Strania reformă

            Guvernul condus de premierul Emil Boc a ales o cale îngrijorătoare de a introduce reformele: confruntarea cu partenerii sociali, manipularea realităţilor, asmuţirea unor categorii de cetăţeni împotriva altora. Nu interesează motivele acestei abordări, imorală atât în formă, cât şi în fond. Este o formă de dispreţ faţă de oameni, o dovadă de neîncredere în capacitatea lor de a înţelege şi de a face alegeri.

            Nimeni nu respinge, în principiu, reformele. Economia, societatea, raporturile sociale, toate evoluează. Nimeni nu-şi poate închipui că, în acest proces de schimbare, vor fi domenii care nu vor fi atinse de el. Dar oamenii vor să înţeleagă, să fie părtaşi la structurarea deciziilor. Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul guvernului Boc. În primă instanţă a introdus legile aflate în contencios cu societatea, în esenţă, prin asumarea responsabilităţii. A fost obligat de deciziile Curţii Constituţionale să reia procesul de legiferare. 

            S-a consultat de formă cu sindicatele şi cu patronatele. Una a fost agenda declarată în public de Guvern, alta agenda care a determinat conţinutul final al legilor. Această agendă paralelă îngrijorează. E mult cinism în această atitudine.

            Legea Pensiilor, aprobată miercuri în Guvern, va declanşa o mare bătălie mediatică şi ample nemulţumiri. Pe care eu le consider cât se poate de justificate. Pentru că după ce arunci anatema asupra unor largi categorii sociale, militari, judecători, procurori, piloţi, parlamentari, după ce-i acuzi că au pensii nesimţite, după ce sunt supuşi unui linşaj mediatic, vii şi spui că, de fapt, e vorba de doar circa 27.000 de pensii, din aproape 6.000.000! Dacă doreai o rezolvare a inechităţii, puteai impozita sumele ce trec de 3000 lunar, pentru că premierul a stabilit şi pragul „nesimţirii”. La cei trei mii de lei lunar.

            Mult mai importantă este prevederea egalizării vârstei de pensionare la bărbaţi şi femei, la 65 de ani, dar mai ales viteza cu care se face egalizarea. În principiu, argumentul pare logic: demografia, respectiv îmbătrânirea populaţiei, ar justifica această măsură. Problema este alta: starea economiei româneşti. Din păcate, se intră foarte târziu pe piaţa muncii, şi se iese foarte devreme. Dacă ai depăşit 45 de ani, este un calvar să-ţi găseşti un loc de muncă, iar dacă depăşeşti 55 de ani, nu se mai uită nimeni la tine. Iar tinerii, cu rare excepţii, intră pe piaţă undeva între 20-25 de ani. Asta face sistemul de pensii nesustenabil, alături de problema cronică a muncii la negru, ca să nu mai vorbim de aspectul migraţiei motivate economic. 

            Şi venim la ceea ce ne doare cel mai tare: în timp ce în celelalte ţări guvernele iau măsuri pentru crearea de locuri de muncă, actualul guvern are o obsesie: cum să desfiinţeze cât mai multe locuri de muncă. Şi nu doar în sectorul bugetar. Lipsa de viziune în domeniul economic este periculoasă. În lipsa creşterii economice şi a gradului de ocupare a forţei de muncă, orice altă măsură de „salvare” a sistemului public de pensii este iluzorie.

            Nu pot să închei fără să menţionez o altă formă de cinism: afirmaţia ministrului muncii, conform căruia în 2030 speranţa de viaţă va fi de 85 de ani şi la bărbaţi şi la femei! Cum să crească speranţa de viaţă, când în ultimii 30 de ani s-a produs o degradare dramatică a condiţiilor de viaţă, a calităţii serviciilor publice de sănătate, creşterea stresului? După ce au trăit ultimii 10 ani ai ceauşismului, două decenii de tranziţie şi o gravă criză economică, unor oameni li se spune: „nu vă temeţi de creşterea vârstei de pensionare! O să trăiţi mult şi bine!”

            Sper că această lege nu va trece de Parlament în forma propusă de guvern. Fie şi numai pentru modul straniu în care înţelege să legifereze şi să reformeze, împotriva interesului public. 

Anunțuri

25 de gânduri despre “Strania reformă

 1. Eu tot mi-am propus că nu mai ascult ştirile, că nu mai comentez actele politice, dar din păcate, în condiţia de faţă nu am cum să nu aud televizorul :D, dat fiind că toţi din casă sunt călare pe el – de aici şi reacţia mea.

  Păi…vorba aceea ei dau legi nesimţite, lipsite de profesinalism şi etică, iar oamenii simpli nu au decât să spere la faptul că vor trăi îndeajuns cât să profite de pensie…şi aia de toată ruşinea. Oricum oamenii ştiu ce îi aşteaptă. Or fi ei plebea care vor alţii a fi, dar nu sunt proşti. Ştiu că îi aşteaptă zile negre, zile în care vor trebui să fie la un pas de nebunie din cauza sărăciei şi a lipsurilor, zile în care vor trebui să muncească în plus şi să fie la mâna angajatorilor pentru a putea să îşi menţină slujbele.
  Oamenii ştiu că unii vor sfârşi prin a fi prezentaţi la ştirile de la ora 17…pentru că AICI ne aduce gradul de mizerie umană şi disperarea!

  Eu personal nu mă aştept la nimic bun din parea acestui Guvern care face împrumuturi pentru a putea plăti salariile şi pensiile – împrumut care de altfel ne bagă şi mai mult în criză, nu ne scoate , împrumut care BINEÎNŢELES va trebui plătit tot din banul românului.

  Aşa e tare uşor să faci politică!

  Nu mă aştept la ceva bun de la acest Guvern din clipa în care am văzut că ei se bazează pe mărirea numărului de şomeri şi nu pe introducerea în muncă – lucru care aduce bani la buget…mai mulţi decât cei care se pierd odată cu şomajul şi munca la negru.

  Nu sunt specialişti şi nu sunt nici profesionalişi! Sunt o mână de oameni care se află la putere cu orice preţ – preţ care aici înseamnă poporul român şi dorinţa acestora de a avea o altă guvernare.
  Pe mine nu mă interesează că a ieşit din nou PD. Mă interesează că mulţi au vrut ca PSD să existe, iar de ceea ce a vrut poporul nu a interesat.

  Pentru mine singurii care au făcut ceva în ţara asta pentru oamenii de rând, singurii care au dat legi de bun simţ, responsabile şi oricum mult mai bune au fost cei din PSD şi pentru asta îmi iau toată responsabilitatea celor spuse.

  Venind vorba despre PSD…am văzut şi problemele cu care se confruntă partidul din care faci parte şi sunt foarte dezamăgită, deşi recunosc că mă aşteptam la asta…
  De ce?
  Pentru că momentan acolo sunt câteva „imagini” care nu vă reprezintă şi care trag partidul în jos, care nu au aceleaşi principii şi nici nu sunt „toţi pentru unul şi unul pentru toţi” indiferent de situaţia prin care se trece.

  Oricum…poate e bine şi poate mai bine ar fi să se epureze puţin şi unele „straturi”, iar cei care înseamnă cu adevărat ceva pentru acest partid să iasă la lumină unde le este locul şi să dezvolte imaginea partidului aşa cum ar trebui ea dezvoltată!

  Nu ştiu …, mă tot întreb cum domnul Vanghelie (cu care sincer nu am nimic) este scos tot mai în faţă, iar Domnul Năstase este tot în umbră.

  Un om de calitatea Domnului Năstase nu ar trebui neglijat şi „pus la colţ” indiferent de ceea ce vehiculează presa sau unele guri mari care din asta se hrănesc şi pe asta se urcă pe scara ierarhică – inclusiv în politică.

  Şi…şi dacă ar fi adevărat ceea ce se spune despre Domnia Sa, eu una am viziuni mai clasice şi l-aş fi susţinut numai pentru ţinuta sa diplomatică, pentru ceea ce a însemna în toţi aceşti ani pentru ţara asta, pentru pregătirea sa profesională, pentru faptul că a însemnat cu adevărat ceva pentru acest partid.

  Mă rog…, dacă am greşit cu ceva prin acest post, te rog să mă ierţi draga mea dragă, dar cred că am simţit nevoia să spun şi eu odată din suflet şi deschis tot ce am simţit să spun!

 2. Toate lucrurile astea se intampla pentru a induce populatia in eroare, pentru a nu vedea realitatea asa cum este. In legatura cu egalizarea varstei de pensionare, eu unul nu sunt de acord, este inca o aberatie a guvernului, mai mult decat atat ne sfideaza cu statistica ca romanii vor trai mai mult. Asta e ilogic…cum sa traiasca mai mult daca conditiile de trai sunt mai proaste? Cat vom mai casca gura la aberatiile si ineptiile debitate de acest guvern? Pacat ca trebuie sa-i mai suportam cativa ani. Chiar va rog sa luati atitudine, sa fiti macar cei din partidul dvs. alaturi de popor. Vor sa ne aduca intr-o saracie…lucie.

 3. Apropo de PD-L: sunt de o nesimtire…inimaginabila. Au salarii de 80000 de E acum cand noua prostimii ni se repeta zi de zi ca nu sunt bani, ca vor fi someri. Ma intreb din randurile lor de ce nu sunt someri? De ce nu se sacrifica cu o parte macar din salariul lor ala „mic” asa cum au facut alte state?

 4. Ştii societate…mă întreb dacă nu avem ce ne trebuie?!
  Românii întotdeauna au îndurat până le-a ajuns cuţiul la os şi nici atunci nu au luat atitudine decât după ce li s-a răsucit puţin.

  Nu ştiu…eu cred că şi noi ar trebui să facem ca şi în alte ţări. În loc să ne pierdem timpul scriind pe bloguri păsurile noastre, ar trebui să manifestăm public, să încercăm să le forţăm mâna şi nu la primul eşec sau prima ameninţare să ne luăm coada între picioare şi să fugim acasă.

  Democraţia ne dă multe drepturi, inclusiv cea de referendum, dar noi nu ne uzăm niciodată de nici unul!

  Nu mai vorbesc de faptul că românul în general este egoist şi fricos. S-au făcut atâtea manifestaţii şi în învăţământ şi în sănătate şi niciodată nu au fost uniţi. Unii făceau, alţii nu. Unii mergeau până la capă, alţii nu. AŞA nu se obţine niciodată nimic!

 5. De acord cu tot ce ai afirmat in acest post. Practic, Boc recunoaste cu nu guvernul lui guverneaza tara, ci FMI.

  Cu siguranta in anumite circumstante economice, se pot revedea anumite cifre si se pot face disponibilizari, dupa o analiza serioasa (si nu asa cum s-a intimplat la noi, cind ministri lui Boc azi aruncau cu o cifra, miine era alta). Dar ce faci cu cei disponibilizati, intr-o economie care nu produce joburi la privati? In ultimul an economia a pierdut 800,000 joburi. O cifra care sperie, daca ne gindim la populatia activa.

  Legea actuala a pensiei este o insulta la adresa natiei. Spr sa nu treaca in Parlament!

 6. eu as pune o intrebare simpla, acestui guvern deoarece nici nu am f multi ani pt intrebari complicate
  Ce vor pune pe masa si cu ce vor merge la scoala copiii celor 1 milion de someri???
  Totusi zik ca chiar daca intrebarea e simpla aceasta problema e destul de complicata.

 7. Permiteţi-mi să vă amintesc de ce ar fi fost superb să nu fie la putere, în Romînia, exact această majoritară a lipsurilor educaţionale- minima moralia, vorba dlui Andrei Pleşu: ‘ce îie nu îţi place, altuia nu îi faceî. Aşadar, mi-e ciudă că acestor animale cu forme şi minţi handicapate care sunt la conducerea politică din Romînia, le place prea mult ceea ce fac tocmaio fiindcă sunt lăsate-lăsaţi să le placă. Astfel, din experienţa mea şi acea milenară a celorlalţi am constatat..totul ţine pînă la urmă numai de obişnuinţă. Vă mulţumesc.

 8. Care reforma? Cred ca suntem printre putinele tari care reuseste „performanta” de a iesi din recesiune in 2009 ca sa intre in descrestere economica in 2010. Sigur, o sa vina unii sa imi spuna ca recesiunea nu e tot una cu descresterea economica. Pentru oameni simpli e tot una!

  Aici am iesit:

  http://www.mediafax.ro/economic/economia-romaniei-a-iesit-din-recesiune-in-ultimul-trimestru-din-2009-5494607/

  Aici am intrat:

  http://www.mediafax.ro/economic/capital-economics-romania-si-alte-tari-din-europa-de-est-vor-raporta-scaderi-economice-si-in-2010-5500015/

 9. „O cale îngrijorătoare” e un fel „soft” de-a spune că au luat-o razna rău de tot, mult mai rău decât tot ce ne-a fost dat să trăim în ultimele două decenii post-revoluţionare.
  Cu Năstase se fura în draci, dar mai trăiau şi alţii pe lângă ei, adică „We, the people”…
  În fine, să nu vorbim de funie… Oricum, PSD-ul are o altă faţă acum, să vedem după congres ce se-alege….
  Dacă nu vă treziţi (că noi degeaba avem ochii cât cepele, n-ajută la nimic) şi asta urgent, Parlamentul bicameral ajunge o mansardă cu acoperişul găurit, o Mică Adunare Naţională, şi cam asta va fi.
  Aşa cum imobilul în care îşi avea sediul ziarul „Curentul” era cunoscut drept: „etajul şi şantajul”, imobilul din Piaţa Victoriei trebuie recunoscut drept: „ziua şi scandalul”, cu Boc în rolul lui Pamfil Şaicaru.
  Probabil că nici n-ai terminat bine de tastat articolul că ai şi auzit de ultimul „scoop”, cel despre caracatiţa „fânului halucinogen” a cărei incredibilă poveste (vorba vine poveste, e horror în toată regula!) a fost expusă cu un admirabil curaj de tânărul tău coleg, Surupăceanu.
  Sau, cine ştie, în culise puteai fi iniţiată mai din timp…
  Mă rog, nu contează. Contează că mafiocraţia asta oranj merge ca tăvălugul, calcă totul în picioare, tot, inclusiv Constituţia, dezbină cu disperare, fură cu frenezie, minte cu furie şi mă opresc aici, înainte de-al pomeni pe sinistrul Băhăian…
  Aşa că, da, legea Pensiilor e mai mult decât nesimţită, e criminală de-a dreptul, dar ce e altfel din agenda guvernului, ai putea să-mi spui?!
  Şi ce mai aşteptăm? Ce mai aşteptaţi?
  Americanii sunt deja aici, alţii nu mai vin!
  Europenii idem. Mai mult, tu, şi alţii ca tine, sunteţi acolo, în centrul de comandă al continentului unit.
  O poziţie mai strategică ca asta nici că se poate!
  Şi sunteţi destui ca să organizaţi o acţiune comună!
  So…
  Fără nici o legătură cu nenorocirea din Antile, doar ca un citat cultural european (Hic Rhodos, hic salta) trebuie s-o spun: Haiti e aici! Aici acţioneză!
  If you please!

 10. „Mai mult, tu, şi alţii ca tine, sunteţi acolo, în centrul de comandă al continentului unit.
  O poziţie mai strategică ca asta nici că se poate!”

  Stimate Toni…nu vreau să intru în polemică, dar nu pot să nu remarc asemănarea: „în politică e ca în fotbal”… din tribună pare totul mai uşor, mai ales dacă nu ţinem cont de arbitri şi condiţiile de joc, dar mă rog…aşa văd eu lucrurile şi tot din tribună privesc ca tot românul.

 11. Dragă Ramona,
  Pe fotbalişti nu-i alege nimeni prin vot universal. Pe ei îi angajează un patron, îi pune la treabă (şi ce treabă, de ocnaş!) iar dacă nu dau randamentul scontat îi transferă urgent.
  Cine spune că e uşor? E vorba de madatul pe care fiecare ales l-a primit dim partea alegătorilor, de cum se străduie să-l ducă la îndeplinire, spre binele a cât mai multora dintre ei. Dintre electori.
  Că unii fac figuraţie şi se umplu de ridicol vezi:
  http://www.impactnews.ro/video/Într-o-sală-goală,-EBA-recită,-agramat-şi-cu-poticneli,-o-poezie-pe-care-nu-o-ştie-29284
  e problema propriilor alegători.
  Fiecare are alesul pe care l-a preferat.
  Şi, până la urmă, ce rost ar avea asemenea comunicări blogeşti, ca să zic aşa, dacă nu să menţină legătura între vectorii esenţiali ai democraţiei, alegător şi ales?
  În State, dacă ai sunat la un parlamentar, indiferent că l-ai ales sau nu, şi nu l-ai găsit la birou, poţi fi sigur că te caută prin secretară până te găseşte el pe tine, doar ca să afle ce problemă te frământă şi cum o paote rezolva.
  La noi… Se vede! Of course, persoanele de faţă se exclud!
  Tocmai de aia şi scrim aici, noi doi, de exemplu, şi nu pe blogul celei care face obiectul secvenţei de cascadrii râsului din link-ul de mai sus!

 12. ROMANIA INTRE CAPITALISMUL DEMOCRATIC SI SOCIALISMUL POPULIST !

  Problema majora a vietii politice romanesti este lipsa palpabila a unor diferente de program politic. Totul se reduce la autostampilari ideologice . Problama pensilor este o problema de maxima gravitate, care in niciun caz trebue sa fie intrebuintate pentru avantaje politice de moment.
  Specialistii Bancii Mondiale avertizeaza ca Romania risca sa ramana fara bani de pensii in 2020, daca acestea vor continua sa se mareasca pe criterii electorale si fara o reforma a intregului sistem.
  Este de reamintit ca in România existau peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari in 1990, iar in prezent numarul lor a ajuns la mai putin de 5 milioane de salariati si peste 6 milioane de pensionari.
  Altfel, in conditiile actuale de pensionare, in 2030 vom avea aproximativ 45% din populatie, pensionari”.
  Intr-un raport al EU se spune : Britain, the Czech Republic, Cyprus, Ireland, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, the Netherlands, Romania, Slovenia, Slovakia and Spain are all in real danger, the report says.
  ATENTIE
  In Marea Britania patidul Conservator de dreapta a devenit avocatul maririi varstei de pensionare.
  CONCLUZIE
  Partidele de dreapta PNL si sper Partidul Conservator trebue sa ramana de dreapta, Capitalismul liberal nu trebue confundat cu populismul socializant.
  Numai capitalismul modern poate duce la prosperitate. Dupa parerea mea stegul LIBERAL poate avea diferite culori cu exceptia celui rosu

  Robert Horvath DEVA http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 13. Astfel, rezum ceea ce trimisesem astâzi CE: femeia, în viziunea bărbaţilor dar şi a femeilor de astăzi, trebuie să aştepte, într-un fel sau altul şi să îi fie ruşine de vreun lucru pe care îl are ea: eg. De faptul că are menstruaţie 1dată pe lună şi se poate şi murdări. De aici, este trimnisă ba în discoteci ca orice tîrfă ieftină, ba la gătit-căţei-animale-copii. Şi voi vă ocupaţi de Africa şi de copii şi de bătrîni şi handicapaţi, în Parlament?, atît în EU cît mai ales la noi, unde bărbatul romîn ca şi acel străin au devenit numai un simplu scrot tâmpit cu funcţie numai de însămînţare sau nu?

 14. @ amycommunications
  din 12.02.2010 la 10:30 am

  La obiect

  Un tânăr student, bărbat bine, îndrăgostit de o superbă
  prezentatoare tv, îi mrturiseşte suferinţa printr-un mesaj :
  – Domnişoară vă iubesc ca un nebun, pe sticlă, de 7 luni,
  primind răspuns imediat :
  – Nu sunt de acord pe sticlă, că-mi alunecă fundul !

  PS Este din categoria „contra ridurilor”.
  Vă citesc !

 15. Domna Corina Cretu,
  Legea o sa treaca pentru ca au majoritatea in Parlament.
  Singura sansa este ca castigam alegerile viitoare si impreuna cu liberalii sa facem un guvern care sa propuna schimbarea aceste legi.
  Nu stiu unde o sa ajungem cu acesta guvernare?
  Poporul o duce rau si o va duce si mai rau.

 16. Refren

  La noi la Brăila
  La tanti Elvira
  Se dă fericirea cu Kila,
  Dar nu peste “ancora vira”!

  PS Domnilor Adrian şi Cristi invitaţi ieri la Conferinţa extraordinară
  a Organizaţiei PSD Brăila li s-a fredonat refrenul de mai sus !

 17. Neinfectat, asta nu e critica, este o concluzie limpede. Voi astia care il iubiti pe pirat nu vedeti ca singura politica economica a pitibocului este sa dea afara si sa reduca salarii si pensii? Si, mai ales, nu vedeti ca atata ipocrizie la nivelul conducerii politice nu a existat nicicand in Romania? Dar dupa cum e omul: daca Tariceanu este rasat, normal ca nu a putut fi atat de ipocrit precum poate pitibocul parvenit. In toate guvernarile din ’90 incoace s-a furat pe rupte dar astia dupa ce ca sunt hoti mai sunt si ipocriti la maxim. Asta este mai deranjant decat orice pentru ca reiese limpede ca acum suntem condusi de megalichele.

 18. @barladeanca:
  Multumesc pentru link. Ma bucura interesul unor mass-media locale, din pacate foarte putine, pentru activitatea noastra in Parlamentul European.

  @Ramona-Sandrina Ilie:
  Un comentariu la obiect, realist, la care subscriu. Riscam sa ne invartim intr-un cerc pagubos, in care vietile oamenilor se irosesc in disperarea zilei de maine. Nici eu nu ma asteptam, sincer vorbind, la ceva bun de la acest Guvern. Dar decat sa faca asemenea prostii, mai bine sa nu faca nimic. Cat despre prezenta publica a d-lui Adrian Nastase, cred si eu ca e regretabil ca PSD nu a stiut pana acum sa-i valorifice experienta si carisma. Sa vedem la Congres…

  @societate:
  Atat colegii din Parlamentul national, cat si noi, cei din Parlamentul European, suntem decisi sa actionam pentru a stopa acest proiect aberant, care indigneaza, pe buna dreptate, pe toata lumea.

  @Karakas:
  De acord si eu, cu o remarca: crezi ca FMI dicteaza si salariile de la Fondul „Proprietatea”?…
  Legat de recesiune: asa e, ne jucam de-a conceptele si economia se duce in cap. INS a pus punctul pe i: suntem inca in recesiune.

  @Loredana:
  Intr-adevar, o intrebare simpla si de bun-simt, singura cu care ar trebui sa se trezeasca in cap, de dimineata, conducatorii responsabili ai acestei tari.

  @Toni:
  Nu stiu cum era, cum nu era in vremea lui Nastase, dar eu cred ca orice om limpede la cap s-a lamurit: 1. ca era mai bine; 2. ca tara avea un Guvern competent; 3. ca ordinea e preferabila haosului ce-a urmat; 4. ca n-am fi intrat in veci in UE, probabil, daca Emil Boc si Traian Basescu ar fi condus Romania in perioada 2000-2004.

  Toni, ai dreptate, e nevoie de o actiune comuna, hotarata. Congresul PSD trebuie sa dea acestui partid o conducere credibila, unita si capabila sa stavileasca seria aberatiilor portocalii!

  @neinfectat de comunism:
  E foarte greu sa critici cand vezi ce prostii fac cei de la putere, cand stii ca ai priceperea de a face lucrurile mai bine, dar iti amintesti ca la ultimele alegeri prezidentiale erau mai multi cei care inca nu se lecuisera de naivitati.

  @rhorvath:
  Saptamanile trecute am adresat Comisiei Europene o interpelare pe aceasta tema, cerandu-i implicarea in sprijinirea reformei sistemului public de pensii, care se indreapta spre colaps. Detalii aici: https://corinacretu.wordpress.com/2010/01/25/pentru-implicarea-comisiei-europene-in-reforma-sistemului-romanesc-de-pensii/

  @amycommunications:
  E o bataie de joc la adresa femeilor care vor sa aiba copii aceasta lege a pensiilor. Ca sa nu mai vorbesc de diferenta de salariu intre femei si barbati, care e in jur de 15% in defavoarea femeilor, sau de situatia grea a femeilor casnice.

  @instalatorul:
  Reforme de dragul reformei, reforme ca praf in ochi, pentru afaceri si salarii nesimtite in dos, reforme pentru ascunderea incompetentei, reforme pentru a nu se baga de seama ca defilezi cu aceeasi garda compromisa in 20 de ani, in timp ce arati cu degetul spre altii si ceri reforme. In general, da bine sa spui: reforma. In spatele acestui cuvant, din pacate, a fost jefuita si saracita aceasta tara, in vreme ce astepta adevaratele reforme. Mi-a placut intrebarea ta.

  @theodora0303:
  Sper sa nu treaca legea. PSD are in vedere o motiune de cenzura. Daca ne raportam la anul 2012, ma intreb, vazand ce se intampla, ce vor mai guverna cei care vor castiga alegerile…

 19. Va multumesc si sunt total de acord cu dumnèavoastra,draga doamna Corina si nu laud degeaba pe cinèva in comunicarile mele de la distanta cu strainatatea.insa nu e normal ca eu sa dau de atata timp fara sa mi se dea altceva in schimb in afara de copii-tineri-babe si mosi.degeaba va squn dvs,dnèi maria barbu si dlui iliescu ca eu caut d.a.un jurist diplomat numai pt.mine si care sa fie d.a. Slabut si P.S.D.ist,ca nu mi da nimeni nimic,de ani si ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s