Demiterea dlui Lazaroiu!

Sunt tot mai surprinsă de felul în care funcţionează una dintre cele mai importante instituţii ale statului Român, Administraţia Prezidenţială. Practic nu-şi îndeplineşte nici una dintre misiunile sale de bază, pentru care a fost proiectată şi care sunt scrise în Constituţie. Spun aceste lucruri din perspectiva celei care a lucrat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, cunoaşte care sunt responsabilităţile unui consilier prezidenţial şi limitele acţiunii sale.

În primul rând, este vorba despre transformarea Administraţiei Prezidenţiale într-un guvern paralel. De fapt, am impresia că adevăratul Guvern al României se află la Cotroceni, acolo se fac strategii, acolo se elaborează politici publice şi se iau decizii, pe care guvernul legitim doar le aplică.

În al doilea rând, Administraţia Prezidenţială s-a transformat într-un centru de comandă politică al PDL. Adevăratul sediu al partidului nu este în Modrogan, ci la  Cotroceni.

De aici, din această dublă postură neconstituţională îşi trag seva toate încălcările Constituţiei, comise de Presedintele Traian Băsescu în aceşti ani . Din păcate, exemplul sau  este urmat de consilierii prezidenţiali, care îşi depăşesc fără sa clipeasca atribuţiile şi se amestecă în jocul politic de partea PDL.

 Nimeni dintre consilierii prezidenţiali şi de stat nu şi-a permis, în timpul mandatului preşedintelui Iliescu, să atace un partid şi să se implice în lupta politică, de partea PSD. Cum poate acum un consilier prezidenţial, care se ocupă şi de relaţia cu partidele politice, să atace partidele de opoziţie, să le ameninţe, să colporteze zvonuri şi să le aducă acuze neîntemeiate decât pe aluzii la celebrele „servicii”, atât de dragi şefului statului. Domnul Sebastian Lăzăroiu, căci despre el este vorba, stă la originea relaţiei (deşi este mult spus „relaţie”) catastrofale a şefului statului cu partidele politice, altele decât PDL.  Intre Cotroceni si PDL este evident o relatie de subordonare,  deci nu intră în discuţie.

Ieşirile domnului Lăzăroiu, unele dintre ele calomnioase şi jignitoare, i-au redus la zero şefului statului misiunea de arbitru în viaţa politică, în caz de criză. Când faci astfel de afirmaţii: „Întotdeauna sunt unii care vor să profite de nemulţumirea oamenilor pentru a-şi atinge ei scopurile politice sau de altă natura. Sunt informaţii că vor exista provocatori la acest miting. Oameni care sunt interesaţi să apară violenţe şi chiar şi victime. .. Mă refer in special la un partid de opoziţie care se vrea de centru-stânga. I-as atrage atenţia domnului Ponta că Che Guevara nu era de centru-stânga. Şi chiar daca unii îl eroizează(sic!), Guevara a lăsat în urma multe victime. Îl sfătuiesc pe dl. Ponta ca între Guevara şi Titulescu să îl aleagă pe Titulescu. România are un parcurs european pe care trebuie să îl continue…” nu te poţi aştepta la altceva decât la o reacţie pe măsură din partea celor acuzaţi.

Cererea Presedintelui Ponta, anume ca Sebastian Lăzăroiu să fie demis, este pe cât de firească, pe atât de întemeiată. Este nedemn pentru o ţară europeană ca singura reacţie la situaţia care a determinat ieşirea în stradă a oamenilor să fie demonizarea opoziţiei politice, a sindicatelor şi apelul la frică, venite din partea unei instituţii care trebuie să fie neutră politic şi factor stabilizator.

Este nedemn pentru o ţară europeană ca şeful statului să încalce sistematic Constituţia şi să se substituie premierului. Este nedemn pentru o ţară europeană să aibă un premier precum Emil Boc, care nu este capabil să ia nici cea mai mică decizie fără aprobarea Cotrocenilor. În fine, este nedemn pentru o ţară europeană ca ieşirea din criză să se facă pe seama categoriilor celor mai defavorizate. Îl invit pe domnul Băsescu să se pronunţe asupra consecinţelor măsurilor sale, luate fără cap şi fără milă, şi mă refer la bătrâna de 80 de ani, paralizată la pat, căreia i s-a luat ajutorul de invaliditate, pe motiv că îşi poate mişca mâinile. Acea imagine este simbolică pentru statul imaginat şi dorit de Traian Băsescu,  „vândut” mediatic de domnul Lăzăroiu. Şi nu au motiv să iasă oamenii în stradă?

18 gânduri despre “Demiterea dlui Lazaroiu!

 1. Ce-o să se-aleagă de jalnicul consilier după ce-i dispare consiliatul?
  Şi câţi ar trebui demişi ca să fie bine?!
  Dacă au ajuns să amintească de măsurile care se iau în caz de insubordonare, înseamnă că ştiu ceva ce noi nu am aflat încă.
  Adică „superiorii au dreptul să-şi împuşte subordonaţii care nu execută ordinul de tragere în popor”, la asta se referă, textual.
  Ce-i drept, „poporul” e înlocuit cu „terorişti”, dar pe cine cred ei că pot minţi?!
  Vreau să spun, câţi creduli cred ei c-au mai rămas?!
  Vom trăi şi vom vedea.

 2. Sever Voinescu a aparut in direct, fara sa spuna mai nimic, inafara de a ameninta participantii la mitingul de maine. A facut asta la scurt timp dupa ce Miron Cosma ii numea pe actualii lideri sindicali “gimihofa de Romania”, exact ca o “matriosca” gigantica.
  Pare a fi un circ in pregatire, si, ca sa fir totul in buna regula, cel mai probabil, Condescu & CO ar trebui sa se duca acolo purtand masti, eventual, si cu „halatele citacului”.
  Din ce se vede pe televizoare, se pregateste terenul pentru o ciomageala. Se dau argumentele “smotocelii preventive”, ca si cum pensionarii ar fi suspectabili ca ar fi preluat de la Sadam Husein fabricarea bombei atomice.

 3. total off-topic :
  Doamna Cretu, Aveti cunostinta de cum decurg negocierile pe Mifid 2, 3 si Bale 2? Stiu ca e ciudat sa ceri unui eurodeputat asa ceva dar daca din intamplare cunoasteti unde se gasesc proiecte as dori sa stiu.
  Multumesc,
  D. Toader

 4. In Romania „Demiterea domnului Lazaroiu” suna a film SF. As putea sa spun ca nu pricep ce democratie e cea romaneasca, insa as porni de la o falsa prezumtie, anume aceea ca a mai ramas ceva democratie in aceasta tara.

  Si anume „ce parcurs european” trebuie sa continue Romania conf. Lazaroiu? Cel al nesimtirii, al crasei incompetente, al unei mediocritati in actul de guvernare de care nici macar ne-europenii nu au parte? Eu as intra in pamint de rusine sa aduc tara la sapa de lemn, ca apoi sa gargarisesc filozofeli de doi bani.

 5. Pina la urma vorbim fie de o putere mincinoasa, fie de una incapabila. In prima varianta, au ascuns starea reala a economiei romanesti pina dupa alegeri, ca sa ii poata prosti pe romani cu etapa a doua a „traitului bine”: infometarea. In a doua varianta, Basescu a aflat de criza economica din ziare, si abia acum citeva saptamini Boc i-a soptit ca Romania e afectata (la buget) de aceasta criza. Si intr-un caz si intr-altul ar fi trebuit sa produca demisii in lant, sau noi alegeri.

 6. Anunţ încurajator

  În vederea „reuşitei” mitingului de azi din Piaţa Victoriei, 25 % dintre manifestanţi vor fi de la serviciile secrete care se alătură discret, uniform intercalaţi, pentru contra reducerii cu 25 % a retribuţiei oamenilor muncii bubugetaţi. Ei vor asigura şi legătura – în direct – cu masele a vremelnicilor Băsescu – Boc, cărora li se adresează URArea de ducere, cu vidanja bunăstării naţionale, direct în haznaua istoriei, unde vor trăi bine prima parte a veşniciei ( afundaţi numai până la nas) !
  Despre grupul de protestatari jandarmi, nu contează, Jan…boxează !

 7. Pingback: Astazi, 19 mai 2010, in Piata Victoriei am ales sa fim solidari intre noi « Hai ca se poate!

 8. Pingback: Doamne, scapă-ne de Dracu!! « Sfinxul

 9. Pingback: 20 mai 2010

 10. Corina,
  Dincolo de absurditatea afirmaţiilor, dl Lăzăroiu a mai spus o prostie acum nu foarte mult timp. Ştii, aia cu remanierea Guvernului de către preşedinte. În conconanţă deplină cu dl Videanu care zicea: „dacă preşedintelui nu-i place de faţa mea, a doua zi mă remaniază”.

  E şi asta un fel de renunţare la ipocrizie, nu? Adicătelea, tot ştim că EL taie şi spânzură..ce rost are să ne mai prostim?!?
  Haz de necaz, deisgur

  Cu drag,
  Petruţ – Tgv

 11. Păstrând proporţiile

  E serbare de fine de an. Se prezintă la căminul cultural un program muncit. La un moment dat când programul artistic se consumase, diriga anunţă, ca umplutură : – Urmează elevul X care va recita poezia „Azi ţara ta e casa ta” de A. Toma. Elevul vizibil emoţionat dă drumul la banda cerebrală într-un moment când asistenţa aştepta cu sufletul la gură premiile şi premianţii:
  Azi ţara ta e casa ta
  Popor destoinic muncitor,
  Azi nu mai slugăreşti în ea
  Nu-ţi bata nimeni din picior.
  ……………………………….
  Astăzi am retrăit scena umpluturii, când, după şedinţa de guvern, Boc l-a trimis spre microfon pe d-l Csaba Attila să ne vorbească despre oarece microb, deşi noi îl aşteptam pe el, cel puţin cu demisia…

 12. Contrar previziunilor d-lui Lazaroiu ca PSD-ul va infiltra intre manifestanti instigatori, se pare ca singurul instigator a fost marele om politic, d-l Hoara!!!

  D-l Hoara a fost condus sub protectia Politiei Comunitare, in incinta Muzeului Taranului, pentru a nu fi linsat de manifestatanti.
  Oare cand il vom putea privi si pe d-l Boc expus intr-un muzeu?

  O zi frumoasa!

 13. Piaţa Marii Victorii Sociale din Florar

  M-am topit, ieri, în marea demonstraţie de protest a etniei române, din Piaţa Victoriei, împotriva dejecţiilor umane ( Băsescu-Boc et gioarsele) deţinătoare de putere, temporar, în România eternă. Am rezonat pe rând cu formaţiunile ordonate şi instruite ale „Armatei Populare” din dispozitivul de luptă, pe care le-am sărutat cu privirea, înţelegând repede că există o capacitate ireproşabilă de organizare, în care inteligenţa „Marelui Stat Major” se detaşează pentru prima oară în atari confruntări. Băsescu în sarcofagul umilinţei urmând propria-i cruce a neputinţei, cu date istorice de identificare, săltat periculos pe imnu, deja celebru, cu versuri vizându-l pe retardatul ascuns în Palatul Ruşinii, sub masa tăcerii explozive – pitiBocul vidanjor, anunţa înmormântarea cadavrului viu de la Cotroceni. Ho(a)ra umilinţei portocalii s-a slobozit (şi pe el) sub protecţia rezervată borfaşilor periculoşi, a lui Jan d’Arm, ca fosilă vie, spre eternă aducere aminte, cum că „cine va face ca el , ca el s-o portocalescă”.
  Am părăsit ultimul Piaţa Marii Victorii Sociale din Florar, cu speranţa la unele din fotografiile ireproşabile făcute de serviciile speciale.
  Ce a fost fascinant persistă de-a pururi ! Hai să ne punem urgent alţi conducători, din cea mai fină clasă de precizie !

 14. Pingback: Ce-i de făcut? « Gabriela Savitsky

 15. Pingback: Astazi, 19 mai 2010, in Piata Victoriei am ales sa fim solidari intre noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s