Criza de încredere

            Uniunea Europeană are o problemă, şi ea se numeşte Grecia, deşi clubul „porcuşorilor”, PIIGS, mai cuprinde Portugalia(spre care bat acum reflectoarele agenţiilor de notare), Italia, Irlanda şi Spania. Toate aceste ţări au în comun o datorie publică ce depăşeşte cu voioşie nivelul impus prin criteriile de convergenţă de la Maastricht, de 60% din PIB. Sigur, se poate discuta despre cât de bine fundamentate au fost ele, la momentul adoptării, dar până una-alta se află la baza funcţionării euro ca monedă unică.

            În vremuri normale aceste abateri de la criteriile de convergenţă nu ar fi fost atât de vizibile, şi mai ales nu atât de periculoase. Acum, în plină criză, lucrurile se schimbă radical. De ce? Pentru că brusc membrii Uniunii Europene care sunt şi membri ai zonei euro au uitat că sunt în aceeaşi barcă, şi caută cu frenezie soluţii pe cont propriu. Germania este cea care a dat tonul refuzului de a lua în calcul o soluţie comună ţărilor din zona euro pentru problemele Greciei, deşi în vorbe a aderat la o schemă de „salvare”, care mai mult afundă, decât scoate Grecia din nevoi.

            Sigur, ne putem revolta la ideea că unii risipesc şi alţii trebuie să plătească risipa şi nechibzuinţa risipitorilor. Dar nu toate ţările din grupul PIIGS au făcut excese cu banii publici. Spania şi Portugalia au folosit banii împrumutaţi pentru a cofinanţa proiecte cu bani europeni, după aderare. Şi au făcut progrese imense în aceşti ani. În principiu au de unde da banii înapoi, după ce trece criza. Totul este ca împotriva lor să nu se exercite presiuni, pentru a le obliga să ia decizii care să agraveze situaţia în care se află.  Şi Grecia s-ar putea descurca, dacă lucrurile ar fi judecate cu calm şi mai ales cu criterii adecvate contextului. Nu e nimeni nebun să spună că Grecia este Germania. Cu toate astea ea este judecată ca şi când ar fi Germania şi, brusc, ar fi deraiat de la rigoarea germană. Greşit.

            Din păcate, Grecia este folosită şi pentru jocuri de putere în sânul UE. Refuzul Germaniei de a fi solidară cu ea are altă motivaţie decât îndreptarea păcătosului. Berlinul consideră că există o bună oportunitate de a impune propria sa politică economică ansamblului zonei euro. Asta este o imposibilitate, pentru simplul motiv că există diferenţe mari de dezvoltare între ţările care au aderat la euro. Este unul dintre motivele pentru care scade entuziasmul faţă de aderarea la zona euro în Estul Europei. Polonia se mai gândeşte, şi chiar şi în România au apărut voci care cer prudenţă în materie. Aderarea prematură la moneda unică are efecte negative care pot depăşi cu mult avantajele. Aceste jocuri slăbesc Uniunea, în ansamblul ei, dar şi capacitatea ei de a influenţa lucrurile la nivel global. Şi arată că, în fapt, Europa politică nu există, practic, iar Europei economice îi lipseşte forţa de a depăşi criza şi de a readuce ţările membre pe calea creşterii economice.

            În ţările membre ale UE cele mai expuse la efectele crizei creşte frustrarea faţă de lipsa de solidaritate. Se naşte o criză de încredere în valorile fondatoare ale Uniunii. Şi s-ar putea ca, din dorinţa de a da un exemplu, pedepsind Grecia pentru erori pe care şi UE le-a trecut prea uşor cu vederea, tocmai aceste valori fondatoare să devină principalele victime. Şi în loc de mai multă Europa, s-ar putea să ne alegem cu „scapă cine poate!”

            Asta nu înseamnă că datoriile nu trebuie plătite. Grecia, ca şi România, şi Italia, şi Portugalia, şi Germania, şi Franţa, şi Marea Britanie trebuie să-şi plătească datoriile. Dar nu trebuie să ne fie indiferent cum şi cu ce preţ social şi politic. În fond, ascensiunea fascismului în Germania tot de la o criză a datoriilor a început…    

15 gânduri despre “Criza de încredere

 1. Asistam la o re-focalizare pe realpolitik. Institutiile UE au inceput sa apara dupa cel de al doilea razboi mondial, in speta pentru a limita capacitatea Germaniei de a se reinventa economic, ceea ce ar fi putut duce la un nou conflict militar pan-european. Asa a aparut ESCS, EEC etc. Istoria este fascinanta pentru ca acum Germania pare ca a scapat de sub controlul fostilor sai adversari si a devenit ceea ce nu s-a dorit: primul motor industrial european. Deocamdata insa roata nu se invirteste pe acelasi drum ca si cel al Germaniei naziste, dar se pot distinge anumite similitudini cum ar fi crearea unor acorduri economice intre Germania si Rusia. Ce este insa mai interesant este ca Germania este mult mai preocupata de propria economie decit de cea a UE. Germania simte ca alte piete sunt mult mai atractive pentru productia sa industriala. Firme germane au construit sau intentioneaza sa deschida multe intreprinderi industriale (auto si altele) in China, India si SUA. Europa nu mai este interesanta pentru investitii, nici macar in tarile din estul sau.

  Desi un nou tratat european a intrat in vigoare, institutiile sale politice nou create sunt inca foarte slabe si in curs de stabilizare. Noua presedentie europeana deocamdata nu isi gaseste un glas ferm care sa exprime pozitii comune tuturor membrilor. De aceea nici SUA nu considera UE ca un partener egal si prefera sa discute cu statele europene individual.

  Criza modetara nu poate decit sa slabeasca si mai mult UE, si sa dea argumente vocilor anti-europene.

  Poate ca eu percep gresit, dar parca visul Europei unite e mai indepartat ca niciodata.

 2. eh, daca grecii luau creditul de la nemti si nu de goldman sachs amu’ nemtii le erau cei mai buni prieteni. oricum, nu ii plang nici pe greci fiindca si astia au incercat sa fie intotdeauna si in caruta si in teleguta. in nato dar cu arme rusesti, in euro dar cu credite americane, politica de buna vecinatate dar tot timpul cu inflexibilitate debila adresate macedoniei si turciei. samd.
  nemtii … nemtii oricum sunt singura tara din ue care are crestere bazata cu precadere pe export. daca omori euro piigs se refac, in schimb nemtii nu au sa mai poata cu toata marca lor. bine, cu exceptia situatiei unde fac un spatiu economic comun doar cu scandinavii, cehii si ungurii.
  poate asta e viitorul ue. un bloc germano-scandinavic si unul latin. ce porcarie poate iesi din asta stim cu totii.

 3. Eu va inteleg punctul de vedere: trebuie sa fie o solidaritate europeana care sa se manifeste in momentele dificile. Pe de alta parte Dvs. spuneti: „Sigur, ne putem revolta la ideea că unii risipesc şi alţii trebuie să plătească risipa şi nechibzuinţa risipitorilor”. Dupa parerea mea acei „alţii care trebuie să plătească risipa şi nechibzuinţa risipitorilor” ar trebui sa si poata sa faca lucrul asta. Mai ales ca e vorba de sume uriase, de ordinul a zeci si poate chiar sute de miliarde de euro… Daca solidaritatea inseamna doar vorbe, m-am lamurit. Daca solidaritatea inseamna bani, adica o tara ca Germania sa plateasca debitele Greciei si nu numai, situatia se schimba, mai ales ca si Germania are, asa cum spuneti in final, datoriile ei de platit. Atunci este drept ca si Germania sa se gandeasca la ce cheltuieli face, pentru ca sa nu se destabilizeze si acolo la ei situatia economica si financiara. Lucru ce ar insemna un adevarat dezastru european, dat fiind faptul ca Germania este o mare putere economica a Europei, „motorul economic al Europei” cum am auzit ca se mai spune, si, in plus de acestea, tara cu cel mai mare numar de locuitori din UE. Nu sunt pro-german, doar incerc sa gandesc logic, fara a avea pretentia ca am dreptate. Totusi, din cauza Germaniei are Grecia „datorie publică ce depăşeşte cu voioşie nivelul impus prin criteriile de convergenţă de la Maastricht, de 60% din PIB”? Daca nu Germania este responsabila de lucrul acesta, de ce trebuie Germania sa finanteze deficitele Greciei? Mai ales ca sumele sunt foarte mari… Mai imi pun o intrebare: de ce tarile din grupul PIIGS au facut datorii publice asa de mari? Intr-un mod iresponsabil. Si ma gandesc in primul rand la Italia. Mai este o problema: „Nu e nimeni nebun să spună că Grecia este Germania. Cu toate astea ea este judecată ca şi când ar fi Germania şi, brusc, ar fi deraiat de la rigoarea germană. Greşit.” Dvs. spuneti ca este gresit. N-as vrea sa va contrazic… totusi, nu e oare corect ca toate tarile din UE sa fie privite ca egale? Atunci de ce este gresit? De ce este gresit ca Grecia sa fi pastrat o „rigoare germana” in privinta banilor si a datoriilor publice? Adica Germania sa fie riguroasa si Grecia nu. De ce?
  Va rog sa ma scuzati ca imi pun si ca indraznesc sa va pun aceste intrebari…Dar vi le-am pus tocmai pentru ca va apreciez si pentru ca ceea ce scrieti pe blog este de cea mai stringenta actualitate.

 4. Motto : Pentru un PSD reformat şi revitalizat.

  Unde-i clasa muncitoare ?

  E Unu Mai 2010, dar Piaţa Mare e pustie,
  Nu-i nici ţipenie de om, măcar „Ilie de la sculărie”.
  S-au năruit, tare demult, tribunele de altă dată,
  Clica de şefi spoiţi sa-nlocuit cu alta mai spurcată.

  Eram în şortul alb, abia strunind, cu greu, oţelul,
  În ritm cu ea, la pas sportiv, transpus în iubiţelul.
  Şi aş fi mers aşa, în dulce arminden, o veşnicie,
  De n-ar fi apărut (blestem) unul, Ilie de la sculărie.

  Mergeam apoi la iarbă verde, cu mici şi o berică;
  Acu’… stau sub măslini, hulit, pe „limba” Iberică.
  Sunt amărât până la Cer, în piept cumplit mă doare
  Că am pierdut, cea mai frumoasă clasă muncitoare.

  Acasă am şapte băieţi, orfani de mamă, la bunici,
  Pe care-i ţin, după puteri, din ce câştig, cu greu, aici;
  Să-nveţe carte , meserie şi omenie, s-ajungă mari,
  Puternici, drepţi, rebusolaţi, în uragan de proletari.

 5. FASCISMUL ANTINATIONAL.? Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.?Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman.Sub regimul Basescu desfintarea culturii natiomale este institutionalizata, devenid politica de stat. Maneaua tiganeasca se intinde peste tot.?Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati. Identitatea nationala dispare, poporul devenind o turma.Trebuie batuta talanga. Ora prea tarziului se apropie .FASCISMUL ANTIROMANESC TREBUE OPRIT.

  ROBERT HORVATH DEVA DIZIDENT POLITIC

 6. STIMATA CORINA CRETU
  Publicarea mesajului meu anterior. pe blogul dumneavoastra a creiat o panica de nedescris. Acesta din urma poate duce la complicatii cardiace sau char decesuri.

  INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN.
  -REGIMUL BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL –

  AM TRIMIS AMBASADEI SUA, DOCUMENTUL IN LIMBA ARABA A INTELEGERII
  BASESCU BEN -LADEN. PE BAZA ACESTEI INTELEGERI iINTRE CEI DOI TERORISTI AU FOST ELIBERATI
  2021 TERORISTI ARABI , 4 MEMBRII AI CONDUCERII AL QUEDA. A FOST DEASEMENEA ELIBERAT UN TERORIST ROMAN PREGATIND UN ATENTAT LA TIMISOARA. ACEST ATENTAT PUTEA DUCE LA MII DE VICTIME.
  IN LEGATURA CU ACEST ATENTAT PRESEDINTELE ROMANIEI FACE O DECLARATIE RECUNOSCAND CA TERORISTII ARABI NU SUNT ARESTATI SAU NEUTRALIZATI , CI DOAR TRIMISI IN AFARA TERITORIULUI PENTRU 15 ANI ! ( SE REITORC DE OBICEI CLANDESTIN DUPA 2-3 LUNI ).
  Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu
  VOI REVENI IN CURAND CU DETALII IN LEGATURA CU ANCHETA AMERICANA CARE VA DUCE LA SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL.
  Robert Horvath- DEVA Ziarist USA
  Urmariti noi desvaluiri
  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 7. Domnule Iliescu
  Va rog sa cititi cu atentie randurile mele. Dumneavoastra sunteti persoana indicata ca sa spuneti poporului adevarul. Romania sub Basescu a devenit
  umbrela terorismului arab. Sper ca colegii dumneavoastra sa citeasca acest mesj.
  Este cazul ca romanii sa faca ceva pentru ei insasi. Indrasnesc sa va rog in interesul tuturor, sa cereti deschderea unei ANCHETE , care va avea sprijin international. RH

  INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN.

  -REGIMUL BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL –

  AM TRIMIS AMBASADEI SUA, DOCUMENTUL IN LIMBA ARABA A INTELEGERII
  BASESCU BEN -LADEN. PE BAZA ACESTEI INTELEGERI iINTRE CEI DOI TERORISTI AU FOST ELIBERATI
  2021 TERORISTI ARABI , 4 MEMBRII AI CONDUCERII AL QUEDA. A FOST DEASEMENEA ELIBERAT UN TERORIST ROMAN PREGATIND UN ATENTAT LA TIMISOARA. ACEST ATENTAT PUTEA DUCE LA MII DE VICTIME.
  IN LEGATURA CU ACEST ATENTAT PRESEDINTELE ROMANIEI FACE O DECLARATIE RECUNOSCAND CA TERORISTII ARABI NU SUNT ARESTATI SAU NEUTRALIZATI , CI DOAR TRIMISI IN AFARA TERITORIULUI PENTRU 15 ANI ! ( SE REITORC DE OBICEI CLANDESTIN DUPA 2-3 LUNI ).
  Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu
  VOI REVENI IN CURAND CU DETALII IN LEGATURA CU ANCHETA AMERICANA CARE VA DUCE LA SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL.
  Robert Horvath- DEVA Ziarist USA
  Urmariti noi desvaluiri
  http://devanewyork.blogspot.com/

 8. Criza din Grecia, urmată de Portugalia, Spania era de aşteptat. Politica economică, ca şi resursele economice interne nu permit în aceste state nivelul preconizat la Bruxelles. Acelaşi lucru se întîmplă cu ţările foste comuniste. NIvelul de dezvoltare, ritmul de încadrare, reforme economice sunt legate de mentalitatea fiecărui popor, nu pot fi impuse. Ritmul occidental nu corespunde cu modul de viaţă a majorităţii populaţiei Greciei, Portugaliei, Spaniei, Italiei de sud (ca să dau numai cîteva exemple); Europa nu a ţinut cont de axpectele structurii demografice, de tradiţiile locale, considerînd că se poate unifica luînd ca bază un nivel de trai, o disciplină a muncii comune Germaniei, Anngliei, Italiei de nord şi Franţei.

 9. DOAMNA CORINA CRETU.

  SPUNEAM INTR-UN MESAJ ANTERIOR CA GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL. AM GRESIT GRAV, GARANTEZ TRIMITEREA IN PUSCARIE A PRESEDINTULUI ROMAN !

  SPUNEAM INTR-UN MESAJ ANTERIOR CA GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL. AM GRESIT GRAV, GARANTEZ TRIMITEREA IN PUSCARIE A PRESEDINTULUI ROMAN !

 10. Cu regret o spun, dar direct, fără ocolişuri: prea mulţi sunt şi-n ograda PSD-ului care mimează social-democraţia, grija faţă de cei mulţi… Cum să înainteze căruţa când unii-s * hăi * şi alţii * cea *, cum să ne implicăm dacă, de-avem dorinţa, îndrăzneala de-a pune umărul, de-a ne alătura luptei, suntem trataţi ca intruşi, neaveniţi, în plus în peisaj, etc… culmea, nu de către putere ci, de către * ai noştri *…

  * Dupa 1989 nu a invins poporul roman, asa cum ar fi meritat, ci grupurile de interese care viseaza o Europa fara Romania. *
  Niciunul din partide NU reuşeşte să mai convingă să mai adune românii… pentru că-n toate ogrăzile s-au aciuiat impostori care la o adică îşi unesc forţele,dau mână cu mână, aceleaşi ticăloşii unindu-i şi nicidecum în interesul poporului român.
  Un exemplu : azi,1 MAI 2010, unii protestează, alţii o ţin în alaiuri ale primăverii, petreceri, iar la centru raportează cu totul altceva… da, dezamăgesc, mint, NU sunt solidari cu milioanele de amărâţi ci * fraţi * cu unii tartori ai actualei puteri… despre acei * alţii* care doar mimează social-democraţia, dar… în zilele următoare.. !! ( cu exemple concrete ) Aceasta ca să audă Victor Ponta cine-i sunt * luptătorii * şi ca să ştie de ce stăm pe margine, fiind consideraţi în plus, incomozi, intruşi, neaveniţi, etc. de către cei ce se intitulează social-democraţi dar sunt aidoma * fraţilor * de la putere… Mătura ar fi o soluţie! Cu încă gunoaie-n bătătură,grădină, NU putem vorbi despre răsaduri de trandafiri, şi-o spun cu regret dar, în cunoştinţă!!..
  E de înţeles întrebarea românului onest, amărât : noi, ai cui suntem.. ??
  Sunt lideri ai PSD din teritoriu care NU au renunţat la paranghelii, la miştouri, la impostură, la teatru. Sunt lideri de sindicat care mimează misiunea pe care-o au , trădători. Sunt cameleoni peste tot! Criza se adânceşte… Criza de moralitate !
  Securistul de la Anvers, Băsescu Tr. îşi face bine mersi de cap, batjocorindu-ne împreună cu Famiglia PD-L şi aceasta ŞI pentru că, parte a * opoziţiei * colaborează cu ei! În teritoriu, puterea şi * opoziţia * convieţuieşte paşnic, doar sunt parteneri de… afaceri ! Iar noi, cei mulţi, ne-am săturat de minciună şi impostură! Speranţă, încredere mai avem în câţiva oameni, politicieni, prea puţini însă… Majoritatea sunt însă NU politicieni ci * politicieni *, păcălici, trădători, fraţi de Loje, impostori, ticăloşi cu care noi, amărâţii NU avem nimic în comun, nimic !
  * Clasa politică * actuală e buba!!

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/01/1mai-2010-un-protest-al-celor-multi/

  Ce să mai înţelegem, căci vedem concret zi de zi cine ne sunt * luptătorii *, * apărătorii *, de care PSD SE IMPUNE SĂ SE SCUTURE, altfel…

 11. Circulă pe net, forumuri… ( la comentarii ) :

  * Vladimir Tismaneanu este adus din AMERICA de la UNIVERSITATE AMERICANA in UNGARIA in 1989 pentru a participa la pregatirea militara a refugiatilor romani impreuna cu generali NATO si GRU -sovietic sa atace militar terorist Romania.

  Acest Vladimir Tismaneanu impreuna cu viitori membri ai comisiilor prezidentiale BASESCU au semnat o DECLARATIE IN 16 IUNIE 1989 LA BUDAPESTA, UNGARIA PENTRU ATACAREA MILITARA TERORISTA A ROMANIEI si pentru AUTONOMIE MAGHIARA IN ROMANIA ( atentie, atentie este pe NET la: http://www.europalibera.org/content/art … 55023.html si la : http://analize-si-fapte.com/2008/03/03/ … ismaneanu/) si aveti ocazia sa vedeti semnatarii decalaratiei

  In ianuarie 1990 si au infiintat GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL si acum priviti cine sunt membri GDS si al comisiilor prezidentiale BASESCU care vor PROSTITUTIE, DROGURI SI CIP in KURUL ROMANILOR.

  Au provocat SI REVOLTA DE LA TARGU MURES 15 IUNIE 1990 pentru AUTONOMIE MAGHIARA.

  Semnatarii PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA 11 martie 1990 http://www.asymetria.org/modules.php?na … cle&sid=67 in care doreau implementarea privatizari, restructurari si diponibilizari si cu care au scos ROMANIA LA VANZareE si au distrus industria si economia Romaniei si cu care lupta pentru exterminarea romanilor.

  Semnatarii APEL PENTRU CONDAMNAREA CRIMELOR COMUNISTE IN ROMANIA http://www.revista22.ro/apel-pentru-con … -3326.html

  revista 22 organ al actionarilor de la FMI in Romania si finanteaza GDS si EUROPA LIBERA si ei fac emisiune la TVR si cer DONATII care fac parte din planul de prosteala si saracire al romanilor.

  Membri in Comisia Prezidentială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania http://ro.wikipedia.org/wiki/Comisia_Preziden%C5%A3ial%C4%83_pentru_Analiza_Dictaturii_Comuniste_din_Rom%C3%A2nia#Membrii_Comisiei.
  care fabrica date si acte sa condamne ROMANIA si poporul roman pentru CRIMELE EVREILOR impotriva romanilor in perioada 1944-1964, la care a participat si parinti lui VLADIMIR TISMANEANU, respectiv LEONTE TISMANEANU

  1-5 decembrie 2009 actiuni si demonstratii de forta in Romania si PIATA universitatii pentru sustinerea lui BASESCU in frunte cu MONICA MACOVEI SI VLADIMIR TISMANEANU care erau la NASU TV.

  Comisiile prezidentiale sunt fabricate neconstitutional si consuma mai multi banii decat tot parlamentul romaniei si mai mult folosesc SRI, STS, CSAT si inregistreaza convorbiri telefonice si pe baza lor fabrica dosare penale, dar fiind fabricate de SRI nu au voie sa le vada decat judecatori cu atestat special si nu judecatorul de caz si nici imvinuitul si avocatul sau si daca este o persoana politica informatiile sunt prezentate mass mediei pentru denigrarea lor si cu ajutorul CSM si a membrilor GDS -EUROPA care fac parte din CSM emit avize de arestare.

  Si acum Basescu un infractor care si-a facut comisii pentru a distruge dosarele lui penale si pentru a distruge date si documente, face legi in 10 zile.

  Sursa, ca mic ex… :
  http://www.ziare.com/sebastian-vladescu/ministru-finante/vladescu-nu-luam-in-calcul-majorarea-tva-1012659

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s