Precizare

In aceasta seara,  la „Realitatea Tv”, s-a discutat despre o pretinsă declaraţie a mea, în care aş fi afirmat că este necesară formarea unui nou partid de stânga. Absolut inexact. Nu gandesc astfel si nu am făcut o asemenea declaraţie nimănui din presa scrisă sau electronică.

Într-o analiză, postată pe blogul meu spuneam cu totul altceva.

În ultima vreme s-a evocat din nou, în media şi în mediul politic, scenariul scindării PSD. Plecând de la aceste alegaţii, eu afirmam, citez” „Nu cred că scenariul scindării PSD va funcţiona. Nu exclud însă, spre exemplu, formarea unui nou partid, sub tutela preşedintelui Băsescu, care să concureze PSD la stânga, cum nu exclud ca unii lideri şi parlamentari ai PSD să se afilieze noului partid. Sigur, nu va fi comod pentru PSD, dar partidul a mai trăit un episod asemănător, în 1997, când s-a format APR.”

Nu este un secret faptul că PDL promovează o politică agresivă de racolări.

Sunt un om de stânga şi cred că România are nevoie de un puternic partid de stânga. Cu toate problemele lui, PSD este un partid solid, cu o marcată identitate social-democrată. Sunt direct interesată în păstrarea şi în consolidarea unităţii lui. La asta mă refeream când evocam episodul apariţiei APR, care se dorea a fi tot un concurent de stânga pentru PSD.  Voiam sa subliniez faptul ca PSD nu trebuie sa cada intr-o capcana asemanatoare. Atunci, interesele celor pe care partidul îi reprezintă au fost puse înaintea intereselor unor lideri care nu s-au regăsit în ceea ce propunea atunci partidul. Şi cu sprijinul celor care cred în noi am revenit la guvernare în 2000.

Aşa se va întâmpla şi acum: partidul va rămâne unit şi se va prezenta ca o veritabilă alternativă la actuala putere.

Regret faptul că sunt oameni care au interpretat abuziv şi lipsit de onestitate spusele mele, doar din dorinţa de a confirma teza „conflictelor” din PSD.

Reclame

17 gânduri despre “Precizare

 1. Cercul ecvestru

  Defilarea ecvestră a şefilor statelor UE în arena circului politic din republica prosperă norvegiană, este un studiu în derulare ce se execută în marmură „supt” patronajul d-lui Videanu, lucrarea finală urmând a fi montată într-un ameţitor giratoriu chiar în Piaţa Noii Costituţii, evidenţiind rolul fabulos al mişcării în jurul cozii prezidenţiale pe parcursul primilor 10 ani tereştrii din cele, sperăm, 10 mandate băsesciene consecutive. În realitate defilarea s-a consumat a treia zi a lui 2010, călăreţii fiind poziţionaţi în ordinea performanţelor omologate de PE la recentul Revelion, cele 12 stele intercalându-se, democratic, între cap şi coadă pe sensul de mers trigonometric. Ineditul a constat în orginalitatea ultimului călăreţ – Traian Băsescu – aşezat pe fundul murgăi, cu faţa spre primul călăreţ, ţinând în dreapta un minciog de recuperare oportună, chiar de sub coadă, a inevitabilelor balegi, iar în stânga temuta şi eficienta cravaşă.
  Oglinzile retrovizoare amplasate pe umeri şi cuplarea frâului la ambii pinteni s-au distins ca soluţii manageriale de excepţie în conducerea şi stăpânirea animalului de către călăreţul dâmboviţean. Poziţia inversă pe cal a fost apreciată ca o rafinată şiretenie, cu originea în “cei din urmă vor fi cei dintâi”sau ca o lovitură de teatru la o eventuală schimbre socială a sensului de mers.Un incidet amuzant s-a petrecut, chiar în arenă, cu ocazia fotografierilor istorice, în staţionare, când murga lui TB a „copitat” un reporter israelian, imprudent apropiat de fundul calului şi faţa preşedintelui pentru imortalizarea premergătoare unui mare ghişeft. Tehnicienii SRI care au studiat filmul original au amuţit costatând „că călăreţul” român, în mod deliberat, a produs copitarea, mângâind discret păsărica murgăi cu vârful cravaşei. Arma secretă funcţionase ! Pupaţi-vă-n… diasporă, cei care l-aţi reales !

 2. Va felicit pentru ideea unei noi structuri social democrate in ROMANIA.
  De altfel ideea DVS a fost sensibilizata si de INTERNATIONALA socialista.

  Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Adrian Severin, Adrian Nastase cu acestia nu se poate gândi sa faceti social democratia in ROMANIA.

  Ofcina trebuie desfiintata, DIZOLVATA si creat ceva nou fara muraturi si rebuturi.

  Draga Corina,

  CURAJ si mult simt de raspundere, avem incredere in tine, esti din generatia noastra si trebuie sa chemam si pe cei mai tinerii.

 3. @
  Corina Cretu

  Interesant Corina, trebuie sa ne adunam

  @
  Miron Mitrea

  S-a inteles dece psd UL a juns la roata carutei, din cine este compus, muraturile comuniste, sindicalistii dupa dec.90, flamânzii si incapabilii s-au strâns in jurul incompetentului sef, ion iLIESCU.

  Am mai inteles dece si la transporturi nu s-a realizat nimic, un seralist ajuns sindicalist si apoi politician pe surcele.

  Aceatsa este miron mitrea, spun unii afemeiat si care reneaga originea sa tigana.

  Imi permit sa transmit aceste informatii pentru singurul raison a salva social democratia din ROMANIA, a nu ajunge pe mâinile acestor derbedeii.

  Deasemenea, aceasta adunatura trebuie sa dispara din viata politica nationala, o gasca de golanii impartita in toata tara a monopolizat parlamentul, senatul, un grebla prieten cu INCOMPETENTUL sef, ion iliescu care lipsit de viziune politica si setos de putere a distrus ROMANIA

  Carati-va golani, lasati ROMANIA NATIUNII !!!

 4. Si totusi, daca PSD isi va mentine aceeasi lideri, legati cu mii de fire, de afacerile pdl-iste, isi va pierde si ce a mai ramas din optiunile de stanga. Liderii de la centru si de la organizatii trebuie ajutati sa treaca pe alianiamente inferioare. Prea multi domnisori, gata sa faca pe placul altora. Prea multi tradatori si manevranti in acest partid. Si, apoi, prea multi vorbitori, pe la dezbateri tv, care, de fapt, nu spun nimic. Nu mai sunt barbati adevarati in partid !

 5. Văzându-vă pe val se comportă ca nişte scafandrii plătiţi să vă tragă de piciore (la fund, evident). Bine că nu v-au invitat noaptea la 3:00 să vă ceară scuze…(filmate de băieţii)
  Unitatea pesedeului primeză în faţa unor incompatibilităţi efemere la vârf.

 6. poate ca psd ar avea nevoie de ,,ceva”,ceva care sa il faca mai puternic…eu ,sincer,nu credeam ca Mircea Geoana nu va iesi presedinte…si totusi poporul a decis asa…poate ca psd ar trebui sa atraga pe cei tineri caci ei sunt cei care vor demonstra ca Romania nu este tara nimanui ci este tara lor.Eu asa cred.
  Cu respect,Loredana

 7. Corina,
  Oare nu stii ca „prieteni” de la Realitarea au „frumosul” obicei de a rastalmaci unele afirmatii ,fie ale tale, fie ale altora,dupa bunul lor plac pentru a intra in „gratiile’ Stapanului Luminii?Asa ca nu vad necesar a li se da lamuriri suplimentare ca tot fac cum doresc ei.Dovada dl.Turcescu la ultima confruntare cum a intors-o fara a se balbai,atunci cuJuramantul stramb” .S-a facut ca nu pricepe si a luat de buna un sperjur.Pe mine nu ma mai mira nimic la unii ziaristi.
  Daca tot veni vorba de „crearea unui partid mai de staga PSD-ului” si acesta sub”obladuirea” domnului Basescu cred ca tu inca nu-i cunosti pe acesti PDL-isti.Ei nu pot fi nici de dreapta ,nici de centru si cu atat mai putin de staga,stanga.Ei nu pot asimila nicio doctrina,nicio ideologie cu exceptia doctrinelor oportuniste,creatoare de bunuri si servicii personale,de eludare a legii atunci cand aceasta nu poate fi ocolita,doctrina minciunii,a sperjurului si a camumflarii adevaratului sens al unei politici facute pe gernunchi asa zisa „pentru romani si prin romani” dar cu siguranta in interes personal.Acest partid nu poate fi redirestionat spre o stanga autentica deoarece acesta nu are vocatia unei politici coerente ,axata pe o doctrina specifica si pe o baza de sustinere cu o orientare clara.Sustinerea de masa se datoreaza retoricii populiste ,gen „democratiile” latino-americane.(vezi Venezuela).Pacat de valoarea reala a unor membri ai acestui partid.
  In PSD se vor aseza lucrurile.Poate va fi si o „lasare de sange” metoda terapeutica primitiva dar atat de necesara.PSD este la schimbul de generatii si „limpezirea apelor” dupa care se va vedea adevarata lui valore.Asocierea cu PCR este facuta voit pentru eclipsarea imaginii atat in tara cat mai ales inafara.Un partid cu o sustinere masiva de mase asa cum este PSD are nevoie periodica de „PURIFICARE” si „REASEZARE”.Eu asa gandesc si cred.Cu drag,IonBorgo.

 8. Multumesc mult pentru comentarii si vizite. Apreciez in mod special lansarea dezbaterii despre viitorul partidului nostru de catre dl Adrian Nastase, sunt convinsa ca aceasta dezbatere de idei este acum prioritatea numarul unu in acest moment. Sa stim cine suntem, unde am gresit si incotro ne indreptam. Nu este un moment usor si nimeni nu poate avea solutii miraculoase in situatia de fata. Important e sa punem interesul partidului mai presus de orice altceva.
  Multumesc, Confucius, pentru urarile tale calde si pt ideile tale, Vania a ramas la fel de ironic, Loredana este mereu alaturi si ii multumesc, Karakas ne tine treji prin ideile sale, multumesc dlui Neagu George pentru adevarurile spuse atat de transant si, de asemenea, apreciez comentariile din ultima perioada ale noului meu vizitator care semneaza „Ranga”.
  Nu in ultimul rand, vreau sa ii urez dlui Profesor Ion Borgovan La Multi Ani si toate gandurile mele bune. Sunt mereu impresionata de acuratetea observatiilor dvs care vin dintr-o experienta directa cu viata; comentariul privind invatamantul a fost cu adevarat impresionant si dureros, imi cer scuze ca raspund asa tarziu.
  Tuturor va doresc numai bine si, inca o data, sper ca veti avea un an minunat!

 9. Sigur eşti o persoană specială in lumea asta.
  Cu aprobarea Lui îţi voi împrumuta din când
  în când Sorcova Divină. Cugetă de grabă la
  priorităţile mamei noastre bolnave-România.
  Succes femeie vitează !

  Sorcova Divină (continuare)

  {…} Vedem, auzim şi vorbim. Vedem atâta josnicie şi suferinţă, auzim gemetele terei dezmembrată şi spurcată de interminabile războaie purtate în numele ei, ne împroşcăm cu vorbe otrăvite-n spiţeriile sufleteşti mai întunecate decât Întunecatul : toate în dispreţul acestei formaţiuni perfecte şi simetrice faţă de verticală ce nu reuşim să ne-o pătrăm cu giroscoapele minţii şi inimii.
  Dacă zăpada nu-mi va-nvige puterile, măcar o prioritate anume programată pentru drumul de întoarcere acasă, trebuie să nu cunoască amânarea, altfel greu o voi privi în ochii nevinovaţi pe Mioara, ajunsă la 4 ani de viaţă fără să audă şi să vorbească, după ce mai toţi cunoscătorii, cu şi fără firmă, îşi mărturisiră neputinţa.
  Părinţii fetiţei, oameni normali, frumoşi, trecuţi de 35 de ani, se pripăşiseră prin sat acum doi-trei ani, veniţi de nu ştiu unde pentru un loc de muncă la o societate cu capital străin ce le asigura îndestulare numai prin leafa capului de familie, pentru cele patru guri, cea de a patra fiind a lui Costel, în vârstă de 9 ani, născut şi el cu aceleaşi metehne ca ale Mioarei, numai că auzul i se mai corectase pe la doi ani, iar de cănd împlinise 8 ani se afla la o şcoală specială de prin Ardeal ; sfânta treime a vieţii de familie – tată, mamă, copii – fiind tulburată, fără speranţă de limpezire !
  Cu gândurile acestea ajung la poarta lor, pe care după ce cu oarece efort o deschid, pătrund în curtea lipsită de paznic canin şi fără urme de paşi pe covorul gros de zăpadă, ridic ochii spre Cer şoptind formula ce-mi devenise atât de comună cu misiunea mea vremelnică, iar apoi, postat la uşa casei, iscodesc prin geam, ciocăn, cer permisiune de intrare pe care o primesc şi pătrund cu speranţă în camera foarte bine încălzită.
  Părinţii fetiţei şi aceasta ţineau în mână fiecare câte un clopoţel mic din bronz, care, mişcaţi cu dibăcie scoteau sunete înalte dar atât de plăcute urechilor mele. Cu ochi umezi s-au uitat la mine adulţii, cerându-mi s-o sorcovesc pe Mioara ce nu contenea a se minuna privind la Sorcova Divină, astfel că micuţa acceptă cu bucurie să-i atind delicat frunte fină, şi pe melodia cu textul adaptat al colindei să exprim : Sorcovă din flori Domneşi / Să auzi şi să vorbeşti / Nume drag să ne rosteşti / În ăst An şi La Mulţi Ani !
  O minune de proporţii Cereşti desluşeau şase ochi uimiţi şi înlăcrimaţi ce o priveau pe fetiţa care scuturând cu o mânuţă clopoţelul îşi punea pe cealaltă la o ureche, semn că percepe sunetul prea tare pentru un receptor delicat abia intrat în funcţiune, iar concomitent, cu ochii îndreptaţi spre născătoarea sa pronunţă inconfundabilul…MA-MA !
  Asistenţa este scoasă din uluială tot de Mioara care cu toată drăgălăşenia îmi oferă în dar propriul clopoţel, ce îl primesc nu înainte de a-i pupa mânuţa…
  Când am ieşit din curte pe poarta întredeschisă, încă se mai auzeau clinchetele clopoţeilor acelora cărora nu le veneau să creadă ce putuse să facă pentru un copil un altul cu o Sorcovă Divină !
  Aveam la dispoziţie un an pentru a selecta pe cele anume, din noianul de priorităţi, care se impuneau a fi rezolvate la mila Cerului ce are vionţa şi puterea, despre care poate veţi mai afla.
  Bănuţul din aur îl păstrez cu un gând ascuns iar clopoţelul are loc special în viaţa mea. {…}

  05.01.2010
  B.A. Răgan

 10. Vesta de salvare naţională

  Pe undele scârţiene, cu totul involuntar, s-a ginit cel mai secret de stat cu perioadă de dosire până-n 2110 (sic!) Autorul, evident Băsescu, cu Boc implementator, a pregătit moralul cetăţenilor români timp de aproape un an prin intermediul armelor sustrase, pentru a le reactiva sistemul de conservare spre a accepta la preţul modic de 100 euro / bc. vesta obligatorie de salvare natională livrată de firma „I. Oana” în loturi de un milion / zi. Materialul folosit la confecţionarea vestelor este vata de zahăr livrată de firma « Eba », armată cu popcorn neexpandat asigurat prin firma « Fratele Mircea ». Produsul este ecologic putându-se consuma ca atare după încetarea de plăţi sau reciclabil prin firma Lyly-Boc. Protecţia contra lingăilor nu este asigurată.

  PS Cine-l voteză pe Hooo noriu o ia-n mână (gratis, vesta).

 11. Vad ca a postat aici venin cineva folosind pseudonimul „Confucius”. E acelasi individ care la mine a postat un mesaj similar folosind pseudonimul „Dorel” – de altfel mult mai potrivit pentru nivelul sau…

  Il invit sa aiba buna cuviinta si sa nu isi mai asume identitati false.

 12. Corina Creţu poate dovedi că Angela Merkel nu e o floare rară iar rateurile istorice ale bărbaţilor justifică ideea unei femei de excepţie la cârma României. D-l AN la 59 de ani şi „bolile acumulate”, sigur nu mai este în cărţile mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s