Copiii in asistenta sociala a Europei

La Parlamentul European, ieri, am gazduit conferinta „Copiii in asistenta sociala a Europei – rolul UE”.  M-am implicat pentru reusita acestui eveniment in semn de apreciere fata de munca si realizarile organizatiilor non-guvernamentale din reteaua Eurochildd, care au prezentat, in cadrul dezbaterilor, concluziile monitorizarii situatiei copiilor separati de familiile lor biologice.

Aceasta analiza este cu atat mai importanta cu cat urmareste evolutia situatiei de-a lungul unei perioade dificile la nivel mondial, in care s-au facut simtite din plin efectele crizei economice si financiare. Copiii sunt intotdeauna victime ale esecurilor sociale si aceasta criza s-a dovedit a fi un esec de sistem. Prin urmare, este de asteptat o crestere a incidentei cazurilor de copii lipsiti de ingrijirea parintilor, de aceea cred ca este nevoie de coordonarea si eficientizarea activitatilor de ocrotire a copiilor lipsiti de ingrijirea parintilor.

In acest context, am considerat necesar sa ma refer si la obligatia pe care o avem de a ne concentra eforturile in directia solidarizarii concrete cu populatia haitiana. Avem nevoie de formule mai simple si mai rapide pentru adoptia copiilor din Haiti, cu atat mai mult cu cat ne confruntam cu o presiune din partea parintilor de buna-credinta, care doresc sa adopte acesti copii.

In cadrul discutiilor a fost relevata, de asemenea, importanta aprobarii „Indrumarului pentru Asistenta Alternativa acordata Copiilor”, la 20 noiembrie 2009, de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite. Acest instrument pentru implementarea prevederilor Conventiei privind Drepturile Copilului a fost realizat cu sprijinul organizatiilor neguvernamentale si a partenerilor relevanti, inclusiv Eurochild.

Reclame

19 gânduri despre “Copiii in asistenta sociala a Europei

 1. FRATII DE ARME BASESCU -BOUT.
  PRESEDINTELE ROMAN LA UN PAS DE ACUZARE IN PROCESUL DECENIULUI.
  Cel mai mare traficant din istorie Victor Bout arestat la Bangkok se pare ca va fi extradat catre SUA. Noile documente prezentate autoritatilor talandeze implica clar mafia de armament romana.
  El introduce printre altele un raport ONU prin care nu mai puţin de 20.000 de astfel de pistoale mitralieră, fabricate la Cugir, fuseseră exportate în mod legal în Uganda si din au ajuns în mâinile insurgenţilor într-o zonă cu un conflict atât de sângeros ca cel din Congo. În lunile ce au urmat acestor descoperiri, un anume personaj, considerat de unii ca fiind „mare” în piaţa contrabandei cu arme şi de alţii ca fiind, de fapt, doar un pion, a fost văzut navetând între Moscova şi Bucureşti. Victor Bout, calificat într-un raport ONU drept „neguţătorul de moarte numărul 1 din Africa”, s-a născut la Duşanbe, în actualul Tadjikistan, şi derula, la începutul acestui deceniu, afaceri de circa opt miliarde de dolari anual. Una dintre firmele lui Bout, reprezentată de unul dintre membrii familiei care stăpâneşte, la Abu Dhabi, bogatul emirat Dubai, a fost prezentă şi în România şi a negociat cu Aerofina, producător de tehnică aeronautică. Atâta doar că „Flying Dolphin” se află pe lista neagră a ONU din cauza încălcării embargourilor impuse zonelor africane aflate în stare de război. Mai mult, chiar, există suspiciuni că printre clienţii reţelei lui Bout se numără şi fundamentalişti afgani. Flota aviatica a lui Bout numara 60 de avioane. O mare parte din avioane au fost avioane romanesti vandute de Traian Basescu in calitate de ministru al transporturilor pe un pret de nimic ( un Iliusin la pretul unui jeep ). Pilotii romani transportau ilegal arme romanesti in jurul lumii. Alte firme controlate de Bout au fost extrem de active în România – în numeroase domenii, de la tranzacţii cu diamante provenite din surse neacceptate pe plan mondial până la comerţ cu avioane civile şi nu numai.Câteva publicaţii specializate, dincolo de Ocean, în jurnalism de investigaţii, Mother Jones şi Canada Free Press, merg, însă mai departe şi îl asociază pe Victor Bout cu ofiţeri din serviciile secrete de la Bucureşti, un anume ofiţer Gigel Bratiloveanu, al cărui nume apare în mai multe scandaluri din România, cum ar fi afacerea Ţigareta 2, dar şi în lista cu angajaţi ai Ambasadei României la Moscova. Bout trebuia, de fapt, să fie arestat la Bucureşti, unde urma să participe la încheierea unei afaceri. Una dintre pasiunile lui Bout, şcolit în spiritul trupelor speciale ruseşti, era să negocieze faţă în faţă cu partenerii de afaceri, să-i domine din priviri. Bratiloveanu un apropiat de a lui Basescu il anunta pe „fratele de arme” sa nu calce in Romania. În Thailanda a fost arestat după ce a negociat cu doi agenţi speciali americani care pretinseseră că reprezintă gherila marxistă columbiană FARC, interesaţi să cumpere rachete şi lansatoare de rachete provenind din Romania si Bulgaria.
  Extradarea lui Bout pare evidenta iar procesul care va avea loc la New York nu va putea avea loc
  fara inplicarea actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Se pare ca cei doi frati de arme
  si „negutatori ai mortii ‘ vor ramane pentru mult timp impreuna.

  Robert Horvath corespondenta speciala pentru Nipon Press.
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 2. RACHETELE LUI BASESCU UCID MILITARI AMERICANI IN AFGANISTAN
  ( UN URIAS SCANDAL INTERNATIONAL)
  Reuters : ” Elicopterele americane cad ca mustele sub tirul rachetelor de tip STRELA vandute de dealerii lui Basescu. pe o filiera iordaniana insurgentilor. Rachetele romanesti sunt usor de indentificat..(Capul rachetet contine un disc modulator)…….. Rachetele sunt produse fabrica Electromagnetica Ploiesti ( Romania )
  CITITI ARTICOLUL:” BASESCU SE INDREAPTA SPRE SCAUNUL ELECTRIC”
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/
  SITE http://devanewyork.blogspot.com/
  ROBERT HORVATH ZIARIST NEW YORK

 3. Foarte interesant Corina. Initial, Oficiul Roman pentru Adoptii incuraja impotriva adoptarii de copii din Haiti de catre romani:

  http://www.adoptiiromania.ro/files/Comunicat%20ORA_2010121590703.pdf

  Sigur, o opinie documentata si articulata, insa nu cred ca acei copii trebuie lasati fara parinti. De aceea adoptia internationala din Haiti trebuie incurajata de catre autoritatile romane pentru parintii care vor sa adopte un copil haitian eligibil pentru adoptie.

  Felicitari pentru activitatea ta in favoarea copiilor!

 4. ce inseamna sa fii copil?Inseamna sa crezi in dragoste,in frumusete,in credinta.Inseamna sa fii atat de mic incat spiridusii sa ajunga sa-ti sopteasca la ureche,inseamna sa transformi bostanii in calesti si soriceii in telegari josnicia in noblete si nimicul in orice caci orice copil poarta o zana nasa in sufletul lui,orice copil e special si orice copil are nevoie de parinti caci numic pe lume nu-i poate inlocui.
  Saracia este pentru toti o problema indiferent de clasa sociala,varsta,rasa localizare geografica sau religioasa caci inima e ceea ce face pe om bogat.Astfel omul este bogat in functie de ceea ce este nu in functie de ceea ce are.
  Oare cati dintre cei cu foarte multi bani sunt mai saraci decat victimile cutremurului din Haiti?
  Cu respect,Loredana

 5. Adriana Iliescu, acest monument mondial al maternităţii, “un geamăn” venit pe lume în Craiova la 31.05 1938, a dat viată minunatei Maria Elena – capricorn, pe 16.01.2005 printr-o minune Cerească (retroactiv îi urez La mulţi ani ! pentru cei 5 ani recent împliniţi) Tare aş vrea ca tabloul lor să stea pe cel mai retras perete al PE, şi ca mesaj al protecţiei copiilor Terei în general, ai Europei şi în tristă acualitate a celor haitieni.
  Ce preocupări nobile de strictă actualitate aveţi distinsă doamnă !

 6. Corina, in legatura cu drepturile copiilor din intreaga lume sunt multe de facut. Ma bucur ca te implici si in problemele acestea.
  Iti doresc un sfarsit de saptamana frumos si numai bine!

 7. EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE !

  ULUITOR, INCREDIBIL,SENZATIONAL, DEMENT !

  Scandalul ICR creiat prin chemarea de catre mine a politiei americane la expozitia din NEW YORK ramane actual. Expozitia este deschisa si azi dupa aproape doi ani. Articolul scris acum doi ani ramane valabil ,cu singura deosebire fiind faptul ca bugetul ICR sa marit cu 4 milioane $ peste bugetul din anul trecut.
Probabil Presedintele de onoare al ICR ,Traian Basescu consindera ca in mijloc de
criza, cand se taie pensile, oamenii sunt dati afara si copii nu au ce manca ,trebue furat mai mult !
DESCHIDETI BLOGUL ROBERT HORVATH-DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  FOTOGRAFII CU POLITISTI AMERICANI DESCINZAND IN MIEZ DE NOAPTE
  LA ICR NEW YORK.

  MANDAT PENTRU ARESTAREA LUI BASESCU LA NEW YORK
Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul “Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Siria …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta “plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath Cineast New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )
http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

 8. Buna ziua!Nu prea are legatura cu subiectul.
  Romania trebuia sa primeasca 30 miliarde euro nerambursabili.Ce se mai aude de oferta asta?Am inteles ca politicienii nu vor 30 miliarde euro,pentru tara,pentru ca banii sunt foarte controlati si nu ar fi nimic de furat.

 9. Multumesc acelora dintre voi care s-au aratat interesati de aceasta relatare succinta a unei dezbateri foarte interesante, dar care acopera doar o mica parte din atat de numeroasele si gravele probleme cu care se confrunta.

  @Karakas:

  E interesant comunicatul Oficiului Roman pentru Adoptii si, intr-o masura, argumentat. Chiar primul-ministru haitian declara ieri ca s-au inregistrat deja cazuri de trafic de copii si organe, in urma cutremurului. Asadar, e limpede ca trebuie multa precautie si un control foarte atent, pentru a evita un trafic barbar. In acelasi timp, nu pot sa nu observ ca iar autoritatile noastre reusesc performanta de a fi in contratimp cu tendintele intregii lumi occidentale. Sunt curioasa ce explicatie poate fi gasita pentru ca Romania a trimis doar 50.000 de euro ca ajutor umanitar pentru Haiti.

  @Loredana:

  Cat de multa dreptate ai, Loredana. E o definitie completa si inspirata a copilariei. E datoria noastra sa facem tot ce ne sta in putere ca sa nu lasam saracia sa distruga miracolul copilariei. Citez acest gand atat de bine exprimat, pentru ca ar trebui sa ne fie reper intr-un timp al obsesiei acumularii materiale, in dauna celei spirituale: ”omul este bogat in functie de ceea ce este, nu in functie de ceea ce are”.

  @Bibicu:

  Multumesc pentru cuvintele atat de frumoase si incurajatoare. Am retinut propunerea dumneavoastra.

  @Forevergreen:

  Asa e, sunt extrem de multe de facut. Nu mai departe de zilele trecute, incepuse o dezbatere despre violenta in scoli, in urma unor noi cazuri extrem de grave. E o tema pe care am adus-o in atentia Comisiei Europene, in mandatul precedent, dar Executivul UE s-a spalat pe maini, motivandu-si lipsa de implicare prin apartenenta problemei sferei de competenta a autoritatilor nationale. Din pacate, cred ca e cu totul insuficienta atentionarea ministrului Funeriu adresata inspectoratelor scolare de a da dovada de mai multa fermitate in prevenirea si combaterea violentei in scoli. Cred ca e nevoie de o strategie eficienta, bazata pe colaborarea intre scoala, psihologi, parinti si politie. E doar unul din lucrurile care ma preocupa si in privinta caruia caut o modalitate de a ma implica, pentru ca tergiversarea unor masuri concrete nu face decat sa creeze teren propice unor manifestari din ce in ce mai ingrijoratoare.

  Toate cele bune si tie si sper sa avem prilejul sa ne si vedem cu bine cat de curand!

  @balbeck:

  Da, e adevarat, riscam sa pierdem o mare parte din fondurile nerambursabile, din cauza ineficientei Guvernului si a autoritatilor raspunzatoare pentru gestionarea programelor operationale, care se confrunta cu lipsa de personal, in general, si mai ales cu lipsa de specialisti. In aceasta privinta, blocarea posturilor vacante, prin decizia heirupista a Guvernului, arata lipsa unei viziuni coerente si constructive.

  @Adrian SM:

  Felicitari Gazetei de Nord-Vest si Nord-Vest TV pentru aceasta campanie umanitara care salveaza un copil de hipoacuzie! Ma bucur, Adrian, ca ne-ai semnalat acest caz, care ne arata ca se poate, atunci cand exista vointa.

  Un sfarsit de saptamana frumos tuturor!

 10. Felicitări pentru implicarea neobosită, Corina !
  În ce priveşte protecţia copilului în România sub ocupaţia Băsescului şi-a cioflingarilor portocalii ce n-au clin mânecă cu acest domeniu, dar, au fost promovaţi în funcţii pe criterii de nemoşaguri, sponsorizări campanii electorale ale PD-L, numai competenţă nu…. îmi vine să urlu când văd zilnic ce reprezintă * interesul superior al copilului *…
  Să nu ne pierdem nădejdea, poate că într-o zi…
  Până una alta, ne bucurăm că există Corina şi încă Oameni şi-n spaţiul mioritic greu încercat şi, să Ferească Tatăl copilaşii * ocrotiţi * în instituţiile din România, căci dincolo de ziduri, se petrec drame, de care puţinora le pasă… cosmetizarea, imaginea * divelor * la conducere, protejarea unor interese personale, nu vor şterge lacrimile şi suferinţele copiilor… Lucrurile vor intra pe făgaşul normalităţii, abia atunci când la conducerea instituţiilor de ocrotire NU vor mai fi numiţi habarnişti cu punga şi obrazul gros, ci profesionişti în domeniu, Oameni, când se vor aloca resurse suficiente , apropo de Standarde, când vor exista pe foarte bune controale inopinate, verificări, când se vor implementa proiecte iar de sumele alocate vor beneficia copiii oropsiţi, nu prietenii directorilor DGASPC-urilor, ce * câştigă * … * licitaţiii *, când multe… Sunt tare dezamăgită de activitatea Curţii de Conturi a României, de marionetele ANI şi DNA, de Inspecţia Socială, de ANPDC-ul ce n-a avut * braţe ( pentru o Ileana Savu ce-ar fi demarat ceva… Un exemplu edificator, nimeni n-a reuşit şi poate că nici n-a aruncat măcar o… ochiadă în ograda DGASPC C-S, cu toate neregulile sesizate, cu toate că managementul defectuos a tot fost semnalat NU de Sibilla, a cărei putinţă e prea firavă, ci de presa centrală, în repetate rânduri cu exemple grăitoare, dar… domnişoarele marionete ANI, DNA, au alte îndeletniciri, să servească interesele PD-L-ului, să facă sluş la porţile Cotroceniului, să pună la zid orice * pericol *, nicidecum să-şi facă treaba! O spun cu tărie, DNA, ANI, sunt cam degeaba ! Încrederea în aceste * instituţii * e zero. Pentru că, sunt aserviţi.
  Politica de stat în stat e ordine de zi şi e implementată mai ales în domeniul protecţiei copilului în România, ceea ce e foarte grav ! Avertizorii, au soarta mea, departe de-a poza în victimă, însă subliniez, tupeul pedeliştilor NU are limite, au ocupat cu neamuri şi prieteni, cu parteneri de afaceri, tot ce mai * respira *… un guvern iresponsabil, incompetent, ce nu ştie decât să frângă aripi, să batjocorească viitorul copiilor, să-şi vadă exclusiv de afaceri, interese, un guvern criminal, o ruşine! Iar teoriile cu care defilează aceşti nemernici NU pot acoperii damful ce răzvate, de dincolo de ziduri, dovadă şi Rapoartele de ţară pe protecţia copilului… nimic de zis, * succesuri *, din ograda Băsescului.
  respecte şi stimă, Omului Corina Creţu,
  Sibilla

 11. VA ROG STERGETI COMENTARIUL ANTERIOR.
  ( DOCUMENTUL NU SE POATE DESCHIDE ) .TRIMIT DIN NOU. MULTE MULTUMIRI.

  MAFIA BASESCU SE PRABUSESTE !
  ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
  FOSTUL DIRECTOR AL AEROPORTUL OTOPENI A FOST INVITAT
DE ORGANELE DE INVESTIGATII AMERICANE IN USA. EL VA ADUCE CU EL
INREGISTRAREA IN SECRET A MINISTRULUI TRANSPORTUTRILE TRAIAN BASESCU.
-VA FI ADUS SI DOCUMENTUL – RACHETE ROMANESTI PENTRU ORGANIZATIA TERORISTA FARC.
- ACEST DOCUMENT A FOST INTRODUS IN ACUZAREA LUI BOUT ( CELEBRUL TRAFICANT DE ARME ). Documentul implica direct pe cetateanul roman Traian Basescu. Conform legislatiei americane EXPORTUL DE RACHETE AER SOL CATRE TERORISTI DUCE AUTOMAT LA 60 DE ANI INCHISOARE.

  DESCHIDETI DOCUMENTELE CARE VOR
  INGROPA DEFINITIV MAFIA ARMELOR SI VOR SCURTA MANDATUL PREZIDENTIA DE LA 5 ANI LA 5 LUNI !
  http://www.myspace.com/val2002

  ARTICOLUL DESPRE VIZITA LUI VASILESCU LA NEW YORK VA PUTEA FI URMARIT PE ROBERT HORVATH -DEVA BLOG SI VA FI PRELUAT DE
  MAJORITATEA AGENTIILOR INTERNATIONALE.
  Robert Horvath ziarist USA
  DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/

 12. Corina, acum am citit ce-ai scris mai sus si m-am intristat. Am ajuns la concluzia ca in toate mediile se acorda importanta numai anumitor probleme, celelalte sunt ignorate, amanate, ca si cum n-ar exista.
  E foarte greu sa vaslesti impotriva curentului…in final, trebuie sa ne educam copiii sa fie niste invingatori, alta solutie nu avem!

  Abia astept sa ne vedem, avem tot timpul din lume la dispozitie! 😀

 13. „O poveste caldă pentru o iarnă autentică ”

  Lada de gheaţă

  Din cei trei, eu eram cel mai mare, surorile urmându-mă, una la 8 ani şi alta la 11 ani, după care mama a blocat maşina. Când m-am mărit prin toate locurile, făcătorii mei, frumoşi rău, ai fi jurat că-mi sunt fraţi. Aveau pentru mine o căutătură aparte care ascundeau amestecul unei imense iubiri cu o vinovăţie pe potrivă. Fusesem crescut de bunicii dinspre mamă într-o curte în care, pe criteriul competenţei, devenii cel mai dintre toate lighioanele. Singura fată a bunicilor, mai mare cu peste 15 ani decât mine, îşi urma calea vieţii la liceu şi mai apoi la facultate. Ea se juca cu mine adesea, şi printre lecţii, mă umplea de pupături când revenea acasă, servea masa cu mine când ne potriveam, mă despotmolea din hăţiurile ştiinţei, mă ţinea curat în prafurile vieţii cu o protecţie şi grijă din cale-afară pentru un copil care-şi aştepta părinţii să tot sosească de unde doar ei ştiau că plecaseră. După examenul de stat mi-a făcut cinste cu un film la Patria, unde s-a întânlit cu un băiat chipeş de-o seamă cu ea, şi el absolvent de facultate. M-au băgat între ei. Fiecare cu câte o mână prin spatele meu se atingeau pe umeri, iar când îşi şopteau, obrajii lor se lipeau de ai mei. Pe loc nu i-am înţeles. Dacă tot voiau să fie apropiaţi de ce nu m-au aşejat deoparte. La despărţire, făcându-mă confidentul lor, au mărturisit că vor să se căsătorescă de Revelion, cerându-mi, într-un fel, părerea. Le-am dat binecuvântarea fără ezitare, că mă tăia un pipi, de-abia ţinut până acasă. La sosirea în casă , bunicul care le ştia pe toate, parcă ar fi zis :
  – Ajunge cât aţi târâit-o ! Vreau să plec liniştit. Am chemare. – Sigur s-a referit la mine, bănuind chestea cu pipi {…}
  {…}Acum bunica pupă tablourile lui bunicu, ştergându-le de lacrimi, iar eu fac ce-mi place mai mult : cotelesc ! Dau de nişte manuscrise, unul cu titlul “Lada de ghiaţă”.
  E din vremea când lumea de la noi folosea răcitoarele, alimentate periodic cu ghiaţă cumpărată dintr-o ladă mare din lemn de 2,5 / 1,5 m cu capac rabatabil. Cea din text se afla discret aşezată în vecinătatea grădiniţei la alt capăt al oraşului faţă de casa actuală unde m-am născut. Rezulta concluzia că o grabă mare i-a determinat pe bunici să-şi schimbe adresa. Nu e treaba mea ! Sau o fi ?
  Scria despre doi puşti dintr-a 8-a, ochiţi simultan de un oarecare Cupidon, care în taină mare, la ore favorabile, se fereau de ochii şi gurile rele, în lada de ghiaţă, goală. Asta până-ntr-o zi când fata şi părinţii ei au dipărut pentru totdeauna din cartier !
  {…}Mai scria că fata la numai 15 ani şi 7 luni ar fi născut, la termen, un înger cu ciucuraş, de toată frumuseţea, care nu şi-a cunocut părinţii până la 8 ani {…}
  Vă las aşa-ncurcaţi că mă strigă bunica să mai iau seama la cele două surori ale mele ce-ntârzie de la şcoală{…}

  PS Într-o formă desfăşurată după principiile scenariului de film, sper să fie şi pe gustul unui foarte tânăr regizor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s