Sufletele fostilor zidari

Va propun, la sfarsit de saptamana si inca in toiul iernii, un fragment din extrardinarul concert ”Iarna Simfonic” al maestrului Tudor Gheorghe, incluzand o interpretare emotionanta a frumoaselor versuri ale poeziei lui Adrian Paunescu, ”Sufletele fostilor zidari”.

Reclame

11 gânduri despre “Sufletele fostilor zidari

 1. SUFLETELE FOSTILOR ZIDARI.

  La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial americanii au fost in fata unei probleme monumentale, Cum sa actioneze in calitate de invingatori fata unui popor invins, care a fost majoritar de partea lui Hitler si a partidului nazist. Solutia a fost deadreptul geniala. Dupa ce esalonul intai al regimului si responsabilii genocidul din lagarele de concentrare a trecut prin tribunalele internationale sau nationale, fiecarui cetatean german i sa intins o foate de hartie aproape alba. In aceasta foaie trebuia sa spuna ce a facut si ce functii a detinut sub Hitler. Daca spunea adevarul era iertat iar daca era prins cu minciuna primea automat 20 de
  ani de puscarie. In pagina a doua se preciza ca o persoana avand functii superiore in partidul nazist , SS sau Gestapo nu aveau dreptul de a detine nici o functie publica sa participe in viata politica etc pe timp de 7 ani. Masura a fost un succes
  find privita de poporul german cu gratitudine. Nu sa perturbat viata economica punandu-se baza miracolului economic german.
  Daca i se dadea o foaie actualului Presedinte Traian Basescu ea continea urmatoarele date: Subsemnatul Traian Basescu am fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind eram student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce am terminat studiile, dosarul meu de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele meuTraian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul meu de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
  In partea doua recunoscand ca a facut parte din nomenclatura fiind ambasador
  maritim la Anvers, ar fi semnat pentru interzicerea de a ocupa o functie politica, gest pentru care societatea romaneasca ar fi si azi recunoscatoare.
  In incheiere va asigur ca foaia mogulului comparandu-se cu foaia marinarului era aproape virgina.

  Robert Horvath Deva cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 2. Tudor Gheorghe este magnific şi de-ar cânta „Ruga unui cerşetor”, pe care auzindu-mă, nu mă-ndoiesc, că poetul naţional Adrian Păunescu ar da-o gata, doar să nu o cat la alte neamuri ! Şi dacă totuşi o vom asculta într-o zi ? Un cor cutremurător al celor 22 milioane de români, surclasând pe cel din Nabucodonosor !

 3. Draga mea doamnă Corina Creţu, am spus mereu şi fără pauze că nu am stat nicio clipă locului şi am făcut atîtea, tocmai ca să mi se dea şi mie voie să ascult ‘live’ astfel de concerte care amintesc, nu-ştiu-de ce- de masonerie. For more explainings, please follow-up my advice: Citiţi vă rog ce am postat astăzi în subsolul propunerii legislative în engleză, pe siteul meu. Poate că îi va ajuta-prin voi-pe cei însărcinaţi cu pedepsirea corupţiei şi cu aplicarea pedepsei penale, să o facă cum trebuie acum, ca să ne putem şi noi promova fundamentala IDEE SOCIAL-DEMOCRATĂ.Mulţumesc, Amy

 4. Nu am căderea să-l compar pe Păunescu cu Eminescu dar măcar pot vizualiza că au în comun un “escu” de necontestat, pe harta zodiaclă aflâdu-se în opoziţie, primul în Rac şi al doilea în Capricorn. Păunescu e un Uriaş iar Eminescu un Titan. Pe Titan îl iubesc. Pe Uriaş îl preţuiesc; pentru că voi trăi mult după el poate că voi apela şi la semnul “aproximatv egal”…
  Impactul dintre muzică, solist şi text – toate de excepţie – săvârşeşte miracolul, iar fenomenalul Tudor Gheorghe nu putea rata marea întâlnire.
  Rogu-te, arată-te Domnule Adrian Păunescu, pe sticla zilelor şi serilor noastre, singur sau măcar împreună cu… “Ilie de la sculărie” !

 5. Catren etnobotanic

  Echium vulgaris linge domnul Preşedinte,
  (O preferată din gama de etnobotanice)
  Spălată-n roua dimineţii prea cuminte,
  Din care strâng nectarul pur albine harnice.

 6. Mai clar nu-i chip

  Prezent acuşi la sediu, Vanghele cel trufaş
  pledează contra-pro, că gestul fuse laş
  de-l suspendă un an pe domnul Pandelaş
  din PSD ; pe el, dintre primari cel mai fruntaş!

 7. Ascultasem intrega lucrare acum cateva saptamani dar nu se putea gasi un moment mai potrivit,un cadru autentic hibernal …si cate superlative artistice si-au impreunat talentul pentru aceste clipe de-ncantare.
  Multumesc pentru aducere aminte si sa aveti o saptamana minunata.

  spedy/08/02/2010

 8. Tocmai îl ascult pe domnul Victor Ponta pe Ziare com şi mă întreb d.a. de ce nu candidează la preşedenţiI. Fiindcă, întocmai după cum subliniază şi doamna Corina Creţu în acest post, scopul nostru al tuturor celor care blogguim pe vreun site pe internet este să dovedim sau nu dacă suntem în stare să acceptăm că trebuie să aplicăm principiile unei social-democraţii reale ca să meargă bine tuturor. Aşa încît, vă rog să intraţi pe siteul meu personal Amycommunications.com unde să înţelegeţi că mi-ar plăcea să comentîm împreună pe Amycommunications.blogspot.com. Mulţumesc. Vă aştept..rapid..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s