Reuniunea Interparlamentara UE-Israel

Maine incep lucrarile celei de-a 34-a Reuniuni Interparlamentare UE-Israel, la care particip in calitate de membru al Delegatiei Parlamentului European pentru Relatiile cu Israel. Pana joi, vom avea discutii cu presedintele Knesset-ului – Parlamentul israelian, cu Ministrul Afacerilor Externe si conducerea Departamentului pentru Europa de Vest, cu Tzipi Livni, liderul Partidului Kadima si al Opozitiei israeliene, precum si cu conducerile Primariei Ierusalimului, Institutului pentru Studii de Securitate Nationala din cadrul Universitatii din Tel Aviv si Delegatiei Comisiei Europene in Israel.

Discutiile cu colegii din Knesset se vor axa pe doua mari teme: pe de o parte, terorism si democratie, pe de alta parte colaborarea in domeniul stiintific, tehnologic si in probleme de mediu. Cred ca relatia dintre terorism si democratie – tema pe care o voi aborda in cadrul conferintei interparlamentare – poate fi decisiva, in perioada urmatoare, pentru ceea ce numim guvernarea democratica, aceasta cunoscand o deteriorare ingrijoratoare pretutindeni in lume, chiar daca, formal, cele mai multe state pot fi catalogate drept democratii. Intentionez sa insist asupra ideii ca trebuie sa ne decidem care sunt limitele dincolo de care masurile necesare combaterii terorismului incalca drepturi si libertati cetatenesti fundamentale si devin o amenintare pentru democratie si statul de drept.

Asa cum terorismul nu poate fi acceptat sub niciun motiv ca instrument pentru atingerea unor obiective, nici tortura, incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, nu pot fi considerate instrumente legitime in combaterea acestui fenomen. Cred ca ar trebui sa ne concentram mai mult, in contracararea terorismului, asupra cauzelor sale. Putem face mai mult pentru reducerea saraciei si intolerantei si pentru dialogul intre civilizatii. Dar cel mai important lucru este sa nu fragilizam democratia sub pretextul combaterii terorismului.

In aceste zile, ne vom deplasa si la punctul de frontiera Kerem Shalom, dintre Fasia Gaza si Israel, si vom vizita Yad Vashem –  memorialul inchinat victimelor Holocaustului si un centru de inalta tehnologie la Haifa.

PS: Urmaresc, cu maxima atentie, declaratiile liderilor partidului in aceasta perioada pregatitoare a Congresului PSD. Voi reveni in preziua acestui for cu un material consacrat situatiei din partid.

Reclame

22 de gânduri despre “Reuniunea Interparlamentara UE-Israel

 1. (R) Confesiunile icoanei
  {…}
  – La mare răscruce, las mielul mioarei din prima fătare,
  În braţele tale miloase, Stăpâne, întinse pe cruce, la soare.
  Numit şi datat, hrănit din belşug la ultima masa cu ţâţă ;
  Iertare, îs biata copilă ce-şi leapădă puiul ca ultima mâţă.
  {…}

 2. TRAIAN NOUL SFANT SI EROU IN ETERNITATE !
  Pe blogurile romanesti a aparut o miscare spontana in vederea sanctificarii presedintelui reales mereu, Traian Basescu.

  Cu modestia care ma caracterizeaza trimet un text monumental.
  Biografia Sfantului Traian facator de minuni. ( Disparitia dosarului de colaborator al securitatii )
  Acum catva timp cautand o lucrare scrisa de Cioran mi-a cazut in mana o carticica extraordinara intitulata BIOGRAFIA SFINTILOR.. In randuri de deosebita sensibilitate autorul descrie faptele luminoase, minunile infaptuite si mai ales sufetintele sfintilor. Trebue sa marturisesc ca citind aceste randuri mi-au dat deseori lacrimile,
  Cred ca la aceasta carte deosebita trebuie adaugat un scurt capitiol dedicat prea fericitului sfant Traian: Traian Basescu a fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind era student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce Traian Basescu si-a terminat studiile, dosarul sau de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
  Aceste randuri trebue sa devina inscriptii in piatra ca sa fie citite dealungul anilor. Trebue sa marturisesc ca de si sunt un om greu de clintit si trecut prin multe , de fiecare data cand citesc aceste randuri …..a-mi dau lacrimile.Cred ca majoritatea oamenilor de buna credinta al acestui nefericit popor, fac acest lucru. Sa ne inclinam adanc. Nu cred ca a existat in istoria simtirii crestine sa existe un sfant care a coborat atat de jos si a ajuns atat de sus. Sper departe de noi in eternitate !

  Robert Horvath Deva cineast New York
  http://devanewyork.blogspot.com/

 3. Eu nu stiu daca prin vorbe se poate rezolva problema terorismului, din 1948 palestinienii se lupt cu statul Israel, deci s-a incercat pe cale pasnica dar nu a mers, terorul fundamentalist ca Hamas, nu are de gand sa ajunga la o intelegere ei sunt finantati de Iran.
  Hamas sau Ben Laden acelasi lucru.

  Dupa cum se stie Israelul a incheiat un acord (Autonomie) cu Yasser Arafat liderul palestinian, care intre timp a murit. dar problema e prea profunda doar ca miscarea Hamas nu a fost de-acord cu acordul incheiat cu Arafat (Fatah).

  Chiar au fost dispute intre ai care a dus la varsare de sange, deci ca sa negociezi ai nevoie de doua parti. ca sa vedeti ca Fatah numai face teroare doar Hamas-ul.

  Este simplu sa scrii despre democratie in timp ce alti oameni mor. Numai in cazul cand miscarea fundamentalista Hamas va recunoaste statul Israel si va opri terorul ceea ce nu s-a intamplat pina acum cu toate medierile internationale.

  La Gaza Arik Sharon a crezut ca rezolva terorul prin zid dar nu exista un sistem de securitate 100%.

  Daca mergeti in Israel ascultati-mi sfatul ca a lucrat acolo 5 ani electronica si cunosc situatia.

 4. Sunt de acord cu Ovidiu în cele spuse…, nici eu nu cred că va exista vreodată o rezolvare reală a terorismului. Totuşi, faptul că se militează împotriva lui, că se ia măsuri de combatere, că oamenii înţeleg gravitatea acestuia…poate diminua şi poate trezi o anumită atitudine contra acestuia, inclusiv în ţările în care acesta este la ordinea zilei.

  Mă întreb însă, cum se poate milita împotriva terorismului în timp ce ţările puternice ale lumii răsound la sabie prin sabie? Eu nu cred că oprirea terorismului se face prin alte războaie sau prin înăbuşirile armate! Asta este ca şi cum ai râde în faţă de cei mai slabi decât tine şi a le arăta că pumnul tău e mai puternic… Mă rog…eu aşa văd lucrurile!

  Totuşi…, ţin să precizez că eu acum nu mă gândesc decât la finalul Congresului PSD şi la cine va conduce partidul.
  Am însă o presimţire neagră…ca să nu spun violetă :)).

  Dacă va fi aşa…, tare mi-e că PSD va deveni un partid format din aceleaşi persoane, dar cu vederi şi atitudine total diferită…ceea ce spune deja foarte multe!

  Partidul trage deja în două părţi…ca şi cum ar vrea să se rupă, sau…să rupă.

  Sper însă în înţelepciunea celor care sunt cu adevărat nucleul PSD. Dacă nu…, nu îmi rămâne decât să aştept cu sufletul la gură alegerile prezidenţiale 🙂 unde sper…, SPER…să fie ales cine mă gândesc eu că va fi ales să reprezinte PSD.

  Îţi doresc multă putere de muncă, sănătate şi linişte dragă Corina!

 5. Corina, luptele interne pentru putere in PSD par sa proiecteze un viitor nu prea bun pentru partid. Modul in care se fac aranjamente de culise, cu incalcarea prevederilor statutare, pentru a favoriza pe actualul presedinte, ma face sa ma gindesc la cit de mult a involuat PSD si cit de putin mai este ancorat in realitate. Este greu de inteles de ce dl Geoana la sefia PSD, dupa o serie de infringeri serioase si dupa slabe performante ale partidului pe care l-a condus.

 6. (R) Confesiunile icoanei
  ……………………………………………………………………….
  Vrea viaţă lungă evreul ce ucide, prin lunetă, musulmani,
  Gândind la solda grasă cuvenită, cheş, “bravilor mitomani”.
  Juif errant geaba te rogi în sinagogă, sperând la nemurire,
  Puterea e doar la Isus, mult aşteptat prin Marea Revenire !
  ……………………………………………………………………………

 7. Doamna Cretu,
  Puteti fi într-un partid cu Geoana care-l duce spre succesuri multe si Vanghelie care-l doreste pe dl. Nastase în echipa sa?!!!!!!!!!!!!!!!!. Pfui.

 8. (R) Confesiunile icoanei
  ………………………………………………………………………
  – Opreşte pedeapsa divină prelungă, de-acum suntem la fund,
  Plângând pe la poli de-atâta durere, geme pământul rotund:
  Abia de se-nvârte, decis, schimbarea de sens acum să o facă.
  E vremea să piară o lume coclită, de iad, Fiara ce urlă, să tacă!
  …………………………………………………………………………………….

 9. Dl Nastase si-a retras candidatura, dl.Iliescu a renuntat la functiile din PSD si s-ar putea sa nu participe nici la Congres. E clar ca apele sunt involburate rau de Geoana si ai sai, care, dupa cum vad eu, se agata cu disperare de putere, desi nu o mai merita. Dl. Geoana nu pare deranjat ca membri marcanti ai PSD pleaca si ca exista posibilitatea scindarii partidului. Ca si cum asta ar fi chiar scopul sau. Un partid mic, „de gasca”, care sa nu incomodeze pe Basescu si PDL.

  Sper sa reusesti sa contribui la aplanarea a ceea ce pare a fi un conflict deosebit de serios.

 10. Berceanu întreabă pe un ceferist din cei
  10000 disponibilizaţi :
  -Ce diferenţă este între grevele din 1933 şi
  epurările din 2010 ?
  – 77 ani dom’ ministru
  – Bravos !

 11. BASESCU TREBUE SA CEARA SCUZE EVREILOR AMERICANI !
  Stimata doamna Corina Cretu.
  Aduc la cunostinta dumneavoastra si a opiniei publice un urias scandal care poate avea consecinte dureroase pentru clanul de la putere. Serviciile infiltrate adanc in media romaneasca au reusit pana acest moment sa imbrace evenimentele intr-o totala tacere. Cei interesati in scurtarea mandatului prezidential pot folosi un moment prielnic.
  Acum un an si ceva statul roman a organizat la New York o exozitie Al Queda.
  In centrul acestui eveniment salbatic antisemit se afla ( expozitia este deschsa si astazi ) cetateanul irakian Amwar Ambakhi, artisii romani fiind folositi doar ca diversiune, Vazind din strada ( prin vitrina Galeriei Romania ) pe un perete urias pe o menora evreiasca mazgalit cuvantul FUCK, arborarea zvasticii, tatuarea semnului SS pe umarul unor evreii religiosi , batjocorirea patriahilior din biblie …….am chemat politia americana. Aceasta a descins in miez de noapte la galeria ICR New York. Fotografii despre acest eveniment unic le gasiti pe blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/. la articolul EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE ! ULUITOR , INCREDIBIL, SENZATIONAL, DEMENT. Dupa doua saptamani directorul sectiei externe al celei mai puternice organizatii evreiesti ANTI- DEFAMATION LEAGUE , Ionathan Vick ma anuntat telefonic ca ” Dosarul Expozitiei propagandei Al Queda a fost trimis Departamentului de Stat SUA si a Ambasadei americane de la Bucuresti confirmand faptul ca sa trimis un protest guvernului Romaniei. Mentionez ca G. Culian editorul New York Magazin a primit un mesaj similar.
  Lucrurile au intrat in actualitate prin ultimatumul adresat de persoana mea presedintelui Basescu cerand inchiderea acestei manifestari ale urei de rasa , care sfidareaza in continuare a normelor elementare de civilizatie. IN CONSECINTA O ECHIPA SPECIALIZATA IN HATE CRIME A DESCINS LA CLADIREA DIPLOMATICA A ROMANIEI LUAND NOI PROBE IERI SEARA.
  Surprinzator dar nu intamplator evreii romani rup si ei tacerea protestand impotriva Expozitiei ICR al carui Presedinte de onoare este Traian Basescu. Postez pe blogul meu editorialul protest al ziarului Comunitatii Evreiesti din Romania. Atentionez ca prima data un ziar sau revista din Romania mentioneaza protestul Anti Defamation League .
  Tinand seama ca aceste fapte deosebit de grave manjesc imaginea tarii, va rog
  sa descideti o ancheta parlamentara.
  Robert Horvath DEVA cineast SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

  EVREII ROMANI SPARG TACEREA : BASESCU TREBUE SA CEARA SCUZE EVREILOR AMERICANI !

  Incapatanarea lui Patapievici

  La inceput totul parea o gluma. O zvastica pe crupa unui ponei-jucarie, la expozitia unor artisti romani la New York. Sunt convins ca bravul autor n-ar fi putut expune o asemenea aberatie, eufemistic vorbind, la Bucuresti. Organizatorii de la ICR au crezut ca in America orice este posibil. Este, dar cu o conditie – scandalul sa nu aduca nici un fel de tensiuni etnice, total nedorite.
  Institutul Cultural Roman este condus de Horia Roman Patapievici, care intr-o carte a afirmat despre propriul popor (nu suntem specialisti, dar numele sau are o terminatiune slava, poloneza) ca are ceva scatologic in comportament (a scris chiar ceva mai „tare”).
  O sumedenie de autori din Romania si din lume se intrec in texte cu expresii care mai de care mai „teribile”, referitoare la organele interne, la cele sexuale, la fiziologia omului, notiuni care s-ar regasi cu mai mult folos in cartile de medicina. Pornografia, scatologia (este vorba de excremente) au sanse sa intre cu fruntea sus in literatura, alaturi de mari scrieri si mari scriitori care nu au cum si ce sa mai adauge. Asa s-a intamplat si cu poneiul naravas de la New York.
  Anti Defamation League a considerat ca zvastica nu are ce cauta in spatiul public, dar ambitiosul Patapeivici, intr-o totala lipsa de respect pentru opinia publica si fata de organizatii care apara anumite valori ale demnitatii umane, afirma ca zvastica nu deranja pentru ca nu era pozitionata „pe casa unui evreu si nici pe o sinagoga”, asta daca poneiul insusi nu ar fi fost asa ceva. Gluma (!?) directorului Institutului Cultural Roman merita amendata si credem ca organismele in drept se vor sesiza.
  Patapievici nu este responsabil pentru aparitia poneiului buclucas la New York, dar raspunde pentru incapatanarea de a apara o cauza pierduta. Domnule Patapievici, cel putin scuzele de rigoare ar fi binevenite!
  BORIS MARIAN-MEHR
  Realitatea Evreieasca

 12. Corina,
  Ne cam * mutarăm * în spaţiul AN-ului, date fiind ultimele evenimente… ne iartă.
  Aşteptăm cu interes impresii şi imagini din Tel Aviv, aşa cum ne-ai obişnuit şi-ţi mulţumim.
  stimă şi respect,
  Sibilla

  @Ovidiu,
  Şi aici ? Te afli pe blogul unui europarlamentar, Corina Noastră numai de infantilismele cu care-ţi pierzi vremea n-are timp, ce Dumnezeu, maturizează-te !
  sincer, m-ai dezamăgit…
  Sibilla

  @Teodora,
  Recunosc, eu una mai ales în aceste zile, numai domn NU-l poci numi pe Geoană…
  F bine că postezi peste tot, poate-i spune careva că mare parte din electoratul stângii adio fără de cuvinte cât el continuă cu mârlăniile incalificabile. Clona Băsescului, date fiind apucăturile staliniste pe care i le-a copiat, asta e şi, teamă mi-e că totul a fost premeditat…
  respecte,
  Sibilla

 13. DACA MITREA ESTE BINE INTENTIONAT, SA SPRIJINE ACUM CANDIDATURA LUI VICTOR PONTA- CEEA CE, INTR-UN ALT PLAN, INSEAMNA A SPRIJINI LUPTA PROCURORULUI PONTA CU MAFIA LUI VANTU

  Miron Mitrea a facut niste declaratii publice interesante in sensul ca incearca sa “intoarca” Congresul.
  Citez: “Am decis cu echipa pe care o construim sa reconstruim partidul, nu sa luam puterea, deci in cinci-sase luni de zile sa organizam un congres pornind de jos, deci nu vrem sa castigam sa ne asezam noi”.

  Miron Mitrea a precizat si cateva nume care vor face parte din echipa lui. Printre cei care i s-au alaturat se afla Marian Sarbu, Adrian Severin si Radu Mazare.

  Propunerea mea este urmatoarea.

  Este neindoielnic faptul ca Miron Mitrea are bune contacte in teritoriu (trebuie sa fie cineva naiv pentru a crede ca si-ar fi pierdut total influenta din perioada in care a fost secretar general al PSD si- trecand dincolo de imensele reprosuri pe care am a i le face in legatura cu “momentul Confort”- recunosc ca este un bun organizator).

  Intrarea tanarului Victor Ponta in cursa pentru presedintia PSD poate schimba radical directia dezastruoasa catre care pareau a se indrepta, iremediabil, lucrurile, la Congresul din 20 februarie 2010.

  Eu pot afirma ceea ce un lider politic nu poate face: batalia, la Congres, va fi, in realitate, cu cei vanduti mafiei lui Vantu (Geoana, Dragnea, Marean “care-este” Vanghelie).
  Daca tripleta Geoana, Dragnea, Marean “care-este” Vanghelie va reusi sa fraudeze alegerile si sa le castige, PSD va deveni interfata politica a mafiei lui Vantu, care, astfel, va dobandi legitimare europeana (via Partidul Socialistilor Europeni) si internationala (via Internationala Socialista).
  Situatia, de o marsavie totala, vorbeste de la sine, orice comentariu fiind de prisos.

  Tanarul (procuror anti- mafia!) politician Victor Ponta este vital, cu un trecut impecabil, cu experienta politica, inclusiv de conducere (TSD).
  In plus, lupta cu mafia este chiar specialitatea lui (sa amintesc de marile dosare pe care le-a finalizat Victor Ponta cu 10 ani in urma, la o varsta cand altii nici nu se dezmeticesc bine dupa terminarea Dreptului?).

  Este greu de crezut (de fapt, realist vorbind, imposibil!) ca si in cazul infrangerii in alegeri a tripletei Geoana-Dragnea-Vanghelie, ar fi eliminate, de la sine, influentele mafiei lui Vantu (cu atat mai mult cu cat Geoana a fost presedinte al PSD timp de cinci ani si a plasat prepusi ai mafiotului Vantu in diverse locuri-cheie, chiar daca unele au mica vizibilitate).
  Dubla experienta a lui Victor Ponta- de om politic si de procuror anti- mafia- si felul sau motivat de a fi si de a actiona il recomanda ca fiind cel mai potrivit pentru functia de presedinte al PSD (in conditiile demnei retrageri a candidaturii celui care a fost un exceptional presedinte al PSD si cel mai bun si eficient prim ministru al Romanei postdecembriste).

  LUCRU FOARTE IMPORTANT: S-AR FACE, IN CEL MAI ONORABIL SI CORECT MOD CU PUTINTA, PREDAREA STAFETEI, LA VARF, CATRE TINERII INTELIGENTI, MERITORII, CU EXPERIENTA POLITICA.

  Indiscutabil, Victor Ponta va trebui sprijinit, in continuare, de toata “garda puternica” a PSD din care NU AR AVEA NICI VOIE SI NICI MOTIV SA LIPSEASCA ADRIAN NASTASE SI ION ILIESCU.
  Dar, desigur, numele importante sunt mult mai multe- m-am rezumat la cele doua emblematice pentru deviza “Forta si echilibru”.

  Daca vrem sa castigam batalia cu “mafiotizarea” PSD (cu gruparea sordida Geoana- Dragnea- Vanghelie care, dincolo de aranjamentele murdare cu mafia lui Vantu, a negociat cu criminalul Boc votarea legilor care ar sta la baza dezmembrarii Romaniei- tinta impusa din afara de crestin democratia germana, care foloseste, in interiorul tarii, varfuri de lance) sa il sprijinim pe tanarul procuror anti- mafia si om politic Victor Ponta sa castige ACUM alegerile in PSD!
  Nu trebuie asteptat un alt congres (prin “intoarcerea”celui de acum) caci, intre timp, mafia se va replia (sau va avea, cel putin, inca un respiro pentru a actiona).

  Trebuie actionat ACUM SI HOTARAT, prin sprijinirea lui Victor Ponta.

  Chem TSD si pe presedintele organizatiei, doctorul Banicioiu, sa se alature in demersul spriijinirii candidaturii lui Victor Ponta.

  Il chem pe Miron Mitrea sa se alature, impreuna cu toti cei pe care se poate sprijini, in tara, pentru a ajuta ca Victor Ponta sa castige alegerile in PSD la Congresul din 20 februarie 2010.

  Ii chem pe toti cei responsabili, care nu accepta ideea ca PSD sa devina interfata politica a mafiei lui Vantu si care se opun dezmembrarii Romaniei (lucru negociat de criminalul Boc cu Geoana si acceptat de acesta din urma, care a promis sprijinul politic al PSD pentru adoptarea celor doua legi necesare, in acest sens, la Camera Deputatilor) sa sprijine candidatura lui Victor Ponta la presedintia PSD.

  PUTEM REUSI!

 14. Democratia si terorismul – greu de delimitat granita intre dreptul statutului de-asi apara cetatenii si drepturile teroristului (vazut dpdv al drepturilor omului).
  Teruarea nu este numai fizica ci si psihologica; un copil care a trait explozia unui autobuz, zgomotul unei rachete expodate in vecinatatea lui ramine traumatizat pe viata. Cum se studiaza aceasta proplema din punct de vedere ale democratiei si drepturile omului?
  Polemica dreptului de existenta a Statului Israel si Hamasului de a distruge Statul israel nu au legatura cu DEMOCRATIA

 15. @Ovidiu:
  Conflictul arabo-israelian are radacini istorice si implicatii atat de complexe, incat pacea a devenit mai degraba o himera intr-o zona atat de obisnuita, din pacate, cu razboiul. Dezbaterea despre democratie si terorism a fost cu atat mai utila, cu cat s-a referit la aspecte concrete pe care le putem combate pentru a aduce un plus de siguranta cetatenilor, fara a le afecta drepturile democratice. Una din cauzele terorismului e fanatismul, care, de ambele parti, intretine de decenii conflictul israeliano-palestinian.

  @Ramona-Sandrina Ilie:
  Iti impartasesc opinia. S-a vazut, in Irak si Afganistan, mai ales, ca e deloc eficienta contracararea efectelor, fara a merge la cauze, la resorturile profunde care pun in miscare, in interiorul unei societati, fanatismul si disperarea oamenilor. De aceea am pledat in interventia mea pentru o abordare in afara clivajului sintetizat prin ”ciocnirea civilizatiilor” si pentru concertarea eforturilor impotriva saraciei, a lipsei de perspective, care alimenteaza miscarile teroriste cu noi si noi adepti.
  De asemenea, iti impartasesc si ingrijorarea privind soarta PSD. Toate cele bune si tie!

  @Karakas:
  Avem nevoie de o competitie corecta si transparenta in partid si de utilizarea tuturor oamenilor de valoare ai acestui partid, a celor care au contribuit decisiv la infiintarea sa si la reusitele sale electorale.

  @Iluminatu:
  Ma bucur ca te inspira postarile mele.

  @Florin:
  Pot fi intr-un partid care sa aiba lideri credibili, alesi in mod democratic si care sa nu abdice de la principiile stangii. Vom vedea la Congres. Deocamdata, nu cred ca un om care tine la acest partid poate fi multumit de retragerea liderilor sai istorici.

  @Bibliotecaru:
  … Si ONU a condamnat incalcarea drepturilor omului in timpul interventiei militare din iarna trecuta din Fasia Gaza. Situatia a cunoscut, din pacate, doar mici imbunatatiri, din cauza blocadei impuse pentru izolarea fiefului Hamas. Am pledat si in aceste intalniri pentru dialog, ca singura cale de gasire a unei solutii constructive. Pregatesc, pentru perioada urmatoare, la Parlamentul European, o actiune menita sa contribuie la apropierea dintre israelieni si palestinieni. Voi reveni la momentul potrivit cu detalii.

  @Theodora0303:
  Cred ca la partid e cel mai potrivit: soseaua Kisellef, nr. 10. Vad in ultimele zile tot mai multe luari de pozitie si semnale asemanatoare din partea simpatizantilor si membrilor PSD, ingrijorati de riscurile la care se expune partidul, dupa cum arata involutiile din ultima perioada.

  @Revizorul tehnic:
  O gluma reusita. Situatia ramane la fel de trista…

  @Sibilla:
  Urmaresc si eu cu maxima atentie atat relatarile despre modul in care desfasoara unele conferinte judetene, cat si consideratiile privind situatia din partid. Sper sa depasim aceasta faza de dezbinare si vrajba si sa putem sa formam cu adevarat echipa pe care o asteapta de la noi cei care cred in Stanga.

  @Aya:
  Un apel interesant, la fel ca si candidatura lui Victor Ponta.

  @George Gross:
  Nu numai ca nu au legatura cu democratia, dar aceste negari reciproce ale dreptului celuilalt de a exista perpetueaza conflictul atat de sangeros. Din pacate, strategia de apropiere a marilor puteri occidentale nu prea a dat roade pana acum. Cred ca UE ar putea sa faca mai mult in directia apropierii si dialogului intre doua tabere care se incapataneaza inca sa ramana pe pozitii ireconciliabile.

 16. Conflictul Isaeliano – Arab, este inradacinat in Istoria celor 2 mari religii monoteiste; triburile arabe, beduine, iudaice intrepatrindu-se pe teritoriul Caananului (Palestinei).
  Astazi solutia nu este simpla, dar logic exista o rezolvare. Problema este ca in loc sa se discute logic se discuta sentimental-religios.
  Va fi o rezolvare cind Mama araba isi va iubi mai mult copilul decit ii uraste pe evrei pe de o parte, iar pe de alta in Israel se va separa religia de stat.
  Cred ca daca privim in perspectiva a numai 100-150 de ani, problema va fi mult mai complicata din punct de vedere demografic, nu numai in Israel ( dupa mine in urmatorii 50 de ani arabii israelieni cu drept de vot vor reprezenta 50% din populatie) ci si in Franta, Anglia, Olanda, Germania, USA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s