Orientul Mijlociu, din nou in spirala violentei

Din pacate, in ultimele zile s-au intensificat confruntarile intre militantii palestinieni din Fasia Gaza si armata israeliana, aceasta recrudescenta a violentei avertizand, din nou, asupra riscurilor permanente sub care traieste Orientul Mijlociu. Radicalii palestinieni si-au multiplicat atacurile cu rachete, inclusiv asupra unor tinte civile din sudul Israelului, care, la randul sau, a ripostat prin raiduri aeriene si incursiuni cu tancuri si buldozere in Fasia Gaza. S-au inregistrat, iarasi, victime omenesti si au fost raniti inclusiv copii. Ciocniri violente au avut loc si la Ierusalim.

Toate aceste confruntari s-au desfasurat la cateva zile dupa vizita in zona a secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon avertizand la finele lunii martie ca blocada israeliana asupra Fasiei Gaza provoaca suferinte umane inacceptabile si sporeste influenta extremistilor in randul populatiei palestiniene. Pe de alta parte, trebuie avut in vedere ca ecuatia pacii depinde hotarator de siguranta israelienilor, asa cum sublinia Tony Blair in conferinta gazduita de Parlamentul European acum doua saptamani. Cred ca, asa cum sublinia trimisul special al Cvartetului pentru Pace in Orientul Mijlociu, este timpul ca Uniunea Europeana sa-si asume o implicare sporita in medierea dialogului in zona, cu atat mai mult cu cat relatiile dintre Israel si SUA parcurg, in aceasta perioada, o criza fara precedent in ultimele decenii.

La Bruxelles, impreuna cu ministrul de externe al Israelului, Avigdor Liberman, si cu Geoffrey Van Orden, europarlamentar conservator

Ne incurajeaza in aceasta directie si ecourile pozitive ale reuniunii extraordinare a Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, cu tema „Palestina – Reconstructie si Dezvoltare”, al carei invitat principal a fost Tony Blair si care a reunit reprezentanti ai unor organisme de lucru comune israeliano-palestienene, care dovedesc, prin activitatea lor, ca dialogul si cooperarea sunt nu doar posibile, ci si de preferat unei sangeroase confruntari cu radacini adanci in istorie.

Anunțuri

9 gânduri despre “Orientul Mijlociu, din nou in spirala violentei

 1. aha..observ o oarecare infatuare a socialistilor romani cu acest tony blair…numai pe acest blog am numarat vreo 20 de fotografii si vreo 4 clipuri cu el…de ce nu amintim ca el este cel ce a aprobat invazia irakului in cautarea faimoaselor dar inexistentelor arme de distrugere in masa atragand oprobiul intregii lumi musulmane? de ce nu amintim ca imaginea lui in lumea araba e zero tocmai datorita acestu lucru? era mai bine daca alegeau pe cineva independent si care nu a provocat atata neincredere si dezbinare…corina te rog sa nu ii lasi sa ma cenzureze, am si eu dreptul la libera exprimare…

 2. Se mai îndoieşte cineva ?

  Lentoarea derulării fenomenului social vis-a-vis de durata activă a vieţii omeneşti ne situiază, adesea, în poziţioa de spectatori la propriile probleme şi nenorociri, lăsând rezolvările pe seama schimbului de generatii, ceea ce nu e tocmai rău dacă există un plan cu bătaie lungă ai cărui paşi -tabu sunt respectaţi şi urmaţi până la rezultatul scontat.
  Am convingerea că fenomenul social este supus unei voinţe cosmice, având ca administratori pământeni, nu efemerele partide politice sau puteri economice şi militare. Există un discret Sfat al Bătrânilor şi un necunoscut Mare Înţelept care îndeplinesc politica Cerului spre atingerea unicului scop – perfecţiunea cerească a muritorilor care acced la nemurire.
  Asaltul chinezesc asupra incomodei Americi face parte din planul Divin, şi, am bănuiala că pe termen vom recepţiona chinezarea treptată a senatului evreiesc al SUA.
  Cu arma banilor, China zdrobeşte puterea banilor evreieşti, după formula scoaterii răului prin rău, că doar aici se află şi neputinţa precum şi putinţa rezolvării marilor probleme ale omenirii, inclusiv cea Palestiniană pe care o reluaţi cu grija unui cinstit slujitor al binelui.
  Ban Ki-moon se comportă ca un autentic neputincios pentru că pe scaunul său se află banii (evreieşti), el abia contactând un colţ de bucă.
  Ahasverus blestemat de Isus, se va mai comporta o vreme ca juif errant, aşteptând şi el ca şi noi Marea Revenire.
  Hristos a Înviat.

 3. Offtopic

  Ce părere ai despre un primar care declară public, în faţa camerelor tv, că el nu iubeşte o anumită zonă a oraşului pe care-l păstoreşte, motivul invocat fiind „calitatea oamenilor” din zona respectivă?

  Declaraţia îi aparţine primarului PD-L al municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, şi sună aşa: „Nu iubesc centrul. Şi o spun public: nu iubesc centrul pentru calitatea oamenilor care locuiesc în centru”.

  Cui să ne revoltăm? Mai mult decât atât: http://exasperat.wordpress.com/ , ce putem face?

  Petruţ

 4. Viva recidiva

  Emil Băsescu sclerozatul preşedinte al diasporei române se afirmă cu o nouă gafă, astăzi la Cotroceni, numindu-l Vladimir Medvedev pe omologul rus, într-o exprimare oficială.
  Mari îţi sunt grădinile „suspendate”, Doamne !!!

 5. De la afacerea eolienelor, pe unii-i trage vantu, la numarat oauale… fiind totusi Saptamana Luminata, intr-u risipirea unor neguri de pe cerurile Twin Peakse-ului carasan, ne ocupam de unul din tartorii * iluminati * :
  Chebutiu isi numara ouale iar Sorinache Frunzaverde banii de la Udrea.Pt drumuri. De ce nu au avut copiii angajatilor UCMR-ului lui Chebutiu oua rosii de Sfintele Pasti si unde sunt drumurile pentru care se incaseaza bani publici :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/07/dor-de-romania/
  De afacerea eoliene io sunt mic nush nimic, se ocupa greii din presa, partea de presa cu care se rafuie Muc cel Mic, sper… ca de la eolienele din Caras cetire la afacerea lemnul e distanta doar de-un deal…
  Sibilla
  P.S. sper sa nu fie probleme la moderare, tastez de pe alt comp, monitorul meu a decedat…

 6. S-a marcat

  Utilă pentru el şi partid prestaţia d-lui Ponta de la Sinteza Zilei-Antena 3 . Competenţa unui procuror de marcă, cu o biografie de neatacat, etalată printr-o prezenţă scenică populară, a rămas în conştiinţele celor ce au urmărit emisiunea ca un fel de antidot şi promisiune pentru pulimea ce merge cu pantaloni suflecaţi până la piept prin mlaştina morală patronată de Preş.TB et javre.
  Repetiţia e mama-nvăţăturii procuror al dreptăţii sociale !!!
  Hristos a înviat.

 7. Pingback: Daca nu aduci laude guvernului inseamna ca dezinformezi « Hai ca se poate!

 8. Pingback: Daca nu aduci laude guvernului inseamna ca dezinformezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s