştere a Poetului Adrian Păunescu, onomastica tuturor celor ce poartă numele de Ilie, Iliuţă, Ilinca… La Mulţi Ani, tuturor !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/20/20-iulie-sfantul-ilie-stapanul-fulgerelor-ziua-aviatiei-si-a-apararii-antiaeriene-ziua-energiticianului-si-ziua-de-nastere-a-poetului-adrian-paunescu-%E2%80%9D-totusi-iubirea-peste-blestem/
  O zi frumoasă şi bogată-n zămbete şi bucurii alături de cei dragi, ţie, Floare de Colţ !
  respecte,
  Sibilla

 6. Scuze pentru off topic:
  Cioara Vopsita si Bou’n Jug
  21/07/2009

  Cucuveaua o schimbaram cu un vultur cam plesuv
  Ce promise la’nceputuri, tepe multe si belsug.
  Dupa patru ani jumate, cand spre punga noi privim
  Nici macar punga nu este, de belsug nu mai vorbim!

  Dus-au cioareci si opinca, cingatoarea si chilotu’,
  Doar camesea ne ramase, rupta de se vede cotu’.
  La distractie stam bine, de ras noi ne prapadim
  Bal mascat si circoteca, cu plesuvu’ nu murim!

  Si’avem si ispravniceasa, soata de cocos castrat
  Amazoana, biciclista, Jupaneasa la Palat!
  Guvernanti, unu’ si unu’, toti tin trena lu’ Plesuvu’
  Mesteri mari la dat cu zvastu’, noi puletii avem jugu’.

  Viitoru’arata sumbru, de cand sacul a secat
  Si camesea rupta’n coate vor sa scoata la mezat.
  Noi suntem bobor cuminte, invatat ca bou’n jug
  Si’om alege’n toamna asta tot pe vulturul plesuv.

  O Minune Da-ne Doamne, mintea sa ne-o lumineze
  Sa vedem cioara vopsita ce vrea sa ne’ngenuncheze!
  Deghizanta’n vultur mandru, intronat in jilt domnesc
  Ce prostitu-ne-a cu vorba si “ambat” imparatesc.

 7. Pingback: CIOCO-CIOCO » Blog Archive » Crin si Oprescu, acesti feti frumosi ai Romaniei

 8. Multumesc pentru urari, dedicatii si gandurile bune si va doresc, la randul meu, numai bine si sa aveti parte de o vara frumoasa.

  Azi a fost dat publicitatii Raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei in domeniul justitiei. Chiar daca nu s-a recurs la aplicarea clauzei de salvgardare si la sanctionarea financiara, raportul oglindeste esecul reformarii justitiei romanesti in ultimii cinci ani, iar continuarea monitorizarii constituie o bila neagra pentru tara noastra. In acelasi timp, insa, raportul contine o serie de imixtiuni grave fata de care membrii delegatiei europarlamentarilor PSD am luat pozitie printr-un comunicat ale carui idei de baza le redau mai jos:

  ● Raportul pe justiţie prezentat de Comisia Europeană, în cadrul Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), nu poate fi acceptat de Parlamentul European întrucât promovează o viziune antiparlamentară, antipluralistă şi antidemocratică, în contradicţie cu principiile fundamentale ale statului de drept. Vom angaja o dezbatere pe această temă între Parlamentul European şi CE, întrucât actuala poziţie a Comisiei nu poate rămâne neamendată. Vom folosi inclusiv audierile candidatului la Preşedinţia CE, domnul Barroso, pentru a afla dacă domnia sa, personal, împărtăşeşte poziţia potrivit căreia dreptul la apărare trebuie practic desfiinţat (pentru a nu se „abuza” de acesta), pluralismul parlamentar abolit şi verificarea constituţionalităţii legilor redusă la un simplu ritual simbolic.

  ● Raportul astfel cum e întocmit arată că, prin declaraţiile şi acţiunile ei, Comisia induce în eroare atât PE cât şi Guvernul român în legătură cu adevăratele cauze ale corupţiei în România şi cu măsurile corecte care trebuie luate în vederea asigurării îmbunătăţirii actului de justiţie. De aceea, Comisia e co-părtaşă la lipsa de progres în domeniul justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei în România.

  ● Raportul are un vădit caracter politic şi nu tratează marile probleme ale justiţiei în România, care afectează cu adevărat societatea românească: tergiversarea nejustificată a procedurilor; lipsa de unitate a practicii, dificultatea accesului la justiţie pentru cetăţenii obişnuiţi, lipsa de securitate a judecătorilor, politizarea urmăririi penale în cazuri de corupţie la nivel înalt, instabilitatea legislativă şi lipsa de claritate a legilor etc. De asemenea, chiar dacă unele din aceste aspecte sunt menţionate în trecere, după cum tot în trecere e menţionată şi problema fundamentală a prevenţiei, e clar că autorii raportului se concentrează asupra unor cazuri particulare cu certe conotaţii politice. În consecinţă, raportul nu contribuie cu nimic la îmbunătăţirea situaţiei şi nu poate fi luat în consideraţie.

  ● E necesar ca Guvernul României să nu adopte o poziţie obedientă faţă de acest raport -care nu trebuie folosit nici ca instrument în lupta politică internă din România-, ci să colaboreze cu instituţiile europene pentru înlocuirea actualului Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV) cu altul care să faciliteze abordarea problemelor reale ale justiţiei din România şi să ofere soluţii concrete pentru rezolvarea lor. Altminteri, actuala situaţie şi abordare vor conduce neîndoielnic, pe viitor, la cele mai neaşteptate şi nefericite conexiuni, împiedicând intrarea României în spaţiul Schengen şi zona euro, accesul ei la fonduri europene sau la funcţii europene semnificative pentru procesul decizional european.

  ● Am luat act de amendamentele aduse de CE la proiectul de raport redactat de experţii Comisiei. Deşi le considerăm binevenite, considerăm că sunt insuficiente pentru a schimba concluziile asupra acestuia. Viitoarea Comisie va trebui să găsească soluţii pentru ca asemenea procedee şi rapoarte dăunătoare credibilităţii instituţiilor europene şi statelor membre să fie evitate.

 9. Gandirea Lui Basescu
  24/07/2009

  Asa au crezut de cuviinta realizatorii TV de la postul Realitatea, sa intituleze conferinta de presa de ieri a asimetricului, conferinta precedata de un discurs ce s-a dorit fulminant-incriminatoriu.

  Surpriza, insa!

  In loc de Gandirea lui Basescu, am avut parte de jelaniile, frustrarile si nerealizarile personale ale personajului respectiv, din plan politic si social, din perioada basista a Romaniei post-decembriste, personaj care a gasit peste tot responsabili si vinovati mai putin (ca de obicei), pe sine.

  Asa ca, in timp ce PSD-ul a incasat cam 80% din acuzele prezidentiale, presei si clasei politice le-au revenit diferenta de circa 20% din tirada-litanie a presedintelui.

  Din procentul de 80% destinat PSD-ului, 79,9 % au fost adjudecate fara drept de apel de leit-motivul obsesiv Adrian Nastase, declarat fara nicio retinere de iubitul nostru prezidel inamicul public n0.1 al tarii, cauza tuturor relelor si neimplinirilor neamului mioritic, motiv pentru care tovarasul presedinte i-a adresat un mesaj personal plin de patetism, dar si de incredere in puterea acestuia de a-si dovedi nevinovatia, de a se da prins de oamenii lui Morar.

  Tov. presedinte nu s-a sfiit sa aduca drept argument in actul de capitulare a lui Adrian Nastase, barbatia acestuia, uitand insa ca pana a scapa de rigorile legii, prin alegerea sa ca presedinte al Romaniei, domnia sa se dadea persecutat si hartuit politic in Dosarul Flota, motiv pentru care s-a dat mascat la teren si a declarat public faptul ca nu se va mai prezenta niciodata in fata organelor de cercetare penala.

  Adrian Nastase are insa (in viziuna sa) obligatia de a se lasa legat de potera lui Morar, pentru salvarea neamului romanesc de la o iminenta sucombare nationala, datorata actelor “penale” comise de acesta.

  In discursul sau “fulminant si plin de intelepciune politica”, tov. presedinte nu si-a uitat nici adversarul politic direct in lupta pentru presedentie, respectiv d-l Mircea Geoana pe care, dupa ce l-a investit cu calitatea de presedinte de CAP peste bostanaria din Dabuleni, l-a tinut raspunzator in calitate de presedinte al Senatului Romaniei, pentru nerealizarile sale politice de sef al statului.

  Asimetricu’ ne-a amintit apoi ca singurele sale “proiecte” (in afara de circul si tambalaul zilnic) care ar fi putut fi socotite drept realizari personale in cei mai bine de patru ani de zile de cand ne pastoreste, si anume adoptarea codurilor si reforma visata de el in invatamant, au esuat in mod lamentabil, motiv de aratat cu degetul spre clasa politica.

  Presa si-a luat si ea portia de capete in gura si suturi in fund, cu un accent deosebit pe cazul Mazare, caz in care tov. presedinte a stabilit ca, noroc cu presa internationala care a aratat romanilor adevarata mizerie a gestului leguminosului, altfel, din partea presei romane, muta de admiratie fata de prestatia susnumitului, boboru’ ar fi aplaudat si acum pasul de gasca al teribilistului de Constanta si al ordonantei acestuia.

  Un loc aparte in economia discursului a fost ocupat de incercarile mai mult decat penibile de a-si scoate odrasla buzat-siliconata cu obrazul curat din ecuatia Ridzi-ban public-campanie electorala EBA.

  La intrebarile jurnalistilor s-a descurcat asa s’asa, nici prea-prea nici foarte-foarte, dovedind din nou o lipsa totala de acces la informatie in ceea ce priveste matrapazlcurile ispravnicesei amazoane si bicicliste de la tursim, care sponsorizeaza din ban public deplasarile si “sejururile” ziaristilor, cu scopul vadit de a-si promova propria imagine.

  Si pentru ca reteta noului numar de circ sa fie completa, iar spectatorii sa nu-i dea din nou cu Huo!, bomboana de pe coliva a fost reprezentat de scoaterea la interval a consilierului prezidential Turcan, care printr-un comunicat, a urechiat postul TV Realitatea pe motiv de prezentare tendentioasa de imagini EBA bot in bot cu Ridzi, profund marcate de evolutia pe scena de 75.000 de Euro a trupei “Voltaj”, trupa aflata in relatii de stransa prietenie cu EBA.

  Sa ne traiesti Basescule, ca iar ne-ai luat de tampiti!i

 10. Corina acum stiu de ce imi placea de tine: 1 esti din Salaj unde am petrecut si eu vreo 15 ani si 2 .acum am vazut ca ai terminat ASE ul la Bucuresti ca si mine, eu cu exact 10 ani mai inainte(REI).Esti frumoasa, esti desteapta, esti asa cum ar trebui sa fie un politician european, sper sa fii si fericita! O vara frumoasa si tie

 11. Corina,
  Vreau să te rog ceva.
  Am auzit că domnul ministru Bazac vrea să renunţe la 50% din salariu. L-am auzit pe domnul Dragnea spunând că mai bine ar da fiecare ministru banii la care renunţă unor pensionari.
  Domnul Dragnea are dreptate, pe bune!
  Vreau să te rog, dacă mergi la partid, să întrebi pe oricare ministru vrei tu, dacă ar vrea ca cei 20% din salariu la care renunţă să meargă spre 3 copii minunaţi.
  Am numărul de telefon al familiei, marţi chiar mă văd cu ei.
  Crezi că se poate?
  http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/06/26/vreau-sa-fac-ceva-serios-in-viata-andrei-aiordachioiei-13-ani-olimpic-national-la-muzica-copilul-care-impreuna-cu-fratii-sai-sfideaza-saracia-cu-cea-mai-curata-demnitate/

 12. Corina,
  Iată ce lecţii ne dau sârbii în această vară :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/27/gura-mica-duduie-mucles-celor-ce-jongleaza-cu-vorbe-n-vant-sa-vorbeasca-faptele-dosta/
  Timp în care duduia promovează… imaginea ei personală şi dreguitorii judeţului meditează la nemurirea pe scaune…
  numai bine, Corina,
  Sibilla
  P.S. Susţin cu tot sufletul propunerea făcută de isabellelorelai ! Ia să-i vedem, la fapte cu ei, căci, le stă-n putinţă…

 13. Trai-ti-ar Udroaica, Traiane, ca tare esti!
  27/07/2009

  -Ba fratilor, ma mai tineti minte ba? ! Sunt Suca, nepotu’ lu’ nea Marin, fie-i tarana usoara, din Bailesti ba, din Bailesti, numai ca de la o vreme dadui dracului parzu’ si zaibaru’ pe lubenite, ba fratilor, ca-i mai rentabil ba, mai rentabil.

  Venii acum sa va spui ce dracovenie ni se intampla noua, astora din Dabuleni, ieri pe la amiaza, ca sa zic asa. Numa’ ce stateam noi, barbatii satului, Filimon Spaniolu’, Gica Italianu’, Fane Irakianu’, Nae Afganu’, Pardalian Tiganu’ si cu mine, la bufetu’ lu’ nea Sile a lu’ Paraditu’ si discutam despre criza asta mondiala, gripa porcului si despre cum ramasera ei fara munca in Ieuropa, de venira acasa mai saraci decat plecara, ca iaca dadu buzna, ud leoarca si gafaind ca locomotiva cu aburi, nea Vasile Primarele, care ne zise:

  – Haideti ba, lasati-o dreacului de beutura si fuga mare in fata la Sex Shop, la baba Rada, ca-i groasa rau ba, e groasa rau de tot !

  – Da’ ce, nea Vasile, dadura turcii si iar se imbata popa de n’avu cin’ sa bata clopotele?

  – Pardaliane, lasa vrajeala si pas ale’ ca veni dom’ presedinte neanuntat si nu-l intampinara decat muierile ba, decat muierile, fi-r-ar a dracu’ de treaba sa fie!

  De cum auziram noi cine ne calca pragu’ Dabulenilor, o luaram la sanatoasa si ne opriram doar in fata la Sex Shop-ul babei Rada unde, minunea minunilor, dom’ Presedinte statea la taifas cu muierile noastre.

  Doar ce ajunseram ca dom Presedinte si incepu sa ne vorbeasca:

  – Oameni buni, auzii ca va supararati pe mine ca va zisei bostanari, adevarat este?

  – Primarele, nea Vasile, mai curajos din fire, ca d’aia il aleseram si pentru ca ne dadu cu un kil de ulei mai mult decat pedelistu’ la alegeri, lua imediat pozitie si zise:

  – Pai da, dom’ Presedinte, cam asa este si am dori sa va cereti scuze public, ca noi suntem oameni muncitori si nu vrem sa radeti Dvs. de munca noastra!

  -Bai, Vasile, ca te stiu de cand erai pedelist, ii zise dom Presedinte, eu nu v-am jignit pe voi, ba, eu am zis de Geoana, ba fraiere, ca dupa ce v-a luat voturile, acuma nu se baga sa rezolve trebile de la Senat, lasa tara de izbeliste si el se ocupa tot cu bostanii.

  Acestea fiind zise, doua lucruri se intamplara.

  Pardalian cu piranda Cerasela si cu plodu’ Ronaldo se pusera sa bata din palme (de tipara televiziunile ca fu dom’ presedinte aplaudat), in speranta sa se dea bine cu el si sa faca la plecare o poza si o baie de multime impreuna, iar baba Rada, patroana de la Sex Shop, cam surda saraca zise:

  – Pai daca baga dom’ Geoana, sa mi-o bage si mie, frumuselu’ , da’ sa mi-o bage incet si cu grija, ca de la o vreme ma cam ustura!

  Ordinea fu restabilita de Veta a lu’ Smarandache care, ce-i drept e drept, pesedista curajoasa, ii zise presedintelui:

  – Ba nu-i asa, dom’ Presedinte, ca ne-ati jignit cand ne-ati zis bostanari!

  – Unde vezusi tu jignire, muiere, ii zise deja rosu’ de suparare dom’ Presedinte? Pai v-am zis io gaozari, popor de tampiti, tiganci imputite, pasarici etc. ? Si daca v-as fi jignit, mai veneam io, pe caldura asta, tocmai de la Bucuresti, sa stau de vorba cu voi? Io zisei doar de Geoana ca va lua voturile de pomana si nu facu nimic.

  – Drept ie, se auzira cateva voci din multime !

  De cum vazu dom’ Presedinte ca e rost de impacaciune, puse haidamacii sa goneasca presa si ramase numai cu noi.

  – Bre, oameni buni, uite cum sta treaba ! Io venii aci sa va scap de criza pe toata viata voastra!

  – Si cum o sa faceti asta, dom’ Presedinte, ca doar n’oti fi Dumnezeu, intreba Veta tot veninoasa si tafnoasa (a dracu’ pesedista!).

  – Pai, fa, n-oi fi io Dumnezeu, da’ pot vorbi cu El sa aveti recolta de lubenita tot anu’, oameni va fac, fa! Si daca nu-l mai votati pe Geoana si ma votati pe mine, o trimit pe Udrea la voi cu reclama, clipuri, sa va organizeze programul turistic “drumul lubenitei”. O sa va puna cate unul, fiecare cu gramada lui de bostani, la fiecare kilometru, pe drumul de la Dabuleni pana la Bucuresti, in fata Parlamentului. Ba, o sa se buluceasca turistii sa va cumpere marfa, de o sa va umpleti ba de euroi, aur curat, douaspatru de carate, ba!

  Ei ce ziceti, batem palma ca la plecare fac si cate o poza cu fiecare dintre voi, iar babei Rada, chit ca nu-s frumusel ca Geoana, i-o bag io, ca-s mai tare ca iel, ha, ha, ha !

  Acum noi ce sa zicem, si cu Geoana si ai lui, o fi cum o fi, ca d’aia l-am votat, da’ daca asta se tine de cuvant, ne’a pus Al de Sus mana in cap si in sfarsit om trai si noi bine!

  Asa ca, daca saptamana viitoare vine Udrea la noi sa ne organizeze cum promite dom’ presedinte, la toamna l’om vota!

  Nu de alta fratilor, da’ dupa cum bag sama, in decembrie 89 scaparam de ciuruitu’ si de Leana proasta din capu’ statului si acum daduram peste unu’ la fel, ba chiar peste, si tot cu o Leana dupa el.

  Adicatelea, cum ar zice nea Marin (Dumnezeu Sa-l Odihneasca !), scaparam de dracu’ si daduram de tac’su’ !

 14. Catilina ot Ferentari Versus Cato (catza) ot Plescoi
  01/08/2009

  Un Marean si o Elena, el primar, ea “somitate”,
  Ajunsera la teveuri, oratorii din cetate.
  Replici goale, dar “acide”, cu iz acru de cartier
  Schimba ei acum pe sticla si pe’al nostru esicher.

  “Care este” dur acuza si, cu vorbe de ocara,
  O loveste pe Lenuta, la ficati, de sta sa moara.
  Cum la stana fiind pusa, oile sa le pazeasca
  Ea si haita ei de lotri, fac o treaba cam “lupeasca”.

  Mancand oaie dupa oaie, tragand mieii in protap
  Ei lasara stana goala, fara coada, fara cap.
  Avutia ce-o avura, data lor in custodie
  Se topi ca la comanda, azi subiect de puscarie.

  Replicand la acuzatii, suflecandu-si poalele
  “Cato” din Plescoi cu fusta isi atata foalele
  Si scuipand flacari pe nara, tinteste nimicitor
  Spre cartelul galben-rosu, aliat acuzator.

  In ast timp plesuvu’ nostru, din deal de la Cotroceni
  Cam chioras sta si priveste, cu gand doar la cetateni
  Si la votul lor din toamna, ce-ar putea sa-l reconfirme
  Cu un ochi sta pe sondaje, iar cu altul la multime.

  Nedecis el este inca, nestiind ce sa mai minta
  Blonda sa si-o tina’n brate, sau de ea sa se dezminta.
  La peluza romanasu’, cu bilet la matineu,
  Rade de se prapadeste, la asa “varieteu”.

  Ce-ai ajuns tu Romanie, tara mandra de poveste,
  Geambasita d’alta Leana si primarul “care este”!

 15. Stenograma discutie Omar Hayssam- A.Tucal
  03/08/2009

  Agentia de presa Erevan News, pune la dispozitia cititorilor sai, stenograma discutiei telefonice din data de 31.07.2009, purtata intre cunoscutul terorist Omar Hayssam si Consilierul prezidential A.Tucal. Discutia a fost inregistrata de Serviciul Secret Armean, Mossad:

  -Alo, Salam Aleicum si buna dimineata la Dvs. , domnu’ Tucal !

  -Aleicum Salam, domnu’ Hayassam, ce mai faceti si de ce ne-ati sunat?

  -Eu sunt bine sanatos, multumesc lu’ Allah si lu’ dom’ profesor, care m-a ajutat sa ajung cu berbecut la Suraya. Ce mai face dom’ profesor ?

  -Dom’ profesor este bine, se pregateste de alegeri, acum este mai mult plecat in tara, in vizite de lucru. Dar de ce ne-ati sunat?

  -Dom’ Tucal, io am urmarit presa la Suraya si am vazut ca dom’ profesor are problema mare cu femeia Ridzi si femeia Udrea si m-am bucurat mult ca femeia EBA plecat de la Romania si nu m-ai facut problem la dom’ profesor. M-am gandit sa ajut la dom’ profesor, asa cum ajutat si el la mine cand am fugit cu berbecut.

  -Foarte frumos din partea dvs. domnu’ Hassam, dar cum il puteti ajuta pe dom’ profesor?

  -Eu vorbit cu amic al meu, mare om de afaceri la Suraya si el propus la dom’ profesor, schimb foarte avantajos. El dat la dom’ profesor doua camila tanara, daca dom’ profesor dat la el femeia Ridzi si femeia Udrea, pentru completat Harem la Suraya. In plus prieten Ali vrea si berbecut tuns de dom’ profesor, pentru publicitate la comers cu berbecuti. El promis luat imediat motiv problem la dom’ profesor, femeia Ridzi si femeia Udrea, si mutat cu vampor cu berbecuti, destinatie necunoscuta, pentru presa si dusmani la dom’ profesor.

  -Stiu si eu dom Hayssam ce sa zic?! Dom’ profesor pe femeia Udrea o mai foloseste din cand in cand, da’ cu camilele ce sa faca.

  -Domnu’ Tucal, camila foarte bun estem. Dam lapte si putem facut poze cu ele si cu dom’ profesor cu alegator roman. Dom’ profesor puteam face caravana permanent si carat pepeni de la Dabuleni la piata la Obor, sau daca nu mai ieseam president, puteam deschide afacere circ cu camila si maimuta la iarmaroc.

  -Ai dreptate dom’ Hayssam, ii voi transmite lui dom’ profesor si cred ca vom bate palma. La revedere, Salam Aleicum!

  -Ciocram, dom’ Tucal. Allah sa-l aiba in paza pe dom’ profesor, ca tare bun a fost cu mine, Aleicum Salam!

 16. Versurile Tatianei Stepa, dăruite-n cântec, nouă… :
  http://folkblog.ro/2009/08/07/tatiana-stepa-va-las-cantecele-mele/
  Tatiana Stepa – Cântec pentru prieteni

  Vă las toate ce-au fost bune,
  Dar şi cele ce n-au fost,
  Vă las tot ce nu pot spune
  Nu mai are niciun rost.

  Vă las dragostea pierdută
  Şi tot chinul de apoi,
  Gura mea nu mai sărută,
  Vă las dorul meu de voi.

  R: Dar vă las şi bucuria
  Şi tot cerul meu de stele
  Vă las singura avere,
  Vă las cântecele mele.

  Vă las drumul către lună
  Şi copacii mei stingheri,
  Vă las lupta mea nebună
  Pentru viaţa până ieri.

  Vă las lacrima cu care
  Am dormit la căpătâi,
  Vă las nopţile amare
  Şi lumina mea dintâi.

  R: Dar vă las şi bucuria
  Şi tot cerul meu de stele,
  Vă las singura avere,
  Vă las cântecele mele.

  Vă las gândul de pe urmă
  Să vă apere mereu,
  Vă las iarba, cerul, marea,
  Vă las tot ce am fost eu.

  Vă las sufletul în palme,
  Azvârliţi-l printre fragi
  Şi iertaţi-mi voi povara,
  Toţi cei care mi-aţi fost dragi.

  R: Căci vă las şi bucuria
  Şi tot cerul meu de stele,
  Vă las singura avere,
  Vă las cântecele mele.

  Dumnezeu s-o hodineasă-n pace !

 17. Pingback: Cadoul meu de Aur « Forever-green.org – fresh facts, attitudes and positive vibes

 18. Roberta Anastase este implicata !

  Preşedintele comisiei de anchetă, Ludovic Orban, a explicat că discuţia a avut loc într-un cadru larg: erau prezenţi toţi cei nouă membri ai comisie, plus doi experţi şi responsabilul cu sonorizarea, căruia i-a spus în mod explicit să întrerupă înregistrarea. “Mi-e greu să spun cine a făcut înregistrarea, dar pot să remarc faptul că toate vocile se auzeau la un volul egal. Dacă ar fi fost un dispozitiv în buzunarul cuiva, nu s-ar fi auzit asa pentru că steam la o masă lungă iar distanţele dintre noi erau şi de şase-şapte metri. De asemenea, dacă ar fi fost un reportofon uitat de vreun ziarist în vreun colţ, înregistrarea ar fi apărut ca exclusivitate în ziarul sau la televiziunea respectivă. Este clar că înregistarea a fost dată de cineva către presă”, a explicat Orban.

  În plus, un amănunt semnificativ, membrii comisiei nu aveau microfoanele deschise, deşi de obicei, când sistemul de sonorizare este deschis, se deschid automat microfoanele vorbitorilor acest lucru fiind semnalizat printr-un beculeţ roşu ataşat fiecărui microfon. Biroul Permament al Camerei Deputaţilor a evacuat Comisia Udrea din sala I.G. Duca, una dintre cele mai mari săli ale Parlamentului, pe motiv că preşedintele Roberta Anastase are de făcut primiri oficiale.

  Programul lui anastase nu prevede vreo primire în această perioadă, în schimb comisia a fost mutată într-o sală care are montat nu numai sistem de sonorizare, ci şi sistem de înregistrare video.

 19. A venit si sfarsitul lui august e timpul sa citesti ceva prozaic…
  Recent , liderul organizatiei Judetene Tulcea a Partidului Social Democrat dl MANASTIREANU VLADIMIR a declarat presei locale ca in scurt timp “va decapita 30 organizatii locale ale PSD din judet (din cele 50 existente ) “
  Macelul a inceput cu organizatia locala a PSD din comuna Horia . (ma rog , domnia sa este veterinar de meserie )
  Cele mentionate in CONTESTATIA ce urmeaza sunt fapte reale.

  C A T R E,
  Comisa de Arbitraj si Integritate Morala a Consiliului Organizatie Judeteane Tulcea a Partidului Social Democrat

  C O N T E S T A T I E

  Subsemnatii ION NICOLAIE , MOCANU STEFAN, PAVEL PUIU si OPREA GRIGORE membri ai Organizatiei Locale Horia a P.S.D.din Judetul Tulcea , din care primii doi sunt si consilieri in Consiliul Local al comunei Horia , constestam hotararea Biroului Permanent JudeteanTulcea a P.S.D. din 06 august 2009 prin care a hotarat excluderea noastra din partid , pe care o consideram nestatutara , fiind un act abuziv pur si simplu din urmatoarele motive :
  1. Potrivit art 13 al 5 din Statutul PSD “ Excuderea din partid se hotararaste cu votul majoritatii Biroului Organizatiei comunale “ ori Biroul legitim al Organizatiei comunale este cel ales de membrii PSD in adunarea generala din iulie 2008 si nu facatura ordinara a d-lui vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD Tulcea Peiciu Niculache , iar membrii PSD Horia sunt cei inscrisi in evidentele organizatiei judetene a PSD, cu carnet de membru eliberat de aceasta si nu toti boschetarii si betivii din Horia adunati si imbatati de d-na Rosca Ioana actuala lidera a organizatiei locale a PSD Horia persoana asupra careia voi reveni .
  2. Tot articolul 13 al 5 din Statutul PSD mai glasuieste :” Membrii de partid pot fi exclusi din partid numai cu ACORDUL formulat in scris de catre organul de conducere executiva in plan judetean.
  Ori aici este clar ca Biroul Permanent Judetean si-a depasit atributiile , acesta avand abilitatea de a-si da ACORDUL asupra unei hotarari a Biroului Organizatiei Locale a PSD si nu de a exclude din partid in nume propriu, masura pe care o consider abuziva .
  3. Afirm ca masurile luate de BPJ sunt nestatutare , abuzive si pentru faptul ca un om care urmeaza sa fie exclus din partid , trebuia sa fie informat eventual prezent acolo cand se ia aceasta decizie si asta cu atat mai mult cand este vorba de persoane din conducerea organizatiei respective .
  4. Consider abuziva masura excluderii din partid deoarece in aceasta “pseudojudecata” lipseste principalul element ; ACUZATIILE , MOTIVELE excluderii din partid BPJ al PSD Tulcea nici n-a catadicsit sa invoce motivul masurii luate , ori este stiut ca atunci cand n-ai argumente recurgi la abuz , la injuraturi si la amenintari .
  5. Intr-o anumita conjunctura , pe care o voi arata mai jos , s-a incercat acuzatia de lipsa de performanta a Biroului Organizatiei Locale a PSD si in principal a mea . Dar despre care lipsa de performanta este vorba ? In perioaa 1996-2004 Organizatia Locala a PSD Horia a detinut controlul politic in Consiliul Local pe comuna prin cei 4 consilieri locali si a primarului PSD in persoana mea . Caderile de performanta din ultima perioada mi se par firesti deoarece alegatorii uneori incearca si alte alternative politice si mai ales atunci cand adversarul uzeaza si de unele “argumente pecuniare “. Dar aceasta este o alta poveste. Cert este ca pozitia ocupata de organizatia locala a PSD Horia a fost aproape identica cu media pe judet a organizatiei judetene .Astfel luind ca barometru alegerile locale din iunie 2008 organizatia locala Horia a obtinut urmatoarele rezultate :
  – La consilieri judeteni “ locul 24 din 50 de orase si comune aflate in competitie respectiv 25,55 % fata de 26,60 medie pe judet a PSD
  – Consilieri locali : locul 25 din 50 respectiv 24,15 % fata de 23,97% media pe judet a PSD-ului . Locul doi in Consiliul Local cu trei consilieri fata de 4 ai PNL
  – La primari turul I : locul 26 din 50 respectiv 23,15 % fata de 23,98 % media pe judet. Candidatul PSD intra in turul II si pierde .
  Astfel aceasta acuzatie a lipsei de performanta mi se pare puerila , tendentioasa rautacioasa ,lipsita de obiectivitate . Si atunci iti pui in mod firesc urmatoarea intrebare : daca cei 4 condamnati au ramas fideli PSD – ului neparasind organizatia , daca n-au fost condamnati nici demisia nu si-au dat daca n-au furat , n-au ucis , etc etc , care este motivul pentru care au fost exclusi ???
  6. Motivul real este atmosfera de rafuiala care s-a instalat in conducerea organizatiei judetene dupa alegerile locale si parlamentare din 2008 unde abuzul a ajuns la rang de lege , unde orice metoda de a elimina adversarii sau mai bland spus , persoanele neagreate , este permisa . In ceea ce ma priveste pe mine , Biroul Organizatiei Locale a PSD si membrii PSD din comuna ne amintim cu stupoare momentul de pe la mijlocul lui mai a.c. cand din surse neoficiale m-i s-a adus la cunostinta ca in seara respectiva va avea loc o adunare generala a PSD la care vor participa mai marii organizatiei judetene . Mi sa parut suspect pentru ca nici eu presedintele ‘” en titre” a organizatiei si nici un alt membru al Biroului Local nu stia nimic .Am contactat telefonic organizatia judeteana respectiv pe d-l Mihai Nicolae care mi-a spus ca nu stie nimeni de vreo asemenea actiune in acea seara la Horia . L-am contactat de asemenea pe primvicepresedintele organizatiei judetene al PSD d-l MITACHE care mi-a spus ca se afla in drum de la Bucuresti spre Tulcea si nu stie nimic despre vreo sedinta la Horia la ora 19. Pentru orice eventualitate , in rastimpul scurt ce-l mai aveam la dipozitie am adunat vreo 25 de membri PSD . Intrand in sala Caminului Cultural am constatat cu surprindere ca aici se adunase o fauna pestrita ce nu avea nimic comun cu PSD – ul , indivizi beti , pusi pe scandal dirijati si agitati de vanzatoarea de la magazinul UJCOOP Horia de d-na ROSCA IOANA si de sotul acesteia ROSCA DUMITRU .
  La ora 19 au descins din limuzine sefii partidului de la Tulcea (presedintele si cei doi vicepresedinti )care intrand in caminul cultural au abordat imediat un discurs agresiv , acuzator la dresa mea si a organizatiei PSD . Cel mai vehement s-a dovedit a fi primvicepresedintele PEICIU primar de Izvoarele , proaspat parvenit in aceasta functie si cu care , cu putin timp in urma avusesem o altercatie verbala de ordin personal , individ al carui caracter nu cunoaste notiunea de cinste , onoare sau morala . Mi-am dat seama imediat ca este vorba despre o gainarie prin care se urmarea desfiintarea mea ca presedinte al organizatiei locale a PSD a Biroului organizatiei si a Organizatiei Locale a PSD in ultima instanta . Scandalul de pomina ce a urmat dintre sefii de la judet , membrii PSD si betivii adunati de vanzatoarea de la magazin care urma sa-mi ia locul , a sfarsit lamentabil itr-un haos total , renuntandu-se la punctul doi al adunarii respectiv masurile organizatorice de mazilire a celor vizati .
  Dar ce nu s-a reusit in acea noapte de pomina s-a reusit in alta noapte cand dl. primvicepresedinte PEICIU primar de Izvoarele , a venit pe furis la Horia in magazinul UJCOOP-ului pe care –l pastoreste ROSCA IOANA si in prezenta a vreo 4 persoane care n-aveau nimic comun cu PSD-ul fiind membri ai PNL , PAE etc a fost dizolvat biroul legitim al organizatiei locale a PSD fiind unsa ca presedinte aceasta individa care pe langa politica se ocupa cu jefuirea saracilor care ajung sa ia marfa pe datorie cu dobanda usturatoare .
  De menionat ca aceasta familie ROSCA – pana la alegerile locale din vara lui 2008 au fost membri de baza ai PSD. La alegerile din 2004 cu toate ca pierdusem postul de primar , cu ajutorul unor colegi de la alte partide pe ROSCA DUMITRU (membru PSD atunci ) am reusit sa-l impun ca viceprimar .
  Dar dorinta de parvenire a acestei familii vizand postul de primar – l-a determinat ca inainte de alegerile locale din 2008 sa plece la alt partid –PAE- (nu siu cum se traduce ) unde putea sa candideze pentru postul de primar . Plecarea lor n-ar fi fost o pierdere pentru partid insa au plecat cu vreo 100 de votanti ( marea majoritate datornici saraci ai d-nei Rosca ) situatie care a inclinat in mod determinant balanta in favoarea PNL-ului care a si castigat alegerile din 2008. In ceea ce-i priveste pe sotii Rosca , visul de marire li s-a spulberat pentru ca cele 100 de voturi nu le-a asigurat postul de primar si nici de viceprimar pentru ca n-a avut cine sa-l sustina .
  Tot ce este mai rau este ca meschinariile domnului PECIU , din dorinta de razbunare prosteasca fata de mine nu a avut alt efect dacat disiparea – distrugerea organizatiei locale a PSD care ani la rand a reprezentat un etalon in comuna .
  7. B.P.J al PSD prevalandu-se de prevederile Legii nr 393/2004 privind Statutul alesilor locali care are ca principal obiectiv combaterea traseismului politic despre care nu poate fi vorba in cazul de fata , a eludat in schimb legea 215/2001 republicata , Legea administratiei publice locale care la art 56 al 1 stabileste :” Mandatul de consilier local se supenda de drept , numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv “. Legea creind acelasi regim pentru consilieri cu al primarului . Pierderea calitatii de membru al partidului politic pe listele caruia a fost ales consilierul local , indiferent daca acesta este sau nu este vinovat de savarsirea unei abateri , impiedica exercitarea dreptului de a fi ales si de asi indeplini mandatul care are caracter reprezentativ la fel ca si mandatul perlamentar .
  Pozitia de consilier local are la baza un mandat individual , fiind rezultatul unor alegeri democratice si nu al nominalizarii din partea unui partid politic , fiind firesc ca , in exercitarea mandatului de consilier aceasta sa fie in serviciul colectivitatii si nu al partidului politic . Pierderea mandatului pe motive ce tin de viata interna si disciplina unui partid politic nu are nici o justificare sub aspectul conditiilor de restrangere a exercitiului unor drepturi sau al unor libertati reglementate de art 53 din Constitutie , nu are nici o finalitate democratica si nu reprezinta dacat un santaj politic. De aceea consider ca suspendarea de catre Biroul Permanent Judetean tulcea al PSD a calitatii de consilier a domnilor ION NICOLAIE si MOCANU STEFAN este nelegala , nestatutara si abuziva . Cu atat mai mult , excuderea din partid a celor doi membri a PSD : OPREA GRIGORE si PAVEL PUIU nu are nici o justificare insa dovedeste odata in plus daca mai era nevoie ca cei care au luat aceasta masura stupida urmaresc alte scopuri dacat cele cinstite , legale , statutare .
  8. In vanitatea lui de om bolnav PEICIU NICULACHE acest GORE PIRGU al lui Mateiu Caragiale “ acest chimita cu suflet de hengher si de cioclu “ si-a facut calculele ca eliminandu-ma pe mine si pe MOCANU STEFAN din Consiliul Local Horia urmatorii din lista de Cosilieri ai PSD vor fi cei doi care in nici un caz nu-i vor face jocul lui Peiciu si al primarului PNL de Horia Dutoiu Adrian , de aceea trebuie eliminati si ei prin orice mijloc .
  9. Ulterior am aflat ca de fapt d-l PEICIU facuse un joc dublu : pe de o parte de a ma elimina pe mine si echipa mea pentru a instala la conducerea organizatiei PSD Horia gasca sa de VANZATORI ( si la propriu si la figurat ), iar pe de alta parte sa-si salveze prietenul , primarul PNL-ist de Horia Dutoiu Adrian pe care in calitatea mea de Presedinte al Comisiei Economice Buget Finante din cadrul Consiliului Local Horia a trebuit sa-l monitorizez indeaproape vreme de vreo 5 ani . Acum primarul si contabila primariei pot in sfarsit rasufla usurati , odata cu excluderea mea si a echipei mele din partid , iar despre d-l PEICIU ce sa mai cred ?? Parca cineva a spus odata : “ UNDE CARACTER NU E, NIMIC NU E !”
  In ceea ce ma triveste , eu totusi sper ca in organizatia judeteana Tulcea a PSD sa domneasca odata INTEGRITATEA MORALA .
  Prin aceasta pledoarie am incercat sa prezint Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala modul fraudulos complet nestatutar prin care s-a ajuns la excluderea a 4 membri de baza al PSD din care doi consilieri locali si la desfiintarea organizatiei PSD din Horia . Despre ceilalti membri ai Biroului org. Locale Horia a PSD alesi la ceas de noapte de dl viceprim PEICIU mi-e jena sa vorbesc.
  Avand in vedere cele prezentate in aceasta Contestatie , rugam Comisia de Arbritaj si Integritate Morala a Consiliului Organizatiei Judetene Tulcea a Prtidului Social Democrat sa ia act de demersul nostru astfel ca Legea si statutul PSD sa fie aplicate in litera si spiritul lor .

  Data Semnaturi ,
  20.08.2009

 20. Doamna Cretu, va rog sa cautati si sa gasiti Sibillei un loc de munca la Bruxelles. Sibilla merita acest efort din partea dumneavoastra si cred ca, fiind tenace, luptatoare si cinstita, va da satisfactie. Nu va ascund ca modul in care personal va voi considera de acum incolo depinde foarte mult de ceea ce veti face in privinta acestei rugaminti.

 21. @instalatorul,
  Va multumesc pentru solidaritate !
  Cu tot respectul cuvenit, locul meu pe miristile mioritice zic ca este, eu imi cunosc lungul nasului , potentialul si limitele, in protectia copilului, poate ca cei ca mine n-ar strica sa-ntareasca randurile unor inspectii ori corpuri de control, dupa 17 ani in sistem, as stii ce verifica… 😉 Glumesc desigur, sau nu… Sa speram ca se va gasi un mop si-o matura macar, si pt furnici,daca Frunzaverde nici macar un locsor de femeie de servici pentru sibilina – AVERTIZOR n-a catadicsit, cred ca dedesubturile devin tot mai limpezi pe zi ce trece. De luni de zile astept si astept si astept, altceva decat sfidare si umilinte de nedescris, de la imparatia caraseana nu am primt, cica asta e * atitudine democrata *, o spune una furnica neinregimentata politic. Sa intelegem ca-n Romania destinul avertizorilor, luptatorilor, furnicilor ramane doar condamnarea la moarte incet dar sigur? Pe nimeni n-a interesat ce-am mancat in aceste luni, deja 7, nici ca nu am niciun venit, dar… * statul garanteaza… * ma tot intreb ca multi alti romani, care stat…. ce garanteaza…? Ei de ei, noi, Dumnezeu cu mila, vai steaua noastra. 😦
  Probabil ca unii sfatuitori * binevoitori * n-au omis sa anunte * da-o bubii pe Sibilla, are sora la muna-n Italia… *, nestiind ce accident a avut, dar nu dau eu explicatii… eu doresc doar sa-mi pastrez Demnitatea si sa muncesc pentru a-mi creste fiul, sa fac ceea ce ma pricep, sa iubesc oamenii, copiii, caci a educa inseamna a iubi…. nu-s oloaga, mncesc, dar nici pesedeii caraseni nu gasira un locsor pt mine, cum am spus, sa le matur… nici atat… m-oi duce si eu ca multi altii-n lumea larga… asta sa fie soarta romanilor, bejenia, prigoana..?
  respecte si stima, numai bine va doresc,
  Sibilla

 22. Doamna Cretu, nu va uitati la ce scrie Sibilla, ea are nevoie de ajutor. Este o persoana mindra, dar mindria nu tinut niciodata de foame. Ajutati-o, daca puteti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s