Pentru stoparea crimelor si violentelor sexuale in Congo

In aceasta saptamana, in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, am intervenit in cadrul dezbaterilor consacrate violentelor din Congo si strategiei UE in Afganistan. In ambele tari, interventia occidentala, fie ca e sub umbrela ONU, fie a NATO, se afla in impas.

Reclame

8 gânduri despre “Pentru stoparea crimelor si violentelor sexuale in Congo

 1. Da. E dincolo de tragism ce se întâmplă în Congo.
  Şi e bine că se aude la Strassbourg o voce (blondă…) din România care încearcă să spună ceva despre ororile de acolo.
  Poate că, pe lângă spălarea de bani, traficul de arme şi exportul ilegal de aur (şi diamante, of course!), ar fi trebuit menţionată şi situaţia copiilor-sclavi care extrag Coltanul, o componentă de bază a telefoanelor mobile, între altele. Sclavagism modern susţinut şi de complicitatea tacită a marilor companii occidentale. Dar poate asta ar fi fost prea mult pentru o româncă… În sensul poziţiei noastre ca naţiune, nimic personal.
  Aştept cu interes şi o luare de poziţie despre frauda electorală din ţară, despre atentatul fără precedent la adresa parlamentarismului românesc, despre pericolele care pândesc însăşi democraţia mioritică!
  Pe curând, sper…

 2. Ce se intampla in Congo nu ma mira. Ma dezgusta decat gandul ca sunt multe regiuni in situatii tragice doar pt. ca marile puteri au preferat in loc sa le culturalizeze, sa profite de ele …

 3. Of, of, of… E greu cu limba asta română…
  Tinere bavarez (nu e o insultă, e o etichetă culturală, din Goethe), înainte să citezi din Stalin ar fi bine să încerci o „culturalizare” pe cont propriu.
  Sau tot marile puteri sunt de vină că scrii „decât” în loc de „doar” şi „au preferat în loc să” (chestie de topic, adică de frazare…)?
  Cât priveşte cine profită, în primul rând profită proprii lor şefi de trib, ei sunt cei care perpetuează sistemul gentilic, tribal, preistoric, bazat pe masacre şi corupţie. Nu uita că ei au inventat exportul de sclavi pe care „marile puteri ” l-au interzis, în cele din urmă.
  Tot ei au inventat genocidul ca metodă de cucerire a puterii, vezi Ruanda, Sudan, Eritreea etc.
  Şi atâtea altele…
  E greu de explicat de ce sistemele democratice nu reuşesc să fie implementate în Africa neagră sau în cea arabă, dar nu „marile puteri” sunt de vină.
  De altfel, şi mai aproape de noi sunt tendinţe de respingere a Democraţieie, ca să nu mai voerbim de ce se întâmplă în propria noastră ogradă…
  Dar, până la geopolitică, să revenim la oile noastre. Adică la Gramatică! Aia cu G mare! Succes!

 4. In India celor un miliard de locuitori s-a lansat ideea ca violarea femeilor în noapte târzie să nu fie socotită infracţiune !!! Şi asta de un politician…într-o ţară deţinătoare de armă nucleară.
  Dar în România viitoarelor bordeluri ale Preşedintelui Băsescu, ce spune o analiză la zi a crimelor şi violurilor sexuale ?

 5. Off topic

  Porcul de pe masa româilor

  Traian Băsescu-porcul de pe masa sărbătorilor de iarnă a tuturor românilor este răsplata divină care se cuvine unui popor de troglodiţi ce viermuieşte în acest cumplit 2009-anul multilateralei noastre dispariţii.
  „Curban” ( anagramă explicată într-o postare ) văzându-ne prin găurile tehnologice ale cazanelor cu smoală (locuinţă rezervată de Iad jigodiilor omenirii ) „juisează” la gândul că ce n-a reuşit el în 1989 cu tot arsenalul diabolic extern, a realizat Băsescu în primul cincinal demolator ; de mâine începe a doilea cincinal care are ca scop depopularea integrală a României de băştinaşii milenari şi repopularea, prin îmbucătăţire, ordonată extern, cu rase geostabilizate (?!) în schimbul radierii datoriei publice de 200 miliarde euro la Sf. Vasile 2010, posibilă de rambursat numai la… Sf. Aşteaptă.
  Porcul a înţeles că „ frauda electorală diaspora”, poate fi mijlocul legal al sacrificării sale în urma analizei Comisiei parlamentare în curs de constituire, pentru care d-l exconsilier Şuncăski (Baconski) regizorul de la Paris al fraudei 15 secunde/vot, vine la butoanele externelor din 23.12.2009 pentru a preveni dezastrul .
  Poporul-cel mai mintos comentator , preocupat de cât este de mare „rahatul” datoriei publice la zi, cere o analiză competentă a acestei probleme pe baza unor cifre sigure şi cu măsurile realiste de rezolvare pe care să le cunoască datornicii români „dintre cele două găuri”.
  Eu sunt dispus să-mi achit imediat partea din datoria publică, la o casă deschisă permanent în Cotroceni contra favoarei de a mi se recunoaşte sub semnătura lui TB, statutul de apatrid, în drepturi, cu data respectivă.
  Sudcoreeni şi-au dezbrăcat dinţii, şi-au aruncat inelele şi cerceii pentru a constitui donaţia naţională de scoatere a ţării lor dintr-o criză, mai acum ani ! Noi ce mai aşteptăm, s-o rezolve Porcul naţional sau cei câţiva proporc ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s