Institutiile financiare internationale si cooperarea pentru dezvoltare

Ieri, la Parlamentul European, a avut loc prima intalnire a Grupului de dialog informal privind rolul institutiilor financiare internationale in procesul de cooperare pentru dezvoltare. Am  initiat acest grup de discutii in vederea amplificarii dialogului intre institutiile financiare internationale si Parlamentul European. Cred ca se impune o mediere intre viziunile institutiilor financiare internationale si o coordonare a activitatilor acestora pentru a promova politicile de dezvoltare in contextul acestei crize economice. Asa cum s-a aratat in cadrul discutiilor de ieri, asistenta pentru dezvoltare nu trebuie privita ca o masura caritabila, ci in primul rand ca o modalitate de a crea sau a mentine economii functionale in tarile in curs de dezvoltare, pentru a asigura parteneriate stabile intre UE si acestea.

La intalnire au participat reprezentantii Bancii Mondiale, Fondului Monetar International, Bancii Asiatice de Dezvoltare, Bancii Europene de Investitii si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Au tinut, de asemenea, sa fie prezenti colegi europarlamentari: presedintele Comisiei speciale a Parlamentului European pentru Criza Economica si Financiara, Wolf Klinz, coordonatorul socialistilor din Comisia pentru Dezvoltare, Thijs Berman, si Enrique Guerrero Salom, autorul raportului privind Impactul crizei asupra tarilor in curs de dezvoltare si a asistentei pentru dezvoltare, colegul Catalin Ivan si membri ai comisiilor pentru Comert International si pentru Control Bugetar. M-a bucurat deschiderea cu care toti cei prezenti au primit propunerea ca acest gen de intalniri sa aiba loc cu periodicitate si intr-un cadru extins.

Anunțuri

2 gânduri despre “Institutiile financiare internationale si cooperarea pentru dezvoltare

  1. Vă doresc mult succes împreună cu dl.Ivan şi propun să urmâriţi modelul american recent de liberalizare a pieţelor fiind opus modelului clasic-static-neevolutiv şi prea tradiţionalist sau căzut fiind în extrema cealaltă:a unui amestec prea iraţional.Am râcit rău ieri la colegiul1 al P.S.D. Şi am urgentă nevoie şi de un cozonac simplu cu stafide-lâmâie italian-cosmetică şi cosmetică-haine-documentaţie şi birocraţie -colaborâri etc. FIINDCĂ AŞA VREAU CA FIIND FEMEIE MATURÂ-CULTĂ-DE ÎNCREDERE-EU!Revin later..

  2. Buna idee, doamna Cretu. Credeti-ma, stiu ce spun… E cam tarziu si din pacate in UEP s-a mers ca racul. De la Mifid incoace (o idee buna devenita un cal troian) mergem ca racul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s