„Este timpul sa faceti, nu numai sa va certati!”

Azi, Traian Basescu a fost validat presedinte al Romaniei si dupa-amiaza vor avea loc consultarile pentru formarea viitorului Guvern. Sunt doua momente importante, in legatura cu care cuvintele presedintelui reales, rostite in aceasta dimineata, ar trebui sa lase loc de optimism: „unii romani m-au sustinut, altii mi-au dat o lectie”, spunea Traian Basescu, promitand ca va fi presedintele tuturor romanilor. Probabil, insa, e mai intelept sa nu ne facem iluzii, ca sa nu avem deziluzii…

As vrea sa remarc, totusi, sfaturile adresate cu prilejul realegerii de presedintele Comisiei Europene si de ambasadorul american la Bucuresti. O data cu felicitarile de rigoare, Jose Manuel Barroso i-a transmis presedintelui Traian Basescu: „Prima si cea mai urgenta sarcina care sta acum in fata dvs. este formarea unui nou guvern, capabil sa reuneasca un larg sprijin in Parlament. O abordare consensuala si inclusiva este cu atat mai importanta in aceste vremuri dificile”. La randul sau, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a pledat in aceeasi directie, intr-un stil foarte transant: „Romania trebuie sa devina o tara care sa caute reconcilierea si armonia dupa ce alegerile s-au incheiat. Ca sa fiu direct: este timpul sa incepeti sa faceti, nu numai sa va certati„.

Vom vedea in curand cat de mult au contat aceste indemnuri…

Reclame

12 gânduri despre “„Este timpul sa faceti, nu numai sa va certati!”

 1. Mark Gitenstein cred că a fost foarte atent la anii în care ne-a condus Traian Băsescu, ani în care nu a făcut altceva decât să ne transforme într-o ţară care mereu a fost în uşa cortului politic…, iar oamenii au tras ponoasele pentru lipsa de atitudine şi acţiune a lui!

  Toată stima Domnului Geoană care a ştiut să fie un gentelman, iar după decizia Curţii Constituţionale i-a urat lui Băsescu mult succes în noul mandat!

  Vă doresc tuturor oamenilor frumoşi la suflet şi înţelepţi – indiferent de culoarea politică – o iarnă frumoasă, Sărbători pline de lumină alături de cei dragi, iar în anul care vine vă doresc împliniri atât profesionale, cât şi sufleteşti!

  În rest…nu-mi doresc decât minunea ca şi oamenii simpli şi amărâţi să fie văzuţi şi ajutaţi şi să conteze pentru cei care sunt aleşi să îi reprezinte pe toţi la fel!

  Sunt părinţi care stau la rând la viaţă pentru copii lor, iar cei în măsură nu iau nici măcar o singură decizie de bun simţ pentru ei!

 2. In ceea ce ma priveste, am avut ghinion. Americanii cunoscuti de mine – fie diplomati, acreditati aici, fie cei cunoscuti la reuniuni internationale – nu au excelat in inteligenta. Nici domnul ambasador nu face exceptie! Ma asteptam sa evoce indelungatul exercitiu democratic al SUA, cu o aplicatie chiar intr-o imprejurare similara. Ma asteptam sa ne indemne sa face tot ce se poate pentru a nu pleca la drum cu un presedinte impostor, de a carui victorie se indoiesc chiar cei care l-au votat. Mai ales ca, in Romania, alegerile au fost castigate de adversarul celui pe care „institutiile” l-au proclamat castigator.

 3. Îndemnurile ambasadorului SUA au o doză de obrănicie inconfundabilă care, păstrând proporţiile, duce cu gândul la diplomaţia sovietică, greu de uitat.
  Absenţa îndelungată a unui ambasador SUA în România a fost de dorit decât această prezenţă ce poate deveni indezirabilă. Faptul că la Cotroceni s-a instalat, legal, un Preşedinte neligitim în interiorul ţării, îl obliga pe d-l Gitenstein măcar la moderaţie.
  Dacă Băsescu ar fi fost un autentic bărbat de stat ar fi refuzat decizia CC, în condiţiile fraudei electorale dovedite, dar nu e cazul !

 4. Românii se droghează cu mâncare. Mâncarea duce la secreţia de endorfină, la ciocolată mai mult, şa pâine goală mai puţină. Dacă această criza va înainta atât de mult încât nu va mai exista nici mâncare, poporul va umple România de sânge de om politic… Cred că în viitorul Guvern ministrul agriculturii este mai important decât ministrul de finanţe…

 5. Tot răul spre mai bine

  România lui Băsescu, ca stat cu statut de marionetă, nu putea să aibă o conducere mai potrivită decât a unui susţinut consant de SUA şi UE, cu preţul încorsetării noastre, guvernul 4Boc fiind de neevitat în aceste condiţii. Comportamentul Preşedintelui aduce cu cel al unui racolat dinaintea revoluţiei. Dacă frauda electorală ar fi produs-o pesedeul, Mircea ar fi fost demult în furcile americane şi europene iar partidul său demolat. Ce ne-au făcut ruşii după 1947 este un mizilic în raport cu ce păţirăm de la binefăcătorii de după revoluţie.
  Este o prioritate constituirea şi punera imediat la lucu a Comisiei parlamentare de examinare a fraudei electorale pedeliste cu beneficiar Băsescu, atacând cât mai e caldă “componeneta diaspora”. Concluziile vor fi devastatoare pentru incriminati, forţaţi de destin să înlocuiască violetul cu doliul, iar de aici şi inevitabilele răsturnări.
  Tot răul este spre mai bine ! Aşa trebuie privită neşansa vremelnică a lui Gioană, care sub nici o formă nu trebuie mişcat de la conducerea partidului.

 6. Corina,
  Daca in ultima vreme am tot sperat la „mintea romanului cea de pe urma” asteptarile mele si cred ca altor cateva milioane de cetateni au fost inselate.
  „Romanul” care acum se afla in fruntea tari „a dat semnalul reconcilierii” desemnadu-l pentru functia de prim-ministru tot pe dl. Emil Boc.
  Aceasta „sfidare mondiala” califica dintr-un inceput adevaratele ganduri ,intentii si actiuni in sensul demersului spre reconciliere nationala in stil original, mai exact intr-un spirit levantin de sorginte fanariota.
  Sunt dezamagit si nu de faptul ca dl presedinte a fost reales,norocul lui si al camarilei care a facut posibil aceasta realegere ,pe toate caile si cu orce mijloace curate si mai putin curate, ci de faptul ca si de aceasta data a jomglat pe muchia Constitutiei facandu-si binecunoscutu-i joc.
  Pacat ca a ratat intrarea in Istoria Nationala pe Intrarea Principala si a cautat prin simulacrul de „consultari” sa dea speranta (mie nu) ca vrea sa fie Presedintele tuturor romanilor.Se pare ca nu a reusit sa se ridice deasupra conditiei de sef de echipaj. Pacat! A ratat si aceasta ocazie si cum soarta se razbuna deseori astfel de ocazii nu prea apar.
  Emil Boc prim-ministru!?Asta-au vrut „romanii”,asta-au capatat,spune un proverb ardelenesc.Si culmea culmilor,Guvernul va trece prin Parlament cu sprijinul „transfugilor” din PSD si PNL ce-si zic „independenti” cu stigmatul de trdatori si oportunisti.Da,Independenti de morala si dependenti de cei „30 de talanti cu care Iuda l-a vandut pe Iisus”.
  Inca cinci ani de scandal cred ca sunt peste limita de suportabilitate a acestui neam urgisit cu peste 4 generatii de sacrificiu”.
  Cu am mai spus daunazi „Dumnezeu cu mila lui” si sa speram ca nu va fi,asa cum spuneau romanii, „vae victis”.Cu drag, IonBorgo.

 7. Gioană – performer şi nu învins

  Aşa trebuie privit Mircea Gioană de bărbaţii pesedeului.El a reactivat forţa de temut a acestui cel mai puternic şi de perspectivă partid din România-PSD.
  A folosit cu înţelepciune pârghiile diplomaţiei pentru a descoperii şi coagula o convenţie puternică şi viabilă, a celor 65%. A aruncat sământa sănătoasă şi valoroasă a interesului naţional in perspectiva unor vremuri îngrozitoare clocite din exterior, cu sprijin slugarnic din pertea scursorilor ca alde Băsescu şi gaşca pedelistă, cărora trebuie să le opunem genetica armă secretă -iubirea de glie.A pilotat cu abilitate în zona propriilor gherdapuri pesediste care încep să rânjească, în direct, la un soare negru devorator, după aparenta scădere a apelor tulburi ale politicii. A etalat o putere morală ce a rezistat în faţa vântului netrebnic stârnit pe întuneric de forţe demolatoare subordonate Cotrocenilor.A demascat fără drept de tăgadă o maşinnă infernală de fraudă generalizată subordonată propriilor interese meschine şi a celor diabolice-externe care de mult ne trag clopotele.
  Dar cel mai important, a arătat că se poate şi trebuie, ca următoarea perioadă să aducă aruncarea peste covertă a lui Băsescu, la puţin timp după urcarea clandestină la bordul navei amiral a României !
  Gioană este curat la suflet, român verde, cu un dosar rezistent, întărit de luptele politice, susţinut puternic de cea mai pură şi conştientă forţă populară, capabil de colaborare extinsă, cunuscător al compromisului şi limitelor sale, un adevărat domn.

 8. Tovarăşe Băsesescu Traian

  Vă raportez că când dv. vă ocupaţi cu codoiul la Copenhaga, trei dintre rumânii neaoşi datornici la FMI, ostentativ, au mierlit-o de frig la adăpostul străzii, prin aceasta ratând să trăiască bine şi în al doilea mandat.
  Menţionez că d-l Videanu le-a suflat aer cald în fund, pe rând, la câteşitrei, dar rezistenţa dopurilor de gheaţă nu a permis tranzitul. D-ale creştineşti se va ocupa Guvernul 4Boc. Fiind votanţii dv. fideli, cei trei nu vor fi radiaţi de pe listele de alegători ai duduei Eba.
  Să trăiţi (ca ei, zic io) !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s