La Sarajevo, despre Balcani

Marti si miercuri, voi participa, impreuna cu dl Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, la Conferinta „Societati progresiste in Balcani”, organizata de Partidul Socialistilor Europeni.

Dezbaterile, ce vor avea loc la Sarajevo, vor viza strategia de largire a Uniunii Europene spre tarile balcanice si posibilitatea ca anul 2014 sa devina termenul aderarii statelor din Balcanii de Vest, asa cum a propus guvernul grec, in mod simbolic, pentru a marca astfel centenarul atentatului de la Sarajevo, care a constituit pretextul declansarii primului razboi mondial. Intr-o rezolutie adoptata in sesiunea din februarie, Parlamentul European a salutat initiativa ce propune aceasta data-tinta pentru aderarea tarilor din regiunea Balcanilor de Vest  la UE.

Vom discuta, de asemenea, caile de dezvoltare durabila a acestor tari – sectiune in cadrul careia voi avea o interventie – precum si politicile social-democrate de asigurare a unei cresteri economice echitabile, a justitiei sociale si a locurilor de munca in regiune.

16 gânduri despre “La Sarajevo, despre Balcani

 1. Motto : Ştie stânga ce face dreapta !

  Diavolul alb a strigat

  Că doftorii dau diagnostice ratate
  Ne-o zise Preş., şi a avut dreptate.
  L-aş sugruma pe doctorul mişel
  Ce i-a dat frei unui dement ca el !

  Şi pe profesori i-a muşcat de cur,
  Ca unici vinovaţi de instruit obscur,
  Preocupaţi doar de câştiguri mari;
  Lovind în visterie, ca ultimii tâlhari !

 2. Permiteţi-mi să vă mulţumesc în numele tuturor că ne ţineţi la curent cu evenimentele care ne ajută să încercîm să ne folosim şi unde şi cît şi cum şi cu cine trebuie abilităţile de persuasiune, printre altele. Aştept veşti cît mai complete, transmiteţi vă rog încurajările AMYCOMMUNICATIONS.COM tuturor socialiştilor EUropeni . Pe curînd!!

 3. Pingback: O viaţă împreună, de Constantin Stănoiu | Blogul lui Nea Costache

 4. Glia şi ciocârlia

  Cei care mai araţi pământul, în zori zărirăţi Luna-n Taur,
  Cât roata plugului forjat de vâna harnicului faur.
  Lăsaţi gâlceava pentru proşti, şi cu grumazu-nfipt în jug
  Cercaţi de coborâţi în glod să lingeţi brazda de la plug

  Lărgiţi tarlaua cât putaţi, la Sarajevo şi… oriunde
  Stă dreapta-ntinsă, de milogi ca cei doi B cu staturi scunde.
  Puneţi muniţie de front în pixuri, vorbe şi gândirea vie,
  Să se priceapă-n patru zări că-i vremea cântului de ciocârlie !

 5. Pingback: S-au gasit vinovatii « Hai ca se poate!

 6. Sa fie cu succes,

  ps. vedeti la mine un articol tare adica un interviu cu revolutionarul Florin Filipoiu care a avut in 22 dec. 1989 un discurs revolutionar in direct la TVR.

 7. Pingback: t(E O) dezamagire « Hai ca se poate!

 8. Fu tare supărat preşedintele diasporei române

  Azi la ora 7:30 am, un puşti şucărit de greva celor de la RATB, strecoară un bileţel în interiorul a două semisfere filetate, şi cu nelipsita-i praştie ocheşte geamul cabinetului de lucru de la Cotroceni al lui TB, aflat în plin efort. Citeşte cu revoltă prezidenţiaă bileţelul : La ora 12:oo am să mă pupaţi în cur, domnule Preşedinte. Chiamă pe Boc, îi dă înscrisul şi-i ordonă :
  -În 30 de minute să mi-l aduci pe mişelul autor !
  -Şefu ! ce-i graba asta, mai sunt ore bune pân’ la 12:00 am ?
  – …Aşa-mi trebuie !!!

 9. Pingback: Poze si felicitari de Pasti « my heart to your heart

 10. De cîte ori postez în siteurile P.S.D. (şi nu doar acolo, de fapt) ceva: maică-mea începe să aibă crize de furie şi de ‚superioritate’ faţă de mine. Mai mult decît că este clădită pe acea cultură orientală a colectivităţii mojice şi care preţuieşte numai valorile bazate pe o gîndire infertilă, este aşa ruptă de realitate încît refuză să posede valori de tipul ‚familie’şi intelectualitate corectă şi morală şi curăţenie în suflet dar nu prin popime şi temeri şi superstiţii-obiceiuri de dat bani pentru slujbe şi vagabonţime; ca să nu mai vorbesc că habar nu are pe ce lume trăieşte. Fac o coincidenţă cu tot ceea ce i-am scris ieri Excelenţei-Sale (Radu Mazăre) cu care am fost extrem de mult diplomată şi nu l-am acuzat decît de ‚misoginitate’ dar nu de lipsuri fizice şi psihice şi intelectuale, într-un limbaj mai ‚liberal’ adică.
  Atîta vreme cît noi suntem o familie social-democrată fiindcă ne preocupăm de binele democraţiei şi a cetăţenilor, dar am evoluat în rînd cu lumea de la conceptul primar care ne defineşte şi chiar dacă suntem conştienţi că nu am fi existat nicînd fără dl. I. Iliescu care ne este tuturor Părinte: nu înţeleg de ce nu amplificăm puterea colectivului în ajutorarea de tip liberal şi promovarea independenţei.
  Lăsînd la o parte faptul că denigrările-i specifice şi continue de cînd e Băsescu şi gaşca la Guvernare: îmi amintesc de viaţa ordinară pe care creierul ei mi-a făcut-o întotdeauna şi încă este lăsat să o facă, mă tot întreb ce să mai fac să nu îmi pomenesc unele din afirmaţiile pe care eu numai le fac într-o doară cînd sunt în casă, în gura PD-Liştilor. Că sunt întotdeauna nemîncată-neîmbrăcată(dar asta de fapt e un fenomen care se întîmplă în toată familia) atunci cînd mintea ei devine prea relaxată ca să înţeleagă: este un exemplu neurologic de tip Băsescu.
  Vă rog nu înţelegeţi că vreau să mă îngraş vreodată, dar am dreptul să pun pe masă lucrurile pe care eu cu mintea mea am muncit să învăţ că îmi sunt potrivite şi bune. Iar comercianţii să mă ajute..
  P.S. Ro;ul este culoarea Social/Democra’iei Europene..citiţi în siteul meu şi credeţi: fiindcă am învăţat şi cînd zic că am învăţat înseamnă că pot dovedi . Prin extensie cu naţiunile ..a devenit şi Negrul. Asta-i cu culorile!! Albastrul pur-închis semnifică independenţa. Şi îi detest pe toţi tinerii şi ceilalţi vecini de bloc fiindcă sunt mereu la curent cu ce mi se întîmplă acasă..şi vreau să rămîn liberală d.p.d.v. al protejării vieţii mele private şi profesionale..

 11. Fârtaţi n-o mai frecaţi

  Politica de mozoleală este apanajul neputincioşilor şi, ma rar, a nehotărîţilor, rezumându-se efectiv la excitarea politică a societăţii, care o vreme o acceptă ca pe un preludiu prelungit. Aceasta este politica în care se complace pesedeul lui Iliescu şi Năstase care se comportă inerţial, în afara traiectoriei politice a realităţilor sociale.
  Opus se află politica aparent penetrantă a pedeleului, care neabuzând de mozoleală, crează stare orgasmică socială, chiar şi dacă actul sexual social se produce într-un bordel infect, în afara controalelor medicale economice şi sociale, condus , literalmente, de o târfă în ultimii 6 ani, ce nu catadicseşte nici să schimbe curvele.
  Între mozoleală şi penetraţie bordelieră, romînul care simte că îl paşte onanismul social, este forţat să aleagă cea mai periculoasă cale, a exodului – garantul depopulării şi decesului naţional.
  Domnul Ponta riscă să rămână doar un tânăr politician de salon dacă nu calcă săptămânal zonele fierbinţi ale ţării, cuplat la dichisite manifestaţii de masă, sprijinit de personajele cele mai potente din propria-i ogradă, şi nu numai, până la preluarea efectivă a controlului politic şi, evident, penetrarea socială fecundă pe care demult o aşteaptă frumoasa-săracă ROMÂNIA

  PS V-am văzut şi mi-aţi plăcut (Antana 3 de ieri). Suntem cu gândul şi ochii
  pe dv., ca o reală speranţă.

 12. Pingback: S-au gasit vinovatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s