Un candidat comun

Cred ca e incurajator faptul ca s-a creat un consens intre toate fortele parlamentare, mai putin PD-L, cu privire la sprijinirea unui guvern de tehnocrati, iar varianta cu primarul Johannis in fruntea acestui executiv mi se pare cea mai buna in acest moment. Tot ce ne ramane e sa speram ca presedintele Basescu va da curs propunerii care se bucura de suportul a peste doua treimi dintre membrii Parlamentului. Altfel, exista riscul adancirii grave a crizei politice. Sper ca va prima interesul national, pentru ca ne aflam intr-o situatie foarte dificila, care nu se poate prelungi decat in detrimentul cetatenilor.

16 gânduri despre “Un candidat comun

 1. Basescu, ambitios si nervos cum il stim, va contra oferta majoritatii cu propuneri proprii , se vehiculeaza deja nume precum Lucian Croitoru, Florin Georgescu sau Mihai Tanasescu.
  Orice refuz al presedintelui, inca in exercitiu, ii va subtia indeajuns sansele de a accede in turul doi .
  Sincer, cred ca ieri opozitia i-a tras un sah mat D-lui Basescu.

 2. Din informatiile mele Basescu nu il va accepta pe Klaus Johannis.
  Sentimentul meu personal este unul de satisfactie si bucurie, ce-si face Basekul cu manutza lui tremuranda , lucru manual consumat se numeste.

 3. tu esti nebun? florin georgescu?!?

  in alta ordine de idei, bine ca s-a scapat de berceanu. ala era mai nociv pentru romania decat 15 udre.

  p.s. dupa cum ati observat, nu l-am sustinut niciodata pe emil boc. acum, la sfarsit – ca pot s, zic ca si el a fost pion de sacrificiu cam cum a fost ciorbea. nu a fost un premier slab ci a avut un guvern impus de basescu si vanghelie, cu exceptiile diaconescu si predoiu, total anapoda.

 4. tu esti nebun? florin georgescu?!?

  in alta ordine de idei, bine ca s-a scapat de berceanu. ala era mai nociv pentru romania decat 15 udre.

  p.s. dupa cum ati observat, nu l-am sustinut niciodata pe emil boc. acum, la sfarsit – ca pot sa zic obiectiv si nu pot fi abordat cu ura, zic ca si el a fost pion de sacrificiu cam cum a fost ciorbea. nu a fost un premier slab ci a avut un guvern impus de basescu si vanghelie, cu exceptiile diaconescu si predoiu, total anapoda.

 5. @ Corina Creţu
  Spuneţi că este soluţia potrivită domnul Johannis, îmi puteţi spune ce calităţi de tehnocrat are domnul primar relativ la conducerea unui Guvern?

  Reamintesc rolul Guvernului, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercita conducerea generală a administraţiei publice. În ce anume este expert domnul Johannis pentru a fi un tehnocrat conducător de Guvern?

 6. E incurajator faptul ca s/a creat acest consens majoritar de 65%, dar cat de descurajatoare este intentia presedintelui de a ignora aceasta majoritate? Cat de lipsit de onestitate, minima logica si bun simt poate fi un astfel de demers?

  Petrut

 7. Faptul ca dupa douazeci de ani, PSD (partidul domnului Ion Iliescu) si Partidul National Liberal (partidul domnilor Campeanu si Quintus) au stabilit o intelegere pentru un candidat unic la conducerea guvernului, cu toate implicatiile politice ale acestui demers, are doua semnificatii:
  – exista o parte a clasei politice capabile sa lase in urma interesele electorale in jurul unui interes major, altul decat cel personal sau de partid;
  – situatia tarii este mult, cu mult mai grava decat reiese din discursurile nesimtite ale lui Boc, sau ale lui Basescu.

 8. @Bibliotecaru
  Imi permit sa va corectez. Domnul Johannis nu este tehnocrat si nu este nici macar independent dat fiind faptul ca detine functia de presedinte al FDG.

 9. @ Darius
  Ştiu şi eu asta, a spus-o chiar şi domnia sa aseară, că nu este un tehnocrat. Totuşi politica Românească, „majoritatea” se încăpăţânează să zică asta. I-am contrazic cât am putut, ar nimeni nu pare să-mi mai răspundă… mă gândesc că nu există răspunsuri şi totul este o abureală.

  Tehnocrat, independent sau cum anume vrea politica să facă mascarada acestei numiri… nu mă interesează. Dar ştie domnul Johannis să guverneze, cunoaşte oameni capabili să fie miniştri, este capabil să ţintă România în zona guvernabilă? Poate va fi cel mai tare premier al României, foarte bine. Dar există CERTITUDINEA că există o minimă expertiză din partea acestui om care să poată duce România fără colaps câteva luni?

  Când a venit domnul Solojan şi domnul Isăreascu nu am avut nici o emoţie, domniile lor erau economişti, lucrau în structurile statului, cunoşteau foarte bine principiile de guvernare şi oameni de expertiză. Domnul primar însă nu are pregătire vizibilă în acest domeniu şi perioada de astăzi este cu mult mai mizerabilă şi mai periculoasă ca atunci. Poate că domnia sa cunoaşte totul, poate că domnia sa este autodidact… nu ştiu, tocmai de aceea întreb… ştie cineva, are cineva certitudinea acestui lucru?

 10. Din pacate, presedintele Basescu a dat cu piciorul singurei solutii care ar fi rezolvat criza politica pe care tocmai el a declansat-o. A fost o sansa irosita in detrimentul tarii si sper ca la alegeri cetatenii vor sanctiona acest tip de comportament distructiv. E clar ca este vorba despre obsesia pastrarii controlului direct asupra unor institutii fundamentale ale statului, in perspectiva scrutinului prezidential. Oricat de onorabila este solutia propusa de presedinte, ignorarea variantei ce are o sustinere parlamentara de 65% contravine tuturor cutumelor si normelor de conduita democratica.

 11. Criza politica sau criza constitutionala? Tarele legii fundamentale razbat la suprafata atunci cand se speculeaza si se forteaza formularile juridice eliptice. Si a mai fost un tip gangav si ingamfat care a sfidat un parlament. Carol I Stuart. Si, daca obscurul Croitoru a cerut PSD 2-3 propuneri pt portofoliul Internelor, de ce PSD nu ar avansa o unica propunere, doar ca sa-l isterizeze pe impostorul de la Cotroceni: Nica? 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s