Votul pentru noua Comisie Europeana

Parlamentul European a aprobat, azi, in plenul reunit la Strasbourg, componenta noii Comisii Europene, cu 488 de voturi pentru, 137 impotriva si 72 de abtineri. Am acordat un vot unic de investitura intregii Comisii, care avea nevoie de majoritatea simpla pentru a-si incepe noul mandat ce va dura pana in 2014. Intre cei care au votat impotriva s-au aflat Verzii, iar Conservatorii britanici s-au abtinut. In ceea ce priveste pozitia Grupului Socialistilor si Democratilor, punctul de vedere exprimat de presedintele Martin Schultz este elocvent pentru optiunea noastra:

„Nu am luat usor o decizie in privinta Comisiei. Avem doua posibilitati: sa impartim acest for in stanga si dreapta si sa spunem ca stanga se opune. Dar Europa nu functioneaza asa si in Parlamentul acesta nu exista o majoritate. PPE nu are o majoritate, ALDE nu are o majoritate. Europa nu este un loc unde o directie politica sa isi construiasca singura drumul. Europa este locul compromisului permanent. Dar acesta este mai bun decat o lupta permanenta, fara nici un rezultat. Am putea sa ne certam, dar Europa are nevoie de rezultate”, a declarat in plen Martin Schultz. Am redat acest citat si pentru ca ar fi bine sa ne obisnuim cu acest tip de rationament politic constructiv, din pacate inca atat de strain vietii politice romanesti.

Dar poate cel mai mult a cantarit in balanta deciziei noastre portofoliul foarte important, cel de la Agricultura, care a revenit Romaniei. Votand pentru Comisia Barroso, am votat pentru o reprezentare pe masura a Romaniei in viitorul Executiv comunitar.

Anunțuri

28 de gânduri despre “Votul pentru noua Comisie Europeana

 1. In primul vreau sa va felicit din partea mea si a mai multor romani din Irlanda pentru interventia avuta de curind in PE cu privire la restrictile pe piata muncii a romanilor si bulgarilor mentinute de mai multe state din UE. Ne bucuram ca insfirsit cineva ia atitudine fata de discriminarile la care sintem supusi pe piata muncii fata de toti ceilalti cetateni din UE.Este practic de neacceptat ca dupa 3 ani de la intrarea Romaniei in UE aceste restrictii sa fie mentinute in continuare avind la baza niste motive total neintemeiate.Practic sintem considerati cetateni de mina a doua ceea ce ne face sa ne simtim umiliti.Multe sint de spus despre aceste probleme dar noi ne punem toate sperantele ca o sa continuati pe aceeasi linie cu mai multa incredere ca aveti tot sprijinul nostru pentru a lupta pentru drepturile romanilor!Si ceilalti parlamentari romani ar trebui sa faca acelasi lucru ca nu deageaba i-am trimis in PE in special cei de la PDL.Pina atunci in speranta ca veti contina cu mai multa hotarire si ambitie in aceasta problema va multumim inca odata doamna Corina Cretu si o sa va urmarim in continuare cu un interes deosebit.

 2. Simpatici conservatorii britanici. Nu ma indoiesc ca don Ciolos va fi bine apreciat la sfirsitul mandatului, urmind politica specifica: ii va servi pe toti.

 3. „Europa este locul compromisului permanent. Dar acesta este mai bun decat o lupta permanenta, fara nici un rezultat. Am putea sa ne certam, dar Europa are nevoie de rezultate”
  Ce bine ar fi daca ar intelege asta si politicienii din Romania.

 4. !0.02.2010 : interesantă dată, cu o anumită simetrie, indicând decimarea (prezenţa cap-coadă a lui 10) celor 22 prinşi la mijloc (milioane de români ?) pusă la cale de hidra Băsescu-Boc & pdl-udmr, în condiţiile când această opoziţie(psd-pnl) nu are nici o poziţie !

 5. Cer respectuos permisiunea să postez şi aici din nou, un semnal de alarmă…
  Politica de * succesuri *…
  La Frunzăverde-n * ogradă *, Şăfi sunt, … şi-o, pisică moartă…
  * Vinovaţii fără vină, cer să se facă Lumină… * – Motto

  Tentativă de sinucidere la Centrul Speranţa
  ( articol preluat de pe Surse – media online – http://www.caon.ro )
  REȘIȚA – Un tânăr din Centrul de Plasament “Speranţa” din Reşiţa a sunat la 112, ameninţând că se sinucide.
  ( … )
  – Complexul de Servicii Sociale * Speranţa * din Reşiţa, Tei Ape nr.4 – în aceeaşi clădire cu CSS * Speranţa * Reşiţa, funcţionează ŞI DGASPC Caraş-Severin !!! DGASPC C-S, condusă de mai mult de 4 mandate de Duuuamna Ana Vasile, protejata CJ C-S!
  Dar, cui pasă de dramele de dincolo de ziduri? Copiii, tinerii instituţionalizaţi, sunt pentru Şăfi, numere de dosare şi, uneori, masă de manevră, atât. Şi-atunci nu-s oare inutile întrebări gen : protecţia copilului, încotro… ?
  …….
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/10/la-frunzaverde-n-ograda-safi-sunt-si-o-pisica-moarta/
  Poate se * îndură * totuşi, într-o zi, cândva, cineva… DNA, ANI, Curtea de Conturi, ANPDC, Inspecţia Socială, Presa centrală, PD-L, că-i de-a lor Duuuamna şi cum peştele de la cap se împute… Măcar pentru ca multe din cele ce se tot petrec în protecţia copilului Caraş-Severin să NU se mai petreacă şi, cuiva să-i pese şi de copii/tineri instituţionalizaţi!
  Mulţumesc frumos pentru spaţiu.
  Sibilla

  • Dragă şi stimată doamnă, este evident că dacă şi mai ales UE îşi şterge praful cu noi şi cu ţările ca a noastră, este evident că noi trebuie să ne ocupăm de ale noastre. Însă în lume se întîmplă lucruri ,ult mai înfiorătoare decît acelea mărunte care nouă ni se par înfiorătoare. De pildă, am citit aseară pe siteul american Spune-Nu-Violenţei-asupra-femeii o ştire recentă care m-a cutremurat: într-o regiune din Africa d.e., la vărsta de 4-7 ani fetiţei i se taie fără anestezie şi cu foarfeca sau cuţitul !! labiile, după care i se cos urmînd ca numai în noaptea nunţii soţul să îi taie aţa!! Pe lîngă sadismul care aminteşte de nivelul medicinei din toată lumea, se ajunge uşor la SIDA şi la altele, datorită acestui procedeu. SÎn contextul în care vorbim şi de traume psihice, faptul că fosta secretară de stat de loa Ministerul Muncii şi al Egalităţii de Şanse, mamă de fată studentă la ASE, a lăsat-o pe baba aia profesoară să nască şi s-a zbătut să o convingă pe fetiţa violată de unchiul ei să nu avorteze, vă spune ceva? Şi, da, coana aceea nu este -încă-eurodeputată, însă este susţinută de către Tăriceanu-cel-catolic. Şi eu merg 1dată-an la acea biserică la care merge Tpăriceanu ca şi Roman, fiindcă sunt catolică. Însă asemănările între concepţiile din Africa şi acelea ale politicienilor de ambe sexe, în Romînia, vă las să le faceţi dumneavoastră. Spasiva.

 6. Dragă doamnă Corina Creţu, faceţi click şi pe ultimele postări pe siteurile mele şi spuneţi-mi vă rog în ce fel credeţi că va influenţa componenta noii curţi, viitorul justiţiei aplicate în lumea întreagă. Realitatea fiind aceea pe care o redau astăzi pe Amycommunications.blogspot.com şi apoi propun o rezolvare legislativă prin Amycommunications.com. Vă mulţumesc.

 7. Anunţ

  Astăzi la 20:85 pm, de pe bulevardul Dinicu Golescu, megieş cu Palatul CFR, a decolat cu avionul propietate personală spre halta Salcia (25 km de Roşiori) şi staţia Costeşti (22 km de Piteşti) domnul Berceanu, urmând să aterizeze pe acoperişurile vagoanelor din două trenuri înzăpezite ( un accelerat şi un personal). Domnia sa va îmbărbăta călătorii pentru a manifesta înţelegerea necesară timp de 3 zile cât îi trebuie zăpezii să fie viscolită spre alte meleaguri.
  Onoare muncii !

 8. Pingback: Re> Explaining of my legislative proposal for women’s rights « AMYCOMMUNICATIONS.com

 9. @Adrian:

  Multumesc. M-a preocupat constant in ultimii ani aceasta problema a restrictiilor pentru romani. Inca sunt 10 state membre ale UE care mentin interdictii pentru romani. Pregatesc in aceste zile un proiect de declaratie a Parlamentului European, care sper sa intruneasca adeziunea cat mai multor colegi, pentru a deveni pozitia oficiala a acestui for pe aceasta tema, ceea ce sper ca exercita o presiune in plus pentru anularea discriminarilor care exista.

  @instalatorul:

  Sper ca dl Ciolos sa confirme asteptarile tuturor, pentru ca beneficiaza de un start in care e cotat cu foarte multa incredere, mai ales dupa modul in care a trecut de audierea din Parlamentul European.

  @theodora0303:

  Asa e. Cu acelasi gand am redat cuvintele liderului de grup al Socialistilor Europeni, care reflecta o viziune constructiva.

  @Revizorul tehnic:

  Un exemplu ca PSD isi face datoria de partid de opozitie este eventuala motiune de cenzura pe care o avem in vedere in legatura cu proiectul legii pensiilor.

  @Sibilla:

  Si eu iti multumesc pentru reflectarea constanta a situatiei copiilor institutionalizati din Caras si a problemelor ce exista la nivel administrativ.

  @amycommunications:

  Nu cred catusi de putin ca UE isi sterge praful cu noi si cred ca efortul nostru permanent trebuie sa fie de a ne conecta la ritmul european.

  Cat despre mutilarea genitala din tarile lumii a treia, este o preocupare a Comisiei pentru Dezvoltare din PE si lucram impreuna cu Comisia Europeana la combaterea acestor realitati infioratoare.

  O zi buna tuturor!

 10. @ dna. Corina Creţu
  Stimată doamnă diplomată, vă mulţumesc mult pentru răspunsul dumneavoastră dar mă tem că este ceva cam incomplet pentru o îindependentă’ mai mult sau mai puţin, în această ţară, care încearcă din răsputeri să fie acceptată în acea structură matură şi nemisogină al partidului trandafirilor de stînga(deocamdată organizaţia sect. 1), care se presupune că ştie să aplice şi bunele maniere printre altele(eg. cedarea priorităţii, femeii, abţinerea de la fumat dacă aceasta o cere într-o încăpere etc). În aceste condiţii, încerc ‘să îmi imaginezî de ce nu îmi puteţi da un răspuns mai complet la preocuparea mea de a ajuta femeile, mai ales în contextul în care eu sunt recunoscută(formal şi birocratic) de către S.U.A. ca fiind feministă, încă din adolescenţă!!
  În încheiere, m-aş fi bucurat să îmi apreciaţi mai ales dumneavoastră !! acea capacitate a mea personală, de a face legături concrete-juridice-reale între lucruri despre care i-am amintit dnei Sibilla, pe siteul dumneavoastră şi fenomene ca cel din Africa. Şi m-aş fi bucurat, astfel, dacă întreaga CE ar fi urmat exemplul american care apreciază clar eforturile conştiente şi suferinţele pe care am fost nevoită să le fac-îndur, pentru a cunoaşte atît de multe şi pentru a îi ajuta pe ceilalţi părin ştiinţa mea. Vă mulţumesc.

 11. Corina, da-mi voie sa fac lobbying pt o anumita persoana al carei cititor fidel sunt, desi, ea, persoana, zice ca-s cocos misogin dar eu stiu ca asa zice de toti barbatii sau si mai urat pentru ca mereu se plange ca e singura si-mi pare rau ca nu o pot ajuta, asadar te rog sa intelegi ca in materie de drepturi ale femeilor, amycommunicationspuncttoateplatformeleexistentepunctcomorgsaunetdupacaz este, cum ar spune Mircea Badea, „miezul din dodoasca”. Si in general este miez. Urmaresc cu sufletul la gura opiniunile doamnei amycommunicationsmultebloguri legate de drepturile femeilor chiar daca scrie in engleza si personal nu inteleg limba asta (eu cunoscand doar germana pe langa romana) asadar cu toate astea descoperind google translate (desi nici programul asta nu face fata exprimarii atat de savante ale doamnei varogcitimiblogu’ ) si considerand firesc sa postezi in engleza ca sa citeasca romanii pentru ca mi-a zis mama sa invat si eu engleza ca o sa vina vremuri in care nu o sa se mai vorbeasca romana in Romania ci engleza dar nu am ascultat-o, revenind, vroiam sa scriu ca sunt incantat sa citesc comentariile sale de aici si pe blogul Presedintelui. Si uneori este atat de muncitoare incat publica acolo la Presedinte toate discutiile purtate aici. Este mai usor pentru noi sa le citim de doua ori si daca vreunul care citeste blogul Presedintelui nu-l citeste si pe al tau atunci este chiar vital sa fie totul la un loc. Chestia cu linkul, ca ai putea sa ma intrebi de ce nu pune link, este relativa. Daca omul nu stie sau nu are chef sa apese pe link? Asadar, ce vroiam sa te rog este sa-i dai dreptate. Si spune-i ca apreciezi. Ce te costa? 

  • Bă daî afurisit mai ieşti du! Ich sprechen nicht Deutsce aber ich am nevoie rapidă de un proffessoren bine făcut(pesti tot, da’ vezi că bine făcut înseamnă mişto cu un corp de coregraf slab, nu însemnează solid au gras care să fie avocat atît de prea bun şi pe bune) ! ! Nu ştiu cine ist du, însă pari a fi un puştan parşiv şi vorbitor fluent de limbă ţigănească. Am rîs cu lacrimi cînd ţi-am citit postarea şi d’aia m-am simţit şi io obligată să îţi răspund pi loc! Însă vezi că am nevoie de un avocat-diplomat care să mă ajute să intru ori la Externe unde să am sarcina specifică să îi vrăjesc pi străinii aiştia complexaţi cu toţii ori în Parlament(unde să mănînc şi io o mulţime de bunătăţi la banii de o pîine a săracului, să am sală de fitness fără aer condiţionat rece, parc unde să-mi beau cafeaua în timp ce îmi fac temele pentru master etc.) Şi vezi că, în 2 zile, e Sfîntu’ Valentin pe care io prin experienţa mea proprie şi personală îl asociez cu Sfîntu Aşteaptă!(şi azi mai sunt şi în ultima zi de menstruaţie lunară, aşa că..o să devin mai liberă ca niciodată).
   Cît despre Preşedinte, care Preşedinte, bre, vorbeşti prostii au ce? Are Băsescu blog? Are domnu Geoană blog? Mă postează acolo pi mine au ce? Că, în cazu+ aista, tre’ să le mulţumesc!!
   Muloţam Danke schon Thank you Spasiva Merci beucoup Arrivederci Pupici??

   • Draga amy, desi apelativul „ba” ma onoreaza si totodata ma impinge sa raspund cu similarul folosit atunci cand te adresezi unei femei care ma alinta asa de frumos, am sa zic pas de data asta. In primul rand ich must admit du hast dreptate in sensul ca ich bin afurisitichstein. In al doilea rand iti multumesc pentru informatiile legate de perioadele tale menstruale. Imi sunt deosebit de utile. Nu in ultimul rand trebuie sa admit si faptul ca „m-ai citit” cum se spune, in sensul ca sunt un pusti. Este limpede ca nu te pricepi doar la politica, engleza, drepturile femeilor, legislatie internationala , Elvetia, SUA, etc. dar si- mai ales-la barbati stiindu-se ca barbatii au minte de copil chiar si la pensie fiind. Desigur avand in vedere toate acestea as fi incantat sa facem un chat doar ca in ultima vreme sunt ocupat cu un joc pe calculator in care vreau cu orice pret sa depasesc nivelul 10 si asta imi mananca tot timpul. De-abia mai am timp sa scriu la Presedinte- si aici trebuie sa intelegi ca intre noi astia de stanga, Presedintele este unul singur, adica Ion Iliescu. Insa tu fiind cu mintea la avocati slabuti, sali de fitness si alte chestiuni mondene, este scuzabil. Te-am pupitichstein si eu.

    PS. Imi pare rau ca a trecut ziua indragostitilor fara sa ti se intample nimic dar te-ai obisnuit, nu? 🙂  

 12. Obişnuinţa este mama înţelepciunii, verdad!? Ştiu că cere sacrificii mentale-în primul rînd-să devii matur, aşa că îţi doresc succes. Şi, în pauzele de chat pe care ţi le doresc să fie foarte dese în spiritul acţiunii cu mult cap-ca un bărbat adevărat, adică-m-aş bucura să le POŢI SĂ FII ÎN stare să îmi faci dreptate practică şi rapidă..individual, conform a ceea ce scrie în cărţile de specialitate apărute la Editura Beck, de pildă. Dacă nu ştii ce să îl convingi pe dl. Preşedinte să facă, plăteşte-mă şi vei afla îndată!! Pentru că numai la mine găseşti expăerienţă şi inteligenţă totodată.
  O ultimă întrebarte: băiat sau fată??

 13. Nu te obisnui prea mult ca uiti. In privinta Presedintelui asta e drama noastra: eu nu stiu ce sa-l conving desi pot iar tu stii ce dar nu poti. Nu prea sunt lamurit cine pe cine trebuie sa plateasca in cazul asta. Nu prea pari de stanga dupa cum pui problema insa fiind intr-o pauza de chat am sa-ti raspund si la intrebare desi nu am inteles ce vrei sa afli:): baiat! Raspunsul e corect oricare ar fi sensul intrebarii. Pupitichstein again.

 14. Si atunci cine cumcand unde decide cum sa putem amandoi-mai ales ca pari sa fii tu insuti numai lunea si parca ne-am cunoaste de o viata.ia squne mi te rog,nu esti tu acel care iti iei pt.tine insuti deciziile de viata personala? Spasiva

 15. Ti,am spus deja,shefu’.tu nu pari de stanga insa,fiindca esti la fel de agramat ca si europarlamentara fotomodela care ma reprezinta in strainatate alaturi de dle rovana si corina fiindca e masteranda cu 10 si a avut mereu ‘succesuri’ la barbatii si la femeile bine care nu se chinuisera sa aleaga un nou presedinte de tara.pa si pusi cu mailurile..lumea desteapta si interesata sa,mi schimbe in f.bine viata ar fi trebuit sa ma cunoasca bine pana acuma..dar fam. Geoana sufera dintotdeauna de prostie la fel ca

 16. Da…, de asta suntem priviţi şi de alţii cum suntem priviţi, pentru că ne place să ne bălăcărim , să ne spălăm rufele şi să le întindem pe „aţă” în public – în special în faţa ferestrei altor persoane … de regulă unde la geamuri sunt flori frumoase şi oamenii discută politicos, chiar dacă au opinii diferite.

  Dar…e mai bine când scuipăm pe jos cojile de seminţe, nu-i aşa?

 17. Domnişoara mea, nu înţeleg prea bine la ce te referi, probabil datorită limbajului deosebit de ‘formal’ pe care îl foloseşti (bălăcărim, scuipăm seminţe pe jos etc.) . În contextul în care am comunicat prea matur cu dl. Victor, astăzi, îmi permit să îţi răspund fiindcă este vorba de un atac la ambele noastre persoane. Astfel, nu sunt prea sigură cît anume eşti capabilă să înţelegi, în tinereţea dumitale specific îstîngistăî precum cea a copiilor dlui Mircea Geoană de exemplu şi a şefului tinerilor din partidul dînsului, însă dă-mi voie să îţi explic că ‘bălăcăreala’ nu are sens logic pe lîngă fraza ‘de asta suntem priviţi şi de alţii..’În condiţiile în care nu am de gînd să îmi pierd vremea cu tineri răsfăţaţi şi mai mult decît simplu ‘ignoranţi’ precum sunteţi domniile-voastre, te-aş ruga să urmezi principiile acelei minime moralia a dlui A. Pleşu pe care o invoci deşi habar nu ai cu ce se ‘mănîncă’ aceasta. Astfel încăt, în momentul în care nu înţelegi ceva-şi nici nu ai cum, de alminteri, în condiţiile amintite -să nu te mai bagi pe niciun site unde să-ţi etalezi reflecţiile dumitale personale. Pur şi simplu, ia exemplul legislaţiei jurnalistului care se respectpă: pînă nu aduci dovezi, nu emite fraze de dragul frazelor şi ale reflecţiilor personale.
  În condiţiile în care internetul este plin de tineri agramaţi şi analfabeţi care au impresia numai că cei care ştiu ceva(o limbă străină, d.e.) de fapt nu stăpînesc acel lucru fiindcă turma numai nu îi înţelege: vezi-ţi te rog de treburile d-tale şi ale tineretului apărător al familiilor Geoană şi Mazăre. Cu voi, cei care ştiţi atîta despre civilizaţie, sunt convinsă că ţara va merge la fel de bine înainte!! Punct. Şi asta pentru totdeauna.
  Fraga mea doamnă Corina Creţu, vă rog iertaţi-mă dar sunt de a dreptul sătulă de perversiunea şi ignoranţa acestea care nu sunt niciodată în stare să deţină minimul simţ civic.

 18. Draga amy, apreciez capacitatea ta de a purta discutii cu mai multi subiecti simultan dar sa revenim la subiectul principal si agramat. Mi-ai spus atat de multe incat parca incepe sa mi se para si mie ca ne stim de-o viata asa ca vreau sa divortam. 🙂

 19. Eu cand ma separ de cineva,nu mai intorc vreodata capul inapoi.never! Nu am inteles d. Modelul tau masc.e victor ianukovici sau dl.ponta sau alistair si cum ma va ajuta asta pe mine sa imi cladesc practic si molto veloce viata mai ales c.deja astazi eu te-am ajutat sa obtii m.multe voturi decat advertising ul.si inchei fiindca incerc d.ani sa am o viata dar nu cu acel mascul limitat si misogin descris d.catre dr. Gray in lucrarile acestuia.Acest nu mi-a adus d.lipsa d.caracter si suferinte si d.aceea ii det

 20. Cred ca esti agentu’ lu’ Basea infiltrat printre noi pentru a ne destabiliza mai ales ca m-am uitat pe blogul tau si nu am inteles nimic din ce scrii acolo fata de mine care scriu explicit si fluent:) Vorba Ramonei, noi discutam frumos la geamuri cu flori frumoase si uite ce ai facut din mine…

 21. Las’ca m’ati destabilizat voi pe mine cand mi.ati distrus viata cu popii,sexoloagele voastre turcoaice,medicii,nebunii,copiii si cu afacerile pe care eu le-am facut iar voi mi,ati luat totul si nu mi.ati dat decat suferinta care m-a facut sa inteleg mai bine poporul cel carvia nu ii plac rozul si portocaliul capitanului de vase si ale tarfelor acestuia. Transmite i te rog dlui Vanghelie ca imi pare rau ca sunt la fel d.fidela precum maica,mea si ii iau apararea cui nu i,a pasat vreodata de mine adeca si tie

 22. Si intr,adevar il sustin numai pe dl.victor ponta la presedentia partidului fiindca nadajduiesc sa poata sa imi faca exact acea dreptate complexa d.care relatez d.ani de zile de cand nu sunt recompensata pt.ca fac c.mai bine eu brandul de tara..

 23. Stiu eu ce sa-ti zic cu Ponta…in sfarsit apreciez ca pune umarul la efortul de a-l inlatura pe prostanac si banii care il sustin. Iar Vanghele apreciaza sincer ca esti fidela si mi-ai luat apararea si mie. Zice ca o sa invete sa conjuge verbul „a fi” ca sa iti mai treaca supararea pe el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s