La Congresul Partidului Muncii din Olanda

La acest sfarsit de saptamana, am participat la Congresul Partidului Muncii din Olanda, desfasurat la Nijmegen, cel mai vechi oras olandez. Cu acest prilej, in calitate de secretar executiv al PSD pentru relatii internationale, am transmis un mesaj de sustinere colegilor nostri social-democrati, care se pregatesc pentru alegerile parlamentare anticipate, programate pentru 9 iunie si la care sunt, potrivit sondajelor, favoriti.

In discursul meu, am insistat asupra ideii ca partidele de stanga au de înfruntat atât ascensiunea agresivă a populismului de dreapta, cât mai ales afirmarea partidelor de extremă dreapta, care, si in Olanda, castiga ingrijorator de mult teren in ultima vreme.

Dincolo de unele particularităţi naţionale, acest fenomen are câteva cauze comune, împotriva cărora stânga trebuie să se mobilizeze şi să ofere soluţii concrete. Una dintre cauze este destructurarea socială, care a atins grav atât clasa muncitoare, aşa cum o ştiam din epoca industrială, confruntată cu delocalizarea producţiei în ţări unde standardele sociale sunt ca şi inexistente, cât şi clasa de mijloc. A doua cauză o reprezintă destructurarea modelului social european, strâns legat de economia socială de piaţă. La acestea se adaugă retragerea statului din funcţia sa de organizator al coeziunii sociale. Oamenii încep să caute soluţii pe cont propriu, ceea ce duce adesea la eşec, eşec imputat cel mai adesea politicului. De aici scăderea dramatică a încrederii cetăţenilor în politică şi chiar în democraţie, aderenţa lor la mesaje populiste, care promovează soluţii simple, dar care puse în practică nu fac decât să accentueze problemele, nu să le rezolve.

In acest context, mi-am exprimat speranţa că mesajul stângii va fi receptat aşa cum se cuvine, pentru că este unul responsabil, bazat pe valori morale şi politice solide, perene, care nu discriminează şi nu exclud pe nimeni. Am precizat, de asemenea, ca PSD se confruntă cu probleme asemănătoare, care sunt amplificate de criza economică si de politicile anti-sociale ale guvernului de dreapta, care deja afecteaza grav sistemul de protectie sociala si puterea de cumparare a cetatenilor.

De aceea, cred că principala noastră misiune este apărarea intereselor categoriilor sociale fragilizate de criză şi de politica iresponsabilă a dreptei. În fond, chiar dacă situaţia ţărilor noastre este diferită, lupta noastră este aceeaşi: pentru păstrarea democraţiei, ca o condiţie fundamentală a progresului social şi economic, si  pentru a face stânga mai vizibilă şi soluţiile noastre mai atractive, într-o lume care se schimbă rapid.

Cu acest prilej, am abordat, de asemenea, in discutiile cu liderii Partidului Muncii si cu omologii din alte partide social-democrate europene, perspectiva intaririi si diversificarii relatiilor, atat in plan bilateral, cat si in cadrul Partidului Socialistilor Europeni.

Reclame

Un gând despre “La Congresul Partidului Muncii din Olanda

 1. Stimata Corina Cretu
  Latul se apropie de gatul prezidential. Lasati pe distinsii membrii ai blogului dumneavoastra sa cunoasca adevaruri si sa se bucure.

  SCURTAREA MANDATULUI BASESCU .

  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
  Ministru Consilier
  Domnule Cristian Gaginsky
  Va rog trimiteti superiorilor dumneavoastra aceste documente.
  El a fost remis deasemenea ambasadei SUA de la Bucuresti.
  BEN- LADEN CUMPARA URANIUM PENTRU O BOMBA ATOMICA DE LA MAFIA DE ARME BASESCU.

  DESCHIDETI :
  “FARC Sought Romanian Uranium from Russian Mobster. WANTED BY THE FBI
  SEMION MOGHILEVICI
  BEN- LADEN CUMPARA URANIUM PENTRU O BOMBA ATOMICA DE LA MAFIA DE ARME BASESCU.

  DESCHIDETI :
  “FARC Sought Romanian Uranium from Russian Mobster”
  : Citing anonymous MI-6 sources, Robert Horvath—signed — a story about FARC’s alleged search for uranium for a “dirty bomb” in Romania.
  Agentii M 16 o diviziune al serviciului secret Britanic au stabilit ca Raul Reyes un comandant al grupului terorist columbian FARC, a facut o vizita secreta la Bucuresti ca sa negocieze cu Semion Moghilevici cumpararea unei cantitati suficiente pentru a creia „” a dirty bomb „‘. Un expert de la Centrul Atomic de energie britanic in Harvell confirmat : O bomba atomica minuscula este oomba de distrugere in masa. Desi nu are impactul unei bombe atomice clasice (kiloton explosion) este relativ usor de construit, iar detonarea ei poate creia distrugeri masive si panica. Folosind un nume fals si un pasaport fals venezuelan a sosit la Bucuresti in mijlocul lui Ianuarie ca sa se intalnieasca cu membrii FARC. Uraniul trebuia cumparat de la mafia romana de arme care il are in varful ei pe actualul Presedinte Roman Traian Basescu. Incepand cu dezmembrare Uniunii Sovietice FARC a descoltat ‘ relatii lucrative cu Al -QUEDA iar un raport CIA precizeaza““It is known that the organization led by Osama bin Laden has established “a presence in Colombia and other South American nations government by a populist left that opposes the United States,” says the report. It was the al Qaeda-Rising Sun connection that alerted MI6 officials posted in Bucharest that the FARC were prepared to buy “a considerable quantity of uranium to manufacture a dirty bomb.” Raportul mentioneaza ca Mafiya boss described in an MI5 report as “one of the world’s top criminals.” are relatii foarte stranse cu mafia de arme si o relatie speciala cu un asistent personal al presedintelui ( probabil Degeratuu – nota personala )
  Robert Horvath DEVA Special pentru Nipon Press
  Urmariti: http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/
  CITITI NOI DEZVALUIRI SAPTAMANAL:
  IN CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN . ” Daca ai trecut prin casa mortii ” -( CNN a cumparat drepturile de autor si produce un documentar iar NHK Japan va transmite un ” special „.de 45 minute pe aceasta tema. )
  NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/ ………… ETC. In mod special in aceasta saptamana revista apare vineri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s