O veste buna si alta rea pentru Romania

Incep cu vestea proasta. In timp ce lumea intreaga marca Ziua pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor, condamnand brutalitatea careia-i cad victime toate categoriile vulnerabile, am avut socul de a ne vedea presedintele lovind un copil.

Reactia lui Traian Basescu la vederea acestor imagini il descalifica mai mult poate decat gestul in sine si va atarna peste fiecare vot ce i se mai poate acorda de acum incolo: „poate m-a injurat, poate a vorbit urat” – a fost primul raspuns al sefului statului.

E momentul ca fiecare roman sa se intrebe ce i se poate intampla daca-si supara presedintele.

Si acum vestea buna. Romanul Dacian Ciolos a fost nominalizat de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa fie titular pentru Agricultura si Dezvoltare Regionala in noul mandat al Executivului european. Este unul din cele mai importante portofolii, caruia i s-a alocat pentru anul viitor aproape o treime din bugetul comunitar. Viitorii comisari vor fi audiati in ianuarie si votati in Parlamentul European.

Este o victorie romaneasca, la care au contribuit si sprijinul ministrului de externe din momentul desemnarii candidatului Romaniei, Cristian Diaconescu, si suportul anuntat de Mircea Geoana si de Socialistii Europeni. Atitudinea Stangii romanesti si europene si locul 7 ocupat ca dimensiuni de Romania in UE, inclusiv ca numar de europarlamentari, au contat in negocierile care au avut loc.

Am vazut ca deja au aparut titluri de genul „UE ne-a dat pe mana 50 de miliarde de euro, la propunerea lui Basescu”, care simplifica si incearca sa manipuleze o stire favorabila tarii, pentru care Traian Basescu a avut meritul ca s-a intamplat sa fie seful statului in acel moment, alegerea sa avand mai putina importanta. Nu e meritul lui Traian Basescu ca Romania are suprafata si populatia pe care le are, nici ca e reprezentata de 33 de europarlamentari, care au un cuvant de spus in familiile lor politice, nici ca lista viitoarei Comisii Europene este rodul unui compromis la care au ajuns Popularii, Liberalii si Socialistii, care vor fi reprezentati in Executivul comunitar. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca UE nu „ne-a dat pe mana” absolut nici un cent, ci a incredintat reprezentantului Romaniei o responsabilitate importanta in viitoarea ecuatie bugetara europeana.

Sustinatorii lui Traian Basescu ar trebui sa invete de aici lectia negocierii, echilibrului, dialogului si consensului. Nimeni nu si-a pus vreo clipa problema ca Popularii, partidul cu cele mai multe mandate in Parlamentul European, sa formeze singuri Comisia Europeana, din moment ce nu detin majoritatea. Uniunea Europeana functioneaza, in primul rand politic, dupa niste reguli pe care ar fi bine sa le adoptam si noi.

24 de gânduri despre “O veste buna si alta rea pentru Romania

 1. Corina Cretu, copilul este amenintat si disperat! Va rog interveniti cumva international pentru protectia lui! Ca mama ma pun in situatia lor. Nici un copil nu merita sa fie linsat mediatic pentru campanii electorale. Va rog iesiti public in apararea acestui copil!

 2. Doamna Ramona, si eu ma pun in situatia mamei copilului lovit de Presedintele Basescu in 2004, si as vrea sa va spun ca aveti dreptate. Acest copil trebuie protejat. Ar trebui insa facute publice amentarile pe care le primesc familia si copilul, altfel nimeni nu poate demonstra nimic. Va doresc numai bine si toate cele bune.

 3. Ma gandesc la bietul copil…asa cum a spus si domnul ANtonescu „este rusinos”! Totusi e un copil, lucurul asta il va afecta psihic foarte mult.Si in toata povestea asta pe toata lumea intereseaza orice altceva dar de copil nu.Protectia Copilului nu s-a alarmat?

 4. “poate m-a injurat, poate a vorbit urat” Daca astfel este pedepsit un copil de 10 ani (care pana la urma ce stie despre politica?), atunci nu vreau sa ma gandesc ce va face dl Basescu cu mai mult de jumatate din tara injurandu-l.Ce va face? O sa dea ordin ca Ceausescu sa traga in noi? Pana la alianta NU (NU BASESCU) nu am vazut sau auzit o singura persoana care sa il jigneasca sau sa il injure pe dl ANtonescu! Un presedinte trebuie sa fie un model de conduita,chiar daca e doar un om!

 5. Avem şi noi o veste bună, internă. Numirea lui Vasile Blaga la MAI este lovită de nulitate. Şi toate ordinele acestui ministru, pe cale de consecinţă. Suntem în patria vidului juridic.
  Ne bucurăm pentru nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru portofoliul Agricultură şi Dezvoltare regională. Văd că Băsescu şi l-a lipit pe tricoul de candidat, ceea ce nu e corect. Dar ce mai e corect? …
  Weekend liniştit şi pace.

 6. Sunt de acord cu tot ce ai scris despre dl. Dacian Ciolos. Ar mai trebui adugat un lucru. Intr-un moment in care agricultura se confrunta cu dificultati serioase iar CE observa cu atentie evolutia Romaniei, intr-o perioada in care Basescu decima guvernul liberal, incercand sa-si plaseze oamenii in guvern, Tariceanu l-a facut vizibil pe dl. Ciolos, avand intelepciunea de a nu face o nominalizare politica. Cred ca fara acest pas in cariera sa dl. Ciolos, cunoscut ca un bun specialist, n-ar fi putut valorifica aceasta oportunitate.

 7. dna cretu, nu stiu daca e adevarat sau facatura, nici nu ma intereseaza (Basescu nu e bun de presedinte din cu totul alte motive), dar e dureros sa vezi cum lupta politica se transforma de fapt intr-o lupta cu argumente mizerabile, ca dezbaterea problemelor reale ale tarii este complet eliminata de showul mediatic. romania are nevoie de lideri, de oameni care sa conduca dupa un program clar definit cu obiective pe termen scurt mediu si lung. ce avem noi e un circ mediatic.mass media se ocupa de mizerii, nu de probemele tarii.oamenii politici se concentreaza pe lupta de imagine, decat pe problemele societatii.e si mai simplu, nu?
  am un imens sentiment de scarba, doamna cretu,cand privesc aceasta campanie.regret sa va spun, domnul geoana nu m-a convins deloc.vox latrans, minciuni populiste,o multime de aberatii,o impresie de ansamblu de maimutzoi politic.
  e trist ca romania trebuie sa aleaga intre acesti 2 candidati.niciodata in 20 ani de la caderea declarata a comunismului nu am avut astfel de penibili in finala prezidentiala.ca roman, ma simt umilit.si ma intreb cu amaraciune daca nu cumva totusi intre timp am pierdut contactul cu realitatea si de fapt acesti oameni reprezinta cu adevarat, macar statistic vorbind, poporul roman actual, imbecilizat cu totul de subcultura mediatica ce i se serveste de ani de zile. nu zic lovit de criza, ca lipsit de greutati, poate mult mai mari, a fost mereu.

 8. Molima Dârdală
  (simptome, tratament}

  Debut spontan, cu foarte mare greaţă,
  De cum îl receptezi în plină dimineaţă.
  Stai bine cu prostata; ai vrea să urinezi
  Pe tot ce face el, ce spune; să mă crezi.

  Nu sesizezi temperatura foarte mare,
  De l-ai vedea ciupit de viermi la soare.
  Vezi negru-n faţă şi eşti foarte trist
  Că eşti condus d-un cripto- comunist.

  N-ai chef, şi poftă de mâncare nici atât,
  Gândind cât e de mizerabil; îţi stă în gât.
  Vomiţi tot ce-ai halit, de câte ori apare,
  Lansând cu iz electoral, vreo preocupare.

  Loveşte fără milă în faţă…un COPIL !!!
  Cumplită spurcăciune, adesea e senil.
  Mai nou, se erijează în mare candidat;
  Respins de toată plebea, ca ultimul căcat

  ––––––––––––––––-.
  Există doar un singur leac pentru spurcatul
  Băsescu şi cu toţi ai tăi duceţi-vă la necuratul !

 9. Catren perfid

  Comentatorilor pro Cotroceni sunteţi din rasa cea mai „fină”;
  voi contestaţi – găsind vr’un argument – şi găinaţul de găină,
  uitând sau ocolind, pe drept ori pe nedrept, că oul fermecat,
  nu de puţine ori, apare-n cuib cu urme evidente de ––

  PS Alma, Blaga, Ridzi, Udrea, Stolo, Mona, şi voi sunteţi loviţi de nulitate. De propria voastră nulitate !!!

 10. Cu Băsecu nu mai trebuie să se discute.

  Mircea Gioană nu îşi poate permite să poarte discuţii cu un personaj decăzut din drepturi, cum este Băsescu după dezvăluirea faptei abominabile constând în lovirea de către acesta, în văzul tuturaor, al unui copil, care de teama neprevăzutului a ales Italia ca refugiu (cineva ştia ce ştia !?).
  Parlamentul poate cere îndepărtarea din funţia de Preşedinte a lui Băsescu. Cu ghilimelele de rigoare, acesta este un gest specific şi pedofililor…
  Avocatul poporului trebuie să acţioneze imediat, înainte s-o facă poporul.
  Stolo, Alma, Blaga , cu atitudinea lor perversă, sunt decedaţi ca oameni politici…
  Preşedintele României – Mircea Gioană nu trebuie să lase nerezolvate aceste probleme după 6.12.2009.

 11. Basescule, Jos Labele de pe Bogdan si Mama Sa !

  Prins cu tot neamul pisicesc in sac (nu doar cu o mata amarata) si filmat in timp ca aplica convingator politic un pumn electoral in plina figura unui copil, chiombu’ a schimbat brusc de drum .

  Pentru a escamota, eventual a stinge, scandalul imens generat de gestul sau incalificabil si-a adus aminte ca temerile, frustrarile, grijile si neimplinirile romanilor nu constau musai in numarul camerelor parlamentului Romaniei sau in cantitatea de chiriasi gazduiti, ci in preocuparea majora si aproape obsesiva a acestora fata de traiul de o zi pe alta, la care am ajuns dupa cinci ani de mandat basescian.

  Si asta dupa ce tema centrala a campaniei sale electorale a constat in stigmatizarea unor dusmani personali pe care i-a inzestrat cu puteri supranaturale si apoi i-a varat pe un scenariu “sifi” de sorginte securisto-comunista intr-o imensa teorie a conspiratiei menita sa subjuge definitiv si irevocabil usoara bruma de libertate de care se mai bucura boboru’.

  In timp ce Mircea Geoana, in tot timpul campaniei, a vorbit alegatorilor despre programe economice si sociale cu aplicare pragmatica in efortul de a scoate tara din haosul in care ne-a adus dementul chiomb, acesta, inarmat ad-hoc cu fel si fel de armament medieval, sabii, ghioage, sulite etc. daruit de sustinatorii sai trepanati, adepti ai exilarii adversarilor politici ai uratului, pe diferite maluri ale batranului Danubiu, a gasit de cuvinta sa fluture martial deasupra capului panoplia susamintita si sa ameninte adversarii imaginari fie cu luarea capului, fie, in cel mai fericit caz, cu deportarea, aducandu-le tot timpul aminte ca “de ce le este frica, nu vor scapa!”.

  Campania dusa de Mircea Geoana, dublata de intelepciunea politica a liberalilor si a celorlalte forte politice responsabile din tara si-a gasit materializarea in proiectul Iohannis, menit sa aduca normalitatea si unitatea intr-o tara devastata de politica de ura si dezbinare nationala dusa de un derbedeu tiranocrat si mai nou molestator de minori.

  Aerele martiale emise de chiomb au imbacsit o atmosfera deja profund viciata si au lasat in urma lor un iz puturos-sulfuros specific tuturor emanatiilor gazoase lansate pana acum de Cacacila Voda.

  Asa ca “animalul politic” s-a decis sa schimbe placa si dupa ce initial ne-a anuntat ca asteapta un e-mail de la americani sau frantuzi prin care sa i se notifice terminarea crizei, deoarece el nu stie ce masuri ar putea fi luate, acum se da la Geoana cu insinuante muscaturi de cur, pe motiv ca acesta ar fugi de confruntari direct-televizate pe teme economice cu el.

  De tot rasu’-plansu’ ! Nemaipunand la socoteala ca poate, in felul acesta, toata suflarea romaneasca ar uita de incidentul reprobabil pe care l-a vazut deja o lume intreaga.

  Eu, in locul lui Mircea Geoana, de aceasta data chiar ca as evita in scarba orice alaturare, fie si intr-un platou de televiziune, cu aceasta scarnavie, capabila sa loveasca un minor si apoi sa minta cu nerusinare, dupa ce cu trei ore mai inainte cauta disperat “justificari” live pentru pumnul dat unui copil.

  Ceea ce este cu adevarat tragic in aceasta afacere, nu este pumnul dat atunci, ci efectele acestuia dupa cinci ani de zile, efecte aplicate unei femei simple, mama a unui copil care a avut nesansa sa-i stea in cale bestiei.

  Atat mama cat si copilul au fost supusi unor presiuni si amenintari de neimaginat, caracteristice Inchizitiei, Gestapoului sau Securitatii numai pentru a nu spune adevarul si a-i salva curul cacat acestui avorton caruia “desi nu i-a placut, mai vrea o data!”.

  Au ajuns saracii oameni sa se roage cu lacrimi in ochi si cu groaza in suflet sa nu mai fie solicitati sa spuna adevarul si sa retracteze ceea ce au declarat deja, de frica chiombului si a haitei sale de sacali portocalii.

  Inadmisibil in Romania europeana a sfarsitului de an 2009!

  Aceasta situatie trebuie sa inceteze pe 6 decembrie, iar acest psihopat sa se duca dracului si sa ne lase in pace!

 12. In tumultul discutiilor despre filmul agresarii in 2004 a unui copil de catre presedintele Basescu, m-au surprins doua reprosuri adresate de jurnalistii aserviti acestuia. Primul repros ii vizeaza pe consilierii candidatului PD-L: de ce nu au anticipat momentul si nu l-au pregatit pe Traian Basescu, mai ales ca fusesera preveniti prin declaratia lui Dinu Patriciu, facuta cu o seara inainte? Tehnic vorbind, in termeni de campanie electorala, critica e intemeiata. Facuta public, insa, ea tradeaza exasperarea sustinatorilor presedintelui in fata talentului inconfundabil al acestuia de a-si da singur cu stangul in dreptul. Fiind vorba de strategii de campanie, nu are sens sa privim latura morala a unui asemenea repros.

  A doua critica ne vizeaza pe noi, cei stupefiati de gestul prezidentiabilului Basescu in 2004 si de justificarea sa in 2009. Suntem acuzati ca nu-i cunoastem problemele de vedere sau ca nu intelegem ca e om si ca lovirea unui copil ar trebui sa faca parte din latura umana a fiecaruia dintre noi.

  Iata un exemplu de justificare, exprimata de unul din sustinatorii presedintelui Basescu:
  ”Îl cred pe preşedinte atunci cînd spune că nu a lovit şi nu a bătut vreodată un copil, în sensul că pentru el gestul făcut nu avea o premeditare malefică, ci probabil intenţia de a alunga, ca pe o muscă, un personaj deranjant de lîngă scenă. Fie el şi un copil. Mai cred, de asemenea, că dacă incidentul a avut loc realmente, el nu e decît un strat din multele care compun personalitatea, bunele şi relele lui Traian Băsescu”.
  Am citat integral acest text pentru ca explicatia pe care o incearca autorul mi se pare o culme a cinismului: pentru el gestul nu avea o premeditare malefica, doar intentia de a alunga ca pe o musca un personaj deranjant, fie el si un copil. A alunga un copil ca pe o musca – iata o imagine care spune multe…

  Intre timp, aflam ca indicele de incredere in economia romaneasca a scazut sub nivelul anului 1992. Cred ca, dincolo de confruntarea indarjita a acestor zile, ar trebui sa privim in perspectiva post-electorala, pentru ca ne asteapta o perioada foarte grea, in care va fi decisiva capacitatea castigatorului de duminica viitoare de a construi o majoritate guvernamentala si de a da tarii stabilitatea politica necesara masurilor pentru depasirea crizei cu costuri cat mai putin dureroase.

  Un sfarsit de saptamana linistit!

 13. Oricine ar prelua puterea va fi deosebit de dificil. Nu vor exista solutii magice, insa populismul trebuie scos din politica, pentru ca nu doar ca nu ajuta, dar e distructiv.

  Sper ca o alianta PSD_PNL_UDMR sa schimbe status-quo-ul: sa functioneze in interesul copiilor, care sa nu fie considerati „muste” pe programul de guvernare. Cred ca e imperios necesara o revedere a legislatiei privind protectia copilului, a familiei, a persoanelor cu handicap, adoptia interna si internationala.

  Un weekend placut si mult succes!

 14. The next president of Romania , a very familiar face in Washington.(Washington Times)

  FACE-OFF

  Mircea Geoana, ambassador to the United States during the 1990s, is currently locked in a tight political fight for the presidency in a Dec. 6 runoff election. The leader of Romania’s Social Democratic Party stands an even chance of unseating the current president, conservative Traian Basescu. Mr. Geoana won 31.16 percent of the vote in Sunday’s first round of voting, while Mr. Basescu got 32.43 percent.

  Mr. Geoana rose swiftly through the ranks of Romanian politics from his service as a fresh-faced young diplomat who arrived in Washington in 1996 at the age of 37. At the time, he was Romania’s youngest ambassador, representing a reborn country that had struggled to cast off a brutal communist dictatorship just over six years earlier.

  He served as ambassador until 2000, when he was appointed foreign minister. He continued to travel to Washington for top-level meetings or news conferences at the National Press Club, still retaining his high profile in the U.S. capital. By 2007, Mr. Geoana was a member of the Romanian Senate and chairman of its prestigious Foreign Relations Committee.

  Mr. Geoana came to Washington to replace Ambassador Mihai Botez, who died in July 1995 on a home visit to Romania. He arrived in Washington in January 1996 and immediately began campaigning to raise Romania’s profile from that of a backward nation under the communist dictator, Nicolae Ceausescu.

  By March, the ambassador was concluding a deal for a new nuclear power plant with U.S., Canadian, German and Italian investors.

  „It will be the first Western-styled nuclear reactor in Central-Eastern Europe,” he said at the time.

  Although he is now an outspoken socialist, Mr. Geoana was a strong advocate of free-market capitalism as ambassador. He boasted about a new Romania stock exchange, saying, „We are re-entering the capital market after 60 years.”

  By June, Mr. Geoana was helping plan a visit to Romania for Hillary Rodham Clinton, then first lady.

  „She is first lady of the first nation on the planet,” he told Embassy Row at the time.

  Throughout his years in Washington, Mr. Geoana kept lobbying for Romania’s inclusion in NATO in what would be a rollicking lottery of former communist nations competing for membership in the first expansion of the Western alliance since the fall of the Berlin Wall.. That goal would elude Romania until 2004.

  As foreign minister, Mr. Geoana continued to promote ties with the United States, endorsing the war againstIraq’s Saddam Hussein in 2003.

  Mr. Geoana turned against free markets, as he drifted toward socialism after becoming disenchanted with what he saw as a failure of capitalism to improve the lives of Romanians.

  Last year, he told the Associated Press in Bucharest that Romania needed a new revolution.

  „We are talking about a revolution into how the Romanian modern state should operate,” he said.

  Friday, November 27, 2009
  Embassy Row

  James Morrison

 15. Lăsaţi bestia pe seama hingherilor

  Are ochii tulburi. Îi curg Balele turbării, celui pe care plebea , de mult, l-a numit Dârdală, alias Băsescu.
  Nu dialogaţi cu acest câine lovit de rabie. Să vină hingherii istoriei, mai repede, că ni-i scârbă de el.
  Votaţi în 06.12.2009 Mircea Gioană Preşedintele României !

 16. Prof. dr. Florin Tudose, şeful secţiei de Psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucureşti: “Persoanele care asistă la miting nu au nici o reacţie. Nu se citeşte nimic pe feţele lor, îl privesc doar pe Traian Băsescu, care vorbeşte cu alegătoarea. Nici nu ar avea motive să reacţioneze: Băsescu nu l-a lovit pe copil. E o făcătură ordinară, menită să atingă emoţional electoratul. Dacă băiatul ar fi primit un pumn, şi-ar fi acoperit obrazul ca să atenueze durerea”.(Libertatea)
  Tot prof.dr.Florin Tudose, despre cei care „la cinci cuvinte, odata spun Basescu, aproape fara sa-si dea seama”:
  ” Vedeti ce ravagii face basescita la Antena 3, nici in saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atit de grave”. (Hotnews)

  …si, in incheiere, „MULTUMIRI” pt cat s-au opus si au facut ANTIcampanie Romaniei majoritatea europarlamentarilor PSD pentru postul de comisar la agricultura, la propunerea si stradania presedintelui tarii! (ex: Daciana Sarbu:”Dacian Ciolos nu are nicio sansa sa obtina postul de comisar la agricultura”, idem Severin and comp,n si n declaratii in media etc, cu preponderenta si permanent reliefate- cum altfel!- la Antenele aprox.exclusiv dedicate PSD). Deh…, oftica mare pt ca presedintele nu l-a desemnat pe Severin.
  Multa bafta in ce intreprindeti pentru Romania, dna Cretu!

 17. UN ARTIST JAPONEZ CATRE BASESCU : „NE CRAPA OBRAZUL DE RUSINE”
  Domnule Presedinte
  Inchei aceasta scrisoare fara sa va cer nimic. Nici macar deschiderea unei anchete prezidentiale la adresa dumneavoastra. Votul din turul doi va rezolva toate problemele mele. Totusi nu rezist tentatiei de a va da un sfat. Renuntati la canditatura inainte de alegeri. Veti da o proba de demnitate care va fi aplaudata deopotriva si de prieteni si de dusmani. Cineva spunea ca fiecare popor are conducatorii pe care ai merita.
  Romania si romanii care ai cunosc merita mai mult. !
  KIYOKO HORVATH TOKIO JAPAN 28 DECEMBER 2009.
  DESCHIDETI BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

  UN SCANDAL MONSTRU BASESCU IN JAPONIA.
  TOATE STATIILE DE TELEVIZIUNE SI PRESA CENTRALA AU PRELUAT SCRISOAREA ARTISTULUI JAPONEZ CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI.
MAI MULTE ASOCIATII PENTRU DREPTURILE OMULUI AU TRIMIS O SCRISOARE DE PROTEST AMASADEI ROMANIEI IN JAPONIA.
KIYOKO HORVATH AUTOAREA A APARUT PE NHK. REPORTAJUL A FOST PRELUAT DE NHK INTERNATIONAL SI TRANSMIS IN STATELE UNITE IN LIMBA ENGLEZA.
IN CURAND K.H. VA TINE O CONFERINTA DE PRESA.
CITITI SCRISOAREA CARE LA FACUT CELEBRU PE PRESEDINTELE, INCA IN FUNCTIE ROMAN
http://devanewyork.blogspot.com/

 18. PRESEDINTELE ROMANIEI
  TRAIAN BASESCU.
  Domnule Presedinte.
  Ma cheama Kiyoko Horvath. Sunt de profesie fotograf. Prin casatoria mea cu cineastul Robert Horvath am devenit nu numai cunoscatoare a culturii si lumii romanesti ,dar si rezident legal al Romaniei. Am casa si parte a familiei aici si consider aceasta tara dupa USA o alta patrie adoptiva. Sunt apropiata sufleteste de aceast loc. Am multi prieteni romani.
  Ma voi apropia de subiectul acestei scrisori vorbind de faptul ca am fost colega de facultate cu Robert, la Fashion Institut of Technologie unde am studiat impreuna fotografia si arta compiuterului. ( pentru Robert este a doua facultate dupa absolvirea la Bucuresti a sectiei de operatorie a facultatii de film IATC. La ora actuala avem o firma de film. si televiziune unde integram tehnologia digitala cu filmul. Cu alte cuvinte suntem adevatati profesonisti ai acestui domeniu si avem competenta profesionala, de a sti chiar dintr-o privire, daca o secventa video este trucata sau nu.
  Vorbind acum in numele meu personal va asigur ca sunt om serios. Este departe de mine de a pune subiectivitatile politice sau vreun avantaj financiar inaintea constintei profesionale. Cu alte cuvinte VA ASIGUR CA MATERIALUL NU ESTE TRUCAT SI CA ESTE INUTIL DE A INCERCA SA DOVEDITI CONTRARIUL.
  Srisoarea ar putea sa se sfarseasca aici daca nu a-si simti nevoia de a face cateva
  consideratii personale.
  Domnule Presedinte
  Sunt convins ca palma pe care ati aplica-o unui copil nevinovat si naiv este resimtita de multi, inclusiv de aliatii dumneavoastra. Ea este resimtita adanc de cetateni ai lumii care iubesc sau sunt apropiat Romaniei. Gestul dumneavoastra
  ne pune intr-o situatie fara iesire. Cu alte cuvinte NE CRAPA OBRAZUL DE RUSINE. Dupa transmiterea pe principalul post de televiziune NHK a secventelor
  cu pricina si a preluarii evenimentelor de presa telefonul suna neintrerupt. Stiu ca toata lumea cere explicatii. Din pacate eu nu pot explica un lucru inexplicabil. Nu pot face decat sa scot teefonul din priza si sa plang.
  Un alt lucru care ma intristeaza sunt atacurile la adresa sotulul meu Robert. Va asigur ca acesta este ultimul om care are nevoie de aparare pentru ca stie sa se apere singur, Si totus o fac. I se pune sub semnul intrebarii patriotismul si chiar mai mult. Pentru acei patrioti ocazionali am un raspuns pe masura.
  Nu prea demult DEVA ( numele de artist ) a avut o expozitia in jurul lumii , Intitulata ” DE LA DALI LA DEVA ” Ea a inceput la
  New York si sa sfarsit la Figueras orasul unde sa nascut Salvador Dali. Va asigur ca nu a exitat vreo expozitie unde la intrare sa nu arboreze steagul Romaniei. Deschideti http://www.devagallery.com/ si veti vedea o uriasa lucrare care stilizeaza Tricolorul. Deasupra a fost plasata portretul Regelui Mihai intodeauna inconjurat de flori proaspete. Indrasnesc cati artisti romani au facut acest fel de gest. Probabil niciunul.
  Domnule Presedinte
  In fiecare an inainte de mandatul dumneavoastra faceam o vizita in Romania unde petreceam in lung concediu. Ne revedeam familia si prietenii. Acum mi-e personal din cauza dumneavoastra viata mea la New York a devenit un adevarat cosmar.
  Studioul din New York a fost spart de doua ori. Cititi pe blog UN WATERGATE ROMANESC ” sa incercat arestarea lui Robert in centrul New York-lui. Indivizi stau cu schimbul in fata studioului si culmea de douazile a ……iceput urmarirea mea la Tokio . Sora mea a sunat spunand ca persoane dubioase se intereseaza de mine la Osaka.
  Domnule Presedinte
  Inchei aceasta scrisoare fara sa va cer nimic. Nici macar deschiderea unei anchete prezidentiale la adresa dumneavoastra. Votul din turul doi va rezolva toate problemele mele. Ma voi putea intoarce acasa si la familia mea dupa cinci ani fara ajutotul nimanui.
  Totusi nu rezist tentatiei de a va da un sfat. Renuntati la canditatura inainte de alegeri. Veti da o proba de demnitate care va fi aplaudata deopotriva si de prieteni si de dusmani. Cineva spunea ca fiecare popor are conducatorii pe care ai merita.
  Romania si romanii care ai cunosc merita mai mult. !
  KIYOKO HORVATH TOKIO JAPAN 28 DECEMBER 2009.
  http://devanewyork.blogspot.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s