Cuțitul la os

O țară întreagă încearcă să-și revină din șocul anunțului prezidențial și să se pregătească pentru ce e mai rău. Bugetarii vor pierde un sfert din salariu și sunt confruntați cu spectrul concedierilor masive. Unu din zece angajați din sectorul public va deveni șomer, în condițiile în care 140.000 de locuri de muncă vor fi desființate până la sfârșitul anului. Pensiile, ajutorul de șomaj, alocațiile pentru copii și cele pentru persoanele cu handicap vor scădea cu 15%. Salariul minim pe economie va fi redus cu 25%. Eliminarea subvențiilor riscă să ducă – în București, de exemplu, conform unui calcul – la triplarea facturilor la încălzire și apă caldă.

Acesta e rezultatul a șase ani băsescieni, începuți – câtă ironie a sorții – sub amăgitorul slogan ”Să trăiți bine!” Acesta e rezultatul unei politici economice incalificabile, având în vedere consecințele enumerate mai sus, după un an de zile în care FMI si Comisia Europeană au virat 12 miliarde de euro României. Îndatorarea nu ne-a folosit la nimic, iar acum nu mai e de ajuns. În stilul personal, Traian Băsescu a găsit și vinovatul: nu mai sunt parlamentarii, termopanele, mătușile, Constituția și nelustrații. Nu, de această dată, vinovatul e un personaj de o cu totul altă factură. Grasul e de vină – ne-a explicat șeful statului, ca-n pildele pentru proști – grasul care-l cocoșează pe omul subțirel. N-a precizat dacă grasul înseamnă medici, profesori, funcționari, pensionari, șomeri, copii, persoane cu handicap sau clientela politică portocalie. Știm, însă, cu siguranță că decimarea bugetarilor nu va afecta această clientelă, ci pe oamenii cinstiți și competenți, dar lipsiți de suport politic. La fel cum nu vor fi afectate contractele cu statul ale susținătorilor PD-L.

Luându-se și mai mult celor care nici până acum nu aveau pentru a trăi decent, se va face o oarecare economie la buget. Un economist își punea această problemă zilele trecute: ”Ce facem cu banii suplimentari? E ca şi cum am avea un pahar spart şi încercăm să punem apă în el. Întâi trebuie să reparăm paharul.” Și, aș adăuga eu, să schimbăm mâna care ține tremurând paharul. Cred că e nevoie de un guvern de tehnocrați, pentru a gestiona depășirea acestei situații dramatice, și de o reducere a numărului de ministere. Noul guvern de la Budapesta cuprinde opt miniștri, în vreme ce guvernul Boc are 15…

Am auzit, în aceste zile, sintagma ”populism stângist”, lipită repede ca o etichetă rușinoasă oricărei încercări de a te întreba de ce tot cei mulți și necăjiți sunt împovărați în continuare și de ce aceia care s-au îmbogățit furând statul si avuția publică nu sunt siliți, nici măcar acum, la un efort suplimentar, proporțional cu averea? Ce vină are un om care a cotizat la asigurările sociale, o viață de muncă, pentru a beneficia de o pensie decentă și care se trezește, la bătrânețe, cu pensia, și așa infimă, ciuntită pentru că guvernul n-a știut să-i gestioneze banii? Grija pentru generații întregi condamnate la sacrificiu permanent pentru binele unei mâini de profitori înseamnă populism? Cum se numește atunci încercarea de a justifica proasta guvernare inventând, și în ceasul al 12-lea, țapi ispășitori ai incompetenței?

Nu pot încheia aceste gânduri triste fără să mă gândesc că se tot fac comparații cu Grecia. Să fim serioși. Grecii disperă acum, după un sfert de secol de treceri din bine în mai bine, fie și pe bani de împrumut. La noi, ajunge cuțitul la os, după decenii de căzut din rău în mai rău…

(Articol preluat de Amos News)

35 de gânduri despre “Cuțitul la os

 1. Da, am tot spus-o… Ultima oară, chiar aici, când cu infecţiile alea…
  Tot mai crezi că ăia îţi sunt colegi?!
  Ăştia trebuie arestaţi, e penultima soluţie.
  Şi tare n-aş vrea să particip la ultima!
  Una mi-a ajuns.

 2. (R) Teama de „cuţitul la os” nu-l stăpîneste pe viermele de la Cotroceni, că n-are osatura …demnităţii. El vrea cadavre, singura hrană ce i se potriveşte !

 3. Pingback: * Nu libertatea lipseşte, ci lipsesc oamenii liberi. * E timpul să ne câştigăm libertatea! ÎMPREUNĂ! « Sfinxul

 4. Tot spectrul politic e vinovat…
  Am ajuns la concluzia pesimista ca oricine ar veni la fel ar fi…
  Totul e superputred,corupt,imbacsit.
  50 de ani de dictatura + 20 de ani de capitalism salbatic au creat un tip de om politic (cu foarte mici exceptii) care nu mai stie ce e onoarea ,cinstea ,dragostea fata de aproapele lui (doar dragostea de sine) si nu face decat sa dea din coate sa ajunga si el la ciolan sa se poata ghiftui.
  Nu exista partid care sa nu fi pus mai sus de interesele gastilor din interior
  ,interesele celor multi.

 5. Vremurile pe care le traim sunt delirante. Oriunde incerci sa te uiti nu intrevezi decat nenorocirea.
  Fabulos articolul ciutacesc postat pe blog, cu doar cateva minute in urma!
  Cum sa nu ma ingrozesc dupa aceasta lectura, cand vin pe acest blog, unde citesc si despre ceea ce ar putea sa fie scanteia nenorocirilor care stau sa vina. Scanteia se prea poate sa fie Grecia, dar ar putea sa se numeasca si Romania. Asta pentru ca sarbii au fost rasi, pentru moment.
  Asa ajung sa traiasca tot mai bine „vracii care au saruri pentru durerile capului”.

 6. am scris la mine si nu retrag: pseudo-intelectualii lu basescu trebuie acum trimisi pe luna. au esuat si ne-au tras pe toti dupa ei. P.S. pietre de pavaj aveti? ca ma duc io la cules cat de curand.

 7. ma stii cat de cat, Corina…eu nu mai am cuvinte. Mama, nici atat. Are 30 ani invatamant si se chinuie cu 2000 lei, din care jumate la banca. Eu acum, dupa reducerea initiala, am 800 lei in mana. 500 lei am rata lunara si eu, la banca (credit facut cand aveam salariul mai maricel, 1200 lei). Deci, daca si din astia 800 lei imi mai taie 25 la suta….si imi mai taie si din indemnizatia de handicap… efectiv nu am ce sa mai zic, nici sa ma plang nu are rost. Stau si ma intreb, la ce a folosit ca mi-am exercitat dreptul la vot, daca ajungem inapoi, de unde nici NU am plecat INCA. Am nunat curand, dar nici sa ma bucur ca lumea nu imi mai vine.
  Stii, uneori se da mai mult decat putem duce.
  Corina, din pacate regretele sunt tardive. Cine putea face ceva, o facea odata, cand trebuia.
  te pup si multumesc ca etsi, nu am uitat excursia la Bruxi acum 2 ani….
  Oana.

 8. Este foarte trist ce se intampla, intr-adevar..
  Virtual Kid, IMM-urile ar fi putut fi motorul dezvoltarii economice daca am fi avut o guvernare responsabila.. Succes, in orice caz, in tot ce faceti.
  Jamilla, nu mai stiam nimic de tine. Felicitari pt nunta si salutari mamei!

  Imi cer scuze, voi reveni, ma grabesc sa ajung la o manifestare a PES Activists de Ziua Europei, apoi de la 16 la 17 merg la o emisiune la Antena 3.
  Dupa amiaza placuta tuturor.

 9. Se zice ca timpul hotaraste schimbarea, dar se pare ca, de ceva vreme, schimbarea o fac si oamenii, de multe ori, din pacate, în rau. Exploatarile de lemne sint tot mai numeroase. Sa vedem un exemplu: resturile de rumegus sint depozitate peste tot, în loc sa se gaseasca o întrebuintare utila.Mediul e o problema care fara sa stim ne priveste.

  O problema, cea mai grava, este lipsa unui serviciu de salubrizare si lipsa de educatie ecologica a oamenilor. Obisnuiti de sute si mii de ani cu produse care durau mai mult si care reintrau în circuitul natural fara probleme, acum oamenii folosesc produse comerciale care produc deseuri nedegradabile, care nu pot fi integrate în natura, iar ei le arunca sau le dau foc. Sa ne gindim ce înseamna acest lucru la o populatie mult mai numeroasa. Ne-ar trebui un dus cu apa rece ca sa ne trezim. Traim într-un fel de latenta. Credem ca lucrurile sint roz, dar de fapt natura sufera si cu ea suferim si noi. Cam tirziu ne dam seama. O tinem tot într-un „la dolce vita“ în varianta balcanica si nici macar nu ne gindim ca nu se mai poate asa. Cei care arunca deseuri prin paduri, ape, margini de drum, poate sint cetateni onesti, dar care, facind astfel de lucruri sint „devastatori ecologici“. Cauzele sint multiple: comoditatea, lipsa educatiei, dezobisnuinta.
  Mai exista o categorie de oameni atenti la probleme de mediu si oarecum îngrijorati. Dar mai mult de a-si exprima îngrijorarea nu fac altceva. Ca în orice e mai usor sa dezbati, sa dai sfaturi decit sa pui umarul la rezolvarea unor probleme. Trebuie ca semnalul de alerta sa fie ridicat, pentru ca ecoul naturii, al responsabilizarii si al bunului simt sa patrunda in viata noastra cotidiana. Haideti sa mergem mai putin cu masina (economisim si bani), sa facem mai multi pasi pina la tomberon (facem si miscare), sa folosim mai putin curent (reducem factura), sa plantam copaci (1.000 de motive), sa reciclam (aratam ca sintem oameni si ne gindim la restul speciilor si la resurse). Zonele rurale din Romania tind sa devina bombe ecologice cu efect întirziat. Lipsa salubrizarii, fara a mai vorbi de managementul deseurilor, combinata cu needucatia si un strop de nepasare, duc la actiuni negative asupra calitatii vietii la sate. Rezultatul: riuri cu PET-uri (care iau locul pestilor), poieni cu pungi (în loc de flori), paduri rase, gunoaie arse sau aruncate în piriu – ca doar le ia apa (si le duce în Dunare); plus alunecari de teren, cazuri curioase de poluare, izvoare contaminate.
  Ma uitam într-un sat pe Valea Oltului: erau cosuri de gunoi linga institutiile publice, dar dupa ce se umpleau, se adunau deseurile si li se dadeau foc în fata primariei. Aceea nu e grija pentru natura. E ipocrizie crasa. De altfel, la tara, oamenii au acel bun simt si respect fata de natura. La Sibiu, am vazut o data un batrin de vreo 80 de ani, caruia îi cazuse un ambalaj pe jos (de la biscuiti). În ciuda virstei, s-a aplecat si l-a ridicat, ducindu-l la cos. Am ramas impresionat si nu voi uita acea imagine. Noi, tinerii, de ce nu facem acelasi lucru? Ce ne împiedica? Comoditatea, nepasarea? Dar nepasarea doare! Sigur ne va durea în curind pe toti!
  Aflat prin Rimnicu Vilcea, am trait un episod asemanator. O femeie simpla, saraca, amarita, fara educatie astepta în autogara rata spre satul ei. Cumparase si ea o banana. Dupa ce a mincat-o a dus-o la cos, dar cosul nu avea fund si coaja a cazut. Însa, romanca noastra a luat coaja de jos si a dus-o la un tomberon întreg. Un alt exemplu care ne da o palma peste obraz, noua, celorlalti. Cu siguranta, acea femeie are acel bun simt elementar. Noi, de la volanul masinii, cu conturi multe, fara nici o grija, mari consumatori de resurse, nu mai avem acel bun simt?!
  Refuz sa cred ca e asa. În adincul sufletului, fiecare are o rezerva, dar trebuie sa o foloseasca. Timpurile s-au schimbat, traim într-o lume globala si fiecare conteaza. Daca 6 miliarde de oameni sint nepasatori, ce facem?
  As fi bucuros si multumit daca macar 10.000 de romani, dupa ce citesc mesajul, vor reflecta putin la puterea exemplului. Cu siguranta, alti 10.000 îi vor urma, daca vor demonstra ca se poate.
  Daca continuam în ritmul actual, în 50 de ani vom avea nevoie de alta planeta. Pentru schimbarile climatice nu exista butonul înapoi.
  Haideti sa fim oameni!

  Cu respect,

  Claudiu Mitut

 10. Nu stiu de nici un stat in criza care sa fi scazut ajutorul de somaj (la un nivel de mizerie in Ro) si ajutoarele sociale de baza. Scaderea pensiilor fara discriminare este si ea de un cinism revoltator. In tot timpul discursului Basescu nu a aratat nici un pic de compasiune. Am avut senzatia ca urmaresc un monstru.

  Iar metafora cu grasul este oribila si absurda. Economia a scazut cu 7% nu cu 25%. Veniturile la buget da au scazut cu 25% pentru ca „slabul” a avut grija sa faca evaziune fiscala sa-si mai acopere gaura.
  Apropo alaturi de FMI au fost si cei de la UE. Daca si ei sustin asemenaea enormitati ne pierdem timpul marea idee europeana.

 11. Problema estea cea a economiei romanesti complet nefunctionale…
  O s scriu aceasta proporzitie peste tot.
  Poate cineva o sa o si citeasca.

 12. Povestea cu sectorul bugetar consumator de resurse este o prostie demna de fostii neoliberali intre timp retrasi intre timp jenati

  Daca profesori, politia si primariile s-ar privatiza si ar cere bani pentru ce fac am descoperi ca si ei sunt producatori de resurse cu servicii mai cerute de piata decat constructiile falimentare si mallurile. Iar daca toti medicii stagiari platiti cu sume de mizerie ar pleca din tara am descoperi brusc ce valaore de piata are plata lor de la buget.
  Oare chiar nu intelegem ca motivul pentru care platim aceste serviciii de la buget este egaliatea de sanse si ca daca numai cei nsacuti in puf ar invata si ar avea parte de securitate si asistenta medicalA de baza ne-am duce toti de ripa.

  Ce dumnezeu suntem in secoloul 21 . Mai venim cu conceptii despre „stat” din secolul 19?

 13. Stimata d-na Cretu, ati evaluat corect: „La noi, ajunge cuțitul la os, după decenii de căzut din rău în mai rău…” Dar populismul si manipularea au constat ca in tot acest timp, in toate aceste „decenii de cazut din rau in mai rau…” ni s-a tot spus ca o sa fie mai bine! Pana cand s-a ajuns, din nefericire, la aceasta limita – cea „a cutitului la os”, exact cum ati spus. Pe de alta parte acest „model de dezvoltare economica a Greciei” – cu ghilimelele de rigoare, evident – este cu totul inacceptabil. Dvs. apreciati foarte bine situatia spunand: „Grecii disperă acum, după un sfert de secol de treceri din bine în mai bine, fie și pe bani de împrumut.”. Deci n-au facut altceva decat sa-si inglodeasca tara in datorii uriase, impovarand, intr-un mod iresponsabil, foarte tare generatiile viitoare, iar limita la care s-a ajuns este tragedia greaca. De acord cu Dvs.: trebuie sa reparam paharul. Dar depinde si de cum il reparam. Altfel, indiferent de mana care-l tine, tot o sa curga apa pe jos….

 14. Acum cateva zile, in conditii de criza economica profunda, 200.000 de euro au fost alocati prin hotarare de guvern pentru caminul cultural si dispensarul din satul natal al premierului Boc, Rachitele. De asemenea, peste 100.000 de euro au fost dati pentru strandul din Arad, primarului – fin al presedintelui Basescu, iar un sfert de milion de euro au fost alocati orasului Voluntari, al carui primar, Pandele, e vicepresedinte la UNPR – apendicele PD-L.

  De ce nu a vorbit Traian Basescu de acesti bani aruncati de la buget clientelei politice, despre contractele cu statul din care se infrupta afaceristii din PD-L, in general de toata aceasta risipa a cheltuielilor publice care nu dateaza de ieri, de azi, si impotriva careia nu s-a facut nimic? Grasii care impovareaza statul nu sunt cumva cam portocalii in obraji?

  Maine voi participa la o dezbatere pe tema masurilor antisociale la Realitatea TV, de la ora 17.

 15. Pingback: Emoţii şi … Austeritate ! « World of Solitaire's Blog

 16. Aveti dreptate doamna Cretu.
  In orice caz Romania nu e Grecia sau Italia sau Spania unde salariul minim este de 4 ori mai mare.

  Cine loveste in pensionari si handicapati este criminal


 17. Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
  Sa vrem noi sange, nu pamant!
  Cand nu vom mai putea rabda,
  Cand foamea ne va rascula,
  Hristosi sa fiti, nu veti scapa
  Nici in mormant!

 18. „Limpede” ca oul (de găină) fără plod

  Pulimea a identificat cele două personaje, deja istorice, ca fiind : Slabul (şi la minte) – Traian Băsescu şi Grasul – Cocoş…de doi bani (punguţa aflându-se la cea care le face frecţii pendulare, amândurora).

 19. intre noi fie vorba sistemul de subventii trebuia ajustat deja. la capitolul birocratie nu merg pana acolo unde zic liberalii ca ar fi trebuit sa fie rasi 600 de mii de salariati dar nu pot sa nu remarc ca fiecare primarie are o armata de functionari la certificate de castorie bunaoara. de fapt tot ce tine de evidenta populatiei (minister de interne inclus) este aiuritor. in romania impozitele sunt prea mici si se duc pe lucruri usor centralizabile si mutualizabile. in schimb spitalele si sistemul de invatamant (pilierul central al distribuirii bogatiei unei tari) sunt lipsite de fonduri si prost gestionate.

  ma uitam la o baba din vecini. are asta subventii la apa, la lemne, la electricitate … sau la politaiul de vizavi. asta nu are subventii dar schimba masina odata la doi ani. acum are un cadillac.

  basescu ar fi putut sa isi scoata parleala daca facea un gest populist de mana intai : taia cu trei sferturi bugetul parlamentului (scotea undeva la 700 de milioane sa panseze sensibilitati cateodata prostesti). faptul ca nu a facut-o este fiindca a inceput sa devina slab.:)

  dar asta nu va fi suficient. vrem nu vrem impozitele din romania sunt mici mici mici. ca nicaieri. cu ce naiba sa faci infrastructura cand si bruma ramasa o dai pe sistem. nici macar de sanatate si invatamant nu iti mai raman bani.

 20. Doamna CORINA CRETU
  Sunt convins ca mesajul urmator nu este pe placul dumneavoastra.Trebue de aceea sa mentionez ca dumneavostra sunteti o exceptie. Sunteti un politician care faceti totul pentru altii. Un om deosebit.
  Un politician cu care Romania se poate mandri.
  APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC ! 
SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE!
Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Basescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?
Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin “destabilizator si de presiune ” occidental. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist, am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine oligarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Aceasta a fost o actiune creiata in jurul principalei publicatii al diasporei americane New York Magazin . Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman, nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am numeroase conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes, Dezvaluirile mele pot avea imediat un efect international. Scandaluri fara precedent ameninta oligarhia Basescu. 1 ARMELE LUI SADDAM PENTRU CARE SUA A INVADAT IRAKUL AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA 2 AUTORITATILE FRANCEZE AU REDESCHIS DOSARUL CRIMEI DIN PORTUL ROUEN. 3 ELIBERAREA ECHIPEI DE REZEVA A ATACULUI 9/ 11. 4 CUMPARAREA DE URANIU DIN ROMANIA PENTRU CREIAREA UNEI BOMBE ATOMICE IN MINIATURA DE CATRE BEN -LADEN. Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila si poate fi complect neutralizata. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUAintrand sub jurisdictia legii americane.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
 apare miercuri.
Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta. Actionati impreuna cu Diaspora, in special cu cea americana. Succesul garantat. 
Robert Horvath Cineast USA 

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

 21. Corina,
  Ştii ce e dureros? Că la câteva minute după ieşirea preşedintelui, m-a sunat taică-miu, pensionar, 600 de lei şi m-a întrebat uşor ironic: „Mă, eu sunt grasul de care se-mpiedică Băsescu în reforma statului?”

  Asta la concurenţă cu declaraţia lui Vlădescu referitoare la huzurul bugetarilor. Cred că se referea la luxul şi lăfăiala disponibilizaţilor cu 450 de lei ajutor de şomaj sau la pensionarii cu 350 de lei venit.

 22. REDESCHIDEREA DOSARULUI ROUEN

  ( BASESCU 20 DE ANI PUSCARIE )
  Presedintele Basescu va muri de moarte naturala, in costum vargat intr-o imchisoare franceza sau romaneasca.
La memoriile adresate urmatoarelor personalitati franceze
French Minister of Justice Rashida Dati
Brice Hortefeux
Ministre de l’Intérieur, de l’Outre-Mer et des Collectivités territoriales
Michèle Alliot-Marie, Ministre d’État, garde des Sceaux, ministre de la Justice et des Libertés
Erard Corbin de Mangoux Directorate-General for External Security (DSGE), France’s foreign intelligence service.[
Richard LIZUREY
Général de brigade de la gendarmerie nationale
Conseiller chargé de la sécurité
Marc BARONNET
Premier conseiller du corps des tribunaux administratifs et des cours administratives d’appel
Chef adjoint de Cabinet
Thibault de LA HAYE JOUSSELIN

Jean-Marc BERLIOZ
Inspecteur général de l’administration
Conseiller spécial pour les politiques de sécurité
Raspusurile sunt mai mult decat incurajatoare. AM FOST ANUNTAT OFICIA DE RESCHIDEREA DOSARULUI ROOUEN . IN CAZUL IN CARE PRESEDINTELE VA FI GASIT VINOVAT SE PREVEDE O CONDAMNARE DE 20 DE ANI INCHISOARE.
  .Actualul şef de la Cotroceni este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

  Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor în guvernarea CDR, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV, că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni.
  .După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze cer daune de aproximativ 120 milioane de dolari.
  
Pentru mai multe amanunte despre acest act criminal deschideti blogul meu.
Robert Horvath Deva ziarist SUA

  http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/


 23. @geomarz,
  O citim, noi şi câţiva Politicieni, dar…
  Trist e că pt restu e nema problema… economia E la pământ, Băsescului NU-i pasă cât e el de PM. Grija Băsescului şi-a găştii sale de aşa zişi miniştri e DOAR cum să ascundă căile banilor băgaţi în sarsanalele personale, nu pierde timpul Famiglia, Mafia, cu chestiuni neînsemnate pt * măreţiile * lor, gen economia României,vai mama ei la acest moment sau cu poverile, suferinţele poporului, altele le sunt preocupările nebunilor ce ne conduc fără de voia noastră 😦
  Colapsul e la un atât de mic pas de nu…. de nu….
  respecte,
  Sibilla

 24. Onor la Preşedinte, dragi comentatori

  Dintr-un film italian de cinematecă am reţinut scena “desconsideraţiei supreme” pe care o manifestă un italian faţă de altul, constând din flatulenţă prelungită, şi neapărat zgomotoasă, când îl întâlneşte în public pe cel vizat. Atunci când nu există rezervă de “gaze”, partea agresivă simulează zgomotul inconfundabil prin expiraţia prelungită printre buzele aplicate peste arătătorul îndoit. Aşa îşi manifestă sentimentele o Românie întreagă – ce nu l-a dorit – faţă de hahalera Băsescu Traian, ori de câte ori cetăţenii sunt oblgaţi să-i suporte prezenţa publică ; întotdeauna la comanda „ONOR LA PREŞEDINTE !” dată de cel mai supărat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s