Punct si de la capat?

In urma deciziei Curtii Constitutionale de respingere a cererii PSD de anulare a alegerilor, Traian Basescu isi va incepe miercuri al doilea mandat in calitate de sef al statului. A fost reales la limita, dupa un scrutin asupra corectitudinii caruia persista grave semne de intrebare. Este un aspect care va trebui supus unei cercetari serioase, eventual din partea unei comisii parlamentare de ancheta, cum deja s-a si propus, pentru ca altfel autoritatea presedintelui va fi afectata de suspiciunile de frauda cu care isi incepe mandatul. Aceste suspiciuni se adauga diferentei foarte mici intre rezultatele oficiale ale celor doi candidati si unei atmosfere conflictuale, care s-a dovedit contraproductiva pentru o tara tot mai afectata de criza economica si distructiva pentru o democratie inca fragila.

Sunt doar cateva din auspiciile negative ale debutului de mandat prezidential intr-o tara profund divizata, in care saracia cetatenilor, pe de o parte, si luptele pentru putere, pe de alta parte, risca sa compromita democratia, subrezind-o pana la stadiul optiunii intre un autoritarism cosmetizat si haosul generalizat. Este o perspectiva sumbra spre care riscam sa ne indreptam. Iar partea cea mai trista e ca am ajuns in aceasta situatie la exact doua decenii de la Revolutie.

Cursa electorala s-a incheiat. Cel putin pentru o vreme. Cred ca ar fi cazul ca, la acest final de an, sa aiba loc o ampla dezbatere nationala privind acesti 20 de ani, cu bunele si cu relele lor. Presedintele Basescu a evitat un bilant al mandatului sau. De regula, privirile retrospective se opresc strict asupra catorva momente din istoria acestor doua decenii, care sunt masiv exploatate politic. Lipseste insa o judecata de ansamblu asupra traseului sinuos al Romaniei de la comunism spre democratie, de la economia centralizata la cea de piata, de la Pactul de la Varsovia si CAER spre NATO si UE, de la speranta la emigrare, de la optimism la lehamite.

Ma tem ca exacerbarea conflictului politic ne va impiedica si de aceasta data sa ne vedem obiectiv asa cum suntem, pentru a intelege tot ceea ce ni s-a intamplat in acesti ani si ce urme au lasat aceste transformari asupra noastra ca oameni si ca societate. Fara un minim efort de a intelege, de a dialoga si a coopera, cred ca vom ramane prizonierii unei spirale a urii si intolerantei, a saraciei si subdezvoltarii, in care o democratie impinsa spre stadiul caricatural poate fi prima victima a disperarii si exasperarii.

Fie ca lumina sarbatorilor si amintirea celor ce-au platit cu viata pentru libertatea noastra sa ne arate calea spre normalitatea pe care am visat-o acum 20 de ani!

Reclame

18 gânduri despre “Punct si de la capat?

 1. Sper ca suferinta care va urma in acesti ani sa scoata tara aceasta din miezerie, minciuna, hotie si dictatura…. asadar, doresc suferinta pentru tot poporul roman, ca unic act terapeutic pentru boala care il macina.

  Raspunsul meu pentru aceasta tara si acest popor: Adio !

 2. „Ideologiile ne separa. Visele si suferinta ne apropie”. De la citatul acesta, cu mai putin de un an in urma, am inceput sa schimbam comentarii. Mai mult, eu! Continuam, … ramane cum am stabilit! 🙂

 3. Frauda a fost din partea tuturor partidelor.La pd-l a fost frauda mai mare.Diferenta a fost mica,totusi au fost 70000 voturi diferenta.E adevarat ca in tara Geoana a castigat.Dar Basescu ajungea presedinte si la 1 vot diferenta.Cum s-ar spune diferenta e mica,dar e mare.Sa ne inchipuim un miting de 70000 de oameni.Ma supar cand vad cati l-au votat pe Basescu.Frauda,frauda,dar tot l-au votat milioane pe Basescu.

 4. Ca un simplu cetatean..cu un venit de 400 de ron lunar care nu are ce pune pe masa copiilor de Sfantul Craciun…pot spune doar atat :
  =”punct si de la capat” -asta pentru noi astia care murim de foame ce vrea sa insemne?? pentru noi,cetatenii acestei tari..pentru miile de pensionari care nu au medicamente si mancare de Sfanta Masa , pentru cei ca mine cu multi copilasi , pentru cei bolnavi care asteapta o izbavire din partea statului , pentru mii de copii care asteapta un bradut si un banal cadou de Mos..macar simbolic….PENTRU NOI TOTI CE INSEAMNA =”PUNCT SI DE LA CAPAT” ??!!! sau ce ar trebui sa insemne???
  intreb asta deoarece prin tot ceea ce faceti si spuneti si declarati intelegem ca exista doar Politica si tara si cetatenii ei….doua puncte
  diametral diferite pe radarul dumneavoastra politic…
  suntem oameni ,suntem frati ,suntem semeni …ASA NE-A LASAT
  DUMNEZEU PE PAMANT…. voi vorbiti numai de casete ,de inregistrari ,de
  declaratii marsave…va mancati unii pe altii…vorbiti de fraude ,de hotii
  intre voi…pai daca voi ce-i care ar trebui sa va pese de noi va furati caciula in loc sa va dati mana pentru binele tarii si al cetatenilor….CUM VRETI SA SE MAI SCHIMBE CEVA IN TARA ASTA ???? NICIODATA !!!!!
  pacat…..ne doare sufletul….si nu pentru voi…ca nu meritati….ci pentru
  copii nostri ….
  am puterea de a va ura tuturor,pentru ca suntem crestini, un Craciun
  fericit !

 5. Off topic

  A îngheţat macazul

  Două trenuri (acceleratul 1821 Bucureşti-Arad şi personalul 2021 Craiova- Petroşani) au îngheţat pe linie electrifictă, împreună cu pasagerii, astăzi între 5 şi 7 am, în halta Budieni, la 10 km de Târgu Jiu.
  Cauza : un macaz îngheţat sub troienile de…5 (cinci) centimetri, la temperatura minimă de zero grade. Lui Berceanu i-au fost necesare 120 minute pentru dezgheţarea macazului împricinat; un record de tâmpenie, în materie ! Dacă cei 100 de călători ar fi făcut pipi pe macazul ministrului pedelist Berceanu, dezgheţarea s-ar fi făcut aproae instantaneu, permiţând acţionarea macazului pentru linia necesară, cele două trenuri întârziind nesemnificativ…Se pare că nu ţi-a priit gustărica mititică de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, când ai minţit de îngheaţă…macazurile.
  Tu eşti ăla din lirica canadiană : “ Dacă ninge , dacă plouă, mi se rupe-n două / c-am canadiană nouă !”
  Completez eu : Vai nouă !!!

 6. Prevad multa liniste pentru Basescu. Miscarea spre un partid stat continua, cu dezertari si tradari, muscaturi si dat din coada. Spectacolul impartirii prazii e dezolant. Mai ales pentru ca nu cred ca romanii au cistigat in aceasta alegere.

  As vrea sa spun ca viata merge inainte, dar ma tem ca sonticaie cumva prin ceata. Pacat de tinerii fara speranta…

 7. Corina,
  Am scris şi pe blogul D-lui Preşedinte, Ion Iliescu, şi la AN, spun şi aici :

  Aceste zile au fost pentru mine precum furcile Iadului. Mi-am vegheat băieţelul la pat, apoi febra m-a bântuit pe mine, puternică fiind am urmărit şirul de evenimente ce par să nu mai ia sfârşit şi… am suduit, am hulit, m-am amuzat, am cumpănit… Am luat o decizie, ca poate mulţi alţi români,oameni simpli, sătui de toate, de prea multe. Şi spun în continuare: resemnarea NU e o soluţie, dimpotrivă, renunţarea la renunţare, implicarea ! Ce vreau să spun ? Eu una furnică, m-aş încumeta la traversarea deşertului, m-aş alătura celor rezistenţi, dar : vreau să ştiu cui mă alătur, cu cine pleacă la drum cei aidoma mie?
  Am tot semnalat, mulţi dintre noi , clamând curăţenia generală ce se impunea de cam multişor în ograda PSD, că avurăm dreptate, o dovedesc par egzamplă * minunăţiile * de trădători, migratorii, pătaţii ce n-au clin mânecă, cu, social-democraţia, care s-au aciuiat şi ei sub umbrela unui partid urmârindu-şi numai propriile interese, etc.
  Da, e nevoie de analiză serioasă a.. multe ! Şi de asumarea răspunderii şi da, de o conducere capabilă a PSD. Terchea-berchea, măturaţi.

  Şi, iată ce am scos din Arhiva Sfinxului, căci aşa cum Sfinxul veghează de mii de ani şi priveşte la toate cu îngăduinţă şi Demnitate la multe ce poate că aşa e să fie, ca să deprindem Tâlcurile, să luăm aminte, la fel şi LEO, Cerberul, Baciul, n-a spus nimic întâmplător, atunci… :
  Doini-m-aş şi n-am cui..
  Posted on 9 decembrie 2008 by leo | Editează
  A fost o dată ca niciodată, au fost zile şi nopţi de poveste în care ea, mămăliga, a aflat că poate exploda mai teribil ca tientiul. Au fost zile şi nopţi în care ei, copiii Măreţului Conducător, au visat că pot trăi liber într-o ţară liberă, preferând mai degrabă îmbrăţişarea morţii decât trezirea dintr-acest vis frumos într-aceeaşi mizeră temniţă a conştiinţelor.
  Şi-n poveste a intervenit un Oracol, zis din Dămăroaia, ce a propovăduit că drumul spre democraţie, spre visul frumos visat într-o noapte de iarnă, nu-i cale de şapte poşte, ori peste nouă mări şi nouă ţări ca-n poveştile copilăriei, ci tumna de douăzeci de ani.
  Asta se-ntâmpla cam la vremea când într-o fărămiţată infantilă clasă politică s-a iscat ceea ce o diabolică propagandă anti-românească avea să numească monstruoasa coaliţie, ori patrulaterul roşu, la vremea când forţele naţionaliste şi de stânga s-au unit pentru a guverna o ţară adusă pe marginea prăpastiei de aventurieri aflaţi la capătul dintâi al lanţului trofic al trădării la românii post-decembrişti – Petre Roman, alias „Petrică eşti cel mai bun” , şi Theodor Stolojan, alias „dragă Stolo”.
  De-atunci, trădările s-au tot înşirat pe mosorul ce-a devenit el, rumânul bun de talpa ţării, până când, iată, fuiorul-funie i-a ajuns tumna la gât, gata să-i ia ultima suflare a speranţei în ceasul al doisprezecelea al sorocului de douăzeci de ani spre democraţie. A fost ziua în care, în şirul parcă fără de sfârşit al trădărilor la români, ce s-a împletit atât de intim cu şirul marilor conducători ai neamului românesc (iară mari nu de puţine ori nu a însemnat că au fost şi priviţi ca atare la scara vieţii celor ocârmuiţi, ci mai degrabă la scara istoriei!) – Burebista – Decebal – Ţepeş – Mihai Viteazu – Tudor din Vladimiri – Cuza Vodă – Ion Antonescu şi nu puţini alţii ce au plătit cu viaţa lor pustiul de bine de-au vrut a-l face propriului popor, s-a mai adăugat o victimă: speranţa românilor că, la capătul celor douăzeci de ani, vor afla libertatea de a trăi demni în ţara lor. Dar vai, ce se vede acum în zarea sorocului proorocit? Chipul rânjit al lui Paiaţă-vodă, urmaşul epigon al lui Ceauşescu în galeria dictatorilor români ce, după ce şi-a făcut trepte spre mărire din „Petrică eşti cel mai bun”, din peneţei, din „dragă Stolo”, din purei, din peremei, a pus ultima piatră la temelia statuii noului Cel mai Iubit Fiu al Poporului: pesedeii.
  Dumnezeu să-i ierte, că nu ştiu ce fac…
  Iară nouă, urmaşilor păstorilor Mioriţei, să ne dea Doamne-Doamne, puterea de-a mai doini după cum învăţatu-ne-a Eminescul:
  DOINA
  De la Nistru pân’ la Tisa
  Tot Românul plânsu-mi-s-a
  Că nu mai poate străbate
  De-atâta străinătate.
  Din Hotin şi pân’ la Mare
  Vin Muscalii de-a călare,
  De la Mare la Hotin
  Mereu calea ne-o aţin;
  Din Boian la Vatra Dornii
  Au umplut omida cornii
  Şi străinul te tot paşte,
  De nu te mai poţi cunoaşte.
  Sus la munte, jos la vale
  Şi-au făcut duşmanii cale;
  Din Sătmar pâna ‘n Săcele
  Numai vaduri ca acèle.
  Vai de biet Român săracul,
  Îndărăt tot dă ca racul,
  Nici îi merge, nici se ‘ndeamnă,
  Nici îi este toamna toamnă,
  Nici e vara vara lui
  Şi-i străin în ţara lui.
  Dela Turnu ‘n Dorohoiu
  Curg duşmanii în puhoiu
  Şi s-aşează pe la noi;
  Şi cum vin cu drum de fier,
  Toate cântecele pier,
  Sboară paserile toate
  De neagra străinatate.
  Numai umbra spinului
  La uşa creştinului.
  Îşi desbracă ţara sânul,
  Codrul – frate cu Românul –
  De secure se tot pleacă
  Şi isvoarele îi seacă –
  Sărac în ţară săracă!
  Cine-au îndrăgit străinii
  Mânca-i-ar inima cânii,
  Mânca-i-ar casa pustia
  Şi neamul nemernicia.
  Ştefane, Măria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Las’ Arhimandritului
  Toată grija schitului,
  Lasă grija Sfinţilor
  În sama părinţilor,
  Clopotele să le tragă
  Ziua ‘ntreagă, noaptea ‘ntreagă,
  Doar s-a îndura Dumnezeu
  Ca să-ţi mântui neamul tău!
  Tu te ‘nalţă din mormânt
  Să te-aud din corn sunând
  Şi Moldova adunând.
  De-i suna din corn odată,
  Ai s-aduni Moldova toată,
  De-i suna de două ori,
  Îţi vin codri ‘n ajutor,
  De-i suna a treia oară
  Toţi duşmanii or să piară
  Din hotară în hotară,
  Îndrăgi-i-ar ciorile
  Şi spânzurătorile!
  Atât i-a mai rămas baciului cu fluieraş de soc,
  Leo

  Completat sub: r Atitudini, Leo dixit

  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/09/doini-m-as-si-n-am-cui/

  În loc de * felicitări *, Băsescului care NU e * preşedintele tuturor românilor *… că NU e … :
  * Viclenia e un semn de slăbiciune, căci mintea omenească veritabilă stă în raport direct cu capacitatea de a pricepe în mod dezinteresat un adevăr. Învingătorul momentan nu este totdeauna cel definitiv. * ( Mihai Eminescu )
  * Sunt succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă. * ( Nicolae Iorga )

  Am adăugat la rându-mi, ce-i drept, cătrănită, scârbită de actuala * clasă politică * mioritică :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/15/romania-rupta-n-douada-politicienii-si-noi-poporul/

  Concluzionând: şi totuşi noi, nădăjduim încă şi încă… poate-ntr-o zi… vrem, dorim, ne implicăm la o adică. Dar vrem să ştim : ÎNCOTRO ? Căci de teorii ne-am săturat şi timp de lălăială nu mai e. Dar, * avem timp pentru toate *, cum bine zis-a Paler.
  La fel cum ne-am lămuritără de * cărturarii * ce n-au făcut decât să scuipe, înălţând ode Băsescului, aserviţii Cotroceniului, fariseii. La fel cum ne-am scârbit de pesedeii ce-au stat cu capul sub dunele de nisip , ca de exemplu în ultimii 5 ani, care n-au făcut nimic concret, n-au luptat în teritoriu, nu s-au implicat, n-au mişcat, n-au informat la timp, nimic… acum, ies din boscheţi… simt iz de schimbare şi le pohteşte * sufleţelul * şi ăstora oareşce, au prins subit grai.

  Vorba bunicii mele, majka Darinka : cu Dumnezeu înainte! Că-i greu, tare greu, dar imposibil, ba!
  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla
  P.S. Subscriu la rându-mi celor deja subliniate de George Şerban, colegul şi prietenul nostru, un OM minunat : rămâne cum am stabilit ! Lupta continuă, pentru mai Bine, NU renunţăm !

 8. „A fost reales la limita, dupa un scrutin asupra corectitudinii caruia persista grave semne de intrebare”

  Una dintre aceste semne grave de intrebare conform PSD era legat de numararea voturilor nule.

  Rezultatul e ca Basescu are mai multe voturi anulate PSD iesind dupa mine foarte sifonat din treaba asta.

  Cand PSD a mers cu aceste cerinte la Curtea Const. a verificat macar sumar daca au dreptate ? (ca cel putin la voturile nule ,vorbeau in necunostinta de cauza se pare) sau prin acest gest au incercat unii sa isi motiveze esecul ?

  Ce m-ar determina sa cred ca restul cerintelor catre Curtea Const. ar fi
  indreptatite in aceste conditii ?

  De ce nu a ramas la Min de Interne propunand pe altcineva ?

 9. @Darael:

  Plecarea poate fi o solutie individuala si de moment, in logica „scapa cine poate”. Cred ca mai intelept si mai constructiv pe termen lung e sa incercam sa schimbam ceva, fiecare, in jurul sau.

  @George Serban:

  Multumesc frumos pentru consecventa. Din pacate, nu reusesc sa ma dedic blogului atat cat as vrea. Va citesc constant blogul, chiar daca nu apuc sa si postez comentarii. M-a amuzat ce a iesit pana la urma din postarea cu olimpiada si amantele.

  @balbeck:

  Sa nu cadem in capcana generalizarii, sub care se ascund cei care vor sa fie absolviti pentru pacatele lor doar pentru ca si altii fac, chipurile, la fel. Exista dovezi ca la acest scrutin unii au facut ceea ce nu s-a mai facut niciodata de catre nimeni.

  @florin:

  Si eu am pledat de nenumarate ori pentru un efort de reconciliere si cooperare pentru interesul cetateanului si al tarii. Din pacate, unora le prieste stilul conflictual si il exploateaza cu cinism in folos propriu, chiar daca dauneaza celor multi.

  @Ranga:

  Ma tem ca vom avea in perioada urmatoare numeroase dovezi de asemenea implicare si competenta, in toate domeniile…

  @Karakas:

  Ma intreb ce e in mintea talibanilor pro-Basescu, care au crezut in lozincile despre reformarea clasei politice etc., cand vad ce oaste de stransura se aliniaza in jurul ciolanului…

  @Sibilla:

  Imi pare rau sa aflu ca ati fost bolnavi, tu si baiatul. Multa sanatate, aveti grija de voi! Felicitari pentru ca reusesti sa ramai la fel de luptatoare, in ciuda necazurilor si dezamagirilor! Resemnarea nu-i o solutie, ci pecetluirea sfarsitului. Si mai avem mult pana atunci.

  @Cristian:

  Voturile nule sunt numai o parte a zonei asupra careia planeaza suspiciuni. Vezi, te rog, postarile anterioare pe aceasta tema, unde am mentionat mai multe posibile directii de frauda. Cat despre Ministerul de Interne, PD-L a facut tot posibilul sa aiba conducerea acestuia inainte de alegeri si n-ar fi acceptat decat un om apropiat in functia de ministru.

  Va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru ca va simt aproape!

 10. GRIG şi BAU-BAU

  Sunt Grig, un copil cu ciucuraş, acum în clasa a III-a.Stau cu mama într-o garsonieră, la parterul unui bloc vechi făcut de Moş Niculaie.Până acum, tata nu mi s-a arătat nici în vis. Mama face doar două lucruri: mă iubeşte pe mine şi leagă (ceva cărţi la o tipografie particulară). Tuşa Lica -o babă cocârjată, singură, vecină cu noi, mă duce şi m-aduce de la şcoala din colţul străzii. Tot ea-mi pune micul dejun şi masa de prânz, cu ce a gătit mama de cu seară. Mai mereu mănâncă cu mine.Am televizor cu telecomandă, un radio mic şi telefon fix.Învăţătoarea mea e deşteaptă, foarte tânără şi frumoasă. Cred că-mi dă calificative mai mari decât merit. După ce termin facultatea mă însor cu ea ; ca mâine !
  De la o vreme, la televizor văd tot timpul cum o brută de om – însemnat pălmuieşte fără milă şi ruşine un copil aproape de vârsta mea. Îmi produce teamă şi am început să fac pipi în pat după ce îl visez. Tuşa Lica zice că-mi trece dacă mă afumă cu păr ars de pa capul brutei ; dar e chel ciucurel !
  Aseară la televiyor am recunoscut bruta, desemnată preşedinte pentru următorii 5 ani de cei 9 din Curte-urâţi ca şi ea. Mama zice că e blestemul lui Moş Niculaie adus ca pedeapsă românilor de Sfântul Niculaie 2009.
  Bogdane, tu ai plecat în Italia de frica brutei. Eu nu plec.
  Aştept dreptatea Bibliei pe care a jurat strâmb Bau-Baul.
  Cel de Sus nu bate cu palma!

  PS Bogdane, citeşte-o la toţi copiii din Italia.

 11. Poveste de Crăciun

  I-au flăcărat obrajii Pruncului Isus
  Când domnul Preşedinte l-a lovit de sus
  Cu dosul palmei, nespălate, pe Bogdan,
  (Abia de-şi aminteşte sinistrul mitocan).

  Iar tu Maria, mamă de copii, tăcuşi
  Fără să scri ce doar cu ochii tăi văzuşi.
  Ai umilit de-atunci, în veci, pe Preacurata;
  Teme-te că-n curând vă veţi primi răsplata.

  Soţu-ţi netrebnic jură pe Cartea Sfântă, ca un laş;
  Cum poţi Maria să te culci în pat cu un borfaş ?
  Sau l-ai respins de mult, că-şi are ţiitoare,
  Cu care spurcă jilţul sfânt şi ţara muritoare?

  Nu-i prea târziu, iar Steaua, sus, se află-n misie;
  – Păgâne treci de scrie cât mai iute o demisie
  Şi te călugăreşte în noaptea de Crăciun
  Când Sfânta şi cu Pruncul iartă pe orişice nebun !

 12. Zorba dacul

  Azi la 7:00 a.m. ţi-am aprins o candelă, nu înainte de a-i înlocui fitilul cu unul nou de la Atena. Arde ciudat de curat şi la ora aceasta…L-ar impresiona şi pe Preafericitul Daniel, incapabil de acest gest, pe care îl asemăn cu un satrap, dintr-o pornire ce nu-mi aparţine, şi ca atare nu cutez s-o explic.
  Ştiu că eşti în Rai la atelierul de conduri îngereşti, aşteptând Marea Revenire pentru a-ţi continua opera. Ţii minte finalul apoteotic al filmului Zorba grecul ? Dacă da, atunci imaginează-ţi că tot ce făcuşi în „anii de glorie” s-a năruit, printr-o blestemată similitudine, ca în acel final.
  Victor Stănculescu – cam jilăvit acum – se laudă că în 22.12.’89 te-a ridicat la Cer direct de la CC (în aer zice el, ca s-o rupi cu pământul) şi-i pare rău că nu te-a urmat atunci că n-avu parte de arginţi.
  Despre noi doar de bine…că te-ai dus !

 13. Catren etern

  Fata (pe vine) taineşte la o cruce-n cimitir
  Cu un făcău plecat în pripă-un suflet de martir.
  O ramură uscată o scarmă lângă perineu :
  -Nu te mai potoleşti iubite, şi-acolo eşti tot leu ?

 14. Zile şi pene albe

  Frânează renii înhămaţi la sania miracol,
  Coboară Moşu’ lângă un orfan ; ce mai spectacol
  – Eşti bun , eşti poate cel mai bun,
  Dar vii numai odată, şi-atuncea de Crăciun.

  De mult îţi scriu, cântându-ţi toată gama,
  Să mi-o aduci în dar, numai pe mama !
  Se scuză Moşul, cerând iertare de păcat,
  Că poşta fu prea încărcată, şi n-a funcţionat.

  – Eu şi Isus cred că suntem d-un neam
  Ca El – nici eu – n-am tată pământean.
  O doamnă de aici se jură că-s din flori,
  C-am fost adus de barză, legat de subsuori.

  – O dragoste nebună a florilor de mai
  Te-a modelat pe tine, copil cu păr bălai ;
  Mi-a spus blânda bătrână ; se poate să o şti,
  E mamă de o viaţă, la sute de copii…

  – O ştiu, şi ea-i din flori ca mulţi copii, ca tine,
  Un sac cu zile i-am adus, să se descurce bine.
  Iar ţie-ţi dăruiesc mai multe pene albe,
  Să scri poveşti despre micuţi şi florile lor dalbe.

 15. Ministerul orgasmului

  O cerebrală ziaristă comenta azi la tv, cum că telespectatoarea X i s-a confesat despre o problemă gingaşă – absenţa orgasmului, în dispreţul multor încercări făcute pe toate feţele „poliedrului”.
  Cum „unde e o problemă , neapărat trebuie să fie şi o soluţie”,
  m-a dus gândul la doamna Elena care, la priceperea mea, are vocaţie pentru o astfel de problemă naţională.Tot îşi arată presa anglicană temerile în legătură cu administrarea de către aceasta a celor 3,5 miliarde euro fonduri europene, başca ceva cusururi cunoscute dar ignorate de decidenţi. Cu alte cuvinte un Minister al Orgasmului i s-ar potrivi mănuşă doamnei Elena, cu interesul şi susţinerea necesară.

 16. (R) Ia de pupă-n pupă !
  (R) Ia de pupă-n provă !
  Sunt chemări armonizate, niţel diferenţiate, adresate pdl şi udmr – cualiţia la guvernare, sub puntea dintre ani, de către “blatiştii” români.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s