Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor

Ieri, in sedinta plenara de la Strasbourg, am luat cuvantul pe tema Zilei Internationale pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor. Dezbaterea a intregit seria actiunilor dedicate in Parlamentul European acestei zile, alaturi de reuniunea de luni din Comisia pentru Dezvoltare si de conferinta de presa pe care am sustinut-o marti impreuna cu comisarul european Karel de Gucht.

Asa cum spuneam si in conferinta de presa, este o săptămână dedicată luptei împotriva violenţei la adresa femeilor, iar această bătălie trebuie să o ducem nu numai în ţări sărace sau în curs de dezvoltare ci şi în ţările dezvoltate. Tinta noastră în acest moment este să creştem gradul de conştientizare a fenomenului violenţei asupra femeilor şi să determinam Uniunea Europeană să acţioneze mai eficient pentru apararea demnităţii femeilor în general si pentru combaterea violenţei împotriva acestora în special. O femeie din trei suferă, in lume, de violenţe de natură sexuală cel puţin o dată de-a lungul vieţii. In aceasta campanie, ONG-urile – în special cele din plan local – sunt foarte importante, fiind primele care sesizează cazurile de violenţă împotriva femeilor şi protestează împotriva acestui fenomen. De asemenea, prin propunerile făcute, ne ajută la îmbunătăţirea cadrului normativ. De aceea, cred ca e nevoie de o sustinere mai mare acordata organizatiilor non-guvernamentale .

In Romania, Fondul ONU pentru Populatie a demarat campania „Femei in umbra. Umbre”, menita sa combata abuzurile impotriva femeilor. Sustin aceasta campanie si sper ca ea se va bucura si de suportul vostru.

9 gânduri despre “Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor

  1. Dear God,
    So far this year you have taken away my favorite dancer Michael Jackson, my favorite actor Patrick Swayze, my favorite singer Stephen Gately and my favorite actress Farah Fawcett.
    Just so you know, my favorite politician is Traian Basescu.

  2. Felicitări pentru alocuţiune.
    Parcă ne mai ridici şi nouă moralul. Iată că România nu e numai ţara mogulilor destabilizatori ci şi a unui optimism de neînfrânt. Azi e fost centenarul Eugene Ionesco. Căruia UNESCO i-a atribuit acest an, 2009. Sper să reuşim să ieşim la suprafaţă, la aer civilizat, să respirăm şi noi normalitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s