Dacian Ciolos – o audiere de succes

Dacian Ciolos s-a bucurat de succes la audierea din aceasta dimineata din Comisia pentru Agricultura. Cred ca a fost cel mai apreciat si, in cele din urma, cel mai aplaudat dintre comisarii desemnati care au fost audiati in Parlamentul European in aceasta saptamana. Dacian Ciolos a raspuns cu siguranta de sine, profesionalism si diplomatie la toate intrebarile ce i-au fost adresate, demonstrand o stapanire excelenta a problemelor din sfera agriculturii europene.

De altfel, era de asteptat ca audierea comisarului roman sa fie o reusita, avand in vedere faptul ca este un tehnocrat bine ancorat in politica agricola comunitara, la care se adaugau raspunsurile precise date intrebarilor trimise in scris, in prealabil, de comisia europarlamentara de specialitate. In plus, Dacian Ciolos se bucura deja de sprijinul ferm al presedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso, care il prezentase drept cel mai competent candidat pe care l-a avut pentru domeniul Agriculturii.

Atentia s-a concentrat, in cursul audierii, dupa cum era de asteptat, asupra Politicii Agricole Comune, careia ii este alocat peste 40% din bugetul anual al UE si care este si una din cele mai controversate teme la nivel european, din cauza divergentelor ce exista intre Franta, principala beneficiara a fondurilor europene, si Marea Britanie, care considera ca subventiile pentru agricultori sunt exagerate.

Audierile celorlalti comisari vor continua saptamana viitoare la Strasbourg, dupa care, in 26 ianuarie, va avea loc votul in plenul Parlamentului European asupra componentei viitoarei Comisii.

Anunțuri

5 gânduri despre “Dacian Ciolos – o audiere de succes

 1. Vai de noi! Scuze că întreb, dar Dacian ăsta e Elena Udrea cu nădragi a UE? Nu-mi inspiră încredere. O fi de-al nostru, dar asta nu înseamnă că e capabil. Parcă a fost ministru si nu s-a remarcat prin nimic.

  • ba este foarte capabil stimabile…citeste-i CV-ul si posturile ocupate si vei vedea.
   a fi capabil in Romania este imposibil; tara unde birocratia si coruptia iti pun bete-n roate si unde ne place sa ne autopedepsim prin clasa politica pe care o avem. problema e adanca si ajunge chiar la omul de rand. de fapt noi nu stim sa traim normal, suntem o familie disfunctionala si masochista.

 2. Iata ca mai primim si vesti bune:
  http://www.money.ro/extern/ciolos-a-primit-avizul-favorabil-al-comisiei-de-agricultura-din-parlamentul-european.html
  Multumim mult, Corina pentru acest rezumat concentrat pe detaliile audierii lui Dacian Ciolos.
  Am vazut cateva fragmente din transmisiunea directa a discutiilor acestuia din Parlamentul European si ti-am ascultat interventia telefonica pe un canal de televiziune.
  Ca si tine, am convingerea ca va fi un Comisar al Agriculturii Europene extrem de capabil, desi se anunta un mandat foarte greu.
  Am retinut ca Cioloş este considerat un apropiat al Franţei, care militează pentru menţinerea importantelor subvenţii alocate agriculturii. Partizanii unei reforme a Politicii Agricole Comune nu văd cu ochi buni un comisar ce provine dintr-o mare ţară agricolă. Mai ales că România a fost criticată adesea pentru controalele deficitare asupra subvenţiilor europene.
  Mult succes in activitate si felicitari pentru nota maxima la acest dificil extemporal, fiind in esenta, o frumoasa victorie a Romaniei!

 3. Mie imi place foarte mult si sper sa reuseasca sa ridice agricultura romaneasca la nivelul pe care-l merita aceasta. Dar pentru a se realiza o agricultura moderna trebuie bani administrati riguros. Zilele trecute am auzit ca nu se mai dau subventii de la stat; poate n-am auzit eu sau n-am inteles bine? Oamenii de la tara se plang ca-si vand produsele pe nimic, asta nu e bine.

  Numai bine Corina si succes in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s