Hristos a Inviat!

Din Pastorala de Sfintele Paşti a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române:

Sărbătoarea Sfintelor Paşti, ca sărbătoare a Învierii lui Hristos şi ca pregustare a bucuriei veşnice a sfinţilor din Împărăţia lui Dumnezeu, ne îndeamnă la pocăinţă şi iertare, la fapte bune şi viaţă sfântă.

Să cerem lui Hristos Cel Înviat din morţi să ne dăruiască iubire din iubirea Sa, ajutor din puterea Sa, pentru a trăi şi a lucra după voia Lui.

Astăzi, când în jurul nostru vedem multe semne ale morţii fizice şi spirituale: boală şi suferinţă, sărăcie şi nedreptate, violenţă şi lăcomie de bani şi de putere, lipsă de iubire şi de ajutorare, cutremure şi tulburări în natură care afectează viaţa oamenilor, a animalelor şi a plantelor, să rugăm pe Hristos Domnul Cel Înviat din morţi să ne dăruiască puterea de a nu pierde speranţa şi bunătatea sufletului. Să-L rugăm să ne întărească în lucrarea noastră de ajutorare a bolnavilor, bătrânilor, orfanilor şi săracilor. Să arătăm în jurul nostru lumină din lumina Învierii lui Hristos; să privim faţa fiecărui om în lumina Învierii lui Hristos, ca pe o sfântă lumânare de Paşti aprinsă în lume de iubirea lui Hristos pentru oameni; să vedem pe fiecare om ca pe un împreună-călător cu noi spre învierea de obşte, când Hristos Cel Înviat va veni în slavă să judece viii şi morţii şi să dăruiască slavă şi bucurie celor drepţi şi milostivi (cf. Matei 25, 31-46).

Să ne bucurăm şi să mulţumim lui Dumnezeu mai ales pentru lumina Învierii pe care ne-o dăruieşte atunci când întâlnim în jurul nostru oameni buni şi sinceri, harnici şi milostivi, curaţi şi smeriţi, copii ascultători şi părinţi buni, tineri evlavioşi şi bătrâni înţelepţi. Acestea sunt semne ale vieţii creştine şi ale pregătirii pentru învierea de obşte, haine de sărbătoare pentru suflet, binecuvântare pentru Biserică şi pentru ţară.

Reclame

10 gânduri despre “Hristos a Inviat!

 1. Pe unul din blogurile pe care intru cu mare drag, am regăsit versurile lui Costache Ioanid şi mi-am amintit de atât de multe cuvinte pe care nu am să pot să le rostesc niciodată. Poate pentru că sunt sărace, poate pentru că uneori îmi e ruşine de condiţia umană, de faptul că aproape niciodată nu învăţăm din răutăţile şi atrocităţile, din sărăcia şi lacrimile din jurul nostru… sau, poate pentru că sunt lucuri pe care trebuie să le simţi doar şi să le araţi prin omul din tine!

  „Nu-i singur Iuda vinovat
  de sângele ce se dădu.
  Nici marii preoţi, nici Pilat,
  ci lumea-ntreagă prin păcat!
  Şi eu, şi tu…
  Nu drumul greu spre Golgota,
  nici biciul, când Isus căzu.
  Şi dacă crucea grea era,
  povara noastră şi mai grea!
  Şi eu, şi tu…
  Nu patru cuie L-au străpuns,
  când El pe cruce se-aşternu.
  Ci noi, cu sufletul ascuns,
  cu mii de patimi L-am străpuns!
  Şi eu, şi tu…
  Nu doar bătrânii cărturari,
  nu doar mai marii preoţi, nu!
  Şi noi am râs cu ochi murdari,
  şi noi suntem cei doi tâlhari!
  Şi eu, şi tu…
  Şi nu ostaşilor prin sorţi
  cămaşa albă şi-o dădu.
  Ci tuturor! Dar tu n-o porţi!
  Şi, fără ea, toţi suntem morţi!
  Şi eu, şi tu…
  Nu doar în stânci, sub lilieci,
  nu doar sub lespede zăcu.
  Ci L-am acuns ca pentru veci
  sub piatra unor forme reci,
  Şi eu, şi tu…
  Şi-acum Isus cel condamnat
  azi El te-ntreabă: “Da sau nu?
  Eşti tu sau nu eşti vinovat?”
  Eu am spus da! Şi-am fost iertat.
  Eu am spus da.
  Dar tu? Dar tu?…”

  Eu, DA…

  Fie ca Lumina acestei Zile Sfinte să îţi fie mereu aproape de sufletul tău frumos şi plin de omenie şi căldură!

  Da, Corina mea dragă, vroiam să spun că tu eşti unul din oamenii aceia…nu trebuie să foloseşti multe cuvinte pentru ca oamenii să simtă OMUL din tine!

  ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

 2. Sunteţi un înger îmbrăcat în roşu şi unul dte motivele pt. care lupt: Ami N!!

  Comentariul meu la articolul din Adevărul de ieri: 10.000 de britanici semnează o petiţie pentru înlocuirea Papei Ratzinger:
  Catolică fiind, vă spun că se întîmplă ceva grotesc. În ultimii ani, în toate bisericile-mai ales creştine atît ortodoxe cît şi catolice-s-au descoperit perversiuni. Şi, ca orişiunde în alt loc al societăţii, şi în biserică acestea sunt. Însă de aici şi pînă la a fi britanic(!!) şi a vota o moţiune anti-papă oricît ar fi acesta -şi este-de imperfect în comparaţie cu fostul nostru Papă, este o aberaţie atît de demnă de un britanic că nici nu mai e nevoie de calificat. Şi-n fapt, se întîmplă ceva obişnuit ăn lumea asta cu preferinţe greşite de orientalism ănsă cu o educaţie occidentală inumană în final: nu ştii să te priveşti pe tine corect în oglindă(vorba lui Michael Jackson în cîntecul său ‘Man in a mirror’ însă arunci cu pietre în ceilalţi. Între noi fie vorba, de ani: fir-ar ei ai dracului de englezi obezi şi perverşi şi împuţiţi!! Ami N de Paşti şi Trăiască Irlanda social-democrată vă zic! Paşte Fericit!!(să fie atît cozonaci italieni cît şi din îia făcuţi la noi în cuptor, că asta e globalizarea reuşită şi necesară fiecăruia din noi, în definitiv)!!

  Cît despre motivul pentru care P.D.L.ul şi Orientul împreună cu EUropeni şi datorită comunicărilor cu vechii membri ai S.U.A. au provocat anul acesta criza mondială şi încă o menţin, iată cîteva motive şi ceea ce trebuie să faceţi ca să nu le repetaţi. Ami N!!
  Motivele eşecului mondial şi la nivel naţional:
  ( nivelele scăzute de componentă intelectuală la nivel individual şi social-de grup
  (adînca înrădăcinare ale tiparelor tradiţionale de acţiune în acelaşi timp cu promovarea unora extrem de mult prea noi şi neverificate corect
  (dezumanizarea culturii occidentale
  )amplificarea influenţelor orientale tradiţionale
  (incapacitatea cognitivă a individului şi grupului de a deveni echilibrat(citiţi.i pe dl. Ion Iu şi pe dl. Nicolae Popa)
  (nesusţinerea corectă al adevăratului intelectual(opus fiind adică lui Cărtărescu-Tismăneanu-Patapievici şi întreagii gaşti pro-Băseşti de falşi ‘intelectuale-intelectuali’ etcaetera)

  Pentru exemplificare, redau teoria echilibrului: Occidental cu influenţe orientale de uman, citîndu-l pe domnul Popa şi re-amintinduvă titlul primelor mele 2 licenţe din adolescenţă şi din tinereţe: ‘Împletirea Artei cu Ştiinţa în industria mediatică la noi şi în U.N nota 10.00 şi nota 9.83
  Citat: Un autor american propune teoria echilibrului: oricare ar fi raportul apropiere-depărtare ce caracterizează orientarea faţă de spaţiu a unei persoane, aceasta va ajusta limbajul său a.î. să menţină raportul propriu(o distanţă prea mică -mare impusă duce la evitarea contactului uman-personal etcaetera). Citiţi postările intitulate ‘ECHILIBRU ale dlui Ion Iliescu, pe blogul dînsului.

  Cît despre mine însămi şi in şi succesul meu Neplătit complex: îl vreau numai pe Vladimir:

  3.04.2010 Este prima zi de Paşte al meu Catolic, ca deobicei de vreo 6ani încoace de cînd ne guvernează tîrfe şi marinari iar maică-mea a înnebunit de tot(de prea infinit de mare răutate cu noi numai) şi taică-meu este din ce înce mai fricos şi mai tembel şi mai uituc, iar eu sunt singură ca după atîţia ani şi chiar mai mulţi(vedeţi postarea mea despre arabi şi PD-Lişti pe blogspot.com) şi îmi petrec absolut toate zilele mele şi cel m.mult absolut toate sărbătorile şi cerebrările în singurătate şi în post şi în sărăcii, citesc în ‘Dilema Veche’ lucrurile pe care vi le-am enunţat de altfel şi eu, atîta timp. Şi vi le redau dumneavoastră, doamne şi domni din străinătate care ştiu de ce şi cît şi cum mă urmăriţi, tocmai din dorinţa să înţelegeţi cine este cea mai cinstită între toţi aceşti ziarişti care, spre deosebire de mine personal, nu experimentează niciodată în direct ceea ce experimentez doar eu atît de prea profund, de atîţia ani, despre ceea ce înseamnă aplicarea drepturilor omului: în lumea întreagă şi aici. Atîta vreme cît ‘Dilema Veche’ şi ‘Adevărul’ sunt favoriţii lui Băsescu şi ai găştii sale şi nu vă învaţă pe gratis-cum fac doar eu de-atîta timp-cine şi de ce e comunist şi carte este diferenţa fundamentală(şi într-un fel grotească) între social-democraţie şi liberalism şi ambele atît de separate fiind de acel paraşutism de centru-dreapta aşa portocaliu la noi: vă rog să înţelegeţi de ce de cca 6 ani ţara asta nu are vreo problemă fundamentală într-adevăr de urmărit şi rezolvat:
  Revenind la practica şi teoria justiţiei pe care eu prima şi c.mai mult o fac de atîţia ani fără să fiu plătită în schimb, cum ar trebui: tîrfe, popi care vin să îţi oficieze slujbe acasă şi care ies şi la televizor, vecini şi vecine idioţi şi demenţi şi proaste şi neisprăviţi, vagabonzi şi vagaboande care profită de perversitatea celor care le dau bani, poliţişti cretini, avocate tembele şi jurişti strîmbi, medici analfabeţi, tineri-babe şi moşi neisprăviţi : lume întreagă şi ţară de ‘nemîncaţi –grase şi pomanagii’(vorba unui actor). Iată ce şi cine suntem, de cînd mă ştiu pe-acest Pîmînt pustiu de tot..
  Let]s have a Happy Easter Mr. Obama!!Sunday, 4 April, 2010 11:33
  From: „amy pilot” View contact detailsTo: info@henryakissinger.com, vice_president@whitehouse.gov2010-04-04

  Şi da. Trăim cu toţii într-o lume de tîrfe proaste (cu conformaţii extremiste de grase buhăite şi scheletice) care te invidiază pentru stăpînirea de sine şi autocontrolul pe care poţi să o ai şi o am eu din plin(!!) ca femeie responsabilă ce sunt.
  Şi o am din ce în ce mai mult fiindcă o combin cu o cultură practică şi totodată teoretică de viaţă pe care cu greu le va putea vreodată egala vreunul careva.
  Ceea ce le permite bărbaţilor de toate vîrstele ăn a îşi lua detalii(femeieşti) de libertăţi nebănuite în timpurile de demult. Şi îi lasă adică să fie egoişti pînă la Dumnezeu, influenţabili în marea majoritate a cazurilor(cu excepţia scurtelor pauze după care o iau cu răutăţile prosteşti de la-nceput) şi mai presus de toate ăstea să fie idiot de răi şi de ascunşi în profunzimea lor şi tocmai de aceea prea nefiresc şi mult de libertini.
  De aici şi pînă la faptul că este la puterea politică şi în conducere cine este în orice ţară şi oriunde pînă la urmă fiind, nu e decît un pas.
  Şi tot un pas este şi pînă la faptul că investitorii (cu unii dintre ei fiind nevoit să locuieşti ani de zile şi zi de zi) sunt demente şi demenţi şi te invidiază de izbitor de prea mulţi ani de cînd îşi bat continuu joc de tine fiindcă au talentul şmecherilor perverşi de a inventa orice din orişice cu totul nesimnificativ fiind: fleac- Şi tocmai fiindcă au această răutate şi invidie în sînge se iau de tine şi dau în tine şi ăţi aruncă imprecaţii de ultimă speţă şi blesteme din orişice mic răhăţel.
  Dar nu este cu nimica anarmal ăntr-o societate umană care este atît de mult tembelă şi înfricoşată de viaţă şi de moarte încît nu e în stare să conceapă că transparenţa socială(mediatică, pe internet, paparazii, ecrane în aeropoarte, comunicări între membrii de partide etcaetera): nu este destinată decît să facă cel mai mare rău. Şi, fie vorba între noi, nu degeaba am devenit eu catolică pe vremea lui Ioan Paul al 2lea care spunea că Europa a ajuns să fie un dezastru mondial..
  Nici nu vă puteţi imagina de pildă cum anume arată de foarte mulţi ani de zile viaţa mea şi mai ales dintotdeauna de cînd m-am maturizat şi sunt nevoită să învăţ în condiţii din ce în ce mai mari de stres fiindcă am permanenta teamă în mintea mea că asta face crize şi iară umple casa şi blocul cu urletele ei şi iar vorbeşte cu toţi invidioşii şi cretinele despre ce vreau să realizez anume eu şi nu există lucru uşor în viaţa pe care eu lupt să mi-o fac de care să nu se teamă şi să nu se simtă complexată şi să nu îmi dorească să am eşec (cu acest). Şi mintea îmi este d.a. plină de îngrijorarea că iar dau examen acolo unde sunt sigură pe mine fiindcă chiar mă şi pricep şi iarăşi nu voi reuşi-printre primii mai ales-fiindcă mi-o iau iarăşi înainte neisprăvite şi neisprăviţi piloşi sau mult prea odihniţi şi mai ales şi împliniţi..
  Doar de un lucru nu are teamă, de cînd mă ştiu: să fie tratată precum o prinţesă care nu face absolut nimic.Ca la ospiciu, fie vorba între noi .. (AmiN vă zic).
  Şi am să vă dau exemplu un tip de conversaţie pe care o am în momentele de relaxare ale ei(la o cafea pe care o bea de cîte ori se revoltă: în cana preferată a mea.)
  Adică tocmai atunci cînd de fapt este inconştient ‚prinţesă ca mine cînd îmi beau cafeaua în timp ce învăţ sau lucrez’ şi deosebit de pregătită psihic-a se citi pornită pe acţiune de răzbunare dar nicidecum d.p.d.v.intelectual-e pregătită să re-înceapă a îşi bate joc de tot ceea ce eu sunt pregătită să încep nou ăn viaţa mea.
  Să ne re-întoarcem la (cîte) un exemplu:
  ‚ Ah, deci îţi place Ponta..că este avocat aşa cum vrei ..de-aia vrei să intri tu în P.S.D.
  ‚Este concepţia mea intelectuală(filozofică) îi spun..
  ‚Este concepţia ta filozofică, am înţeles (!????) dar nu cred că vei face de fapt ceva, să nu te-aştepţi la absolut nimica bun. Şi mai ales de la Adrian Năstase..ce, îţi găteşte nevastă-sa şi-ţi dă să mănînci, cumva(‚dar tu fir’ai a dracului, îmi dai cumva şi mai ales ce eu îţi zic să-mi dai)??gîndesc.
  ‚Stai liniştită, că nu vreau să mă culc cu el’ răspund rapid, ştiind în ce colcăie mintea ei şi mai ales a celorlalte-celorlalţi..am observat chiar şi în comunicările melle directe cu ele-ei..
  ‚Nu s-ar culca el cu tine’ îi sare ţandăra deodat’ şi mă priveşte cu o indescriptibilă-de către mine răutate. Ceea ce însă mă face să înţeleg..ce va urma. Şi-atuncea tac.
  ‚Vrei să fii ca Udrea şi tu?? De-aia te iei de ea, că o invidiezi. Zici că e tîrfă? Fă-te şi tu t+rfă ca ea şi vei avea succes!!
  ‚De ce stai în casă cu noi? De ce nu pleci altundeva? Intervine şi taică-meu atunci.
  ‚Nu faci absolut nimic, răspunde ea. Nu-ţi fac nimic de Paşti. Eu fac ce vreau în casa mea(!!) îmi zice ea.
  ‚Tîrfo ce eşti, răspund cînd ajung la limita răbdării eu.Nu înţelegi nimic şi nici nu vrei să crezi şi să nu uiţi’.
  FIR-AI AL DRACULUI SĂ FII DE MR. SZDA AŞA URÎT ŞI PREA CRETIN CUM EŞTI ADICĂ IDENTIC CU FIICA PREŞEDINTELUI DE ŢARĂ CU CARE VREI SĂ TE MĂRIŢI LA VARĂ ‚ÎNTR.UN PALAT ŞI SĂ-I AVEŢI CA SPECTATORI PE TOŢII RETARDAŢII ĂŞTIA CARE V-AU VOTAT!! FIR-AI AL DRACULUI SĂ FII CU LINŞAJUL TĂU MEDIATIC DE CARE NE ACUZI PE NOI CA ZIARISTE-ZIARIŞTI DE PARCĂ ARE VREO PUTERE MASS-MEDIA SĂ VĂ DEA JOS DIN FUNCŢIILE VOASTRE ŞI SĂ VĂ IA BANII VOUĂ, TUTUROR!!
  ŞI FIR-AI AL DRACULUI SĂ FII CU FUFA TA ŞI CU FAMILIA EI CU TOT ŞI CU FAPTUL CĂ UDREA ŞI POLITICIENII ĂŞTIA NETOŢI CUNOSC ÎN FIECARE SECUNDĂ CEEA CE FACEM ŞI SCRIEM ŞI SPUNEM NOI FIECARE ŞI TOŢI ŞI NE INTERPRETZEAZĂ NUMAI DUPĂ CUM LE SPUNE CURUL DESPRE NOI, DEOARECE CĂPĂŢÎNI GÎNDITOARE NU AU!!
  (Şi-mi amintesc cu ocazia aceasta de faptul că Băsescu a reglementat ca legală activităţile analfabeţilor de bloggeri care scriu pe internet şi i-a încadrat în categoria distinsă de ‚lobby intelectual by internet’ şi că va continua să îşi crească ‚copiii’ care l-au votat dîndu-le false puteri şi obişnuinţe pe internet şi bani ca să îşi facă rost de scule de ziarişti şi detectivi..masoni(!!).
  Dar să nu-i uit nici pe ziariştii de la revista TABU care, acum foarte mulţi ani, îmi preconizau mie viaţa atunci cînd eu, rămasă singură fiind cu soţul(unul pe care nu l-am avut vreodat’) plecat în străinătăţi, voi rămîne singură şi fără succes cu mama nebună şi prietenele ei..sau cu un ţigan şi cu al meu copil+băiat.
  Să ai singur(ă) grijă de tine, în ăste condiţii sociale-profesionale-private?? Nu vi se pare(fără să mai uitaţi vreodat’) că este de a dreptul delirant??
  Băi, voi oameni ‚maturi’, nu rezultă de aici că statul devine obligat să se ocupe de fiecare om în parte(!!) şi nu doar de grupuri-colectiv..
  De aici deducem cu uşurinţă cum este realitatea generală: criza asta mondială nu a fost nicidecum provocată de către americani, dar numai de către Europenii ăştia prea tembeli.
  Şi tocmai de aceea aceşti nu realizează că transparenţa socială şi birocratică(nici măcar pe internet, iar al meu ca şi al altora mulţi e conectat de cîte ori deschid computerul de-acasă non-stop).: a fost concepută numai de minţi bolnave de frică de viaţă şi de eşec chiar rău de tot.
  ..Şi cu astea, pun stop şi –mi fac treburile pt. Mîimne ca mai tîrziou să mă reapuc iarăşi de învăţat.
  Şi-aici intervine maică-mea cu mutra ei buhăită (şi de aceeaşi mîncare fără cap pe care o consideră cu tembelismul ei a fi în totalitate ‚natural’. Dar cu privire care se doreşte numai a fi reţinută cînd este plină de o răutate comună de mahala de Bucureşti şi de boală de cartier şi de asemeni de inconştient.
  Este a doua zi de Paşte şi este însorit aşa cum îmi trebuie şi îmi doresc şi mă bucur să fie mereu. Hristoos a înviat şi noi cu el!! Ami N.
  Şi-acuma să vă spun cum trebuie să fie în mod corect în lumea-ntreagă împletirea şi colaborarea asta între liberali şi socialism.democraţie într-adevăr..

  Ana Neagoe
  Managing Director and jurnalist of the Think-Thank Group http://www.Amycommunications.com & blogul http://www.Amycommunications.blogspot.com
  Pers.mob. 0722601525

 3. Pingback: Boc vrea isi faca blog si cont pe Facebook « Hai ca se poate!

 4. Fie ca prin miracolul Invierii sa primiti partea de duhovnicie, care sa creasca pacea interioara, puterea faptei intru adevar si desavarsire. In noaptea Invierii, cand clopotele bat, cu lumanari aprinse, cu sufletul curat, sa spunem impreuna… HRISTOS A INVIAT!

 5. ADEVARAT A INVIAT !

  MESAJ TRIMIS DOMNULUI ION ILIESCU.

  PROPUNERE

  NU SUNT UN PARTIZAN POLITIC AL DOMNULUI ILIESCU CI DIMPOTRIVA.
  DAR APRECIEZ DIN PLIN OPINIA DANSULUI IN LEGATURA CU VLADIMIR TISMANEANU. MA INTREB CAT TIMP SOCIETATEA ROMANEASCA VA ACCEPTA
  UN SPION IN APROPIEREA PRESEDINTELUI BASESCU ?. PROPUN PE BLOGULUI POLITIC ROMANESC, INCEPAND PE ACEST BLOG DE REFERINTA, POSTAREA UNEI INTREBARI – VLADIMIR TISMANEANU A FOST UN AGENT AL SECURITATII ROMANE SI UN PROBABIL ESTE UN SPION KGB SAU NU ? IN FELUL ACESTA VOM
  PRIMI UN RASPUNS LA INTREBAREA MEA CE PAREA DOAR RETORICA.
  http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

  O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !
  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

  Presedintele Romaniei Traian Basescu.
  Excelenta
  Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
  sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
  Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
  Robert Horvath Deva
  cineast USA
  DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

  DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
  Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
  Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta….etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. –PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !
  PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
  Robert Horvath DEVA Cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 6. Unde dai şi unde crapă

  Mtto : „Avem o adevarata problema cu chinezii”, „Ne iau locurile de munca. Ne iau banii si apoi ne imprumuta, si poseda o buna parte din America” zise Arlen Specter-senator democrat american, care asemenea altor colegi de ai săi solicită Chinei sa reevalueze yuanul.

  Acesta era şi „visul de aur” al coclitului peneţecedist Diaconescu şi al lui Petre românul, pus pe seama capitaliştilor vestici ca măsură de prevenire la o eventuală revenire comunistă în România.
  Ca să vezi „unde a dat şi unde a crăpat” !
  Înlocuiti cu ce ştiţi cuvântul „chinezii” din motto şi observaţi ce exact se potriveşte României !!!

 7. Pingback: Daca nu Elena Udrea, atunci cine? « Hai ca se poate!

 8. Pingback: Boc vrea isi faca blog si cont pe Facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s