Consiliul Naţional al PSD

Am participat la lucrările Consiliului Naţional al PSD. Mărturisesc că de multă vreme nu a mai avut PSD un for atât de animat şi de serios, orientat spre partid şi spre problemele lui. Motiv ca unii dintre liderii partidului să regrete acţiunile festiviste şi lipsite de substanţă de la precedentele Congrese, de după 2005. Nu neg că au fost destule luări de poziţie pătimaşe, destule abordări conflictuale. Dar era de aşteptat. În fond, mulţi se poziţionează acum în vederea competiţiei de la Congres. De aceea discursurile lui Mircea Geoană, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu au fost concepute din această perspectivă. Dar asta a avut o parte bună: nu s-au mai ascuns sub preş, de dragul „unităţii”, problemele reale ale partidului. Mai mult, am apreciat şi dimensiunea autocritică a acestor discursuri, faptul că se asumă public responsabilitatea pentru cele bune şi cele rele din activitatea fiecărui lider.

PSD devine un partid viu, şi s-a democratizat evident. Nimeni nu spune că-i uşor. Dar trebuie să deschidem partidul la idei noi şi să aducem în rândurile lui oameni noi, care pot dinamiza partidul acolo unde a pierdut în ultima vreme.

O concluzie care mie, uneia, mi se pare importantă: se pune accentul pe ideea de „echipă de conducere”. Rămâne de văzut cum se formează această echipă, pentru că şi asta e o problemă. Când am încercat formula „moţiunea şi echipa de conducere”, lucrurile nu s-au terminat bine. Poate că la Congres ar trebui să alegem doar preşedintele şi, dacă se aprobă reînfiinţarea postului, preşedintele executiv, iar restul echipei să fie aleasă într-un Consiliu Naţional, posterior Congresului.

Am apreciat conştientizarea faptului că PSD trebuie să se afirme mai puternic ca un partid de stânga. Să se reideologizeze. Asemenea lucruri preocupă mai toate partidele de stânga, în Europa. Poate trebuia să facem mai devreme acest lucru. M-am întrebat, şi nu sunt singura, de unde vin în principal problemele PSD? Cred că în principal dintr-o iluzie, comună mai tuturor partidelor româneşti: aceea că „reforma” este echivalentă cu schimbarea oamenilor din fruntea partidului, şi se reduce doar la ea. Această iluzie a generat schimbarea din aprilie 20005, de la Congresul PSD, congres urmat de o serie de evenimente, care puteau duce la o evoluţie extrem de nefavorabilă partidului. Această iluzie scoate capul şi acum. Rotaţia unor lideri este una, adaptarea partidului la diversele ipostaze: putere, opoziţie, guvernare, este cu totul alta. Adaptarea PSD la noile realităţi ale scenei politice, dar şi la schimbările sociale şi de mentalităţi, de valori morale şi politice, cere mult mai multe: strategii, politici de alianţe, pregătirea şi promovarea de noi lideri, armonizarea diverselor viziuni din sânul partidului, construcţia consensului.

 Cel mai puternic discurs l-a avut Ion Iliescu. Şi cel mai ideologic. Este adevărat că preşedintele Iliescu nu are constrângerile pe care le au cei care candidează la preşedinţia PSD. A spus lucruri pe care, cred eu, mulţi membri şi simpatizanţi ai partidului le-ar spune. Şi a pus o întrebare esenţială: ce fel de partid vrem să fim? Este vorba de consecvenţa ideologică, despre acordul dintre vorbe şi fapte, despre responsabilitate şi respectarea angajamentelor. Şi a fost, înainte de orice, o lecţie politică. 

În concluzie, a fost un Consiliu Naţional productiv, serios şi deschis către viitor. Au rezultat câteva elemente care sunt obligatoriu de clarificat la Congres, elemente care ţin de statut, de programul politic, de structura de conducere.  Abia după ce vom da aceste răspunsuri, vom putea judeca mai bine cine sunt oamenii care, odată aleşi în fruntea partidului, pot face ceea ce decide Congresul.

Anunțuri

27 de gânduri despre “Consiliul Naţional al PSD

 1. Dragă şi stimată doamnă, întrucît cunoaştem amîndouă care, cît şi cum a fost influenţa partidului pe care îl preţuim, în derularea evenimentelor vieţii mele personale, nu am nici o îndoială că aţi înţeles care îmi sunt temerile şi că trebuie să îmio acordaţi cu toţii ajutorul dion toate punctele de vedere, atîta vreme cît am încredere că numai dumneavoastră cîţiva din interiorul partidului aţi avut atît experienţa dar mai ales deosebit de unica(!!) inteligenţă intelectuală şi morală,de a îmi înţelege stadiile mele de maturizare precum o intelectuală timidă.
  În acelaşi mod în care relaţiile noastre de prietenie trebuie să fie dezvoltate circular şi fără alte întîrzieri, vă trimit dovumentul pe care i l-am trimis d.a. dnei Hirsi Ali şi care este o culegere de cîteva pagini din cel de al 2lea volum al manuscrisului meu încă nepublicat dar pe care doresc să îl scot la vînzare on-line în momentul în care voi găsi ajutor juridic, economic, extern şi intern foarte practic!! pt. a îmi dezvolta domeniul personal de internet.
  Pe curînd şi aştept cu nerăbdare telefonul colegilor din P.S.D., aşa cum mi s-a promis, în detrimentul faptului că am toate dovezile prin care arăt că sunt o victimă a vechiului şi actualului guvern Tăriceanu-Băsescu-P.-D.-L. Vă mulţumesc, Amy Neagoe
  Attachament:
  • LEGISLATIVE PROPOSAL FOR THE U.N.
  • HIGHLIGHTS-EU finance ministers’ meeting
  • A Proposal Framework
  Acestea fiind spuse, am demonstrat că în întreaga astă lume nu este vorba numai şi în primul rînd despre lipsa unei educaţii conştiente a unei minţi care să fie bine dezvoltate.
  Însă atâta vreme căt suntem noi ca societate ăntr-o situaţie de criză mondială care şi-a avut originea şi centrul pe undeva în afara lumii noastre, suntem cu toate astea nevoiţi să ducem greul lumii ăsteia care fals se pretinde a fi civilizată, astfel încît ducem greul cu pensiile părinţilor împreună cu handicapul lor care i-a făcut şi nu numai de 2 ori pînă acuma, să-şi pupe în bot duşmanii care au devenit ulterior şi ucigaşii noştri, iară pe noi să ne chinuie într-una şi să ne pună să avem grijă de handicapul acestora, în timpul în care ne distrugeam sănătatea şi tinereţea cu dreptul nostru la viaţă.De-aici concluzia firească: proştilor, iată la ce e bună pînă la urmă intelectualitatea aceea educată nu neapărat de acte..
  Dar mai ales tot noi acea generaţie de sacrificiu purtăm în spate şi salariile la stat ale angajaţilor care prin cuminţenia acestora sunt totuşi total opuşi derbedeilor şi derbedoaicelor fără de responsabilitate civică şi pe care i-au angajat numai privaţii. Şi astfel vă prezint –din nou-dovada!! Statul romîn dă în permanenţă dovadă de că este incapabil să înţeleagă vreodată diferenţa între ceea ce într-o relaţie umană deosebit de strănsă şi de apropiată este ştiinţific denumită ‚pasionalitate’ fiind total opusă ‚perversiunii’. Dar nici că-i pasă, fiindcă statul ăsta romăn format atît din cetăţeni căt şi politicieni şi politiciene, este exact şi cam în totalitate precum tembela de maică-mea de pildă: nu ănţelege nimic şi ceea ce într-un final mai înţelege nu se întîmplă niciodată din prima deşi este excelentă actriţă şi capabilă să mintă pe oricine. Şi, fiindcă tot este ea o componentă de bază a statului acestuia ‚de criză’, nu-i pasă că este o proastă şi că ne face rău de cîrte are ocazia chiar niciodată. Şi cel mai rău este că, pe lîngă toate astea, statul acesta dement împreună cu cetăţenii-i săi lipsiţi cu totul de vreo competenţă civică, se bagă în vieţile noastre private şi le mînuieşte incompetent şi cu o nonşalanţă demnă de populaţia de la periferiile Buthanului în mijlocul Tibetului adică, populaţie a cărei singură plăcere este să fie mereu distrată de către parlamentarii şi toţi conducătorii poporului..
  Pe plan în exclusivitate practic şi cognitiv în pr
  Şi pănă la urmă din ipoteză şi demonstraţie haideţi să extragem concluzia noastră diplomatică. Astfel, îmi tot înjur poporul din care fac parte ca mulţi alţii de pildă care fac ceea ce trebuie pînă la urmă. Cu toate acestea într-un anume fel mă bucur că şi eu ănsămi am cetăţenia de bază de romîncă fiindcă aceasta mă va obliga mereu pe mine ca să privesc în primul rînd la mine în grădină şi deci să mă întorc eu permanent în mine însămi.
  Şi-un alt motiv pentru care mă bucur nespus de tare că am ales să ajut acest popor în relaţiile acestuia justiţiare-politice şi civile cu alte zone ale Globului este că din minima mea experienţă practică complexă cu străinii de ţara asta am înţeles că oricare naţie a Globului, pînă la urmă şi la urma urmei, este departe de a cuprinde majoritatea de elemente care formează o civilizaţie reală. Iară românii da, ăncă de la Herodot citire şi trecînd apoi prin ştiinţele juridice şi pe acelea ale logicii, ale sociologiei şi prin Titu Maiorescu şi mai recent prin Dan Puric de exemplu, sunt diferiţi de alte popoare pentru simplul motiv că aceştia deţin, în lipsa lor istorică care priveşte anume abilităţi cognitive ale inteligenţei complex adaptative, o străveche compasiune pentru suferinţa altuia. Lucru care ne apropie, după părerea mea, mai mult de acea posibilitate de cooperare fructuoasă cu Statele Unite ale Americii, decît cu alte naţii ale lumii. Şi tocmai fiindcă, în detrimentul lipsurilor uriaşe inerente în fiecare societate între astea două, numai Statele Unite ale Americii deţin acea experienţă mult mai complexă în promulgarea legilor democraţiei care conferă acellaşi drept fundamental la viaţă şi la justiţie chiar tuturor animalelor dintr-o pădure.
  Pe plan în exclusivitate practic şi cognitiv în primul rănd, aceasta semnifică acea capacitate mult superioară a minţii în a ăşi extinde practic imaginaţia, comparativ cu un desfrîu al simţurilor. Iar acest desfrâu al tuturor senzaţiilor avîndu-şi prioritar originea într-un anume nivel în dezvoltarea individuală a creierelor.
  În ceea ce mă priveşte strict şi personal şi privat pe mine, eu am avut ăntotdeauna de ales între trei grupări politice de mediocrii în toată această lume care însă să mă asigure că reuşesc să ajung prin ele la acele oaze stricte şi puţine ale mutanţilor.
  Cu toate că numai şi numai din cauza formaţiunii mele cerebrale specifice şi de femeie clasică şi de aceea cam mult fiind artistă, adaptarea mea în sensul clasic al acesteia mi s-a părut a fi mereu cam prea întârziată. Şi în detrimentul faptului că numai rapiditatea gîndurilor mele s-a dovedit a fi mereu cu cîţiva mulţi paşi înaintea acţiunii celorlalţi.
  Iară această problemă a mea a fost de fapt întotdeauna aceeaşi în care mi-a fost dificil să îmi reorientez găndirea-mi astfel încăt să se alinieze la o singură trebuinţă imediată şi mai apoi să mi-o aliniez şi să mi-o suprapun peste nivelele de analiză întărziată ale celorlalţi. Şi tocmai de aici mi s-a tras în fapt falsa percepţie a celorlalţi referitoare la răceala mea şi la nivelul meu aşa-zis scăzut de empatie faţă de aceia din juru-mi. Şi fără să aibă în fapt vreo importanţă că de fapt numai aceştia şi acestea erau incapabili de fapt de vreo simplă percepţie mai profundă ăn conformitate cu dovezile ştiinşifico-medicale de bază adică. Şi nici nu este de mirare, ăn condiţiile acestea, cum fostul guvern-Tăriceanu şi fostul şi actualul Băsescu de pildă, nu vor fi niciodată capabili de un profund nivel de înţelegere. Dovadă promovarea tîrfelor şi a saloanelor de masaj erotic pe care o fac de ani de zile şi o aplică cu stăruinţă şi neruşinare întăi în vieţile acestora private şi mai apoi în Parlament şi în tot ceea ce ţine de atribuţiile lor profesionale redactate şi împreună cu relaţiile acestora multiple fiind atît interne cît şi externe. Şi nu au reuşit prin asta decît să ucidă ceea ce mai rămăsese din valorile fidelităţii ăn cuplu şi din conceptul de familie. Iar eu nu fac altceva decît să caut, încă de cînd m-am născut pentru prima oară şi-apoi am renăscut din propria-mi sfărtecare a cenuşei corpului, un singur şi mai multe lucruri. Citez din Phoenix: ‚un prieten bun, să m-ajute să trec podulş un prieten bun, să mă scoată din vîltoare şi din fum, să mă ajute să îmi urmez ceea ce mi-a fost scris’.
  Şi în văltoarea asta eu singura am dovedit ăntocmai precum o pasăre care renaşte din propria-i cenuşă că singurul sehns al adaptării ăn orice timpuri este să învăţ să pornesc întîi de la mine însămi şi că pentru aceasta numai îmi este necesar să învăţ să mă specializez din ce în ce mai mult şi-n primul rănd ăn actorie pentru ca la foarte scurt timp după aceea să mă re-profilez pe raţional şi conştient şi calculat ăn tehnici de regie.
  Însă precum spuneam mai înainte eu una sunt mereu o veveriţă şi o femeie clasică în interiorul complexităţii mele femeieşti şi intelectuale şi tocmai acesta a fost mereu motivul pentru care sunt şi voi fi întotdeauna o retrasă în sine însăşi în extroversiunea-mi.
  Şi tocmai clasicismul ăsta intern profund care mă leagă de aceeaşi bază comună milenară şi bătrînească al neamului acestuia care nu realizează cît de mult este înrudit în fundament cu acela al ţiganilor din punct de vedere al antropologiei structurale de exemplu, îmi furnizează mie numai, capacitatea aceea unică şi prea deosebită de a gîndi ca un judecător ce este în fapt acea persoană cu intuiţia şi cu experienţa astfel formată încît să poată să separe şi apoi să contragă într-o decizie finală toate acele elemente care îl duc la dispararea răului de bine şi la pedepsirea primului acestuia.
  Dar ce mă pot face eu, ca vevweriţă, din moment ce capacitatea mea de analiză este cu mult înaintea gîndirii celorlalţi cu toate că la o analiză a profanilor poate că nu pare? Şi cum să îmi coordonez întotdeauna actele cu gîndurile mele şi în primul rînd să le raportez la acelea alor celorlalţi fiindcă am ales să trăiesc într-o societate completă şi nicidecum într-o biserică cu exagerat de multe-după putera mea-restrîngeri şi totodată contradicţii!?
  Şi eu una mi-am regăsit şi mi-am descoperit răspunsul pentru modul meu personal în care mi-am descoperit spiritualitatea cam numai prin cărţile arhitectului turc Orhan Pamuk fost laureat cu Nobel.
  Şi tot el a fost acela care mi-a arătat (şi) prin lucrarea sa ‚Zăpada’ cum anume să aleg poporul ca să îmi urmez drumul meu spiritual fiind în profunzime cognitiv şi-al căutărilor psihanalitice ale Sinelui meu propriu.
  Şi-ntocmai ca şi el, observ şi eu acum în Romînia că suntem cam ca în Turcia acolo unde tineretul ăsta ignorant era încurajat să nu înţeleagă şi să fie susţinut în incapacităţile acestora profunde de muncă de către bătrînimea pensionară sau de prin apropiere. Fiindcă aceştia ăşi descopereau de fapt prin tineret, refugiul dintr-o sărăcie crasă şi nedreaptă. Şi devenea tot mai uşor de aceea să îi manipulezi pe aceştia să muncească pentru o brumă nedreaptă de resurse, decît să încurajezi practicarea în folosul societăţii de către tineretul superdotat şi cam nheconformist şi începînd ăn primul rînd cu ajutorul pe care să îl dea întîi numai acelor foarte puţine femei intelectuale profunde din zilele acestea care sunt singurele capabile să aducă un simţ real al echilibrului în orice lume.
  Judecătoreşte concluzionănd: abilitateaş-mi personală de analiză foarte profundă a lucrurilor şi a cărei rapiditate a fost favorizată numai de autoeducaţia-mi constantă şi complexă a reuşit în context social autohton şi larg să îmi întărzie abilitatea mea nativă de exteriorizare. Precum şi concentrarea.
  Iar acest lucru a reuşit, pînă la urmă, nu doar să mă întîrzie pe mine de la succesul complet meritat numai de către mine prima, însă mi-a favorizat să îi descopăr pe acei care mă împiedică pe mine fiindcă de fapt s-au auto-obişnuit între ei înşişi să o facă de a lungul vremii şi de aici pornind adică să îi împiedice pe noi toţi ceilalţi să ne obţinem drepturile noastre umane în fiecare clipă. Şi mai ales şi în primul şi în primul rînd pe acelea care sunt ale femeii fiindcă ea este mult mai sensibilă şi nicidecum bolnavă, aşa cum i-au cerut ei să fie numai invidioşii şi tîmpitele geloase.
  Şi, pe măsura trecerii timpului şi mai ales după ce eu citisem ceva în prin psihanaliza-mi freudiană despre boala aceea cu baze biologice precum a celui din ‚Omul cu 1000 de feţe’, am devenit atît de avansată încît nu mă mai simt şi nici măcar nu mă mai gîndesc pe mine ca pe un cameleon şi o cameleoană. Fiindcă într-adevăr, îmi place ideea de social-democraţie şi trebuie să o practic aşa cum se cuvine pînă la sfîrşitul vieţii.
  În cele din urmă înţelegem deci că totul în viaţă porneşte întîi numai de la tine însuţi-însăţi. Şi chiar nu ştiu din păcate pentru voi întăi cum este în ale ţări ănsă în Romînia problemele educaţionale se concentrează în incapacitatea bărbatului de a sta practic şi continuu împotriva geloziei femelelor umane de orice vîrstă şi de oriunde altundeva în sensul în care acestea nu sunt lăsate decît să facă ceea ce au învăţat încă de la naştere şi păstrează cu mîndrie şi acuma: să se invidieze una pe cealaltă şi să îşi compare neîncetat toate achiziţiile fiind incapabile de lupte de leoaică cît şi în disimularea concurenţei. Şi cum spuneau anterior savanţii şi cercetătorii care dovediseră întotdeauna practic şi cu durată aproape nelimitată teoriile acestora, totul în viaţă porneşte de la găndirea proprie iar aceasta este furnizată numai de la percepţie-senzaţie-reprezentare cognitivă. De aici porneşte în fapt relaţia profundă între abstract şi spiritualitate şi nu implică mersul la biserică decît în perioada copilăriei, pînă la urmă.
  Şi iată deci cum, pînă la urmă tineretului i se permite să aibă prea mult timp pentru sine , la fel ca şi bătrînilor cărora nu li se crează spaţii gratuite de interacţiune controlată şi foarte potrivită menţinerii progresului. Iată pînă la urmă cum aceste lucruri se resfrîng asupra sănătăţii nevinovaţilor.
  Şi încă un lucru: iată aşadar cum psihanaliza bate pînă la urmă psihologia şi educaţia, pînă la urmă. Şi astf3el ne reîntoarcem la acea fundamentală ştiinţă a geneticii şi a genezelor care se înfrăţeşte (şi) cu biologia deoarece este singura capabilă să explice prin primele şi ultimeloe dovezi complete şi corespunzătoare realităţii modul în care au apărut mutanţii de orice sex, în lume.
  În strict plan social şi politic, dispare astfel validitatea motivaţiilor de izolare, comunism împreună cu sute de altele asemenea. Şi iată deci cum ne reîntoarcem astfel la tehnicile de negociere care sunt folosite de către diplomaţi în relaţiile pe care le desfăşoară cu alte state de exemplu.

 2. Felicitari Corina pentru capacitatea de sinteza si…timpul real in care postezi relatarea.Dar si un ..gust amar pentru pozitia fata de europarlamentarii nostri.Desi existau suficiente informatii privind munca pe care o desfasurati trebuie sa constat cu tristete ca sunteti mult mai mult apreciati de europeni sau, in cazul tau si de americani, decat de partidul in care activati si il sustineti in grupul Socialist European. Regret si faptul ca d-l Severin nu a evocat acest lucru in discursul sau.
  O alta remarca negativa – misoginismul psd-ist!O europarlamentara charismatica marea gradul de vizibilitate a unui prezidiu in care din 28 de locuri erau reprezentate doar 3 femei! Ne pretindem europeni.Normele europene recomanda egalitate intre femei si barbati! Suntem sau nu europeni?

 3. Discursul domnului Ion Iliescu a fost cel mai puternic. din pacate la televizor nu am putut sa vedem tot.
  Mi-a placut foarte mult si discursul domnului Adrian Nastase.
  Putem sa vedem/ascultam undeva toate cuvantarile?
  O seara buna!

 4. Discursul d-lui Preşedinte Ion Iliescu a subliniat limpede, tot!
  Ca de obicei, Geoană, nu s-a… dezis : a trăncănit tot timpul, se hlizea aiurea, a ieşit cu un * discurs * cu iz de victimizare şi, cu toată sinceritatea, previzibil, atât.
  Am urmărit azi analize, pe mai toate canalele TV, şi, ceea ce numai Geoană nu acceptă, este că PSD are Modelul de Social-Democrat Autentic, Ion Iliescu, că se impune o schimbare, că Geoană&co NU au învăţat nimic, că pe Geoană nu-l interesează decât funcţia, persoana şi interesele-i, atât şi-o spun deschis.
  Consiliul Naţional al PSD, cu siguranţă că a oferit ceva teme de casă şi celor mai optimişti, pentru că, şi mă repet, Ion Iliescu a spus cel mai limpede lucrurilor pe nume, place sau nu…
  Har Domnului că-n PSD zâmbesc şi ceva flori de stâncă în care ne-am pus speranţe şi nădejdea şi pe care-i susţinem şi preţuim.
  stimă şi respect, Corina,
  Sibilla

 5. Finalul romic Vanghele-Pandele, două …lele, de la lucrările Consiliului Naţional al PSD de ieri, putea fi amânat măcar până-n 20.02.2010.

 6. Angajatii lui Frunzaverde nasc pui vii, pe care îi hranesc cu lapte si miere de la consiliul judetean. De * succesuri *, tovarase Frunzaverde, de * succesuri *, halal !
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/05/angajatii-lui-frunzaverde-nasc-pui-vii-pe-care-ii-hranesc-cu-lapte-si-miere-de-la-consiliul-judetean-de-succesuri-tovarase-frunzaverde-de-succesuri-halal/
  De ce nu se sesizează DNA, ANI, Curtea de Conturi a României să facă oareşce verificări ? Cu siguranţă că Frunzăverde, Băsescu or ştii ceva, doar sunt din ograda lor, cea de * succesuri * !
  Sibilla

 7. Lucia:

  Multumesc pentru cuvintele tale frumoase. Ai dreptate atat in privinta relatiei dintre partid si europarlamentarii sai, cat si a slabei reprezentari a femeilor in structura de conducere a PSD. Sa speram ca aceste minusuri vor fi remediate in urma Congresului.

  Theodora0303:

  Da, inteleg ca din pacate tocmai principalele momente ale reuniunii nu au fost transmise de televiziunile de stiri. Discursul d-lui Nastase poate fi ascultat pornind de pe blogul sau. Sper ca si cel al d-lui presedinte Iliescu sa fie postat pe blogul dumnealui.

  Sibilla:

  Si eu cred ca un castig major pentru noi toti, cei de stanga, e ca la acest Consiliu National s-a spus lucrurilor pe nume. Cred ca a fost realizata o radiografie corecta a actualei stari a partidului si a modului in care ar trebui sa ne raportam la situatia politica de ansamblu. Sper ca la Congres vom reusi sa adoptam cele mai intelepte decizii pentru relansarea PSD.

  Sunt ingrijoratoare cazurile de nepotism pe care le semnalezi. Si mai grav e ca sunt tot mai dese asemenea semnale…

  Rapsod:

  Asa e, putea fi evitat un asemenea moment. Dar pana la urma cred ca e mai bine ca s-a discutat transant.

  Un sfarsit de saptamana cat mai linistit!

 8. Today is the day Friday to be the 1st one of this February of the 2010th month.
  It will be the 18.30 in the evening and, asfter a morning of crying and calling on my life to come, I have bad/painted my hair by myself alone but right now I’ll be a little more distressed.
  And right now I’m reading this day editorial in ‘Gândul’ where it is to be described the last/day conference in our favourite P.S.D.
  Counting on my self/experience to have been also strenghten by other oponent journalists and intellectuals in Romania, i don’t like Mr. Cristian Tudor Popescu as a writer and as a human too, as i see myself to have been btwn. The first readers of Ms. Herta Muller in Bucharest, to imediatelly consider upon her mediocrity.
  Contrary to all of these and to the point i haven’t got the time to listen the speeches in the Conference, i do agree with the well/sharpened comments of this Cristian Tudor Popescu to be the Journalist/in/Chief.
  And i do state for you my deep and very ancient hate twds. These Men and Women from Dorobanti but mostly men to always have both the finances and the time to spend on all the Violet Cosmetics/Making up/the Hair and the Spa Saloons. And this will be simply because i’ve always been that sort of conservatory to stand against the self/imposed need of men!! and also youngsters for their look.As they also always got that time to occupy their self/sufficient pink or blank minds, with these.
  Adding to these, i’ve always told you about my preference for Mr. Orhan Pamuk to have been into Romania a couple of years ago, but without any use as all the politicians keep trying to harm us all.
  And as i’ll also be a feminist and act upon my own advocacy twds. I have to study and why not being interested to study from Wikipedia things about the Sexual Laws and Revollution in the world. I just don’t have time to study these, as i don’t have that time to act upon my training in the gym and i wish not/to/do it together with the young people who are not sportive by family’s tradition like i am.
  All in all, i am alike a peasant old woman from those who are to be the only to promote the Romanian traditions and culture anroad, as i do love to start to learn to love a man by deep and very responsable and complete actions btwn., but from any books. And this also remembers me an English/man like Radu Mazare from Constanta is to have been helping over the last years a young stupid Turkish woman from the city of Basescu to publish and also have the greatest success with her books on sexuality of idiots. And it didn’t matter i’ve been against and i also needed the fidelity..to firstly be that in the mind & that of thoughts.
  In the end, as you’ll always be aware on my deep preference for Mrs. Ion Iliescu and Dan Sova and also Titus Corlatean i quote for you the title of my favourite topic on ‚Gândul’ from today: “Oamenii politici salută prezenţa scutului antirachetă american în Romînia, dar se tem de reacţia Rusiei. And right above i see 4 faces of men and part from their speeches: Emil Boc, Cristian Diaconescu, Mircea Geoană şi Titus Corlăţean.
  Well, right now let us assume i don’t have an education and also a little experience on this deep psychology of minds of males and men, like any, and let me only act like in that ‘Scent of a woman’ with Al Pacino the great.
  So, I won[t consider their faces no more, but I will do keep on reading their speeches, as to resume in just one word or maybe two which are to be their human and also!! Politician natures into this country to need building on strongly, its deep connection with the world:
  1) Emil Boc, to be the Prime-Minister in our Romanis-an ignorant too.little man;
  2) Cristian Diaconescu/Ex Minister for the Externals -an always deep/frightened by life,. Theologist;
  3) Mircea Geoană-the President of the Romanian Senate-an emotive or always emotional man, indeed;
  4) Titus Corlăţean to also be successfully portrayed in ‘State de Romania’ too: a brightly/educated fox in the diplomacy, with his main concern to himself.
  As a conclusion i hope you’ll be aware on my deep interest in the reform of the very deep misoginism in the P.S.D. to be replaced by equity in chances but lack of pink and not/interest at all.
  And what is more, i’ve been taught by the Ancient Great tradition in the country to never get in interest in moving here in Bucharest or any city in Romania to be alike, it will always be him but me-the too-self assured man to come to me and also smile to me and need to not/let/me go, as his collaboratives have tried to teach him of doing to me. And i also did not get that feeling trying to developped myself with a gypsy or anyone alike. No matter there haven’t neen understood my deep despise for the majority of youngsters and also elders in the world, of any gender too.

 9. Salutare, Corina!
  Revin cu comentarii pe blogul tău, dar să ştii că te-am „urmărit” atent în tot acest timp. Nici nu ştiu de ce n-am mai intervenit…probabil dezamăgirea lui 6 decembrie..în fine.

  Câteva chestiuni vreau să te întreb, bazându-mă pe francheţea de care ai dat până acum dovadă. Ai ascultat , probabil discursul lui Mircea Geoană. Tu îl cunoşti mai bine decât noi pe acest om. Explică-ne şi nouă:
  – cum poate domnia-sa să critice „oportunismul politic” al unora în legătură cu intrarea la guvernare alături de PDL?
  – cum poate să-i privească în ochi pe liderii judeţeni de filiale şi să le reproşeze cum că n-au acoperit cu performanţa lor gafele personale?
  – cum poate să fie atât de desprins de realitate încât să anunţe cu o detaşare de-a dreptul revoltătoare că va duce PSD la 40% „în câteva luni”?

  Ajută-mă tu să înţeleg, fiindcă eu mă declar incapabil.

  Petruţ – Târgovişte

 10. Prea multa teorie !

  Situatia e simpla:

  Stanga din Romania a scazut ca numar de simpatizanti deoarece s-a inversat raportul intre cei care lucreaza la stat si cei din mediul privat(comparativ cu anii 90)si e vazuta ca un bau bau care ia bani de la privati ca sa sustina un aparat bugetar supradimensionat si greoi.

  Vina este a PSD ,pentru ca mesajul lor nu prinde pt ca nu nu e transmis in asa fel incat sa fie inteles de oameni.

  Totul tine de cum si cui prezinti measajul tau.

  E ca si comentariile astea de pe bloguri de sute de randuri pe care nu le citeste nimeni (poate doar fugar).
  Cu tot respectul pt ce se spune acolo incercati daca vreti sa transmiteti ceva sa o faceti scurt si la obiect.

  Cam asa face si PSD 🙂 Transmite un mesaj bun dar care nimeni nu-l citeste (aude,vede)

  Deja m-am lungit si eu destul…:)

  Numai bine.

 11. Draga Cristian,de tot sunt treaza si cu mobilul deschis,lasa ma sa iti raspund eu in locul dnei Corina in 3pcte:exprimam fiecare dt noi detalii ale realitatii pe care ai expu-so,tocmai ca sa gasim un mijloc eficient de a o comunica unde-cat-cu cine trebuie;surprinzator,netul este preferat ziarelor pt.ca furniz.info pe calea undelor si in t.real;incercam sa-l invatam pi Geoana sa ni faca tuturor bine si constatam ca,de ajungi presedinte d.tzara si de partid prin pile,de ce sa nu ajungi si destept si bine edu

 12. Catren dulce-amar

  Prin extrapura şi gingaşa ei naivitate
  Fecioara-l vede doar un chipeş men ; Tardiv, în dureroasa-roşie realitate –
  Fatal – percepe vânătorul de himen !

 13. S-a format masa critică

  Sătul să spere în himera unui performant Titanic,
  Să facă slalom printre munţi de gheaţă plutitori,
  Se simte-n culpă, dominat de un impuls etnobotanic,
  Săltat de pufii păpădiei, grupaţi pe fund şi subsuori.

  PS Cele două jigodii care au propovăduit, nu cu mult timp în urmă, drogurile uşoare, încurajând copiii nevinovaţi spre visul cernit “Să trăiţi bine !” care le-a adus moartea, trebuie, în câteva zile, înfierate de Parlament, destituite (una din funcţia de Preşedinte al României şi cealalta din deputat al PE ), deferite judecăţii mulţimii, pentru lapidare.
  Nu pierdeţi acest moment stimată gazdă. De aici vor veni toate rezolvările pentru care ni s-au albit ochii aşteptându-le. Băgaţi cărbuni în cuptoarele PSD şi PNL până la presiunea de timbru a cazanelor locomotivelor, şi noi cei mânjiţi şi orbiţi de frezilul minciunii politice pedeliste vom fi alături, cu ţepele şi belitoarele de mult pregătite.
  Hai să-ncingem hora mare / De aici până-n colo…

 14. Tare mi-e teamă să nu se vadă din nou! cătă dreptate e în Romania, ca ăn cazul lui Mutu şi a ălorlalte vaci şi tinerii lor propăvăduitori de cosmeticării şi spauri şi masaje de tot felul. Cunosc-pe bune! un fotbalist cu medalii, cu care discutam la începutul anului despre cafeaua pt. slăbit pe care o iau eu, 1dată pe săptămînă. Şi o iau fiindcă accelerează metabolismul şi îmi dă forţă pt. cînd fac antrenamentul la sala de forţă: eu fiind sportivă din familia de sportivi de performanţă al lui taică-meu dar nicidecum ca orice puşti cretin şi fufă de care sunt pline sălile de forţă şi de fitness. Şi, mersi că m-aţi ajutat acum prea mulţi ani să nu mai fiu vergină, însă nu prea m-aţi ajutat să nu ămi fie teamă de părinţi şi vecini şi ceilalţi tîmpiţi din societate care ăl votaseră pe Băse. De 2 ani, am căpătat curaj de la distanţă, pri9n America şi prin dl. Iliescu. Dar mai departe, ce veţi face cu mine_ Fiindcă sunt de atît de ănfiorător de mulţi ani singură şi săracă şi sătulă să nu am curaj să îi zîmbesc ăluia de care îmi place din 2 motiveŞ 1. să nu fie ţigan adică misogin şi 2. mă înnebuniseră tinerii tîmpiţi ai voştri cu catalogarea pe care mi-au făcut-o mereu de ‘materialistă’ deşi ele şi ei nu vor fi capabili niciodată să ănţeleagă ce ănseamnă să ai succese şi nu succesuri şi să fii discriminată chiar dacă cretinii nu sunt ăn stare să o ănţeleagă şi tot ceea ce nu ănţeleg devine ‘un simplu lucru care ţine de psihic+.

 15. Ah, şi mai uitai ceva tot de avocatură: păi nu doar că Mutu a avut ănainte accidentări şli ăncă din tinereşe de cănd e obligat de meserie să stea doctoru’ cu ochii pi el ăntr-una şi să îl tot măsoare astfel ăncăt chiar de ai fii tămpit ai mai reţine ce ai voie şi ce şi de ce nu ai voie, ănsă, din cîte ştiu mulţi dte ăia care au făcut o facultate cu mintea şi nu cu părţile dorsale adică precum majoritatea, la Academia de Educaţie Fizică şi sport se ănvaţă ăn fiecare an şi puţintică medicină. Aşa că..să îl ia dracului pe Mutu cu tot cu rozurile şi cu violeturile şi cu bleurile acestuia..italiene!! Aoleo, să nu-i ziceţi luţ tovarăşu Baconski despre mine!!

 16. Corina, te rog sa ma crezi ca ma oripileaza ingrozitor sa tot aud de „schimbare” si „reforma” intr-o tara cum este Romania si intr-un mediu politic cum este cel romanesc. De ce? Pentru ca noi, romanii, traim sub un blestem cumplit, blestemul sisific, care ne impinge spre a nega tot ce au facut altii inaintea noastra, a arunca orice realizare a lor si de a incepe iar si iar de la zero. Asa cum am mai spus si altadata, drama noastra sau chiar tragedia noastra nationala nu e Miorita, ci modelul Sisif, ramanerea perpetua la zero!

  E teribil de trist si e pacat de vietile noastre!

 17. Vă mulţumesc, stimată doamnă Maria Barbu, că îmi susţineţi afirmaţiile cu toate că aş vrea să se vadă şi în viaţa mea de toate zilele, că sunt susţinută-de cine trebuie, în 1ul rînd eu, în mod pragmatic. Indiferent ce ar înţelege alţii, permiteţi-mi să contibui şi să trag concluzia la ceea ce scrisesem înainte. Spasiva-thank you:
  Şi, ca să continui dovezile juridice pe care din nou!! le aduc contra mediciniştilor şi tinerilor făr de experienţă dar mai ales fără de creier şi contra celor precum Mutu de exemplu, de tot e toată lumea astăzi -numai!?- cu ochii şi boturile pe mine, continui ceea ce începusem pe blogul dnei Corina Creţu, din simplul motiv că rămîn la 20 şi nu doresc să adaug copii, vreodată: faceţi-o voi pt. mine, însă plătiţi-mă pt. ajutorul pe care vi-l dau de ani de zile întruna. Astfel, fiind şi eu obligată să mă dezvolt şi să mă îngrijesc toată viaţa mea precum o sportivă de performanţă împreună cu o intelectuală continuuă, din experienţa-mi cu mediciniştii şi cu sportivele şi sportivii din Romînia şi cu medicii lui Băsescu ămpreună cu doctoriţele voastre idioate, să ştiţi că am tot dreptul să vă dau ăn judecată că nu aţi fost tot timpul anii trecuţi cu ochii pe mine pe internet, cînd eram de exemplu împotriva produselor de tip etno-botanic şi al lui Mutu. Din proprie experienţă de sportivă accidentată vă spun acum: nu există niciun sportiv ăn lume care să nu fi ăncercat vreodată droguri de genul medicamente şi drog de tip etnobotanic, ca să păcălească. Şi, ăn cazul meu, medicii romîni handicapaţi la creier au făcut-o şi încă o fac ca să îşi ajute farmacistele şi farmacia printre altele. Şi, da, drogurile ăstea se găsesc în forme chiar nebănuite şi e normal că lucrul îsta nu e ănţeles de către prostime..şi mie mi-a plăcut să mă droghez cu ele o perioadă scurtă..noroc că mi-a dat Gena-Natura numai Mie o inteligenţă peste medie şi am renunţat la ele din proprie voinţă..Aşa că, vă repet: unde Dracului eraţi acum cîţiva ani cănd făceam justiţie şi eram opoziţia contra Băsescu..şi vă ziceam că trebuie să îl arestaţi pe Mutu, ca şi pe Băse şi gaşca!?

 18. Va multumesc pentru interesul aratat acestor ganduri de la Consiliul National al PSD.
  Cateva raspunsuri:

  @Bibliotecaru:
  Cert e ca discursurile domnilor Iliescu si Nastase au fost postate integral pe blogurile dumnealor.

  @Exasperat:
  Iti inteleg si impartasesc dezamagirea de dupa alegeri. Ma bucur ca ai revenit pe blog. Legat de discursul d-lui Geoana, si eu cred ca nu a fost potrivita critica pe care-a adus-o altora pentru politica PSD in ultima vreme si pentru rezultatele din alegeri. Votul de la Congres va tine cont, cu siguranta, si de aceasta pozitie pe care a adoptat-o la Consiliul National.
  Sper sa reusesc cat de curand sa ma intalnesc din nou cu simpatizantii nostri damboviteni.

  @Cristian:
  Sunt de acord: situatia e simpla, remediile sunt la indemana, mesajul trebuie sa fie cat mai precis. Si inca un lucru: comteaza foarte mult purtatorii de mesaj si credibilitatea lor.

  @Timisoara cruda:
  Imi pare rau ca exista astfel de probleme in teritoriu. In ce ma priveste, nu sunt de acord cu politica de excluderi pe baza divergentelor de opinii. In PSD trebuie sa fie loc pentru toti cei care cred in valorile social-democratiei si militeaza cu buna credinta pentru ele.

  @Maria Barbu:
  Da, teoretizarea reformei a devenit in acesti ani o adevarata meserie, din care unii au dus-o foarte bine. Numai ca, intre timp, realitatea din jur s-a schimbat, de voie, de nevoie, asa ca promotorii reformei de dragul reformei repeta o placa desueta, ca sa nu mai vorbesc despre caracterul complet contraproductiv pe care-l suprinzi foarte bine.

  Un sfarsit de saptamana cat mai placut in continuare!

 19. Stimatele mele doamne, blogul dlui Ion Iliescu este blocat, astfel încăt permiteţi-mi să postez pe blogul dumneavoastră. Weekend conform aşteptărilor noastre să avem, doresc!!
  My dearest Mr. Well-Experienced Mr. Ion Iliescu, please let me start by praying you to post this typing of my own to be written in English, into your blog. As I have already told you and also posted into Ms. M.B’s blog I do not wish to be the mom or simply the colleague for kids like those to pretend they’re other persons into your or others blogs. In these cds, I don]t know which will be the Romanian position twds. This last fake prbm. Btwn Russia/N.A.T.O. and E.u., so I can’t take any decisions on my own. But I’ve heard the Ro Mr. Europarlamenteer in the Tema Zilei from today and, by my experience with all these foreigners, I completely agree with him.
  Stating on the psychology of these different nations, I must assure this is to become a difficult hide/&/seek game btwn. The nations, as I have already forseen & predicted you with my non/violet but inherited & then revealed by accident experiences of predictions to be very hidden beneath in me.
  In the end, i]ll do nothing more for free and I only trust you to be the one and only to acknowledge this party’s fundamental need for me to not be hidden anymore. După cum văd scris pe siteul dumneavoastră care conţine declaraţia superbă cu ocazia recentului consiliu, se pare că mă încadrez perfect în acea persoană care nu este doar simplă aspirantă sau novice precum sunt aceşti bloggeraşi entuziaşti cărora le faceţi educaţie cu toţii pe siteurile dumneavoastră, însă eu sunt o puternică susţinătoare ale vechilor principii social-democrate, fiind printer puţinele personae care înţeleg şi vor să aplice correct necesitatea de adaptare permanentă, fără a se pierde pe sineîn acest process.
  Ne doresc un weekend plăcut şi aştept cu ănfrigurare cadoul..precum şi să mă scăpaţi de lîngă părinţii ăştia care fac de ani de zile prin mine şi ămpotriva dorinţei mele, tinerilor-copiilor pe care eu nu i-am dorit ţi nici nu îi voi dori nicicănd, aşa cum am spus-o de mii de ori în toţi anii ăştia, dar fără să obţin ceva la schimb!!
  Cu respect, să avem un weekend plăcut!!(noi, acei maturi care ne am apropiat ăn primul rind prin networkingul pe care eu am ănvăţat să îl fac cu success, ăncă din cls. A Xa de liceu, pe timpul studiilor mele pt. Olimpiada Naţională de Lba Engleză, faza pe sector- acolo unde am fost pe locul 1!!)
  Copiii să pună mina să înveţe..nu de pe bloguri, că de acolo nu ănţeleg nimic aceştia tot şi nu reuşesc decît să mă deranjeze cel puţin pe mine prin prostia şi iluziile lor de răsfăţaţi încurajaţi în acest răsfăţ al pierderii timpului..pe net şi ăn alte locuri la un loc!!

 20. Pingback: Suferinţele tânărului blogger « Ioan Usca

 21. D/na Andronescu, un om de o mare moralitate si onestitate spunea in urma cu cateva minute ca este speriata de faptul ca in loc ca toti oamenii de marca ai partidului sa se gandeasca la ce se intampla cu acesta, unii dintre ei sunt preocupati de castigarea in gasca a puterii in partid. Reactiile din ultimul timp i/mi dau totusi o speranta. Desi i/am scris si lui M.Mitre si lui A. Nastase ca la Congres va fi o mascarada,pornind de la ceea ce s/a intamplat in teritoriu la asa zisele Conferinte. Este pentru prima data de cand sunt membru PSD cand nu particip la Conferinta Judeteana,deoarece nu a trebuit sa participe decat cei loiali presedintelui Geoana.Dar, domnule Nastase, Iliescu, Mitrea si ceilalti care doresc o reformare si o democratizare a PSD/ului trebuie actionat pentru ca aceasta gasca, caci i/mi pare rau sa spun , este o gasca fara nici un scrupul,sa nu mai compromita ceea ce mai este de aparat in acest partid al lui Vanghelie si Geoana. Nu as fi crezut ca M. Geoana sa fie ahtiat de putere si impreuna cu gastile din teritoriu sa incalce orice democratie interna in partid. Trebuie sa venim in sprijinul oamenilor, membrii simpli din PSD care suzamagiti de ceea ce se intampla cu acest partid. Felicitari pentru tanarul Sorin Grindeanu de la Timisoara, care a cerut ca si Geoana sa faca acelasi gest pe care la facut A. Nastase. Dincolo de ceea ce se vrea un lucru trebuie sa ne framante si anume : de ce oameni de mare calibru in PSD ajung sa bata in retragere? Nu a fost destul ca PSD/ul a pierdut pana acum? Ca a inlaturat oameni de mare moralitate, onestitate si valoare? Pana cand Geoana si gasca sa mai poate continua? Oare sa batem cu totii in retragere? In multe judete organizatiile sunt decapitate si nimeni nu este interesat de ce se intampla acest lucru. Deci la lupta fratilor pentru a da la o parte GASCA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s