Tony Blair in Parlamentul European

Comisia pentru Dezvoltare din Parlamentul European organizeaza, luni, audierea cu tema „tema „Palestina – reconstructie si dezvoltare”, al carei invitat va fi Tony Blair, trimisul special al Cvartetului pentru Pace in Orientul Mijlociu.

Voi prezida aceasta reuniune, care se doreste a fi un prilej de informare si schimb de opinii pe tema dezvoltarii, a situatiei umanitare si a eforturilor de colaborare in Orientul Mijlociu, in care Tony Blair s-a implicat mult, mai ales in ultimul timp.

La audiere vor participa, de asemenea, reprezentantii institutiilor de cooperare israeliano-palestinene (Camera de Comert Israelo-Palestiniana si Centrul pentru Informare Israel-Palestina), ai Forumului International de Afaceri Palestina si ai Agentiei ONU pentru Refugiatii Palestinieni din Orientul Apropiat.

In contextul tensiunilor din zona si al impasului convorbirilor pentru pace, precum si al recentei raciri a relatiilor dintre SUA si Israel, cred ca Uniunea Europeana poate si trebuie sa joace un rol mai intens in relansarea dialogului si a cooperarii intre cele doua parti, astfel incat sa se ajunga la relatii bazate pe incredere reciproca.

Am fost in Israel si la frontiera cu Fasia Gaza, atat in timpul conflictului din iarna trecuta, cat si la inceputul acestui an, si am putut sa-mi formez o imagine despre proportiile incordarii din zona, ale suspiciunii reciproce, dar mai ales cu privire la problemele umanitare cu care se confrunta populatia civila. Cred ca este esential sa reusim sa actionam rapid si eficient pentru a sprijini civilii ce au de suferit de pe urma conflictului dintre Hamas si statul Israel.

Sedinta va fi urmata de o conferinta de presa, la care voi participa impreuna cu Tony Blair si Eva Joly, presedinta Comisiei pentru Dezvoltare.

12 gânduri despre “Tony Blair in Parlamentul European

 1. De ce media de la noi nu ne ofera multe informatii de acest tip? Singurele stiri din PE sunt legate de EBA sau Gigi Becali. Totusi Corina Cretu e un membru PSD. Ce face biroul de presa al partidului?

 2. Pingback: Un apel catre toti bloggerii din Timisoara « Hai ca se poate!

 3. Ma alatur si eu celor care au transmis mesajele lor de sprijin pentru Mile Carpenisan si reinnoiesc apelul de a fi ajutat de cei care au grupa de sange A2 pozitiv. Mile Carpenisan este un profesionist autentic, o constiinta lucida si un om de suflet. Ii doresc multa sanatate si sper sa reusim sa-i fim de folos. Doamne ajuta!

 4. Corina,
  Am transmis.
  Da, Mile e un OM deosebit şi-un Luptător şi-un sârb căpos şi TREBUIE să reziste şi să se facă bine ! Trebuie !
  Hai, Mile,, HAI, POŢI !
  Doamne Ajută !!!
  respecte, Corina noastră,
  Sibilla

 5. Vă supun atenţiei, tuturor :
  – azi, Ziua Internaţională a Copiilor Străzii, aşa-i zice… după mine, NU o sărbătoare, dar MEREU un Semnal de Alarmă, aşa ar fi normal, dar…
  Mult trâmbiţatul * interes superior al copilului *, este în fapt : interes de afaceri, * protecţia copilului * constă-n protejarea imaginii instituţiilor şi-a duduilor unse pe criterii politice numai de competenţă NU, domnesc: nepotismul, nemoşagul, banul, afacerile, interesele personale şi de grup – haită – gaşcă a nemernicilor, nicidecum interesul superior al copilului pe care DOAR îl fluturăm, că sună şi * dă * bine…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/03/21/copiii-nimanui-de-vorba-cu-mine-cu-voi-cu-mile-al-nostru/
  Copii străzii sunt priviţi, trataţi cu dispreţ nu doar de autorităţi ci inclusiv de societate. Câţi provin oare din instituţiile de ocrotire de unde au fugit înapoi pe strada de unde-au fost * culeşi *, pentru că au fost abuzaţi … nimeni nu ştie cu exactitate. Abuzurile, dramele, tragediile de dincolo de ziduri sunt de absolut toate formele, ici colo câte un caz accidental ajuns public, restul, sub preş, lacăt şi nimănui nu-i pasă…
  Madamei Leana Udrea Cocoş îi arde de terenuri de golf, de nush ce site-uri, reclame cică să atragă turiştii, ca să ce ? Să aibă ce filma ? Păi proştilor de la putere nu le arde de infrastructură, de drumuri, dar noi dăm în gropile lor. Oare reclamă nu faci atunci când ai ce arăta, sau duduia de la Cotroceni mizează ca de obicei, pe * nurii *, Streinu-Cercel continuă să trateze copii drept cobai, prăpăditul de C Preda are el cheia ieşirii din criză, desfinţarea religiei, Băsescu, tartorul şăf cu obsesiile sale, cu copii săi de * succesuri *, că nu se mai ştie câţi… astea-s grijile Famigliei, banul, controlul, puterea…
  Apăi pe ăştia numai cu furci şi topoare, cu pietre de i-om alunga, de dialog nu ştiu, de mitinguri li se tot rupe, de arme se * ocupă * tot ei, afacerea lor ce naiba…
  Sibilla

 6. Am citit de curind undeva – nu mai am sursa, cred ca in IHT – ca Israelul se teme mai mult de o racire a relatiei cu UE decit cu SUA. Asta pentru ca Israelul, prizonier al propriilor politici izolationiste, pare atras de idea europeana, in special de aranjamente economice cu UE. Deci, UE ar avea mai mult spatiu de negociere politica cu Israelul decit SUA.

  Oricum, ma bucur sa vad ca exista politicieni care nu depun armele in acest conflict deosebit de greu de rezolvat. Si sunt foarte mindru ca un conational al nostru, gazda noastra de blog, este implicata la acest nivel politic ! Bravo Corina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s