De la curba de sacrificiu la spirala durerii?

Anuntul reducerii salariilor si pensiilor a fost insotit de acela al decimarii bugetarilor. Iata ca, astazi, seful misiunii FMI avanseaza o cifra si mai mare: 250.000 de angajati din sectorul public vor fi concediati in perioada urmatoare. Asadar, 1 din 6 bugetari va ramane pe drumuri.

Un lider sindical estima azi clientela politica la circa 100.000 de persoane. Vor fi acestea afectate de disponibilizari? Va renunta Guvernul sa mai arunce bani pe fereastra pentru contractele cu statul ale capuselor pedeliste sau pentru caminul cultural din satul premierului?

Reducerea salariilor bugetarilor provoaca suferinta atator cetateni, dar, e drept, si o economie la buget de 3 miliarde. Ce inseamna, insa, aceasta economie, cand acest guvern a irosit intr-un singur an 12 miliarde de euro de la FMI si UE? Acum e limpede ca Guvernul Boc s-a imprumutat pentru a cumpara timp si voturi. Dar nu exista nici o garantie ca actualele masuri de sacrificiu vor rezolva problemele, iar reprezentantul FMI a lasat azi sa se inteleaga acest lucru.

Diminuarea veniturilor pentru 5,5 milioane de pensionari, 1,5 milioane de bugetari si aproape 1 milion de someri, carora li se adauga familiile acestora, copiii si persoanele cu handicap, precum si valul masiv de concedieri vor avea ca prim si brutal efect scaderea consumului. Bugetul de stat risca, prin urmare, sa ajunga, in curand, in aceeasi stare critica, iar sacrificarea populatiei sa se dovedeasca inutila si sa fie urmata de masuri si mai dureroase. Exista tari care au depasit criza si datorita reducerii unor impozite si acordarii de credite preferentiale unor sectoare productive. In lipsa unei viziuni clare de relansare economica si a trecerii la investitii de stat, in infrastructura de pilda, pentru a crea locuri de munca, aceasta curba de sacrificiu risca sa devina o spirala a durerii.

Nu in ultimul rand, cred, impreuna cu colegii de la PSD, ca impozitarea diferentiata este o masura necesara, inclusiv de solidaritate sociala. Nu e normal ca tot cei cu venituri mici sa suporte greul cel mai mare. La fel cum nu e normal ca, intr-o economie in cadere libera, povara fiscala sa sufoce intreprinderile mici. Ma gandesc aici in primul rand la impozitul forfetar. PSD a propus inca din vara trecuta eliminarea acestuia, la fel si scaderea TVA la alimentele de baza – masura care se impune cu atat mai mult in noile conditii, in paralel cu o crestere a taxei la unele categorii de produse.

Presedintele Victor Ponta a subliniat, azi, dupa intalnirea cu delegatia FMI, un alt lucru esential si anume ca e absurd sa ne imprumutam in conditii impovaratoare, in timp ce fondurile nerambursabile alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana raman neutilizate din cauza incompetentei si a coruptiei.

Din pacate, aceste aspecte si multe altele care-i privesc in modul cel mai direct pe cetatenii acestei tari nu pot fi discutate rational cu reprezentantii actualei puteri, care dovedesc o obtuzitate perdanta pentru o tara intreaga…

Anunțuri

32 de gânduri despre “De la curba de sacrificiu la spirala durerii?

 1. Geoană Preşedinte – bombă reactivată

  Eforturile zădărnicite pentru debarcarea lui Geoană, ale maimuţoiului naţional – Băsescu , sunt explicate pe înţelesul tuturor, abia acum când s-a spart cangrena economică şi socială purulentă a politicii pedeleului susţinută de tîrfa de serviciu a ultimilor 20 de ani. Da! debarcarea definitivă în golful porcilor a lui TB se precipită, şi n-ar fi a mirare ca tocmai „dezertorii” să-i dea lovitura de graţie, eventual copiaţi de aripa liberală din pdl, conştientă de moralitatea revenirii la matcă. Dacă Ceauşescu n-a avut parte de o judecată dreaptă, sigur criminalul Băsescu nu va rata această “favoare” alături de slugile-i credincioase.Va fi – sper – ultima pagină neagră din istoria Grădinii Maicii Domnului. Da Băsescule ! vei muri cum ai trăit – ca ultimul borfaş !

  PS Procurorule sună adunarea. Îţi vom fi alături. Ai crescut ca Făt Frumos în aceste luni !

 2. Şomajul, reducerea salariilor , a pensiilor, a indemizaţiilor pt. copii, nu duc la relansare economică, dimpotrivă împovorează statul prin mărirea asistenţei sociale, prin reducerea drasnică a cheltuielilor populaţiei, prin reducerea necesităţii de consum.
  O relansare economică înseamnă investiţii masive de stat în infrastructură, creerea de locuri de muncă. Un salariat plătăşte taxele, se autoîntreţine, şi consumînd automat creeză necesităţi şi locuri de muncă; un şomer este întreţinut de stat, reduce consumul provocînd şomaj.
  Oare nu există oameni cu scaun la cap în România? Toţi se uită la scaun gîndind cu ….?

 3. Astazi am citit ca guvernul studiaza posibilitatea impunerii unei „taxe de solidaritate” exclusiv in sectorul public. Si sectorul privat in ce tara functioneaza, nu tot in Romania? Sectorul privat e scutit de concepte precum cel de solidaritate? Astea deja sunt bizarerii in materie de politica fiscala…

  Problema este ca aceasta putere asteapta sa se relanseze economia in alte tari mai intii, ca pe urma, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa isi revina si Romania. E ca si cum un doctor i-ar spune unui bolnav: stai sa se vindece ceilalti pacienti mai intii, si pe urma vei fi atit de optimist incit iti vei face injectie singur.

 4. Cuvântul „PENSIONARI” este anagrama exclamaţiei asistaţilor sociali la sosirea poştaşului : „A PENIS RONI”

 5. D-na Cretu,
  Se poate scrie zeci de pagini, practic imperialismul capitalist a dat faliment. Lumea numai este echilibrata ca inainte de 1988.

  S-a dovedit ca trecerea la UE, a fost un vis urat.
  Criza financiara in primul rand loveste in tarile slabe ca Romania, de ce ? pentru ca piata se bazeaza pe industrie moderna, concurabila, ca sa faca fata cu tarile dezvoltate.

  O tara dezvoltata economic din toate punctele de vedere, nu ajunge unde noi am ajuns, vedeti Polonia.

  O tara fara viziune a fost chiar Romania din ’89 incoace, nu s-a construit nimic, guvernantii n-au avut vre-o strategie clara ca sa se combata cu asemenea crize neprevazute.

  Basescu e vinovat dar nu numai el toti presedintii de dupa Ceausescu sunt responsabili.

  Aceste masuri nu face nimic altceva decat sa se economizeze, dar va ajunge ziua cand vom avea nevoie de alte imprumuturi.
  Bugetul n-are bani pentru ca s-a furat in loc sa se investeasca in locuri de munca si in tehnologie.

  Ca sa vedeti ca deja lumea il regreta pe Ceausescu vedeti ultimul sondaj.

 6. ROMANII AU DREPTUL SA AFLE ADEVARUL !
  ( BASESCU CONDAMNAT LA 20 ANI INCHISOARE DE UN TRIBUNAL FRANCEZ )

  DREPT LA REPLICA
  Doamna Alina Gheorghiu
  Deputat

  CONSPIRATIA TACERII
  In calitate de ziarist de investigatie incercand sa sparg cenzura trimit desvaluiri pe blogul romanesc.
  Astazi am primit doua lovituri grele. Banda Basescu a oprit serializarea cartii bazata pe interviuri cu mine din New York Magazin. Scriitorasul V. Nicolae si-a scos epoletii la vedere, oprind publicarea materialului.
  A doua lovitura a fost hotararea dumneavoastra de a cenzura mesajele mele.
  Aparitia acestor mesaje pe blogul dumneavoastra poate avea un efect psihologic si informativ Mesajele mele pe
  blogurile Dan Voiculescu. Ion Iliescu, Corina Cretu sunt citite de clasa politica, servicii secrete si din
  surse sigure chiar de presedinte. Nu este momentul unei false modestii. Actiunile mele daca ar fi sprijinite de dumneavoastra pot zdruncina sistemul. Eu am creiat scandalul ICR New York prin chemarea politiei. Aceasta expozitie salbatica antisemita ( pe un perete intreg sa pictat o menora si pe ea sa scrijelit cu sange Fuck ) nu a fost o expozitie romaneasca ci una araba a „artistului ” irakian Amwar Ambaki. FBI a deschis o ancheta.
  Cea mai puternica asociatie evreiasca din lume a Anti -Defamation League a trimis un mesaj de protest guvernului prin ambasada SUA. Directorul sectiei externe Ionathan Vick ma sunat la telefon pentru a-mi da stirea . La sunat si pe Culian de la New York Magazin care poate confirma lucrurile. Cenzura a fost totala .
  Toate ziarele sau statiile de TV au refuzat stirea. Va garantez din surse sigure ca sa incercat inlaturarea lui Basescu. Filmul meu ” Desecrarea Menorelor” va fi vizionat la aceasta asociata in curand. Au fost invitati supravietuitorii lagarelor naziste . Fimul a fost cumparat de NHK – Tokio si Fox TV si va fi prezentat cu ocazia cu ocaziei sarbatorilor de iarna. Va rog insistent deschdeti pe blogul meu pentru a vedea politia americana invadand Romanian Gallery.
  http://devanewyork.blogspot.com/2010_01_01_archive.html
  Articol : Expozitia Patapievici deschisa dupa doi ani de zile Ianuarie 2010
  Poate desvaluirile mele par fanteziste dar sunt luate extrem de serios de serviciile Basescu.
  Va rog deschideti http://devanewyork.blogspot.com/search?updated-max=2010-04-18T06%3A26%3A00-07%3A00&max-results=7
  Articolul : Atac banditesc impotriva Antenei 3 in atentia FBI. (Un Watergate romanesc )
  Sunt impreuna cu sotia mea Kiyoko reprezentantul celei mai importante statii de TV in SUA. Trimet reportaje regulat la Nippon Press
  Filmez toate evenimentele cu canotatie japoneze la ONU. Studioul meu de film si TV se afla cateva minute distanta de cladirea de 25 de etaje a cuibului (diplomatic ) securitatii .
  Clubul presei straine al carui membru sunt de 20 ani este centrul de legatura cu media intrnationala.
  Toate aceste inclusiv tripla cetatenie ( USA, JAPAN.ROMANIA ) a-mi creiaza o pozitie strategica speciala.
  Acest varf de lance ar trebui folost de cei din tara, inclusiv de dumneavoastra in calitate de parlamentar. Din punctul meu de ziarist cred ca un scandal urias poate duce la caderea lui Basescu.
  In cursul acestei dimineti am primit o veste extrem de buna de la Consulul Francez din New York, care ma anuntat ca eforturile mele ( zeci de memorii adresate autoritatilor franceze ) au dat rezultat . Redeschiderea dosarului Basescu- Rouen ( incendierea portului ) va aduce aproape sigur la 20 de ani de puscarie. Sansele lui Basescu sa scape sunt nule tinand seama ca a recunoscut singut falsificarea probelor.
  In concluzie cred ca informatii de acest fel si multe altele sunt foarte importante sa ajunga la cititorilor blogului si prin bunavointa dumneavoastra colegilor din parlament si conducerii principalului partid de opozitie. Tinand seama ca avem o cauza comuna va rog a reveni la intentia dumneavoastra de a cenzura
  mesjele mele. Cu stima
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
  Va rog a publica aceasta scrisoare pe blogul dumneavoatra. Vom putea judeca parerea participantilor la
  acest blog de exceptie.

 7. fondurile de la ue sunt intr-adevar neutilizate. acolo in adevar e vorba de incompetenta. fiindca acolo nu poti scrie ca ai facut dispensar la rachitele.

  in privinta eliminarii impozitului forfetar sunt foarte rezervat fiindca in tara ori se plateste forfetar ori nu se plateste deloc.

  ar mai fi o sursa prin eliminarea informaticienilor de la conventiile alea de tip PFA. vorbeam cu un tip deunazi si firma la care lucra l-a trecut pfa pe undeva prin judetul vaslui (sau teleorman?). plateste 6 milioane de lei vechi impozit acum. in loc de vreo 4000 de euro (cumulat anual) inainte.

  reducerea tva la alimentele de baza nu se simte deloc in buzunarul cumparatorilor. de fiecare data cand s-a intamplat lucrul asta dupa o luna doua preturile au ajuns exact in acelasi loc ca nivel general. de fapt artizanul in cauza in loc sa isi ia megane isi ia laguna, in loc sa isi ia golf isi ia polo, in loc sa ia fiat brava ia un alfa romeo (dupa caz si tara). veniturile la buget scad insa. si nu mai ai cum sa le mai pui la loc dupa aia decat cu batai de cap enorme.

  ar mai fi loc de reduceri la armament prin investitiile alea offset de care tot vorbesc suedezii. dai 3 miliarde si ei investesc jumate. iesi de trei ori mai ieftin decat cu f16.

  nu in ultimul rand, nu vad de ce trebuie reduse salariile. daca elimini toate, dar absolut toate sporurile si masinile de serviciu in institutiile de stat chiar faci economii.

  si nu vad de ce toata lumea se fereste de majorarea varstei de pensionare. 65 de ani la barbati si femei in sectorul bugetar e o chestie decenta. daca si interzici la bugetari sa profeseze dupa varsta asta ar fi chiar o chestie interesant. in privat 60. in armata 55. si cu asta mai scoti un miliard (estimare cam de rahat ce-i drept) la bugetul de stat.

  iar in faza a doua tot ce depaseste de 10 ori salariul minim pe economie trebuie inlocuit cu suma maxima. iar aia 100.000 din clientela pleaca ei singuri. nu sta syda cu 1000 de euro „manca-ti-as”.

  (impozitarea diferentiata … asta nu stiu… sa vad calculele facute de psd inainte sa ma pronunt. eu nu am incredere. uite ce porcarie s-a intamplat cu subventiile. 11 milioane de asistati. ajunsesera toate croitoresele si toti navetistii iesiti „pe caz de boala” la 40 de ani cu 15 ani vechime sa aiba nivel de venituri mai mari ca un inginer cu 40 de ani)

 8. sunteti cu totii niste mincinosi…
  egoisti…promiteti dar nu va tineti de cuvant!
  toata capania electorala si anii de domnie ce vin dupa
  e un fiasco…un bluf!doar vorbe frumoase….pentru noi prostii! politica nu are Dumnezeu!
  si dumneavoastra ati promis ceva doamna Cretu…
  insa nu mai are rost…suntem oameni si asta spune totul!

 9. Pingback: Grecia si Zona Euro « Motanul Incaltat

 10. O VESTE BUNA SI O SPERANTA
  REDESCHIDEREA DOSARULUI ROUEN
 ( BASESCU 20 DE ANI PUSCARIE )
  Presedintele Basescu va muri de moarte naturala, in costum vargat intr-o imchisoare franceza sau romaneasca.
La memoriile adresate urmatoarelor personalitati franceze
French Minister of Justice Rashida Dati
Brice Hortefeux
Ministre de l’Intérieur, de l’Outre-Mer et des Collectivités territoriales
Michèle Alliot-Marie, Ministre d’État, garde des Sceaux, ministre de la Justice et des Libertés
Erard Corbin de Mangoux Directorate-General for External Security (DSGE), France’s foreign intelligence service.[
Richard LIZUREY
Général de brigade de la gendarmerie nationale
Conseiller chargé de la sécurité
Marc BARONNET
Premier conseiller du corps des tribunaux administratifs et des cours administratives d’appel
Chef adjoint de Cabinet
Thibault de LA HAYE JOUSSELIN

Jean-Marc BERLIOZ
Inspecteur général de l’administration
Conseiller spécial pour les politiques de sécurité
Raspusurile sunt mai mult decat incurajatoare. AM FOST ANUNTAT OFICIA DE RESCHIDEREA DOSARULUI ROOUEN . IN CAZUL IN CARE PRESEDINTELE VA FI GASIT VINOVAT SE PREVEDE O CONDAMNARE DE 20 DE ANI INCHISOARE.
  .Actualul şef de la Cotroceni este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

  Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor în guvernarea CDR, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV, că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni.
  .După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze cer daune de aproximativ 120 milioane de dolari.
Pentru mai multe amanunte despre acest act criminal deschideti blogul meu.
Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/


 11. Banal final

  Că zilele-i sunt numărate, o ştie cam tot prostul,
  Chiar şi Traian Băsescu, ce nu-şi mai are rostul.
  Dacă Doamna Cernită din ele îi mai ia un sfert,
  Cum vine cireşar va fi, precis, un scorpion inert !

 12. URIAS SCANDAL BASESCU IN SUA ! ATAC IMPOTRIVA PRESEI ROMANO AMERICANE !
 INFILTRAREA SECURITATII LA” NEW YORK MAGAZIN “A ESUAT
 OPERATIUNEA COD VICTOR
  
Acum doua luni un scriitoras sub acoperire numit Victor Nicolae propune unui fost coleg de facultate . cineastul si jurnalistul de investigatie Robert Horvath scrierea unei carti. Cartea a inceput sa fie serialzata in New York. Bazata pe interviuri cu cineastul cartea a fost conceputa ca o combinatie de amintiri biografice cu desvaluiri politice, Aceste desvaluiri erau destule pentru a aduce pe presedintele Basescu in fata unui tribunal international. O parte din aceste desvaluiri pot fi gasite pe blogul http://devanewyork.blogspot.com/.
Cineastul si agentul securitatii devin buni prieteni. In zeci de zile si nopti de discutii
Nicolae noteaza pentru servicii toate desvaluirile si documentele secrete si intentile politice a jurnalistului de investigatie. Iata doar cateva din ele

  1 ARMELE LUI SADDAM PENTRU CARE SUA A INVADAT IRAKUL AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA 2 AUTORITATILE FRANCEZE AU REDESCHIS DOSARUL CRIMEI BASESCU DIN PORTUL ROUEN. 3 ELIBERAREA ECHIPEI DE REZEVA A ATACULUI 9/ 11. 4 CUMPARAREA DE URANIU DIN ROMANIA PENTRU CREIAREA UNEI BOMBE ATOMICE IN MINIATURA, DE CATRE BEN -LADEN. 5 INTELEGEREA SECRETA DINTRE Al QUEDA SI SERVICIILE SECRETE ROMANESTI.
Victor Nicolae noteaza 
cu fervoare totul ca peste noapte sa dispara. Nu raspunde trei saptamani la niciun
mesaj telefonic sau pe internet. Cu doua zile in urma reapare si trimite din senin
o seama de injuraturi si calomnii prin internet. Robert Horvath realizeaza cu stupefactie ca a cazut ( prima oara ) intr-o capcana a seviciilor . El adreseaza redactorului Culian – New York Magazin cerea expresa ca serialul ‘ Daca treci prin
locul mortii ” sa fie oprit.
Astfel aceasta noua actiune de infiltrare a securitatii la cel mai important ziar al diasporei americane a esuat lamentabil. Cineastul din New York pregateste o revansa…..pe masura 13. TB Arvinte

  Arvinte de la Cotroceni, cârpaci de anteriu îşi cată,
  Sperând să iasă la liman printr-o metodă alopată ;
  Să-şi grunduiască chelea în coloritul boarfei sale :
  Alb în spete, negru-n coate şi căcăniu în părţi anale.

  Văzându-l puţintel la minte şi prea-nrăit de nătărău,
  Un şmecher asistat, bătrân, îi dete sfatul cel mai rău:
  Cum că pe trup să-şi tatuieze un anteriu de criză,
  În colorit regal, şi-n zona celui mădular, o roşie baliză.

  Veniră de la FMI pictori vestiţi, în grabă , şi o droaie,
  Tot unu’ ş-unu’, slabi şi graşi, cu două şi cu patru –aie.
  Ei combinară alopata cu tatuajul şi baliza, uitând cusurul
  Neacoperit, aşa ca lumea-ntreagă să îi vadă bine –rul !

  Fudul nevoie mare, intră în apa mării ultimul Arvinte,
  Privit de plaja-ntreagă ; cum e un Preşedinte fără minte.
  Şi babele s-agaţă-n disperare de baliză, băgând la fund
  Un prost ce a umbrit o ţară ş-un popor, până-n srăfund !

 14. Se pare că cei 250.000 de angajaţi din sectorul public reprezintă acelaşi lucru cu scăderea cu 25% din salarii, nu este vorba şi de concediere şi de scăderea salariilor.

 15. Bibliotecaru, in Memorandumul cu FMI e prevazuta, pe langa masura reducerii salariilor, concedierea a 70.000 de bugetari pana la sfarsitul anului, iar seful misiunii FMI avansa cifra de 250.000 de angajati din sectorul public la care trebuie sa se renunte in anii urmatori. Deci, din pacate, cele doua masuri nu se exclud…
  In plus, aflam alte „detalii” ale intelegerii cu FMI, care inseamna noi dificultati pentru numerosi cetateni: va fi miscorata indemnizatia pentru mamele aflate in concediu de crestere a copilului, va fi eliminat al 13-lea salariu, vor fi impozitate si tichetele de masa etc.
  In acest timp, a provocat o dezbatere fireasca problema salariilor angajatilor din companiile de stat. Multe din ele au pierderi masive, anual, in vreme ce angajatii au salariul mediu brut de 2.500 de lei. Ar fi absolut incorect ca angajatii din aceste companii ale statului sa nu fie supusi efortului ce-i vizeaza pe toti bugetarii. „Adevarul” a prezentat, de altfel, azi, un calcul interesant, care arata ca se pot gasi solutii ceva mai logice decat cele anuntate deja, daca se gandeste un pic. Potrivit acestui calcul, daca s-ar reduce si salariile angajatilor din companiile de stat cu 25%, pensiile ar trebui diminuate doar cu 7%, in loc de 15%.
  Nu pot sa nu ma intreb cat de temeinic au fost gandite masurile anuntate de seful statului si cat de mult i-a preocupat pe guvernanti problema feririi, pe cat posibil, a celor mai napastuiti dintre romani de un asemenea sacrificiu, care, repet, nu-i afecteaza si pe cei care au profitat de tranzitie si de masurile guvernelor din 2004 incoace.
  Karakas a punctat foarte corect o noua aberatie a actualei puteri: infometeaza populatia, dar cumpara 24 de avioane F16, second-hand, pentru care inteleg ca se vehiculeaza un cost total de circa 1,3 miliarde de dolari.
  Ma intreb ce e mai cinic: sa arunci bani pe avioane care-au facut razboul din Golf in 90, in vreme de criza profunda, sau sa fii ministru al economiei, sa-ti raspunda Comisia Europeana ca nu poti sa amesteci calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme ce acceseaza fonduri europene si sa declari, senin si sfidator, ca in aceste conditii ai decis sa renunti la accesarea de fonduri ca sa nu mai fie comentarii? Asadar, exista totusi competitie interna la PD-L…

 16. corina, repet, nu mai am cuvinte. Plus ca, mai nou, aud tot mai des ideea (de parca marjarea acuta a acesteia e un viitor luminos!!!) ca -las ca esti tanara (eu adica), vei trece peste, dar eu, batran/a, ce sa mai fac?!-

  Constat amar ca si tinerea devine, uneori, un handicap secundar. Iar eu, ca persoana cu handicap, luptandu-ma ani de zile sa fiu printre cei mai buni la sreviciu, si cu toate studiile aferente, ajung acum la aperoape zero? Hai, sa zicem ca sanatate sa fie, altfel restul vin si trec. Si totusi, nu e chiar asa, o stim noi, astia mai aparte.

  Corina, citesc si zambesc trist, sa ma supar nici nu mai are rost. Pacat ca austeritatea asta bugetara nu va duce numai la spirala durerii, de care pomeneai tu, ci si la scadeerea increderii romanilor in noi, ca natiune si popor. Franks vorbea (degeaba zic eu….) de -distribuire fiscală echitabilă la toate nivelurile guvernamentale-… sa fim seriosi acum, actualul guvern numai la echitate nu suteaza.

  multumesc ca ne tii la curent, ca esti si ai grija de tine.

  te imbratisez cu dor, si mama la fel.

 17. cat despre cat de temeinic (sau nu) au fost gandite masurile astea restrictive, ceva ma face sa cred ca totul pare o cacealma. Pana la urma, tara o sa arda.

 18. 1. da, companiile de stat ar trebui sa faca reduceri de salarii daca sunt pe pierdere. si majoritatea sunt. daca se fac subventii pe companiile astea atunci astea sunt primele care trebuie sa dispara. ar fi bine sa se duca la investitii in asa-numitele mijloace fixe din spitale si scoli fiindca acolo e o buba cat china. reduceri incepand cu tvr si radio romania.

  2. in alta ordine de idei, scaderea consumului … e greu de presupus. la produsele de baza reculul deja s-a produs. la produse de uz indelungat de fapt importurile au suferit cel mai mult in timp ce exporturile compenseaza scaderea de consum intern (cazurile dacia, sidex, gaesti …) in principu, strict tehnic, scaderea pib e acompaniata de o mai buna echilibrare a balantei de comert exterior.

  3. alocatiile pentru mame chiar nu ar fi trebuit taiate ci reduse cu acelasi procent ca in cazul pensiilor si salariilor. altfel pentru o chestie din asta poti lejer sa zici ca e pogrom daca nu genocid.

  4. autostrazile pot fi construite in regim de autoadministrare. cine o finanteaza o si exploateaza. faci licitatie si cum exista administratori privati de autostrazi in lume aia ar putea sa lucreze mai usor.

  5. ar mai fi chestii marunte care eu nu le inteleg. prezenta in afganistan o inteleg; obiectiv strategic si alte cele. dar restul misiunile la poplaca senegaleza chiar nu aduc nimic oamenilor alora. toate chestiile astea ar putea sa dispara. alte taieri poti sa faci in relatiile diplomatice cu tari mici si cu care nu ai schimburi comerciale sau aproape nule (nepal, tanzania si alte cele). ar mai putea sa faca economii la servicii care au mai multi oameni ca marile puteri. ar mai putea sa faca economii la aparatul prefecturilor care dubleaza peste tot administratiile locale. toate astea costa sute de milioane de euro.

  p.s. ce ma surprinde e slabiciunea perena a bvb si descurajarea in fata aderarii la euro. dar despre asta vom discuta poate cu alta ocazie.
  p.p.s. odata si odata mi-oi lua indrazneala sa ma autoinvit la strasbourg.

 19. Pe mine ma nelinisteste si starea psihica a Presedintelui, care pare ca s-a suit pe pluta si s-a dus…

  Ca un copil suparat ca i s-au luat jucariile, Presedintele le trage una in nas reprezentantilor sindicatelor, si , atentie, patronatelor, pentru ca unii din ei ar fi incercat sa avanseze „nuanta” ca masurile anunatate de el ar fi „impotriva romanilor”.

  Vai de ea de tara cu asemenea Presedinte!

  Iata stirea:

  „Şeful statului a declarat, marţi, că a luat decizia de a anunţa sindicatele şi patronatele că nu va mai participa la discuţii în acest format pe tema acordului cu Fondul pentru că a „sesizat” din partea unor participanţi „nuanţa” că măsurile Guvernului şi Preşedinţiei ar fi împotriva românilor.

  Băsescu a precizat, în declaraţia de presă susţinută marţi seară la Cotroceni, că decizia de a-i anunţa, la Parlament, pe reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor că nu va mai participa la discuţii în acest format pe marginea proiectului de Acord cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană a fost luată pentru că a „sesizat” din partea unor participanţi acuza că măsurile ar fi împotriva românilor.

  „Era nuanţa că Guvernul şi Preşedinţia au luat măsuri împotriva românilor. Resping categoric o astfel de abordare. Soluţia pe care eu şi Guvernul am propus-o românilor este o soluţie care reflectă ceea ce poate România acum şi este o alternativă la creşterea rapidă a gradului de îndatorare a ţării”, a afirmat preşedintele.”

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-nu-mai-discut-cu-sindicatele-despre-acord-s-a-spus-ca-masurile-sunt-impotriva-romanilor-6110708/

 20. Poate ca, daca ar mai fi trait, si tatal meu ar fi fost pe treptele prefecturii din Galati. Si el, dupa patruzeci si sapte de ani de munca, dintre care douazeci ca director al unei intreprinderi importante, a murit dardaind in casa. Asta si pentru ca nu a stiut sa fure, sa fenteze.
  Nu este curba, nu este spirala!
  Este cadere libera!

 21. Mafia portocalie a dat ordin de lupta ! Ne sunt batuti parintii, bunci, pensionari care, spre deosebire de noi au demonstrat ca au DEMNTATE si-au iesit in strada sa protesteze impotriva celui CE S-A ALES NU a fost ales , si care A CIURUIT UN POPOR INTREG, infractorul, NASUL FAMIGLIEI PD-L, TRAIAN BASESCU !!!
  Noi, ce-avem de gand ?? Alaturi de parinti si bunicii nostri , in strada trebuie sa fim !
  Ce urmeaza ? Va da buldogul Blaga ordin de lupta tuturor sa fim opriti… da, si ? Important E SA NU RENUNTAM, SA IESIM CU TOTII IN STRADA, SA CEREM CA ACEST BASESCU, PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU DEZASTRUL DIN ROMANIA, CAPO DI TUTTI CAPI, SA PLECE !!!

  In Resita, Caras-Severin, * absolut intamplator *, niciun mijloc de tansport NU a circulat, multime de pensionari ce se-ndreptau spre Centrul Civic pentru a protesta impotriva actualei guvernari Basescu-Boc neavand nicio posibilitate de deplasare ! Conducerea PRESCOM S.A. , evident cu penajul portocaliu , astfel a inteles sa trateze batranii, obstructionandu-i, umilindu-i, executand ordinele primite de la stapanii feudei carasene, proprietatea privata a baronului Frunzavarde… inutil sa mai amintim ceea ce toata suflarea stie: Whisky-man trateaza feuda caraseana ca fiind privata din fundul curtii!

  In judetul Caras-Severin, pensionarii au protestat iesind in strada in numar mare, in fata primariilor din cateva localitati. Mitingurile pensionarilor caraseni, fiind autorizate, nu au fost in niciun fel obstructionate de catre autoritatile locale si nici de catre fortele de ordine.Pensionarii caraseni au cerut demisia guvernului Basescu-Boc si au stabilit ca in cel mult 10 zile sa organizeze un MARS AL DISPERARII!!

  Mitocanul Basescu nu doreste decat sa-si salveze camarila portocalie pe spinarea poporulu amarat!

  De ce sa plateasca populatia jaful, hotiile la drumul mare facute de PD-L in campaniile electorale si nu numai… Mafia PD-L&Basescu care tartori, infractori au dezechilibrat bugetul de stat…??!!! SA PLATEASCA EI, FAMIGLIA, caci ei traiesc bine, ei de ei, intre e si numai ei !
  * Nu libertatea lipseşte, ci lipsesc oamenii liberi. * E timpul să ne câştigăm libertatea! ÎMPREUNĂ!

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/12/ne-ati-ciuruit-va-ciuruim-cinste-batranilor-nostri-urmam-noi-iesim-in-strada-pana-cand-inlaturam-de-la-putere-mafia-pd-l-si-pe-nasul-famigliei-tr-basescu/

 22. Dialog la porţile Palatului Cotroceni

  – La Constanţa au dat foc tablourilor cu Nasolul ! Ştiţi ?
  – Da, dar au venit alţii mai buni la suflet care s-au urinat pe ele , stingându-le !
  – Demisia ! Demisia ! Demisia !

 23. Bricu’ A. Năstase

  Preşedintele nu mai are linişte. Pe nemâncate , la prima oră atacă în (ultra)violet cea mai faimoasă ghicitoare (pensionară) care de cum îl vede i se adresează la obiect :
  – Ştiu că eşti Traian Băsescu. Ai viitorul pecetluit de “Bricu A Năstase” pe care trebuie să te îmbarci în taină cu cele 3 cadâne, până nu te scopesc pensionarii, şi nu te opreşti decât în Golful Porcilor unde veţi primi azil cu furaje.
  – Cu ce-mi dovedeşti că nu mă mănţi ?
  – Meseria nu-mi permite să divulg taina, dar fiind de o rasă cu tine îţi spun că secretul se află anagramat în chiar numele şi prenumele tău : TRAIAN BĂSESCU = BRICU A. NĂSTASE
  – Mai convins. Te pup.
  – Pe cur(ând)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s