De ce nu se vede ajutorul financiar extern

Am citit cu nedumerire şi cu îngrijorare declaraţia lui Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, care făcea două profeţii, sub pretextul unei păreri personale: şomajul va creşte în continuare, cel puţin până la jumătatea anului 2010, astfel că numărul şomerilor poate ajunge la un milion de persoane. Ce ştie domnul Franks şi nu vrea să ne spună guvernul condus de Emil Boc?

Este evident că FMI şi-a înăsprit condiţiile de acordare a împrumutului către România. Printre aceste condiţii se află şi disponibilizări masive în sectorul public. Până acum era vorba despre 100.000 de bugetari care urmează să fie disponibilizaţi. Să admitem că vor fi doar atât. Asta ar însemna ca restul de 200.000 de şomeri suplimentari să vină din sectorul privat. În aceste condiţii, ce valoare mai are previziunea creşterii economice de 1,3% în 2010?

Relaţiile României cu FMI sunt absolut opace. Ni se tot flutură prin faţa ochilor tot felul de cifre, spunându-ne că dacă le atingem, ne va fi bine. În ce constă acest bine? Faptul că vom primi nişte bani cu împrumut, bani care nu intră în circuitul economic firesc, ci se duc (puţini) către finanţarea deficitului bugetar, restul intră în rezerva BNR.

Mi se pare absurd să văd că leul se apreciază, în timp ce economia o ia la vale tot mai repede. De ce se apreciază leul? S-a schimbat ceva în bine în economia României? Dar nu în indicatorii statistici, ci acolo unde se produce valoare, fie că este vorba de sectorul privat, fie că este vorba de sectorul public.

Am impresia că singura grijă a FMI este aceea de a crea condiţiile pentru ca România să poată rambursa împrumuturile. Şi nu o face decât într-un singur fel: prin scăderea dramatică a cheltuielilor statului, asta însemnând nu doar reducerea numărului de bugetari, ci şi scăderea volumului şi calităţii serviciilor publice de sănătate, de educaţie, a protecţiei sociale, în general. Cinismul domnului Franks devine jignitor pentru noi: „România îşi poate permite un sector public de tip Dacia, nu Mercedes. Nu este nimic în neregulă cu Dacia, este o alegere eficientă.” Cu alte cuvinte,” voi sunteţi un popor de mâna a doua, nu vă puteţi permite ce-şi permit alţii. Sunteţi săraci, mulţumiţi-vă că nu vă lăsăm să muriţi de foame! Statul bunăstării nu-i de nasul vostru!”

Cele spuse de reprezentantul FMI în România şi mai ales măsurile foarte dure impuse pentru obţinerea unor bani care nu ne folosesc la nimic, de vreme ce nu duc la relansarea economiei, ci doar permit unor bănci prea lacome să împrumute scump şi fără riscuri statul, în loc să se ocupe de economia reală, unde sunt şi riscuri, ne trimit cu gândul la faptul că România se va confrunta cu o criză gravă a datoriei externe.

FMI, cvasi-falimentară, inclusiv moral şi profesional, după seria de eşecuri din ultimele două decenii, se întoarce în forţă, şi odată cu revenirea lui revine şi „Consensul de la Washington”, din anii 80 ai secolului 20: stat minimal, reducerea drastică a prestaţiilor sociale, privatizarea bunurilor publice.

Este evident că FMI va obliga România să privatizeze la repezeală o serie de întreprinderi publice: CFR, Poşta Română, Radiocomunicaţii, ce a mai rămas din distribuţia de gaze şi de energie electrică, şi să-şi vândă participaţiile din întreprinderile deja privatizate, gen Petrom.

Nu am auzit un cuvânt de la reprezentanţii FMI despre contractul scandalos cu Vinci, pentru construcţia celor 55 de kilometri de autostradă între Comarnic şi Braşov. Care va costa cu mult peste tot ce se construieşte în Europa, în condiţii de teren asemănătoare.

Anul 2010 este anul tuturor pericolelor. Iar ca lucrurile să fie şi mai complicate, coaliţia guvernamentală este construită pe iluzii. Sub presiunea puternică a nemulţumirilor sociale, parlamentarii „independenţi”, dar nu numai ei, aleşi fiind prin vot uninominal, nu se vor mai grăbi să sprijine un guvern care este ţinta contestărilor. Şi multe legi care sunt obligatorii pentru obţinerea în continuare a împrumuturilor de la FMI nu vor putea fi adoptate.

Alegând să meargă în continuare cu Emil Boc şi cu baronii PDL în guvern, Traian Băsescu şi-a asumat un mare risc. Iar faptul că legitimitatea mandatului său este foarte fragilă îi reduce marja de negociere, cât şi capacitatea de a arbitra în caz de tulburări sociale. Cât de curând se va ajunge la un nou blocaj politic. Şi trebuie să tragem nişte concluzii de aici. Nu ştiu dacă aceia care conduc acum România au puterea şi onestitatea să le tragă.

28 de gânduri despre “De ce nu se vede ajutorul financiar extern

 1. România este neguvernată. Dacă guvernul Boc nu ar fi avut puterea (câtă vreme funcţiona legal, înainte de moţiune) da a da ordonanţe de urgenţă după ureche, am fi dus-o şi mai bine.

 2. Bună ziua, stimată doamnă Corina Creţu! Cu toate că nu mă preocupă copiii, precum a fost mesajul Papei Ratzinger anul acesta de Ziua Mondială a Păcii(sunt catolică însă nu merg la biserică decît 1 dată pe an şi consider că biserica nu ar trebui să guverneze nicio societate care vrea să evolueze) sunt complet de acord cu propunerile dvs. şi ale dnei Rovana Plumb şi vă ofer următoarele, dacă mă ănscrieţi în partid şi nu mă izolaţi d.e.: ..Şi tot ăstea şi ăştia au tupeul să îmi vorbească mie despre ce însemnează de fapt iubirea şi fidelitatea pe care orice fiinţă o are faţă de viaţa inteligentă. http://amycommunications.wordpress.com/recent-projects-individual/
  Toate bune ne doresc nouă şi prietenilor noştri!

 3. Intrebarea din titlu mi-o pun si eu in fiecare zi. Si ma mai intreb cum se vor returna imprumuturile. Oare bancile vor crea atat de mult profit incat se vor rambursa banii numai din venituri financiare? Asta ar insemna ca nu mai avem nevoie de productie, de export, adica de activitati traditionale care aduc venituri.
  In legatura cu aprecierea leului, pe mine ma preocupa aceasta poveste de prin 2004-2005. Leul se apreciaza, dar preturile cresc, puterea de cumparare scade, nivelul de trai idem. Pentru un economist este greu sa inteleaga fenomenul, dar am invatat ca acum ai nevoie de multa fantezie pe langa know-how ca sa supravietuiesti…
  Afirmatia cu Dacia si Mercedes mi s-a parut lipsita de diplomatie si de bun simt, dar daca i se permite, asta e. Nu poti sa-i dai o replica taioasa daca esti cu mana intinsa…
  O saptamana fructuoasa iti doresc!

 4. Vezi cât cuprinzi

  Curajul curiozităţii infantile m-a condus, cu teama inerentă faţă de neprevăzut, în vârful unei turle din lemn de 60-70 m înălţime al unei sonde de extracţie petrolieră ce-şi avea o ancoră pe propietatea familiei mele, chiar in curtea păsărilor.
  De acolo lansam meşterite avioane de hârtie făcute dintr-o Citire a soră-mi, cu regele bâlbâit şi mă-sa pe primele pagini. Atunci am intuit că de ce te afli mai sus vezi mai multe, mai clar, în râduiala timpului, dar pe fondul de teamă să nu mai simţi siguranţa vieţii pământului de sub picioare.
  România şi altele ca ea se află într-un laborator de încercări riscante, parţial vizibile, din decembrie 1989. Nu oamenii au importanţă în acest experiment ci concuziile „mengeliene” la nivel macrosocial în contextul schimbător.
  Academicianul veşnic Mugur(Isărescu) este personajul ezoteric ce evită catastrofa marelui derapaj, prin spiţerii, unele numai de el ştiute. Într-o ţară baltică având 2 milioane de suflete, mai puţin unul ca Mugur, populatia amaneteză la shimb pe submultiplii şi multiplii sacului de cartofi, în timp ce religioşii sau sufletiştii organizează, pe cont propriu, supa zilnică a săracilor fără speranţă, tot mai numeroşi de la o zi la alta. Capitalismul falimentar angajat în stripts economic şi-a aruncat toate bulendrele, ajungând de râsul anusului, dar şi al Chinei-de neoprit !
  Dumneavoastră care sunteţi în turla PE, pendulaţi cu intenţii remarcabile între pământ şi vârful turlei, dar importntele pârghii ale acţiunii nu mai sunt la noi ci la cei ce conduc experimentul. Vedeţi ca noi toţi că împăratul este în fundul gol. Aşteptăm să ne-o spună un copil curajos !
  Aşazisul ajutor financiar revine tot aşa de repede la ”cei” ce ni-l acordară, nouă revenindu-ne numai restituirea datoriilor acumulate, la sine die.
  Câtă lipsă de obraz poate să manifeste cei ce ne acceptă sporirea cu 600 militari a trupelor din Afganistan, aceiaşi care ne-au obligat să renunţăm la recuperarea datoriei de la Irak, etc.
  Agricultura mai este încă o şansă – deci pârghie – şi aici ar trebui să se-ndrepte grosul împrumutului, concomitent cu organizarea marilor asociaţii particulare de exploatare a pământului, dar necondiţionat cu un alt Preşedinte şi alt Guvern decât Băsescu-Boc.

 5. Parerea mea este ca, aceia care conduc România acum nu au puterea şi onestitatea să tragă nici o concluzie.
  Pe ei nu ii intereseaza cum iese poprul roman din criza asta.
  Pe ei ii intereseaza doar binele lor si al apropiatilor lor. Lor sa le fie bine.
  Cu respect

  • Am concluzionat şi eu asemenea ţie, dragă Theo, însă tot învăţ de ani de zile să fac diplomaţie şi negociere de una singură, în aşteptarea acelui şi acelor cu care să schimb lumea, precum puteţi vedea şi în ultima postare de pe siteul meu dar şi pe aceea de pe blogul dlui Ion Iliescu. Şi zău că nu sunt şi nici nu am urmărit să fiu vreodată Dumnezeu ca să le fac pe toate singură deşi mi-am stăpînit -cam mult prea mult-hormonii pînă acuma. Li, ca să revin la subiect, eu am nevoie de voi şi voi aveşi nevoie în direct!! de mine ca să le oferim prostiţilor ăstora de cetăţeni romîni, informaţia care trebuie.
   Şi corpul meu nu mai are răbdare şi nici măcar nu trebuie să o facă..însă eu am cerut ajutor numai de-acolo de unde experienţa mea cît pentru a miliarde la un loc m-a învăţat să cer ajutorul numai de la aceea care mi-l oferă ca să îl ofer şi eu altora, la rîndu-mi..vă rog să nu fiţi complexaţi de faptul că mie îmi place să mă îmbrac şi cu galoşi, pe lîmgă hainele sexi pe care le aştept..le port fără complexe pe ambele în acelaşi timp pe o vreme cum e asta!!

  • @amycommunications
   Promit sa intru in aceasta seara pe blogul tau.
   Si eu scriu pe blogul domnului Ion Iliescu.
   Nu sunt in blogroll si probabil din acesta cauza Id-ul meu nu este activat, deci daca vrei sa imi citesti blogul trebuie sa tastezi „theodora0303”.
   Cu respect

 6. Imi place foarte mult tonul acestui articol. Ma bucur sa vad un politician roman cu o retorica incisiva si militanta, care promoveaza interesul Romaniei si al romanilor. Acordul cu FMI este un nou semn ca Romania lui Basescu && Boc accepta un soi de colonialism financiar (ca sa nu spun sclavagism). Costurile sociale ale acestui tip de angajament al Romaniei sunt marcante, pe generatii.

  Nu sunt mare economist, dar restringind consumul prin somaj masiv, e ca si cum o parte din oameni ar fi penalizati pentru greselile economcie ale guvernantilor. Oamenii sunt „too big to fail”, nu bancile si afacerile lui Videanu si ale Elenei Udrea!

  Institutiile astea create dupa al doilea razboi mondial trebuiesc revizitate. Sper ca liderii europeni sa gaseasca o cale de a construi noi institutii finaciare cu rol global – asa cum reiese din culisele intilnii de la Davos – care sa poata gestiona crize economice in favoarea celor afectati, si nu a instituiilor respective. Aranjamentele de la Bretton Woods nu mai pot tine pasul cu evolutiile din secolul nostru.

 7. Lipsa raspunsului Romaniei la cererile umanitare pentru donatii cred ca reflecta foarte bine incapacitatea guvernelor succesive de a capitaliza in favoarea Romaniei de pe umra cresterilor economice impresionante ale Romaniei in anii imediati dupa aderarea la UE.

  Mi se pare ca puterea portocalie a depus armele neputincioasa. Ca urmare au ingropat sloganul populist „Sa traiti bine!”, pentru ca isi dau seama ca romanii nu au cum sa traiasca bine in urmatorii ani. E ca si cum ar spune „Nu facem fata, nu va putem guverna. Rugam FMI sa o faca”.

 8. Doamna Corin Cretu,
  As vrea sa ne precizati care este pozitia dumneavoastra cu privire la proiectul Rosia Montana. Recunosc ca pana ieri nu m-am informat in legatura cu acest proiect. Dupa ce am vizionat emisiunea Sinteza Zilei am inceput sa ma informez.
  Am descoperit cu mare surprindere ca din acest proiect, statul roman are un procent de doar 20%.
  Sincer nu stiu care este pozitia PSD-ului cu privire la acest proiect.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/01/de-ce-vrea-videanu-sa-faca-cadou-aurul-romaniei/
  Cu deosebit respect

 9. Perversitatea-ntruchipată
  E domnul ăsta, „Viorică”.
  Şi astăzi ca şi altă dată
  Va fi acel “Hopa Mitică” !

 10. Pingback: O săptămână sub zodia Înţelepciunii, nouă, tuturor! « Sfinxul

 11. @Paul-Sorin Tita:

  Ati atins un punct nevralgic: ignorarea Parlamentului, ca sa nu mai zic de tendintele de minimizare a lui, dauneaza grav nu doar democratiei, ci si calitatii actului de guvernare. Din pacate, cand ajung la putere, multi uita acest lucru…

  @PE ganduri:

  Agricultura poate deveni o sansa. Dupa 20 de ani, insa, inca nu avem forme de asociere care sa creeze premisele trecerii de la stadiul agriculturii de subzistenta. Cat despre presedinte si guvern, defilam cu ce-am ales.

  @Soim Press si Sibilla:

  Multumesc pentru preluarea acestui articol.

  @Adrian SM:

  Nu cred ca era mai „bland” la sfarsitul secolului XIX sau in perioada interbelica, dar sigur capitalismul din Romania de azi se construieste pe o profunda injustitie sociala, care, mai devreme sau mai tarziu, isi va gasi o cale de exprimare.

  @Bibicu:

  Vom trai si vom vedea. Joi, la Consiliul National, si in 20 februarie, la Congres.

  @Theodora0303:

  Redeventele statului roman ar urma sa fie de 2%, nu 20%. Un proiect jenant, si din acest punct de vedere.

  Sunt categoric impotriva proiectului Rosia Montana si a exploatarilor miniere pe baza de cianuri. Analizez cea mai buna varianta de influentare a politicilor europene in materie de mediu in aceasta directie. Deci, voi reveni.

  @Karakas:

  O data cu criza financiara, a luat amploare dezbaterea pe tema reformarii institutiilor de la Bretton-Woods. Crizele vin si trec, insa, din cate se pare, iar aceasta arhitectura ramane in picioare, chiar daca se dovedeste neviabila.

  Cat despre guvern, e indreptatita observatia ta privind atitudinea celor care s-au vazut cu sacii in caruta la alegeri, iar acum privesc realitatea din varful carutei, fara sa bage de seama ca intre timp dealul devine tot mai abrupt si s-ar putea ca atelajul sa o ia la vale… FMI nu va tine loc nici macar de frana, in acest caz.

  @amycommunications:

  M-a bucurat apelul Papei Benedict la solidaritate intre generatii si intre tarile bogate si cele sarace, precum si pentru asumarea responsabilitatii istorice a tarilor inudstrializate in declansarea actualei crize ecologice. Da, asa cum spunea si Suveranul Pontif, e nevoie de o iesire din logica distructiva a consumului absolutizat.

  @forevergreen:

  Ai dreptate. Ne impovaram pentru anii care vin si indatoram generatiile urmatoare pentru un imprumut care, la fel ca multe din cele facute dupa revolutie, sunt folosite pentru consum, nu pentru dezvoltare. Iar in tot acest timp, am ajuns sa nu mai producem aproape nimic si sa devenim dependenti de importuri…

  O saptamana cat mai buna si tie, si tuturor prietenilor din blogosfera!

 12. De ziua ursului

  Potrivit trdiţiei populare azi este ziua ursului, în care multe sunt restricţionate, printre care şi culcatul muierii în acelaşi pat cu bărbatul…
  O tuşă în vizită la Cotroceni surprinde în acelaşi pat pe Traian cu Elena, amintindu-i duducăi despre încălcare datinei, primind pe loc replica :
  – Niciodată nu l-am perceput ca bărbat pe domnul Preşediunte !
  – Nici noi maică !
  – !!!

 13. DECESUL POLITIC AL PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU
  ( PROTESTUL EVREILOR AMERICANI CATRE GUVERNUL ROMANIEI )

  Doamna Corina Cretu
  Transmit prin intermediul dumneavoastra o veste extrem de proasta pentru presedintele reales. Poate sa fie o veste fatala sau mai precis finala.
In cursul zilei de ieri la 6 / 30 ora New York a avut loc prezentarea filmului meu
” Desecrarea Menorei ‘
despre expozitia antisemita organizata de ICR al carui Presedinte de Onoare este Traian Basescu. Filmul a fost vizionat la Anti Defamation League, cea mai puternica organizatie evreiasca din lume . Aceasta considera ca organizarea unei expozitii de tip propagandist Al Queda la colt cu cladirea organizatiei si la cateva minute de sediul ONU, de catre statul roman ca o provocare la adresa lumii civilizate.
  
Filmul incepe prin venirea politiei americane la sediul institutiei anticulturale romane in miez de noapte.

  Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/


  Cautati articolul Expozitia Patapievici deschisa dupa doi ani de zile ! Uluitor
,Incredibil, Senzational ,Dement !
  
( Vedeti politistii privind prin vitrina Romanian Galerii la o uriasa menora simbolul sacru al evreilor manjita cu cuvantul Fuck )

  In legatura cu aceasta prima expozitie antisemita, organizata oficial de un guvern ,dupa incheierea celui de al doilea razboi mondial . (Exceptand Iranul ) am primit un telefon important.
DIRECTORUL SECTIEI EXTERNE AL ANTI DEFAMATION LEAGUE IONATHAN VICK ,ANUNTA TRIMITEREA UNUI PROTEST CATRE GUVERNUL ROMAN PRIN AMBASADA USA DE LA BUCURESTI.

  Mentionez ca la cateva minute distanta redactorul ziarului New York Magazin
G. Culian a primit un mesaj similar.

  Robert Horvath DEVA cineast New York

  PENTRU CONFIRMAREA STIRII FATALE PENTRU REGIMUL DE LA BUCURESTI SUNATI:
GRIGORE CULIAN
NEW YORK MAGAZIN TEL 7I8 896 8383 http://www.nymagazin.com
ROBERT HORVATH DEVA
TEL 212 463 8074
  http://devanewyork.blogspot.com/
DATE PERSONALE DE CONTACT
http://www.devagallery.com/

 14. PROTESTUL EVREILOR AMERICANI CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI
  TRAIAN BASESCU !
  DIRECTORUL SECTIEI EXTERNE AL ANTI DEFAMATION LEAGUE IONATHAN VICK ANUNTA TRIMITEREA UNUI PROTEST CATRE GUVERNUL ROMAN PRIN AMBASADA USA DE LA BUCURESTI.
  (Mentionez ca la cateva minute distanta redactorul ziarului New York Magazin
  G. Culian a primit un mesaj similar.}

  About The Anti-Defamation League
  “Its ultimate purpose is to secure justice and fair treatment to all citizens alike and to put an end forever to unjust and unfair discrimination against and ridicule of any sect or body of citizens.”
  In the forefront of the fight against anti-Semitism, challenges American and world leaders and the United Nations to take action against bigotry and violence ”

  PREZENTA POLITIEI AMERICANE LA EXPOZITIA ICR NEW YORK
  ( articolul ” Expozitia ICR este deschisa dupa doi ani de la deschidere.” )
  FRIDAY. JANUARY 29, 201O
  http://devanewyork.blogspot.com/

  ADL Trains Over 2,000 Law Enforcement Officers in October
  Law enforcement officers from Maryland, Virginia, Washington, D.C., Illinois, Pennsylvania, New Jersey, Delaware, New York, Connecticut, Texas, California, and Missouri, and representing state, local, and federal agencies that included the FBI, ATF, U.S. Park Police, and numerous regional JTTFs, corrections officers, offices of Attorney Generals, and military personnel, attended.

  Prezentarea filmului despre expozitia ICR New York va fi prezentat pe blogul meu cat de curand. Acesta va fi prezentat NHK Japan si la diferite statii americane. Canalul francez Antena 5 se arata interesat
  Aflati amanunte despre ancheta Ministerului Justitiei USA ( Departamentul Hate Crime ) . Arborarea insignelor naziste, SS. ZVASTICA, BATJOCORIRE INSEMNELOR RELIGIOASE este pedepsita de Legea Statului New York.

  PENTRU CONFIRMAREA STIRII FATALE PENTRU REGIMUL DE LA BUCURESTI SUNATI:
GRIGORE CULIAN
NEW YORK MAGAZIN TEL 7I8 896 8383 http://www.nymagazin.com
ROBERT HORVATH DEVA

  http://devanewyork.blogspot.com/
DATE PERSONALE DE CONTACT
http://www.devagallery.com/

 15. Şi despre pensii

  Pensia este o pedeapsă socială aplicată acelora care n-au plecat la timp.
  Arătatul frecvent al „pisicii portocalii”este soluţia decimării pensionarilor.
  Scăpaţi de şoareci cosându-le anusurile iar de pensionari cosându-le buyele
  La supărare mulţi se-nbulzesc cu “băgatul”, în pensii ca şi-n unele mame.
  Ultima pensie ţi se cuvine dar nu-ţi aparţine.
  Întârzierea de la grafic îngrijorează şi la pensie ca şi la ciclu.
  Pensionari veţi lua-n mână ce aţi votat acum mai bine de o lună !
  Pensionarul ca şi fecioara trăiesc clipa adevărului doar prin palmare.
  Economiile = bani albi pentru zile negre: Pensiile = bani negrii pentru zile numărate.
  Legea sistemului unitar de pensii este o fărădelege făcută în numele legii de către nelegiuiţi.

  • Lăsînd la o parte educaţia gen Herta Muller şi pe laureaţii cu Nobel de anul ăsta)lucru care ne demonstrează ce scriam şi pe blogul dlui I.Iliescu: că toate deciziile rele vin în 1ul rănd din afară)(vedeţi-mi vă rog ultima propunere legislativă pe care o propun CE, pe siteul meu, prin intermediul dnelor Corina Creţu şi Rovana Plumb în primul rînd..şi după aceea alţii): permiteţi-mi să fiu de-a dreptul îngrozită de cît de multe trebuie să ăndure un om, ăn ţara asta, pe măsură ce avansează ăn vărstă(deşi am aproape 31 ani, mă simt datoare să-mi observ părinţii care sunt obligaţi să facă drumul zilnic pt. bănuţi ăn plus cu care să mă hrănească şi pe mine..eu care nu sunt angajată de către nimeni, de ani de zile, fiindcă ştiu prea multe şi nu mă las uşor pe spate..precum o pisică de pildă…

 16. Eu cred ca sunt multe clauze ascunse in acest contract cu FMI si ca vom ajunge sa vindem tot si sa lucram pentru straini. Se puteau crea surse de bani si din tara noastra, dar din pacate nu se mai investeste in nici un domeniu, numai in financiar-bancar, care nu duce la nimic bun. Cresterea prevazuta de Boc pentru finalul anului este ca flacara violet, va disparea la prima adiere de vant fara locurile de munca pe care tot promite ca le va crea. Sa nu-si mai asume promisiuni pe care nu le poate indeplini! astea sunt numai pentru prostime!

 17. am luat cu imprumut iar acum trebuie sa platim ,nu avem ce face…pacat ca nu am stiut sa ne gospodarim ca sa nu ajungem la mana altora.Insa eu as intreba pe cei de la fmi :ce vor pune pe masa si cu ce vor merge la scoala copiii celor 1 milion de someri ?Binenteles ca ei ar spune:nu ne pasa.Dar mult mai rau este ca nici alor nostri de la guvernare nu le pasa.

 18. Catedrala Neamurilor

  Alma încobiliţată de grijile Statului în fundlat, cu faţa-i de lună plină, împreună cu Naşu-eunucul florilor deflorate, trăgeau aseară, pe b1tv, clopotele răufamatei Case a Poporului, sperând să spargă ghinionul crizei din piaţa imobiliară, cu propuneri de talia lor, greu şi inutil de redat. Am realizat că emisiunea „almanaşu” a celor doi schilozi era o prelungire a “piciorului de lemn” din aceiaşi ogradă a lighioanelor. Sau poate, mi-am zis, se pregateşte un viitor referendum de schimb a casei din Mihăileanu cu aceasta pe măsura celui mai iubit fiu al şatrei, în condiţiile în care Casa fusese inaugurată de Fane Spoitorul pentru bairam-creşinarea unui puradel. Cu ochii spre Cer aflu gând de acolo cum că de ispravă ar fi să facem din ea o “Catedrală a Neamurilor”, sălile fiind reparizate pe religii : mozaică, islamică, budistă, catolică, a neamului preşedintelui spre bucuria Patriarhului care l-a uns, etc. Pelerinajul ar aduce zeci de miliarde euro, în contul cărora Băsescu-Boc s-ar putea împrumuta fără gijă şi teamă !

 19. Catedrala Neamurilor

  Alma încobiliţată de grijile Statului în fundlat, cu faţa-i de lună plină, împreună cu Naşu-eunucul florilor deflorate, trăgeau aseară, pe b1tv, clopotele răufamatei Case a Poporului, sperând să spargă ghinionul crizei din piaţa imobiliară, cu propuneri de talia lor, greu şi inutil de redat. Am realizat că emisiunea „almanaşu” a celor doi schilozi era o prelungire a “piciorului de lemn” din aceiaşi ogradă a lighioanelor. Sau poate, mi-am zis, se pregateşte un viitor referendum de schimb a casei din Mihăileanu cu aceasta pe măsura celui mai iubit fiu al şatrei, în condiţiile în care Casa fusese inaugurată de Fane Spoitorul pentru bairam-creşinarea unui puradel. Cu ochii spre Cer aflu gând de acolo cum că de ispravă ar fi să facem din ea o “Catedrală a Neamurilor”, sălile fiind reparizate pe religii : mozaică, islamică, budistă, catolică, a neamului preşedintelui spre bucuria Patriarhului care l-a uns, etc. Pelerinajul ar aduce zeci de miliarde euro, în contul cărora Băsescu-Boc s-ar putea împrumuta fără gijă şi teamă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s