Reconcilierea națională

Pe zi ce trece mă conving că adevărata miză a alegerilor din toamna acestui an este democraţia și că duminică are loc o înfruntare între două viziuni despre viitorul României şi al democraţiei româneşti.

O viziune este cea a lui Traian Băsescu. România sa este o Românie golită de diversitate, golită de substanţă. Lumea sa este o lume a fantasmelor, a duşmanilor de clasă, a tenebrelor trecutului. Povestea pe care ne-o tot spune din 2000 încoace este povestea „singur împotriva tuturor.” Care a funcţionat, din păcate, în 2004. Este o poveste mincinoasă. Nimeni, niciodată, în politică, nu este singur. Maşinăria care a stat în spatele său, în 2004, a mobilizat resurse importante, a beneficiat de sprijinul „mogulilor” de presă, pe care azi îi pune la stâlpul infamiei, de sprijinul necondiţionat al „societăţii civile”, al unor intelectuali publici de marcă. 

Fiecare dintre sprijinitorii săi au văzut altceva în Traian Băsescu. Numitorul comun al acestor viziuni era acela că Traian Băsescu este un instrument pentru promovarea intereselor specifice ale susţinătorilor lui oportunişti. Au fost încurajaţi de pretenţia lui Traian Băsescu de a fi preşedinte-jucător, care s-a tradus printr-o evidentă parţialitate a sa în exercitarea atribuţiilor. Cert este că toate astea au dus la adâncirea faliilor din societate, au suspendat procesul de reconciliere naţională şi au radicalizat o parte a societăţii româneşti, care este cea mai atinsă de consecinţele crizei economice şi sociale.

Aflat acum în faţa decontului mandatului său, Traian Băsescu a ales să apeleze la instincte, la frustrări, la ură, la violenţă verbală. A arătat românilor, inclusiv în dezbaterea de astăzi, chipul hidos al populismului şi al demagogiei, al intoleranţei şi al extremismului politic. S-a întors în anii 50 ai secolului trecut, la stalinismul luptei de clasă. Sigur, acum sunt „mogulii” duşmanii de clasă.  Şi ceea ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie la Timişoara dovedeşte că adepţii săi nu pot accepta că a venit timpul reconcilierii.

Cu atât este mai mult de aplaudat ceea ce s-a întâmplat după turul unu de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Pentru cine a observat cu atenţie scena politică românească, momentul de cotitură îl constituie suspendarea lui Traian Băsescu, în 2007. A fost o bătălie politică purtată în numele democraţiei. Care a continuat cu gesturi care au dus, în timp, la creşterea încrederii între PSD, PNL şi UDMR, la conturarea unui proiect politic comun, în logica conlucrării şi a reconcilierii naţionale. Acest proiect a fost formalizat, în ultimele zile, într-o serie de acorduri între PSD şi PNL, la care au venit şi alte forţe politice, precum PNŢ-CD, sau independenţi, precum Klaus Iohannis. Este un proiect care trece dincolo de sprijinirea lui Mircea Geoană în turul doi al alegerilor. Este un proiect pentru depăşirea crizei, pentru un alt fel de a face politică, pentru un alt contract social între stat şi cetăţean.

Reconcilierea nu înseamnă uitare, ci asumare. Asumarea trecutului, asumarea prezentului, dar şi o perspectivă de viitor. Am săpat prea multe tranşee între noi, suntem mult prea divizaţi şi încrâncenaţi. Pierdem prea mult timp căutând vinovaţi, în loc să căutăm soluţii. Nu dialogăm, nu avem vocaţia construcţiei, a consensului. E o vreme a confruntării. Mulţi s-au amăgit cu ideea că prin confruntare se schimbă România. Cinci ani de mandat al lui Traian Băsescu ne-au adus la momentul 1990. Şi de schimbat, nu s-a schimbat nimic. Mai mult, ocupaţi să ne sfâşiem între noi, lăsăm să treacă oportunităţile oferite de aderarea la Uniunea Europeană.

Acum este vremea cooperării, a dialogului, a reconcilierii, a consensului. Criza economică ne va marca încă cel puţin doi ani de aici încolo. Avem nevoie de stabilitate, de clarviziune politică, de un guvern puternic şi eficient, care să ia acele măsuri, unele evident nepopulare, care să relanseze economia, dar care să protejeze pe cei mai loviţi de criză.

Democraţia înseamnă şi participare. Votul nostru poate schimba cursul actual al politicii, care ne întoarce în timp. Voi vota duminică! Şi voi vota pentru Mircea Geoană, pentru Crin Antonescu, pentru Klaus Iohannis şi pentru toţi cei care cred într-un nou proiect politic şi moral pentru România!

Reclame

29 de gânduri despre “Reconcilierea națională

 1. 3 crai rupti in fund de la rasarit, mai spre moscova, incercand sa pacaleasca o tzara intreaga cum ca ei nu ar reprezenta interesele lui paturiciu si vantu….nu conving pe nimeni..

  darius, te astept la mine pe blog unde ne intrebam de ce un premar neamtz vrea si in carutza si in telegutza…

 2. Gioană va fi preşedinte

  Jurând pe Biblie că “nu a lovit copilul cu pumnul nici la faţă nici la plex” (răspuns de borfaş), Băsescu a recunoscut prosteşte că, în fapt, l-a lovit cu dosul palmei.
  Notele acordate după modesta confruntare: 8 pentru Gioană , 6 pentru Băsescu.
  Băsescu a părut ca un bătrân ramolit, depăşit de viaţă, suferind de o boală ireversibilă.

 3. Nu scăpaţi detaliile

  Biblia oferită de Turcescu putea fi şi Capitalul cu scoarţe roşii, că n-a verificat niciun candidat.
  Moderatorul i-a cerut lui Băsescu să jure pe cartea roşie că « nu a lovit la plex sau peste faţă copilul ». Băsescu a jurat că « nu a lovit cu PUMNUL la plex sau peste faţă copilul ». Moderatorul nu l-a corectat, că jură altceva decât i s-a cerut. De ce oare? Simplu. Să-i lase pe adormiţi să creadă că Băsescu a jurat şi că nu e vinovat, iar pe jigodie să-l fenteze pe Cel de Sus cu un adevăr aparent, acela că nu folosise pumnul…
  Vântul nu era străin de jocul păcătos cu Biblia. Vă rog să-i mnitorizaţi pe cei patru actori (Vântu, Turcescu, Băsescu, Gioană) care vor plăti după voia Cerului.
  Evident că Turcescu a făcut aseară echipă cu Băsescu !
  Poate să fie acesta norocul lui Gioană şi al românilor, de a scăpa de cel mai nemernic Preşedinte-Băsescu !

 4. Augustin, pe decembrie 4th, 2009 la 02:12 cică: Edit Comment
  * Intelege cineva ce-a vrut Traian Basescu sa zica aseara prin* CEEA CE EU LE PROPUN ROMÂNILOR ESTE O GUVERNARE A POLITICIENILOR PENTRU POLITICIENI *?
  O fi vreun mesaj cifrat, o clipa de sinceritate absoluta sau … gura pacatosului? * ( Augustin )
  Că bine mai zisă de astă dată, el, CTP, * BĂSESCU ESTE O MEDIOCRITATE ISTEAŢĂ CU PROBLEME MORALE … *…
  Parcă-am vrea şi nişte date, detalii, despre firma aia din Constanţa care-a câştigat nu ştim amănunte ce, contract cu ruşii… ca să vezi… Rusia… Deci Geoană n-are ce căta pe la ruşi, c-aşa a decis * zăusu *, da mnealui are voie după bunu-i plac, orice… sau, cum ?? De ce aflarăm abia acum despre acel contract ? Nu e informaţie de interes public ? E o ştire menită numai ca să acopere 5 ani de mandat de * succesuri *, sau mai mult de atât… ? Întrebăm, că dacă nu ştiurăm , nu că am ştii la acest moment mai mult… Mai are multe de ascuns Băsescu… ?? Le vom afla când vom găsi… Flota ?
  Concluzii:
  – nimic nou să fi spus şi acest Băsescu… parcă a fost plecat în * turism ecumenic * 5 ani şi-a ajuns aşa, * deodată * cu.. pluta pe Dunăre… ne crede proşti, d-aia tace mâlc când vine vorba să-şi * descrie * cei 5 ani de mandat degeaba !
  – marinarul continuă să cerşească voturile … femeilor din mediul rural… ca să vezi, până acum, habar NU avea de ele, sau, le apostrofa, cum s-a-ntâmplat în perioada inundaţiilor când s-a zburlit la o bătrână, doar văzurăm limpede pe toate posturile TV;
  – tot NU a spus Băsescu ce anume-l leagă de această Elena Udrea de care nu scapă… oare de duduia nu-şi fac timp cei de la * Caţavencu * că doar e o caţă, una de-o impertinenţă cum n-a văzut România, da ne-a băgat-o pe gât Băsescu, din * grijă faţă de popor *…
  – toată suflarea mioritică se-ntreabă, oare cum se numeşte boala de care suferă Macovica… că făcea aşa… cam cum arată, se manifestă, consumatorii de Ecstasy… intrase-n transă mai întâi, apoi deodată-n nişte trepidaţii… săracaaa… nu i-o fi uşor…
  – * puternicul * Băsescu, cel care l-a etichetat pe Geoană drept , citez * un om slab *, am încheiat citatul, NU a reuşit s-o convingă pe Nutzi să stea acasă cu soţiorul ei, ştiind că-i dăunează la imagine… halal * bărbăţie *…
  – l-aş fi întrebat pe toarăşul Băsescu : câte coşuleţe cu alimente a pregătit, putând eventual să apeleze la duduia Udrea, ca sponsor, pentru masa de Crăciun a copilaşilor din România ? Spune cu nesimţire că e pregătit, că ştie, că face că drege…
  Zâi să te ia dracu că ştii exact numărul familiilor la ai căror copii NU vine Moş Nicolaie şi nici Moş Crăciun iar mămicile nu le pot dărui… poveşti băsescinene cu şi despre… moguli , Băsescule !
  Ştie Băsescu, * preşedinte al tuturor românilor *, cât costă o sticluţă de Panadol, o cutie de vit. C… că nu se prescriu pe reţete gratuite sau compensate, ce preţ are un kg de clementine… nu poci spune portocale că m-apucă nervii nervoşi… ştie oare * zăusul * ? Sau ştie numai cât costă siliconările şi hălăduirile prin cluburi ale odorului EBA, aterizată pe la Bruxelles numai pentru că e fata lu tata ? Ăsta e om ??? Ăsta???!!!
  – ura cu care continuă să vorbească… vorbe, să împroşte cu mizeriile fătate de mansarda lui troglodită, la adresa lui Adrian Năstase, spune tot… Păi în zilele când mamele NU au bănuţi pentru pacheţelul copilului la şcoală, acestea îi roagă de sănătate lui … Adrian Năstase, NU marinarului căruia puţin îi pasă de acest aspect, căci cornul şi laptele, NU Băsescu le-a dat… el timp de 5 ani şi-a căpătuit DOAR fiicele şi a avut grijă să NU deranjeze Famiglia PD-L prea tare, da vrea voturi… Asta da, culme a nesimţirii !
  În fine… vine Ziua Votului, 6 Decembrie 2009 ! Apoi… 7 Decembrie, Băsescule… NU nouă ne-a promis Vântu oareşce, Băsescule… nu nouă…
  Sibilla
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/04/bate-vantu-ntruna-auzi-basescule-bate-vantu-si-pentru-tine-suiera-vantu-sov-sov-sov/

 5. @Corina & Sibilla,
  Imi stiti pozitia cu referire la viata politica din Romania si nu de azi de ieri.Pacat ca Mircea Geoana nu a avut suficienta minte ca in preziua „confruntarii” sa stea acasa si sa nu-l gadile inteligenta de a se disculpa indiferent ce consecinte in plan relational ar fi avut.O relatie nu se neaga,ea se afirma ,chiar cu tarie fara justificari irelevante.Dupa alegeri putea clarifica orice ar fi dorit.Sa speram ca nu acest ridicol episod va influienta votul oamenilor.Daca „loviturile sub centura” sunt singurele „argumente” in schombarea optiunii de vot inseamna ca suntem un popor slab ,ne educat si ne meritam soarta.
  Ocolirea „juramantului” pe Biblie de catre presedinte ne demonstraza ca a existat un contact fizic(palma,dos de palma) fara echivoc.
  Oare ce blestem ancestral purtam pentru a parcurge o astfel de viata,cu astfel de evenimente urate si stresante si condusi de oameni cu un caracter precar?Poate ca Duminica,Domnul isi va indrepta privirea si spre noi ,cetatenii romani.

 6. DUPA CE AM TRIMIS PRIMUL EMAIL LA ORA 11.55,A APARUT ANUNTUL REAL;ITATII F.M. DESPRE MITINGUL LUI BASESCU DE LA ORA 16.00.ASA BINE SUNT SUPRAVEGHEAT ELECTRONIC DE GHERILA DIGITALA BASESCIANA!! CAM GREU VETI AJUNGE LA COMENTARIUL MEU DIN CAUZA A 200 DE COMENTARII ANTERIOARE DIRIJATE DE BASESCU,
  Precum judecatorii care tergiverseaza solutionarea echitabila si in ternen rezonabil a cauzelor,(inclusiv redactarea si eliberarea copiilor dupa incheierile sedinta )din data de 22.x.2009,(ZIUA TRIMITERII DOSARULUI DE LA C.S.M. LA ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA)BASESCU Traian a amanat strategic numirea LIDIEI BARBULESC-CA PRESEDINTER AL I.C.C.J.-pana in 03.XII.2009,pentru a nu pierde din voturile justitiabililor care sunt victime ale INJUSTITIEI romane MINTIND PERMANENT opinia publica CA NU A PRIMIT DOSARUL DE LA C.S.M..,acum a intors-o dorind numirea altei persoane(LA FEL DE OBEDIENTA CA MEMBRUL PERMANENT AL C.S.M.) care sa ii asigure NERASPUNDEREA PENALA IN FATA LEGII IN CAZUL FLOTA CA SI IN ALTE DOSARE PENALE!!!S-A SPERAT DE CATRE BASESCU ,CA POATE INSELA ELECTORATUL CU PRETEXTUL POTRIVIT CARUIA NU A AVUT TIMP SA SEMNEZE DECRETUL DE NUMIRE AL LIDIEI BARBULESCU DIN CAUZA CAMPANIEI ELECTORALE PREZIDENTIALE!!!!
  CAZURILE UDREA RIDZI,EBA SUNT CAUZELE ESENTIALE REZOLVATE CUM DORESTE BASESCU -IN ULTIMUL TIMP DE SLUGILE: :LIDIA BARBULESCU,DANIEL MORAR,CODRUTA KOEVESI,PRESDINTII INSTANTELEOR JUDECATORESTI SI PRESDINTII SECTIILOR
  FOSTII MINISTRII AI JUSTITIEI STOICA SI MACOVEI SUNT PRINCIPlALII VINOVATI de STAREA JALNICA IN CARE SE AFLA JUSTITIA ROMANA. DEVENITA O ANEXA PREZIDENTIALA-CA SI TOATE INSTITUTIILE IMPORTANTE ALE STATULUI
  REFERITOR LA CAPCANA BASESCIANA PRIN FOLOSIREA SANTAJATULUI Sorin Ovidiu VANTU.- pentru a opera intoxicarea servita cu ocazia CONFRUNTARII celor doi prezidentiabili(Basescu si Geoana). .
  CUI PROFITA INTOXICAREA CU VANTU ??? SANTAJISTULUI BASESCU!!!!!

  FILAJUL PERMANENT INTERCEPTARILE CONVORBIRILOR TELEFONICE ,A DISCUTIILOR PRIVATE,SANTAJUL –SUNT METODELE FOLOSITE DE AGENTUL SECURITATII BASESCU –PENTRU A NU PIERDE PUTEREA

  POLITIA POLITICA IN ACTIUNE -UTILIZATA DE -TRAIAN BASESCU ESTE VADITA.RECHINII AU FOST PROTEJATI DE PRESEDINTELE ROMANIEI PENTRU CA TRUSTURILE DETELEVIZIUNE AU TINUT PARTEA PRESEDINTELUI BASESCU.
  S-A STIUT DE CATRE BASESCU CHIAR SI LOCUL UNDE SE AFLA NICOLAE POPA.,DAR S-A HOTARAT ACUM PRINDEREA SI EXTRADAREA-PENTRU CA BASESCU SA FIE FI SIGUR CA TRUSTURILE DE TELEVIZIUNE ALE LUI VANTU VOR FI DE PARTEA VESNICULUI PRESEDINTE!

  TOCMAI PENTRU CA DOINA CORNEA ISI EXPRIMASE ANTERIOR PARERILEDESPREE BASESCU ,SI SE STIA SI CA ISI VA SPUNE JUSTIFICAT OPINIA DESPRE CEL CE VREA SA FIE REALES-A FOST SPARTA CASA ANTICOMUNISTEI CORNEA SI I S-A FURAT TOATA SUMA BANEASCA AVUTA IN CASA-CARE ERADE FAPT PENSIA UMILA DUPA ZECI DE ANI DE PRIVARI., DISCRIMINARI!!!!!
  DABEA AZI 04.XII.09 ,A SOSIT O ECHIPA RADET SI ADAT CURS RECLAMARIEI TE;LEFONICE DE LA ROMGAZ [din subordine primarului sectoir 3 bucuresti propus premier de basescu]–DIN 16 IULIE 2009,REMEDIINDU-SE SARIREA DE PE CANT A PIULITEI CA STRANGEA CANAUA-CAUZATA DE LOVIREA CU CIOCANUL A CANALEI IN SCOPUL SCAPARILOR CONTROLATE DE GAZE SI AASASINARII MELE DIN ORDINUL SECURISTULUI TRAIAN BASESCU!!!BASESCU VROIA SA SE LAUDE LA SFARSITUL MANDATULUI SI CU RIDICAREA MONITORIZARII DE PE JUSTITIE !!!DIN FERICIRE PENTRU JUSTITIABILII ROMANI ,NU S-A REUSIT ACEST LUCRU SI DIN CAUZA MEA,CARE AM INCUNOSTIINTAT COMISIA EUROPEANA DESPRE STAREA JUSTITIEI INCA DIN ANUL 2004.
  Este posibil ca in ziua darii rezultatelor finale de catre B.E.C. sa apara si interceptarea geoana vantu. GRESEALA MAJORA APSD-ului IN ANUL 2004,A FOST CA A CEDAT SANTAJULUI LUI BASESCU! GRESEALA MAJORA APSD-ului IN ANUL 2004,A FOST CA A CEDAT SANTAJULUI LUI BASESCU!
  SCENA CU VANTU A FOST FOLOSITA DE BASESCU SI LA CONFRUNTAREA DE LA PRIMUL TUR .INSA ATUNCI ,BASESCU DOAR A TESTAT SA VADA CE STIE GEOANA!

 7. • Sorin Ovidiu Vântu a fost principalul susţinător al lui Traian Băsescu în 2004, când a fost ales preşedinte, şi în 2001 când a fost ales preşedinte al PD.
  o Sorin Ovidiu Vântu i-a plătit lui Traian Băsescu inclusiv consultanţa politică şi apariţiile în presă şi în perioada în care a fost primar, şi când a candidat la preşedinţie.
  • În 2004, Sorin Ovidiu Vântu şi Traian Băsescu se întâlneau în locuinţe conspirative şi în parcări în afara Bucureştiului.
  o Traian Băsescu schimba în 2004 câte 3 maşini, în stil mafiot, şi se vedea cu Sorin Ovidiu Vântu în parcare la Tâncăbeşti.
  o Şoferul care îl ducea pe Traian Băsescu la întâlnirile cu Sorin Ovidiu Vântu este Dorin Cocoş.
  • FNI-ul lui Sorin Ovidiu Vântu s-a dezvoltat şi s-a prăbuşit când Traian Băsescu era ministru şi trăgea sforile în Guvernul CDR.
  o Mai mult, toată afacerea FNI nu s-ar fi realizat fără sprijinul direct acordat de către Guvernul CDR, condus din umbră de către Traian Băsescu.
  o Traian Băsescu, din poziţia de ministru în Guvern, a aprobat asocierea FNI cu CEC. În urma acestei asocieri sute de mii de români au fost înşelaţi.
  • În 2004, Traian Băsescu i-a promis lui Sorin Ovidiu Vântu protecţie în faţa Justiţiei. După 5 ani de mandat, Traian Băsescu s-a ţinut de cuvânt.
  o Justiţia lui Traian Băsescu şi Monica Moacovei nu s-a atins de Sorin Ovidiu Vântu, pentru că aceasta a fost înţelegerea din 2004 dintre Vântu şi Băsescu.
  • Traian Băsescu a fost partener cu toţi cei pe care îi acuză astăzi. A fost partener şi cu Vântu, şi cu Voiculescu, şi cu Patriciu. Aceşti moguli – cum Băsescu i-a botezat – şi-au crescut averile de 5 ori în timpul mandatului lui Traian Băsescu.
  o Privatizarea Petromidia a fost făcută în 1998, de către Guvernul CDR condus din umbră de Traian Băsescu. Mai mult, Traian Băsescu a promulgat în 2005 legea prin care datoriile Petromidia au fost transformate în acţiuni. Atunci Traian Băsescu era partener cu Dinu Patriciu, iar acum Patriciu este mogul rău.
  o Tot în 2004, Traian Băsescu s-a dus de cel puţin 4 ori la Grivco, netransparent, şi a făcut Guvernul cu Dan Voiculescu în capul mesei.
  o Traian Băsescu minte şi dă dovadă de ipocrizie în relaţia sa cu mogulii. I-a îmbogăţit pe aceşti oameni, iar acum se dezice de ei din interes electoral. Nu vrea decât să îi înlocuiască pe Vântu, Voiculescu, Patriciu cu Udrea, Videanu, Berceanu şi clanul asfaltatorilor.

 8. DUPA DRACULA MONSTRUL BASESCU PASESTE PE GLOB DEVENIND STIREA NUMARUL UNU.
  DOMNILOR ZIARISTI AI ROMANIEI
  AVETI DATORIA MORALA SI JURNALISTICA SA ATENTIONATI
  PE ROMANI CA STIREA NUMARUL UNU CARE INCOJOARA LUMEA ESTE PALMA LUI BASESCU. FAPTUL CA BASESCU NU VA PUTEA FACE NICI O CALATORIE IN AFARA GRANITELOR TREBUE FACUTA CUNOSCUTA ROMANIEI. FAPTUL CA NU SE SUBLINIAZA SOCUL INTERNATIONAL ESTE O SCAPARE GRAVA DE LA UN ZIARISTI DE TALIA SI EXPERIENTA DUMNEAVOASTRA. INDEMNATI PE ROMANI SA SRIE PE GOOGLE 4 CUVINTE PRESIDENT BASESCU HIT THE BOYhttp://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=enus&q=president+BASESCU+hit+the+boy&start=180&sa=N
  FAPTA ACESTUI MARDEIAS DE PORT A SOCAT SI CUTREMURAT GLOBUL. STATILE AMERICANE JAPONEZE DE TELEVIZIUNE TRANSMIT NON STOP ACEASTA IMAGINE SOCANTA, SOTIA MEA KIYOKO HORVATH A DAT PANA ACUM 9 INTERVIURI MEDIEI JAPONEZE IAR ARTICOLUL MEU PENTRU NIPON A FOST PRELUAT
  DE TOATE ZIARELE DIN JAPONIA.
  Robert Horvath ziarist usa
  http://devanewyork.blogspot.com/ http://devanewyork.blogspot.com/
  Romanian opposition says president hit boy in face
  The Associated Press – Alison Mutler – ‎Nov 30, 2009‎
  Istratoiu, now 15 and living in Italy, initially claimed in an interview with newspaper Observatorul Prahovean that Basescu hit him in the face. …
  Watch: Romanian president slaps 10-year-old boy Raw Story
  Romania’s president faces poll defeat over ‘child-slapping’ video Scotsman
  Tide Turns Against Romania’s Basescu Ahead of Vote The Epoch Times
  all 241 news articles »
  Email this story
  European News Headlines – AngloINFO Rome Newsroom – AngloINFO Rome …
  Romanian opposition says president hit boy in face. Romanian President Traian Basescu, who is running for a second term in the country’s presidential ..
  PUMNUL ESTE COMENTAT PE SUTE DE MII DE BLOGURI.
  Romanian opposition says president hit boy in face – Yahoo! News

 9. Last night a fost marea dezbatere. Nu o să fac o analiză corectă şi obiectivă pentru că nu prea am rezistat in faţa televizorului. In cele câteva minute în care am asistat, ca telespectator, la dezbatere am putut observa cum Băsescu aruncă ciuperca otrăvită în timp ce vântul bătea înspre prostănacul pesedist. De aici marota “de unde ştia TB de vizita lui MG la curtea mogulului Vântu? o fi pus serviciile secrete pe urmele pesedistului?”. În timp ce Băsescu arunca cu noroi mogulistic si oligarhistic, în tabăra băsesciană de la faţa locului se puteau zări şi oligarhi (baştani, că şi ăstia sunt bogaţi) ca Videanu sau Udrea.
  Trecând peste aceste aspecte, am observat prezenţa celor două Elene băsesciene. Mai exact, despre moacele Elenelor vreau să adaug câteva observaţii.
  1) Elena Udrea sau Nuţi de la Cotroceni are un rol aparte în viaţa preşedintelui. La fel cum marinarul are un loc aparte în viaţa Nuţicăi. Eu cred că Nuţi îl iubeşte sincer. Mă uitam la privirea ei entuziasmată de orice vorbă băsesciană, asemenea Elenei Ceauşescu când privea dictatorul. Îl privea pe Traian cu Patos şi adorare. Dar, încă actuala ministresă, are în ea o supradoză de ipocrizie şi aberaţie. E fiica pedelistă, cea risipitoare (la fel ca Ridzi), care aruncă cu banii publici, fără număr, doar în acoliţii portocalii. Şi “urmaşii lui Traian Băsescu” denotă o persoană lipsită de scrupule, nedusă la şcoală şi lipsită de bun simţ, pentru că prin afirmaţia ei, făcută cu amor şi patimi marinăreşti, a jignit un întreg popor. Poporul român.
  2)Moaca Elenei Băsescu, care la dezbatere afişa o privire tâmpă, care habar nu avea ce se întâmplă acolo. Celebră pentru relaţiile avute cu băieţii de dorobanţi, ci nu pentru activitatea politică, agramată, cu un servici plătit cu mii de coco în care nu făcea nimic, numită preşedinte al TDL în mod abuziv şi comunist, făcută de tăticu’ europarlamentar, Elena Băsescu este simbolul nepotismului românesc. Stindardul nepotismului mioritic. Pentru o clipă am văzut şi simţit amărăciunea celor din barul unde mă aflam. Amarăciunea pentru că ei învaţă ca nebunii, sunt olimpici internaţionali, gândesc eficient, au talent în anumite domenii, alţii sunt tineri supradotaţi, dar sunt înlăturaţi pentru a face loc unor specimene ca fata lu’ tăticul plecat cândva pe mare.
  Eu asta am observat si analizat la confruntare. Un adevăr mai dureros.

 10. Autocritica

  Pătruns de vorbele acompaniate de plâns fără lacrimi ale javrei prezidenţiale, ”să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu”, imediat mogulul s-a săltat pe picioare şi cu mîinile făcute căuş şi-a acoperit propriul prohap, simţind într-adevăr ruşinea.

 11. Din pacate, in loc sa avem o discutie intre doua programe pentru Romania urmatorilor cinci ani, despre efectele crizei si modalitati de iesire din recesiune si despre multe alte teme de interes direct pentru cetateni, avem un final de campanie dedicat lui Sorin Ovidiu Vantu. Este un atac incorect, mai ales ca vine din partea unui fost apropiat si favorit al d-lui Vantu. Si este un atac grav, pentru ca are la baza o mentalitate si un mod de a actiona de tip securist.

  Se incearca demobilizarea electoratului, in special a celui liberal. Apelul lansat de Gheorghe Flutur catre PNL, de a forma o guvernare de dreapta, are acelasi scop. Sper ca vocea lui Crin Antonescu, acesta pronuntandu-se si azi raspicat pentru sustinerea lui Mircea Geoana, sa aiba credibilitatea si greutatea bine meritate in constiintele alegatorilor.

  Desi cred ca a fost o greseala la final de campanie electorala, aceste alegeri nu sunt despre Sorin Ovidiu Vantu, asa cum incearca sa deturneze Traian Basescu sensul lucrurilor. E doar una din multele gaselnite la care apeleaza cand e lipsit de argumente. Aceste alegeri sunt despre democratie sau autoritarism in Romania, despre europenizare sau incremenire in populism ineficient. De aceea, sper ca duminica veti vota proiectul reconcilierii si modernizarii nationale!

 12. ÎNCREDERE

  Un galop de sănătate, cu bune şi nu prea, pe o rampă aspră a vieţii, tot timpul parcusă cu încrederea celui care şi-a propus să atingă, împreună cu cei d-un sânge, împlinirea naţională ; aceasta este cartea, cu titlul de mai sus, ce are pe copertă un chip sănătos şi zâmbitor de bărbat puternic, hotărât, acela al lui Mircea Gioană (subiect şi autor ).

  Hai cu toţii mâine la vot să alegem darul Cerului, pe cel care nu a jurat strâmb, pe Mircea Gioană- Preşedintele României.

 13. Corina,
  De ce Mircea Geoana nu i-a raspuns lui Traian Basecu ca dl Sorin Ovidiu Vantu l-a chemat la el pentru a-l informa cu „intalnirea din parcarea Tancabesti,ajutorul mediatic si material pentru campania din 2004,relatia de amicitie dintre T.B si S.O.V. concretizate prin pahare de wischi cu gheata” ?Daca unul a incalcat conventia de ne atac la persoana celalat de ce si-a mentinut-o ?Electoratul nostru nu este prost,dar nu are exercitiu democratic iar reflexele „de tatuc al natiei” inca mai dainuie.O alta parte,din pacate relativ numeroasa, gusta agresivitate confundand-o cu barbatia. A fi agresiv si a folosi minciuna nu in lupta politica nu te califica ca barbat cu cu atat mai putin „barbat de stat”.Se vede ca minciuna ramane inca o arma redutabila in mana unei anumite clase de politicieni.Sa speram si sa auzim numai de bine,I.B.

 14. ‘Ideologiile ne separa. Visele si suferinta ne apropie’-nimic mai simplu. Incepand de luni 7.12.2009, Geoana, Antonescu si Johannis(GAJ) se vor apuca de lucru. Ii vom sustine cu incredere si speranta.
  Cei care s-au folosit ilegal de institutiile statului trebuie sa plateasca.

 15. Arama pe faţă

  Am văzut ieri, pe o antenă, boarfele infertile-titrate-ale galeriei navale, cum şi-au „ridicat poalele”, năpădind ambele părţi ale sticlei cu duhoarea inconfundabilă a unui trichomonas vaginalis politicus activ, pentru care băile oceanice cu piatră vânătă le-ar fi sorocite din 06.12.2009 chiar pe nava exilului expreşedintelui !

 16. Grigor este foarte suparat pe acel cineva din orasul nostru care incearca sa instige.
  In orice caz se vede clar ce propaganda sa facut in oras.
  M. Geoana a avut 2208 voturi, pe cand T.Basescu a avut 1223 iar C.A. 611.
  Astept cu nerabdare ziua de Luni 07.12.2009 cand Vantu va spune adevarul despre tov. Basescu.

 17. Pingback: Asemenea specimen, Tr. Băsescu NU merită votul românilor! « Sfinxul

 18. Jos marlania portocalie jos pestii basesti, jos prostituatele virtuale gen udrea elena jos mafia portocalie

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

  JOA BASESCU JOS BASESCU JOA BASESCU JOS BASESCU

 19. Dăruindu-i cele două cărţi, Gioană l-ar fi înrebat pe Băsescu :
  – De ce nu mai scri versuri Traiane ?
  – Nu mă trce…
  – !!!

 20. Întrebată fiind despre provenienţa milionului de euro care a făcut posibilă cumpărarea apartamentului de lux din Băneasa, Ioana B. ar fi răspuns:
  – Nu mă întrebaţi cum am făcut primul milion…

 21. – Ce aşteptări aveţi odată cu venirea lui Geoană la Cotroceni ?
  – Să-mi meargă internetul când postez antibăsescu pe blogul lui Adrian Năstase.

 22. Sa speram ca diseara pe la ora 21 vom auzi vesti bune.
  Nu mai suportam pe langa atatea probleme si griji,atmosfera de cearta,rautate si minciuna!
  Nu este nimic mai dezamagitor si trist decat sa fim mintiti de cei in care ne punem speranta!
  Un mic dar de la Mos Nicolae pentru toti:cuminti sau nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s