Interpelare privind violentele impotriva imigrantilor din Italia

Am adresat, vineri, o interpelare Comisiei Europene in legatura cu recentele violente impotriva imigrantilor din Italia si am cerut implicarea Executivului comunitar atat pentru asigurarea respectarii drepturilor omului, cat si pentru stimularea si sprijinirea autoritatilor italiene de a gasi solutii la o problema care nu poate fi tratata la nesfarsit doar din perspectiva represaliilor politienesti.

Violentele de la inceputul acestui an de la Rosarno – in continuarea unei serii ingrijoratoare de atacuri xenofobe si rasiste – dovedesc fie indiferenta, fie neputinta autoritatilor italiene de a rezolva complexa problema a imigrantilor. Alungarea unei intregi comunitati de 1000 de imigranti africani din Rosarno este un semnal de alarma atat cu privire la modul in care intelege guvernul italian sa se implice in gestionarea complexei probleme a imigratiei, cat si fata de rasismul in crestere constanta in sanul societatii italiene – presa de dreapta, in special, jucand un rol major in denigrarea imigrantilor si propagarea unui climat de intoleranta si agresivitate la adresa est-europenilor si a africanilor.

In ultimele doua decenii, Italia a devenit din tara de emigranti, una care primeste masiv imigranti, acest fapt reflectand cresterea economica si nevoia de forta de munca a unei societati in care populatia varstnica are cea mai mare pondere din Europa si in care se inregistreaza cea mai scazuta rata a natalitatii din UE. Oficial, aproximativ cinci milioane de imigranti, intre care un milion de romani, traiesc intr-o tara a UE, din pacate tot mai indepartata de modelul multietnic si multicultural european.

In acest context, am cerut Comisiei Europene sa prezinte masurile pe care le are in vedere pentru asigurarea respectarii drepturilor omului, respectiv pentru stimularea si sprijinirea autoritatilor italiene de a gasi solutii efective la problema imigrantilor.

Reclame

6 gânduri despre “Interpelare privind violentele impotriva imigrantilor din Italia

 1. Deranjez cu o informatie importanta.
  ARTICOLUL” TERORISTI AL QUEDA, ELIBERATI IN ROMANIA DE BASESCU SUNT INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA ” va fi postat pe blogul
  pe blogul meu in cursul saptamanii viitoare. El va fi preluat imediat de o importanta
  agentie de stiri occidentala. El va pune bazele unui scandal international si va fi o lovitura pentru clanul la putere…… Este asteptat cu trepidatie de servicii speciale.
  Am fost contactat de un agent SIE care este impotriva intrebuintarii agentiei in scopuri politice, in cursul zilei de azi. Acesta considera asertiunea mea ca realista tinand seama de eliberarea unei intregi celule teroriste tn frunte cu un aghiotant a lui Ben Laden. Eliberarea a 2047 de teroristi in ultimii ani si chemarea in tara a sute de studenti palestinieni, face plauzibil ca unii din ei sa nimereasca in Yemen.
  Robert Horvath Deva USA
  ziarist de investigatii specializat in terorism si transport ilegal de armament

  http://devanewyork.blogspot.com/
  Telefon si date personale de contact http://www.devagallery.com/

 2. Doamna Corina Creţu,

  Vreau să vă rog să-mi răspundeţi la o întrebare: ce părere aveţi dumneavoastră în legătură cu faptul că Radu Stroie a împărţit cadouri electorale votanţilor din colegiul 1? Cum catalogaţi fapta aceasta?

 3. Prigonita presă

  Aseară presa tras-un ultim glonţ (?!)
  Pe care-l receptă Honorius, în clonţ.
  De-acum va folosi doar arcul cu săgeţi
  Modelul Cupidon, la fete şi băieţi !

 4. Moto: „Când ţi-ai propus un ideal, deja eşti la graniţa lui”

  Italia sora noastră genetică din adulter istotic s-a umflat până la 60 milioane de locuitori, başca nerecenzaţii, în cuantum de cca 2 milioane. Longevitatea excepţională face ca 12 milioane băştinaşi să aibă peste 65 de ani vârstă, cam 20 %, situaţie compensată de sângele tânăr al celor 5 milioane imigranţi plus cei ne-număraţi ; printre ei aflându-se şi peste un milion de conaţionali care continuă pritocul genetic milenar, majoritatea încadraţi în viaţa socială. Italienii-emigranţi de profesie până mai ieri, se confruntă cu valabilitatea proverbului “ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face” prin metode -unele – musoliniene sadea ( fasciste).
  Iată de ce intervenţia la Comisia Europeană a nepreţuitei noastre românce, pe lângă a fi oportună, forţeză stabilirea şi implementarea măsurilor cuvenite de către nerecunoscătorul guvern italian vis-a-vis de problema imigranţilor.
  Apropo, dar eba şi ceilalţi d-ai noştri ce-or mai fi frecând-o pe la PE ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s