Despre femei in politica romaneasca…

Am refacut putin titlul Chinezului, care ne transmite o leapsa si ne intreaba daca ar fi  posibil ca Romania sa aiba vreodata o femeie Presedinte.  

Draga Chinezu, in opinia  mea, societatea si clasa politica au fost si sunt de un misoginism dincolo de extrem, nu mai exista asa ceva la ora actuala nicaieri in Europa si in lume. Stiati ca pana si Guvernul irakian are 7 ministri femei? Noul Guvern al Greciei, format de PASOK, are 9 ministri femei, in timp ce in Guvernul Zapatero din Spania numarul femeilor este mai mare decat al barbatior. Din pacate, romanii sunt fundamentalisti si au prejudecati. Femeile din Romania nu prea voteaza femei, o arata toate studiile. E pacat, pentru ca altfel ar arata Romania si societatea romaneasca cu mai multe femei in politica de varf. Am fi, in orice caz, mai umani.

La intalnirea de miercuri de la Cotroceni a presedintelui Basescu cu reprezentantii partidelor parlamentare, a participat o singura femeie, si aceea din partea PSD. Este o reprezentare care spune multe despre cat de greu se schimba mentalitatile la noi, desi au trecut 20 de ani de la Revolutie.

20091

Reprezentarea femeilor la varful politicii romanesti, la 20 de ani de la Revolutie

Sa spun si cateva cuvinte despre functia de Comisar European. Dupa semnalul de alarma tras de Socialistii Europeni – apelul presedintelui Rasmussen catre Traian Basescu il puteti citi aici – iata ca Popularii, familia politica din care face parte PD-L, critica desemnarea lui Dacian Ciolos drept candidat al Romaniei pentru postul de comisar european.

Secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez, este foarte transant in interviul publicat azi de Adevarul: va fi aproape imposibil ca România sa obtina „Agricultura“, deoarece Dacian Ciolos este un necunoscut la Bruxelles, o ”persoana noua pentru noi”, dupa cum spune chiar liderul Popularilor, care accentueaza in acest sens: ”Nu stim ce valori impartaseste si ce viziune are asupra politicilor europene”.

Practic, mesajul transmis din partea PPE si a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, este foarte clar catre Traian Basescu: criza politica de la Bucuresti trebuie sa se incheie cat mai repede, pentru ca Romania are nevoie de intreaga sa capacitate de negociere la Bruxelles, iar noul guvern va trebui sa se plieze pe asteptarile presedintelui Barroso.  Acesta isi doreste sa fie cat mai multe femei in viitoarea Comisie, in acest sens fiind apreciat exemplul dat de Bulgaria. Antonio Lopez este la fel de franc in continuare: PPE doreste o femeie comisar din partea Romaniei si avanseaza, in acest sens, numele Ancai Boagiu, vehiculat in ultima vreme in culisele nominalizarii candidatului roman.

PSD a avansat, de asemenea, cateva nume si cred ca Adrian Severin  sau Cristian Diaconescu ar contribui la imbunatatirea imaginii tarii in exterior, intr-un moment cand este grav alterata de scandalurile fara sfarsit, si, nu in ultimul rand, ne-ar da sansa unui post pe masura locului 7 pe care-l detinem, ca suprafata si populatie, in UE – loc compromis de prestatia foarte slaba a Romaniei in peisajul european de la aderare incoace.

Va mai trece mult timp pana ca populatia sa voteze o femeie Presedinte, in orice caz.  Dar sper ca femeile insele sa dovedeasca ca merita votul oamenilor si sa nu compromita ideea prezentei cat mai largi in viata politica romaneasca…

Anunțuri

27 de gânduri despre “Despre femei in politica romaneasca…

 1. Draga Corina, poate ma repet, dar anul trecut vorbeam despre acest subiect la un moment dat si imi exprimam si eu parerea ca ar trebui sa existe mai multe femei in viata politica din Romania, care sa ocupe functii importante. Dupa cele intamplate anul acesta, sunt dezamagita si asa cum bine spui ele ar trebui sa dovedeasca mai intai ca merita votul oamenilor…
  Iti doresc un weekend frumos si numai bine!

 2. Corina,
  Cred ca exact la alegerile de acum opozantul cel mai redutabil pentru Basescu ar fi fost o femeie. Cu un discurs corect si o imagine adecvata, ar fi fost cel mai credibil non-Basescu, non-sistem personaj. O femeie ar putea sa faca minunea de a lua din electoratul celorlalti si in acelasi timp sa ii aduca la vot pe majoritate nevotantilor.

  Ca sa nu mai spun ca tabara PDL ii si ofera contraexemplele Udrea Ridzi, Anastase ori EBA.

  Cred ca alegatorii sunt mai putin misogini decat politicienii. A se vedea Mona Musca, distrusa de politicieni, dar apreciata in continuare de public.

 3. Din pacate „modelul” Basescu este o reflexie a unui traditionalism romanesc in ce proveste femeile si rolul lor in conducerea unei tari. Destul de asemanator cu Berlusconi, Basescu a numit niste femei in politica pe niste criterii care tin de acel traditionalism. Nu dau exemple, sunt cunoscute in media romaneasca. Dar aceasta politica este in divergenta cu ce se intimpla in UE, ca sa nu mai spun de SUA sau Canada.

  Un weekend bun!

 4. PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT ACUM SAU ULTERIOR, CA EFECT A CEEA CE SE/S-AR PETRECE ACUM
  (precizari constitutionale)

  Conform art.89 (3) din Constitutia Romaniei PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT IN ULTIMELE 6 LUNI DE MANDAT ALE PRESEDINTELUI ROMANIEI.

  Dispozitia este IMPERATIVA!
  Pe cale de consecinta, NU SE APLICA (in ultimele sase luni de mandat prezidential- perioada in care ne aflam) DISPOZITIILE VALABILE IN ALTE SITUATII.

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT NICI DUPA ALEGERI in conditiile in care, in ultimele sase luni de mandat prezidential ar cadea la vot, succesiv mai mult de doua Cabinete (sau, mai exact, NU AR PUTEA FI DIZOLVAT din acest motiv).

  MOTIVATIA ESTE ELEMENTARA :dispozitiile legate de dizolvarea Parlamentului SUNT IMPERATIVE, FORMULATE SEPARAT, DIFERENTIAT (si se aplica separat si diferentiat) PENTRU PERIOADE DEFINITE DISTINCT.
  Ambele tipuri de dispozitii sunt IMPERATIVE.
  Asta insemna ca este se aplica IMPERATIV (deci, nicidecum altfel si nicidecum cu “interpretari”) STRICT IN PERIOADELE SI SITUATIILE MENTIONATE CLAR IN CONSTITUTIE.

  Altfel spus:
  1. Pentru TOATE perioadele anterioare ultimelor sase luni ale unui mandat prezidential, Parlamentul POATE FI dizolvat daca IN ACELE PERIOADE (anterioare ultimelor sase luni de mandat prezidential) cad la vot, succesiv, doua propuneri de Cabinet;
  2. In ultimele sase luni de mandat ale prezedintelui (oricarui presedinte!) al Romaniei, Parlamentul NU poate fi dozolvat (indiferent de situatie).

  Ca atare, daca acum (in ultimele sase luni de mandat prezidential) cad la vot “n” propuneri de Cabinet, Parlamentul NU poate fi dizolvat.

  Parlamentul NU se poate fi dizolvat DUPA alegerile prezidentiale CA EFECT AL CADERII LA VOT A MAI MULT DE 2 CABINETE, IN PERIOADA ULTIMNELOR SASE LUNI DE MANDAT PREZIDENTIAL.

  Parlamentul POATE FI DIZOLVAT DACA, DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, CAD LA VOT, SUCCESIV, DOUA PROPUNERI DE CABINET (deci, propuneri care ar aparea si s-ar supune la vot DUPA alegerile prezidentiale).

 5. Din cate am observat sunteti singurul roman intr-un post cheie care chiar isi doreste si vrea eliminarea vizei pt America. Va apreciez mult pt acest gest. Daca autoritatile romane s-ar implica mai mult noi am reusi sa mergem in State fara viza dar se pare ca lor nu le pasa. Iar americanii mint ca noi nu stim sa completam dosarul pt viza.

 6. forevergreen:

  Exista riscul ca femeile promovate pe alte criterii decat cele valorice sa compromita ideea reprezentarii corecte a femeilor in politica si sa consolideze misoginismul si machismul din viata publica romaneasca.

  Confucius:

  Sunt mai sceptica decat tine, nu cred ca romanii sunt pregatiti pentru a alege o femeie presedinte. Desi unii s-au grabit sa conchida ca ceea ce era o evolutie din perspectiva recunoasterii locului femeii in societate s-a transformat in revolutie, sub impulsul crizei, va mai dura pana cand romanii sa-si depaseasca prejudecatile, de altfel foarte paguboase, dupa cum se si vede. Oricum, sper ca exemplul Croatiei si Islandei, tari cu guverne conduse din acest an de femei, sau al Lituaniei, cu o presedinta aleasa in aceasta vara, vor exercita o putere de contaminare in Europa.

  Karakas:

  Foarte corecta comparatia Basescu-Berlusconi. Asemanarile dintre cei doi lideri provin de fapt din asemanarile de gandire, temperament si civilizatie ale popoarelor noastre.

  Lucia Verona:

  Multumesc, Lucia. Ma onoreaza locul in lista alcatuita de tine, dar nu-mi doresc decat sa depasim cu bine aceasta perioada care se arata tot mai neagra, in loc sa-i intrevedem solutiile. 2014 mi se pare foarte indepartat, cand ma gandesc ca problema noastra e obsesia actualului presedinte de a dizolva Parlamentul, chiar si daca nu va mai castiga alegerile prezidentiale. Ar parea un gest de copil care striva jucariile pentru ca nu e lasat sa se mai joace cu ele, daca n-ar fi vorba de responsabilitatea imensa care ar trebui sa-l apese pe presedintele tarii.

  Aya:

  Foarte corecta prezentarea prevederilor Constitutiei: Parlamentul poate fi dizolvat doar daca doua propuneri de Guvern cad succesiv la vot dupa alegerile prezidentiale, nu in ultimele 6 luni ale precedentului mandat, cum incearca sa forteze tabara prezidentiala textul Constitutiei. Oricum, sa nu uitam ca actualul Parlament a raspuns unei alte obsesii prezidentiale, fiind ales prin vot uninominal. Deci este reprezentantiv inclusiv prin grila de gandire pedelista, de ce trebuie dizolvat cu orice pret si nu se tine cont de majoritatea existenta?

  Petrisor:

  Cu siguranta vor fi multi doritorii de a protesta, pentru ca randurile celor dezamagiti de prestatia sefului statului sunt tot mai numeroase… Deci, ocupa-te de autorizatie.

  Ilie:

  Multumesc frumos. Pana la finalul anului sper ca voi ajunge in SUA pentru un nou dialog pe tema vizelor cu congresmenii americani. Deschiderea fata de o parte din noile state membre trebuie extinsa la toti cetatenii UE, in special cand provin din state aliate activ ale SUA. Actiunea la nivelul UE nu trebuie si nu poate sa tina locul celei pe care autoritatile de la Bucuresti au datoria sa o desfasoare pentru eliminarea restrictiilor de calatorie pentru romani.

  Multumesc pentru comentarii, ma bucura interesul vostru pentru acest subiect. O seara buna tuturor!

 7. „Va mai trece mult timp pana ca populatia sa voteze o femeie Presedinte”, hmmm…femeie presidinte!nu cred!!! insa …FEMEIE PRESEDINTA!da!cred!si pe bune…draga Corina Cretu!
  si…pentru ca e week-end si pentru ca trebuie sa ne relaxam/energizam:

  enjoy!:)

 8. Să ne ferească Tatăl din Cer de încă un mandat cu Băsescu… următorul îl vrea Leana, cabietul doi, şi-atunci să te ţii * modele *, preşedinte…. asta mai ales pentru că, partidele, mentalitatea românilor, specimenele ce NU fac cinste , indiferent de coloratură politică… n-au * teren pregătit *, NU se promovează pe criteriul competenţei, din nefericire…
  Singura * şansă * e să ne procopsim cu-o Udrea…. curând, repet, ferească Tatăl, dar * bărbaţii * noştri numai despre egalitate de şanse n-au auzit, îi ia aşa cu-o surzenie…
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/17/nimeni-nu-e-mai-presus-de-lege-tovarase-basescu/
  Un sfârşit de săptămână agreabil !
  Sibilla

 9. „societatea si clasa politica au fost si sunt de un misoginism dincolo de extrem”

  draga Corina, din societate nu fac parte si femeile? Nu voteaza si ele? Nu au aceleasi drepturi ? Nu cred in misoginism generalizat asa cum il prezinti tu. Cred ca este pur si simplu o chestiune de perceptie : puterea, in cazul discutat puterea politica este mai degraba asociata cu partea masculina a societatii. Desigur nu tb sa uitam ca cea mai puternica tara din Europa este condusa de o femeie…

 10. Vrem Respect ! Manifest pentru România, pentru viitorul nostru şi-al copiilor noştri… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/18/manifest-pentru-romania-pentru-viitorul-nostru-si-al-copiilor-nostri-jos-basescu-jos-mafia-portocalie-nu-vrem-dictatura/

  Dacă, ei, Băsescu şi pedelacheii sunt uniţi… UNIŢI PRIN TICĂLOŞII, să NE TREZIM, să ne implicăm, SĂ CEREM ŞI SĂ NE IMPUNEM PAŞNIC RESPECTUL, pentru că, NE-AM SĂTURAT !
  TREBUIE SĂ RENUNŢĂM LA… RENUNŢARE ! TREBUIE ! E TIMPUL !!!
  Sibilla

 11. Ai avea puterea si curajul sa te inhami la asa ceva Corina? Sa te confrunti cu prejudecatile si mentalitatile societatii romanesti de la inceput de secol XXI ? Sau stii vreo femeie din Romania capabila de asa ceva? Eu , ca si multi altii din blogosfera , te-am sustine. Dar cum poti sa-l convingi pe nea Ghita din Cucuietii din Deal ca esti mai buna decat Geoana,Boc sau Basescu?

 12. Ce usor este pt unii sa ajunga in State. Eu iubesc Romania,sunt patriot dar asta nu ma ajuta la interviul pt viza. Sper din tot sufletul sa se elimine vizele pt romani, pt a putea calatori in State liber.

 13. Doamna Corina Cretu,dupa ce Geoana va castiga presedintia indicat ar fi sa-l bage Prim Ministru pe Nastase pt ca el este foarte bun gospodar.Cel putin asa vorbeste lumea. A fost cel mai bun Prim ministru al romaniei post decembriste.

  Mult succes

 14. Draga Corina, bine te-am regasit!
  Este extrem de interesanta tema propusa de tine spre dezbatere in aceasta postare. In cele ce urmeaza voi asterne cateva puncte de vedere legate de acest subiect.
  Putem observa relativ usor ca elitele politice autohtone nu sunt selectate, cel putin deocamdata, dupa criterii profesionale stricte, dupa excelenta, ci dupa interese restranse de grup. Cu alte cuvinte, in fata noastra nu defileaza cele mai competente persoane din domeniile vietii publice si nu sunt promovati nici cei care intrunesc o suma de calitati necesare politicianului: calitatea de a fi simpatic, abilitatea sau chiar conformismul. De aceea politicienele reusesc doar sa reproduca modelul masculin, crezand ca in acest fel intra pe calea succesului sigur. Gratia si eleganta au fost inlocuite cu tupeul si oportunismul, iar interesul pentru reprezentantele sexului frumos, care ar putea fi determinant intr-o batalie electorala serioasa, a fost inlocuit cu spectacolul demagogiei clasice a politicii misogine.
  Modelul femeilor din politica romaneasca se pare ca nu este Angela Merkel, ci mai degraba unul bazat de multe ori pe frivolitate si superficialitate, stiut fiind faptul ca expertiza si excelenta intr-un anumit domeniu se obtin prin studii aprofundate si munca serioasa, calitati care sunt trecute cu indiferenta in muzeul virtutilor desuete.
  Aspirantele la rolul de politician trebuie sa dovedeasca o mare coerenta si credibilitate a personalitatii, dublata de o pregatire profesionala solida si consecventa.
  Iti doresc din suflet ca eforturile tale concentrate si asidue in demersurile din arena europarlamentara sa fie incununate cu solutii viabile si reusita deplina!

 15. Corina: „Va mai trece mult timp pana ca populatia sa voteze o femeie Presedinte, in orice caz.”
  GS: dar te-ai gandit cat timp va trece pana cand o femeie de isprava va avea curajul sa incerce? Eu voi fi in echipa ei de campanie. Dar sa nu treaca prea mult timp … 🙂

 16. @Adrian SM,
  Corina, POATE !
  Şi va convige, la o adică, deajuns pe tanti Măria, şi nea Ghiţă mulces !
  Apăi când i-o zice Măria * mă, Ghiţă, de bărbaţi ne-am lămuritără, no musi să vă demonstreze muierea cum e cu gospodăritul,punct. *… campanie, ne-om strânge toţi cei ce credem în Corina, şi-o ştim şi MERITĂ… chiar aşa, de ce nu… ?? Că ne-am săturat de buruieni,să răsară florile de colţ, dară…
  Decât Băsescu şi ceilalţi zici, eu cred că e mai puternică decât foarte mulţi din politicienii * noştri * şi cred că şi tu crezi la fel .
  Aii de mine, vorba d-lui George Şerban : * ţine-mă,Doamne-n viaţă, s-apuc Ziua aia … *!
  Corina noastră, a românilor ar trebui să ia în calcul, pentru viitorul nu prea îndepărtat.
  respecte,
  Sibilla

 17. Baionete si Catuse sau Camasa de Forta pentru Descreierat?
  Categorisit la D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:54 Editează

  Dupa actul public de santaj mizerabil cu adresa la parlamentarii tarii care indraznesc sa nu-i satisfaca pohtele demente, neaccepatandu-i un alt guvern de marionete si slugoi obedienti, este mai mult decat evident faptul ca si in circumstantele in care niciun roman nu-i va mai acorda votul pentru un nou mandat, chiombu’, in nebunia lui, nu va renunta la Putere. Sau daca o va face totusi fortat, in prealabil va depune toate eforturile pentru ca dupa el potopul, praf si pulbere sa se aleaga de poporul roman.

  Pe langa campania electorala desantata din ultimile luni, sustinuta financiar la greu din banii amarasteanului de roman platitor de taxe si ajuns somer din cauza crizei economice, campanie inzorzonata de slugoii portocalii cu bai de multime aranjate, cu oi intarcuite alfabetic-decorativ pe dealurile patriei, cu circul tucaturilor si al pozelor cu autograf, cu lacrimile crocodilo-histrionice varsate pe la emisiuni umoristice de divertisment, cu folosirea decesului anticipat (sic!) al mamei pe post de clip publicitar de campanie etc., chiombu’ a incercat toate metodele si tertipurile invatate cand se pregatea sa devina ofiter de Securitate sub acoperire, pentru a-si intimida adversarii politici si a-i “cucubitoci” pe romanii mai slabi de rationament ca sa-l mai voteze o data.

  De la sfidarea cea mai nerusinata a Constitutiei pana la santajul ordinar, de cea mai joasa speta la adresa parlamentarilor, nimic nu a fost omis din arsenalul de trista amintire al defunctei (oare?) Securitati. Singurul lucru pe care nu l-a incercat inca, dar nu-i timpul trecut, consta in metoda Eltin de a incercui Parlamentul cu tancurile si de a pune bazooka pe alesii neamului care se opun planurilor sale, mai mult decat transparente, de a reinstaura cu orice pret dictatura in Romania, ca un omagiu adus exact dupa douazeci de ani plumbuitului si odioasei.

  Oare cata ura, venin, dispret fata de popor si de valorile democratiei, sete de putere absoluta, orgoliu imbecil etc., toate acestea pe fondul unei manifestari de alienat mintal periculos, scapat din lesa, trebuie sa fi acumulat acest animal dispus sa-si bata joc de propriul popor, pe care intentioneaza sa-l arunce, la propriu, in haosul total al dezastrului economic agravat de efectele imediate si letale ale unei noi si majore crize politice, generata de o eventuala dizolvare a Parlamentului, urmata de alegeri anticipate, intr-o Romanie aflata sub strictul control financiar al FMI-ului?

  Si oare cat de tampit poti fi pentru a te prevala public de niste drepturi constitutionale inexistente, pentru ca a doua zi sa vii din nou in public si sa recunosti spasit ca ai fost un bou cand ai proferat amenintarile respective?

  Asa ceva tine fie de dramaturgia lui Eugen Ionescu, fie de o grava dereglare psihica a subiectului care genereaza astfel de scenarii apocaliptice.

  Ceea ce este mai tragic in toata aceasta harababura browniana intretinuta de chiomb, este faptul ca, la nivelul vulgului se mai gasesc romani, sariti probabil si ei de pe fix, care isi doresc un astfel de conducator. Si aici nu ma refer la clanul de mafioti nasit de chiomb care in mod evident nu se dau inapoi de la nicio faradelege si marsavie pentru a-l mentine pe acesta conectat la aparatura de supravietuire politica. Nu, ma refer la romanul simplu nostalgic probabil dupa cozile interminabile si dezumanizante de pe vremea lui Ceusescu, insotite adesea de batalii duse cu vecinii pentru Adidasii de porc sau Fratii Petreus, dupa programele de teviziune de o ora in care il vedea numai pe Ciuruit, dupa lumanarile si lampile cu gaz la care isi faceau copiii temele, dupa frigul din apartamente, dupa medicamentele lipsa din farmacii etc. si, ceea ce este mai de neacceptat si traumatiazant moral, dupa adunarile la care era dus cu arcanul activistului PCR pentru a-l aplauda si omagia pe mult stimatul si iubitul Conducator, pentru bunastarea materiala pe care i-a asigurat-o si dupa frica de a deschide gura pentru a contesta un regim de calvar.

  Ori Basescu asta ne va aduce intr-un nou mandat si poate ceva si mai sofisticat ca deh, avem pretentii, doar suntem stat cu drepturi depline al Uniunii Europene.

  Macar Ceausescu, in nebunia lui, reusise ca prin vizitele sale si politica externa a Romaniei sa ne faca numele cunoscut in toata lumea, de la “baluba” din bancul in care africanul o folosea ca sa urineze sau “pliznocii” vanati in Safari-urile organizate in cinstea vizitelor sale si pana la trasura Majestatii Sale, Regina Marii Britanii, cu care defila pe strazile Londrei.

  Chiombu’, in mandatul sau a reusit contraperformanta de a ne carantiniza politic international si de a se face de tot cacatul in lumea civilizata, cea mai sugestiva imagine a dispretului cu care il trateaza omologii sai, fiind cea de la Summit-ul NATO, in care, pe langa curu’ cu care l-au cadorisit ceilalti sefi de stat, Berlusconi l-a mai si impins din calea sa ca pe ultimul lepros, ajuns din intamplare la o astfel de intalnire.

  Nu, nu si iar nu, nu mai vreau sa fiu umilit, ca roman, in halul acesta, iar de nu se va lasa dus in urma unui vot nefavorabil, exista inca metoda escortei cu baionetele sau a intenarii sale fortate intr-un spital de nebuni.

  Nota: pentru cei care nu stiu bancurile:

  Aflat intr-o vizita in Africa in timpul unui discurs tipic ceausist, in care erau proslavite realizarile poporului roman, talmacit pentru membrii tribului respectiv de un traducator oficial, Ceausescu era intrerupt dupa fiecare 5-10 minute de strigatele negrilor care scandau: “Baluba,baluba”. Dupa ce s-a terminat discursul, in timpul dineului oferit de seful de trib in onoarea “inaltului” oaspete, acesta la un moment dat si-a intrebat gazda unde ar putea sa se usureze, la care acesta i-a raspuns:

  -Acolo dupa tufis, scoti baluba si te pisi !

  Sosit dintr-o vizita efectuata in Africa, in cursul careia participase si la un Safari, organizat in onoarea sa, Impuscatu’ le povestea tovarasilor ramasi acasa aventurile sale. La un moment dat, Leana, careia ii scapase vizita respectiva il intreaba:

  -Si ce ziceai Nicule ca ai vanat?

  -Cel mai mult niste pliznoci!

  -Ce sunt aceia pliznoci?

  -Lenuto, nici eu nu stiu prea bine, stiu doar ca sunt mici si negri, stau in palmier si, ori de cate ori indreptam pusca de vanatoare spre ei, strigau:

  -Pliz nau, pliz nau!

 18. Asa cum bine ati remarcat, modelul multor femei din politica romaneasca este cu totul altul decat Angela Merkel. Ma intrebam, saptamanile trecute, cand a castigat un nou mandat de cancelar, ce sanse ar avea in Romania o astfel de femeie serioasa si fara nimic strident sau spectaculos in aparitiile publice… De aceea cred ca e bine sa ne uitam in oglinda, pentru ca, ne place sau nu, cei care ne reprezinta sunt produsul culturii noastre politice si a imaginii noastre despre noi insine. Restul mi se par mai degraba incercari de a ne (auto)justifica…
  O zi buna tuturor.

 19. Pingback: Simona Ionescu » Anca Boagiu i-a luat fatza lui Ciolos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s