Inca o zi..

Va doresc un week-end frumos si un inceput de an linistit si vesel.

Anunțuri

10 gânduri despre “Inca o zi..

 1. Anul care vine sa va aduca speranta unui nou inceput, energia necesara pentru a va implini toate obiectivele, intelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care vi le ofera si pe acel cineva care va face sa zambiti. Cu drag,Loredana.

 2. La Multi Ani! Un an infinit mai bun! Multe impliniri si o sanatate de fier! Sa ne re-citim cu bine si in 2010 si pe un ton mai optimist! Numai ganduri bune din Hunedoara!

 3. Cele mai frumoase gînduri , cu urări sincere de mai bine ! La mulţi ani cu sănătate şi bucurii ţie şi celor dragi !
  Din păcate, pentru Romania încă nu putem spera la liniştea şi normalitatea pe care ne-o doreşti şi ţi-o doreşti…

 4. Da, ideologiile ne separă…
  Visele ne apropie?! Cine poate şti ce visăm, noaptea… Ziua, nici atât!
  Suferinţa, în orice caz, ne apropie… de Dumnezeu!
  A suferi înseamnă a avea un secret comun cu Dumnezeu (Soren Kirkekegaard).
  Dar asta nu înseamnă că viaţa, viaţa însăşi, nu ne poate apropia…
  Mai ales în faţa unui pericol comun!
  Care, vorba unui fruntaş PSD-ist, este!

 5. Sorcova Divină (continuare)

  {…} Căutam să mă concentrez pentru următoarea prioritate, cu
  gândul la fetele de măritat care aidoma suratelor aşezate în decorul floral din poiana vieţii, aşteaptă cu nerăbdare şi speranţă, ca din ceata de fluturi ce le dau târcoale să vină şi sortitul minunatei polenizări, cea făr’ de care s-ar stinge flacăra vie a nemuriri. Taman ele care poartă întrânselae taina vieţii trbuie să se lase cucerite, cu voie şi adesea fără de voie, de nişte voinici uneori slab înarmaţi sau prea puţin cunoscători în a folosi armele din dotare.
  Multă îngrijorare şi trsteţe se instalează în familiile unde frumoasele cosmice Venus şi Luna îşi prelungesc nehotărârea, până când şi ultimul tren al măritişului, cu sau fără hârtii, se pierde de către fata prea pârguită, pe care mai apoi, cu sadism, o aşează satul, în loja mâncată de cari a fetelor bătrâne.Drept e că şi unele fete mult prea mofturose tot întorc capul, pînă li se instalează cunoscutul tic nervos, de le taie cheful şi curajul căutătorilor de casă.
  Măndica era o zână de frmoasă, ajutată tot mai des de sulimnuri, o sfântă de cuminte şi o albină de harnică, ce însă uita să ascundă acul veninos atunci când pofticioşii îi dedeau târcoale cu iubirile lor ne-mpărtăşite ; astfel ajunsă la destule primăveri, îşi pierduse speranţa până şi în busuiocul de la iordănitori, dar nu şi în Cel de Sus căruia îi purta iubirea învăţată de mică de la bunici.
  Spre casa ei mă îndreptam, ca s-o aflu în curte, curmînd cu o prăjină zilele unor ameninţători ţurţuri de gheaţă de la streaşinî, activitate întreruptă de oferta mea fermă :
  – Vreau să te sorcovesc !
  – Hai. Intră. Sunt singură. Părinţii pe la biserică. Pofteşte în casă
  -Adu-mi, te rog, puţină apă să pun pe sorcovă, improvizai eu, spre a rămâne singur, a ridica ochii şi rosti formula spre Cel ce ne iubeşte deopotrivă : – Eu sunt mâna, puterea şi voinţa îs la Tine ! Aşa s-au perecut faptele, iar cum reveni Măndica pusei câteve picături de apă pe moţul Sorcovei Divine, şi mâgâindu-i ritmic fruntea cu ea, cântai obişnuita colindă până spre sfârşit, când cuvintele potrivite şi clare se făcură auzite şi înţelese :
  – Sorcovă pentru iubiţi / Pân’ la Paşti să te măriţi !
  Mi-a mulţumit Măndica, m-a pupat pe obraz şi, delicat, mi-a strecurat în buzunar un ban de hârtie în circulaţie la vremea aceea.
  Condus de fată până la poartă aveam să-l aflu acolo privindu-ne – cine ştie de când – pe Costache, un holtei din sat nu cu mult mai vârstnic decât ea, ce se bâlbâia în a spune că din întâmplare era acolo, în trecere, dar că de fapt venise s-o invite la hora cu lăutari de la salonul de dans din acea seară, propunere acceptată cu bucurie ascunsă de Măndica.
  N-au observat că plecaem spre alte priorităţi, dar când s-au căsătorit, peste o lună, precis Măndica şi-a adus aminte de sorcovitor. {…}

  03.01.2010
  B.A. Răgan

 6. Sorcova Divină ( continuare)

  Strămoşii bancherilo-cămătarii şi fraţii lor genetici-hoţii supuşi analizelor adn, au primit verdictul ştiinţific de necontestat că, indiferent de
  naţionalitate sau rasă, au comună gena hoţiei cu numărul 66 al necuratului, ceea ce le justifică, parţial, statutul de: fără nici un Dumnezeu ! Având acelaş obiect de activitate, s-au separat în cele două clanuri, nu pentru înlăturarea rivalităţilor, ci – mai degrabă – dintr-o satanică făcătură a primilor de a „lucra” nestânjeniţi, la lumina zilei, sub protecţia legilor meşterite sau comandate chiar de ei; indubitabilă concluzia că cei mai periculoşi pentru prostime rămân cămătarii, care au căpătat imunitate până şi la adevărul dovedit. Tocmai aceste gânduri mi-au îndreptat paşii spre dom’ Ezechel, trăitor laolaltă cu banii săi, gard în gard cu postul de jandarmi.
  Pătrund în curtea neprimitoare, mâşâit de o umbră de câine ce-mi prezintă părţile moi ca gir al prieteniei, pentru care îl răsplătesc cu un biscuite şpriţat din cei anume luaţi de acasă, ridic faţa spre Cer rostind formula „eu sunt mâna, puterea şi voinţa sunt la Tine”, bat la uşă şi-l surprind pe propietar într-un nor de fum ce se încăpăţânase să iasă pe coşul înfundat, fiindu-i mai lesne a se strecura pe unde taman intrasem.
  – Vreau să vă sorcovesc domnule, după datină, zisei cu hotărârea celui ce se vrea convingător.
  – Da, da…cu grijă la chelie. Dar să şti că nu pre am bani !
  – Dacă vă pricepeţi la bani, eu vrea să ştiu despre acesta micuţ-galben, dacă este bun de ceva. Şi pun pe masa slinoasă bănuţul dăruit de nea Mircea, pe care îl pipăie cu plăcere, îi ronţăie duritatea, îl citeşte cu lupa X5 dând verdictul:
  – Fiare vechi.Ia punguţa asta cu bomboane mentolate contra pute gura şi te scap de el…
  – Da ? Vă mulţumesc ! dacă tot nu-i bun…Apropii Sorcova de fruntea-i transpirată sub care doi ochi vineţi nu-şi puteau stăpâni o bucurie ştiută doar de ei, şi-i dau drumul la colinda cu potriveala meşteşugită din timp, care se scăpa la obiect : Sorcoviţă vânătă / Nu da bani cu camătă / că-i păcatul cel mai mare / Doar în Iad mai ai scăpare / La anul şi cine ştie…/ Teme-te de veşnicie !
  Cu ochii închişi şi gura căscată, în liniştea ce urmă colindei, dom’ Ezachel scose bănuţul galben de unde-l dosise şi punându-mi-l în palmă mă avertiză :
  – Ia aminte ! bănuţul e din aur. Abia acum mi-am dat seama de ce l-a răzbit muşcătura mea. Ţine şi un ban bun de hârtie să-ţi iei dulciuri boiereşti pentru sufletul tău deosebit…
  – Dar cu punguţa de mentolate cum rămâne ?
  – Păstreaz-o! Sunt bune şi când nu miroase gura. Acum mă duc la biserică să-i dau popii pentru pomenit, şi… o cheste care mă frământă !
  Dascălul parohiei noastre cântase pe la unele babe cum că dom’ Ezechel ar fi dat popii o grămadă de bani – danie – pentru reparaţia capitală şi modernizarea bisericii satului. Rămâne de văzut …

  O4.01.2010
  B.A. Răgan

 7. Draga Doamna Corina Cretu Deputata UE si Vicepresedinta a Comisiei de dezvoltare UE,

  Prima data ne-am urat un Craciun Fericit si un La multi Ani cand erati intr-o masina la Sala Palatului dupa un suprb concert Stefan Banica Jr.
  Fie de stanga fie de dreapta cred ca trebuie sprijinita validarea (investirea) in Parlamentul UE a dl. Dacian Ciolos fiindca dupa cat cunosc „SIMTE ROMANESTE”. IAr agricultura romaneasca are nevoie de investitii enorme ca sa devina performanta! Romania nu are acum acesti bani fiindca a fost vitregita de istorie, satul romanesc fiind departe de standardele minime europene fie ele de dreapta sau de stanga!
  Sper sa imi dati politic dreptate stimata d-na Cretu si asta nu numai fiindca suntem amandoi admiratori ai dlui Banica si ai folk-ului romanesc „de geniu”! Bine citati pe E.Ionescu care a fost de centru dreapta in motto-ul blog-ului : Ideologiile ne separa. Visele si suferintele ne apropie!
  In acest sens Un An Nou de nota 10 atat pt. stanga cat si pt. centru dreapta!
  S-auzim numai de bine harnica d-na Cretu !

  Petru Bucur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s