La Multi Ani de Sfantul Ioan!

La Multi Ani Presedintelui Ion Iliescu si tuturor celor care poarta numele de Ioana sau Ion.

În aceasta luna, în ziua a saptea, soborul Sfântului Prooroc înaintemergatorului Botezatorului Ioan.

Dupa cum este obiceiul, Biserica dreptmaritoare a rânduit ca dupa unele mari sarbatori ale Mântuitorului sau ale Maicii Domnului, în ziua care urmeaza praznicului sa fie cinstit principalul personaj secundar al marii sarbatori.

Astfel, în ziua dupa Botezul Domnului facem praznuire de sfântul Ioan Botezatorul si Înaintemergatorul Domnului, cel mai mare dintre profeti, glasul care striga în pustie „gatiti calea Domnului”, turtureaua pustiei care a binevestit primavara harului, faclia Luminii dumnezeiesti, rasaritul ce a vestit pe Soarele Dreptatii, ca un înger pamântesc si om ceresc, care sta la granita dintre cer si pamânt si uneste Vechiul si Noul Testament. Trimis de Dumnezeu în desert sa anunte vestea cea buna a venirii lui Mesia Hristosul, si sa pregateasca calea lui Iisus, Ioan îsi împlineste misiunea botezând pe Isus în apele Iordanului. De acum stralucirea lui urma sa scada, iar a Mântuitorului sa creasca.

Totusi, chiar dupa venirea Harului si moartea lui ca martir, Ioan Botezatorul continua sa fie pentru crestini, în sens duhovnicesc, Înainte-Mergatorul Domnului. Model de înfrânare, de pocainta, de curatire de patimi prin asceza si rugaciune, initiator al vietii monastice si a celei pustnicesti, Ioan nu va înceta niciodata sa fie cel care gateste calea ce duce la Hristos.

O zi frumoasa tuturor!

Reclame

13 gânduri despre “La Multi Ani de Sfantul Ioan!

 1. DEMOCRATIA ROMANA IN PERICOL DE MOARTE.

  In fiecare zi. ora, sau luna incepe un nou scandal. Este o frectie la piciorul de lemn pentru cei de la putere. Atat cat se uita fraudarea alegerilor, viitoarele alegeri vor avea acelasi rezultat. Democratia elementara depinde de alegeri libere si corcte. In caz contrariu este o farsa care se va repeta in perpetuitate.
 La New York Basescu a castigat cu 90 % aproape de procentul lui Ceausescu. Un ziarist de pestigiul trimis la fata locului ar putea lamurii lucrurile. Sau poate sa se deplaseze la Paris unde frecventa la votare a fost de 40 de secunda pe prsoana. Am o gramada de prieteni la Paris care descriu o circumscriptie cu cateva sute de alegatori si nici decum de trei mii. Sugerez o ACTIUNE COLECTIVA A BLOGULUI POLITIC ROMANESC CARE SA INCEAPA CU O SCRISOARE LA AMBASADA SUA DE LA BUCURESTI SI O CONTINUA PRESIUNE PENTRU INCEPEREA UNEI ANCHETE PARLAMENTARE. Lipsa de concentrare si diviziunea atentiei face jocul camarilei Basescu. Sper ca sugestia mea sa fie luata in considerare. In caz contrariu ne vom intalni dupa cinci ani discutand despre Traian Basescu prim ministru, la fel ca omologul Putin dupa doua mandate succesive.
  ROBERT HORVATH- DEVA CINEAST USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 2. La Mulţi Ani cu sănătate, Echilibrului nostru, d-l Preşedinte Ion Iliescu !!!
  La Mulţi Ani, tuturor sărbătoriţilor !
  Astăzi, luăm aminte la Pilda Vieţii Sfântului Ioan Botezătorul:
  * Ioan Botezatorul ne poate fi tuturor indreptar pe calea stramta a infrangerii trufiei, a neroadei trufii, a egoismului si egocentrismului nostru ridicol care-si face ras de noi indemnandu-ne a crede ca suntem, fiecare, punctul geometric din chiar centrul lumii si ne da ghes a ne increde numai in noi insine, a ne inchide si incuia in carapacea bine ferecata a sinei noastre imperialiste.
  ( … )
  Noi retinem din viata si jertfa Sfantului Ioan Botezatorul altceva: capacitatea omeneasca de a iesi din sine, de a depasi stramtoarea fenomenalitatii, de a iubi pe un altul. Noi cutezam chiar a ne face o calauza (sau macar un temei de neincredere in afirmatii sumare) din zguduitoarea, admirabila, senina fraza de la Ioan 3, 30: “Acela trebuie sa creasca, iar eu sa ma micsorez.”
  Cu ea in suflet si-n inima si-n cuget si-n adancul sensibilitatii noastre biruite sa parasim acum, nu fara a multumi Domnului, acest sfant lacas.
  monah Nicolae Steinhardt
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/01/06/pilda-vietii-sfantului-ioan-botezatorul/
  O zi Senină pe Cerul sufletului tău frumos, Floare de Colţ !
  Sibilla

 3. La Multi Ani tuturor celor ce isi serbeaza ziua de nume!

  Corina, nu stiu daca ai vazut, Guvernul a decis sa taie dramatic personal si din bugetul protectiei copilului. Cred ca e un subiect care ar necesita o privire, sau poate monitorizare, din partea UE, pentru ca nu stiu daca Romania poate sa mai faca fata in acest context cerintelor si standardelor UE in domeniu.

  Multumesc pentru atentia acordata subiectului!

  http://www.mediafax.ro/social/circa-3-000-de-angajati-din-sistemul-de-asistenta-sociala-vor-fi-disponibilizati-5276778

 4. La multi ani! Sa ne traiasca si sa ne bucuram cu drag de toti ai nostri care poarta numele Botezatorului Ioan!

  Un gand ales catre Excelenta Sa, Ion Iliescu. Omul de stat care a stiut sa pastreze echilibrul societatii romanesti in vremuri de profunde framantari.

  Numai bine!

 5. Corina, doamna Ileana Savu, fosta Secretar de Stat la ANPDC a declarat ca sistemul de protectie al copilului poate colapsa din cauza reducerilor anuntate de Guvern.

  Te rog, impreuna cu colegii tai, sa luati aceste involutii foarte serios la nivel UE. Asa cum si PPE a cerut monitorizarea Romaniei cu privire la protectia copilului in 2004, asa ar trebui sa ceara si socialistii europeni.

  http://www.mediafax.ro/social/sistemul-social-ar-putea-intra-in-colaps-prin-reducerea-bugetului-si-disponibilizari-5281956/

 6. Rugă de căpuşă

  Dă-i Cerule putinţa şi dorinţa stăpânului să-şi hrănească bine câinele ca să am şi eu ce suge.

 7. „Biserica dreptmaritoare”?

  Si o parte dintre romanii inchinati Mantuitorului sub pastorirea Episcopului Romei il sarbatoresc in 7 Ianuarie pe Inaintemergatorul Domnului.

  Sa-i primim si pe ei in lumina bucuriei noastre si sa incercam sa nu-i uitam chiar totdeauna.

 8. Stateam deunazi si ma minunam cum de reusesc cate unii sa aiba suficient timp la dispozitie sa faca ce-i taie capul. Recunosc ca ma incearca o usoara invidie si ca sunt tentat sa cred ca nu-mi dramuiesc eu timpul cum trebuie.
  Iaca spre exemplu, Adrian Nastase. Ori tasteaza repede, ori…
  Mai multe aici… http://www.tupeu.ro

 9. Sorcova Divină (continuare).

  {…} Era vremea închinării paharelor pline ochi, cu suprapuneri de motive, unul mai acătării decât altul, pe fondul cărora îmi alunecă gândurile, nu din întâmplare, spre beţivanii de oriunde. Aceştia ca şi viciaţii din tagma fumătorilor de tutun şi alte ierburi, a practicantelor şi practicanţilor preacurvitului, sunt produsele secundare cele mai nocive ale maşinii sociale de făcut bani, tot mai sofisticată şi răspândită, sub protecţia legilor perverse, precum persoanele privilegiate ce le dau…
  Ca planariile ghilotinate au dispărut mizerabilii din spatele maşinilor de făcut bani murdari, de vreme ce înmulţiţi peste noapte stăpânesc pământul în totalul dispreţ al acestuia. Să trăiţi dom’ căpitan de cursă ultimă ! Hâc ! ( mai mergeau câteva hâcuri dar e hârtia prea scumpă.
  Beţivul spurcă până şi Divina multiplicare a vieţii, cu seminţele sale îmbibate în alcool, la adăpostul cinicei asocieri făcută numai de el sub pilostriile unde se afla cu mireasa când preotul
  după ce le-a dat să guste puţin vin (şi un biscuite) i-a îndemnat cu : iubiţi-vă şi înmulţiţi-vă !
  Ajung în faţa unui gard cu multe uluci absente iar restul putrede, cu porţile 1/3 lipsă şi portiţa în paralelogram indecis, apărate de un şanţ colmatat, fără podeţ de acces, pe care le depăşesc anevoie şi pătrund într-o curte deşertică, măricică, lipsită de vietăţi la vedere, iar mai încolo o casă ce s-a vrut arătoasă cândva, borşită în ceva locuri ce aşteptau de de prea mult timp mâna gospodarului. Pe horn ieşea un fum slab, totuşi un semn de posibilă viaţă…
  Hotărât şi îngrijorat îmi îndrept privirea spre direcţia de unde cădeau fulgii de nea şi rostesc, prea tare, de teama de a nu fi auzit : eu sunt mâna, puterea şi voinţa îs la Tine !
  Pătrund printr-o uşă neetanşă în casa celui mai ordinar beţiv din satul meu, şi cine ştie poate din ţară, şi cine ştie poate din Europa, şi cine mai ştie, casa lui Nelu – sugativă, o umbră din voinicul ce fusee cu zece ani în urmă. Un godin mic din fontă pozat în mijlocul camerei – precursor al încălyirii centrale – înconjurat de cinci copii cu feţe identice de murdare, cu cămăşuţe aşa de scurte că la unii li se zăreau ciucuraşii iar la alţii nu, semn că nu aveau ciucuraş, avertiza privitorul că participă la una din cele mai oribile drame sociale, din care nu lipsea Nuţa – mama celor cinci – învelită în petice, şi cu o faţă inconfundabilă de ofticoasă.
  Nelu-sugativă se pregătea de start spre biserică, unde nu trebuia ratat chilipirul zecilor de măsuţe acoperite cu pahare cu vin bun şi alte ofrande pe care credincioşii ortodocşi le ofereau cu dragoste şi dărnicie celor ce ieşeau de la slujba bisericească, motiv pentru care acţionez precipitat : mai întâi las să-mi cadă discret toţi banii de hârtie cu care fusesem dăruit, mai apoi strecor în măna celui mai mic punguţa cu bomboanele mentolate, iar unuia mai mare îi dau toată rezerva de şpriţaţi din buzunar, mai puţin unul. Procedez la a-i mângâia pe toţi şapte pe la frunţi, cu Sorcova Divină, începând cu Nelu, căruia-i cânt toată colinda răstălmăcită, în care mai spre final îi uram : Sorcovă din coji de nuci / Bea atât cât poţi să duci…, după care, zâmbind sincer, şeful familiei îmi mulţumeşte şi adaugă :
  – Dacă n-aş fi treaz aş zice că visez. Ţi-au căzut nişte bani pe jos…
  – Erau în curte la matale, nu sunt banii mei !
  – Poate mi-au scăpat din buzunar…dar n-aş prea crede ! Se adresează apoi nevestei :
  – Nuţico. înveliţi-vă bine cu ce găsiţi, toţi şase, şi daţi fuga la biserică, altfel n-o scoatem la capăt azi şi mîine !. Eu nu mai merg. Frate’meu Lică a zis că are o vorbă cu mine între patru ochi (îmi spuse un vecin de-al lui ).
  În fapt Lică – om gospodar şi cu stare – primise, în vis, la primul somn al Anului, vorbe de ocară şi ameninţare de la mama sa aflată dincolo de mulţi ani, care îi reproşa că l-a lăsat de izbelişte pe fratele lui mai mic -Neluţu – şi nu şi-a onorat promisiunea ce i-o făcuse la căpătâi. Aşa se face că nea Lică dădu buzna în casă tocmai când voiam să plec, şi făcându-mi semn să şed, mă luă ca martor sufletesc la discuţie :
  -Nelule, îţi împrumut pe daiboji, pentru doi ani : o căruţă, un cal tânăr cu hamuri noi, o vacă de rasă la primul viţel, fătată de curând şi furajele necesare până la colţul iebii, ca să ieşi din ruşinea în care te-ai şi ne-ai băgat de-a valma. Vă dau mîncare la toţi şapte până la primul chiag de bani. Dacă dai greş dute la mama să te-ajute ea acolo unde e ! E clar ?
  – E clar nene ! Dar mai dă-mi ocol din când în când, până-nvăţ iară să merg.
  M-am strecurat pe uşă, uitându-mă în sus de unde veneau peste mizeria umană, deşi fulgi albi, hotărâţi să o acopere …o vreme ! {…}

  10.01.2010
  B.A. Răgan

 10. Comemorare

  Astăzi se-mplinesc 1566 de zile de când iubitul Preşedinte BĂSESCU a inaugurat podul de la Mărăcineni în urma a 10 bătălii conduse magistral.
  În treacăt amintesc că tot azi, în 1475, un oarecare ştefan cel mare a făcut ceva turcilor la Podul Înalt că-i ustură ş-acum în fund(ul) istoriei, numitul luându-l în suli(ţă) şi pe SULEIMAN care s-a jurat să nu mai calce p-acolo !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s