Intre salarii scandaloase si pensii de mizerie

Am apreciat interesul vostru pentru problema pensiilor, de aceea as vrea sa ma refer la alte cateva aspecte sociale concrete. Ne aflam intr-un moment in care, dupa euforia sau deceptia provocate de alegeri, ar trebui sa fie timpul faptelor. Pentru ca pur si simplu realitatea ne preseaza.

Vazusem, ieri, estimari potrivit carora Romana ar fi scapat de recesiune. Iata ca vine Institutul Nationa de Statistica si pune lucrurile la punct: in ultimele trei luni ale anului trecut, PIB a scazut cu 1,5% fata de trimestrul trei al anului 2009. Inflatia a ajuns la cel mai ridicat nivel din aprilie 2005 incoace, iar investitiile straine directe s-au injumatatit anul trecut fata de 2008. Urmeaza un context social si economic dificil, cu cresterea somajului in plan intern si cu probleme ingrijoratoare in Zona Euro, care au rabufnit in Grecia si ameninta si alte tari.

De aceea spuneam ca e obligatoriu un timp al faptelor. Din pacate, reactia Guvernului arata nepricepere, pentru ca nu vreau sa ma gandesc la rea vointa. Cel putin asa arata proiectul legii pensiilor. Dupa cum spuneam, e lipsita de logica si de omenie incercarea de ridicare a varstei de pensionare pana aproape la nivelul sperantei de viata. Aici, modelul european este aplicat invers. Punem carul inaintea boilor. Mai intai ar trebui sa ne preocupam de aplicarea modelului european pentru a aduce speranta de viata la nivelul statelor ai caror cetateni pot trai, in medie, cu 10 ani mai mult decat romanii.

Din pacate, in aceeasi lege, modelul european nu mai e valabil cand vine vorba despre situatia femeii. Penalizarea la pensie a femeilor care opteaza pentru concediu de maternitate este o aberatie, raportat atat la bunul simt si la grija pentru cetateni, cat si la nevoia unei politici demografice eficiente, in conditiile in care populatia este in scadere. Cum sa sanctionezi la pensie o femeie pentru ca vrea sa aiba si sa creasca un copil? Viziunea Ministrului Muncii este sintetizata intr-o declaratie socanta: „Trebuie scoase toate masurile sociale din legea pensiilor… Oricum, nimeni in Europa nu da bani pentru ca femeile sa stea doi ani acasa si sa-si creasca copiii”. Trecand peste cinismul acestei afirmatii, Ministrul Muncii demonstreaza ca nu cunoaste legislatia in materie in state ale UE precum Germania, Austria, Cehia, Olanda sau Polonia.

Aceste masuri antisociale nu au nici o legatura cu institutiile europene si nici cu legislatia UE. Mai degraba, reflecta neputinta si ipocrizia unui Guvern prins intre scandaloasele salarii ale oamenilor de casa ai PDL si o viziune haotica si antisociala cu privire la o zona esentiala si extrem de sensibila, aceea a pensiilor. Pensiile nu sunt un favor pe care un guvern il face unui sfert din populatia Romaniei, ci un drept pe care milioanele de varstnici si l-au castigat intr-o viata de munca. Este revoltatoare aceasta tratare a pensionarilor drept asistati social – dupa cum se exprima chiar presedintele Basescu – in vreme ce clientela politica a puterii beneficiaza de salarii jignitoare pentru restul populatiei, condamnata sa traiasca intr-o saracie tot mai accentuata.

Reclame

24 de gânduri despre “Intre salarii scandaloase si pensii de mizerie

 1. intre salariile de mizerie si pensiile scandaloase sunt OAMENII…acei oameni care i-au ales pe cei din carma tarii si de care acelora ar trebui sa le pese,acei oameni care poate inteleg ca e criza insa nu prea pot sa inteleaga de ce e criza asta doar la ei,de ce ,spre exemplu,in bugetele unor ministere exiista mai multi bani ca anul trecut pentru diverse chestii fara importanta,sau de ce i se da doamnei ministru Udrea mai multi bani de gestionat cand a fost suspecta de frauda ?
  Si spun iar…dincolo de toate acestea sunt acei oameni care se gandesc cat vor mai putea rabda…poate ve-ti spune ca aberez insa daca cineva iese pe starda si se uita la fetele oamenilor poate imi va da dreptate…
  Dar asta este Romania de acum.

 2. Alegerile pentru preşedenţia PSD din 20.02.2010 vor desemna, din primul tur, pe Mircea – Preşedinte cu 60 % din voturi (Diaconescu 30 %, Năstase 6,5 % şi Mitrea 3,5 %).

 3. @ Corina Creţu
  Stimată doamnă,
  Spuneţi „salarii scandaloase”.
  Eu am o nelămurire. Până acum salariile şi pensiile stăteau într-o colţ invizibil. Brusc ele au ieşit la iveală şi au deveni scandaloase.

  Cine le-a scos la iveală? Presa nu, clasa politică nu, societatea civică nu… Cine a iscat scandalul?

 4. Pentru o situatie mai clara (transparenta) ar trebui ca salariile si pensiile platite din bugetul de stat sa fie publice.
  Altfel se poate tot specula pe tema asta si se invrajbesc categoriile profesionale.
  In fiecare luna ar trebui sa existe un raport clar privitor la numarul si suma pensiilor si a salariilor:

  Ex:
  Pensii – total pensionari 5 mil. din care

  3000 pensii intre 30000 – 31000 RON (defalcat pe categorii profesionale)

  Stiu ca inforamtiile astea sunt cuprinse in bugetul de stat insa nu exista inforamtia structurata pe sume si defalcate la sume pe categorii profesionale.

  Ar fi interesant de vazut o astfel de statistica

 5. SOLUTIA SALVATOARE PENTRU ROMANIA
  Pana la proba contrarie, monarhia a fost singurul sistem in cadrul caruia Romania a inregistrat un salt de un ordin de marime. Asta nu inseamna ca republica e prin ea insasi un sistem nociv natiunii romane. Romanii sunt liberi sa-si aleaga calea. Daca vor sa mai sacrifice inca o generatie… si inca una… si inca una… e alegerea lor.
  In ultimii 20 de ani, combinatia romani+republica a demonstrat ca si tranzitia poate deveni permanenta…
  SOLUTIA PENTRU IESIREA DIN CRIZA ECONOMICA, MORALA SI RASIALA !
  – UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP.
  Conducatorul statului- REGELE NICOLAE ( singurul urmas legal al coranei Romaniei )
  PRIM MINISTRU : DAN VOICULESCU -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPA
  SI PROBABIL DE PE MAPAMOND.

  Aceasta solutie poate fi sprijinita de toate partidele politice de toti oamenii de buna credinta care vor sa scoata tara in fundatura fara iesire in care ne gasim.

  Robert Horvath Deva cineast New York
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 6. ROMANIA INTRE CAPITALISMUL DEMOCRATIC SI SOCIALISMUL POPULIST !

  Problema majora a vietii politice romanesti este lipsa palpabila a unor diferente de program politic. Totul se reduce la autostampilari ideologice . Problama pensilor este o problema de maxima gravitate, care in niciun caz trebue sa fie intrebuintate pentru avantaje politice de moment.
  Specialistii Bancii Mondiale avertizeaza ca Romania risca sa ramana fara bani de pensii in 2020, daca acestea vor continua sa se mareasca pe criterii electorale si fara o reforma a intregului sistem.
  Este de reamintit ca in România existau peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari in 1990, iar in prezent numarul lor a ajuns la mai putin de 5 milioane de salariati si peste 6 milioane de pensionari.
  Altfel, in conditiile actuale de pensionare, in 2030 vom avea aproximativ 45% din populatie, pensionari”.
  Intr-un raport al EU se spune : Britain, the Czech Republic, Cyprus, Ireland, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, the Netherlands, Romania, Slovenia, Slovakia and Spain are all in real danger, the report says.
  ATENTIE
  In Marea Britania patidul Conservator de dreapta a devenit avocatul maririi varstei de pensionare.
  CONCLUZIE
  Partidele de dreapta PNL si sper Partidul Conservator trebue sa ramana de dreapta, Capitalismul liberal nu trebue confundat cu populismul socializant.
  Numai capitalismul modern poate duce la prosperitate. Dupa parerea mea stegul LIBERAL poate avea diferite culori cu exceptia celui rosu

  Robert Horvath DEVA http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 7. TISMĂNEANU VREA INSTITUTUL LUI MARIUS OPREA

  “Adică, eu să-mi văd de morţii mei, iar ei să pună mâna pe institut”.
  A zis Marius Oprea la Ediţia – cu adevărat – specială de la Antena 3

  DESCONSPIRAREA INTELECTUALULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU !
  ( APARITIA UNOR NOI DOCUMENTE COMPROMITATOARE )
  ATENTIUNE ! EXPLOZIV ! ATENTIUNE !
  In decursul anului care a trecut am incercat fara succes sa atrag atentia autaritatilor despre activitatea lui Vladimir Tismaneanu. Plicul meu cu documente
  a fost refuzat de Ambasadoarea Romaniei la ONU Simona Miculescu, la care am avut o audienta.
  Dansa a refuzat sa se uite la documente, precizand ca in cazul in care descid plicul
  compromitator audienta mea a luat sfarsit. Dansa a refuzat deasemenea scrisorea
  mea adresata presedintelui Traian Basescu. Deasemenea mentionez ca memoriile mele oficiale trimise directorilor servicilor speciale romanesti au ramas fara raspuns. Scisoarea catre Basescu ca si celalate au fost trimise retransmise prin intermediul Ambasadei Romaniei in SUA. Aceste actiuni de musumalizare sunt de o gravitate speciala facand parte dintr-o conspiratie institutonala urmarind sa salveze pe Presedinte de un urias scandal politic cu largi repercusiuni internationale.
  DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/
  Tot pe acest blog puteti urmarii serialul ” DESCONSPIRAREA LUI VOLODEA „. Cele 7 Articole urmareasc inceputurile si intreaga cariera de agent fidel comunismului pana la EXPULZAREA DIN SUA care va avea loc datorita denuntului meu adresat
  Serviciului de Emigratie American.

  Robert Horvath Deva Cineast http://www.devagallery.com/

 8. Bal mascat

  Mătuşa bogată priveşte din criptă (iordane),
  Splendid ornată-n comori şi chinezării
  Vizibile-n clar, prin noi şi reci termopane,
  Rod al “cinstitei staturi” ş-ale ei şmecherii.

  Şi târfa „curată”, bătrână-coclită, dorită pe bani,
  De-a valma : de şvabi, unguri, evrei şi ţigani
  Se vrea cât mai sus, să conducă bordelul ;
  Că doar n-o să stea o viaţă-n coteţ cu căţelul.

  Haideţi la vot pesedişti să-i zdrobiţi pe “cinstiţi”,
  În sala-ncropită, anume, din corturi spurcate de şatră,
  Să nu se audă blestemul la Cer, când haitele latră ;
  Călcând pe schelete, speranţele celor mulţi, necăjiţi

 9. Doamna Cretu, o corectura mica – daca imi permiteti: iesirea din recesiune este considerata dupa ce sunt inregistrate doua trimestre de crestere consecutive. Iar iesirea din recesiune nu inseamna inca iesirea din criza. Observatiile facute asupra datelor evolutiei crizei in state mai dezvoltate economic au pus in evidenta un lucru destul de ingrijorator: economiile ies din criza insa somajul continua sa creasca, pentru citeva trimestre. Asa incit o inseninare pe piata fortei de munca poate fi asteptata la citeva trimestre ori poate la un an de la iesirea din recesiune, respectiv inceperea iesirii din criza. Ceea ce inseamna ca aspectul social este foarte important nu doar in perioada de criza propriu-zisa ci si destul timp dupa.
  Acea declaratie a ministrului muncii ar fi trebuit intimpinata cu cererea ferma a demisionarii sale: sistemul pensiilor de stat este o masura sociala prin el insusi. Fiecare cetatean isi poate, altfel, pune deoparte o mica suma lunara pentru batrinete. Doar ca sistemul individual este plin de riscuri, foarte multi oameni nu au abilitatile necesare gospodaririi banilor pe durata a zeci de ani. Si atunci a aparut statul ca garant social, al pastrarii si gospodaririi banilor respectivi. Statul nostru se comporta insa tilhareste, deoarece a incasat banii oamenilor iar acum le da doar cit vrea dl Boc, ceea ce este profund incorect. Cum ar veni, statul a cheltuit banii oamenilor, nu i-a gospodarit corespunzator, adica si-a insusit bani care nu erau bani ai statului, ci ai cetatenilor. Iar cetatenii nu au incotro si trebuie sa se multumeasca cu ceea ce statul le ofera, fiindca ei nu doar ca nu mai au alti bani ci si fiindca nu mai pot munci pentru alti bani. Deranjeaza nu doar acest aspect ci si aerul ca, prin dl Boc si guvernarea sa, statul are aerul ca le da oamenilor de pomana, ceea ce este fals. Afirmatia prezidentiala despre asistatii sociali ar fi trebuit sa declanseze cereri ferme de investigare a resurselor si averii prezidentiale: prin acea afirmatie presedintele a dorit de fapt sa afirme ca el nu este un asistat social, adica si-a pus deoparte bani pentru batrinete si nu va avea nevoie a trai din pensie. Din ce oare, presedintele fiind toata viata lui un lefegiu la stat? Afirmatia prezidentiala arata totodata dispretul sau fata de detatenii care recurg la sistemul pensiilor de stat: nu este de mirare, odata ce intilnim pina si la sustinatorii mediatici prezidentiali clasificarea sociala implicita in neputinciosi si oameni de succes. Cei care au ori vor avea nevoie sa traiasca din pensie sunt, desigur, neputinciosii. Numai ca impartirea intre oameni de succes si neputinciosi nu este facuta pe criterii corecte, cum ar fi munca, ci pe criterii incorecte. Toate acestea ar fi trebuit sa le faca opozitia, sa le faca si nu sa doar sa se lamenteze, dar noi avem opozitia pe care o avem; si, cu regret ca trebuie sa va zic asta – si dumneavoastra faceti parte din opozitie.

 10. (R) Confesiunile icoanei
  ………………………………………………………..
  Românu-n genunchi se roagă, cu lacrimi, d-Ăl Sfânt,
  Să-i lase o jimblă uscată ş-o cană cu suc de pământ ;
  Şi numai „doi metri pe unu lăţime”, prinos din strămoşi,
  Un ultim refugiu, din calea prigoanei, de colţi fioroşi !
  ………………………………………………………..

 11. Cum spuneam… guvernanţii decid, iar oamenii trebuie să spere la viaţă mai lungă şi să tragă de amr şi mai mult…ca şi cum nu ar fi fost deja prea multă sărăcie în ţară…

  Eu nu ştiu unde se vrea a se ajunge şi habar nu am de ce înghiţim atâta ipocrizie, iresponsabilitate şi lipsă de profesionalism. Nu ştiu…
  Criza e a omului sărac oricum. Guvernanţii nu o resimt. Nu au cum, dar o folosesc cu dibăcie în punerea ştreangului şi mai mult în jurul gâtului nostru!
  Criza nu este decât o scuză pentru unii de a scăpa de salariaţi şi de a închide firme care oricum trebuiau închise. Omul care e bun afacerist ştie să rezolve cu cap criza şi să o folosească cu înţelepciune.

  Şomajul creşte, criză există, şomerii au 3 milioane pe lună, iar unor oameni care au muncit zeci de ani li se taie şi aşa din prea puţin.

  Ce să mai spun?

  Sistem sanitar – în groapă!
  Sistem financiar – în comă!
  Sistem politic – made în România!

  Industrie? Doamne fereşte de aşa ceva…la ce e bună industria? mai bine închidem tot şi vindem pe bucăţi la fier vechi banii românilor…

  Agricultură? Cum să afcem agricultură dacă nu suntem susşinuţi d eproiecte de bun simţ?

  Cum să facă românul de rând ceva dacă nu poate?
  Statul nu îl susţine, băncile nu îl ajută pentru că foarte puţini au un salar cu care să poată face ceva, …cum Doamne să facă omul de rând ceva???

  Habar nu am unde se îndreaptă ţara asta…, dar nu îmi place defel lipsa de atitudine a oamenilor.

  Omul este impozitat până în gât pentru banii care i se dau ca şi remuneraţie, dar unde se duc…nu se vede defel!

  Vai de ţara asta şi de oamenii ei!

  Ieri, am ieşit la cumpărături şi am vzut două chestii care şi azi îmi dau fiori şi mă fac să am lacrimi în ochi.
  O bătrână lângă mine, şi-a cumpărat două bucăţele de carne … aprox. 150gr…ca să îşi facă de mâncare. Când a scos portmoneul îi tremurau mâinile şi vorbea singură: „mai am 10 RON..ce fac eu cu ăştia? vai de munca mea…”.
  Dacă aţi ştii cum mi-a stat aerul în gât…!!!

  În drum spre casă, un bătrân, îmbrăcat cu vreo 3-4 pulovere rupte, dar curate, cu mâinile vinete de frig şi tremurând, aduna crengile rupte şi cartoanele să îşi facă foc. Nu aş putea să spun ce privire pierdută avea. I-am cumpărat o pâine şi a plâns ca un copil!

  Corina…eu nu cred că mai pot să spun ceva. Avem un Guvern incapabil, care ne afundă în noroi până peste cap, iar oamenii nu mai au puterea de a rezista şi de a lupta.
  Oamenii au amorţiti de frustrări, de triteţi, de amărăciune, de boală, de sărăcie, de moarte…

  Te îmbrăţişez cu drag om frumos!

 12. Noua masura folosita pentru plata pensiilor…conform Legii unitare!
  Exceptii de la perincipiul neretroactivitatii legii in teoria dreptului! clic pe nick

 13. @Loredana:

  Nu pot decat sa-ti dau dreptate, ca de obicei, si sa apreciez maturitatea gandurilor tale. Din pacate, Romania de acum e de ceva vreme cam la fel si suntem amenintati cu transformarea acestei stari negative de lucruri intr-o permanenta. Ma incapatanez sa cred ca tara asta poate avea si o alta mascota decat o fatza vesnic posomorata.

  @Vizionar:

  Vom vedea. Sper ca nu vom trai, insa, si in partid actualitatea vorbelor lui Stalin: ”nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile”. Ar fi culmea ironiei, dupa ce tocmai l-am acuzat de asta pe Traian Basescu.

  @Bibliotecaru:

  Nu cred ca ar fi ajuns in centrul atentiei daca salariile de la Fondul ”Proprietatea” nu erau puse fata-n fata cu asa-zisa reforma a pensiilor si cu recesiunea care-i afecteaza pe cei mai multi dintre cetateni.

  @Cristian:

  O propunere de bun-simt, pe care o sustin. Transparenta ar trebui sa fie obligatorie cand vine vorba de banul public. Si, dupa cum spui, nu s-ar mai ajunge la invrajbirea categoriilor sociale. E un joc periculos, care poate lua turnuri dintre cele mai neasteptate, acesta al provocarii de falii si conflicte in partide, intre partide, in societate…

  @rhorvath:

  Nu cred in viabilitatea institutiei monarhice in societatea romaneasca.
  Pentru ca ati facut referire la cromatica politica, sa nu uitam ca liberalii erau numiti ”rosii”, la inceputurile lor, in secolul al XIX-lea.

  @Ovidiu:

  PSD e pregatit sa conteste constitutionalitatea Legii pensiilor, care, printre altele, incalca principiul neretroactivitatii legii.

  @instalatorul:

  Multumesc pentru observatie, ai dreptate. Un comentariu foarte corect. Sper ca PSD si PNL sa-si asume, dupa aceste congrese, rolul ce le revine in opozitie.

  @Theodora0303:

  E efectiv bataie de joc la adresa cetatenilor din sudul tarii ceea ce se intampla cu asigurarea energiei electrice. Nu e un caz izolat: in ultimele zile, in Teleorman, zeci de localitati au fost lipsite de curent. In Arges, de asemenea. In Bucuresti, sunt cartiere care raman fara curent aproape zilnic, de o buna perioada de timp incoace. Totusi, parca eram guvernati de un partid caruia i s-a bagat bine-n cap ca ”iarna nu-i ca vara”…

  @Ramona-Sandrina Ilie:

  Secvente cutremuratoare dintr-o realitate tot mai amara, care va rabufni daca nu se intervine prompt si eficient in plan social. Este un lucru pe care ma incapatanez sa-l repet de ceva vreme, pentru a atrage atentia ca disperarea oamenilor se poate manifesta in cele mai dure forme.

  @Viorica Buda:

  Sper ca luni Comitetul Executiv sa transeze dezacordurile existente acum in plan organizatoric, pentru ca noua conducere a partidului sa se bucure de credibilitate intre membrii si simpatizantii PSD.

  Un sfarsit de saptamana cat mai placut in continuare!

 14. Imi cer scuze c-am postat in acest subiect.

  Va intereseaza un schimb de link-uri ?
  Pentru un link inspre http://www.jocurik.com eu voi adauga link-ul dvs. pe http://cattasblog.blogspot.com si pe http://www.jocurik.com/parteneri.php – pagina partenerilor site-ului meu .

  Date link :
  =>Titlu site : jocuri noi
  =>Descriere : jocuri noi
  =>Link : http://www.jocurik.com

  sau

  Jocuri noi

  Confirmati raspunsul ( pozitiv sau negativ ) la adresa de mail cattasblog@yahoo.com
  Imi cer scuze pt. deranj !

  O zi buna,
  Catalin !

 15. MONARHIE- COMPETENTA- LEGE

  Eu propun o reintoarcere la normalitate.
  Valorile sus iar non valorile la locul lor, adica jos. Nu este vorba de elitism ci de conditia esentiala a unei societati normale. Revolutia ..89 in loc sa reaseze lucrurile, le duce la paroxism. Va asigur ca un om calatorit in jurul lumii, ca Romania este singura tara din lume condusa de „monstruoasa colitie „: lume proasta si clanurile tiganesti. In loc sa ne apropem de Europa ne indepartam de ea.
  Inteleg ca lumea buna scolita si educata sperie. O natiune plina de talent istorie si cultura este dispretuita. Suntem considerati tiganii Europei. La multi convine sau nu le pasa . Mie nu. Sunt convins ca sunt anca multi de o parere cu mine. Solutia propusa este un inceput de drum. Ea poate asigura stabilitate politica si competenta economica,

  Conducatorul statului- REGELE NICOLAE singurul urmas legal al coranei Romaniei.

  PRIM MINISTRU :DAN VOICULESCU ,
  Am trimis o scrisoare printului Charles vrand sa-i aflu opinia despre aceasta ideie. Raspunsul a venit promt „Propunerea de a se reveni la monarhie prin varul meu Nicolae este extrem de interesanta. Pe langa alte avantaje, va ridica prestigiul international al tarii, dar in ultima istanta totul depinde de vointa poporului roman ” Mult adevar spus in cateva randuri.

  Romanii sunt un popor ascutit de minte si vor prinde de unde vin avantajele.
  Cei care nu le inteleg ………nu le merita.

  Robert Horvath Deva cineast New York
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 16. Cărunteţea lui Dumnezeu, zăpada-n Carpaţi şi halatul medicului – atât a rămas curat în lumea asta. ( Grigore Vieru )

  Speranţele, nădejdea noastră se mai sprijină pe ce ne-a rămas Sfânt şi, pe puţinii Oameni, cei pe care-i numim Florile de Stâncă, cei cărora le pasă şi se implică, cei pe care-i simţim, ai noştri, aşa cum e şi Corina noastră, a românilor. Şi, cum încă mai există Oameni, nici speranţele nu pier, ci, am înţeles că renunţarea la renunţare, cum am mai spus, e un Licăr, deci nici noi nu ne putem limita a sta pe margine, ci trebuie să regăsim, forţa şi Echilibrul, inclusiv noi, societatea civilă. Să luăm atitudine, să ne implicăm efectiv, pentru că, dacă nu cerem politicienilor să fie cum ne dorim…. nimic nu se poate prin resemnare, renunţare.
  Succes în toate demersurile tale, Corina !
  respecte,
  Sibilla

 17. Vă rog citiţi dovezile legale+ juridice asupra subiectului deschis de către doamna Corina Creţu, pe Amycommunications.blogspot.com. Dup[ care, reveni’i rapid pe Amycommunications.com. Va mul’umesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s