Înainte de Congres

Congresul de sâmbătă este extrem de important pentru viitorul stângii româneşti. Din păcate, tot procesul de pregătire a Congresului s-a transformat într-un conflict între lideri, pentru a obţine avantaje în momentul votului.

Este important cine va conduce PSD în următorii patru ani. Dar mult mai importante mi se par valorile în numele cărora va conduce, cui se va adresa, cum vom putea convinge oamenii să voteze cu noi.

Retragerea domnului Ion Iliescu din funcţiile deţinute în partid este un gest politic şi cred că sensul lui este acela de a atrage atenţia că partidul este pe cale să repete greşelile care l-au dus în impas în ultimii patru-cinci ani. Prima noastră datorie este să fim aproape de cei care ne-au acordat încrederea lor. Să nu uităm că oamenii se confruntă cu criza şi consecinţele ei. Pare că i-am uitat, că i-am abandonat. Retragerea d-lui Presedinte Iliescu trebuie văzută cu toate implicațiile sale. Președintele Iliescu este liderul istoric al Stangii democratice românești și un simbol care a coagulat timp de două decenii atât o mare parte a societății noastre, cât și pe cei care cred în valorile social-democrate. Retragerea sa e un semnal de alarmă, de care suntem datori să ținem seama, cu atât mai mult cu cât fondarea PSD și marile sale reușite electorale în aceste două decenii sunt indisolubil legate de implicarea Președintelui Iliescu.

Surprinzătoare este şi retragerea candidaturii domnului Adrian Năstase. În fond, organismul pe care îl conduce în sânul partidului, Consiliul Naţional, a fost ignorat în procesul de elaborare a noului statut şi de pregătire a Congresului.

Sunt extrem de interesată de răspunsul partidului la candidatura lui Victor Ponta, un om dintr-o generaţie mult mai aproape de vârsta noilor votanţi care ar adera la valorile stângii. Cred că este un gest curajos, care dovedeşte că se naşte o nouă generaţie de lideri, ce sunt gata să-şi asume responsabilităţi.

Sper că raţiunea va prevala, şi nu se va aproba acea prevedere statutară care permite votul unei liste pentru conducerea partidului. Este bine pentru sănătatea partidului ca pentru fiecare funcţie să fie o concurenţă reală. Preşedintele PSD poate lucra cu orice echipă, dacă pleacă de la ideea că interesul partidului este mai presus de interesele unui grup din partid. Democraţia înseamnă şi un sistem de contraputeri, care să corecteze excesele sau erorile liderului.

Am spus că alegerile prezidenţiale  au avut drept miză democraţia. Ei bine, acum şi în PSD miza este păstrarea sa ca un organism democratic, în care diversitatea este un avantaj, nu o povară. Şi mai sper că până sâmbătă membrii şi simpatizanţii PSD, liderii lui, vor medita serios la ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme şi la pericolul slăbirii Stângii.  PSD riscă să iasă din acest Congres mai șubrezit ca niciodată și să se îndepărteze de cei care cred în el, lucru extrem de grav dacă avem în vedere că e principalul partid de pe scena politică post-revoluționară și, acum, principala forță de opoziție.

Reclame

29 de gânduri despre “Înainte de Congres

 1. Corina, excelent spus. Diversitatea trebuie să fie un avantaj, nu o povară. Să sperăm că pînă la congres militanţii şi liderii PSD se vor trezi. Dar mai sunt doar trei zile…

 2. Nu se va trezi nimeni, deşi magazinele de vise s-au închis… Alea jacta est, e-vanghelizarea PSD e aproape totală, vine momentul hirotonisirii!
  http://www.trilulilu.ro/victorciutacu/3c299833a32e68
  Parcă văd cum răsare un nou partid „al săracilor şi cinstiţilor”, al şaselea, dacă nu mă-ncurc la numărătoare, începând cu FSN.
  Asta doar dacă tăticul nu a obosit s-o tooot ia de la capăt, să tooot crească tinere speranţe (Petre Roman, Adrian Năstase, Mircea Geoană şi, ultimul pe listă, cu voia dumneavostră, Traian Băsescu, se pregăteşte Victor Ponta) care-l dezamăgesc cu regularitate, să tooot spere că, într-o bună zi, călare pe-un cal alb, va apărea Făt Frumos cu scalpul zmeului la centură şi cu Ileana Cosânzeana în portbagaj, fericiţi că vor trăi lipsiţi de griji, până la adânci bătrâneţi…
  Chiar dacă speranţa moare ultima, totuşi…
  Aş râde cu lacrimi de ce se-ntâmplă, atât de enorm şi de monstruos pare, dar mi-e că rămân doar cu lacrimile, la tragedii nu se râde, se plânge… Chiar şi la tragi-comedii!

 3. Eu, recunosc ca nu mi-am revenit inca din starea de … uluiala si frustrare de cand am auzit declaratia Domnului Nastase, urmata apoi de cea a Domnului Iliescu.

  Aceste doua gesturi de mare diplomatie si responsabilitate politica sunt deosebit de admirabile, dar in acelasi timp regretabile.

  Am postat pe blog ceea ce gandesc si simt eu despre ce se intampla in ultimii ani pe scena politica, dar ceea ce se intampla la ora actuala in PSD este de-a dreptul frustrant pentru electoratul sau…, pentru cei care au crezut in ideologia acestui partid si oamenii sai de valoare si de marca!

  Este frustrant sa vezi un om care a esuat lamentabil cum se lupta pentru ceva in care nu a crezut cu adevarat!
  Cine crede cu adevarat in electoratul sau, in ideologiile pe acre le reprezinta si in puterea partidului sau…REUSESTE!

  Geoana nu crede in nimic…dovada patetismul de care da dovada in aceasta lupta din care ar fi trebuit sa aiba demnitatea de a se retrage demult pentru a nu trage si mai mult partidul in jos!
  Rusine sa le fie tuturor celor din PSD care au facut din acest partid un partid de paiate politice, un joc de culise, de interese si au uitat pentru ce se afla ei cu adevarat acolo!

  Cat despre Domnul Ponta…ii doresc succes!
  Decat un Vanghelie, Mazare sau Diaconescu, prefer aceasta candidatura, dat fiind ca are viziunile mult mai apropiate de adevarati lideri ai acestui partid, la acestea plusand pe departe varsta, exuberanta si atuurile varstei sale.

  Se pare ca framantarile sunt mult mai mari si mai adanci decat au lasat a se vedea, dar tare m-as bucura ca Domniile Lor Adrian Nastase si Ion Iliescu sa nu se retraga definitiv si sa dea o lectie de politica si de putere celor care INCA merg cu dansii si CRED in dansii!

  Partidul a mai cunoscut o scindare… valorile si coloana vertebrala nu pot sa dispara din partid! Daca dispar…incotro se indreapta opozitia actuala din aceasta tara???
  Chiar asa o lasam la mana si indemana unui Guvern incapabil si iresponsabil?
  Chiar asa renuntam la ideologiile noastre de o viata in schimbul unor nonvalori devenind un Iuda al acestor vremuri in care Oamenii raman ai nimanui???

  Iti doresc un sfarsit de saptamana linistit, care sa iti implineasca asteptarile!

 4. Draga mea doamnă Corina, am răspuns aseară pe blogul domnului Adrian Năstase, tuturor întrebărilor care încercau să mă intimideze în susşinerea mea politică pentru soţul dumneavoastră. Mai am să îi răspund dlui Ion Iliescu pentru întrebările legate de frecventarea mea în trecut al Clubului de Fitness Afissoss fiindcă am făcut-o nu atît datorită lipsei fundamentale de resurse financiare şi grijă la adresa mea personală, dar mai ales dintr-un calcul personal interpretabil în exclusivitate juridic şi psihologic.
  Iată răspunsul meu de azi pentru domnul Ion Iliescu şi dumneavoastră, îl copiez aşa cum i l-am trimis dlui. Adrian Năstase. Spasiva.
  ‘Drag bunic pe care nu l/am avut din păcate niciodată în realitatea-mi zilnică, îţi mulţumesc foarte mult că eşti de partea mea în totalitate(la fel ca şi domnul Năstase şi Cristian Diaconescu??) şi, de aceea, înainte să mă apuc să cercetez pe internet despre masterul pe care vreau să îl dau obligatoriu anul acesta în ceva care este foarte legat de relaţiile internaţionale cu tot ce implică acestea; şi, deasemeni înainte să redactez prietenilor manifestul meu social-democrat(pe care să îl completez cu dovada fundamentală a importanţei în stăpînirea gramaticii unei limbi în conversaţie însă aşa cum nu o face dl. Geoană de pildă
  )şi pe care să i-l trimit completat şi cu urgenţă întîi doamnei Sorina Szabo; şi mai ales înainte de a fugi în bucătărie unde să îmi ajut părinţii să pregătească clătitele, vă citez ceea ce mă reprezintă din ultima carte pe care am cumpărat-o în urmă cu cîteva zile: ‚Viaţa unui bărbat necunoscut’ a dublului doctorand de origine Siberiană Andrei Makine. Şi am să vă revelez care îmi este feminitatea prin dubla mea personalitate care apare aici în citatul: ‚Lea îl asculta cu o aviditate intimidantă, Şutov zîmbea în sinea lui: ‚Seducătorii plimbă femeile în decapotabile. Scriitori pe cale să devină cerşetori îi scot la bătaie pe clasicii ruşi’.(..) Estetul de Nabokov ţinea mai mult la o metaforă drăguţă decât la propria patrie! Iar ‚Lolita’ i-a fost pedeapsa. O carte greţoasă, care mângâie instinctele josnice ale burghezilor occidentali.. deci iată de ce şi eu, chiar dacă la foarte-foarte-foarte aproape de cei 31 ani sunt din punct de fvedere fizic o tînără, eu mă opun, prin modul meu genetic de a gîndi, încă din prima mea copilărie şi adolescenţă-tînără, tineretului care nu este în stare să opună în mod raţional zi-de-zi şi juridic, asemenea lui Şutov bătrînul şi mie, genialitatea de ingeniozitate(pg. a 23a a cărţii). ‘

 5. @ dl. ion iliescu
  Drag bunic pe care nu l/am avut din păcate niciodată în realitatea-mi zilnică, îţi mulţumesc foarte mult că eşti de partea mea în totalitate(la fel ca şi domnul Năstase şi Cristian Diaconescu??) şi, de aceea, înainte să mă apuc să cercetez pe internet despre masterul pe care vreau să îl dau obligatoriu anul acesta în ceva care este foarte legat de relaţiile internaţionale cu tot ce implică acestea; şi, deasemeni înainte să redactez prietenilor manifestul meu social-democrat(pe care să îl completez cu dovada fundamentală a importanţei în stăpînirea gramaticii unei limbi în conversaţie însă aşa cum nu o face dl. Geoană de pildă
  )şi pe care să i-l trimit completat şi cu urgenţă întîi doamnei Sorina Szabo; şi mai ales înainte de a fugi în bucătărie unde să îmi ajut părinţii să pregătească clătitele, vă citez ceea ce mă reprezintă din ultima carte pe care am cumpărat-o în urmă cu cîteva zile: ‚Viaţa unui bărbat necunoscut’ a dublului doctorand de origine Siberiană Andrei Makine. Şi am să vă revelez care îmi este feminitatea prin dubla mea personalitate care apare aici în citatul: ‚Lea îl asculta cu o aviditate intimidantă, Şutov zîmbea în sinea lui: ‚Seducătorii plimbă femeile în decapotabile. Scriitori pe cale să devină cerşetori îi scot la bătaie pe clasicii ruşi’.(..) Estetul de Nabokov ţinea mai mult la o metaforă drăguţă decât la propria patrie! Iar ‚Lolita’ i-a fost pedeapsa. O carte greţoasă, care mângâie instinctele josnice ale burghezilor occidentali.. deci iată de ce şi eu, chiar dacă la foarte-foarte-foarte aproape de cei 31 ani sunt din punct de fvedere fizic o tînără, eu mă opun, prin modul meu genetic de a gîndi, încă din prima mea copilărie şi adolescenţă-tînără, tineretului care nu este în stare să opună în mod raţional zi-de-zi şi juridic, asemenea lui Şutov bătrînul şi mie, genialitatea de ingeniozitate(pg. a 23a a cărţii).

 6. Mai sunt trei zile şi Geoană&co, continuă…. 😦
  Mai sunt trei zile şi Vanghelie care e… :
  http://www.ziare.com/actual/politica/02-17-2010/vanghelie-inregistrat-cand-il-injura-pe-geoana-si-conducerea-psd-audio-995965
  Dooamneee… pe mâna şi-n gura cui a ajuns partidul !!!!
  Râd pedelacheii, râd curcile… poporul geme şi plânge, da cine să audă plânsul poporului, e drept, sunt acei puţini Oameni, pe care-i mătură adunătura de cioflingari…
  Geoană să demisioneze şi să-şi ia la plecare şi panaramele cu el ! Aşa ar fi normal, dar…
  Sibilla

  @amycommunications
  O confundaţi pe Corina Creţu cu Daciana Sârbu, doamnă !

 7. Dragă doamnă Sibilla, doamna Creţu nu mi-a reproşat aşa ceva. În cazul în care greşesc, te rog să îmi spui în ce fiindcă eu nu am de unde să cunosc gradele de rudenie politice, atîta vreme cît nu am timp (şi nici kef) să mă uit la televizor. Oricum, principiile contează şi Adevărul în care eu dovedesc-încă şi prin acest lucru-că eu îl stăpânesc!!
  Atîta vreme cît nu sunt acceptată în partidul VOSTRU din cauza unor mărunţişuri şi nu am deci acces la conferinţele şi la evenimentele interne precum ai, de exemplu, tu: logic este să chestionez unde este confuzie şi unde este nu. Adică, eu nu am timp şi nici dispoziţie pt. mărunţişuri..domniile voastre sunteţi însă atît de mulţi şi de împrăştiaţi, încît se pare că aveţi. (cu toate că domniile-voastre aveţi şi bani-şi prieteni activi-iubit-familii tinere şi părinţi sănătoşi pe care nu este nevoie să îi rugaţi şi să îi imploraţi să vă cumpere ceva din ceea ce vă place în primul rînd numai vouă-din cînd în cînd). Ami N(etimologic dar nicidecum religios vorbind..trad. din latină sau ebraică..nu sunt plătită de nimeni ca să arăt ce ştiu)

 8. Diversitate, diversitate, dar nu mirlanism. Ce fel de lider poate fi dl. (ca numai domn nu e!) Vanghelie, cind foloseste un limbaj abject ? Vrea partidul sa-l foloseasca pe Vanghelie? Foarte bine, dar nu ca lider al filialei Bucuresti. Acest personaj nu trebuie sa mai apara in public cu mesaje din partea partidului.

  Corina, tu esti o diplomata si un bun comunicator, insa citeodata trebuiesc spuse lucrurile pe nume, asa cum face si dl Iliescu! Dl. Vanghelie trebuie scos din prima linie a partidului. Ma rog, asa vad eu de departe…

 9. Catrenul sincerităţii

  Călit pe bulevard, vagabondând, am şcoala vieţii,
  Şi nu mă dau pe maimuţoi titraţi în blatul tinereţii.
  Am voturi cât să pun ca preşedinte şi-un cimpanzeu,
  Trecând pe tuşă erudiţi sau foşti, ca piese de muzeu !

 10. DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU !
  Am inceput publicare primului articol din serialul de 12 articole despre agentul Volodya Tismaneanu. Sper ca cititorii sa-l urmareasca saptamanal pe blogul meu. http://devanewyork.blogspot.com/ ( Va fi postat in fiecare Duminica.)
  Seria se bazeaza pe documente noi , din surse demne de increderea .
  Se scoate in evidenta faptul ca rasputinul actualului presedinte, a fos nu numai agent al securitatii ci si agent sovietic. Sprijinul logistic fiind asigurat de una din cele mai periculoase organizatii teroriste internationale.
  In decursul anului care a trecut am incercat fara succes sa atrag atentia autaritatilor despre activitatea lui Vladimir Tismaneanu. Plicul meu cu documente
  a fost refuzat de Ambasadoarea Romaniei la ONU Simona Miculescu, la care am avut o audienta.
  Dansa a refuzat sa se uite la documente, precizand ca in cazul in care descid plicul
  compromitator audienta mea a luat sfarsit. Sa refuzat deasemenea scrisorea
  mea adresata presedintelui Romaniei.
  Sper ca la sfarsitul serialului Traian Basescu sa apara la televizor si sa-si ceata scuze poporului Roman. Despartirea de comunism nu se poate face cu comunisti si cea de securitate cu securisti. Este cum ai pune in fruntea unui tribunal international care judeca pe nazisti un comandant SS.
  Robert Horvath Cineast SUA http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 11. Impartasesc interesul celor mai multi dintre voi pentru evolutiile din partid. Din pacate si din fericire, deopotriva, fiecare zi ne aduce noi desfasurari intr-un nociv front intern, care imparte PSD in tabere.

  Cred, totusi, ca e incurajator faptul ca semnalul de alarma tras prin retragerile d-lor Nastase si Iliescu a determinat azi o renuntare la pozitia inflexibila a majoritatii liderilor de organizatii judetene cu privire la modul de alegere a conducerii partidului, la Congres. Acceptarea sistemului de vot pe lista deschisa este un pas inainte si cred ca vom reusi sa dovedim maturitatea necesara pentru a lua deciziile in mod democratic si transparent si pentru a avea o echipa de conducere reprezentativa, credibila si unita.

  Impartasesc ingrijorarile transmise de tot mai multi colegi din intreaga tara cu privire la retragerile liderilor istorici ai PSD. Asa cum spunea presedintele organizatiei din Dambovita, plecarea d-lui Presedinte Iliescu ar lasa fara substanta partidul, pe care, de altfel, l-a creat si l-a condus in momentele cele mai importante.

  Cred ca aceasta trebuie sa fie esenta Congresului PSD: sa demonstram ca in acest partid, dincolo de ambitii si orgolii, primeaza solidaritatea si spiritul de echipa si ca lucrurile care ne unesc sunt mai puternice decat cele care ne despart. Doamne ajuta!

 12. Ştiam eu că, până la urmă, împăratul Roşu are o prinţesă.
  Singura consolare, să-i fie toiag la bătrâneţe.
  Singura bucurie a zilelelor de pe urmă, nu în sens biologic, în sens politic.
  Mare noroc cu Fata Moşului, cea harnică şi cu minte!
  Adică i-a ieşit doar Ileana Cosânzeana. Pentru Făt Frumos mai are de tras… E pe undeva, hăt, departe… Era pe când nu s-a zărit, azi nu-l vedem, că nu e!
  Care (nu) e, nu e!
  Şi tare mi-e că rămâi Cosânzeană bătrănă…
  Ceea ce e păcat. Mare păcat!
  Care e.

 13. @amycommunications,
  Aţi făcut următoarea afirmaţie, mai sus :
  * Draga mea doamnă Corina, am răspuns aseară pe blogul domnului Adrian Năstase, tuturor întrebărilor care încercau să mă intimideze în susşinerea mea politică pentru soţul dumneavoastră. ( … ) *

  La această afirmaţie fac eu referire. Pe blogul d-lui AN, dumneavoastră îl susţineţi pe Victor Ponta, care Victor Ponta este soţul Dacianei Sârbu. Corina Creţu este necăsătorită. Nu am afirmat altceva, vă atrăgeam atenţia să nu confundaţi cele două europarlamentare, atât.

  În ce priveşte celălalte remarci ale domniei dumneavoastră, cu toată sinceritatea şi pe mine mă confundaţi. Nu sunt membră a PSD, nu am bani, nici rude sus-puse, nu mă plăteşte nimeni, nu am participat niciodată la conferinţe, posibil deci că nu la mine vă referiţi.
  respecte,
  Sibilla

  @Toni,
  Merită Corina Creţu răutăţi din partea cuiva, chiar aşa ??
  E unul din puţinii Politicieni Autentici din ţărişoara noastră şi care mereu a dovedit prin fapte, nu vorbe ca nişte neicuşori, a dovedit că-i pasă, implicându-se, continuă să muncească, să fie activă, să se ţină la distanţă de mizerii, să ne reprezinte cu cinste. Păcat e că sunt puţine florile de stâncă din PSD, din spaţiul mioritic şi…. observ cu tristeţe că nici pe acestea rara avis, cum se mai spune, nu suntem capabili să-i preţuim cum se cuvine şi după cum merită…
  D-l Preşedinte Ion Iliescu , da e MARE, şi curând altul nu se va naşte, vă convine unora să recunoaşteţi au ba.
  Eşti demn de MILĂ, atât.
  Sibilla

  • Vă mulţumesc pentru răspuns, stimată domnişoară şi pt. informaţia car5e contravine info. despre dna Corina Creţu pe care am luat-o de pe internet şi am descoperit-o şi în ziare tipîrite după aceea. Referitor la faptul că îl susţin în continuare pe dl. Ponta şi sper să merite, nu mai este nici o îndoială.
   Referitor la cealaltă parte a explicaţiei pe care v-am dat-o aseară, vă mulţumesc că aţi încercat să îi interpretai corect înţelesul. O zi bună, tuturor!!

 14. Leacurile zilei

  În farmacia psd a Municipiului Bucureşti intră val-vârtej d-l Vanghelie, vădit îngrijorat politic :
  – Gigica, ceva leacuri pentru păduchi laţi-politici, subt formă de prafuri, aveţi ?
  – Da, 10 lei / plic. Câte doriţi ?
  – Preţ de duo p – le !
  – !!!

 15. La Băiţa, cei 200 mineri care nu şi-au luat salariile de două luni, de la firma suedeză, sunt baricadaţi în galerii de 3 zile, fără merinde, hrănindu-se cu ODA MINERILOR, veche de când mineritul :

  În fund de munţi când noi intrăm
  Cu Bun Noroc ! ne salutăm.
  Iar când din sânul lor ieşim
  Tot cu Noroc ! ne întâlnim.

  În mină-I Dumnezeu cu noi,
  Afară-s chinuri şi nevoi,
  Deasupra noastră n-avem cer,
  C-aşa e viaţa de miner.

  Când plini de praf, cu paşi trudiţi
  Ieşim din mină obosiţi,
  Ne dore că pe faţa-i grea
  Pământul ţine-o lume rea.

  Cu-atâta jale şi nevoi
  Ne-ntoarcem iarăşi înapoi
  In lumea noastră fără cer
  C-aşa e viaţa de miner.

  Şi moartea vine tot mai des
  Să vadă ce-are de cules
  Din lumea noastră fără cer
  C-aşa e viaţa de miner.

 16. Măi fetelor care sunteţi (?!) sau nu, oricum nu asta contează, voi de când n-aţi mai consumat un basm?
  Aţi uitat că toate au o morală? Şi că, în milocul unui dezastru, o soluţie e şi să faci haz de necaz… Una, nu toate.
  Hai să vă traduc ce-am spus, în termeni pe care până şi garda pretoriană de femei a lui Gaddafi i-ar pricepe:
  Ion Ilieascu, patriarhul (nu e o înjurătură, e un elogiu) stângii româneşti post-revoluţionare, a tot încercat să craască tineri în spiritul ideilor şi experianţei sale politice. Nu-i mai nominalizez, nu merită.
  Cu toţii a dat greş, şi, cu fiecare nou eşec, Iliescu s-a îndepărtat tot mai mult de avanscena partidului, într-un final trist, să nu-i spun tragic, pierzându-şi complet interesul pentru politică, cel puţin pentru politica propriului partid. Asta nu mai devreme decât alaltăieri.
  Singurul discipol, sau emul, sau ucenic-calfă-meşter, sau cum vreţi voi să-i spuneţi, de care Iliescu poate fi, şi este, mulţumit, să nu zic mândru, rămâne Corin Creţu, ceea ce am şi recunoscut şi evidenţiat.
  Dacă asta e răutate sau biţi irosiţi, vă las să re-evaluaţi.
  Sunt sigur ca ea a pătruns dincolo de formă şi a răzbit la idee, ceea ce voi… În fine.
  Am mai exprimat o idee, poate o speranţă, şi anume că af fi de dorit ca Iliescu să mai aibă suficientă putere şi dorinţă pentru a-şi mai sufleca o dată mânecile şi a produce pe scena politică un partid nou-nouţ, cu care să reia bătălia pentru impunerea unei alternative de sânga la partidul e-vanghelizat care devenit PSD.
  Dacă nu el, atunci cine?!
  Sau poate vouă vă place Vangheleonul ăsta macho?! Dacă da, atunci vă înţeleg. Şi vă urez succesuri. Poate îl şi abordaţi, să vă explice el cum e cu stânga. Aia politică, să-i precizaţi. Că şcoală are, aţi auzit. Şi idee. Una, dar ţeapănă.
  Acum e clar?!
  Cam asta e cu basmele… Păcat cu nu mai sunteţi copii, să intraţi în lumea lor magică… Efectul televiziunii asupra anemonelor… Tristul efect, aş zice…

  • Eşti un scump care le poţi explica, mai bine decît mine, proastelor ăstora. Eu una, sunt mult prea sportivă ca să am răbdare să le explic idioatelor, cu toate că este o parte a datoriei mele civice..legislaţie comună de respectat de către toţi, în orice moment..după cum tocmai îi zisei io unui şofer RATB pe autobuzul 300, căruia un tînăr ochelarist bine educat civic îi făcea.cum este normal.morală fiindcă trecuse pe roşu. Dar aşa-i dacă nici Geoană şi proasta de nevastă-sa şi nici Băsescu şi gaşca dar nici liberalii nu au fost în stare să aibă ‘succesuri’ întîi cu ei înşişi-ele însele ca să fie în stare să înţeleagă ce însemnează lege şi ordine..

 17. Şi încă un lucru: după ce i-am luat apărarea domnului cu ochelari în faţa şoferului ăstuia iubitor de Geoană &compania, am coborît pe zebră la intersecţia Piaţa Miciurin, alături de un nene muncitor cu care traversam regulamentar pe culoarea verde. Ei, ştiţi că, exact cînd m-a vîzut, un ţigan în maşină roşie a trecut la 1 maxim 2 centimetri cu maşina distanţă de ghetele mele? Nu este nici măcar a suta mia oară cînd mi se întîmplă şi nu are rost sa explic acum fizică cqa să înţeleagă cretinii şi vacile complexate(iertaţi-mă pt. limbaj, sincer vă spun, dar sunt la limita disperării) că, uneori, chiar nu ai cum să faci cîţiva paşi înnapoi sau în lături pentru a te feri, chiar de eşti spăortiv de performanţă. Însă Videnii şi lupii portocalii încearcă acum să profite de faptul că vrem să luăm modelul dlui Iliescu de a construi solid pentru poporul acesta drag nouă celor ce avem cultură şi-sau măcar experienţa educaţiei vieţii prea grele, ca să îi atragă între îportocalii’ tocmai pe acei care au milă pentru inferioprităţile de orişice vîrstă, fiindcă aşa sunt dînşii-dînsele: mai blînzi din fire: dl C.Diaconescu şi dna Corina Creţu. Urmează..cine??

 18. @Toni,
  care eşti…
  Afirmaţia îţi aparţine :
  * Şi tare mi-e că rămâi Cosânzeană bătrănă… *
  Las-o-n praz de * scuză * căci, ştii cum e, cin se scuză se …
  În nume personal, că nu-s * fetelor * cu absolut nimeni, bagă la tărtăcuţă, scuteşte-mă cu măscăricii vanghelie&co, nu am clin mânecă şi, atenţie pe cine pui tirul. Înn ceea ce mă priveşte, ai dat cu băţu-n baltă.
  Ce-ar fi să aprofundezi tălică Basmele românilor, că-s bogate-n tâlcuri… observ că o dai pe după vişini, ruşinică…
  Sibilla

  @amycommunications,
  Pardon ?
  Cui vă adresaţi cu apelativele * proastelor *, * idioatelor *… vaci complexate *?
  Acest mod de adresare * sportiv * cam are iz de… Vanghelie care e…. n-aşe ? Lămuriţi oareşce aspecte, cum ar fi jignirea şi etichetarea de-a valma, altfel nu faceţi decât să vă discreditaţi, sincer.
  D-l Preşedinte Ion Iliescu ar fi folosit cu echilibru şi înţelepciunea ce-l caracterizează altfel de formulări şi, în niciun caz la adresa noastră, a celor din aripa dură, * derapaje *… Cum adică afirmaţi că, vă citez, * să luăm modelul d-lui Iliescu *, dar, observ că l-aţi copiat pe cel al cioflingarului Vanghelie? Hotărâţi-vă!
  Încă o dată, sper din suflet să vă fi adresat altcuiva, nicidecum…
  O zi agreabilă.
  Sibilla

  • Păi dacă nu se-arată nici un Făt Frumos la orizont, ce se-alege de Cosânzeană?! Cum rămâne ea?! Fată bătrână? Nu e basmic…
   Chestie de simţ. Al umorului.
   Cât îl priveşte pe e-vanghelist, asta văd, asta constat, altă alternativă nu prea se iţeşte… Poate vezi tu alta, aş fi curios!
   Nu înţeleg unde vezi tunuri?! Eu vorbeam de cine e şi cine nu mai e. Atâta tot. Şi de cine va fi…
   Poate te interesează şi alte păreri pe tema asta:
   http://www.gandul.info/opinii/niste-lepre-5542591
   A! În fine, văd că apare Ponta, acum, în ceasul al 12-lea… Măcar să iasă!
   Şi cu „aprofundatul basmelor” (?!!!), cu „vişinii”, cu tălică (corect ” ‘tălică „) ce să mai zic…
   Poate doar atât: desacralizarea nu e o scuză, nici o auto-acuză, e o traducere. Pentru profani.
   Adică „la meme Jeannette, autrement coiffe”, absolut aceeaşi!
   Cuvânt cu cuvânt, idee cu idee.
   Până la urmă, asta e, ce să-i faci…
   De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
   Să fii iubită!

   • Era să uit: „ruşinică”?!!
    Vezi unde duce excesul de TV?!
    Ce ziceam, şi nu ştiam…
    Merci de confirmare!
    Să fii şi mai iubită!

 19. 1. Mulţumesc, dle Toni : am prins ideea.
  2. Cît despre mata’, coană Sibillo soră cu Theo3o3 şi cu altele, este grav că nu ştii să faci diferenţa între cultură şi justiţie. Mai pe înţeles, între experienţele diferite în societate.(experienţa omului de la ţară, experienţa orăşanului etcaetera) Nu prea aduci mata’ a social-democrată, tocmai de aceea. În ceea ce mă priveşte, nu intru pe blogul dnei Corina decît pentru ceea ce este dînsa şi într-adevăr este o doamnă în toată puterea cuvîntului. Spre deosebire de mine pe carte viaţa m-a făcut să fiu bătăioasă cu minte(!!) dînsa-la fel ca şi dl. Cristian Diaconescu dar şi ca dl. Năstase de pildă-sunt mai toleranţi faţă de voi, gîştelor. Aşa încăt, de-acum nu am să mai pierd vremea decît cu băieţii..pe alte bloguri politice. Să dea Domnul să crăpaţi de ciudă cu tot cu ţiganii voştri şi cu mahalagioaicele cu care împărţiţi aceeaşi bucătărie!! Eu una..m-am săturat să joc teatru ca să îmi croiesc drum în viaţă!!

 20. @amycommunications,
  Aşa cum bine afirmaţi, ca şi Vaghelie ( sic! ), cu-acelaşi * stil *, a, da * sportiv *, vă…. croiţi drum în viaţă ! * Succesuri * !
  Inclusiv cu * băieţii * 😉
  Zbogom.
  Atenţie la limbaj, doamnă( ?!! )
  Dar, * Contra prostiei, chiar şi zeii luptă în zadar. * – Schiller
  Sibilla

  @Toni,
  * Nu vrusăşi da te scăpă… * ca, ,ulte cât să-ţi urez şi ţie : * Succesuri * ! Căci, cin se-aseamănă, se-adună… iacă vă întâlnorăţi, tu şi… da nu vă reţin, continuaţi, hai că e * tare * spectacolul… 🙂

  Acestea fiind concluzionate, să auzim şi de Bine ! PUNCT.

  Sibilla
  P.S. Viclenia e un semn de slăbiciune, căci mintea omenească veritabilă stă în raport direct cu capacitatea de a pricepe în mod dezinteresat un adevăr. Învingătorul momentan nu este totdeauna cel definitiv. ( Eminescu )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s