O situatie imposibila

Respingerea in Parlament a Guvernului Croitoru arata clar izolarea PD-L pe scena politica. Avem o majoritate parlamentara solida, care a dovedit coeziune, si in orice democratie normala seful statului ar recurge la coabitare cu aceasta majoritate, ca solutie civilizata si eficienta pentru deblocarea actualei crize politice.

E evident ca presedintele Basescu nu poate coagula o majoritate in Parlament. Stim ca nu-i place acest lucru, dar intr-un regim democratic orice Guvern are nevoie de suport parlamentar. Si, mai devreme sau mai tarziu, se va constitui un Guvern care sa reprezinte majoritatea parlamentara. Cu cat mai tarziu, cu atat mai rau pentru toata lumea. Inclusiv pentru dl Basescu, care pierde procente de la o zi la alta, dupa cum a si marturisit ingrijorat azi cu privire la prabusirea popularitatii sale in Bucuresti, in conditiile in care acesta a fost fieful sau electoral.

Sondajele, atat cele date publicitatii, cat si cele pastrate pentru uzul intern al partidelor, arata ca romanii sunt ingrijorati de efectele crizei economice si nu mai gusta scandalurile provocate de un presedinte aflat in goana permanenta si exclusiva dupa rating. Un semn al disperarii sale este curtea asidua pe care o face acum electoratului liberal, incercand sa reinvie mitul Aliantei D.A. Este, de fapt, inca un mar otravit, iar cetatenii s-au lecuit, sper, de naivitate in acesti cinci ani.

In actualele conditii, nici alegerile anticipate nu pot fi o solutie, pentru ca s-ar ajunge la aceeasi configuratie politica. Toate zbaterile PD-L si ale lui Traian Basescu nu fac decat sa izoleze si mai mult aceasta minoritate galagioasa, incapabila sa se adapteze regulilor democratice si sa dialogheze cu vreo alta formatiune politica. Anticipatele nu ar insemna decat impingerea actualei crize politice pana la un punct profund daunator societatii romanesti prin consecintele sale si, implicit, insuportabil pentru populatie. Ca sa nu mai vorbim despre compromiterea acordului cu FMI.

Traian Basescu si PD-L au intrat singuri intr-o situatie imposibila, in care pierd atat daca dau inapoi, cat si daca se incapataneaza sa mearga pana la capat in lupta pentru putere. In a doua varianta, insa, vom avea de pierdut cu totii, pentru ca ne aflam intr-un context economic care nu permite irosirea timpului si a energiilor in infruntari nesfarsite pentru putere.

Solutia pentru transarea acestei situatii imposibile in care a fost tarata societatea romaneasca sta in puterea cetatenilor care vor vota in 22 noiembrie. Dupa cinci ani in care cetatenii au facut apel la responsabilitatea politicienilor, e momentul ca fiecare dintre noi, in cabina de vot, sa-si asume responsabilitatea ce-i revine.

Anunțuri

29 de gânduri despre “O situatie imposibila

 1. “Şarpelui (TB) când i se face de măciucă iese-n potecă”
  Păi, hai să-l luăm la măciucă, minut de minut, să nu mai apuce decât formalitatea eşecului, în chiar 22.11.2009 ; din pilea lui să-şi facă Udroaica curea pentru …ceasul morţii politice.

 2. si psd-ul trebuie sa isi asume perioada cat a fost la guvernare cu pdl cat si pseudo guvernarea cu pnl…si ei sunt responsabili pt actuala criza economica, nu doar basescu…

  corina, te astept la mine pe blog unde discutam despre electoratul traditional psd

 3. Da, dar noi nu suntem într-o democraţie normală. Şi nici n-o să desemneze un premier al cărui cabinet să „treacă” în parlament. Pentru că nu-şi doreşte un guvern „cu puteri” executive. Îi convine această situaţie.
  Dar, să fim optimişti.

 4. Elegia a XI-a (Ovidiu: Tristele, Cartea a treia )

  “De ce, neom sălbatic, atât de ticălos,
  Mă-nvinuieşti degeaba, să mă dobori mai jos?
  Hai, urcă altă treaptă a urii, să mai turbi,
  Şi starea mea, mai tare, mai tare să mi-o surpi…
  Nu te-ai născut ; o stâncă din pântec dur te-a rupt,
  Şi lapte, la o fiară sălbatică ai supt…
  Ştiam că n-ai în tine nimic, nimic uman,
  N-ai inimă sub coaste, ci doar un bolovan !”
  ………………………………………………………………………
  Decriptez în Elegia a XI-a din Tristele lui Ovidiu (scrisă, poate pe 22.XI. acum 2000 de ani în Tomisul exilului său ) aşa cum rezultă din fragmentul de mai sus, un personaj sinistru care prin reâncarnări succesive ni se înfăţişează ca Traian Băsescu zilelor noastre, în conflict cu glia de atunci, ca ş-acum cu România de azi.
  Hai, prin votul din 22.11.2009, să-l trimitem, măcar pentru veşnicie, în lumea umbrelor politice, care i se cuvine şi potriveşte.

 5. Felicitări, Corina!
  Da, e Dreptul nostru, acela de-a vota , şi, aşa cum corect ai subliniat, şi responsabiltatea fiecăruia din noi!
  Să renunţăm la renunţare şi să ne implicăm, SĂ IEŞIM LA VOT, şi, după ce vom fi reuşit să-ndepărtăm şacalii portocalii, să punem umărul! Doamne Ajută !
  stimă şi respect,
  Sibilla

 6. @

  TOATA LUMEA

  VA ROG PE TOTI: SA INCERCAM SA AJUTAM!

  Am primit pe mail un mesaj de la cineva din Radio. La randul sau, a primit mesajul si a verificat- este real.
  Putem sa ii ajutam pe cei peste 200 de copilasi, ingrijiti si crescuti cu drag de un preot, la Valea Plopului, macar transmitand acest mesaj mai departe.

  Acei copilasi nu mai au ce manca.
  NU SE CER BANI- doar alimente neperisabile (in rest, au din propria ograda, veti vedea in mesaj).

  Va rog, sa incercam sa ii ajutam!
  Daca nu altfel, macar transmitand mesajul, din om in om.
  Eu cred ca, intelegatori si cu iubire, vom reusi.

  Iata mesajul primit pe mail, datele situatiei si datele de contact.
  Va multumesc tuturor.
  Aya

  Am primit mesajul de mai jos, care nu m-a putut lasa indiferenta.

  Am auzit mai de mult de Valea Plopului, am ascultat cateva conferinte ale parintelui Nicolae Tanase si stiu ce a realizat acolo si, mai ales, cum. Intr-adevar, sunt acolo copii orfani pe care parintele i-a primit, i-a hranit si i-a invatat.

  Luiza Sterian

  CRISBI PROMOTIONAL SERVICES
  Tel. 327 67 80; Tel./ Fax: 327 18 93
  Mobile : 0722 49 88 75
  0745 04 94 70
  http://www.crisbi.ro
  http://www.crisbi.ro/

  Noi (un grup de colegi de la Radio) mergem la Valea Plopului o data la 2 luni,nici nu stiam ca situatia este (sau poate deveni) atat de grava….

  Cred ca ar trebui sa ne mobilizam altfel de data aceasta – sa apelam la cunostinte (care poate au cunostinte…. la restaurante sau super-marketuri, firme), aceste lanturi alimentare de multe ori ofera sponsorizari, si cei de la V Plopului fiind o fundatie pot semna de primire si cu stampila ca sponsorizarea sa fie OK pt ambele parti.
  Contact: http://www.valeaplopului.com/Contact.php

  Am intrebat ultima data la Valea Plopului ce lucruri le folosesc cel mai mult si au spus ca, gatind la comun, le trebuie cartofi, morcovi, ceapa, pasta de tomate (bulion), margarina, totul in cantitati mari. Si mezeluri sau gustari similare pentru micul dejun…. (Carne, oua, lapte au din productia proprie). In general, orice alimente neperisabile le sunt de folos.
  .
  Va rog nu atat sa contribuiti, cat mai ales, daca puteti, sa transmiteti mai departe solicitarea. Poate multi dintre prietenii nostri pot si vor sa ajute… Datele de contact de acolo sunt:
  http://www.valeaplopului.com/Contact.php

  Multumesc.
  R.L.

  DE RETINUT:
  La Valea Plopului sunt 230 de copii pastoriti de catre parintele Nicolae
  Tanase, care nu mai au ce manca. Va dati seama ce durere trebuie sa
  existe acolo, sa vezi ca dupa atatia ani in care parintele s-a zbatut sa le
  ofere un camin celor care aveau atata nevoie, se vede acum in sitiuatia in care
  nu mai are ce sa le ofere ca hrana micutilor!

  Poate unii dintre noi avem copii si stim ca mai presus de noi ca adulti intotdeauna vor fi ei, cei mici.

  Poate unii inca nu avem copii, dar este lesne de imaginat ce inseamna sa ai in fata ta un copil care iti spune ca ii este foame.

  Va rugam, ajutati daca puteti!

  Informatii si contact: http://www.valeaplopului.com/enContact.php

  MULTUMIM MULT, orice ajutor este bine-venit!

  Fie ca Domnul sa va rasplateasca efortul !

 7. Hahalerele au scăpat trenul

  Pleacă bugetarii : revizorii de vagoane, macanicii de locomotive, personalul de tren, revizorii de ace, etc.
  Trenul Economiei Naţionale, pe locomotivă cu Băsescu, şi Boc agent la urma trenului, încărcat cu 2009 t diferite , fu scăpat din incompetenţa celor doi, care nu au făcut banala „probă de continuitate”. Secţia de remorcare, după o porţiune de palier şi aliniament, continuă cu pante iuţi şi lungi. intercalate între curbe foarte aspre, cu serioase limitări de viteză.
  Frânele automate nefuncţionând datorită întreruperii alimentării cu aer comprimat între locomotivă şi garnitura de tren, odată intrat pe panta economiei, capătă viteză din ce în ce mai mare, astfel că deraierea este inevitabilă. Zadarnic dă Băsescu semnale de “tren scăpat”cu fluerul locomotivei, iar Boc târăşte coasa pe capetele trverselor, dezastrul e iminent, în tren aflându-se vagoane cu azotaţi, cisterne cu gaze lichefiate, câtava vagoane cu muniţii de front
  şi două vagoane cu tezaurul lui Isărescu în drum spre o bancă evreiască, etc.
  Sunt avertizate staţiile, cantoanele, localităţile limitrofe căii ferate, organele de stat şi toate partidele politice.
  Un acar şomer care prindea broaşte pentru export Italia, pe malul unei mlaştini, lângă calea ferată cu pricina, aude semnalele disperate-repetate şi vede urcând pe aceiaşi linie un tren de călători expres eurpean, în grafic. Nu pierde timpul, face acul pe linia de evitare pentru trenul scăpat, care plonjează spectaculos în mlaştina destul de adâncă, şi repede dă oprirea trenului ce urcă, aşa cum învăţase încă din prima oră de profesională.
  Reia pescuitul de broaşte, când apar doi înotători speriaţi ce-l întreabă : -Unde ne aflăm ? Răspunde :- Cândva aici era România ! Îşi ia broaştele depozitate în cutie frigorifică, se urcă, fără bilet, în trenul expres european aflat în probe de frână, cu gândul la Roma unde-şi va valorifica batracienii…contra unui vaccin al noii gripe !!!

 8. Viermele şi Preşedintele

  Darwin – minte ascuţită şi un fin observator –
  Desluşi-n lentoarea vieţii, mâna unui Creator,
  Care dintr-un pumn de glod şi o oală de iubire,
  A creiat pe el şi ea – saci de oase cu gândire.

  Din Cartea Sfântă desluşim, cu iz de elegie,
  Miracolul, şi – prea puţin – fina tehnologie
  Ce o numim pe drept cuvânt, mare secret Divin,
  Descoperită chiar de glod – de marele Darwin .

  Priveşte viermele suind pe scara evoluţiei
  Ajuns la rang de om de stat pe treapta persecuţiei
  A proclamat deviza sa : cu dinte pentru dinte,
  Semn c-a evoluat destul, la rang de Preşedinte.

  „Tehnologia” nu-l acceptă şi cade în retortă,
  Cu diagnosticul banal; o hibă la aortă.
  Şi iar reia ciclul ştiut cu huma şi iubirea,
  Până-i omologat ca om ; nu-i simplă nemurirea…

  Gândeşte-te mai înainte de a ajunge şef de stat,
  Că viermele e tot un vierme, şi în căcat şi în palat.

 9. „Informaţie” la zi

  Angela Merkel priveşte de pe Reichstag
  La micul preş.Băsescu, zicâdu-i Guten Tag.
  Îl vrea la ea, în land, pe bunul Klaus Johannis
  Să pună capăt, pe nemţeşte, oricărui compromis.

 10. Parerea mea este ca omu’ Basescu este primul care ii da un sutuletz in funduletz presedintelui Basescu. Numirea lui Negoita ca PM nu arata decit o caposenie prosteasca, ca si argumentatia pentru numire: ca a vrut sa raspunda cerintelor PSD_PNL_UDMR pentru un PM gospodar si ales cu 80%. Daca vroia sa raspunda cerintelor PSD_PNL_UDMR l-ar fi acceptat pe Johanis de prima data. Orice neinitiat vede ca Basescu se tine cu dintii de jiltul puterii. Pentru ca ceea ce il asteapta nu e o plimbare cu barca la Herastrau.

 11. Decriptare fatală

  Alianţa celor 70 % a obţinut pentru plebe (mai cunoscută sub numele de pulime) decriptarea individului Liviu Negoiţa, ca fiind (ţineţi-vă bine) „GOLANU’ VIEŢII”- incompatibil, şi din punct de vedere astral, cu funcţia de premier.

  PS1 Contra 1000euro/sec., cei cu aviz SRI pot obţine amănunte de la Decripteişenbirou.

 12. Pai situatia e generata de o constitutie proasta si interpretabila.
  Daca Basescu castiga alegerile prezidentiale ,teoretic avem urmatoare situatie care se poate repeta la infinit:
  Presedintele propune un prim ministru a carui guvern pica de 3 ori ==> dizolvarea parlamentului ,alegeri anticipate, propune din nou … pica din nou etc.
  Daca e sa fim sinceri,PSD a fost artizanul actualei constitutii si nu inteleg de ce nu au facut apel la curtea constitutionala in cazul in care presedintele a propus un prim ministru care nu reprezinta propunerea majoritatii.
  Sunt convins PSD stie ca asa cum e constitutia il avantajeaza pe presedintele Basescu si nu inteleg de ce nu vor sa recunoasca ca e o scapare a constitutiei care trebuie sa fie corectata.
  DE acolo porneste CRIZA ! (de la o constitutie superficiala)

 13. Sper să scăpăm de dobitoc încă din 22 noiembrie. Pentru turul II nici nu mi-aş prea face griji, oricum ajungând un om normal la Cotroceni…

  • Da,daca e reales –> o situatie care poate fi fara iesire ,in coditiile unei constitutii foarte interpretabila si deloc precisa.

 14. Divina Comedie (Dante Alighieri)
  ……………………………………………………….
  Şi iată în zări, pe-o luntre pântecoasă,
  venea spre noi un moş cărunt la pleată,
  strigând : Vai ţie tagmă păcătoasă !
  Tu n-ai s-ajungi la ceruri niciodată;
  pe cel’lalt ţărm am să te duc, să ştii,
  în pururi noapte, în foc şi ger deodată. »
  ……………………………………………………………
  Dante Alighieri v-a localizat cu precizie, pe tine Băsescule şi tagma.
  Gata ! Caron a sosit să te/vă ia pentru a fi corect judecaţi şi „cazaţi” în Infern, unde nu-i loc de
  minciună şi făţărnicie. Îmbarcarea pe 22.11.2009.
  Nu uita să-ţi iei şi dosarul de informator !

 15. Propunandu-l pe Liviu Negoita pentru functia de premier, in dispretul majoritatii parlamentare de 65%, presedintele Basescu sfideaza inca o data bunul simt si refuza orice sansa ca tara sa aiba un Guvern stabil. Acum cateva saptamani, aveam nevoie de un om care sa vorbeasca limbajul FMI. Acum avem nevoie de seful de campanie al PD-L din alegerile locale si, de doua saptamani incoace, unul din membrii de baza ai echipei de campanie a lui Traian Basescu pentru alegerile prezidentiale.
  Practic, presedintele Basescu demonstreaza fara nici o putinta de dubiu ca este incapabil sa treaca peste ambitiile personale si peste orgoliile de partid, nici macar atunci cand miza e interesul national. Un mandat inceput prin scandal, care a continuat cinci ani dintr-un scandal in altul, se incheie intr-un circ dincolo de orice limita a ratiunii si a legii.
  Iar incapatanarea sa de a sustine ca, de fapt, se razboieste cu Presedintele Iliescu in aceasta campanie tradeaza o lipsa totala de masura…
  Multumesc pentru comentarii. O duminica frumoasa tuturor!

 16. cu multa stima doamna Corinta Cretu,VA ROG DIN SUFLET SA IMI RASPUNDETI !!
  nu am crezut si nu cred in politica si politicieni!
  insa acum mai mult ca oricand datorita situatiei si repercursiunile pe care
  le traim noi oamenii simpli…..si le resimtim ,mi-am concentrat atentia
  spre „scena politica”…de acolo de unde ne poate veni izbavirea sau
  sfarsitul! si daca am spus ca nu cred in politica sau politicieni pana acum…
  acum cu ultimele puteri ale fiinteti mele trebuie sa ma rog in primul rand
  la Bunul Dumnezeu sa ne ajute darundu-ne un om cu suflet in care sa credem ca ne va conduce la un liman, ca ne va ajuta prin buna organizare a
  tarii sa putem avea o speranta la viata!! de fapt este vorba de o echupa ..de un partid…care impreuna sa formeze o familie pentru noi oamenii simpli , si care sa gandeasca mai presus de toate ,in frica de
  Dumnezeu, la binele tarii si populatiei ei!
  despre mine ce pot sa va spun decat o scurta POVESTE DE VIATA REALA!!!!!!!! am 3 copii minunati pe care-i iubesc cum nu exista dragoste pe acest pamant!!! am fost diagnosticat cu severe probleme cardiace inca din 2004-2005, insa asezand familia si copii pe primul plan am continuat sa muncesc neglijandu-ma! acum de cateva luni bune am cazut fizic….din pacate…..si am ajuns din omul care lupta petru copii sai sa cer
  sprijinul institutiilor abilitate pentru a ma ajuta sa trec peste acest moment dificil si critic, pana poate voi reusi sa fac acea interventie care
  mi-ar putea reda viata si puterea , pentru a nu depinde de altii….
  „depinde” e mult spus pentru ca mergand ierharhic ,pentru a gasi „acel sprijin numit social si a gasi aceaa solidaritate a comunitatii” drept raspuns am doar anchete si regrete ca primaria , dgaspc , cas , biserica
  etc etc etc nu au fonduri de a ajuta o familie ,intr-o locuinta de stat, care incalzindu-se electric cu un calorifer l-i sa taiat energia electrica si stau in frig cu 3 copilasi !! ce sa fac doamna Corina Cretu????? unde sa ma mai duc ??? cat am fost un om care a putut munci am avut ce manca, acum ce sa fac??? unde sa mai apelez ??? cine ne poate salva ???? cat am fost om normal am platit inainte toate darile si apoi ce ramanea imparteam de mancare si ce mai trebuie la copii… acum avem doar un somaj amarat si alocatiile copiilor care toate la un loc insumeaza cat factura la lunara la lumina…..care daca am plati-o ar insemna sa ne condamnam la moarte prin inanitie….. am fost trimis la o internevtie la o clinica din strainatate, si ca sa pot face formularul E112 de la CAS ,formular prin care CAS achita plata interventiei intre 2 tari,imi trebuiesc
  bani sa vin la judet sa fac 1-2 internari pentru evaluari si finalizarea dosarului, apoi faxuri telefoane, depunerea dosarului , apoi comisia
  si pentru toate acestea imi trebuiesc bani nu foarte multi dar suficienti pentru mine care nu-i am!! ASTA AR FI SINGURA SPERANTA SA POT
  REDEVENI OM SA NU DEPIND DE NIMENI !!!!! sa fac interventia si sa pot munci eu pentru copii mei !!!!! CAS crede ca dosarul meu (odata facut)
  ar putea fi aprobat 90% pentru ca suma nu este foarte mare pana
  in 20.000 e si apoi pot merge la acea clinica!!! DAR…DAR….cum sa il pot face si cum sa imi platesc lumina sa am caldura la copii, si sa achit
  rata la banca care acum a venit cu penalitati si executare silita sa-mi ia
  inapoi(ce ironie) exact ce am cumparat, un dulap un pat un frigidet
  si aragaz…..ce sa mai spun?? cui sa mai spun?? v-am trimis pe mailuol personal toate aceste documente de identitate , medicale , si toate
  RASPUNSURILE OFICIALE DE LA INSTITUTIILE CARE SUNT DE ACORD CA TREBUIE DISPUS UN AJUTOR FINANCIAR DE URGENTA SCRIE IN TOATE ANCHETELE, DE MACAR 1.500 DE LEI CARE NE-AR SALVA PE MOMENT CU CALDURA CU EXECUTAREA SI AS PUTEA FACE SI EU ACEL DOSAR….PENTRU INTERVENTIE ,INSA TOATE INSTITUTIILE NE PASEAZA DE LA UNA LA ALTA PENTRU CA NU AU FONDURI SI SPONSORI, ETC!
  BA NE-AU DAT SI LISTE CU FUNDATII SI PERSOANE PUBLICE CARE SPRE TOT RASUL-PLANSSUL RETRIMIT ACELE PETITII TOT CATRE EI !!
  CATRE CEI DIN ZONA DE CARE APARTINEM….
  numai Bunul Dumnezeu ne poate salva si poate gasi poate in al 13-lea ceas acel suflet care sa ne inteleaga si sa ne sprijine intinzandu-ne o mana de ajutor!!!
  si la final PLINI DE DEZNADEJDE SI PLINI DE GRIJA A 3 COPILASI,
  FAMILIA NOASTRA VA INTREABA DOAMNA CORINA CRETU……DACA
  ATI FI IN SITUATIA NOASTRA …CE ATI FACE UNDE V-ATI ADRESA,
  CUM V-ATI SALVA PROPRIA VIATA SI COPII ?????????
  CE SA LE RASPUNDEM CAND NE SPUN..MAMI TATI NE ESTE FRIG DE CE NU AVEM LUMINA ???? MAMI TATI…NE E FOAME…VREAU SI EU AIA….
  TATI , MAMI , IMI TREBUIE LA SCOALA 20 DE RON PENTRU CULEGERE,
  CUM SA NU O CUMPAR MAMI, TATI?? TOCMAI EU CARE SUNT PRINTRE CEI MAI BUNI COPII DIN SCOALA???? CUM SA NE ASCUMDEM OCHII SI SUFLETELE INLACRIMATE DE EI SI CUM SA-I FACEM SA INTELEAGA
  CA „TRAVERSAM UN MOMENT DE CRIZA FAMILIALA”? CUM SA LE PROTEJAM COPILARIA VISELE SI SPERANTELE SI SA PASTRAM UN MEDIU ARMONIOS IN FAMILIE ASA CUM I-AM INVATAT SA CREASCA????
  N-I SE RUP SUFLETELE DE DURERE…DURERE PE CARE INSA NUMAI NOI O INTELEGEM…..CEILALTI CARE AR TREBUI SA FIE SOLIDARI CU NOI…NU O POT INTELEGE….DE FAPT NU POTI INTELEGE, CRED, CEVA
  PANA NU TRAIESTI ACEL „CEVA”!INSA NU DORIM LA NIMENI ACEST „CEVA” SA IL POATA TRAI !!!
  VA RUGAM SA NE RASPUNDETI, IN RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA
  POATE VOM GASI UN SFAT CARE SA NE POATA AJUTA…..
  NOI AM AJUNS LA CAPATUL PUTERILOR….IAR EU STAU SI ASTEPT ACEA
  INTERVENTIE….FARA ACELE MEDICAMENTE ZILNICE OBLIGATORII, PE
  CARE TREBUIE SA LE IAU PENTRU A PUTEA SPERA PE MAI DEPARTE….
  NU VA POT AXPLICA CE E IN SUFLETUL MEU…..ABIA AM SCRIS ACESTE RANDURI…DAR DUREREA IMENSA FARA SPERANTA NU O POT DESCRIE……VA MULTUMESC!
  ne puteti scrie la adresa florin_valeru@yahoo.com
  multa sanatate si sa dea Dumnezeu bine in tara asta pentru ca sunt mii de familii in aceleasi situatii! noi ne rugam pentru toti!!!

 17. Ca simplu cetatean, eu nu inteleg un lucru:
  -De ce partidele politice anti-Basescu nu au venit cu un singur candidat la presedintie?
  -De ce nu au avut intelepciunea necesara pentru a face fata momentului si a ramane in istorie ca salvatori ai natiunii?
  Era singura solutie pentru a-l invinge pe Basescu.
  Insa asa cum este acum situatia (fiecare partid cu candidatul lui), Basescu va invinge pentru simplul fapt ca va intra in turul 2 si va da batalia cu Geoana si pentru simplul motiv ca liberalii nu-l vor vota pe Geoana.
  Retineti, va rog, Basescu va iesi presedinte cu voturile liberalilor!
  Trista soarta pentru natia romana! O sa ne plangem pe umeri inca 5 ani, o sa fim in stare de razboi permanent, o sa ne sfasiem unii pe altii, in loc sa fi avut acum o larga coalitie cu un singur candidat la presedintie, care ar fi putut astfel sa-si impuna si premierul.
  Da-le, Doamne, politicienilor, mintea Romanului, a de pe urma!

 18. RECOMAND UN VIITOR BEST SELLER MONDIAL:

  ” BASESCU: RUSINEA ROMANIEI ”

  ROBERT HORVATH ZIARIST USA ANUNTA OPINIA PUBLICA ROMANEASCA – APARITIA UNEI CARTI EXPLOZIVE CU TITLUL :

  Basescu: The Shame of Romania
  http://americansagainstcorruption.org/
  Romania’s “worst ever” scandal revealed in new book
  CARTEA ESTE PUBLICATA DE UNA DIN CELE MAI PROEMINENTE ORGANIZATII AMERICANE CARE LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI MONDIALE. AMERICAN COMMITEE AGAINST CORRUPTION-
  Basescu: The Shame of Romania
  Basescu: The Shame of Romania is the title of a new book that charts the course of the Romanian merchant and oceanic fishing fleets as they sailed across a sea of corruption, disappearing into their own Bermuda Triangle.  It has been called “The greatest corruption case in the history of Romania.”
  This thoroughly researched and documented report covers the information waterfront, from extensive media reports to parliamentary investigation to court proceedings.  It’s a tale of nearly 40 years of corruption, deceit, political and economic nepotism and old fashioned fraud.
  In his rise from ordinary seaman to ship’s captain in the Communist system, with a possible detour through the feared Securitate, to mayor of Bucharest, transport minister and ultimately national president, “Traian Basescu has displayed an almost contemptuous disregard for the rule of law and an ongoing propensity for abuse of power,” says Jonathan Harper, author of the expose.
  HARPER IS THE PEN NAME OF A LONGTIME OBSERVER OF THE ROMANIAN SCENE WHOSE IDENTITY HAD TO BE CONSEALED TO PROTECT HIS SOURCES AND HIS OWN SECURUTY.
  His book is packed with revelations and questions about the record and performance of the deck hand who became president.
  The book asks some critical the questions:
  Who was responsible for Romania losing its merchant marine and fishing fleets and winding up with a pile of foreign debts instead?   Where are the ships today? How did some of the best wind up in the hands of some leading Romanian politicians.  Who profited?  How much was Traian Basescu paid as a director of the Norwegian venture?  What about reports of Basescu’s ties to the dreaded Securitate? What role did the President’s brother, Mircea Basescu, play in the disappearance of five shiploads of explosives and ammunition bound from Thailand to Romania that may have wound up going to the Angolan rebel group UNITA and other militants?  Was there a link between some involved in that case and the terrorist groups Hamas and Hizbullah?
  The answers can be found among findings like these:
  •  “The Fleet File” is the name given to the greatest post-Communist scandal in Romania, and Traian Basescu was at the epicenter. The then-minister of transport was the highest ranking of 80 people charged by prosecutors with malfeasance in the ship deal; charges were initially dropped for lack of evidence, but later reopened in 2004 with additional evidence from a multi-party Parliamentary investigating commission that  “the President had broken nearly every constitutional provision possible,” and “charged him with no less than 19 serious violations of the fundamental law.”   The case has been suspended because of Presidential immunity until Basescu leaves office.
  •  Petromin, the government-owned company with the 80 highest tonnage ships and under his jurisdiction, was soon driven aground by poor management.  A number of ships, worth tens of millions of dollars, were heavily mortgaged and wound up being sold off for a dollar each, and others were seized in foreign ports to meet unpaid debts. Petromin was left with no ships and $20 million in debt to an Oslo bank.
  • The collapse of the company and the disappearance of the ships occurred on the watch of Traian Basescu, who was not only Minister of Transport but also served as acting director of a joint venture between Petromin and its Norwegian partner, raising questions of conflict of interest. The General Division of State Financial Control estimated the cost of Petromin’s mismanagement in the 1991-1999 period at more than $150 million.
  •  Cotidianul, the Romanian daily newspaper, called the Fleet File “The greatest corruption case in the history of Romania.”   It “burst like a soap bubble,” thanks to an electronics engineer and an accountant digging through the 192 volumes and nearly 50,000 pages of the Fleet File; they were able to show that the sale of the 15 commercial ships belonging to Petromin cost the state more than $300 million, although some creative accounting by Petromin listed them as virtually worthless by discounting them for mortgages and depreciation, according to Cotidianul.
  • Throughout his career, questions have been raised about Basescu’s links to the Securitate, the security services of the communist dictator Nicolae Ceausescu, and what role that may have played in his meteoric rise from lowly seaman to one of its youngest ship’s captains ever to political leader. Those links are understandable mysterious. Several sources quoted in the book suggest the speed of his rise and the nature of his assignments reflect the kind of pull that the intelligence service could assert for one of its favored.  According to the “Allexperts.com” website, Basescu “was repeatedly accused of involvement in the Communist regime’s infamous Securtate, although no concrete evidence ever surfaced.”
  •  There’s a suspicious twist to the case of Ovidiu Ohanesian, a Romanian-Armenian journalist with the daily newspaper Romania Liberia, was held hostage in Iraq for nearly two months in 2008. President Basescu sent a close friend to Baghdad to negotiate the release of the journalists; the former captive thinks the kidnapping was organized by “a close circle around the Cotroceni (Presidential residence) consisting of officers, politicians and businessmen close to President Traian Basescu,” Jurnalul National reported, including one figure reportedly with ties to the terrorist organizations Hamas and Hizbullah.
  Is Traian Basescu a throwback to the corrupt and autocratic old Romania?
  Over the years there have been charges that the Basescu family and friends have financially profited from various enterprises, public and private, going back to the days when the current president was a ship’s master, the mayor of Bucharest, the Minister of Transport and eventually president.  Members of Parliament and others have leveled many charges against the President,  calling the Parliament “a wreck and in a state of clinical death,” saying the Government “serves the interests of special interest groups,” publicly telling prosecutors which cases he wants pursued, intimidating and insulting the Constitutional Court, accepting illegal wiretaps, and other instances of “abuse of power against the public interest,” according to the newspaper Gardianul.
  These are the questions and findings of Basescu: The Shame of Romania.  Copies are available by contacting: admin@americansagainstcorruption.org
  American Committee Against Corruption
5505 Connecticut Ave. NW #2200
Washington, D.C. 20015
  ROBERT HORVATH -DEVA ZIARIST USA http://www.devagallery.com 7 noiembrie 2009 New York

 19. Întrebarea pe care mi-o auto-adresez de fiecare dată este dacă românii chiar nu mai posedă un om care să fie premier de profesie, un om care să aibă o viziune de tip macro asupra societăţii şi României în ansamblul ei? Anual ies de pe băncile facultăţilor zeci de oameni specialişti în macro-economie, în fiecare an se dau doctorate cu soluţii de rezolvare pentru problemele macroeconomice. România trece prin criză şi partidele politice duc bătălii de imagine lovindu-se reciproc cu primarii României şi funcţionari din eşalonul doi şi trei. Chiar este aşa o criză de premieri şi de miniştri? Chiar nu mai există oameni prin partide dacă trei guverne consecutive folosesc mereu aceleaşi figuri de tipul Pogea, Videanu, Berceanu? Nu am nimic cu domniile lor, dar chiar nu mai sunt şi alţii?

  Dacă este o asemenea criză de cadre de partid încât nu se mai găseşte picior de specialist, mă întreb de ce nu-şi trimit partidele membrii de partid la şcoală, pe banii partidului. În campania electorală se cheltuiesc sute de milioane de euro pentru lucruri care şi aşa nu sunt luate în seamă, nu produc efecte şi nu conving mai mult de 1% din popor… maxim. Nu se găsesc prin partid 10 mii sau 20 de mii de euro pe care partidul să-i investească în educarea cadrelor de partid, să-i ţină în facultate, la doctorate, să-i trimită şi în străinătate, dacă este nevoie…

  Mă gândesc cu frică… Dacă la cel mai înalt nivel nu se găsesc oameni, în locuri aşa de vizibile, prin organigrama ministerelor cred că e jale, mai ales că politizarea se adânceşte an de an. Cum putem să ieşim din criză şi să respirăm uşuraţi dacă suntem conduşi de amatori care pun mâna pe câte un post în urma unei conjuncturi favorabile?

 20. Atac armat

  E noapte la Cotroceni. Cucuveaua cântă la unu. Băsescu, prevăzător, îşi scrie cuvântul de adio. Intră un ins mascat cu o batistă pe nas şi gură, aţintind spre preşedinte un pistol-jucărie :
  Băsescu: – Ce e bă, ai porcină? Mergi la Videanu .
  Insul :- Ciocu’ mic ! Dă-mi repede pensia pe niembrie şi decembrie că te bag în…post meridian, maimuţoiule!
  Băsescu: – Bă ce ţară ! Nu mă merită, zice în timp ce-i întinde intrusului o hârtie de 200 euro .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s